09 Haziran 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Thy teknik gmy f.ç ye dikkat edin. Yaptıgı tum anlaşmalarda şirketin kaçakçılık yapması için yaratılan maddeler var. Önceki tedarikçilerle yapamadığı her türlü pisliği kendi anlaştığı tedarikçilerle yapmaya başladı. Gn md vekiliyken yaptığı şirket birleştirmelerine göz atın.Sahte düşmanlar yaratıp o.h , a.a.c , e.ö ye tetikçilik yaptırtıp hamdi topçuyu bile yanlış yollara sevk etmektedir.Şirketimizi ne hale soktuğunu yakında herkes görecek.İngilizcesi olmamasına rağmen kıskandığı dönemde yapılan tüm anlaşmalara sekte vurdurtmak en büyük hobisidir.
  • BİROL OLTULU BİLAL YILDIZ evet THY A.O particilik var beni bile işten çıkardılar ve hiç bir sebeb gòstermediler TGS YER HİZ girmek istedim engellediler bumu adalet bumu adamcılık
  • Evet Parelelci diyerek kurumların idare merkezlerlerinden bir bir alaşağı edilen bu milliyetçi ve bayrak vatan millet sevdalı insanların varsa bir günahı zaten hem bu dünyada hem ahirette muhakkak cezalarını çekecektir. Lakin eğer bir hırs ve intikam duygusu ile görevlerinden alınmışlarsa işte o zaman vay hallerine. Onların ahı elbet birgün bir şekilde onların burnundan fitil fitil gelecektir. Görevden alınan ve parelelci dediğiniz o kişiler asla şikayet etmezler ve Allahtan gelene razı olurlar. Ve sessizce Allaha dertlerini arz ederler. Bizde Beraat kandilinin bu muhteşem gecesinde içimizi Kalbimizi ve iç sızıntılarımızı Yüce Rabbimize arz ediyoruz Rencide edilmemize,aşağlanmamıza ve garabet ve arkamızdan yapılan tüm iftiralara rağmen Rabbim sen bilensin görensin diyor, arkamızdan oyun oynayan ve iftira atanları bu gecenin hürmetine sana havale ediyorum.
  • Airporthaber yazarlarından 3 tanesi bu hafta sözbirliği yapmışçasına Mehmet YILMAZ isimli teknisyene yapılan büyük! Haksızlığı yazmışlar.Bu haksızlıkların daniskası 11 yıldır yapılıyor.Bir kişi üzerinde böyle bir mutabakat sağlanması, bu yazarların haktan, adaletten yana olmalarının ya da gazeteci tarafsızlıklarının bir sonucu olmalı diye düşünüyorum. Ancak, geçmişte yapılan daha büyük haksızlıkları, tiraj ve her türlü maddi kaygıyla yazamadılar. Şimdi kendilerine soruyorum. Mehmet YILMAZ da ne denli büyük bir mağduriyet gördünüz de, 3 kişi birden sözbirliği etmiş gibi bunu yazıyorsunuz.? Ne olmuş Mehmet Yılmaza? Kariyerini iki paralık mı etmişler? Yazdığı raporu örtbas mı etmişler? Maaşını mı gasbetmişler? Tenzili rutbeye uğratıp , iş vermeyip defalarca verimsizlik savunması mı almışlar? Rencide edip, aşağılayıp, Işten atmakla mı tehdit etmişler? MOBBİNG Mİ YAPMIŞLAR? Mehmet Yılmaz ne den bu kadar ilginizi çekti?
  • ARTIK AKP HÜKÜMETİ KENDİ PARALEL DEVLETİNİ KURUYOR. MAALESEF DİNİ VE MÜSLÜMANALRI KULLANARAK BİR NOKTAYA GELENLER ŞİMDİ SİZE İHTİYACIMIZ YOK DENİLİP HAİN İLAN EDİLİYOR VE KENDİ ÇIKARCI MENFAATPEREST YAPILANMASINI OLUŞTURUYOR. TERÖRE KARŞI AĞZINDAN BİR KELİME ÇIKMAYANLAR DÜMYANIN 160 ÜLKESİNDE TÜRK BAYRAĞINI VE TÜRKİYEYİ HAKKIYLA TEMSİL EDENLERİ HİÇ ACIMASICA VATAN HAİNİ İLAN EDİYORLAR. ANLAŞILAN ZAMAN ÜLKEYİ SEVENLERİN VE ONUN UĞRUNDA CANINI VERENLERİN HAİN İLAN EDİLDİĞİ BİR DÖNEM .BU BİR ŞEREFTİR. PARALEL GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA SAĞCISI SOLCUSU ALEVİSİ HERKESİ TEMİZLİYORLAR. KENDİ TOTALİTER PARTİZAN DEVLETİNİ OLUŞTURMAK İÇİN.
