12 Mart 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • DHMİ 9 NİSAN 2012 DE AYDIN ÇILDIR HAVA LİMANINI YAP İŞLET DEVRET MODELİYLE İHALEYE AÇTI KAPIŞMA 9 NİSANDA HEP BERABER GÖRECEĞİZ .....
  • dhmi yi tanımıyan havacılıktan anlamıyan sn misafirler neden dhmi ye saldırır
  • bu konuda yetkili kişilerle görüşüp kamuoyuna bilgilendirirseniz. biz okuyucular daha memnun kalırız. bu şekilde sözler biraz havada kalıyor.
  • Bu kapışmanın dışında ,Aydın il genel meclisindeki çıldır_ söke tartışması gündemde yer almıştı. Oysa, 60yıldır yapılmadığı için ,Çıldır havaalanını bağışlayan mustafa çıldır ın yakınları araziyi geri alıp başka bir hayır kurumuna verme hazırlığı içindeler....Beyler siz kapışmaya devam edin ,Çıldır havaalanı elden gidiyor ,haberiniz ola...........
  • thy ve dhmi arasinda bir sikinti olmaz,ayni kaptan yiyen takim,kafanizi takmayin
  • vallahi yazınız film gibi, bir çırpıda okunuyor ama based on a true story mi o tartışılır, dhmi ile thy arasında bu konuyla alakalı uyuşmazlık olduğunu zannetmiyorum sürekli iyi ve etkin bir iletişim içindeler.
  • Türkiye'de sivil havacılığın (gerek ticari gerekse sportif) gelişimindeki en büyük engel DHMİ'dir.
  • Bunda şaşıracak bir durum yokki DHMİ'ye yapılan hertürlü başvuruya yaklaşık 6 ay ile 6 yıl arasında bir sürede cevap alabilirsiniz. Bu süre içerisinde havacılıktaki tüm kurallar değişir hatta çağ değişir aylar sonra size bir cevap gelir onu da ne siz ne de bir Allahın kulu anlar. Şaşılacak tek şey tüm bunlara rağmen nasıl olurda havacılık hız kesmeden ilerler. DHMİ'nin tüm takoz durumlarına rağmen gelişen havacılığımızı da taktir etmek lazım.
  • Sayın Misafir kardeş, benim Devlet yönetiminden anladığım; Demokratik ve hukuk bir yönetim şeklinde herşey kanun ve kurallar çerçevesinde yapılır. Ve hiçbir Memleket sevdalısı, Ülkesinin çıkarları rağmına bir iş yapmaz. Ama sizin ve sizin gibi düşünenler kuralsız, kanunsuz, yaptım ettim oldu bittiye getirilerek iş yapmış olabilirler. Şunu unutmayın burası Petegonya değil, burası Geçmişi ve geleceği demokrasi ile özümlenmiş bir vatan toprağıdır. Şark çobanı olmak senin anlayışan göre küçüklük olsada bizde çobanlık himayesine verilen emaneti sağ salim tekrar sahibine verebilme mesleğidir. Sen olsan olsan çobanın elindeki emanete saldıran bir karakter olabilirsin. İyi günler
  • DHMI'den tam bir $ark cobanina yakisir adim. Helal olsun demekten baska bir sey gelmiyor dilimden.

THY, DHMİ İLE KAPIŞABİLİR

Baştan söyleyeyim Türk Hava Yolları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne karşı küskünlük içine girebilir. DHMİ, THY’nin elini rahatlatacak adımı bir türlü atamadı. İşler uzadıkça uzuyor. THY, DHMİ’nin yavaş davranması ve bürokratik engeller sebebiyle köşeye sıkışmış durumda.

Nisan ayında Çorlu Havaalanı, bakım ve onarım sebebiyle en iyimser bakışla üç ay kapanacak. Türk Hava Yolları’nın uçuş akademisi Çorlu’da eğitim veriyor. Sadece Türk Hava Yolları değil, THK, Ayjet gibi uçuş okulları da bu havaalanından faydalanıyor.

