29 Ocak 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Son 15 yılda thy'nin uçak alımlarından elde ettiği komisyonlar ne oldu onu da sorsanıza Ali bey. Ayrıca thy'yi yönetenler mensubu olmaktan gurur duyduğunuz iktidarın adamları unutmayın.
  • THY gayri milli milli olmayan idareciler tarafindan yonetilmektedir. Bu sebeple milletimizi temsil etmemektedir. Diger Pegasus atlas gibi yerli sermaye sirketlere yonelin. Onlar daaha milli.
  • taşeronları adam yerine kimse koymuyor, siz bile unutmuşsunuz! herkes bu dünyasını düşünüyor, hep bana hep bana. Allah Rızasına kavuşmak için Müslümanlar ne iş yapıyor? sadece kendisini düşünüyor. Komşusunu düşünen yok.
  • atilla doğudan zaten zengindi ??? Sadece sen bilmiyordun , ancak türkiye ye gelince öğrendin. Sen dünya pazarını bilmiyorsan adam napsın ? ne çekemiyorsunuz şu adamı ya ? pes !!!
  • ali bey öncelikle bugüne kadar yazdığınız yazıların yanında bugün yazdıklarınız komik durmuş. BTA dediğiniz şirket ile docoyu kıyaslamak hatta konuyu nusrete bağlamak eminim benim gibi okuyan herkes ne alaka dedirtmiştir . Airline catering dediğiniz şey öyle tuzlama hareketiyle, veya personelinin bile yemediği sürekli tavuk menü vermekle olmuyor !? eleştiri yapıcam diye, üzüm yemekmi bağcıyı dövmekmiye bağlamışsınız. bu sefer olmamış !
  • Yorumlariniza yuzde yuz katiliyorum.Gayri milli turk hava yolu olarak insanin ekmegi ile oynamayi kendi milletimizden sermayemizden var edilmis kurumlari ve calisanlarini yuz ustu birakarak yabanci sermayenin bekcisi ve kullanicisi olmayi milli sermayemizi yabancilarin onune tepsiyle sunmamiz bizim milli bir havayolu olmadigimizin en buyuk kanitidir.
  • Ağzınıza sağlık Ali bey, thy insanları öyle harcıyor ki öyle ahlar aldılar ki docoyuda buna dahil ettiler umarım herkes yaşadığını yaşatmadan göçmez şu dünyadan
  • Singapur ile ilgili Ali Bey yazınızı okudum. Evet haklısınız rakamlar uffaccık bir ülke gibi gösteriyor ama unutmayalım ki bu ülkeyi uzaylılar yönetiyor. Marsiling diye ufo ya benzeyen bir yer bile mevcut. Bu ülke yaklaşık 7 milyon insan ile neler neler başarıyor. Doğalgaz ve petrol platformları yapıyorlar milyar dolar değerinde. Changi Airport dünyada hep ilk 5 te. Singapore Airlines dünyanın en iyi havayolu. 7 milyonluk ülkede bunlar yapılıyor.Arı gibi çalışıyorlar. Biz o onu demiş bu bunu yapmış. Hep eleştiri hep şak şakçılık. Nereye kadar? Herkes birbirine çelme takmaya aşağıya çekmeye çalışıyor. Sözün özü Sats çok iyi olur. Unutmayalım ki global havayolunda herkes kebap lahmacun yemez ve sevmeyebilir. Dünya mutfağı olmalı. Dünya
  • Kardeşim sistem ve teknik olanaklar elinizde. Çok mu zor işi bilen adamlarla yeni bir kadro oluşturum kendi şirketini kurmak. Ama öyle olursa hava parası alamayacaklar. Sadece bunun için onca imkanı yabancı sermayeye kaptırmak yazık çok yazık
  • Global olmak bunu gerektirir. Kabine uluslarası hostes istiyoruz. Yemekler singapoRdan,hostesler Belarustan olsun. THY çok iyisin!!!

THY parça pinçik…

Öncelikle geçen haftaki yazımın anlaşılamayan bölümlerine açıklık getirmek istiyorum. Her daim yazıya değil, yazının anlamına bakmak gerektiğine inanırım. Arkadaşlar prim konusunda bazı karşılaştırmalar yaptım. Lakin kimsenin ne işini küçümsedim ne de övdüm.

Kabin, kokpit ile teknisyen, yer hizmeti örneklemeleri yaptım. Elbette her bir çalışanın yaptığı iş kutsaldır. Havacılık bir bütündür. Olaya THY A.O şeklinde bakılmasının yanlış olduğunu ifade ediyorum. Daha açık nasıl yazayım. Teknik ile yer hizmetlerinde çalışanları 40 derece sıcağın altında çalışan pamuk tarlası işçisi olarak görürüm ben.

