08 Ekim 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Sitenizin virgin atlantic havayollari lgbt ile haberindeki uniformali kabin ekiplerine istinaden yapilan:thy hostes bozuntularindan daha guzeller yorumu ve bu yorumun bizim havacilikla ilgili hergun defalarca ziyaret ettigimiz sitenizde yayinlanmasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Iyi calismalar saygilar..
  • Çetin başkanım harika bir eser yasmışsın
  • Eski yöneticiler vizyon sahibi ve yerlerini hak ederek gelmiş insanlardı. Ne yazık ki artık bu durum bitti. Şimdikiler ortada.
  • Ah Çetin Bey ah şimdi neler oluyor neler bir bilseniz... yapılan upgradeler, verilen pas biletler, yapılan bilet indirimleri, ödenen tazminatlar, ..... bu arada denetim kontrol teftiş ne yapıyor dersiniz.....
  • Sn. Cem Kozlu yeni ve eski vekilere up grade kaldirmisti fakat devami gelmedi. Istanbul Londra hattinda BA nib C/Cl dolu TK nin ise 4/3 u up gradedi, para ile dahi bilet satamazdik, cunku ucretsiz up gradeler sayesinde doluyordu. Bu nedenle up grade uygulamasinin kesinlikle kaldirilmali, TK nin buyuk kaybi oluyor.
  • Pas bilet kullanmamıza rağmen seferden en az 1:30-2 saat önce kontuara geliyoruz.Seferden 1 saat önce havalimanındaydık dedikten sonra yoğunluktan vs. 15 dk önce boardinge geldik diyerek üzülmeyi anlamıyorum.Saat 9-10 daki sınavlara geç gelmeye benziyor.Bu konuda bencil olmamak lazım bence
  • Haberdeki olaylar çok büyük ihtimalle kotil ve topçu zamanlarında onların emirleri ile olmuştur zira hemen hergün bunların yakınları, akrabaları, eşi, dostu vs için özel kalem'den upgrade, excess bagaj, yedek biletli şu şu yolcuları şuraya muhakkak uçurun vs diye telefon gelirdi. Yani çalışanların işgüzarlığı değil onlar kimin ne olduğunu nereden bilecekler veya kafalarına göre şunları uçurmayın yerine şunları uçurun diye nasıl diyecekler? Emir demiri keser hesabı tepeden emir gelince el mahkum. Böyle olaylar sonucu uçamayan yolcular için ödenen otel paraları ve yapılan masraflar onların cebinden çıkmıyor, hesap soran, veren de yok nasılsa. Bu ve benzeri olaylar ancak bizim gibi geri kalmış, tepeden inme, torpille makam sahibi olan yöneticilerin güç zehirlenmesi yaşadıkları, kurumları babalarının çiftliği sandıkları, zengine, güçlüye,iktidara yalakalığın marifet olduğu, biat ve arabesk kültürün takdir edildiği, utanmanın, arlanmanın, adaletin, hesap soran, verenin olmadığı ülkelerde olur. Lufthansa başkanı şu uçuşta yedek biletli akrabalarım gidecek biletli yolcuları ne yapın edin uçurmayın gibi bir emri veya talebi aklına bile getiremez. Sonra onlar niye ileri biz geriyiz diyoruz. Biz daha en basit şeyleri çözemedik, medeniyetin, hakkaniyetin adil, dürüst olmanın gereklerini yapamadık, yapamıyoruz bu kafayla nasıl ileri gidelim?
  • Kozlu ve bolayırlı. Bu iki eski yöneticiyi tebrik ediyorum. Türk Hava Yollarına büyük iyilik yapmışlar.yolcu inmiş pass uçmuş, şu olmuş bu olmuş. bunlar bir tarafa. belgeli ispatlı bir şey yapmışlar o kafi.gördüğümüz en iyi başkan olan sn. topçu ve aycı'ya doğru yanlış saldıran birini,işten atmışlar.şimdi ise neden attıklarını anlatmasınlar diye ha babam yağ çekiyorsun. Allah korusun ya atmasalardı. biz ne yapardık.
  • Eski den saygı vardi eski personele kendinden yaşca büyük insana şimdi 1 senelik personeli sef veya müdür yapiyorlar hemen emir vermeye başliyor ben müdürünüm yapacaksin diyor yanliş bir sey istese dahi emir yagdiriyorlar malesef kimi kime şikayet edeceksiniz hepsi ayni hepsi birbirini tutuyo yazik eski personele SAYGI YOK...
  • Başta Cem Kozlu ve Yusuf Bolayır olmak üzere sizin de aralarında olduğunuz o dönemlerin yöneticilerin iş ahlakının ve dürüstlüğünüzün yakınından geçemez şimdiki THY yöneticilerinin büyük çoğunluğu. Sizleri hayırla anıyor, saygılar sunuyorum..

