19 Mayıs 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey, bir de dışarıda tk ya girmek için bekleyen bu ülkenin çocukları varken, kendi pilotunu kaptan yapmayan, dışardan tip eğitimi olmayan YABANCI kaptan ve fo alan zihniyeti de yazarsanız çok memnun olacağız! Bu yabancı hayranlığını sorgulasanız keşke!
  • Liyakat çalışkanlık başarı hak hukuk gözetmez insana sadece insan olduğu nazarıyla bakmaz ama lafa gelince yaradandan ötürü naraları atan vicdan yoksunları dün garibanların bugün hala garibanların ve bunun yanında birbirninizin hakkını yiyorsunuz... Yarın hakkın adaletinde kavrulacaksınız... Tbklr ali bey güzel yazı olmuş... Fetvaya alışkın din cahillerinide ( simsarda olur) kızdırmışsınız..
  • Ali Bey, sizi severim gerçekten. Fakat burada müdür ve başkan açığa alındığında haber yapıyorsunuz. ALLAH rızası için lütfen THY ve THY Teknikte TAŞERON çalışanlarını neden haber yapmıyorsunuz. THY Teknikten tam 1000 Kişi TAŞERON olarak çalışıyor. Bunların üzerinden 400 TL taşeron firmanın yetkilisi kişi başı para kazanıyor. Bunlara kimse dur demiyor. İnsaf. Aynı işi yapıp çokk insafsızca verilen para 1000 TL. MODERN KÖLELİK OLAN TAŞERON'a neden ne zaman ve kim dur diyecek. Koltuklarda rahat rahat oturanlar birgün bunun hesabını acı verecekler. Hiç mi vicdanları yok bunların. EASA, FAA geldiğinde hiç bir TAŞERON ortalıkta görünmesin diyorlar. Herkes kendini düşünüyor. İSMAİL DEMİR'E az mı yalvardır. Sustu, kendi için hep çalıştı. 1000 tane taşeron için sesini çıkarmayan İSMAİL DEMİR, Bakanlık Müsteşarlığında ne yapacak. Hakkımızı helal etmiyoruz. Haram ve zehir olsun. ve tümmm yöneticileri yüce Allah'a havale ediyoruz. Size gönülden selam ve saygılar...TAŞERON KONUSUNU LÜTFEN İŞLEYİN
  • Darısı ESB'den gelerek hiç hak etmedikleri halde başkanlık , müdürlük koltuklarını işgal edenlerin başına.Başta Çelik ve Fatih olmak üzere bunların tüm tayfasınıda en kısa zamanda gönderirler İNŞALLAH.Zira bu Ankaralıların ve onların getirdikleri adamların tamamı paralelcilerden oluşuyor.Eyüp'teki toplantılarda konuşulanları (İBO iyi bilir ),Haksız yere çalıştıkları yerlerden kovulanları , İnsanlara yapılan zülumleri kimse unutmadı.O makamlar kimsenin babasının malı değil.Siz insanları işlerinden ettiniz , Rabbimde sizden bunların hesabını soracaktır elbette...Şirketimize hayırlı uğurlu olsun , ne kadar vatan haini paralelci varsa temizlesinler ...Evli evine köylü köyüne...
  • Elinize sağlık Ali Kıdık Bey , THY de olan biten kısaca anca böyle özetlenir.Umarız şirketimizdeki diğer cemaatçilerde ayıklanır ve giderler...
  • işten çıkarılanlar arasında benim kardeşim de var. işe kimsenin referansıyla girmedi. sabahın 8 inden gecenin 11 lerine kadar şirkette deliler gibi çalıştı. arkasında ne bir parti vardı ne cemaat. o ne bir bakanın yeğeni, ne bir başsavcının oğlu. hep açığı arandı, hep üzerine gidildi. Allaha havale ediyorum bunu yapanları.
  • yahu bu allac pamugunu bız teknıkte senelerdır yasıyoruz kımsenın haber yaptıgı yok bı emıne lım kadar haysıyetımız olmadı
  • Ali bey, Vıp müdür nıhan hanımı yazmayı ne zaman duşun yon vıp müdürü nihan kralık suruyor şefleri yatıyor kendı ış yapmıyor ne oluyorsa tgs elemanlarına oluyor nihan hanımı araştır malzeme çok oarda ali bey vıp gel….
  • arkadaslar lıste varmı lıste kımler gıtdı kımler yer degıstı acaba
  • Yorumcu thy paralel temizlik yapacaksa önce tepedekilerden başlasın, onlara güçleri yetmiyor, alttaki garibanlar eziliyor. Güçleri yetiyorsa niçin iştiraklerden TCI'ın yk başkanı -ki kendisi paralelin önde gidenlerindendir ve orada acayip paralel yapılanma yapmıştır- olan şahsı orada tutmaya devam ediyor hamdi topçu? ILA haberinizde de bakanın arkasından kafasını göstermiş kendisi

