03 Eylül 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Tgs nin maaşlarınada deginseniz çook iyi olacak,herkes şartların iyileştirmesini bekliyor ,bu gidişle yeni havalimanında çalıştıracak adam bulamıyacaklar...
  • Bütün iş adamlarını topladı Kamulaştırma yaparak Ülkesinin geleceğini kurtardı THY de kamulastirilmali hisse sahibi olanların ellerinden alınmalı ve kamunun olmalı tamamen ,yok hisse sahipleri bazı yazarlara istediği gibi teslimatcilik yaptirmamali kendi düşüncelerini dile getiremeyen yazar tayfası ancak Kalem tetikçisi olur Sözüm size değil Ali Bey Genel Havacılık Meselesine gelirsek buda kamuda olmalı bir kaç zenginin elinde olmamalı Tarikat meselesine gelirsek DİB hepsini kapatmalı ve DİB eğitimi vermeli İşin kısaca özeti şu THY batarsa DHMi batar DHMi batarsa THY ve diğer havayolu firmaları batar insanca herkes birbirine saygı sevgi çerçevesinde hareket etmeli kimsenin kimseden üstün bir yanı yok Tepeden inme davranışlardan uzak durarak mutevazi olmamız lazım derim
  • Ali bey bir genel müdürün sosyal medyayı etkin kullanması kadar doğal Ne olabilir? Bilal bey ne yapmış şirket sırlarını mı ifşa etmiş? Bilal beyin sosyal medyada olmasından kimlerin rahatsız olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz! Yüreğiniz yetiyorsa Giresunlu hemşehrilerinizin yaptıklarını yazın! Ama yazamazsınız . Size akşenerin adamı diye sağda solda itibar suiasti düzenleyen Giresunlu hemşerilerinize fazla güvenmeyin
  • Sayın Ali bey, Havaiş sendikası ile 211 içerisinde iş akitleri fesh edilenler olarak görüşmeşer gerçekleştirilmiş olup, sendika; “mahkemelerini kazanan ve masumiyeti ıspatlananların işe iade edilmesi konusunu” TIS görüşmelerinde OLMAZSA OLMAZ maddelerin arasına koyacağı sözünü vermiştir. Ne kadar samimi olunduğunu hep beraber göreceğiz.
  • Yani ali bey sende.. Şaka mı yapıyosun.. Sanki kadrolaşma varmışta markalaşma yokmuş gibi söylüyorsun :) hangi birimde kadrolaşma yok Allah aşkına..
  • Tk dan zamanında teknik yetersizlik sebebiyle alman hocaların attığı bir fo , gitti charterlardan birine ve o eğitimleri sorunsuz bitiren ve tk da kalan devrelerinden ayda 10 bin tlden fazla maaş alıyor.Yalan dolan demeyin gözümle gördüm adamın bordrosunu 40k nın üzerinde ( neredeyse tk kaptan maaşı)Birde üzerine dahada erken kaptan olacak .Şimdi kim durur bu şirkette
  • Sayın Ali Kıdık birazda TGS ve THY'deki NEPOTİZM 'e değinin.
  • Hava Trafik Eğitiminde yaşanan skandalları ne zaman haber yapacaksınız Ali Bey? Sizden cevap bekliyoruz lütfen...
  • Sayın Kıdık; ‘’...Siz Kartallı mı olsun, Kabataşlı mı olsun, Menzilci mi olsun, Süleymancı mı olsun diye kadrolaşırken...’’ sözünüz ile neyi kastettiğinizi bir yazınızda detaylandırırsanız memnun oluruz. Kim bu tipler? Kimler bu işin öncüsü? Bu kadrolaşmayı nasıl ve hangi ünitelerde yapıyorlar?
  • ''Kartallı mı olsun Kabataşlı mı olsun, Menzilci mi olsun Süleymancı mı olsun..... Gerisi ne olursa olsun....'' Kesinlikle kariyer planlaması bu guruplar üzerine kurulmuş bir şirket...... Dolar,Euro.... yakında bu guruplardan güçlü olan yöneticiler ya yurt dışında yatış bir müdürlüğe geçer, yada Sunekspressse... Nede olsa Euro ya küllüm....