Kokpit, kabin gibi hizmet personelini küçümsediğimi veya eş değer gördüğümü düşünenler halt etmiş. Diyorum ki THY A.O’da çalışanlar kadar THY Teknik’te çalışanların da prim hakkı var. TGS çalışanların da hakkı var, Aydın Çıldır’da çalışanların da hakkı var.

Ama THY yönetimi bu kez sus-pus. Özellikle teknik kanadı için süslü kelimelerle bezenmiş bir açıklama bekliyorum.

Benim bu haftaki asıl konum primler değil. THY’nin ne kadar milli olduğunu düşünmeye başladım. Niye biliyor musunuz?

Turkish DO&CO’yu biliyorsunuz değil mi?

Hani kaynağı Viyana’da olsa bile en azından sahibi Türk diye fazla söz edemediğimiz şirket. Ancak çalışanlara ne kadar vefasızlık yaptığını, sebepsiz kapının önüne konduğunu biliyoruz. 2016’nın son günü ve gece yarısı özellikle uçan şeflere yapılan işkence gibi muameleyi unutmadık.

Bugün gelinen noktada o çalışanların “ahı tuttu” demeye dilimiz varmasa bile gerçek adaletin tecelli etmediği bu dünyada ilahi adaletin tecelli ettiği kanısındayım.

Kul hakkı var ya kul hakkı. Yaradan her türlü günah ile gel ama kul hakkı ile gelme der ya işte bu tam o.

Biliyorsunuz THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, üçüncü havalimanı için Turkish DO&CO ortağı Atilla Doğudan’dan yatırım istemişti. Ancak Doğudan yatırıma yanaşmayınca İlker Aycı kafasındaki senaryoyu uygulamak için Singapur’lu SATS ile görüşüldüğünü açıklamıştı.

Keza aradaki anlaşmazlığı Airporthaber, THY RESTİ ÇEKTİ DO&CO KAPANACAK MI? şeklinde özel haberi ile duyurmuş ve fakat bir blöf olabileceğini düşünmüştük.

Yani İlker Aycı rest çekecek Atilla Doğudan da hizaya gelecek gibi algılamıştık. Ancak İlker Aycı kadar Atilla Doğudan da inatçı çıktı.

Anlaşılan o ki SATS konusu ciddiye bindi. Yine Airporthaber farkı ile okuduğunuz gibi SATS İstanbul’da şirket kurdu. Durup dururken neden kursun ki? Öyle anlaşılıyor ki; kapalı kapılar ardında iş pişirilmiş.

Ama benim eleştirilerim var. Bizim haber koordinatörümüz Murat Herdem de köşesinde yazmıştı bu minvalde bir yazı ama ben farklı bir pencereden bakıyorum.

Diyorum ki “Türk şirketlerin çivisi mi çıktı”.

Kebabı, balığı, salatayı, kahvaltıyı, çayı, çorbayı Türk aşçıdan daha iyi kim yapabilir ki?

Ya Singapur dediğiniz yer karadan 11342 Km karadan 8083 Km. Karadan 6 günde havadan 11 saatte ulaştığınız bir ülke size ikram satacak. Vallahi blöf sandım.

Bizim paramız çok elbet. Atilla Doğudan zengin oldu biraz da Singapur olsun ne olacak?

BTA gibi bir şirket var. Gidin görüşün en âlasını yapmazsa suratıma tükürün. Etçi Nusret bile yapar be kardeşim. Hani şu kapısında et yemek için kuyruğa girdiğiniz Nusr-et’ten bahsediyorum.

Allah aşkına yenisine ne gerek var? Alın adamın elinden kendiniz yapın veya başka bir şirkete devretsin Atilla Doğudan haklarını.

Ne olacak onca yatırım? Ne olacak onca deneyimli insan kaynağına? Sizin dilinizden anlayan bu insanları kapının önüne mi koyacaksınız? Bugüne kadar kapının önüne konulanların bedduası DO&CO’nun sonunu getirdi. Şimdi diğerlerinin ahı da sizin sonunuzu getirmesin!

Ne olacak, ne olacak diye sordum? Cevap vereyim. Olacak olan şu; THY, SATS ile anlaşır, DO&CO personeli SATS’a geçer. Hangi şartlarla? Meçhul. Bana kalırsa daha kötü şartlarda. Kabul ettin ettin, etmedin kapı dışına. Ne de olsa dışarıda işsiz çok.

Hadi bakalım. Sizin için insan kıyımı kolay, adam satmak da kolay.

O zaman size kolay gele.

Milli dediğimiz THY’yi gayri milli yapın.