THY İNSAN AVINA BAŞLADI...

Hemen aklıma şu soru geldi; “Bu paralelci dediklerinizi işe alırken aklınız neredeydi?”. Sonra aklıma söylenen şu sözler geldi;  örneğin askerler bugünün paralelci denilen kişilerine “İrticacı” derdi. Ve başbakanın sözleri geldi aklıma: “Taraf olmayan bertaraf olur”. Şimdi taraf olanlar, bertaraf oluyor galiba. Aklımız karıştı. Ne desek bilemiyoruz ki?

Türk Hava Yolları, birçok müdürün yerini değiştirdi. Deyim yerinde ise hallaç pamuğu gibi attı savurdu müdürleri. Dünün irticacıları, bugünün paralelcileri mutasyona uğrayıp “biz hiçbir tarafın adamı değiliz” deseler bile gazaptan kurtulamadılar. Tabi ben bu savurmalara en başından karşıyım.

Rotasyona evet, lakin bile bile işe aldığınız insanların rencide edilmesine hayır. Eğer işiniz gereği bu personelleri takip edip, düşündüğünüz gibi paralel bir organizasyon içinde iseler neden kafaları kopartılıp işten atılmadılar. İnsanları rencide etmenin anlamını kafamda cevaplandıramıyorum.

İstanbul Ak Parti il başkanı Aziz Babuşçu’nun yeğeni bile “paralellik iddiası ile atıldık” diyorsa; söylemlerin gerçek olmadığını tartışmamak gerek.

Ama ben de bu sızlanan yeğene şunu söylemek isterim; torpille THY’ye girerken her şey güzeldi ve işgal ettiğin makamlarda caka satarken keyifler yerinde idi şimdi sızlanmaya hakkın yok.

Türk Hava Yolları bu gaflete, bu yanlışa düşeli çok uzun zaman oldu. “Omuz omuza yürüyoruz” diye bir alo ile, bir selam ile, bir tavsiye ile çokça insanı kadrosuna kattı. Bu alolar, bu selamlar, bu tavsiyelerin getirdiği sel, kurumun yerleşik deneyimlerini kapı dışarı attı. Kültürünü yeniden inşa etme yoluna giren THY, İslami motiflerle süslenmiş makyaja pek heveslendi. Oysa yapılması gereken havacılık kültürünün geliştirilmesi idi. Hatta bir ara Dilek Hanif’in yaptığı eskiz kıyafet tasarımları olay olmuştu.

İnanç, ibadet bizlerin uhrevi yaşamlarıdır. Dünyevi yaşamlarda çağın gerektirdiği gibi davranmak zorundayız. Uhreviyatı kendi vicdanımızda yaşayıp ve mecbur olmadığın sürece göstermeden, reklama kaçmadan yapmak esas olandır. Biliriz ki, bu dönemde çokça sakal bırakan riyakârlar, çokça namaz kılan bukalemunlar gördük. Ama inanın ki bu insanlar iş, aş korkuları sebebiyle bunu yaptılar. Daha da ötesini söyleyeyim. Cuma namazlarında apron kartını bilerek düşüren kişiliksiz insanları gördük. Allah ıslah etsin.

Şimdi THY aklı başına yeni gelmiş gibi davranıyor.