  • Evet Yeni Havalimanı ve AHL bir birlerinin alternatifi değil. Yeni havalimanı, THY ve diğer Türk Şirketlerinin önünü açmak, Avrupa'nın coğrafi konumu itibarı ile en avantajlı bölgesinde yer almasına rağmen gerek Havayolu Şirketleri gerekse Avrupanın önde gelen ve Hub olarak çok iş yapan havalimanlarının destekçileri tarafından yapılan engellemeler nedeniyle bir türlü HUB olamayan İstanbul'u hak ettiği mevkiye yükseltmek için yapılıyor. Kim ne derse desin, AHL yeni pist de yapılsa bu görevi üstelenemeyecek kadar şehrin içerisinde kaldı. Ama yeni havalimanı için start belki 5-10 yıl önce verilmeliydi. Yoksa AHL kendisine biçilen görevini en iyi şekilde yerine getiriyor ve yenisi hizmete verilinceye kadar da getirecektir. Pist olsa da olmasa da. Bakın bugün onca inşaat çalışmasına, pistlerinden birisi ve çok sayıda taksi yolu kapalı olmasına rağmen saatte 80'nin üzerinde iniş / kalkış yapılıyor. DHMİ görevini fazlasıyla yapıyor. THY; DHMİ ve AHL sayesinde bu konumuna geldi. Unutmayın !
  • Bu yazıyı çözemedim ama yorumlar anlamlı. Gerçekten de gidenler cemaatçi mi yoksa tam tersi mi bilmem ama, konu bu olmamalı. Hak etmiyorduysalar neden o koltuğa getirilmişlerdi ya da hak ediyorlardıysa neden görevden alındılar. Normal toplumlarda olması gereken konuşma bu. Kime ne adamın neci olduğundan. Konunun bir tarafı bu. (Tabii bu insanlar gerçekten İslam'a inanıyor ve onun yolunda yaşıyorlar ise nasıl böyle bir oyunun içinde olabiliyorlar diye düşünmeden de edemiyor insan) Diğer taraftan, AHL'ye yeni bir pist yapılsın diye çok kişi / kurum biliyorum ki ağırlığını koydu, benzer projeler yıllarca gündeme getirildi, gündemde tutuldu ve istese de istemese de bu işin uzmanları bir şekilde bu çalışmaları defalarca yaptılar. Olmadı, oldurulamadı bir fayda sağlamayacağı görüldü. THY ikna oldu, şirketler ikna oldu, hatta TAV bile ikna oldu. Ama bu konu irdelenirken de bir yanlış yapılıyor. Yeni Havalimanı ve AHL birbirlerinin alternatifi değil. neden bunu görmek istemiyorsunuz.
  • CEMAATÇİLERMİ GÖNDERİLDİ ŞİMDİ İSİM VERMEYECEĞİM AMA ŞU KADARINI YAZAYIM 5 VAKİT NAMAZINI KILANLARI YOLLADILAR AMA DİNSİZ KİTAPSIZ VE ÖRGÜT MENSUPLARI DURUYOR VE ONLAR BAŞ TACI YENİ GENEL MD YR ESKİ UBB BŞK BUNU İYİ BİLİYOR DEĞİLMİ SAYIN HACI KABE SİZİ KURTARMAYACAK AMA BUNLAR MESCİDİN KAPISINA KAMERA ASAN GÖRÜNÜŞTE DİNDAR İÇİ İSE DHKPC DEN DAHA TEHLİKELİ VİJDANSIZLAR SAVUNACAK HİC BİR TUTANAKLARI YOK SADECE AYNI PARTİDEN OLMADIKLARI VE YERİ GELİNCE ELEŞTİRDİKLERİ İÇİN YOLLUYORLAR AMA ALLAH,IN SOPASI YOK İŞTE İŞBİRLİĞİNİN NETİCESİ BAYRAK İNER BUNLAR SEYREDER BUNLARIN MANTIĞI BU HALEN BEYLER AŞIRI ÖRGÜT ELEMANLARI ÇALIŞMAKTADIR VE İŞE ALINIRKEN REFERANS OLAN MD DE GÖREVDE
  • Sayın yorumcular Ali bey, yazılarında yaşanmış gerçekleri kamuoyu ile paylaşması, yaşanan haksızlık ve çıkar ilişkilerin birdaha yaşanmaması uyarısı taşımakdadır. THY TEKNİK AŞ'de (MU) ile başlayan ilişkilerinb içine Gnl.Md.ün oğlu (ÖD) de alınarak yapılacak anlaşmalar ve alımlarda ara yöneticilerin elini bağlamıştır. (FÇ) gibi, Yeni Gnl.Md. Atanana kadar, gizli ortaklaradan (MGD) harcamalarda önüne engel çıkmaması için kurulan yeni Bşk.lığı onaylayana bakmak gerekiyor. İdda edilen bu çıkar ilişkilerinin ortaya çıkarılması YENİ ATANAN GENEL MÜDÜRE düşmekdedir.
  • sİZ Hoca Efendi yi öpün başınıza koyun. O olmasa haliniz haraptı. Hiçbirşey olmaz müdürlere. Hiçbirgüç yerlerinden edemez

