21 Mart 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • maalesef yöneticilerin çocukları şartları sağlayana kadar liste falan yok. zaten onların işlerini kolaylaştırmak için süre 5 yıl ve 4000 saate çekiliyor.
  • kendinizi bu duruma getirmek için çok uğraştınız. pilotluk başka şey ego tatmini başka şey. yabancı pilotun gelmesi başka şey buna çanak tutacak tüm görgüsüzlükleri yapmak başka şey. şimdi neden üzülüyorsunuz?başarınızı kutlamalısınız bence!kaptan çocuğu diye aşağıla yok yeni mezun çıkmış diye aşalığa yok gözünün üstünde kaşı var diye aşalığa!al şimdi aynısını size yapıyorlar. ağlamayın!
  • shgm den en çok ceza yiyen pegasus hava yolları ise,shgm yi pegasus ta çalışan tek sendikalı çalışan bahadır altanın eleştirmesi bir anlam taşırmı...
  • arkadaslar anlayamıyorum kaptan cocuklarıyla alıp veremediginiz nedir.thyde buyuk torpil dönuyor kaptan cocuklarına falan gibi sacmalıklar neden...o kadar cok kaptan cocugu tanıyorum ki lisansını almıs hala iş arayan.herkesin gunahını almayalım lütfen..kaptan cocugu oldugu için degil arkadasım..yukarısıyla muhabbetin iyiy mi ona bakılır..ve ben oyle f/o lar tanıyorum ki sırf kaptan coocuklarını cekemediginden inşallah asker düşmanı bir yönetim gelir basımıza da tum asker kökenlileri atar kadrodan diye dua eden,komik olan babası da asker kokenli ama kaptan cocugu degil diye bu tür beddualarda bulunan iinsanlar bunlar...ne yazık ki birbirimizi sırtımızdan biz bıçaklıyoruz.işte boyle insanları atıp yerine yabancı pilot gelsin daha iyi!!
  • Türkiye'nin tek ve biricik sivil havacılık otoritesi ve her türlü sivil havacılık kanun,yönetmelik,talimat ne varsa tek yetkilisi SHGM olduğundan; bazen hiçbir uluslararası hukuki referansa dayanmadan kafaya göre belirledikleri talimat maddeleri ile tek odak noktası SHGM'dir. Bu konuda kime bakılacak yani, orman bakanlığına mı?
  • Pegasus Hava Yolları'nın Pegasus un biricik sendikalısı Bahadır Altan...
  • Sivil Havacılık çalışanlarının büyük bir çoğunluğu hastadır; hasta. Çünkü yalakalık, salağa yatma, kıskançlık, sahiplenme(-), gibi psikolojik belirtiler göstermektedirler. Genel menfaatin savunucusu olabilmek için gerçekler karşısında birbirimizi aldatmaya, kuyu kazmaya gerek ve lüzum yoktur.
  • tabiki türkiyede sadece THY olur. THY kapsansın bakalım özel havayolu şirketleri ne hale düşecekler.bütün alet ekipman ve komponent parçalarını THY den sağlıyorlar.THY kapsansın bakalım hangisi iş yapabilir.Ayrıca THY uçak sayısıyla büyüme olduğu zannediyor. Aksi halde THY dediğimiz övünen şirket her 4 senede bir uçak düşürmezdi. amsterdam kazasının üst,nde 4 bilemediniz 5 sene koyun gene gaza olucak. bu asla degişimedi eski kaza tarihleri arasında zaman dilimine bakın anlarsınız.
  • Merhaba, Ali Bey, Genel Havacılıktan bahsedilmiyor, sürekli THY ve SHGM gündemde demişsiniz. Kısa süre önce TV'nizde Genel Havacılık konulu bir program yapıp bu işin duayenlerini ağırlamıştınız. Onlarda Türkiye'de Genel Havacılık sorunlarını ve sorunların çözülmesi halinde havacılık kültürünün nasıl gelişeceğini sektörler arası kopukluğun nasıl giderilebileceğini belirtmişti. Hatta konuşmacılardan biri uzun süre yurtdışında GA sekttöründe hizmet vermiş bu işin diplomasız profesörü niteliğinde biriydi. Siz o programdan sonraki yazıda bu insaların düşüncelerini gereksiz ve hayalperest görmüştünüz. GA'nın havayolu sektörü yanında konuşmya hakkının olmadığını yorumlamıştınız. Şimdi ise GA neden konuşulmuyor diyorsunuz ? Bu durumu anlamak
  • Ali Bey iyi bir noktaya dikkat çekmiş, umarım yerine gider yazı, bizde ya microsoft simulatorculer var, yada airbus veya boeingciler, orta saha bomboş

THY ENDEKSLİ HAVACILIK...

