17 Ağustos 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY de ise girip 2 séné sonra mudur olan gencleri gorunce moralman cokuyorum. Iki sene sonra Mudur ve sonrasinda baskan olanlar da var. Bu insanlar is bilgisi olmadigindan etrafinda korkutarak Discipline kuruyor. Tek yaptiklari( FYI )for your information Insallah bu parti gider de tepetaklak olurlar.. Son 4 senede Mudur ve baskan olanlari inceleyiniz. Is bilmezler.. Lisan bilgisi de yok.. Ama yurt disinda Mudur
  • Paralel gider Kartal Imam Hatip gelir...Yanlis teshis...
  • Köşe başlarında paralel dediklerin adamlar olsaydı teker teker siraladigin o problemlerin tamamına yakını çözülürdü.Koltuk kapma derdinde olanların hemen hepsi bu paralel paranoyasi ile yatıp kalkıyor. Ne diyelim biraz eglessinler orda burda, devam etsinler bakalım bir müddet...
  • İki gün önce gönderdiğim yorumum neden yayınlanmadı merakediyorum......
  • Lütfen yılların birikimi problemleri şimdi olmuş gibi yansıtma. Sıraladığınız maddeler sizde çok iyi biliyorsunuz ki kangren olmuş çözüm bekleyen çok eski dertler.
  • "mafaky " rumuzlu kişiyi engellemişsiniz eleştiri sınırlarını aştığı için. Bıraksaydınız da içindekileri dökseydi.Ne diyecek söylenenler ve gerçekler karşısında. Bir insan adam olmalı. Dik durmalı. Menfeatleri yönünde yelken gibi dönmemeli, köçek gibi kıvırmamalı. Bir omurgamızla ayakta duruyoruz. Adamlığımızla yürüyoruz. Dik duruşumuzla ayaktayız. Omurgasızlık insana yakışmıyor. Sevgiler
  • ÇİFCİ,ŞÂŞMAZ yalakaları GÜVER.kukla Necdet .FERO ÇELİK"ten baş Fetocu YUNUS DEĞİRMEN TAŞI dönek Tekniği dizayn edip sözüm ona sandukacılık oynuyorlar
  • KHB Tansel Kaptan idari müdür ve en büyük paralelcidir.yakında nevini gönderirse hiç şaşırmayın.
  • Paralel mevzusu siyasetle gelmis, siyasetle gider.Hala bu kelimeyle kelle almaya calisiliyor.Vardir bunu kullananlarin paralel bir beklentisi.KHB nin su anki kadrosunda en duzgun mudurlerden bir tanesidir Tansel Kaptan.En azindan icimizden biridir.Boş muhabbet yapmayin
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

THY paralelcileri ve işe yaramaz yöneticiler...

Türk Hava Yolları içten içe çürüyor. Bakmayın sağda, solda gülümseyerek verilen pozlara. Hem vallahi hem billahi alev alev yanan bir ortam var. Yaz sıcağının bile bu kadar hissedilmediği sinsice yapılan girişimler var. Pilotlar kaçmaya hazırlanıyor, sorumlular özel oda yapma derdinde.

Temizleyin şu paralelcileri artık. THY'nin ayağına vurulan prangadan kurtulması için başka şans yok. Kurumda paralelci hegamonyası devam ederken gelişim ve yükseliş olamaz.

Bakın, öncelikle pilot sorunlarını paylaşıyorum. Öyle süslü kelimelerle sizi oyalamak yerine sorunları net bir şekilde yazacağım.

Özellikle riskli meydanlara pilotların uçması için zorlandıklarını biliyor muydunuz?

ILS olmayan meydanlara, tecrübesiz pilotların haldır haldır uçurulduğunu biliyor muydunuz?

Pilot eğitimlerinde standardın üstüne çıkılamadığını, sorunlu pilotların özel eğitime tabi tutulmadıklarını, bu konu ile ilgili hiçbir çalışma yürütülmediğini biliyor muydunuz?

Sürekli mevzuat değişerek pilotların kafasın karıştırıldığını, mevzuattan mevzuata koştuklarını biliyor muydunuz?

Tecrübeli pilot alımlarında bilgi paylaşımına önem verilmediğini, pilot açığını kapatabilmek için diğer şirketlerden gelen sorunlu pilotların alındığını biliyor muydunuz? Yabancı pilotlar konusunda hiçbir araştırma yapılmadığını biliyor muydunuz?

Operasyonlarda yabancı pilotların harekat memurları ile iletişim sorunu yaşadıklarını, harekat memurlarının kısıtlı ingilizceleri nedeniyle anlaşamadıklarını biliyor muydunuz?

Yabancı ya da yerli pilotların eğitim süreçlerinin bir-iki ay gibi bir sürede bitmesi gerekirken, sekiz aya kadar uzadığını biliyor muydunuz?

Rota planlamalarının doğru dürüst yapılmadığını, meteorolojik bilgiler alınmadan kısa yol hesabı yapılarak en kötü hava koşullarında uçmaya zorlandığını biliyor muydunuz?

Yabancı pilotların THY'den kaçmak için sıraya girdiklerini Katar Havayolları ile anlaştıklarını biliyor muydunuz?

