04 Haziran 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Emin bey ben korkak filan değilim sadece bir an duygularınızdan arınarak olaya bakın bir ülkede insanlar sorgusuz sualsiz sadece arkadaşlarına destek verip alkışladılar diye sms mesajıyla işten çıkarılıyor Naıl Başbakan şiir okudu diye bir ara hapishaneye düştü diye eleştirdiysek bu durumun şimdi ne farkı var ayrıca RTE nin henüz başbakan olmadan önce sadece bir vatandaiken grev yapan işçileri destekleyen bir sürü fotoğrafı var eeee şimdi ne oldu ne değişti ? Bakın böyle adalet olmaz vicdanlar rahatsız değilse bunu insan kendine sormalı ben bu durumdan üzülmeyen bir insanın kalbinin iyiliğini sorgularım sonuçda elbet bir gün hesap zamanı gelecektir umarım siz hiç işsiz kalmazsınız Emin Bey ....
  • Ben Akp'Li değilim ve banakimse birşey söylemiyor, kimse işten atmıyor. ve uyumuyorum, yemişim sizin demokrası anlayışınızı atilla ayçin 22 yıldır başkan git ondan demokrası iste. ayrıca sizler ne kadar korkak bir milletsiniz bak ben adımla yazıyorum ve korkmuyorum Emin bıyık
  • sn ALİ BEY ; yazılarınızı okuyorum ve beğeniyorum .. Şunu sormak ıstıyorum ;8. MADDEDEN atılan işlerın neden bu kadar yazılarınızda belırtmedınız o insanların ne günağı vardı ki ;eylem yapmadılar ;greve çıkmadılar ve hemen aynı gün kapı dışarı ettıler ..Taabikki sendıkamızda çok üzülerek söyluyorum ;klasık laflar söylıyerek yanii ( ARKANIZDAYIZ ) lafları bayat laflarla bu işi geçiştırdıler..yazık olmuş bu arkadaşlara bizleri sattıkları gibii ucucu ekıbıde sattı sendıka ve artık köşeye sıkıştı..Şu andan itibaren tutunacak dalı kalmadı ..Lütfen bırdaki yazılarınızda bu olayları genişletilmiş olarak yazılarınızda yazarsanız sevınırımm..Teşekkurlerr..
  • sn ALİ BEY ; yazılarınızı okuyorum ve beğeniyorum .. Şunu sormak ıstıyorum ;8. MADDEDEN atılan işlerın neden bu kadar yazılarınızda belırtmedınız o insanların ne günağı vardı ki ;eylem yapmadılar ;greve çıkmadılar ve hemen aynı gün kapı dışarı ettıler ..Taabikki sendıkamızda çok üzülerek söyluyorum ;klasık laflar söylıyerek yanii ( ARKANIZDAYIZ ) lafları bayat laflarla bu işi geçiştırdıler..yazık olmuş bu arkadaşlara bizleri sattıkları gibii ucucu ekıbıde sattı sendıka ve artık köşeye sıkıştı..Şu andan itibaren tutunacak dalı kalmadı ..Lütfen bırdaki yazılarınızda bu olayları genişletilmiş olarak yazılarınızda yazarsanız sevınırımm..Teşekkurlerr..