Türkiye'de şöyle bir algı var. Türk Hava Yolları üzerinden havacılık şekilleniyor. Kimine göre havacılığın yüzde 60'ı kimine göre ise yüzde 70'i Türk Hava Yolları'ndan müteşekkil. Havacılığı böyle gördüğünüz sürece kısır döngü içerisinde kalırsınız. Uzaktan, yakından bütün çıkar çevrelerinin yeni hedefi de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü. İçimizde o kadar çok Hürrem Sultanlar var ki kişisel hırsı, başarılı olanların başarısını kıskanıp sadece laf-ı güzaf yapmaktan kendilerini alıkoyamıyorlar.

"Türk Hava Yolları büyüyormuş, alt yapısız büyüyormuş, aman böyle giderse facia olacak, bilgisiz insanlar iş başında" gibi kehanette sınır tanımayan bir havacılık sektörünün içinde yer alıyoruz. Hemen baştan söyleyeyim; evet eleştiri olmalı. Ama çıkar hesapları ile eleştiri olmamalı.

Üzüntü ile görüyorum ki, bazı çıkar çevreleri sırf gündem oluşturmak üzere bir başka deyişle kendini önemli göstermek üzere çeşitli varyasyonlarla gündemde kalma yoluna gidiyorlar.

Biliyoruz ki, bazı denemeler bu çevrelerin elinde bomba gibi patladı. Başarısız olundu ve bekledikleri ilgiyi göremediler.

Havacılığı sadece Türk Hava Yolları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü endeksli görenlerin aklına şaşıyorum.

Oysa havacılık öyle kapsamlı ki uçsuz bucaksız bir derya gibi. Az gelişmişliğimizin sebeplerinden biri genel havacılığımıza önem vermemektir. Hatta genel havacılık kavramını bile kavrayamamış durumdayız.

Hiç genel havacılıkla alakalı bir yazıya rastlayabiliyor musunuz? Bir elin beş parmağını geçmez bu yazıların.

Elimizde varsa yoksa THY ve SHGM.

Oysa sektörde 17-18 havayolu şirketi var. Özel sektörün işlettiği havalimanları var. MRO'lar var, yer işletme şirketleri var. Hangimiz bu şirketleri inceliyoruz. Hiçbirimiz.

Daha da önemlisi havacılık endüstrimiz gelişmemiş. Havacılık deyince aklımıza gelen havayolu taşımacılığı bu işin sadece bir bacağıdır.

Bizim en büyük sorunumuz, kendi ayağımıza kurşun sıkmaktır. İyilikleri görüp yazmak yalakalık olarak adlandırılır, kötülükleri yazmak, eleştirmek ise düşmanlık olarak algılanır.

Geri kalmışlığımızın en büyük sebeğlerinden birisi işte bu düşünce yapısına sahip olmamızla ilgilidir.

Kendi öz eleştirimi yaptığımda da bazı ön yargılarım olmakla beraber pozitif düşünmeye çalıştığımı belirtmek isterim.

Bugün havacılığımız, beğenmediğiniz havacılığımız sıkca konuşulabiliyorsa bunun bir nedeni olmalı. Bu sektörün daha çok konuşulacağız zaman var. Planlanan o kadar çok şey var ki belki de havacılık sektöründe hiç ummadığınız gelişmeler yaşanacak. Ben buradan bunun işaretini vermiş olayım. Benim yıllardır arzuladığım, hatta yaklaşık on yıl önce ortaya attığım görüşlerim hayat bulacak.

İşte o zaman havacılığımız adına çok daha önemli adımlar atılacak. Her ne kadar sağda solda fosilleşmiş düşünceler olsa bile, statükocu zihniyetler kendi çapsız dairelerinde gevezelik yapsalar bile bu kervanın önünü kimse kesemeyecek.

Umut var hep var olacak. Umudunuzu yitirmemeniz dileğiyle.

