20 Ağustos 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • siz yonetmenin kolay oldugunu sanan personel 'ucmak zor geliyorsa sizi tutan yok asgari ucret 800 tl bile olmayan ulkede 4kat maas alip nankorluk yapip beddua edeceksin ,saniyormusunki bedduan tutacak isine arkadasina ve ustlerine saygiyi ogren huzuru bozma bozanlarla birlik olma calismak istemiyosanda kapi orada .onu karala buna laf sok yaptigini dusun kimseyi rencide etme sikintin varsa gec karsisina soyle sonra cek git .mert insan boyle olur sizin yaptiginiz mertlik degil NAMERTLİK
  • eğitmen yapılmış tabii kayıtlara yazmışlar. ne eğitmeni? S-E-R-V-İ-S... Nasıl realise olmuş, kaç saat ders anlatmış, kime anlatmış gören eden yok! Kağıtta yazılı mı? yazılı...
  • puser ne?
  • Arkadaslar benim gozumde bu isimsiz maillari yollayan klavye delikanlilarinin ne yazik ki guneydogudaki boluculerden hicbir farki yok. Her ikisinin de amaci ayni..provake etme ve bolmek.. Her sirkette zaman zaman yanlis giden seyler olabilir. Ama onemli olan hep yanlisi gormek degil olan olumlu seyleri de gorup onlardan da motive olmayi bilmektir..
  • Uçamaz raporu...Sonradan nasıl puser olduğunu Sağır Sultan'a sorun:)
  • uzamaz raporu ne?
  • Ucuzumun dönemini bilmesek inanacağız ama biliyoruz iste.O makama nasıl geldiginide.Sağır Sultan'ın bile duyduğunu siz duymadınız herhalde:)K.H.B nin ucucu olması gerektiğinden bihaber olmanıza deginmiyorum bile:)Ha bu arada E.Lim 'in uçuştan kaçmak icin,uzamaz raporu aldiginida bilin:))
  • sağır sultan bu işler akılla, zekayla,üniversite diplomasıyla olmuyor ... diyor
  • sanki khb olduğunda masterı vardı... şirket yöneticilerini topluca yılladı da yöneticiler master yaptılar. khb, sonradan purser, sonradan eğitmen olduğu gibi sonradan okullu oldu, kağıt üzerinde... O gereğini yaptı, ona da gereğini yapıyorlar. kimse kimseyi allayıp pullamasın herkes gerçekleri biliyor.
  • KARDESİM KADIN BİR KAÇ KİŞİNİN DIŞINDA SEVİLMİYOR.DEMEK ALİ BEY O KADAR MAİL ALDIKİ İNSANLARDAN BU KONUYU YAYINLAMAK DURUMUNDA KALDI...ADAMIN SUÇU NE.SUÇ BAŞINIZDAKİLERDE.SİZ ONLARA HESAP SORUN.DOĞRUYU YAZANLARDAN DEĞİL!!!

THY EMİNE LİM TEPKİSİNE ÇARE BULMALI

Demagoji yapmak istemiyorum ama empati yaparak düşünmek ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Türk Hava Yolları'nın; havacılık sektöründe grevi yasaklayan kanunun çıkmaması için eylem yapan 305 kişiyi işten çıkarması süreciyle başlayan huzursuzluk artarak devam ediyor.

Türk Hava Yolları kabininde işler iyi gitmiyor. THY'de kurum içi yazışmalardan da anlaşılacağı gibi kabinde işler hiç iyi gitmiyor. Tepkiler çığ gibi büyürken Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim hedef tahtasına oturtulmuş gibi duruyor.

305 kişinin işten çıkarılmasından sonra, ekibine sahip çıkamadığı için istifa etmesi gerektiğini söylemiştim. Hala aynı görüşteyim. Kendisini daha fazla yıpratmadan bu seçeneği gözden geçirmeli hatta emekliliğini istemeli diye düşünüyorum.

Acaba şunları düşündü mü Emine Lim!
Ramazan ayı boyunca işten çıkartılanların durumunu düşündü mü?
Bayramda ne haldeydiler düşünüldü mü?
Hiç sanmıyorum.

Uçuş odalarında simit yemekle kabin hizmetleri başkanlığı yapılmadığını anlaması lazım artık Emine Lim'in.

“YILDIZLARI KAYBEDECEĞİZ”, “SİMİT DEĞİL KABİN MEMURU VERİN, BİZİ AĞLATMAYIN”, “BİR BARDAK SU İÇMEYE VAKTİMİZ YOK”, "KABİN HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI’NI NİYE SEVELİM Kİ?", “KABİN BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLDÜ”, “EMİNE HANIM SORU SORMAYI YASAKLIYOR"

Bu sorunlarla THY Best Kabin ödülü alabilir mi?

Aslına bakarsanız bu sorun sadece Emine Lim sorunu değil. Belki de Emine Lim, yukarısı ne diyorsa onu yapıyor. O'nun da elinde fazla bir yetki olmayabilir. Bu yüzden kabin amirinin yazdığı o mektup sadece Emine Lim'i rahatsız etmiş olamaz. Yönetimi de rahatsız etmiş olmalı.

