06 Aralık 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY %51 ozel %49 devlet
  • Sayın KIDIK isyasi görüşüm uymamasına rağmen Sayın YILDIRIM ın başarısı inkar edilemez bu nedenle bende bakanın bu görüşünü tekrar değerlendirmesinin uygun olacağını değerlendiriyorum
  • Özelleştirip çalışanların maddi manevi tüm emeklerini harcamak bu kadar kolay olmasa gerek!Haklarda bir kaybediş olursa yapılacak tek şey yaprakların tker teker dökülmesi değil ağacı kökten kesmeye gitmektir Bunu da göze almışlardır umarım özelleştirmeyi düşünürken!Anlamadığım neden THY çıkıp çalışanlarına bir açıklama yapmıyor?Neden hala susuyor Danışıklı dövüş !
  • THY nin ozellestigi falan yok ipler hukumetin elinde denetimden kacirilmak icin borsada halka arzedildi bundan sonrasida ayni olacak degisen bir sey yok herzamanki gibi yine iktidarin arpaligi zamaninda gercek bir ozellestirmeye karsi cikanlar simdi arpaci kumrusu gibi dusunuyorlar koca sirket nasil olduda cemaatin eline dustu diye.durmak yok yola devam ediyorlar
  • ne kadar ekmek o kadar köftedir arkadaşım. thy bu günlere geldiyse çalışanları sayesindedir. çevremdeki yabancılara soruyorum thy 1 numara diyorlar . sadece thy diyorlar. pahalı ama onunla giderim diyorlar. amerikalısı japonu vs. thy özelleşirse ücret de diğer hava yollarına yakın birşey olursa cazibesi azalır. on binlerce kişi buraya girmek için can atıyor. kimisi en iyi şirket olduğu için kimisi para için. thy özelleşince bana ne faydası dokunacak ki . ben neden thy ile övüneyim ki. başkasının özel şirketi ile kimse gurur duymaz kusura bakmasınlar. bu hızlı büyüme o zaman gerçekleşir mi muamma.. ben iyi bir üniversiteden mezunum 2 dil biliyorum bende thy ye girmek için hazırlanıyorum ancak özelleşirse hiç ama hiç düşünmem..
  • bu ne ya, anlamadigim sey, hersey cok cok iyi ve cok cok güzel giderken, yenilikler yasanirken bu özellestirmede nerden cikti. THY özellesirse sayet kalkip herhangi biri satin alirsa vay Türkiyenin haline. Normalde bir bardak soguk su ikram edilir bu durumlarda ama sahsen ben küp küp su ikram edecem. Böyle sacmaliklar zaten hernedense sadece bizim Türk milletinden cikar. ...
  • thy özelleşecek ama teknik özelleşmeyecek öyle mi? thy hissesini alan adam direkt teknik aş'ye ve anadolujete sahip oluyor.bunlar bağlı ortaklık.
  • İyi de, "peki özelleşecek mi" dediğiniz iştirakler (teknik, TGS, TEC, vs.) kamu kurumu mu ki, özelleşsin? Zaten özel olan bir teşekkül, daha nasıl özelleştirilebilir ki? Sapla samanı karıştırmanın anlamı yok. Hissesi devredilecek olan teşekkül THY...
  • Umarım yazdıklarınızın sonuçlarını görmeyiz.Her zaman olduğu gibi harika olmuş bu haftaki yazınızda.Tebrik ediyorum canı gönülden.(E.B)
  • Yine kaleminize sağlık diyerek başlamak istiyorum.Saydığınız maddelere ek olarak bu şirket özelleşirse çalışanlara okadar maaş ödenmeye devam edilirmi diye düşünmeden edemedim.Özel hiçbir şirket şuan aldıkları maaşı vermez diye düşünüyorum.Bu sebeple çalışanlar aradında bir yaprak dökümüde başlarmı acaba.o kadar yoğun çalışan uçuş ekipleri maaşları azaldıklarında aynı özveriyle çalışırlarmı.Eğer satılırsa hayırlı olmayacağı gibi felaket olurmu diye düşünmeden edemedim.düşdüşünmededin

THY ÖZELLEŞİRSE NELER OLUR?