Biz Airporthaber olarak bu tehlikelere birkaç kez dikkat çekmiştik. Örneğin, THY Teknik A.Ş’de çalışan bazı insanların kurum gelenekleri ile örtüşmeyen garip hal ve hareketlerini izah etmiştik.  O gün bize tepki gösterenler bugün haklılığımızı teslim ederler mi onu bile bilmiyorum. Biz hak arayışında değiliz ama THY’nin hak ettiği şekilde yoluna devam etmesini arzu ediyoruz.

THY’nin paralelci yaftası ile sağa sola savurduğu insanların atandıkları makamlara gelişinde ön ayak olan kişilerin sorgulanması gerektiğine de inanıyorum. Madem böyle bir yapılanma var ve bu yapılanmanın THY’de oluşmasına sebep olanların hesabını kim dürecek?

Yani bu insanlar o makamlara gökten zembil ile inmedi. O halde, paralelci denilen insanların arkasındaki gerçek gücü veya güçleri de bir şekilde ortaya çıkartmak gerekmez mi?

Bu yazdıklarım gazeteci mantığımla ortaya koyduğum realitelerdir. Vicdanen söylemem gerekirse THY çalışanlarını “paralelci” diye toplum önünde rencide etmek kimsenin ne haddi olmalı ne de hakkı olmalı. Tıpkı askerlerin “irticacı” diye yaftalamaları gibi “paralelci” yaftalamasına da karşıyım. İstihbaratınız vardır, gözlemleriniz vardır, raporlarınız vardır, kısacası elinizi güçlü tutacak dayanağınız vardır. İşte bütün bunları bir araya getirip sessiz sedasız birer birer kurumdan uzaklaştırırsınız.

Hiç kimseyi insani anlamda küçük düşürücü makamlara gönderip sonra onu istifaya zorlamak doğru değil.

Bu atamaların veya paralelci kaydırmaların arasına gizlenmiş bir atama dikkatlerden kaçırılmak istendi. Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim. Tek söyleyeceğim yolu açık olsun. Çokça uyarı yaptık, eleştirdik. Eleştirilerimizi hazmedemedi düşman belledi bizi. Oysa dost olan eleştirir olgusunu hazmetmeliydi önce. Neyse hatasını o da anlar ama artık çok geç.

Son olarak, THY çalışanları arkadaşlarıma şunu söylemek isterim; ne dinci (din ticareti yapana denir) olun ne de kinci olun. Dindar olun ama kindar olmayın. Kalbi dindarlık, reklamsız dindarlık hepsinden eftaldir. Birilerine kalbinizin içini göstermeye hiç mi hiç ihtiyacınız yok. Yaradan zaten görüyor onu.

Kalın sağlıcakla.

Not : Hiçbir inanç, dil, din, ırk, mezhep, renk, kültür ayrımım yoktur. Yaratılana insan gözü ile bakarım. Yeterki yaptığı işe hainlik yapmasın. Allah nezdinde tüm insanlar eşit ise bize sadece o eşitliğe saygı duymak düşer.