THY- CEMAAT- DEVLET VE HÜKUMET...

Öncelikle THY Hat Bakım Başkanı Mehmet Yılmaz’ın gönderiliş şeklini anlamlandıramadım. “Paralelci” dediler ama onu da Mehmet Yılmaz’a konduramadım.  Çok şeyler oluyor THY’de. Çok şey de olacak gibi duruyor. Asıl olması gerekenlerin ne zaman olacağını da merak ediyorum.

Türk Hava Yolları’nda son dönemde çok sayıda personelin görev yeri değiştirildi, kimileri de işten atıldı. Ve bazılarına da “istifa et, git” dercesine görev verildi.

Daha önceki yazılarımdan bir tanesinde, paralel yapıya dikkat çekmiştim ve THY yönetiminin bazı hatalarını vurgulamıştım.

THY’nin geçmişten bu yana siyasi tarla halinde olduğunu bilmeyenimiz yok. Siyasetin arka bahçesi halindeki kurum, siyasetin yanına cemaati de ekleyince bugün yaşanan kaosun temeli de atılmış oldu.

Atatürk boşuna din işleri ile devlet işlerini ayırmamış birbirinden.  İşte gördünüz, gördük, görmeye de devam edeceğiz.

Paralelci denilen insanların çoğunun ülke zararına çalıştıklarını düşünmüyorum. Aksini yapanların az olduğunu da düşünmüyorum. Sırf cemaatçi diye işe alınanları, onları işe almak için profesyonel insanları işinden edenlerinde bugün “Ah keşke ah keşke işe almasaydık” dediklerini duyar gibiyim. Ama iş işten geçti. Şimdi hem bu insanları küstürdük hem de THY’nin bel kemiği profesyonel insanları küstürdük.

Bunları çokça örnekleyebiliriz.

Kanaatim şu ki; asıl paralelciler THY’nin içine çöreklenmiş durumda. Onlara ulaşmak zor olduğu için önce garibanların defteri dürülüyor. Oysa tepelerdeki cemaatçiler herkese gülücük dağıtırken, halen içindeki hoca aşkıyla yanıp tutuştuğunu çok iyi biliyorum.

Hatta ben buradan işaret vereyim. Anadolu Üniversitesi’ndeki üst düzey yöneticilerin hoca bağlantılarına bakın ve sonra o yöneticinin THY’deki bağlantıları takip edilirse ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Anadolu Üniversitesi’nde eğitim almış, sonra hasbelkader birilerinin gölgesinde THY’de yönetici kadrosuna yükseltilmiş insanların bağlantıları ve THY makamlarını işgal eden bazı sempatik insanların hareketlerine bakıldığında her şey daha iyi anlaşılacaktır.