THY ENDEKSLİ HAVACILIK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Misafir ~ 13 yıl önce
maalesef yöneticilerin çocukları şartları sağlayana kadar liste falan yok. zaten onların işlerini kolaylaştırmak için süre 5 yıl ve 4000 saate çekiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kendinizi bu duruma getirmek için çok uğraştınız. pilotluk başka şey ego tatmini başka şey. yabancı pilotun gelmesi başka şey buna çanak tutacak tüm görgüsüzlükleri yapmak başka şey. şimdi neden üzülüyorsunuz?başarınızı kutlamalısınız bence!kaptan çocuğu diye aşağıla yok yeni mezun çıkmış diye aşalığa yok gözünün üstünde kaşı var diye aşalığa!al şimdi aynısını size yapıyorlar. ağlamayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
shgm den en çok ceza yiyen pegasus hava yolları ise,shgm yi pegasus ta çalışan tek sendikalı çalışan bahadır altanın eleştirmesi bir anlam taşırmı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaslar anlayamıyorum kaptan cocuklarıyla alıp veremediginiz nedir.thyde buyuk torpil dönuyor kaptan cocuklarına falan gibi sacmalıklar neden...o kadar cok kaptan cocugu tanıyorum ki lisansını almıs hala iş arayan.herkesin gunahını almayalım lütfen..kaptan cocugu oldugu için degil arkadasım..yukarısıyla muhabbetin iyiy mi ona bakılır..ve ben oyle f/o lar tanıyorum ki sırf kaptan coocuklarını cekemediginden inşallah asker düşmanı bir yönetim gelir basımıza da tum asker kökenlileri atar kadrodan diye dua eden,komik olan babası da asker kokenli ama kaptan cocugu degil diye bu tür beddualarda bulunan iinsanlar bunlar...ne yazık ki birbirimizi sırtımızdan biz bıçaklıyoruz.işte boyle insanları atıp yerine yabancı pilot gelsin daha iyi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'nin tek ve biricik sivil havacılık otoritesi ve her türlü sivil havacılık kanun,yönetmelik,talimat ne varsa tek yetkilisi SHGM olduğundan; bazen hiçbir uluslararası hukuki referansa dayanmadan kafaya göre belirledikleri talimat maddeleri ile tek odak noktası SHGM'dir. Bu konuda kime bakılacak yani, orman bakanlığına mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasus Hava Yolları'nın Pegasus un biricik sendikalısı Bahadır Altan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sivil Havacılık çalışanlarının büyük bir çoğunluğu hastadır; hasta. Çünkü yalakalık, salağa yatma, kıskançlık, sahiplenme(-), gibi psikolojik belirtiler göstermektedirler. Genel menfaatin savunucusu olabilmek için gerçekler karşısında birbirimizi aldatmaya, kuyu kazmaya gerek ve lüzum yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tabiki türkiyede sadece THY olur. THY kapsansın bakalım özel havayolu şirketleri ne hale düşecekler.bütün alet ekipman ve komponent parçalarını THY den sağlıyorlar.THY kapsansın bakalım hangisi iş yapabilir.Ayrıca THY uçak sayısıyla büyüme olduğu zannediyor. Aksi halde THY dediğimiz övünen şirket her 4 senede bir uçak düşürmezdi. amsterdam kazasının üst,nde 4 bilemediniz 5 sene koyun gene gaza olucak. bu asla degişimedi eski kaza tarihleri arasında zaman dilimine bakın anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Merhaba, Ali Bey, Genel Havacılıktan bahsedilmiyor, sürekli THY ve SHGM gündemde demişsiniz. Kısa süre önce TV'nizde Genel Havacılık konulu bir program yapıp bu işin duayenlerini ağırlamıştınız. Onlarda Türkiye'de Genel Havacılık sorunlarını ve sorunların çözülmesi halinde havacılık kültürünün nasıl gelişeceğini sektörler arası kopukluğun nasıl giderilebileceğini belirtmişti. Hatta konuşmacılardan biri uzun süre yurtdışında GA sekttöründe hizmet vermiş bu işin diplomasız profesörü niteliğinde biriydi. Siz o programdan sonraki yazıda bu insaların düşüncelerini gereksiz ve hayalperest görmüştünüz. GA'nın havayolu sektörü yanında konuşmya hakkının olmadığını yorumlamıştınız. Şimdi ise GA neden konuşulmuyor diyorsunuz ? Bu durumu anlamak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali Bey iyi bir noktaya dikkat çekmiş, umarım yerine gider yazı, bizde ya microsoft simulatorculer var, yada airbus veya boeingciler, orta saha bomboş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000