26 Eylül 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • onlar hakları geri vermeyi düşünmüyor ama alınacağının hesabınıda yapmıyorlar milleti kuzu misali bekliyor sanıyorlar ama öyle değil şu an Yargıtay safhasını bekleyenler var sonra sonra ne mi olacak deyimde sağlam duysunlar bunun anayasa mahkemesi ayağı ve sonrası eh sebebpsiz işten atanlar biraz tazminat ödeyecek ahh keşke tazminatı yöneticiler ödese ozaman kimseyi atamazlar ama şurası muhakkakki yüklü tazminat ödeyecekler
  • Ali bey merhaba,yazınızı okurken gozlerim doldu.Yapılan haksızlığa karşı gostermiş olduğum caba bu damganın asla ustumüzden gitmeyeceğini bilmek üzüyor beni... Hayatımın hiç bir döneminde bu oluşumun içinde ne ben ne de bir yakınım olmadı. İşden çıkarıldığım günden beri manevi ve maddi olarak çöküntü yaşamaktayım.Aile ve çevreme bu durumu anlatabilmenin verdiği zorluğu anlatamam. İspat edebilecekleri bir şey yok ve olmayacak ama bu leke bir ömür beni ve benim gibi olanları üzecek ... Yazınız için başta şahsım ve ailem adına teşekkürümü kabul edin lütfen. Yapılan yanlışlığın en kısa sürede anlaşılması dileği ile.Saygı ve sevgilerimi sunarım.
  • BİZE REVA GÖRDÜĞÜNÜZ HAKSIZLIĞIN VEBALİNDE BOĞULACAKSINIZ.....
  • açıklama yapması gerekmiyor mu ? hala bekliyoruz.
  • Bu ara herkes bulaştığı veya bulaşacağı adamlara dikkat etsin yeni torba geliyor içine koyduruverirler isminizi özellikle uçuş eğitimdeki hoca ve öğretmenlerde sorunlu olanlarda kıyım sırası
  • Teknik aş eğitimde kişisel menfaati için bir sürü Başkan, müdür ve çalışanı yalan yanlış fişleyen ve Müdür olan MK'yı hafife almayın. Topunuzu ayakta uyutur. Bu ajanı bu işten uzaklaştırın başınızı belaya sokacak.
  • TEMİZLİK YAPAMADIGIN AŞİKAR:: Bu FETÖ şerefsizleri millete acımadı, eğer başarsalardı şimdi sen de bir hapishane köşesinde çile çekiyordun. Sende de mi! 1 dolar var saklı bir yerde?. Öyle ya en yakınlara sızmışlardı. Seni geçen sene uyutup rekor zarara ittiler şirketi. Göstermelik ilgisiz insanları çıkardılar işten. Bu kriptoları artık korumanın bir anlamı yok. Temizle şirketini pisliklerden yada pisliginizde onlarla beraber kirlen...
  • Türk'ün kaderidir. Önce eşekliğin dibine vurur sonra da bağıra bağıra pişman olur. Mesela körkütük aşık olur bir öküze ve hayatını birleştirir zerre kadar aklın mihengine vurmadan. Sonra bütün hayatı kayar aklını zamanında kullanmadığı için. Evet şimdi de aynı şeyler oluyor. Ülke öyle kan kaybediyor ki telafisi yıllar alacak belki de telefi falan da olmayacak. Bir Ortadoğu çukurunda çırpınıp gidecek. İnşallah olmaz öyle. Olmasın güzel ülkem. Yaktınız yıktınız güzel ülkemi.
  • o yüzden mi ıki gün önce mahkemede avukatları krizdeyiz mali durum sebebiyle atıyorz diye savunma yapmış
  • Daha yeni eurolige 2020'ye kadar sponsor olmuş thy.onun parasını da harcırahları düşürerek karşılayacak herhalde

THY bu vicdani sorumluluğu taşıyabilecek mi?

Yazının başlığına "THY bu vicdani sorumluluğu taşıyabilecek mi" dediğime bakmayın. Kastım THY yöneticilerine yönelik. Geçen hafta işten atılan Gamze Kutval'ın açtığı davaya verilen cevabı görünce gözlerime inanamadım.

Bir kaç kez okudum THY'nin cevabını. Açıkçası, "Yaptık oldu, attık oldu" şeklinde bir cevap.

FETÖ'nün yaptığı darbe girişiminin ardından bütün kurumlarda olduğu gibi THY'de de bir ayıklama süreci yaşandı.

THY, çok sayıda personelin işine son verdi. Kamuoyunda THY'nin işten attığı personeller için "THY FETÖ'cüleri işten atıyor" şeklinde yorum yapıldı.

