05 Kasım 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Saygıdeğer çok bilmiş düz mantıkla düşünen havacı yorumcu arkadaşlar THY nin satılması konusunda söylediklerinize katılıyorum lakin Türkiye'de bürokrasinin arka bahçesi olan THY nin satılabileceğine siz gerçekten inanıyormusunuz.? Ben inanmıyorum. Ayrıca türk düşmanı demiyorum türk katili merkel böyle bir öneri yapmışsa türkiye cumhuriyeti yönetimi de böyle bir öneriye boyun eğmek zorundadır. Eğmezse ne olur? Irkçılığın ve neo nazizm in ayyuka çıktığı Almanya da 3 milyon türk vatandaşının yaşadığını hatırlatır herkese hayırlı akşamlar dilerim. Buna düz mantık değil politika denir.
  • sayın ali kıdık bey, sunexpress deutchland zaten var şu an corendon falan gibi 1-2 ucakla değil 7 ucakla operasyon yapıyor. Sunexpress in taşıdığı yolcunun yüzde 70 i zaten alman kökenli yolculardır, bir misyon olarak almanları türkiyeye taşır bu şirket ama bütün vergisini türkiyeye öder, iş gücünüde türklerden oluşturur, yıllardır ayt nin en cok vergi veren şirketidir. İç hatlarda anadolu jetden önce thy nin zarar ettiği tüm hatlarda thy sunex i kullnamıştır yüzde 90 ını kara gecirmiş bir şirkettir. Sunex den bir kar ediliyorsa bunu lufthansa değil thy ediyordur. Hamburg international, germanw,ngs gibi şirketlerin yanında pastayı tek başına ele geçirmiş bir şirkettir sunex.
  • ALİ KIDIK BEYİN HER HARFİNE AYNEN KATILIYORUM THY NI LUFTHANSAYA PEŞKEŞ ÇEKECEKLER YAZIK.
  • ...Sanıyorlar ki ilanihaye Türk Hava Yolları’nın başında kalacaklar. THY milli gururdur, milli onurdur. Bu yüzden üzerinde oynanacak en küçük oyuna, kimsenin cesaret edemeyeceği inancını taşımak istiyorum. ACI ACI GÜLDÜM. SIRRI SAKIK ERGENEKON GIZLI TANIGI, TERORIST SAKIK'IN HEDEF GOSTERDIGI GENERALLER HAPISLERDE, BUNARA SES CIKARMAYAN EŞSİZ TÜRK MİLLETİ (HAKİKATEN ESŞİZ BİR HALKTIR, YABANA ATMA. KİMSE BU KADAR ADİLİĞE, SESSİZ KALMAZ. DUNYA TEKTİR TÜRK MİLLETİ) THY NİN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE SES ÇIKARACAK? ALİ BEY SAFMISINIZ? NOT: KIM BILIR BELKI APODA TANIKTIR?
  • Lufthansa Teknik 2012 Nisan ayında türkiyede satış bürosu kurmuştu, o zamanki röportajı internetten bulup okursanız eğer :''Yatırımlara İstanbul'da devam edeceğiz'' demişlerdi. Bağlantısı olabilir mi?
  • satin gitsin,bademleride alirlarsa bonusu olsun.
  • Merkel önce gümrük birliğinden doğan Türkiye'nin alacağı milyarlarca EU'yu anlaşmalar çerçevesinde bir ödesin ya da bu anlaşmaların karşılığında THY Lufthansa'yı tek kuruş ödemeden bünyesine katsın.THY'ye kaptırdığın transit yolcular LH'nın bayağı belini büktü anlaşılan.Ben bir vatandaş olarak beni bu zamana kadar soyup soyan , gümrüksüz vergisiz ithal ürünlerin karşılığını yeterince ve işsiz kalarak ödedim.Tansu Çiller ve diğer tüm yalancı politikacılar AB için hep tünelin sonundaki ışıktan bahsetti ama o ışık ne hikmetse Türk vatandaşı için hep tren çıktı.Onun doğal sonucu olarak AB destek %17 ye düştü ve düşmeye devam ediyor.Babalar gibi her şeyi satan bu hükümet sadece THY'yi değil tüm büyük havalimanı işletmelerini de Almanya'ya peşkeş çekeceği ortada konuşulan dedikodular arasında.Artık o da olursa Türk bayraklı uçakları Türk vatandaşları çalışmak için değil sadece seyahat edecekleri zaman yakından görebilirler.
  • Ucak sayisi ve calisan oranina dikkat Thy calisaninin ozverisi cok acik
  • Ben zannetmiyorum bu iş olsun. THY'yi ne kadar eleştirsekte ülkenin en güzide firmalarından birisi. Avrupa'da havacılık krizde her gün yolcu sayıları çok olmasa da azalıyor. Lufthansa'nın da krizde olduğu söyleniyor. THY'yi alması zor hatta imkansız bence. Belki de ortaklık kurarlar. Mesela maliyetleri azaltmak için ortaj haraket ederler, birçok şeyi ortak olarak alırlar. mesela uçak mı alınacak 100 sipariş verilir. tek kalemde. 50'si THY'nin 50'si Lufthansa'nın olur. Böylece 100 sipariş tek kalemden verildiği için büyük bir indirim alınır uçak üreticilerinden. Business yada Ekonomi sınıfı koltuklarda aynı modelleri seçerler yine siparişte indirim alırlar keza motor tercihlerinde de. THY bu yıl 10 Milyar $'a yakın ciro bekliyor. Satarken de 4-5 Milyar $'dan aşağı satılmaz. Lufthansa'da bu parayı verecek durum yok şuanda. Onun için satış olmaz kolay kolay
  • Ne garip insanlarsınız. Devletin başbakanı, THY genel müdürü ve diğerleri zaten gece gündüz bu kurumlar yabancılara nasıl fayda sağlar diye düşünüp taşınıyorlar değil mi? THY'de bir başarı varsa bunu bu insanlar yaptı, elbetteki bu başarıyı korumaya çalışacaklardır. Yok başarılı olmadığını düşünenlerdenseniz, Lufthansa neden böyle birşey teklif etsin? Ayrıca Lufthansa çok zararda, çöküyor lafları da bu senelik birşey. 2 gün sonra işleri yoluna koyarlar ve tekrar en büyük olarak devam ederler. Burada Avrupanın en büyük havayolundan bahsediyoruz. Bu haberi (O yöneticilerin bu tür bir davranış sergilemeyeceğini bilerek, sanki bu olayı kendi çözmüş gibi gösterip zaten gerçekleşmeyecek şeyler üzerinden prestij kazanmaya çalışmak) bir aciz ve seviyesiz olarak görüyorum. Başka bir şey değil...