THY İNSAN AVINA BAŞLADI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Yabancı ~ 10 yıl önce
Ali Bey, bir de dışarıda tk ya girmek için bekleyen bu ülkenin çocukları varken, kendi pilotunu kaptan yapmayan, dışardan tip eğitimi olmayan YABANCI kaptan ve fo alan zihniyeti de yazarsanız çok memnun olacağız! Bu yabancı hayranlığını sorgulasanız keşke!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 10 yıl önce
Liyakat çalışkanlık başarı hak hukuk gözetmez insana sadece insan olduğu nazarıyla bakmaz ama lafa gelince yaradandan ötürü naraları atan vicdan yoksunları dün garibanların bugün hala garibanların ve bunun yanında birbirninizin hakkını yiyorsunuz... Yarın hakkın adaletinde kavrulacaksınız... Tbklr ali bey güzel yazı olmuş... Fetvaya alışkın din cahillerinide ( simsarda olur) kızdırmışsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YETİŞ YA ÖMER ~ 10 yıl önce
Ali Bey, sizi severim gerçekten. Fakat burada müdür ve başkan açığa alındığında haber yapıyorsunuz. ALLAH rızası için lütfen THY ve THY Teknikte TAŞERON çalışanlarını neden haber yapmıyorsunuz. THY Teknikten tam 1000 Kişi TAŞERON olarak çalışıyor. Bunların üzerinden 400 TL taşeron firmanın yetkilisi kişi başı para kazanıyor. Bunlara kimse dur demiyor. İnsaf. Aynı işi yapıp çokk insafsızca verilen para 1000 TL. MODERN KÖLELİK OLAN TAŞERON'a neden ne zaman ve kim dur diyecek. Koltuklarda rahat rahat oturanlar birgün bunun hesabını acı verecekler. Hiç mi vicdanları yok bunların. EASA, FAA geldiğinde hiç bir TAŞERON ortalıkta görünmesin diyorlar. Herkes kendini düşünüyor. İSMAİL DEMİR'E az mı yalvardır. Sustu, kendi için hep çalıştı. 1000 tane taşeron için sesini çıkarmayan İSMAİL DEMİR, Bakanlık Müsteşarlığında ne yapacak. Hakkımızı helal etmiyoruz. Haram ve zehir olsun. ve tümmm yöneticileri yüce Allah'a havale ediyoruz. Size gönülden selam ve saygılar...TAŞERON KONUSUNU LÜTFEN İŞLEYİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer işletme ~ 10 yıl önce
Darısı ESB'den gelerek hiç hak etmedikleri halde başkanlık , müdürlük koltuklarını işgal edenlerin başına.Başta Çelik ve Fatih olmak üzere bunların tüm tayfasınıda en kısa zamanda gönderirler İNŞALLAH.Zira bu Ankaralıların ve onların getirdikleri adamların tamamı paralelcilerden oluşuyor.Eyüp'teki toplantılarda konuşulanları (İBO iyi bilir ),Haksız yere çalıştıkları yerlerden kovulanları , İnsanlara yapılan zülumleri kimse unutmadı.O makamlar kimsenin babasının malı değil.Siz insanları işlerinden ettiniz , Rabbimde sizden bunların hesabını soracaktır elbette...Şirketimize hayırlı uğurlu olsun , ne kadar vatan haini paralelci varsa temizlesinler ...Evli evine köylü köyüne...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaleminize Sağlık ~ 10 yıl önce
Elinize sağlık Ali Kıdık Bey , THY de olan biten kısaca anca böyle özetlenir.Umarız şirketimizdeki diğer cemaatçilerde ayıklanır ve giderler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kargo ~ 10 yıl önce
işten çıkarılanlar arasında benim kardeşim de var. işe kimsenin referansıyla girmedi. sabahın 8 inden gecenin 11 lerine kadar şirkette deliler gibi çalıştı. arkasında ne bir parti vardı ne cemaat. o ne bir bakanın yeğeni, ne bir başsavcının oğlu. hep açığı arandı, hep üzerine gidildi. Allaha havale ediyorum bunu yapanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FELÇ ~ 10 yıl önce
yahu bu allac pamugunu bız teknıkte senelerdır yasıyoruz kımsenın haber yaptıgı yok bı emıne lım kadar haysıyetımız olmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fenomen ~ 10 yıl önce
Ali bey, Vıp müdür nıhan hanımı yazmayı ne zaman duşun yon vıp müdürü nihan kralık suruyor şefleri yatıyor kendı ış yapmıyor ne oluyorsa tgs elemanlarına oluyor nihan hanımı araştır malzeme çok oarda ali bey vıp gel….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 10 yıl önce
aynen öyle...
mısafır ~ 10 yıl önce
arkadaslar lıste varmı lıste kımler gıtdı kımler yer degıstı acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrucu ~ 10 yıl önce
Yorumcu thy paralel temizlik yapacaksa önce tepedekilerden başlasın, onlara güçleri yetmiyor, alttaki garibanlar eziliyor. Güçleri yetiyorsa niçin iştiraklerden TCI'ın yk başkanı -ki kendisi paralelin önde gidenlerindendir ve orada acayip paralel yapılanma yapmıştır- olan şahsı orada tutmaya devam ediyor hamdi topçu? ILA haberinizde de bakanın arkasından kafasını göstermiş kendisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000