  • thy eyleme katılan bir çok kişinin iş akitlerini fesh ettiğini duyurdu. Bu kişiler arasından ensesi kalın, sırtı sağlam, torpilli kuvvetli olanlar bu iş akit fesihleri ne yaptı ne etti yevmiye cezası veya emekliliği hak etme olarak değiştirdi. Arkası sağlam olmayan gariban çalışanlar ise direkt kapı önune konuldu, savunmaları dahi alınmadan. HAMDİ TOPÇU bu dünyanın üstü varsa altı da var zamanı geldiğinde orada görüşmek üzere...
  • Haksız yere çok atılan var o gün işe gidip sadece arkadaşlarını alkışlayanlarda atıldı bu ne korkunç bir manzaradır biz nereye gidiyoruz demokrasi denile denile birdamla fikir özgürlüğü kalmadı yakında ben Akp ye oy vermedim diyenide içeri atacaklar Türkiye görmüyormusun olanları uyan bu gaflet uykusundan nefes alamıyorum ....
  • Emine Lim kabintarafından gerçekten hiç sevilmedi.Çünkü sevilecek bir şey yapmadı.Sadece nötr durdu orda.Kabinine onure edici birşey söylediğini duymadım desem pek yalan olmaz sanrm.Ama Ters bir şey söyleyene siciliniz neydi demeyi ihmal etmezdi.Kabinde takdir her zaman az cezaysa hep fazla oldu.Bu yüzden sevilmemesinin sebebi çok açık.Gitse pek üzüln olmaz.
  • ALİ BEY, ÖNCELİKLE KURALINA UYMAYAN BİR ŞEKİLDE BÖYLE BİR EYLEM İÇİN KABİN MEMURLARINI KULLANAN SENDİKAYI KINIYORUM. VE YAPILAN UYGULAMAYI DOĞRU BULMUYORUM. ANCAK VERİLEN CEZANIN SERT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. ÇÜNKÜ THY NİN GEÇ SAATTE YAYINLADIĞI UYARI MAİLİNİ PEK ÇOK UÇUCU ARKADAŞIM GÖRMEDİ VE YASADIŞI BİR İŞE KARIŞTIKLARINI FARK EDEMEDEN OLAYLAR OLDU BİTTİ. ŞU BİR KAÇ SORUYU CEVAPLARSAK EYLEMİN ASLINDA KİME KARŞI YAPILDIĞI, ASIL HEDEFİN ŞİRKETİN ZARAR ETMESİ OLMADIĞI SADECE HİÇ BİR ŞEKİLDE SESİNİ DUYURAMAYAN ÇALIŞANLARIN FERYADI OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAKTIR.1) BU EYLEME NEDEN SADECE KABİN MEMURLARI KATILDI? 2) EYLEMİN KÖK NEDENİ LANSE EDİLDİĞİ GİBİ DAHA YÜKSEK ÜCRET TALEBİ MİYDİ? 3) İŞTEN ÇIKARMALAR ADİLENE YAPILDI MI YOKSA ÖZGÜVENİ OLMAYAN BİR KAÇ KİŞİNİN KURSAKLARINDA TUTTUKLARI KİNLERİNİ KARMAŞADAN YARARLANIP KUSMALARI NETİCESİNDE HAKKI YENENLER OLDU MU? 4)ŞUURSUZCA ALET OLAN BU İNSANLAR NEDEN YÖNETİCİLERİNE DEĞİLDE SENDİKAYA İNANMAYI SEÇTİLER? 5)BİRİNCİL YÖNETİCİLERİNE İNANMIYORLAR MI?
  • Emine hanım sizin hiç bir yetkiniz kalmadı kimsenin sizi taktığı yok sözünüzde geçmiyor kabin için istediğiniz hiç bir şey kabul edilmiyor o kdar rapora en azından bir Newyork için bile artı bir kabin memuru alamadınız hep hrkes sizi sevsin istediniz ama tuhaf bir şekilde hiç masaya yumruğunuzu vuramdığınız için kimse sizi takmaz oldu keşke biraz daha güçlü bir karakter olsaydınız bu kadar pasiflik yine bir işinize yaramıyacak yazık oldu hem size hemde bütün kabine...
  • bravo diyorum yaa bravoo helal olsun...gayet güzel anlatılmış...

