21 Eylül 2008, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

THY çalışanlarının tedirgin bekleyişi

Türk Havayolları çalışanlarından şu sıralarda sık sık telefon ve mail almaya başladım. Tüm telefonlarda ve maillerde yaşanılan endişeli bekleyişin tedirginliği var. Peki, çalışanlar neden tedirginler?

 

Türk Havayolları şirket içinden şirket çıkarmaya devam ediyor. THY Teknik ile devam eden şirket içinden şirket çıkarma operasyonunun devam edeceği ifade ediliyor. İkram hizmetlerini kendi bünyesinde bulundurmak isteyen THY, Turkish Do&Co adında bir oluşuma giderek %50 ortaklıkla ikram hizmeti işine başlamıştı. THY buna ilaveten geçtiğimiz günlerde handling hizmeti verecek bir başka şirket kurmuştu.

 

THY’de yeni senaryo bazı birimlerin kapatılarak dışarıdan hizmet alınması yönteminin hayata geçirilmesi üzerine yazılıyor. Bu senaryonun uygulanması için de adım adım hazırlıklar yapılıyor. Şirket özellikle Call Center hizmetinin dışarıdan alınması için çalışmalar yapıyor.

 

THY’nin Call Center’i özelleştirme planını ilk kez AirportHaber, "THY'den MÜTHİŞ karar" haberi ile duyurmuş ve bu haber ulusal medyada da geniş bir şekilde yer almıştı. AirportHaber’in Call Center hizmetinin özelleştirileceğini duyurmasının ardından THY’den yapılan açıklamada Diyarbakır, Erzurum ve Eskişehir’de Call Center hizmetini özel sektörden alacağı ifade edilmişti.

 

Bu çalışmalar sessiz sedasız sürdürülürken şimdi de THY’nin Genel Merkezi’nde bulunan Call Center’ının da kapatılacağı ciddi anlamda düşünülmeye başlandı. Yönetim Kurulu bu konuda çalışma yürütürken, yönetimden sızan “Call Center Özelleştirilecek” bilgisi çalışanlar arasında tedirginlik yaratmaya başladı bile.

 

Çok sayıda telefon almaya başladım. Gelen telefonların tamamına yakınında “Ne olacak bizim halimiz” deniliyor.

 

THY kaynaklarından edindiğim bilgilere göre, Call Center özelleştirilecek. Bundan geri dönüş yok. Çalışanların durumu ise muallâkta kalacak. Çalışmak isteyenler, özelleştirilecek olan şirketle yoluna devam etmek isteyenler devam edecekler. Etmeyenler ise THY’nin göstereceği departmanlara atanacaklar. Bu görevleri kabul etmeyenlerin ise iş akitleri feshedilecek.

 

Bildiğim kadarı ile Call Center’da çalışanların çoğu sözleşmeli. THY’nin bu sözleşmeli personelle yollarını ayırmasında bir sorun çıkmayacak.

 

Geçtiğimiz aylarda Call Center’ların özelleştirilmesine karşı çıkanların yerleri değiştirilmişti. THY’nin ana binasındaki Call Center’in özelleştirilmesi durumunda yeni rahatsızlıkların çıkması bekleniyor.

 

Call Center’in özelleştirilmesine Hava-İş Sendikası’nın nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu. Sendikanın şimdilik sessiz kalması ise çalışanlarına sahip çıkmadığı şeklinde algılanıyor.

 

Bakalım Call Center ne zaman özelleştirilecek ve çalışanlar için nasıl bir formül üretilecek. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

 

Gelecek hafta görüşmek dileğiyle…

THY çalışanlarının tedirgin bekleyişi

Yorumlar

ada ~ 15 yıl önce
bilemiorum artık.ya bişi sorucam bu thy ye iş basvurusunu nerden yapıcam.yani cv mi nereye göndericem:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
YAZIK THY ye Bİ PERSONELİNE SAHİP ÇIKAMAZSA...TORPİLİ OLANLAR İÇİN SORUN DEĞİL , NASIL OLSA YERLEŞİRLER DİĞER BİRİMLERE.,OLMAYANLARIN VAY HALİNE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 16 yıl önce
THY önce kendi insan kaynaklarının çalışma şeklini düzeltsin. Ne iş yaptığı belli olmayan bu birim aynı zamanda telefonlara bakmamak gibi özellikleri de var. Akşam 10 gibi arayıp şu gün görüşmeye demek gibi huyları da var. insan kaynakları ve diğer birimler ile koordinatsızlık ise cabsı. THY insan kaynakları ile sayılabilecek daha çok şey var ya neyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turkair ~ 16 yıl önce
THY yonetimi sadece o kadarla da kalmayip sendikali eski personelide el altindan yavas yavas tasfiye etmeye devam ediyor.. Tum call center calisanlarini bile isten cikarlarsalar, nasil olsa atilla pasa'nin sesi fazla cikamayacak cunku toplu sozlesme yaklasiyor. velhasil kelam allah bu arkadaslarin yardimcisi olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000