THY LUFTHANSA'YA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?

Türk Hava Yolları’nı Lufthansa girdabına sokmak da neyin nesi? Türk Hava Yolları, Lufthansa ile ortak işbirliği yerine Lufthansa’ya model olacak çalışmalar yapmalı. Türk Hava Yolları kendi markasını dünyaya kazımalı.

Milli duygulardan arınarak söylüyorum. Model transfer ederek bir yere varamayız. Taklit ederek elde edeceğiniz başarı kalıcı değil kandırıcı, göz boyayıcı olur. Zaten satıla satıla satılmadık hiçbir şeyimiz kalmadı.

Lufthansa, Sunexpress ile zaten Türkiye’de Türk Hava Yolları’nın içinde. Sunexpress ile iç hatlarımıza ve dış hatlarımıza ortak değiller mi? Şimdi yeni bir işbirliği kandırmacası ile THY’nin son yıllarda elde ettiği başarıya ortak mı edilmek isteniyor Lufthansa?

İçten içe erittiğimiz özel havayollarımız Türk Hava Yolları’nın mengene gibi sıkıştırdığı açmazın içinde batmamanın çaresini ararken, başbakanın Merkel’in söylediklerini ciddiye alırcasına Türk kamuoyu ile paylaşmasını açıkçası çok yadırgadım. Merkel, Türkiye’nin lehinde hangi kararı savunmuş, Avrupa Birliği yolunda hangi desteği vermiş? Türk düşmanlığından, Türkiye düşmanlığından başka ne yapmış ki?

Türk Hava Yolları, Lufthansa’ya ortak olacaksa buna gönülden evet.  Ama Türk Hava Yolları’nın son on yılda yakaladığı başarıyı paylaşma girişimine hayır.

Yukarıda da bahsettiğim gibi Sunexpress ile THY’nin Lufthansa ortaklığına ek olarak Almanya’da da THY ile Lufthansa arasında Türk Express Havayolları kurulabilir. Bu oluşum Almanya’da iç hatlar yapabilir, Avrupa’nın değişik ülkelerine uçuşlar yapabilir hatta okyanus ötesi bile uçabilir. Özel şirketlerimiz ortaklıkla değil ama kendi başlarına Almanya’da ve Hollanda’da buna örnek yatırımlar yapıyor. Örneğin SKY German ve Corendon Hollanda ile bunu başarmışlar. Ayrıca Pegasus Havayolları da Air Berlin’e ortak. Ortaklık olacaksa, işbirliği olacaksa böyle olmalı. Türkiye’deki pastaya ortak olunacak bir işbirliğine “hayır” diyorum. İşbirliği yapılacaksa özel sektörümüzle yapılmalı.