THY Eski Genel Müdürü Ve Yönetim Kurulu Başkanı Asıl Bizlerin Yakınıydı



Evet, geçtiğimiz hafta  “ Müşteri Odaklı Şirketler. Sendikalar Ve Siyaset “ başlıklı yazıda önemli bir konuyu atlamışım. Daha doğrusu bu bilgi ben yazıyı APH’ a teslim ettikten sonra ulaştı bana. Kasıt yok. Yönetim Kurulunun Sn. Başkanı oturduğu koltuktan kaldırılan yolcuyu arayarak özürlerini iletmiş. Evet, olması ve yapılması gereken buydu. Birisi bir hata yapmış. Yolcuları uçağa yerleştirip, saydıktan sonra Kabin ekibine bilgi vermek ve uçakta mevcut yolcu sayısı hususunda kabin ekibi ile mutabakat tesis etme görevi kiminse hata da onundur. Bu bilgiyi sunup ve bir düzeltme yapma ihtiyacı hissettim.

YAZIMA GELEN BİR YORUM

Yazıma çok az sayıda yorum geldi. Bunlardan birinde okurumuz yakın geçmişte de buna benzer hadiselerin meydana geldiğini söylüyordu. Ama bu olaylarda Tepelerin adı geçmemişti.  Geçmemişti ama onların yakınları olayın içindeydi.  Tamamı ile dolu bir Dubai uçuşunda, fuar'a katılmak üzere giden tepedekilerin akrabalarını uçurmak için iki “ Business Class ” yolcu salona geç geldikleri bahanesi ile uçağa alınmamışlardı. Eski bir Bakanın Oğlu’nun seyahatinin temin edilebilmesi için taksi’deki Paris uçağı körüğe geri yanaştırılmış ve bu çok önemli kişinin seyahati sağlanmıştı. Bu zatı dönüşte tepedekilerden biri VIP salonunda karşılayıp uçağı bekletmedikleri için kendisinden bir de özür dilemişti. Aynı dönemde tepelerdekilerden birinin dolu olan Trabzon uçağına yedek biletli akrabalarını bindirmek için dış hat uçuşları ile İstanbul’a gelen transit yolcuların beklenilmediği de anlatılanların arasında. Oysaki transit yolcuların uçağa yetiştirilmeleri için zaman ve imkân varmış. Sonuçta uçağı kaçıran 5-6 yolcu otele alınmış ve ertesi sabah ki seferle varış noktalarına gönderilmiş. Evet; benzeri durumlar zaman zaman yaşanmış.

PEKİ, BU YOLCU TÜRK HAVA YOLLARINA NASIL İNANSIN. ( Bu şikâyet internette mevcut )  Uçağa Alınmadık, Şikâyetçiyim.  1 Ekim 2018 sabah 7.35 uçağına bilet aldım. 7'de hava alanında olmama rağmen hatta 22 dakika varken kapıda olmama rağmen uçağa Alınmadık, Şikâyetçiyim. 1 Ekim 2018 sabah 7.35 uçağına bilet aldım. 7'de hava alanında olmama rağmen hatta 22 dakika varken kapıda olmama rağmen THY uçağına kapı kapandığı için alınmadık. Türk Hava Yolları personelinin üzerine geç kaldınız demesi tuzu biberi oldu her şeyin. Ne mağduriyetimiz konusunda bir yol sunuldu ne de başka bir şey. Gerçekten THY kalitesini yaşamak ayrı bir duyguydu. Marka olan,  bu kadar ilgisiz bir firmayla daha hiç karşılaşmadım. Yazıklar olsun.