Açıkçası ben bile öyle anladım. Çoğunu bilmeme rağmen "acaba" sorusunu kafamdan atamadım. Zira kimin kim olduğu, hangi kamuflaj ile kendilerini kamufle ettikleri belli olmayan bu hainlerin, her türlü kılığa girdiklerini görmek kafamızdaki soruların oluşmasına sebep olmuştu.

Bugün geldiğimiz noktada THY'nin cevabı ile kendimi kafamda oluşturduğum "acaba" sorusundan dolayı vicdani olarak sorumlu hissediyorum ve bu arkadaşlardan özür diliyorum.

Elbette FETÖ'cüler işten atılmalı. Hatta bana göre bu ülkede yaşam hakkı bile tanınmamalı. Ama işin aslının böyle olmadığı ortaya çıktı. Bunu nereden anlıyoruz. THY avukatlarının savunmasından.

Öteden beri FETÖ'cülerle mücadele etmiş bir kişi olarak ve bu konuda defalarca yazı yazmama rağmen maalesef THY'deki koruyucu güç tarafından her daim üzerlerine kanat gerilen bu kişiler maalesef THY'de kök salmıştı. 2015 Aralık ayında yazmış olduğum "THY'deki şakirtler gitmeli" yazıma rağmen, yıllar önce THY'de Fethullah Gülen plakalı araçları haber yapmamıza rağmen dinletemedik.

Mesele dinlenmemek değil. O açıdan kendimizi rahat hissediyoruz. Biz gazeteci olarak dün ne isek bugün de o şekildeyiz.

THY'deki işten atılmalar ile ilgili konuya farklı açıdan bakıyorum.

THY avukatlarının savunması, tamamen işletmesel sebeplerden kişilerin işlerine son verildiğine yönelik.

FETÖ bahanesi ile işe son vermek kabul edilebilir bir durum değil. İşten atmayı anladım da, FETÖ damgası vurduğunuz bu insanların vebalini nasıl taşıyacaksınız onu anlayamıyorum.

İşten çıkartılan personelin yarısından fazlası 15 yılını doldurmuş ve erken emekliliği hak etmiş insanlar.

Bu insanların işine son verilmesi gerekiyor ise ve bunu işletmesel sorun ile izah ediyorsanız zamanlama açısından çok yanlış.

FETÖ damgası yemek ne demek biliyor musunuz siz?

Vatan hain, alçak, şerefsiz, kahpe, namusuz. Aklınıza nasıl küfürler geliyor ise tıpkı o demek FETÖ'cülük.

Merak ediyorum bu kişiler bu konjonktürde işten atılırken, THY yöneticileri hiç empati yaptı mı?

Sanmıyorum. Kim tarafından hazırlandığı bile belli olmayan işten atılma listesi torbaya konuldu ve defter kapatıldı.

Yukarıda da izah ettim. İşten atılanların yarısından fazlası erken emekliliği hak etmiş insanlar. Yöneticiler vebal altında kalmak istemiyor ise bir çözüm üretmek zorunda.

Nedir o çözüm?

Hiç mahkemelerin karar vermesi beklenmeden işten atılanlar, hani tuvalet yapmasına, kuruma dahi girmesine izin verilmeyen bu rencide ettiğiniz insanlarla derhal ve behemehal görüşülüp emeklilik hakları verilmeli.

Yeter mi? Yetmez.

Pas bilet hakları da verilmeli.

Yeter mi? Yetmez.

FETÖ ile irtibatsız olanların itibarları iade edilmeli. Bunu nasıl yaparsınız bilmiyorum ama vicdani duygularınızı bir kenara bıraktığınız gibi gururunuzu ve egonuzu bir tarafa bırakıp insanlara vurulan hain damgasını temizlemeniz gerekiyor.

Bakın size bir örnek vereyim.

İşten kovduğunuz insanlar yaşamlarını devam ettirmek için iş bulma, çalışma derdindeler. İsmini vermek istemiyorum ama bu insanlar çok kötü muameleler ile karşılaşıyorlar. "Sen FETÖ'cüsün, FETÖ'cü olmasan THY seni işten atmazdı" gibi sözler söyleniyor bu insanlara. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Size söylendiğini düşünün bu kelimelerin. "Kafama sıksalar daha iyi" dersiniz değil mi?

Ya bu insanlar ne desin? Nasıl savunsunlar kendilerini? Çamur attınız izi kaldı.

Kim nasıl temizlesin bu izi?

Biz yine ALLAH için, insan haysiyeti için, kul hakkı için, adil olmak için haksızlığı yazdık. Vebal sizin. En azından biz özür diledik. Bilmem onu siz becerebilir misiniz?