Global anlamda da Türk Hava Yolları Star Alliance ile zaten bir ortaklı yapmış durumda.

Başbakanın açıklamalarının ardından THY Genel Müdürü Temel Kotil’in açıklamalarını da garipsedim. Temel Kotil’in THY’nin Lufthansa’ya peşkeş çekilmesine meraklı olduğuna şahit olmak üzücü. Bilmem neredeki bilmem ne toplantısına da Avrupa’dan davet edilen tek CEO övünmesini de kibir nüksetmesi olarak algıladım.

Temel Kotil’in başbakanın açıklamalarına ters düşecek bir açıklama beklemek hayal olurdu ama en azından sessiz kalabilirdi. Sanıyorlar ki ilanihaye Türk Hava Yolları’nın başında kalacaklar. THY milli gururdur, milli onurdur. Bu yüzden üzerinde oynanacak en küçük oyuna, kimsenin cesaret edemeyeceği inancını taşımak istiyorum.

Atlasjet, Pegasus, SKY, Borajet, Onur Air, Saga, Corendon, MNG Türkiye’deki tek taraflı rekabetin içinde var olma savaşı verirken-verdirilirken havacılığımızı THY-Lufthansa tekeline kimse hapsedemez. Hapsetseler bile bu vebalin altında ezileceklerdir.

Türk Hava Yolları; Türkiye’de satılan diğer şirketler gibi olmamalı. “Satarak değil satın alarak büyümeli” diyorum.

SHGM’DEKİ ÖRTÜLÜ ÖDENEK
Son olarak geçen haftaki yazımda sormuş olduğum “SHGM’de örtülü ödeneği kim idare ediyor, bu para nerelere harcanıyor” soruma cevap gelmedi. Konuyu unutmuş değilim ve takipçiliğine devam ediyorum. Çok sayıda iddia var ve bu iddiaları araştırıyorum. İleride bu iddiaları gündeme getireceğim.