Amerika merkezli organizatörlerin tertiplediği toplantılarda boy gösteren yöneticilerin, hoca hayranı olduklarının başkaca delile ihtiyaç duyulmadan anlaşılacağını söyleyebilirim.

Bu yöneticilerin Ankara’ya şirin görünürken, aslında Amerika hayranı olduklarını kesinlikle söyleyebilirim.

Başbakan başmüşavirlerinden birisi bana aynen şunu söylemişti. “Bu paralelciler o kadar içimize girmişler ki, kimin ne olduğunu çözmek çok zor olacak”. Aynen THY’de de durum bu merkezde.

Oysa THY gibi bir kurum, profesyonelce yönetilmiş olsa idi bu tür şeylere enerji harcanmayacaktı. Bu gerçekler ışığında yapılması gereken; ne iktidar yakını, ne cemaat yakını ne de ideolojik insanlar bu şirkete getirilmemeli.

Hem ehil insanlar hem de bu mesleğe gönül verenlerle zenginleştirilmesi gereken bu kurum, hak etmediği davranışlarla uğraşmamalı.

3. HAVALİMANI HAYIRLI OLSUN…

Tartışmasız kendi fikrimi söylüyorum; Atatürk Havalimanı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Binali Yıldırım’ın da daha öncede açıkladığı gibi 4. pist yapılsa idi 3. havalimanına ihtiyaç belki 25-30 sene sonra ihtiyaç duyulabilir.

Eğer THY’nin de projelendirdiği pist yapılsa idi, askeri meydan tamamen devredilse idi çok şey değişebilirdi. DHMİ bu işi iyi organize edemedi. DHMİ, siyasi çalışmalar yerine teknik çalışmalar yapsa idi bugün geldiğimiz noktanın çok daha ilerisinde olabilirdik. Daha teneke mahallesini bile çözememiş bir DHMİ’nin başarılı olduğunu söylemek çok garip olur.

3. havalimanı siyasi de olsa ülkemiz açısında hayırlı olsun.

İzleyip göreceğiz. Ömrümüz yettiği sürece...