THY ’nın bu günkü yönetimine neden kızgınım biliyor musunuz? Beni, Türk Hava Yollarından uzaklaştıran iki yönetici hakkında hep müspet konuşmaya ve yazmaya mecbur ediyorlar beni. Yusuf Bolayırlı ve Cem M. Kozlu. Evet, bu iki yönetici döneminde de Tabii ki benzeri olaylar yaşandı. O dönemde hiçbir çalışan işgüzarlık yapıp tepedekilerin yakınlarına yer açmak için para ödemiş olan yolcuyu uçağa almamazlık etmedi. Veya Transit yolcuları İstanbul’da otele alıp onların dost, akraba veya yakınlarının seyahatini sağlamadı. Evet;  bu günlerde yaşanan bazı olayları onların dönemindeki benzeri konulardaki yaşanmışlarla karşılaştırınca bu sonuç kendiliğinden ortaya çıkıyor. Ve de her zaman çıkacak gibi.

SN. BAKANA ALKIŞLI PROTESTO

Hiç unutmam bir Bakan Ankara’daki bir toplantıya yetişme zorunluluğunu bildirerek uçağın bekletilmesi ricasında bulunmuştu. Bakan bey uçağa 10 dakika gibi bir gecikme ile geldi. Yanında ne Cem Kozlu, ne de Yusuf Bolayırlı bey vardı. Bakan uçağa girdi ve 10 dakikadır uçakta bekleyen yolculardan bir alkış protestosu koptu. Bakan bey yolculardan kabin mikrofonunu kullanarak özür diledi ve ülkemizi ziyaret eden bir yabancı heyetle toplantıya iştirak etme mecburiyetini, görüşmenin kendisine geç bildirildiğini de söyleyerek ifade etti ve bir kez daha özür diledi. Ertesi gün gazetelerde bu olay “Uçak Bakanı bekledi” başlığı ile yer aldı. Ancak haber mealen yukarıda anlattığım formatta kaleme alınmıştı. Başka bir deyişle haber Türk Hava Yollarını rencide edecek bir haber olmaktan çıkmıştı. Sn. Bakanı uluslar arası bir toplantıya katılmak üzere Ankara uçağına yetiştirmek milli bir görev haline dönüştürülmüştü. Bir de şunu düşünün Sn. Kozlu veya Bolayırlı Beyler veya biri uçağa Bakan bey ile birlikte gitse ne olurdu?

İBRAHİM TATLISES’İN YER İŞLETMEYE BÜYÜK DESTEĞİ

Bir dönem uçaklar bayağı rötar yapıyordu. Yer İşletme ünitesi kontuarların uçağın kalkışına 20 dakika kala kapatılması halinde iç hat uçuşlarında vuku bulan gecikmelerin minimuma ineceğini düşünmüşlerdi. Durum tepedekilere anlatıldı ve uygulamanın yapılması kabul gördü. Durum yolculara gazete ilanları ve biletler üzerine yapıştırılan bir stiker ile duyuruldu. İlk birkaç gün ufak tefek itirazlarla atlatılmıştı. Ertesi gün İbrahim Tatlıses ve beraberindekiler yanılmıyorsam Adana’ya gitmek üzere uçağın tarifeli kalkışına 15 dakika varken kontuara müracaat etmişler ve uçağa kabul edilmemeleri üzerine bayağı bir tepki göstermişler ve üst makamlara şikâyette bulunmuşlardı. Uygulamayı bilen Cem Kozlu ve Yusuf Bolayırlı Bey bizi arayıp uygulamayı zedeleyecek bir talimatta bulunmadılar. Allahtan o sırada Havalimanındaki gazetecilerden biri kardeşini yolcu etmek üzere iç hatlar terminalindeymiş. O arkadaş kaleme aldığı haberi diğer gazetecilerle de paylaşınca ertesi gün tüm gazetelerde  “THY kontuara geç gelen İbrahim Tatlıses’i uçağa kabul etmedi” şeklinde haber yer aldı. Bu uygulamanın duyurulması konusunda bizim için bir şanstı. Öyle ya, Türkiye’nin en büyük sanatçılarından biri uçağa alınmamıştı. Bundan daha iyi bir duyuru yapılamazdı. Eğer Sn. Tatlıses’i tanısaydım, arayıp kendisine teşekkür ederdim. Geç müracaatlar ve. İstasyon hizmetlerinden kaynaklanan gecikmeler minimuma inmişti. Uygulama sessiz, sakin devam etti.