THY KAZANDI ÇALIŞANLAR EZİLDİ

Öyle popülist yaklaşım yapıp çalışanlara şirin görünme gibi bir derdim yok. Önce kendi şapkamı önüme koyup "Ben neler yapmışım, ne gibi uyarılarda bulunmuşum" bunları bir kez daha unutkan hafızalarımızdan çıkartıp "Neden"leri sizinle paylaşıp sonra diğerlerinin şapkalarını önlerine koymaları için gerekçelerimi sıralayacağım.

"Ben demedim mi" sözünü hiç sevmem. Ama ben dediysem mutlaka bir dayanağım vardır. Boşuna zırvalayan tiplerden değilim. Evet THY, HAVA-İŞ VE KAMBURLARI başlıklı yazımda işinize sahip çıkın diye uyarmadık mı sizleri? Çakma rapor alıp işinizi savsaklamayın demedik mi? THY KABİNİNİN PARA EGOSU başlıklı yazımdan bir paragraf; "Planlar yapılıyor, bu planların altında kalmayın. Yeni süreçte "çalışanlar ön planda olacak çalışmayanlar kapı dışarı edilecek" diyorum.

Oldu mu peki şimdi? Anadolujet uçaklarını Sunexpres uçuracak, daha ucuz ekip kiralanacak, işinize sımsıkı sarılın demedik mi? Kabin memurları sözleşmeli alınmaya başlamadı mı? Peki, nedir bu hırs? Kızın bana şimdi. 305 kişinin ekmeği elinden alındı. Biz uyardık diye mi yoksa uyarıları dikkate almadınız diye mi? Varın kararı siz verin. Sizin paranızda gözümüz var sandınız, "Paramızla uğraşmayın" diye galiz küfürler ettiniz. Oysa biz sizin paranızı korumak için çabalamıştık. Anlayamadınız, tekdüze baktınız. Ne demek istediğimi sorgulamadınız.

Sendika. Çuvalladın resmen. Hatta şu anki yasaya göre bittiniz. Formalitesiniz artık. Sendika nedir? Sabiha Gökçen'de 450 kişinin, Türk Hava Yolları'nda 305 kişinin işine son verdiren bir işçi düşmanı mıdır? "Şehit vermeden savaş kazanılmaz" sözleri sendika için geçerli bir gerçek değildir. Sendika, günün koşullarına göre kendisini yenileyen işçi ile işveren arasında bir köprüdür, köprü olmalıdır.

Hangi köprüyü kurabildin Atilay Ayçin? İyi hatipsin anladık ama hatipliğin sökmedi, yemedi, itibar görmedi. Kaybettin Atilay Ayçin. Sana inanmış emektar insanların nazarında da kaybettin. Kendini yenileyemedin. Sendika başkanlığına geldiğin günden bu güne bir karınca boyu yol alamadın. Sendikacılığı kabadayılık sandın. Yüksek volümden konuşarak insanları etkileyeceğini sandın. Bitti o dönemler. Diyalog dönemi, çözüm üretme dönemi. Şimdi herkes "Vurun abalıya" misali seni hedef tahtasına oturtacak. Muhaliflerin kıs kıs gülüyor. Başaramadın Atilay Ayçin. Bir an önce istifa etmelisin.

Bir çift sözüm de muhaliflerine var. Sendika yönetimine aday olanlar neredeydi? Kaosu seyrederek kendilerine gün doğmasını mı beklediler? Hani çalışanların yanındaydılar. Neden göremedik onları orada. Bu da gösterdi ki kimse işçiyi falan düşünmüyor. Herkes popülizm adına, koltuk sevdası adına mangalda kül bırakmıyor. Olaylar bittikten sonra bilgisayar arkasından yazılan iki satır açıklamaya kim inanır? Çalışanlara sesleniyorum. Kimseye inanmayın.

Sadece ekmeğinizi kovalayın. Herkes sizin üzerinizden kazanç peşinde. Hava-İş Sendikası da, onun muhalifleri de THY'de hepsi sizin üzerinizden geçiniyor.

Türk Hava Yolları'na gelince. Çok acımasızca davranıldı. Kılıç öyle bir sallandı ki suçlu ile suçsuz ayırt edilmeden, gerçek anlamda mazereti olan ile olmayan arasında denge sağlanamadı. Kurunun yanında yaş da yandı. Çok canlar yandı. Çalışanlar üzerinde korku imparatorluğu yerine şefkat kucağı açılsa daha iyi olabilirdi.

Çalışanlar sendikanın süslü kelimelerine aldanıp böyle bir eyleme kalkışmış olabilir. Aslında eylem Türk Hava Yolları'na yönelik değil idi. Grev haklarının ellerinden alınmasına yönelik yasaya idi. Ama hesapları tutmadı.

Karşılarında "Kurallara uymayanların iş akdi feshedilecek" diyen THY yönetiminin kararlı olduğunu göremediler. İşte bu yüzden hak ararken haksız duruma düştüler. 2 milyon dolarlık zarar edildi. Bu zararı sadece çalışanlar ettirmedi.

Kabin memurlarına sahip çıkamayan Emine Lim baş sorumludur. Kokpit ekipleri bu olaya karışmadı. Kokpite sahip çıkan yöneticiler varken, kabine sahip çıkamayan Emine Lim de istifa etmelidir veya görevden alınmalıdır.

Ve TBMM. Türkiye'nin başka meselesi yokmuş gibi havacılık sektörüne grev yasağı getiren kanun çıkartıldı. Ben şahsen tasvip etmiyorum. Yanlış bir yasa diyorum. Bu yasadan önce yıllardır meclisin tozlu raflarında bulunan havacılık yasası çıkartılmalıydı. Pilotların, hosteslerin iş kanununda yeri bile yok. Borçlar kanununa göre çalışıyorlar. Metin Külünk önce bu yasanın çıkmasını sağlasaydı heykeli dikilirdi. Ama şimdi yaptığı veya yaptırılan grev yasası ile çok eleştiriliyor. Her ne kadar açıklamaları ile reddetse bile kendisine ait www.istihdam.net sitesi aracılığıyla cv toplaması akıllarda "Acaba" sorusunun sorulmasına neden oldu.

