15 Ağustos 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Abbasa tavsiyem ingilizlere bana kumpas kurdular diye dava acsin. Yazili mektuplar olduguna gore elinde dava dosyasina koyacagi belge var demektir. Mektuplari yazanlar gercek kisiler olduguna gore mahkeme bu kisilerden bilgileri ister. THY'yede detaylari sorar. Boylece bu yazilarda yazanlar gercek mi, yalan mi ogrenmis oluruz. Sadece ise iade davasiyla yetinmeye gerek yok. Fetocu hakim, savcida kalmadigina gore artik haksizliga ugrama durumuda yok. Insan kacakciligina bulasmamissam yapcagim ilk is bu davayi acmak olurdu.
  • iyi de o donemin Bsk Yardimcisi, Baskani, GMY'si bu islerden habersizmiymis? Mudur ve sef direk Temel Kotil ile mi gorusuyormus?
  • Uzun yazıyorsun üstad. Çok az kişiyi ilgilendiren şeyler yazıyorsun.
  • çetin bey.abbas arkadaşımızın suçsuz olduğuna kesin kanaat getirdik. bakın insanlar söyleyecek bir şey bulamıyorlar.kaleminize sağlık.
  • Ozurlerle dolu bi yazi baslangicini okuyunca gerisini okuma geregi duymadim. Demek ki bi dolu yanlis yazilmis ve o yuzden bi dolu ozur var. Ozur dileyerek hatayi telafi etmeye cAlisacaginiza ozur dilemeyeCek sekilde yazsaniz da biz de sonuna kadar okumaya deger bulsak yazinizi
  • Bugun atanan isimlere bakilacak olunursa, atamalarin amaci ileride CB'mizin yapacagi sistem degisikligine itiraz etmeyecek kadrolarin gelmesidir. Demokrasi virajini atlattigimizda diger butun kurumlarda oldugu gibi thy dende itiraz istenmemektedir, sn. ayci, sn. olmustur, sn.cay, sn. kayapinar bu yuzden buradalar. O gun atanada bugun atananlarda siyasetin ruzgarlarina kapilmislardir, ters ruzgar yiyen herkese gecmis olsun
  • bu uzun hikayede imla yanlışıdamı bulamadınız.hiç olmaz ise yorum diye bunu yazsanız.bravo ccetin bey.
  • bugun akp paralel yonetimi hakim, bu operasyonu yapanlar o gunde Onlardi. Olmustur, cay yine bilalin operasyunudur. Her bolumdeki kartal imam hatipleri yazin paralel nedir gorursunuz.ik baskani, teftis bask, pazarlamanin mal bask yard:) hava is bask???
  • Vay Mevlut Vay...
  • sizi kutluyorum.Yazıda itham ettiğiniz şahısların konu ile ilgil söylediklerini yayınladığınız için.sizi tebrik ediyorum,yanlışa yanlış diyerek ilgili şahıslardan özür dilediğiniz için.haddim olmayarak sizi takdir ediyorum.bir olayı bu kadar güzel süzgeçlediğiniz ve de net bir şekilde anlattığınız için.

THY: Bu Kumpası Kimler, Nasıl Şekillendirdi? 2

THY’ daki bu çirkin Kumpası Kimler, nasıl şekillendirdi başlıklı yazıma gelen bir yoruma verdiğim cevapta “KALEME ALDIĞINIZ YORUMU ANLAMAK İÇİN ZORLANDIM. KONUYU YALNIZ ABBAS BEY BANA ANLATMIŞ OLSAYDI YAZIYI BU ŞEKİLDE KALEME ALMAZDIM. MAHKEME KARARLARI,  NEDEN SONUÇ İLİŞKİLERİNİN ANALİZİ KONUYU BURALARA GÖTÜRDÜ.” demiştim.  Nedense bu not kimsenin dikkatini çekmedi. Bir kısım kaliteli tenkit yorumları yanında kalitesi yorumlayanın şahsiyeti ile eşdeğer olan menfi çirkin yorumların varlığı THY adına beni  üzdü. Sivil Havacılık mensupları aynı hususları gerekirse daha ağır bir şekilde ancak içinde bulundukları sisteme yakışacak bir tarzla dile getirebilmeliydi.