TAV’ IN PATRONU SANİ ŞENER BEY’İ UÇAĞA KABUL ETMEMİŞLER.

Şimdiki Dış Hatlar terminalinin açılmasına çok kısa bir süre kalmıştı. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür yeni terminaldeki THY ofislerini ve kontuarları geziyorlar ve açılış ile ilgili bilgi alıyorlardı. Kendilerine refakat eden Sani Şener Bey kısa bir süre sonra, Ankara’ya uçma mecburiyetinde olduğunu ifade ederek müsaade talep etti. Ve de terminalden süratle ayrıldı. Yarım saat geçmemişti ki, Sani bey geri döndü. Kontuara müracaat ettiği anda uçağın kalkışına 10 dakika olması nedeni ile kontuarın kapsatılmış olduğunu ve kendisinden özür dilendiğini   “ Yahu Yönetim Kurulu Başkanınız ve Genel Müdürünüzle birlikteydim Kendilerine terminali gezdiriyordum “mazeretinin de dikkate alınmadığını gülümseyerek söyledi “ Evet ne YK Başkanından ne de Genel Müdürümüzden uygulamayı zedeleyecek bir talimat gelmedi. Yusuf Bolayırlı Sani beye; Bu uygulamayı oturtmanın başka bir yöntemi yok, bir sonraki uçakla gidersiniz artık vb. benzeri bir şey söylediler. Sani bey, anlayışlı bir beyefendiydi. Cem beye  refakat eden Genel Müdür Yardımcısına ve İstasyon Başmüdürüne bakıp gülümsedi.

ARİF OLAN ANLAR. SN.KOZLU’DA ANLAMIŞTI.

Bir telefon aldık. Sn. Cem Kozlu falan uçakla Ankara’ya gidecekler. Özel kalemi biletini iç hat terminaline göndererek bilet ve bagaj işlemini de yaptırmıştı. Cem bey halen gelmedi diye VIP arayıp duruyordu. Neticeten Cem beyin uçağın kalkışına 10-15 dakika kala Genel Müdürlüğe geldiğini öğrendik. Kendiliğinden “ geç kaldık, bir sonraki uçağı bekleyelim bari”  dediğini özel kaleminden öğrendik. Bilet ve bagaj işlemi yapılmış olduğundan kendisi 10 dakika içerisinde uçağa yetiştirilebilirdi belki de. Tüm yolcuların uçağa alınmasını müteakip en son yolcu olarak uçağa götürülmek istememişti herhalde. Yer İşletme çalışanları için önemli olan “ Geç kaldık bir sonraki uçağı bekleyelim artık “ demesiydi.