Olan çalışanlara oldu. THY kazandı, çalışanlar kaybetti. Hava-İş zaten kaybetmişti. Hem de yıllar öncesinden. Uzatmaları oynuyorlardı.  Önerim Türk Hava Yolları'na olacak. İşten çıkartılan personel hakkında hakkaniyetli karar vermeleri için bir kez daha düşünmeleri yönünde.

Son söz. Bu kaos ortamında Başbakan'ın tabiri ile "ölü seviciler" çok olur. Onlara dikkat edin. Sağa sola selam vermeye, sitelere yorum atarak "Bana gel bana gel" diyerek çağrı yapacaklardır. Bunların çağrılarına kulak asmayın.

Onlar gerçekten ölü sevicidir.

THY KAZANDI ÇALIŞANLAR EZİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Emin Bıyık A ~ 12 yıl önce
Emin bey ben korkak filan değilim sadece bir an duygularınızdan arınarak olaya bakın bir ülkede insanlar sorgusuz sualsiz sadece arkadaşlarına destek verip alkışladılar diye sms mesajıyla işten çıkarılıyor Naıl Başbakan şiir okudu diye bir ara hapishaneye düştü diye eleştirdiysek bu durumun şimdi ne farkı var ayrıca RTE nin henüz başbakan olmadan önce sadece bir vatandaiken grev yapan işçileri destekleyen bir sürü fotoğrafı var eeee şimdi ne oldu ne değişti ? Bakın böyle adalet olmaz vicdanlar rahatsız değilse bunu insan kendine sormalı ben bu durumdan üzülmeyen bir insanın kalbinin iyiliğini sorgularım sonuçda elbet bir gün hesap zamanı gelecektir umarım siz hiç işsiz kalmazsınız Emin Bey ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksızlık'a ~ 12 yıl önce
Ben Akp'Li değilim ve banakimse birşey söylemiyor, kimse işten atmıyor. ve uyumuyorum, yemişim sizin demokrası anlayışınızı atilla ayçin 22 yıldır başkan git ondan demokrası iste. ayrıca sizler ne kadar korkak bir milletsiniz bak ben adımla yazıyorum ve korkmuyorum Emin bıyık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekçi ~ 12 yıl önce
sn ALİ BEY ; yazılarınızı okuyorum ve beğeniyorum .. Şunu sormak ıstıyorum ;8. MADDEDEN atılan işlerın neden bu kadar yazılarınızda belırtmedınız o insanların ne günağı vardı ki ;eylem yapmadılar ;greve çıkmadılar ve hemen aynı gün kapı dışarı ettıler ..Taabikki sendıkamızda çok üzülerek söyluyorum ;klasık laflar söylıyerek yanii ( ARKANIZDAYIZ ) lafları bayat laflarla bu işi geçiştırdıler..yazık olmuş bu arkadaşlara bizleri sattıkları gibii ucucu ekıbıde sattı sendıka ve artık köşeye sıkıştı..Şu andan itibaren tutunacak dalı kalmadı ..Lütfen bırdaki yazılarınızda bu olayları genişletilmiş olarak yazılarınızda yazarsanız sevınırımm..Teşekkurlerr..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekçi ~ 12 yıl önce
sn ALİ BEY ; yazılarınızı okuyorum ve beğeniyorum .. Şunu sormak ıstıyorum ;8. MADDEDEN atılan işlerın neden bu kadar yazılarınızda belırtmedınız o insanların ne günağı vardı ki ;eylem yapmadılar ;greve çıkmadılar ve hemen aynı gün kapı dışarı ettıler ..Taabikki sendıkamızda çok üzülerek söyluyorum ;klasık laflar söylıyerek yanii ( ARKANIZDAYIZ ) lafları bayat laflarla bu işi geçiştırdıler..yazık olmuş bu arkadaşlara bizleri sattıkları gibii ucucu ekıbıde sattı sendıka ve artık köşeye sıkıştı..Şu andan itibaren tutunacak dalı kalmadı ..Lütfen bırdaki yazılarınızda bu olayları genişletilmiş olarak yazılarınızda yazarsanız sevınırımm..Teşekkurlerr..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adelet istiyoruz ~ 12 yıl önce