İşte belki de bu yüzden Genel Müdür Temel Kotil kabin personelini kahvaltıya davet etmiş olabilir. İnşallah bu davette iyi niyet esastır.

Ama iyi niyet olmadığı yönünde işaretler almaya başladım. Kabinde yaşanan sorunları dile getiren mektubun AirportHaber'de yayınlanmasının ardından sürek avı başlatılmış durumda. Neymiş efendim bu mektup dışarıya nasıl sızmış.

Elinize ne geçecek? Hadi buldunuz o maili dışarıya sızdıranı işten mi atacaksınız? Atsanız elinize ne geçecek? 305 kişiyi işten attınız elinize ne geçti 305 ağızdan gelen bedduadan başka?

Türk Hava Yolları, muhalefete karşı. Ama muhalefetin olmadığı yerde iktidar olmaz, demokrasi olmaz. Sürekli bir ispiyon mekanizmasına sığınarak yapılacak yönetimsel başarı çok fazla uzun sürmez.

THY, kabinde azalttığı personel sayısı ve son dönemde almaya başladığı sözleşmeli kabin memuru ile hizmet kalitesini düşürmeye başladı.

Hiçbir dönem Kabin Hizmetleri Başkanlığı bu dönem kadar tartışılmadı. Kabindeki sorunlar bu kadar su yüzüne çıkmadı. Hiçbir Kabin Hizmetleri Başkanı bu kadar eleştirilmedi ve bu kadar yıpranmadı-yıpratılmadı.

İşte THY bu yüzden Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim'e karşı duyulan bu tepkiye bir çare bulmalı. Aksi halde son mektupta yazılanlardan daha fazla şeyleri duymaya başlayacağız.

THY EMİNE LİM TEPKİSİNE ÇARE BULMALI

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

namerte yer yok ~ 12 yıl önce
siz yonetmenin kolay oldugunu sanan personel 'ucmak zor geliyorsa sizi tutan yok asgari ucret 800 tl bile olmayan ulkede 4kat maas alip nankorluk yapip beddua edeceksin ,saniyormusunki bedduan tutacak isine arkadasina ve ustlerine saygiyi ogren huzuru bozma bozanlarla birlik olma calismak istemiyosanda kapi orada .onu karala buna laf sok yaptigini dusun kimseyi rencide etme sikintin varsa gec karsisina soyle sonra cek git .mert insan boyle olur sizin yaptiginiz mertlik degil NAMERTLİK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eğitim şart ~ 12 yıl önce
eğitmen yapılmış tabii kayıtlara yazmışlar. ne eğitmeni? S-E-R-V-İ-S... Nasıl realise olmuş, kaç saat ders anlatmış, kime anlatmış gören eden yok! Kağıtta yazılı mı? yazılı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim/Rumuz ~ 12 yıl önce
puser ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olursa olsun... ~ 12 yıl önce
Arkadaslar benim gozumde bu isimsiz maillari yollayan klavye delikanlilarinin ne yazik ki guneydogudaki boluculerden hicbir farki yok. Her ikisinin de amaci ayni..provake etme ve bolmek.. Her sirkette zaman zaman yanlis giden seyler olabilir. Ama onemli olan hep yanlisi gormek degil olan olumlu seyleri de gorup onlardan da motive olmayi bilmektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Uçamaz raporu...Sonradan nasıl puser olduğunu Sağır Sultan'a sorun:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
uzamaz raporu ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emine Lim'i Anlatanlara ~ 12 yıl önce
Ucuzumun dönemini bilmesek inanacağız ama biliyoruz iste.O makama nasıl geldiginide.Sağır Sultan'ın bile duyduğunu siz duymadınız herhalde:)K.H.B nin ucucu olması gerektiğinden bihaber olmanıza deginmiyorum bile:)Ha bu arada E.Lim 'in uçuştan kaçmak icin,uzamaz raporu aldiginida bilin:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sağır sultan bu işler akılla, zekayla,üniversite diplomasıyla olmuyor ... diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sanki khb olduğunda masterı vardı... şirket yöneticilerini topluca yılladı da yöneticiler master yaptılar. khb, sonradan purser, sonradan eğitmen olduğu gibi sonradan okullu oldu, kağıt üzerinde... O gereğini yaptı, ona da gereğini yapıyorlar. kimse kimseyi allayıp pullamasın herkes gerçekleri biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİ BEY HAKLI!!! ~ 12 yıl önce
KARDESİM KADIN BİR KAÇ KİŞİNİN DIŞINDA SEVİLMİYOR.DEMEK ALİ BEY O KADAR MAİL ALDIKİ İNSANLARDAN BU KONUYU YAYINLAMAK DURUMUNDA KALDI...ADAMIN SUÇU NE.SUÇ BAŞINIZDAKİLERDE.SİZ ONLARA HESAP SORUN.DOĞRUYU YAZANLARDAN DEĞİL!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000