THY markalaşmalı mı kadrolaşmalı mı?

THY içinde kıyamet kopuyor farkında mısınız? Üst yönetim, geçmiş dönemi aratmıyor desek yerindedir. Biz zamanlar Temel Kotil “önce Abdurrahman Gündoğdu’nun sonra Candan Karlıtekin’in” ayağını kaydırdı denirdi.

Uzun süre de Hamdi Topçu-Temel Kotil kavgası yaşandı kurum içinde. Sonra Hamdi Topçu gitti Temel kaldı ve aynı sözler söylendi. Ama Temel Kotil’e de yar olmadı THY. Neticede Temel gitti, Bilal Ekşi geldi.

Bilal Ekşi gelince THY’de huzur ortamı başladı sandık. Uyumlu çalışma ortamına kavuşulduğunu düşünerek “Temel gitti kavga bitti” şeklinde yazdığım yazıyı da hatırlayan olur.

Şunu belirtmeliyim ki THY çift başlı yönetildiği sürece kavga da bitmez, gücü elinde bulundurma savaşı da bitmez.

Daha önce de defalarca söylediğim gibi THY tek kişi tarafından yönetilmediği sürece kavga hep sürecektir. Yani hem yönetim kurulu başkanı hem de genel müdür aynı kişi olmalıdır. Bundan başka çözüm yolu yok. Bir başka çözüm yolu, THY Yönetimi hedef belirler genel müdür uygular. Ancak genel müdürün işine kimse karışamaz. Sadece hesap sorulur.

THY bu görüntü ile çokça zarar görecek gibi.

Neden böyle düşünüyorum biliyor musunuz?

Son KAP açıklamasına baktınız mı?

Koca kurumun genel müdürü kamuoyu nezdinde resmen yerin dibine batırıldı. Hatırlanacağı gibi Bilal Ekşi üçüncü havalimanında biletlerin ucuzlayabileceğini ifade etmişti.

Sen misin “Bilet ucuzlar” diyen al sana tokat gibi cevap niteliğinde açıklama. KAP’a yapılan açıklama “genel müdürün açıklaması kurumumuzu bağlamaz” minvalindedir. İstediğiniz kadar “hayır” öyle değil deyin anlatamazsınız.

Bilal Ekşi’nin hatası yok mu? Var, hem de çok. Olur olmaz her şeyi Twitter üzerinden kamuoyu ile paylaşmak. THY, Twitter üzerinden idare edilmez ki. Bu işin bir kuralı olmalı. Medya açıklamaları bu işin sorumluları tarafından yapılır. Her ne kadar medyayı idare eden arkadaşların yaptığı saçmalıkları onaylamasam da, hakkı konuşmak hakikaten bir omurga meselesidir.

Evet dediğim gibi THY’nin geleceği endişe verici.

Şu istifa edecek pilotları bile duydukça gelecek endişesi duyanların uykularını ne kadar kaçırdı bilemem ama THY pilotlarının maaşları döviz kuru sebebiyle kuşa döndü. Eğer Türkiye gerçeklerini göremiyorsanız ve pilotları yarış atı gibi uçurup sonra da 7 bin dolarlara inen maaşları düzenleyemiyorsanız sizin yöneticiliğiniz tartışılır.

Bu konu öyle kulak arkası edilecek bir durum değil. Sapır sapır dökülecek ortalık.

Sadece bu mu? Değil tabiî ki. Üçüncü havalimanında THY’nin hali harap. Taşınmamak için elli takla atılıyor. Taşınmanın ertelenmesi için türlü bahaneler üretiliyor. Hatta bilmiyorsunuz bakanın gözü önünde tartışma bile yaşandı. Benim bildiğim, açılışın ertelenmesi istendi. Bu durum yatırımcı Mehmet Cengiz’i haklı olarak çileden çıkarttı. Şimdi üzerinde kademeli taşınma üzerinde duruluyor.