THY LUFTHANSA'YA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

regel ~ 11 yıl önce
Saygıdeğer çok bilmiş düz mantıkla düşünen havacı yorumcu arkadaşlar THY nin satılması konusunda söylediklerinize katılıyorum lakin Türkiye'de bürokrasinin arka bahçesi olan THY nin satılabileceğine siz gerçekten inanıyormusunuz.? Ben inanmıyorum. Ayrıca türk düşmanı demiyorum türk katili merkel böyle bir öneri yapmışsa türkiye cumhuriyeti yönetimi de böyle bir öneriye boyun eğmek zorundadır. Eğmezse ne olur? Irkçılığın ve neo nazizm in ayyuka çıktığı Almanya da 3 milyon türk vatandaşının yaşadığını hatırlatır herkese hayırlı akşamlar dilerim. Buna düz mantık değil politika denir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılmıyorum ~ 11 yıl önce
sayın ali kıdık bey, sunexpress deutchland zaten var şu an corendon falan gibi 1-2 ucakla değil 7 ucakla operasyon yapıyor. Sunexpress in taşıdığı yolcunun yüzde 70 i zaten alman kökenli yolculardır, bir misyon olarak almanları türkiyeye taşır bu şirket ama bütün vergisini türkiyeye öder, iş gücünüde türklerden oluşturur, yıllardır ayt nin en cok vergi veren şirketidir. İç hatlarda anadolu jetden önce thy nin zarar ettiği tüm hatlarda thy sunex i kullnamıştır yüzde 90 ını kara gecirmiş bir şirkettir. Sunex den bir kar ediliyorsa bunu lufthansa değil thy ediyordur. Hamburg international, germanw,ngs gibi şirketlerin yanında pastayı tek başına ele geçirmiş bir şirkettir sunex.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANKARALI ~ 11 yıl önce
ALİ KIDIK BEYİN HER HARFİNE AYNEN KATILIYORUM THY NI LUFTHANSAYA PEŞKEŞ ÇEKECEKLER YAZIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROMETHEUS ~ 11 yıl önce
...Sanıyorlar ki ilanihaye Türk Hava Yolları’nın başında kalacaklar. THY milli gururdur, milli onurdur. Bu yüzden üzerinde oynanacak en küçük oyuna, kimsenin cesaret edemeyeceği inancını taşımak istiyorum. ACI ACI GÜLDÜM. SIRRI SAKIK ERGENEKON GIZLI TANIGI, TERORIST SAKIK'IN HEDEF GOSTERDIGI GENERALLER HAPISLERDE, BUNARA SES CIKARMAYAN EŞSİZ TÜRK MİLLETİ (HAKİKATEN ESŞİZ BİR HALKTIR, YABANA ATMA. KİMSE BU KADAR ADİLİĞE, SESSİZ KALMAZ. DUNYA TEKTİR TÜRK MİLLETİ) THY NİN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE SES ÇIKARACAK? ALİ BEY SAFMISINIZ? NOT: KIM BILIR BELKI APODA TANIKTIR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lufthansa teknik ~ 11 yıl önce
Lufthansa Teknik 2012 Nisan ayında türkiyede satış bürosu kurmuştu, o zamanki röportajı internetten bulup okursanız eğer :''Yatırımlara İstanbul'da devam edeceğiz'' demişlerdi. Bağlantısı olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sat ~ 11 yıl önce
satin gitsin,bademleride alirlarsa bonusu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALACAKLI TÜRK VATANDAŞI ~ 11 yıl önce
Merkel önce gümrük birliğinden doğan Türkiye'nin alacağı milyarlarca EU'yu anlaşmalar çerçevesinde bir ödesin ya da bu anlaşmaların karşılığında THY Lufthansa'yı tek kuruş ödemeden bünyesine katsın.THY'ye kaptırdığın transit yolcular LH'nın bayağı belini büktü anlaşılan.Ben bir vatandaş olarak beni bu zamana kadar soyup soyan , gümrüksüz vergisiz ithal ürünlerin karşılığını yeterince ve işsiz kalarak ödedim.Tansu Çiller ve diğer tüm yalancı politikacılar AB için hep tünelin sonundaki ışıktan bahsetti ama o ışık ne hikmetse Türk vatandaşı için hep tren çıktı.Onun doğal sonucu olarak AB destek %17 ye düştü ve düşmeye devam ediyor.Babalar gibi her şeyi satan bu hükümet sadece THY'yi değil tüm büyük havalimanı işletmelerini de Almanya'ya peşkeş çekeceği ortada konuşulan dedikodular arasında.Artık o da olursa Türk bayraklı uçakları Türk vatandaşları çalışmak için değil sadece seyahat edecekleri zaman yakından görebilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 11 yıl önce
Ucak sayisi ve calisan oranina dikkat Thy calisaninin ozverisi cok acik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ben zannetmiyorum bu iş olsun. THY'yi ne kadar eleştirsekte ülkenin en güzide firmalarından birisi. Avrupa'da havacılık krizde her gün yolcu sayıları çok olmasa da azalıyor. Lufthansa'nın da krizde olduğu söyleniyor. THY'yi alması zor hatta imkansız bence. Belki de ortaklık kurarlar. Mesela maliyetleri azaltmak için ortaj haraket ederler, birçok şeyi ortak olarak alırlar. mesela uçak mı alınacak 100 sipariş verilir. tek kalemde. 50'si THY'nin 50'si Lufthansa'nın olur. Böylece 100 sipariş tek kalemden verildiği için büyük bir indirim alınır uçak üreticilerinden. Business yada Ekonomi sınıfı koltuklarda aynı modelleri seçerler yine siparişte indirim alırlar keza motor tercihlerinde de. THY bu yıl 10 Milyar $'a yakın ciro bekliyor. Satarken de 4-5 Milyar $'dan aşağı satılmaz. Lufthansa'da bu parayı verecek durum yok şuanda. Onun için satış olmaz kolay kolay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip ~ 11 yıl önce
Ne garip insanlarsınız. Devletin başbakanı, THY genel müdürü ve diğerleri zaten gece gündüz bu kurumlar yabancılara nasıl fayda sağlar diye düşünüp taşınıyorlar değil mi? THY'de bir başarı varsa bunu bu insanlar yaptı, elbetteki bu başarıyı korumaya çalışacaklardır. Yok başarılı olmadığını düşünenlerdenseniz, Lufthansa neden böyle birşey teklif etsin? Ayrıca Lufthansa çok zararda, çöküyor lafları da bu senelik birşey. 2 gün sonra işleri yoluna koyarlar ve tekrar en büyük olarak devam ederler. Burada Avrupanın en büyük havayolundan bahsediyoruz. Bu haberi (O yöneticilerin bu tür bir davranış sergilemeyeceğini bilerek, sanki bu olayı kendi çözmüş gibi gösterip zaten gerçekleşmeyecek şeyler üzerinden prestij kazanmaya çalışmak) bir aciz ve seviyesiz olarak görüyorum. Başka bir şey değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bence içine yapmak var bir de sıvamak denen bir kavram.. Bu THY yönetimi ise ilk aşamayı tamamlamış şu an sıvamak ile uğraşıyor.. Vallahi yazıktır billahi de yazıktır milletin malına...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000