Çorlu Havaalanı özellikle bavul ticaretinin yapıldığı zaman zaman da ULS, ACT ve MNG Havayolları tarafından kargo amaçlı kullanılıyor.

Türk Hava Yolları ile DHMİ arasında muhtemel kapışmanın sebebinin, Çorlu Havaalanı’nın kapatılması; alt sebep, asıl üst sebebin ise Aydın Çıldır Havaalanı olacağını düşünüyorum.

Türk Hava Yolları aylar öncesinden Aydın Çıldır Havaalanı’nın uçuş akademisi üssü haline getireceğini deklere etmişti. Oysa bu deklarasyondan önce THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu dahil olmak üzere birçok yönetici Aydın Çıldır Havaalanını gezmiş gerekli business planı bile çıkarmışlardı. Hatta buraya yapılacak olan akademinin planları dahi hazır idi.

Aydın Çıldır Havaalanı yapıldığı günden beri DHMİ’ye bir kuruş geliri olmayan üstüne üstlük gideri olan bir meydan.

DHMİ bu külfeti üzerinden atmak için meydanın kullanımını jandarmaya vermiş ve uzun süredir jandarma tarafından kullanılan bu meydanın geri alınması gündeme geldi.

Takip ettiğim kadarı ile THY’nin bu meydana uçuş akademisi kurma talebi DHMİ’ye ulaştıktan sonra jandarma ile yazışmalar başladı.

Devletin bürokratik gel-gitleri arasında süreç uzadıkça uzadı. Noktası, virgülü, ağzım burnum derken Çorlu da kapanacak olunca THY tam anlamıyla köşeye sıkıştı.

Jandarma ile anlaşmanın uzaması askeri istifaların dönemine de rastlayınca yeni komuta kademesinin oluşması beklendi.

Aydın için tüm aksilikler bir senaryo dahilinde oynanıyormuş gibi üst üste gelince THY’yi sıkıntı bastı.

THY’nin ve DHMİ’nin girişimleri sonucunda jandarmanın Çıldır meydanını DHMİ’ye devretmesinden sonra THY Çıldır’ın kendisine devredileceğini düşünürken DHMİ ise “İhale” kartını açtı.

Fikir üreten THY’nin fikri elinde patlamış oldu. DHMİ şimdi harıl harıl ihale şartnamesi hazırlıyor. Bir taş ile iki kuş vuracak DHMİ. THY’nin elinden aldığı fikri geliştirerek tüm uçuş okullarının faydalanabilmesi için geniş bir şartname hazırlanıyor. Yani ihaleye sadece THY değil diğer uçuş okulları da girebilecek.

İhaleye kimler girecek bilinmez ama DHMİ’nin bu tavrı THY’yi hayli rahatsız etmiş durumda.

Planlara göre Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi Aydın’da yeniden yapılandırılacak ve uluslar arası bir eğitim merkezi haline gelecekti.

DHMİ’nin ihale fikri THY’yi ne kadar etkiler bilinmez ama kanaatim o ki başka bir uçuş okulu da Aydın’da yer alacak olursa THY bu fikrinden vazgeçebilir.

THY’nin zor durumda kaldığını biliyor DHMİ. Hatta THY, Çorlu’nun durumunu iyi bildiği için ihale yapılana kadar geçici yer tahsisi istemesine rağmen DHMİ oralı bile olmadı. İşte DHMİ’nin bu anlamsız defansı yüzünden THY ile DHMİ arasında gizliden gizliye bir kapışma yaşanabilir.

Aydın Çıldır Havaalanı’nda yaşanacak olan bir olumsuzluğun sorumluluğu çok fazla olabilir. Kısacası bu sorumluluk altından kalkılacak bir sorumluluk olamaz.