MARKA İMAJINI YANSITMAYAN THY ÇALIŞANLARI

Evet bu yolcu serzenişi de internette kayıtlı. “ THY’ nın Marka İmajını Yansıtmayan Çalışanları Var! Verdiğiniz parayla hizmet arasında dağlar kadar fark var. Marka imajını yansıtmayan personelleriyle çalışmaya devam ettiği sürece hiçbir zaman da yansıtamayacaktır. Atatürk Havalimanı'ndan 29 Eylül cumartesi günü 05.25 deki uçak için 4.30'da hava limanındaydım. Hava limanının giriş kapısının yoğunluğundan dolayı ne yazık ki 05.10 da kapıdaydım. Annemin ayaklarından dolayı yürümede zorluk çekmesi, tekerlekli sandalye bulunmamasından kaynaklı olduğunu dile getirsek de maalesef karşılaşılan tepki almıyoruz kapandı. Biraz ısrar edince hanımefendi almıyoruz kapıdan gidin tavırları ve gülmesi de THY’nin ortak çalıştığı kurumları sorgulamalıdır. Sizin hatanızdan kaynaklı yaşanılan durumdan dolayı acilen iadesini talep ediyorum. Yeni bilet alıp bir şekilde ben yoluma devam ederim ettim de fakat siz müşterilere yaşattığınız bu durumdan dolayı birden fazla müşteriye kaybedeceksiniz. Bundan sonra THY dışında tercihim olacaktır. İnsana saygıya önem vermeyen bir firmadan beklentimizin olmaması gerekir.”

TEPELERE EN YAKIN BİZDİK.

Hafızamı zorluyorum da bu iki yöneticinin hiç yakını, akrabası yok muydu? Onlar hiç uçakla seyahat etmezler miydi? Mutlak vardı ve de Türk Hava Yollarından hizmet alıyorlardı. Ama onların yakınları için Türk Hava Yollarını kötü duruma hiç düşürmemiştik ve de bir dış hat seferimizle İstanbul’ a gelip transit olarak başka bir iç hat istasyonuna devam edecek yolcuları talimatla İstanbul’da bırakmamıştık. vb. Aslında böyle bir talepte almamıştık.

Tabii ki bunlar bizim işimize sahip olmamızdan çok, tepedeki iki yöneticinin Türk Hava Yollarının benimsemelerinden ve sahiplenmelerinden kaynaklanıyordu. Bizde bundan cesaret alarak işimizi doğru yapmaya çalışıyorduk. Hepsi buydu.

Evet, hepsi buydu ama bir gün Yönetim Kurulu Başkanının yanılmıyorsam bir komşusu veya tanıdığı kontuarda 20 dakika kaidesini zemmederek bağırıp, çağırıyordu. Anlaşılan oydu ki, kontuara geç müracaat ettikleri için uçağa kabul edilmemişlerdi. Bu arada Sn. Cem Kozlu ile olan yakınlığını da yüksek perdeden adeta haykırıyordu. Size gösteririm demeyi de ihmal etmiyordu. Takiben Genel Müdür Bolayırlı ile dolaylı tanışıklığını ortaya koyarak şu anda kendisine ulaşmanın daha kolay olacağı sözleri ile baskıyı artırdı. Adamcağızın şanssızlığı havalimanının en hazırcevap ve korkusuz hanım yöneticilerinden birinin belirtilen gün, o anda iç hatlarda bulunmasıydı. Yolcu yine Yönetim Kurulu Başkanından dem vurunca “ Bakın beyefendi, bizi Cem Kozluyu ve Genel Müdürümüzü öne sürerek tehdit etmeyin. Kendileri ile olan yakınlığınızı bilemem ama biz onlara kendisi ile sizin düşünebileceğinizden kadar yakınız. . Bize inanmak gibi de bir huyları var.. Lütfen bağırıp çağırmayın ve satış ofisine giderek bir sonraki uçak için rezervasyon yaptırın deyivermişti. Adam biraz daha uzattıysa da netice alamayacağını anlayıp kontuarı terk etti.

Her ne ise Sn. Kozlu ve Bolayırlı bu konu ile ilgili olarak hiç birimize bir şey söylemediler. Belki de isimlerini kullanan şahıs, karşılaştığı bu güven / özgüven karşısında ne Genel Müdüre nede Yönetim Kurulu Başkanına da bir şey anlatmamayı tercih etmişti.  Anlatmış olsaydı bile biliyorduk k:  biz Sn. Kozlu’nun ve Sn. Bolayırlı’nın çok yakınıydık. Ve de onlar bize inanırdı.