thy eyleme katılan bir çok kişinin iş akitlerini fesh ettiğini duyurdu. Bu kişiler arasından ensesi kalın, sırtı sağlam, torpilli kuvvetli olanlar bu iş akit fesihleri ne yaptı ne etti yevmiye cezası veya emekliliği hak etme olarak değiştirdi. Arkası sağlam olmayan gariban çalışanlar ise direkt kapı önune konuldu, savunmaları dahi alınmadan. HAMDİ TOPÇU bu dünyanın üstü varsa altı da var zamanı geldiğinde orada görüşmek üzere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksızlık ~ 12 yıl önce
Haksız yere çok atılan var o gün işe gidip sadece arkadaşlarını alkışlayanlarda atıldı bu ne korkunç bir manzaradır biz nereye gidiyoruz demokrasi denile denile birdamla fikir özgürlüğü kalmadı yakında ben Akp ye oy vermedim diyenide içeri atacaklar Türkiye görmüyormusun olanları uyan bu gaflet uykusundan nefes alamıyorum ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 12 yıl önce
Emine Lim kabintarafından gerçekten hiç sevilmedi.Çünkü sevilecek bir şey yapmadı.Sadece nötr durdu orda.Kabinine onure edici birşey söylediğini duymadım desem pek yalan olmaz sanrm.Ama Ters bir şey söyleyene siciliniz neydi demeyi ihmal etmezdi.Kabinde takdir her zaman az cezaysa hep fazla oldu.Bu yüzden sevilmemesinin sebebi çok açık.Gitse pek üzüln olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YÖNETİCİ YÖNETİCİ DEĞİL ~ 12 yıl önce
ALİ BEY, ÖNCELİKLE KURALINA UYMAYAN BİR ŞEKİLDE BÖYLE BİR EYLEM İÇİN KABİN MEMURLARINI KULLANAN SENDİKAYI KINIYORUM. VE YAPILAN UYGULAMAYI DOĞRU BULMUYORUM. ANCAK VERİLEN CEZANIN SERT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. ÇÜNKÜ THY NİN GEÇ SAATTE YAYINLADIĞI UYARI MAİLİNİ PEK ÇOK UÇUCU ARKADAŞIM GÖRMEDİ VE YASADIŞI BİR İŞE KARIŞTIKLARINI FARK EDEMEDEN OLAYLAR OLDU BİTTİ. ŞU BİR KAÇ SORUYU CEVAPLARSAK EYLEMİN ASLINDA KİME KARŞI YAPILDIĞI, ASIL HEDEFİN ŞİRKETİN ZARAR ETMESİ OLMADIĞI SADECE HİÇ BİR ŞEKİLDE SESİNİ DUYURAMAYAN ÇALIŞANLARIN FERYADI OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAKTIR.1) BU EYLEME NEDEN SADECE KABİN MEMURLARI KATILDI? 2) EYLEMİN KÖK NEDENİ LANSE EDİLDİĞİ GİBİ DAHA YÜKSEK ÜCRET TALEBİ MİYDİ? 3) İŞTEN ÇIKARMALAR ADİLENE YAPILDI MI YOKSA ÖZGÜVENİ OLMAYAN BİR KAÇ KİŞİNİN KURSAKLARINDA TUTTUKLARI KİNLERİNİ KARMAŞADAN YARARLANIP KUSMALARI NETİCESİNDE HAKKI YENENLER OLDU MU? 4)ŞUURSUZCA ALET OLAN BU İNSANLAR NEDEN YÖNETİCİLERİNE DEĞİLDE SENDİKAYA İNANMAYI SEÇTİLER? 5)BİRİNCİL YÖNETİCİLERİNE İNANMIYORLAR MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Khb ~ 12 yıl önce
Emine hanım sizin hiç bir yetkiniz kalmadı kimsenin sizi taktığı yok sözünüzde geçmiyor kabin için istediğiniz hiç bir şey kabul edilmiyor o kdar rapora en azından bir Newyork için bile artı bir kabin memuru alamadınız hep hrkes sizi sevsin istediniz ama tuhaf bir şekilde hiç masaya yumruğunuzu vuramdığınız için kimse sizi takmaz oldu keşke biraz daha güçlü bir karakter olsaydınız bu kadar pasiflik yine bir işinize yaramıyacak yazık oldu hem size hemde bütün kabine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekmek ekmek ekmek ~ 12 yıl önce
bravo diyorum yaa bravoo helal olsun...gayet güzel anlatılmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000