Yazımda adı geçen Sn. Ahmet Bozdemir ve Sn. Mevlüt Kayar beylerle hayli uzun telefon görüşmelerim oldu. Ayrıca bana konu ile ilgili bilgiyi mail ile de verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Her ikisi de çok kibardılar. Gönderilerin uzunluğu nedeni ile özetlerini çıkartıp kendileri ile paylaştım. Bu anlatımları yazımın alt bölümünde bulacaksınız.

İlkyazımdaki “THY’ nin çalışanına ne deni acımasızca davranabildiği” sözüm için Sn. Temel Kotil’ den özür diliyorum. Bu konuda empati yapmak beni kendime getirdi. Ben de olsam sorumlusu olduğum şirketin insan kaçakçılığı ile ilgili bir konuda yazılı ve sözlü basında isminin geçmesini istemez, Abbas ve diğer bazı kişiler için muhtemelen eldeki verilere bakarak aynı kararı verirdim. Kendileri için şahıslardan ziyade, kurumun önemli olması gerektiğini kabul ediyor ve tekrar samimiyetle özür diliyorum. Özrümün bir nedeni de 20.000 kişiden fazla istihdamı olan bir şirkette bir Genel Müdürün aşağıda sıraladığım konulardaki araştırmayı bizzat yapma durumunda olmamasıdır. Bunlar, bu rakamlar aşağıda da ifade edildiği üzere karar aşamasında sn. Genel Müdürün önüne konulmalıydı. Bu arada kendilerinden Kumpasın baş organizatörlerinde şeklinde bahsettiğim için Nairobi Müdürü Mevlüt Beyden de özür diliyorum. Tüm bunların bir Müdürün dışında şekillenmiş olabileceğini düşünemedim.

ŞİMDİ GELELİM BENİM BU YAZIYI NEDEN BU ŞEKİLDE YAZDIĞIMA.

Bir konuya dikkatinizi çekmek isterim. Bu tür yazılarda bir sonucu doğuran ana unsur ve birde tali unsurlar var. Tali unsurlardaki bir hata ana unsuru tartışılır hale getirmez. Her konuyu kendi kompartımanında ayrı mütalaa etmek gerekir.  Örneğin Ahmet beyin Abbas Türk Hava Yollarından ayrıldıktan 33,5 ay sonra kadrolu olmasının tarafımca yanlış yazılması.  Bu yanlış ama tartıştığımız sonucu etkileyen bir faktör değil. Önemli olan kadroyu almak değil fonksiyonu üstlenmek. Ahmet beyin fonksiyonu Abbas’ın ayrılışı ile aynı anda üstlendiğini yazının ilerleyen bölümünde göreceksiniz. Tabii ki bunun da cevabı var. Nairobi’ de başka personel olmaması bu durumu hazırlayan en önemli faktör. Ana unsuru oluşturan konu tüm açıklığı ile ortaya konulabiliyorsa tali unsurlardaki bu tür oynamaların sonuca etkisi olmayacaktır. Eğer yorumcuları rahatlatacaksa bu hata için tabii ki özür dileyebilirim.  .Bu arada Abbas’ın yaptığı hatalar da var tabii ki. İçinden bulunduğu durum nedeniyle Ahmet ve Mevlüt beye tehdit mesajları çekmesi akıllı bir iş değil. Daha önce şahitliğini talep ettiği insana cephe alması da ha keza doğru bir davranış değil..