THY- CEMAAT- DEVLET VE HÜKUMET...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy teknik gmy f.ç ye dikkat edin. Yaptıgı tum anlaşmalarda şirketin kaçakçılık yapması için yaratılan maddeler var. Önceki tedarikçilerle yapamadığı her türlü pisliği kendi anlaştığı tedarikçilerle yapmaya başladı. Gn md vekiliyken yaptığı şirket birleştirmelerine göz atın.Sahte düşmanlar yaratıp o.h , a.a.c , e.ö ye tetikçilik yaptırtıp hamdi topçuyu bile yanlış yollara sevk etmektedir.Şirketimizi ne hale soktuğunu yakında herkes görecek.İngilizcesi olmamasına rağmen kıskandığı dönemde yapılan tüm anlaşmalara sekte vurdurtmak en büyük hobisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
BİROL OLTULU BİLAL YILDIZ evet THY A.O particilik var beni bile işten çıkardılar ve hiç bir sebeb gòstermediler TGS YER HİZ girmek istedim engellediler bumu adalet bumu adamcılık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Evet Parelelci diyerek kurumların idare merkezlerlerinden bir bir alaşağı edilen bu milliyetçi ve bayrak vatan millet sevdalı insanların varsa bir günahı zaten hem bu dünyada hem ahirette muhakkak cezalarını çekecektir. Lakin eğer bir hırs ve intikam duygusu ile görevlerinden alınmışlarsa işte o zaman vay hallerine. Onların ahı elbet birgün bir şekilde onların burnundan fitil fitil gelecektir. Görevden alınan ve parelelci dediğiniz o kişiler asla şikayet etmezler ve Allahtan gelene razı olurlar. Ve sessizce Allaha dertlerini arz ederler. Bizde Beraat kandilinin bu muhteşem gecesinde içimizi Kalbimizi ve iç sızıntılarımızı Yüce Rabbimize arz ediyoruz Rencide edilmemize,aşağlanmamıza ve garabet ve arkamızdan yapılan tüm iftiralara rağmen Rabbim sen bilensin görensin diyor, arkamızdan oyun oynayan ve iftira atanları bu gecenin hürmetine sana havale ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLALYILDIZ ~ 10 yıl önce
Airporthaber yazarlarından 3 tanesi bu hafta sözbirliği yapmışçasına Mehmet YILMAZ isimli teknisyene yapılan büyük! Haksızlığı yazmışlar.Bu haksızlıkların daniskası 11 yıldır yapılıyor.Bir kişi üzerinde böyle bir mutabakat sağlanması, bu yazarların haktan, adaletten yana olmalarının ya da gazeteci tarafsızlıklarının bir sonucu olmalı diye düşünüyorum. Ancak, geçmişte yapılan daha büyük haksızlıkları, tiraj ve her türlü maddi kaygıyla yazamadılar. Şimdi kendilerine soruyorum. Mehmet YILMAZ da ne denli büyük bir mağduriyet gördünüz de, 3 kişi birden sözbirliği etmiş gibi bunu yazıyorsunuz.? Ne olmuş Mehmet Yılmaza? Kariyerini iki paralık mı etmişler? Yazdığı raporu örtbas mı etmişler? Maaşını mı gasbetmişler? Tenzili rutbeye uğratıp , iş vermeyip defalarca verimsizlik savunması mı almışlar? Rencide edip, aşağılayıp, Işten atmakla mı tehdit etmişler? MOBBİNG Mİ YAPMIŞLAR? Mehmet Yılmaz ne den bu kadar ilginizi çekti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal bey ~ 10 yıl önce
ARTIK AKP HÜKÜMETİ KENDİ PARALEL DEVLETİNİ KURUYOR. MAALESEF DİNİ VE MÜSLÜMANALRI KULLANARAK BİR NOKTAYA GELENLER ŞİMDİ SİZE İHTİYACIMIZ YOK DENİLİP HAİN İLAN EDİLİYOR VE KENDİ ÇIKARCI MENFAATPEREST YAPILANMASINI OLUŞTURUYOR. TERÖRE KARŞI AĞZINDAN BİR KELİME ÇIKMAYANLAR DÜMYANIN 160 ÜLKESİNDE TÜRK BAYRAĞINI VE TÜRKİYEYİ HAKKIYLA TEMSİL EDENLERİ HİÇ ACIMASICA VATAN HAİNİ İLAN EDİYORLAR. ANLAŞILAN ZAMAN ÜLKEYİ SEVENLERİN VE ONUN UĞRUNDA CANINI VERENLERİN HAİN İLAN EDİLDİĞİ BİR DÖNEM .BU BİR ŞEREFTİR. PARALEL GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA SAĞCISI SOLCUSU ALEVİSİ HERKESİ TEMİZLİYORLAR. KENDİ TOTALİTER PARTİZAN DEVLETİNİ OLUŞTURMAK İÇİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neyin kafası 2 ~ 10 yıl önce