THY parça pinçik…

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

komisyon ~ 6 yıl önce
Son 15 yılda thy'nin uçak alımlarından elde ettiği komisyonlar ne oldu onu da sorsanıza Ali bey. Ayrıca thy'yi yönetenler mensubu olmaktan gurur duyduğunuz iktidarın adamları unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY milli degil. ~ 6 yıl önce
THY gayri milli milli olmayan idareciler tarafindan yonetilmektedir. Bu sebeple milletimizi temsil etmemektedir. Diger Pegasus atlas gibi yerli sermaye sirketlere yonelin. Onlar daaha milli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saflar ~ 6 yıl önce
taşeronları adam yerine kimse koymuyor, siz bile unutmuşsunuz! herkes bu dünyasını düşünüyor, hep bana hep bana. Allah Rızasına kavuşmak için Müslümanlar ne iş yapıyor? sadece kendisini düşünüyor. Komşusunu düşünen yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zenginim zengin ~ 6 yıl önce
atilla doğudan zaten zengindi ??? Sadece sen bilmiyordun , ancak türkiye ye gelince öğrendin. Sen dünya pazarını bilmiyorsan adam napsın ? ne çekemiyorsunuz şu adamı ya ? pes !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zengin ~ 6 yıl önce
Bence adamın zengin olduğunu bir tek sizi biliyorsunuz. Lokantacı bu zenginliği nasıl yapmış ? F1 lerde kek dağıtarak mı yoksa viyanada lokanta işleterek mi ? Bence yandaş diyelim konuyu kapatalım.
nasıl yani? ~ 6 yıl önce
ali bey öncelikle bugüne kadar yazdığınız yazıların yanında bugün yazdıklarınız komik durmuş. BTA dediğiniz şirket ile docoyu kıyaslamak hatta konuyu nusrete bağlamak eminim benim gibi okuyan herkes ne alaka dedirtmiştir . Airline catering dediğiniz şey öyle tuzlama hareketiyle, veya personelinin bile yemediği sürekli tavuk menü vermekle olmuyor !? eleştiri yapıcam diye, üzüm yemekmi bağcıyı dövmekmiye bağlamışsınız. bu sefer olmamış !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıyas ~ 6 yıl önce
Evet BTA gibi uluslararası bir şirketle lokantadan dönme ikram şirketini kıyaslamak doğru değildir. Aslında biraz da Türkçe öğrenmekte fayda var. Yorum yazım hataları ile dolu.
zengine cevap ~ 6 yıl önce
atilla doğudan yandaş olsaydı şimdi thy doco ile devam ederdi.Kafan o kadar çalışıyor işte :)
Valla helal olsun ~ 6 yıl önce
Yorumlariniza yuzde yuz katiliyorum.Gayri milli turk hava yolu olarak insanin ekmegi ile oynamayi kendi milletimizden sermayemizden var edilmis kurumlari ve calisanlarini yuz ustu birakarak yabanci sermayenin bekcisi ve kullanicisi olmayi milli sermayemizi yabancilarin onune tepsiyle sunmamiz bizim milli bir havayolu olmadigimizin en buyuk kanitidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY SONU HAZIN ~ 6 yıl önce
Ağzınıza sağlık Ali bey, thy insanları öyle harcıyor ki öyle ahlar aldılar ki docoyuda buna dahil ettiler umarım herkes yaşadığını yaşatmadan göçmez şu dünyadan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SatsBest ~ 6 yıl önce
Singapur ile ilgili Ali Bey yazınızı okudum. Evet haklısınız rakamlar uffaccık bir ülke gibi gösteriyor ama unutmayalım ki bu ülkeyi uzaylılar yönetiyor. Marsiling diye ufo ya benzeyen bir yer bile mevcut. Bu ülke yaklaşık 7 milyon insan ile neler neler başarıyor. Doğalgaz ve petrol platformları yapıyorlar milyar dolar değerinde. Changi Airport dünyada hep ilk 5 te. Singapore Airlines dünyanın en iyi havayolu. 7 milyonluk ülkede bunlar yapılıyor.Arı gibi çalışıyorlar. Biz o onu demiş bu bunu yapmış. Hep eleştiri hep şak şakçılık. Nereye kadar? Herkes birbirine çelme takmaya aşağıya çekmeye çalışıyor. Sözün özü Sats çok iyi olur. Unutmayalım ki global havayolunda herkes kebap lahmacun yemez ve sevmeyebilir. Dünya mutfağı olmalı. Dünya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskici ~ 6 yıl önce
Kardeşim sistem ve teknik olanaklar elinizde. Çok mu zor işi bilen adamlarla yeni bir kadro oluşturum kendi şirketini kurmak. Ama öyle olursa hava parası alamayacaklar. Sadece bunun için onca imkanı yabancı sermayeye kaptırmak yazık çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı hayrani ~ 6 yıl önce
Global olmak bunu gerektirir. Kabine uluslarası hostes istiyoruz. Yemekler singapoRdan,hostesler Belarustan olsun. THY çok iyisin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 6 yıl önce
Belaruslulardan neyimiz eksik slakkk
Km'ye ~ 6 yıl önce
Belaruslusan eksiğin yok ama 20 kilo fazlan adam başı :)))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000