THY bu vicdani sorumluluğu taşıyabilecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

EMEKTAR ~ 8 yıl önce
onlar hakları geri vermeyi düşünmüyor ama alınacağının hesabınıda yapmıyorlar milleti kuzu misali bekliyor sanıyorlar ama öyle değil şu an Yargıtay safhasını bekleyenler var sonra sonra ne mi olacak deyimde sağlam duysunlar bunun anayasa mahkemesi ayağı ve sonrası eh sebebpsiz işten atanlar biraz tazminat ödeyecek ahh keşke tazminatı yöneticiler ödese ozaman kimseyi atamazlar ama şurası muhakkakki yüklü tazminat ödeyecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkür ... ~ 8 yıl önce
Ali bey merhaba,yazınızı okurken gozlerim doldu.Yapılan haksızlığa karşı gostermiş olduğum caba bu damganın asla ustumüzden gitmeyeceğini bilmek üzüyor beni... Hayatımın hiç bir döneminde bu oluşumun içinde ne ben ne de bir yakınım olmadı. İşden çıkarıldığım günden beri manevi ve maddi olarak çöküntü yaşamaktayım.Aile ve çevreme bu durumu anlatabilmenin verdiği zorluğu anlatamam. İspat edebilecekleri bir şey yok ve olmayacak ama bu leke bir ömür beni ve benim gibi olanları üzecek ... Yazınız için başta şahsım ve ailem adına teşekkürümü kabul edin lütfen. Yapılan yanlışlığın en kısa sürede anlaşılması dileği ile.Saygı ve sevgilerimi sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211'den ~ 8 yıl önce
BİZE REVA GÖRDÜĞÜNÜZ HAKSIZLIĞIN VEBALİNDE BOĞULACAKSINIZ.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika ~ 8 yıl önce
açıklama yapması gerekmiyor mu ? hala bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes dikkat etsin ~ 8 yıl önce
Bu ara herkes bulaştığı veya bulaşacağı adamlara dikkat etsin yeni torba geliyor içine koyduruverirler isminizi özellikle uçuş eğitimdeki hoca ve öğretmenlerde sorunlu olanlarda kıyım sırası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik AŞ Eğitim ~ 8 yıl önce
Teknik aş eğitimde kişisel menfaati için bir sürü Başkan, müdür ve çalışanı yalan yanlış fişleyen ve Müdür olan MK'yı hafife almayın. Topunuzu ayakta uyutur. Bu ajanı bu işten uzaklaştırın başınızı belaya sokacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SN ILKER AYCI ~ 8 yıl önce
TEMİZLİK YAPAMADIGIN AŞİKAR:: Bu FETÖ şerefsizleri millete acımadı, eğer başarsalardı şimdi sen de bir hapishane köşesinde çile çekiyordun. Sende de mi! 1 dolar var saklı bir yerde?. Öyle ya en yakınlara sızmışlardı. Seni geçen sene uyutup rekor zarara ittiler şirketi. Göstermelik ilgisiz insanları çıkardılar işten. Bu kriptoları artık korumanın bir anlamı yok. Temizle şirketini pisliklerden yada pisliginizde onlarla beraber kirlen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker Bey ~ 8 yıl önce
İspiyoncular sizi yanlış yöneltiyor. Kaptan E.G (soyadı Üç harfli) idari Personel O.K.G. (soyadı üç harfli) Ortak özellikleri kendilerini FETÖCÜLÜKTEN gizlemek için liste işine soyunmaları, ikisininde THY de hızlı yükseliş tirendinde müdür olmaları ve önünü kesebilecek herkezi egarte edebilecek kişiliğe sahip olmalarıdır.
Evet ~ 8 yıl önce
Evet mesela teknik aş eğitimde fetöcülere fetöcü olmayanları tasfiye ettirdi
Kimsin ~ 8 yıl önce
Bir de senin gibi her önüne geleni fetöcü ilan eden tipler türedi. Sen kimsin bir bilsek
Türk'ün kaderi ~ 8 yıl önce
Türk'ün kaderidir. Önce eşekliğin dibine vurur sonra da bağıra bağıra pişman olur. Mesela körkütük aşık olur bir öküze ve hayatını birleştirir zerre kadar aklın mihengine vurmadan. Sonra bütün hayatı kayar aklını zamanında kullanmadığı için. Evet şimdi de aynı şeyler oluyor. Ülke öyle kan kaybediyor ki telafisi yıllar alacak belki de telefi falan da olmayacak. Bir Ortadoğu çukurunda çırpınıp gidecek. İnşallah olmaz öyle. Olmasın güzel ülkem. Yaktınız yıktınız güzel ülkemi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
patron çıldırdı!!! ~ 8 yıl önce
o yüzden mi ıki gün önce mahkemede avukatları krizdeyiz mali durum sebebiyle atıyorz diye savunma yapmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sponsor ~ 8 yıl önce
Daha yeni eurolige 2020'ye kadar sponsor olmuş thy.onun parasını da harcırahları düşürerek karşılayacak herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000