Türk Hava Yolları'nın kamu hisselerinin özelleştirilmesi için çalışmaların başladığı Özelleştirme İdaresi'nin vermiş olduğu ilanla resmen start aldı. Son sekiz yılda havacılık sektörünün kazandığı  ivme ve buna paralel olarak Türk Hava Yolları'nın dünyanın sayılı havayolu şirketlerinden biri haline gelmesi Özelleştirme İdaresi'ni de harekete geçirmiş gibi görünüyor.
 
Şöyle bir olgu var. Her şirket değerini bulduğu anda satılıktır. Türk Hava Yolları yaptığı atılımlarla dünya çapında gözde bir şirket oldu. Her ne kadar "alt yapısız büyüyorlar" eleştirisi alsalar bile bilinen gerçek şu ki; Türk Hava Yolları ister açık artırma ile isterse kapalı zarf usulü ile her türlü satılabilecek bir şirket. 
 
Ancak Türk Hava Yolları'nın özelleştirilmesi ne şekilde olacak? En merak edilen soru bu...
 
Diğer sorular ise şöyle sıralanabilir. 
 
Türk Hava Yolları'nı özelleştirirken Türk Hava Yolları Teknik A.Ş özelleşecek mi?
 
Türk Hava Yolları-HAVAŞ ortaklığından doğan TGS özelleşecek mi?
 
Türk Hava Yolları-OPET ortaklığından doğan THY Opet Havacılık Yakıt A.Ş özelleşecek mi?
 
THY-Pratt&Whitney Ortaklığındaki TEC özelleşecek mi?
 
Türk Hava Yolları-Atilla Doğudan ortaklığından kurulu Turkish DO&CO özelleşecek mi?
 
Türk Hava Yolları ortaklığındaki  Sunexpress Havayolları'nın durumu ne olacak?
 
Türk Hava Yolları ortaklığındaki Bosna Hersek Havayolları da THY'nin özelleşmesi halinde THY'nin yeni sahibine mi geçecek?
 
Tabi bunların yanında THY'nin alt markası AnadoluJet en önemli sorulardan biri olacak? THY'nin akıllıca uyguladığı politika ile Anadolujet markası halkın aklına yerleşmiş durumda. Türk Hava Yolları uçuş kodu ile uçmasına rağmen yolcular Anadolujet Havayolları olarak biliyor. THY özelleşecekse AnadoluJet ayrı bir şirket olarak yeniden yapılanmalı mı?
 
Peki, Türk Hava Yolları özelleşirse milli havayolu üzerinde devletin hiç mi payı kalmayacak? Olası krizlerde bayrak taşıyıcı şirketimizi koruyucu tedbir alıncak mı?
 
THY'nin özelleşmesi durumunda diğer özel şirketlerimizle aynı statüye mi geçecek yoksa geçmiş yıllardan gelen historik hakları devam mı edecek?
 
Şimdi ortada "fol yok yumurta yok" bu sorularda neyin nesi demenin de anlamı yok.  Özelleştirme İdaresi böyle bir arayış içinde ise şimdiden tartışmak gerekiyor.
 
Özelleştirme İdaresi'nin bu açıklamasının ardından dünya havacılık sektörünün dikkatini bu özelleştirmeye çevirdiğini düşünüyorum. Hatta THY üzerine de yakında bahisler başlarsa hiç şaşırmayın.
 
KOLTUK HIRSI VE MAKAM HEVESİ...
 
Biliyorsunuz önümüzdeki Haziran ayında Türkiye yine sandık başına gidecek ve 2011 Haziran'ından itibaren Türkiye'yi yönetecek siyasetin şekillenmesi için oy verecekler. Seçimlere 7 ay gibi uzun bir süre olmasına rağmen en dikkat çekici açıklama Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi. Binali Yıldırım "Artık aday olmayacağım" dedi. 
 
Böyle açıklamalara pek alışık değiliz. Ülkemizde 80 yaşın üzerinde bir çok siyasetçi var. Yani koltuk hırsı ile yanıp tutuşan siyasetçiler bunlar. 
 
Havacılık sektörüne altın çağ yaşatan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bu açıklamasına sektörün nasıl tepki vereceğini açıkçası merak ediyorum.
 