THY’nin uçuş akademisini oraya kurması halinde onlarca öğretmen pilot, teknik personel, büro personeli, yüzlerce yerli ve yabancı pilotaj öğrencisi bölgeye hayat verecekti.

Bu canlılık oradaki münibüscüsünden simitçisine kadar yansıyacak, bölge insanı da ekonomik farklılıktan faydalanacaktı.

Şimdi bu karamsar sözlerin yanında iyimser düşüncemi de paylaşayım. DHMİ elini çabuk tutarak ve şartları zorlayarak bir an evvel Çıldır Meydanı ile ilgili kararı vermeli. Pratik bir çözümle THY’nin Çıldır Meydanı’nda konuşlanmasını sağlamalı.

Yüzlerce Türk genci burada açılacak uçuş akademisinin yolunu gözlüyor.
THY, DHMİ İLE KAPIŞABİLİR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
DHMİ 9 NİSAN 2012 DE AYDIN ÇILDIR HAVA LİMANINI YAP İŞLET DEVRET MODELİYLE İHALEYE AÇTI KAPIŞMA 9 NİSANDA HEP BERABER GÖRECEĞİZ .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dhmi yi tanımıyan havacılıktan anlamıyan sn misafirler neden dhmi ye saldırır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu konuda yetkili kişilerle görüşüp kamuoyuna bilgilendirirseniz. biz okuyucular daha memnun kalırız. bu şekilde sözler biraz havada kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu kapışmanın dışında ,Aydın il genel meclisindeki çıldır_ söke tartışması gündemde yer almıştı. Oysa, 60yıldır yapılmadığı için ,Çıldır havaalanını bağışlayan mustafa çıldır ın yakınları araziyi geri alıp başka bir hayır kurumuna verme hazırlığı içindeler....Beyler siz kapışmaya devam edin ,Çıldır havaalanı elden gidiyor ,haberiniz ola...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy ve dhmi arasinda bir sikinti olmaz,ayni kaptan yiyen takim,kafanizi takmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
vallahi yazınız film gibi, bir çırpıda okunuyor ama based on a true story mi o tartışılır, dhmi ile thy arasında bu konuyla alakalı uyuşmazlık olduğunu zannetmiyorum sürekli iyi ve etkin bir iletişim içindeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye'de sivil havacılığın (gerek ticari gerekse sportif) gelişimindeki en büyük engel DHMİ'dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunda şaşıracak bir durum yokki DHMİ'ye yapılan hertürlü başvuruya yaklaşık 6 ay ile 6 yıl arasında bir sürede cevap alabilirsiniz. Bu süre içerisinde havacılıktaki tüm kurallar değişir hatta çağ değişir aylar sonra size bir cevap gelir onu da ne siz ne de bir Allahın kulu anlar. Şaşılacak tek şey tüm bunlara rağmen nasıl olurda havacılık hız kesmeden ilerler. DHMİ'nin tüm takoz durumlarına rağmen gelişen havacılığımızı da taktir etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Misafir kardeş, benim Devlet yönetiminden anladığım; Demokratik ve hukuk bir yönetim şeklinde herşey kanun ve kurallar çerçevesinde yapılır. Ve hiçbir Memleket sevdalısı, Ülkesinin çıkarları rağmına bir iş yapmaz. Ama sizin ve sizin gibi düşünenler kuralsız, kanunsuz, yaptım ettim oldu bittiye getirilerek iş yapmış olabilirler. Şunu unutmayın burası Petegonya değil, burası Geçmişi ve geleceği demokrasi ile özümlenmiş bir vatan toprağıdır. Şark çobanı olmak senin anlayışan göre küçüklük olsada bizde çobanlık himayesine verilen emaneti sağ salim tekrar sahibine verebilme mesleğidir. Sen olsan olsan çobanın elindeki emanete saldıran bir karakter olabilirsin. İyi günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DHMI'den tam bir $ark cobanina yakisir adim. Helal olsun demekten baska bir sey gelmiyor dilimden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000