Evet Yeni Havalimanı ve AHL bir birlerinin alternatifi değil. Yeni havalimanı, THY ve diğer Türk Şirketlerinin önünü açmak, Avrupa'nın coğrafi konumu itibarı ile en avantajlı bölgesinde yer almasına rağmen gerek Havayolu Şirketleri gerekse Avrupanın önde gelen ve Hub olarak çok iş yapan havalimanlarının destekçileri tarafından yapılan engellemeler nedeniyle bir türlü HUB olamayan İstanbul'u hak ettiği mevkiye yükseltmek için yapılıyor. Kim ne derse desin, AHL yeni pist de yapılsa bu görevi üstelenemeyecek kadar şehrin içerisinde kaldı. Ama yeni havalimanı için start belki 5-10 yıl önce verilmeliydi. Yoksa AHL kendisine biçilen görevini en iyi şekilde yerine getiriyor ve yenisi hizmete verilinceye kadar da getirecektir. Pist olsa da olmasa da. Bakın bugün onca inşaat çalışmasına, pistlerinden birisi ve çok sayıda taksi yolu kapalı olmasına rağmen saatte 80'nin üzerinde iniş / kalkış yapılıyor. DHMİ görevini fazlasıyla yapıyor. THY; DHMİ ve AHL sayesinde bu konumuna geldi. Unutmayın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neyin kafası ~ 10 yıl önce
Bu yazıyı çözemedim ama yorumlar anlamlı. Gerçekten de gidenler cemaatçi mi yoksa tam tersi mi bilmem ama, konu bu olmamalı. Hak etmiyorduysalar neden o koltuğa getirilmişlerdi ya da hak ediyorlardıysa neden görevden alındılar. Normal toplumlarda olması gereken konuşma bu. Kime ne adamın neci olduğundan. Konunun bir tarafı bu. (Tabii bu insanlar gerçekten İslam'a inanıyor ve onun yolunda yaşıyorlar ise nasıl böyle bir oyunun içinde olabiliyorlar diye düşünmeden de edemiyor insan) Diğer taraftan, AHL'ye yeni bir pist yapılsın diye çok kişi / kurum biliyorum ki ağırlığını koydu, benzer projeler yıllarca gündeme getirildi, gündemde tutuldu ve istese de istemese de bu işin uzmanları bir şekilde bu çalışmaları defalarca yaptılar. Olmadı, oldurulamadı bir fayda sağlamayacağı görüldü. THY ikna oldu, şirketler ikna oldu, hatta TAV bile ikna oldu. Ama bu konu irdelenirken de bir yanlış yapılıyor. Yeni Havalimanı ve AHL birbirlerinin alternatifi değil. neden bunu görmek istemiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAEDECE ~ 10 yıl önce
CEMAATÇİLERMİ GÖNDERİLDİ ŞİMDİ İSİM VERMEYECEĞİM AMA ŞU KADARINI YAZAYIM 5 VAKİT NAMAZINI KILANLARI YOLLADILAR AMA DİNSİZ KİTAPSIZ VE ÖRGÜT MENSUPLARI DURUYOR VE ONLAR BAŞ TACI YENİ GENEL MD YR ESKİ UBB BŞK BUNU İYİ BİLİYOR DEĞİLMİ SAYIN HACI KABE SİZİ KURTARMAYACAK AMA BUNLAR MESCİDİN KAPISINA KAMERA ASAN GÖRÜNÜŞTE DİNDAR İÇİ İSE DHKPC DEN DAHA TEHLİKELİ VİJDANSIZLAR SAVUNACAK HİC BİR TUTANAKLARI YOK SADECE AYNI PARTİDEN OLMADIKLARI VE YERİ GELİNCE ELEŞTİRDİKLERİ İÇİN YOLLUYORLAR AMA ALLAH,IN SOPASI YOK İŞTE İŞBİRLİĞİNİN NETİCESİ BAYRAK İNER BUNLAR SEYREDER BUNLARIN MANTIĞI BU HALEN BEYLER AŞIRI ÖRGÜT ELEMANLARI ÇALIŞMAKTADIR VE İŞE ALINIRKEN REFERANS OLAN MD DE GÖREVDE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE ~ 10 yıl önce
Sayın yorumcular Ali bey, yazılarında yaşanmış gerçekleri kamuoyu ile paylaşması, yaşanan haksızlık ve çıkar ilişkilerin birdaha yaşanmaması uyarısı taşımakdadır. THY TEKNİK AŞ'de (MU) ile başlayan ilişkilerinb içine Gnl.Md.ün oğlu (ÖD) de alınarak yapılacak anlaşmalar ve alımlarda ara yöneticilerin elini bağlamıştır. (FÇ) gibi, Yeni Gnl.Md. Atanana kadar, gizli ortaklaradan (MGD) harcamalarda önüne engel çıkmaması için kurulan yeni Bşk.lığı onaylayana bakmak gerekiyor. İdda edilen bu çıkar ilişkilerinin ortaya çıkarılması YENİ ATANAN GENEL MÜDÜRE düşmekdedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
33 ~ 10 yıl önce
sİZ Hoca Efendi yi öpün başınıza koyun. O olmasa haliniz haraptı. Hiçbirşey olmaz müdürlere. Hiçbirgüç yerlerinden edemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOT ~ 10 yıl önce
yahu senın hoca efendı dedıgın ŞU NETENYAHUMU TAN CAIKLAYICI YAZSAYDIN BEEE.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000