Henüz 55 yaşında olmasına rağmen böyle bir karar almasını doğrusu ben yadırgıyorum. Havacılık adına yapılması gereken daha çok şey var. Bu yüzden Yıldırım'ın kararını birkez daha gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.
THY ÖZELLEŞİRSE NELER OLUR?

Yorumlar

Yıl olmuş 2014 ~ 10 yıl önce
THY %51 ozel %49 devlet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın KIDIK isyasi görüşüm uymamasına rağmen Sayın YILDIRIM ın başarısı inkar edilemez bu nedenle bende bakanın bu görüşünü tekrar değerlendirmesinin uygun olacağını değerlendiriyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Özelleştirip çalışanların maddi manevi tüm emeklerini harcamak bu kadar kolay olmasa gerek!Haklarda bir kaybediş olursa yapılacak tek şey yaprakların tker teker dökülmesi değil ağacı kökten kesmeye gitmektir Bunu da göze almışlardır umarım özelleştirmeyi düşünürken!Anlamadığım neden THY çıkıp çalışanlarına bir açıklama yapmıyor?Neden hala susuyor Danışıklı dövüş !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY nin ozellestigi falan yok ipler hukumetin elinde denetimden kacirilmak icin borsada halka arzedildi bundan sonrasida ayni olacak degisen bir sey yok herzamanki gibi yine iktidarin arpaligi zamaninda gercek bir ozellestirmeye karsi cikanlar simdi arpaci kumrusu gibi dusunuyorlar koca sirket nasil olduda cemaatin eline dustu diye.durmak yok yola devam ediyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne kadar ekmek o kadar köftedir arkadaşım. thy bu günlere geldiyse çalışanları sayesindedir. çevremdeki yabancılara soruyorum thy 1 numara diyorlar . sadece thy diyorlar. pahalı ama onunla giderim diyorlar. amerikalısı japonu vs. thy özelleşirse ücret de diğer hava yollarına yakın birşey olursa cazibesi azalır. on binlerce kişi buraya girmek için can atıyor. kimisi en iyi şirket olduğu için kimisi para için. thy özelleşince bana ne faydası dokunacak ki . ben neden thy ile övüneyim ki. başkasının özel şirketi ile kimse gurur duymaz kusura bakmasınlar. bu hızlı büyüme o zaman gerçekleşir mi muamma.. ben iyi bir üniversiteden mezunum 2 dil biliyorum bende thy ye girmek için hazırlanıyorum ancak özelleşirse hiç ama hiç düşünmem..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ne ya, anlamadigim sey, hersey cok cok iyi ve cok cok güzel giderken, yenilikler yasanirken bu özellestirmede nerden cikti. THY özellesirse sayet kalkip herhangi biri satin alirsa vay Türkiyenin haline. Normalde bir bardak soguk su ikram edilir bu durumlarda ama sahsen ben küp küp su ikram edecem. Böyle sacmaliklar zaten hernedense sadece bizim Türk milletinden cikar. ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy özelleşecek ama teknik özelleşmeyecek öyle mi? thy hissesini alan adam direkt teknik aş'ye ve anadolujete sahip oluyor.bunlar bağlı ortaklık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İyi de, "peki özelleşecek mi" dediğiniz iştirakler (teknik, TGS, TEC, vs.) kamu kurumu mu ki, özelleşsin? Zaten özel olan bir teşekkül, daha nasıl özelleştirilebilir ki? Sapla samanı karıştırmanın anlamı yok. Hissesi devredilecek olan teşekkül THY...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Umarım yazdıklarınızın sonuçlarını görmeyiz.Her zaman olduğu gibi harika olmuş bu haftaki yazınızda.Tebrik ediyorum canı gönülden.(E.B)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yine kaleminize sağlık diyerek başlamak istiyorum.Saydığınız maddelere ek olarak bu şirket özelleşirse çalışanlara okadar maaş ödenmeye devam edilirmi diye düşünmeden edemedim.Özel hiçbir şirket şuan aldıkları maaşı vermez diye düşünüyorum.Bu sebeple çalışanlar aradında bir yaprak dökümüde başlarmı acaba.o kadar yoğun çalışan uçuş ekipleri maaşları azaldıklarında aynı özveriyle çalışırlarmı.Eğer satılırsa hayırlı olmayacağı gibi felaket olurmu diye düşünmeden edemedim.düşdüşünmededin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000