Bu arada THY’nin CIP salonu dahi hazır değil.

THY yöneticileri bizim haberi alıp, ağız değiştirerek konuşmaya başladı. Biz “Musa Aleyhisselam’dan sonra en büyük göç” diye yazmıştık. Onlar başka bir isme uyarlayarak söyleniyorlar. Hatta film yapacaklarmış göçü. İnsan bir teşekkür eder fikir verdik diye.

Önemli değil biz fikir verelim başkaları uygulasın.

Bu arada geçen hafta yazdığım yazıya gelen yorumların başında şu meşhur 211 konusu var. Evet, evet haklılar. 211 kişinin vebalini alan yönetim bu veballe yaşamaya devam ediyor.

Siz Kartallı mı olsun Kabataşlı mı olsun, Menzilci mi olsun Süleymancı mı olsun diye kadrolaşırken markanın ne olacağını düşünmüyorsunuz. Köşe başını tutan gruplaşmaların ileride ülkenin dinamiklerine dinamit koyacağını hesaplayamıyorsunuz.

Alın teri ile bu kuruma girenlerin, kişi kararı ile kurumdan atılmalarının hesabını hangi vicdanda verecekler bilmiyorum.

İki kelam da şu THK pilotları ile ilgili yazmak isterim.

Malum THK’nın bir açıklaması yayınlandı bizim sitede. Pilot isimleri ile birlikte. Bazı sitelerde yazdığı gibi değil mesele. Yeni ihale ile birlikte 16 bin TL üzerinde batı bölgelerinde uçacak 19 bin TL üzerinde de doğu bölgesinde uçacak pilotlara maaş önerisinde bulunuldu.

Lakin pilot arkadaşlar bu öneriyi kabul etmedi. Mesele derin. Meselenin içinde üçüncü şahıslar var. Ve üçüncü şahıslar çalışanlar adına maaş pazarlığı yapamaz. Orası sendikal bir kurum değil.

Bilmem anlatabildim mi? Öyle 7 bin 500 TL önerildi yaygarası yalandan öte kamuoyu aldatmacasıdır. Benim elimde belge var. İsteyene veririm.

Boşuna goy goy yapmayın.

THY markalaşmalı mı kadrolaşmalı mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