Pilotlara kıdemlerine göre maaş verilmesi için hazırlıkların sürdüğünü biliyor muydunuz?

THY'de temel sorunun paralelciler olduğunu, köşe başlarını tuttuklarını THY'ye değil paralele hizmet ettiklerini biliyor muydunuz?

THY'nin en güvenli olması gereken yerinde bile paralelcilerin hakim olduğunu biliyor muydunuz?

THY'nin Aydın Uçuş Okulu'na atanan Yusuf Tuzcu'nun İstanbul'dan Aydın'ı yönetmeye çalıştığın biliyor muydunuz?

Hatta  Yusuf Tuzcu'nun THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci'nin hemen yanına kendine özel oda yaptırdığını biliyor muydunuz?

Yusuf Tuzcu'nun halen THY personeli olduğunu ayrı bir şirket olmasına rağmen Aydın'daki şirketin kadrosuna dahil olmadığını biliyor musunuz?

Aydın'daki yapılanmanın tamamlanmasına izin verilmeyerek öğrencilerin Kuşadası'na kadar uzak yerlerde ikamet ettirildiği, hergün yollarda telef edildiğini biliyor muydunuz?

Aydın'da sistemi kurmayarak, kurulmak istenen sistemi de engelleyip, İstanbul'daki en yetkililerden birinin ağzı ile hareket ederek bir öğrencinin maliyetinin 300 bin dolarlara fırlattıklarını biliyor muydunuz?

THY'de karanlık eller sistemi tıkamaya çalışıyor. Sorunlar kar topu gibi birikmeye başladı. Bu sorunları temelden çözmek için neşter vurmak gerekiyor. Gerçek sorunlardan kurtulmak için başka çare yok.

THY'de gerçek sorunları görmeyerek, kendi temel gayeleri için uğraşanların bu kuruma zarar verdiklerini anlamalarını beklemiyorum.

Temel sorunun baş mimarları gerçek yandaşları ile THY'nin başına çorap öreceklerini ve bunun da hesabını mutlaka vereceklerini bilmeliler.

THY'nin size verdiği ünvanı, parayı, popülariteyi haketmediğinizi söyleyerek bu haftaki yazıma son veriyorum.

Haftaya güzel yazılar yazmayı umut ederek, iyi uçuşlar diliyorum.

THY paralelcileri ve işe yaramaz yöneticiler...

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

SineM ~ 9 yıl önce
THY de ise girip 2 séné sonra mudur olan gencleri gorunce moralman cokuyorum. Iki sene sonra Mudur ve sonrasinda baskan olanlar da var. Bu insanlar is bilgisi olmadigindan etrafinda korkutarak Discipline kuruyor. Tek yaptiklari( FYI )for your information Insallah bu parti gider de tepetaklak olurlar.. Son 4 senede Mudur ve baskan olanlari inceleyiniz. Is bilmezler.. Lisan bilgisi de yok.. Ama yurt disinda Mudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Paralel gider Kartal Imam Hatip gelir...Yanlis teshis...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ferhat ~ 9 yıl önce
Köşe başlarında paralel dediklerin adamlar olsaydı teker teker siraladigin o problemlerin tamamına yakını çözülürdü.Koltuk kapma derdinde olanların hemen hepsi bu paralel paranoyasi ile yatıp kalkıyor. Ne diyelim biraz eglessinler orda burda, devam etsinler bakalım bir müddet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fikret TEMELCİ ~ 9 yıl önce
İki gün önce gönderdiğim yorumum neden yayınlanmadı merakediyorum......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 yıl önce
Lütfen yılların birikimi problemleri şimdi olmuş gibi yansıtma. Sıraladığınız maddeler sizde çok iyi biliyorsunuz ki kangren olmuş çözüm bekleyen çok eski dertler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARADAYI ~ 9 yıl önce
"mafaky " rumuzlu kişiyi engellemişsiniz eleştiri sınırlarını aştığı için. Bıraksaydınız da içindekileri dökseydi.Ne diyecek söylenenler ve gerçekler karşısında. Bir insan adam olmalı. Dik durmalı. Menfeatleri yönünde yelken gibi dönmemeli, köçek gibi kıvırmamalı. Bir omurgamızla ayakta duruyoruz. Adamlığımızla yürüyoruz. Dik duruşumuzla ayaktayız. Omurgasızlık insana yakışmıyor. Sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem ~ 9 yıl önce
ÇİFCİ,ŞÂŞMAZ yalakaları GÜVER.kukla Necdet .FERO ÇELİK"ten baş Fetocu YUNUS DEĞİRMEN TAŞI dönek Tekniği dizayn edip sözüm ona sandukacılık oynuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fortune's wheel ~ 9 yıl önce
KHB Tansel Kaptan idari müdür ve en büyük paralelcidir.yakında nevini gönderirse hiç şaşırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçeklere ~ 9 yıl önce
Paralel mevzusu siyasetle gelmis, siyasetle gider.Hala bu kelimeyle kelle almaya calisiliyor.Vardir bunu kullananlarin paralel bir beklentisi.KHB nin su anki kadrosunda en duzgun mudurlerden bir tanesidir Tansel Kaptan.En azindan icimizden biridir.Boş muhabbet yapmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nesrin ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000