Tabii ki benimle ilgili sonuca bakıp çok amma da yakınmışsınız (?)  diyeceksiniz şimdi. Evet, beni Türk Hava Yollarından dışladı bu ikili. Söylemeseler bile yine de bana inanırlar. Kimin neye inandığı bilinmez. Herkes istediğine inanırmış ya. Ben de buna inanıyorum.

THY Eski Genel Müdürü Ve Yönetim Kurulu Başkanı Asıl Bizlerin Yakınıydı

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Cetin Bey ~ 5 yıl önce
Sitenizin virgin atlantic havayollari lgbt ile haberindeki uniformali kabin ekiplerine istinaden yapilan:thy hostes bozuntularindan daha guzeller yorumu ve bu yorumun bizim havacilikla ilgili hergun defalarca ziyaret ettigimiz sitenizde yayinlanmasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Iyi calismalar saygilar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 5 yıl önce
1. HABERİ OKUMADIM. 2. YORUMU YAPAN ÖNCELİKLE HOSTES YERİNE KABİN GÖREVLİSİ DEMEYİ ÖĞRENMELİ.3.KENDİSİNİN NEYİN BOZUNTUSU OLDUĞUNU BİLMEM.4. KABİN MEMURLARI KIYAFETLERİNİ KENDİLERİ SEÇMİYOR. 5. KABİN MEMURLARI ARASINDA BU KIYAFETİN YAKIŞTIĞI PEK ÇOK GÖREVLİ OLDUĞU GİBİ YAKIŞMAYANLARIN DA OLABİLECEĞİNİ KABULLENMEK GEREK.6.BOZUNTU KELİMESİNİ KULLANMAK BANA GÖRE KABALIK ÖTESİ ÇİRKİN BİR ŞEY. ASLINDA NE OLDUĞUNU BAŞKA TÜRLÜ İFADE EDERİM AMA, ODA BANA YAKIŞMAZ.7. BU TÜR AYARI BOZUK İNSANLARIN ARKADAŞLARIMIZI ÜZECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM. (.. ) ÜRÜR KERVAN YÜRÜR.UMMAK İSTERİM Kİ BU YORUM GÖZDEN KAÇMIŞ OLSUN. BEN BUNUN İÇİN TÜM KABİN GÖREVLİSİ ARKADAİŞLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM.
Km ~ 5 yıl önce
Degerli ve samimi cevabiniz icin tesekkurler.iyi calismalar
Lgbt haberiyle ilgili ~ 5 yıl önce
Hic dusunulmeden yayinlanan cirkin ve ahlaksizca yapilan "thy hostes bozuntulari" yorumu,yapmis oldugum yorum sonucu haberden kaldirilmistir. Biz bu siteyi, thy calisma arkadaslarimizi hedef gosteren,onlara hakaret iceren,surekli olarak her haberin altinda thy kabin memuru maaslarinin dusurulmesini talep eden kisilerin yorumlarini okumak icin degil, alanimizla ilgili haberleri takip etmek icin takip ettigimizi bilinmesini isterim.ve o tur yorumlari hic dusunmeden yayinlayan editor/leri biraz dusunceli olmaya davet ediyorum. Thy kabin memurlarinin maaslari birilerine cok geliyorsa thy yonetimine yazsin bizim maaslarimizla ilgili sorununu ve taleplerini,burda fesatligini her haberin altinda disa vurmak yerine.biz hayatimizi kazanmak icin gece gunduz coluk cocugu sevdiklerimizi evde birakip evden uzakta saatlerce gokyuzunde calisirken ve bunu yaparken de sirketimizi daha iyi yerlere getirmek icin ugrasirken birileri oturdugu yerden klavye delikanliligi ve adamligi yaparak bize sallamayi kendilerine is edinmis.iyi calismalar
CVP LGBT HABE.. ~ 5 yıl önce