Tgs ~ 6 yıl önce
Tgs nin maaşlarınada deginseniz çook iyi olacak,herkes şartların iyileştirmesini bekliyor ,bu gidişle yeni havalimanında çalıştıracak adam bulamıyacaklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Putin ekonomik krizde iken ~ 6 yıl önce
Bütün iş adamlarını topladı Kamulaştırma yaparak Ülkesinin geleceğini kurtardı THY de kamulastirilmali hisse sahibi olanların ellerinden alınmalı ve kamunun olmalı tamamen ,yok hisse sahipleri bazı yazarlara istediği gibi teslimatcilik yaptirmamali kendi düşüncelerini dile getiremeyen yazar tayfası ancak Kalem tetikçisi olur Sözüm size değil Ali Bey Genel Havacılık Meselesine gelirsek buda kamuda olmalı bir kaç zenginin elinde olmamalı Tarikat meselesine gelirsek DİB hepsini kapatmalı ve DİB eğitimi vermeli İşin kısaca özeti şu THY batarsa DHMi batar DHMi batarsa THY ve diğer havayolu firmaları batar insanca herkes birbirine saygı sevgi çerçevesinde hareket etmeli kimsenin kimseden üstün bir yanı yok Tepeden inme davranışlardan uzak durarak mutevazi olmamız lazım derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvs ~ 6 yıl önce
Ali bey bir genel müdürün sosyal medyayı etkin kullanması kadar doğal Ne olabilir? Bilal bey ne yapmış şirket sırlarını mı ifşa etmiş? Bilal beyin sosyal medyada olmasından kimlerin rahatsız olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz! Yüreğiniz yetiyorsa Giresunlu hemşehrilerinizin yaptıklarını yazın! Ama yazamazsınız . Size akşenerin adamı diye sağda solda itibar suiasti düzenleyen Giresunlu hemşerilerinize fazla güvenmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TIS GÖRÜŞMELERİNDE 211 KONUSU ~ 6 yıl önce
Sayın Ali bey, Havaiş sendikası ile 211 içerisinde iş akitleri fesh edilenler olarak görüşmeşer gerçekleştirilmiş olup, sendika; “mahkemelerini kazanan ve masumiyeti ıspatlananların işe iade edilmesi konusunu” TIS görüşmelerinde OLMAZSA OLMAZ maddelerin arasına koyacağı sözünü vermiştir. Ne kadar samimi olunduğunu hep beraber göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey e ~ 6 yıl önce
Yani ali bey sende.. Şaka mı yapıyosun.. Sanki kadrolaşma varmışta markalaşma yokmuş gibi söylüyorsun :) hangi birimde kadrolaşma yok Allah aşkına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy vs the others ~ 6 yıl önce
Tk dan zamanında teknik yetersizlik sebebiyle alman hocaların attığı bir fo , gitti charterlardan birine ve o eğitimleri sorunsuz bitiren ve tk da kalan devrelerinden ayda 10 bin tlden fazla maaş alıyor.Yalan dolan demeyin gözümle gördüm adamın bordrosunu 40k nın üzerinde ( neredeyse tk kaptan maaşı)Birde üzerine dahada erken kaptan olacak .Şimdi kim durur bu şirkette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apronax ~ 6 yıl önce
Sayın Ali Kıdık birazda TGS ve THY'deki NEPOTİZM 'e değinin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
drop-atco ~ 6 yıl önce
Hava Trafik Eğitiminde yaşanan skandalları ne zaman haber yapacaksınız Ali Bey? Sizden cevap bekliyoruz lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B. Ayaz ~ 6 yıl önce
Sayın Kıdık; ‘’...Siz Kartallı mı olsun, Kabataşlı mı olsun, Menzilci mi olsun, Süleymancı mı olsun diye kadrolaşırken...’’ sözünüz ile neyi kastettiğinizi bir yazınızda detaylandırırsanız memnun oluruz. Kim bu tipler? Kimler bu işin öncüsü? Bu kadrolaşmayı nasıl ve hangi ünitelerde yapıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MetinTıl ~ 6 yıl önce
Git sen önce vakiflarda ne yapiliyor ordan nereye yemek yemeye geciliyor onları ogren ondan sonra konusalım. Adamın ingilizcesi yok bende 3 dil var. ama istasyon sefi istasyon muduru. tek ozelligi alkol kullanmamasıymıs. namaz kılar ama telefonunda victoria secret videoları vardır. neyse birader konusturma beni simdi :D
Menzilli Süleyman Kartal Kabataş ~ 6 yıl önce
''Kartallı mı olsun Kabataşlı mı olsun, Menzilci mi olsun Süleymancı mı olsun..... Gerisi ne olursa olsun....'' Kesinlikle kariyer planlaması bu guruplar üzerine kurulmuş bir şirket...... Dolar,Euro.... yakında bu guruplardan güçlü olan yöneticiler ya yurt dışında yatış bir müdürlüğe geçer, yada Sunekspressse... Nede olsa Euro ya küllüm....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartallılar ~ 6 yıl önce
Kabataş mabataş yok. Azıcık sülo dan. Gerisi belli. pendik, maltepe, kartal ın iş bilmez, upgrade için herşeyi feda edenler kadrosu TEK HAKİM... ama şunu bilsinler her grubun bir devri var. Kartal devri de kapanırsa aç kalırsınız haa. Fonu çiftliğe çevirdiler. Batıracaklar güzel ülkemin çiftlik şirketini. Otlamaya devam...
Manet teknik ~ 6 yıl önce
Eger liyakat ehliyse menzilcide olur ,sukeymanci da olur.Ne yani bir yere mensubiyeti varsa hic bir makama gelemez mi.Yok eger liyakati yoksa babamın oğlu da olsa makama gelmesin.Her isi ehline verin diyen bir peygamberin ummetiyiz elhamdülillah

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000