BU YORUMU NEDEN BANA GÖNDERDİĞİNİZİ ANLAYAMADIM. O YORUMU KALDIRAN BEN DEĞİLİM. TABİİ Kİ YORUM HOŞ DEĞİLDİ.ÇİRKİNDİ.SİZİNLE BU YORUMUNUZDAKİ BİR TAKIM HUSUSLARI GÖRÜŞMEK İSTERİM. ( MAİL. [email protected])
Rahman ~ 5 yıl önce
Çetin başkanım harika bir eser yasmışsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP RAHMAN ~ 5 yıl önce
SAĞOLASIN KARDEŞİM.TKS.
Yöneticiler ~ 5 yıl önce
Eski yöneticiler vizyon sahibi ve yerlerini hak ederek gelmiş insanlardı. Ne yazık ki artık bu durum bitti. Şimdikiler ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süleyman ~ 5 yıl önce
Ah Çetin Bey ah şimdi neler oluyor neler bir bilseniz... yapılan upgradeler, verilen pas biletler, yapılan bilet indirimleri, ödenen tazminatlar, ..... bu arada denetim kontrol teftiş ne yapıyor dersiniz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SÜLEYMAN ~ 5 yıl önce
BİLMEMEM DAHA İYİ.
MHD ~ 5 yıl önce
Sn. Cem Kozlu yeni ve eski vekilere up grade kaldirmisti fakat devami gelmedi. Istanbul Londra hattinda BA nib C/Cl dolu TK nin ise 4/3 u up gradedi, para ile dahi bilet satamazdik, cunku ucretsiz up gradeler sayesinde doluyordu. Bu nedenle up grade uygulamasinin kesinlikle kaldirilmali, TK nin buyuk kaybi oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pas ~ 5 yıl önce
Pas bilet kullanmamıza rağmen seferden en az 1:30-2 saat önce kontuara geliyoruz.Seferden 1 saat önce havalimanındaydık dedikten sonra yoğunluktan vs. 15 dk önce boardinge geldik diyerek üzülmeyi anlamıyorum.Saat 9-10 daki sınavlara geç gelmeye benziyor.Bu konuda bencil olmamak lazım bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstatistik için çalışan havayolu ~ 5 yıl önce
İç hatlarda özellikle sabahları 40 dk önceden kontuarda ol sesin çıkmazsa uçamıyorsun. Bununla ilgili ne yazılar yazdım. Anında yanıtlıyorlar. Fakat yanıtlama istatistik için. Herşeyleri numara olmuş. Bugün enflasyonu düşürmek için bilet alırken 10% az ödeme yapmayı deneyeceğim.:)
Thy ~ 5 yıl önce
Haberdeki olaylar çok büyük ihtimalle kotil ve topçu zamanlarında onların emirleri ile olmuştur zira hemen hergün bunların yakınları, akrabaları, eşi, dostu vs için özel kalem'den upgrade, excess bagaj, yedek biletli şu şu yolcuları şuraya muhakkak uçurun vs diye telefon gelirdi. Yani çalışanların işgüzarlığı değil onlar kimin ne olduğunu nereden bilecekler veya kafalarına göre şunları uçurmayın yerine şunları uçurun diye nasıl diyecekler? Emir demiri keser hesabı tepeden emir gelince el mahkum. Böyle olaylar sonucu uçamayan yolcular için ödenen otel paraları ve yapılan masraflar onların cebinden çıkmıyor, hesap soran, veren de yok nasılsa. Bu ve benzeri olaylar ancak bizim gibi geri kalmış, tepeden inme, torpille makam sahibi olan yöneticilerin güç zehirlenmesi yaşadıkları, kurumları babalarının çiftliği sandıkları, zengine, güçlüye,iktidara yalakalığın marifet olduğu, biat ve arabesk kültürün takdir edildiği, utanmanın, arlanmanın, adaletin, hesap soran, verenin olmadığı ülkelerde olur. Lufthansa başkanı şu uçuşta yedek biletli akrabalarım gidecek biletli yolcuları ne yapın edin uçurmayın gibi bir emri veya talebi aklına bile getiremez. Sonra onlar niye ileri biz geriyiz diyoruz. Biz daha en basit şeyleri çözemedik, medeniyetin, hakkaniyetin adil, dürüst olmanın gereklerini yapamadık, yapamıyoruz bu kafayla nasıl ileri gidelim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THY ~ 5 yıl önce
KEŞKE TÜMÜ YANLIŞ DİYEBİLSEYDİM. MAALESEF HEPSİ DOĞRU.
tebrikler ~ 5 yıl önce
Kozlu ve bolayırlı. Bu iki eski yöneticiyi tebrik ediyorum. Türk Hava Yollarına büyük iyilik yapmışlar.yolcu inmiş pass uçmuş, şu olmuş bu olmuş. bunlar bir tarafa. belgeli ispatlı bir şey yapmışlar o kafi.gördüğümüz en iyi başkan olan sn. topçu ve aycı'ya doğru yanlış saldıran birini,işten atmışlar.şimdi ise neden attıklarını anlatmasınlar diye ha babam yağ çekiyorsun. Allah korusun ya atmasalardı. biz ne yapardık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEBRİKLER ~ 5 yıl önce
KENDİLERİNİ İLK GÖRDÜĞÜMDE TEBRİKLERİNİZİ İLETECEĞİM. SİZİN GİBİ MÜSTESNA BİR ŞAHSİYETİN ( ? ) BU İLTİFATI TABİİ Kİ ÇOK KIYMETLİDİR. SİZE ANLATIRLAR MI BİLMEM AMA BENİM İŞTEN NEDEN ATILDIĞIMI ANLAMANIZ ANLAYABİLSENİZ BİLE İNANMANIZ ZOR OLUR.SİZİN MEMURİYET ANLAYIŞINIZA PEK UYMAZ. BENİ ONLAR ATMASAYDI 2 AY SONRA SİZİNKİLER YAPARDI O İŞİ.İYİ Kİ ONLAR YAPMIŞ.SAYIN TOPÇU VE AYCIYA HÜRMETLERİMİ İLETİN LÜTFEN.
Tk ~ 5 yıl önce
Eski den saygı vardi eski personele kendinden yaşca büyük insana şimdi 1 senelik personeli sef veya müdür yapiyorlar hemen emir vermeye başliyor ben müdürünüm yapacaksin diyor yanliş bir sey istese dahi emir yagdiriyorlar malesef kimi kime şikayet edeceksiniz hepsi ayni hepsi birbirini tutuyo yazik eski personele SAYGI YOK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TK ~ 5 yıl önce
YÖNETİCİLER EMİR VERMEYE MERAKLI OLMAMALIDIRLAR.ÖNEMLİ OLAN İŞİ EMİR VERMEDEN YAPTIRABİLMEK. EĞER BUNU BECEREBİLSELER YÖNETİCİLİĞİN ZEVKLİ BİR TARAFINI DA TATMIŞ OLURLAR.SAYGILI OLMAK ARTIK MEZİYET HALİNE DÖNÜŞTÜ.ESKİLERE TUTUMLARI UZUN SENELERDİR BÖYLE. ALLAH İSLAH ETSİN.
Doğrucu Davut ~ 5 yıl önce
Başta Cem Kozlu ve Yusuf Bolayır olmak üzere sizin de aralarında olduğunuz o dönemlerin yöneticilerin iş ahlakının ve dürüstlüğünüzün yakınından geçemez şimdiki THY yöneticilerinin büyük çoğunluğu. Sizleri hayırla anıyor, saygılar sunuyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞRUCU D.. ~ 5 yıl önce
EVET YÖNETİM İYİYDİ. İYİYDİ ÇÜNKÜ SİZLER İYİYDİNİZ. ÇOK TEŞEKKÜRLER.
CVP KARDEŞİM ~ 5 yıl önce
MAALESEF ÖYLEYMİŞ.ANLATILANLAR DOĞRUYMUŞ.SİZ KENDİ YAKINLARINIZA AYRICALIK TANINMASINI İSTERSENİZ BU YÖNDE TALİMAT VERİRSENİZ, ÇALIŞANLAR AYNI ŞEYİ YAPINCA KIZMA HAKKINIZ OLMAZ.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000