Özellikle konular ile ilgili güncel olmaları nedeniyle bunları benden iyi bilmesi gereken THY çalışanlarının yazının bu bölümünü dikkatle okumalarını rica ediyorum.  Abbas’ın suçluluğunu ifade eden eldeki tek yazılı delil Soca’nın ( Ağır Organize Suçlarla Mücadele Kurumu ) yazısı. Bilindiği üzere SOCA 01 Nisan 2006 ila 07 Ekim 2013 tarihleri arasında görev yapmış, bu tarihten sonra faaliyeti durdurulmuş bulunan  “İngiliz Ulusal Güvenliğine” bağlı, her konsoloslukta görevlisi bulunan bir kurumdu.  Ve de İkinci aleyhte delil ise kimse tarafından mahkemeler süresince de teyit edilmemiş bulunan “ 2 İngiliz Ajanının “ THY Genel Müdürünü ziyareti esnasındaki beyanları. Bu yazıma ek olarak sizlere doküman sunmayacağım.

Ancak anlatımı sizlerin nazarında belgeleyecek dokumaların nerede bulunduğunu söyleyeceğim. Küçük bir araştırma ile yazdıklarımın teyidinin rakamlarla alınabilmesi mümkün. Merak edenlerin ilgi ve bilgisine sunuyorum.

Soca’nın THY Genel Müdürüne sunduğu ve bir hafta önceki yazımda ağırlıklı olarak üzerinde durduğum ilk yazısında Nairobi’ de  mevcut olduğu ifade edilen durumu özetleyen en önemli cümle; “THY’nin TK 1132 no’lu Nairobi seferlerinin yaklaşık 12 ay öncesinden başlamasından bu yana Organize Göçmen kaçakçılığı suçlularının hedefi haline geldiğine işaret eden İngiltere istihbaratını tarafınıza iletmek üzere yazıyorum. Bu yönde geçtiğimiz aylarda yetersiz belgeli yolcu sayısı artış göstermiş bulunmaktadır. Söz konusu artış İngiltere ve Nairobi havalimanında çalışan uluslararası meslektaşlarımız tarafından fark edilmiştir” şeklinde.

Evet; yazının bu cümlesini okuyunca 2009 yılının ilk aylarında minimumda olan bu tür yolcu sayısının bu süreçte arttığını ve yüzlerce belki de daha fazla belgesiz veya sahte belgeli Kenyalının İstanbul üzerinden Londra’ya seyahat ettiğini düşünmeniz normal. Bu durumda adamlar ne yapsın? Tabii ki bir yazı ile THY’ yi uyaracaklardır. 2009 senesinde THY İngiltere’de yanılmıyorsam Birmingham, Stansted, Heatrow, Manchester’ e uçuş yapıyordu.  Şimdi merak edenlerin, uydur kaydır yazı yazıyorsunuz diye yorum yazanların yapacağı tek iş THY’ nın Mali İşler Ünitesi ile görüşüp 2009 yılında Nairobi çıkışlı ve Londra varışlı kaç Kenyalı transit yolcu için Türk Hava Yollarının İngiltere’ye ceza ödediğini öğrenmekten ibaret.   İngilizler bu tür her yolcu için o yolcuyu ülkelerine taşıyan Havayoluna bir ceza uyguladıklarına göre en doğru rakamı Türk Hava Yollarının bu ünitesindeki kayıtlardan bulabilirsiniz. Ben THY mensubu olmadığım için bunu sormam ve öğrenmem mümkün değil.  Hatta siz isterseniz İngiltere’de uçuş yapılan dört havalimanına belgesiz veya eksik belge ile gönderilen yolcuların tümünü alt alta yazıp toplayabilir ve bunların hepsinin Londra’ya uçurulduğu şeklinde değerlendirebilirsiniz.  Fark etmez ve sonucu etkilemez. Sizce 2009 yılı boyunca Nairobi’den kaç Londra’ya kaç yolcu  bu  şekilde gitmiş ve aylar itibarı ile nasıl bir yükseliş trendi ortaya çıkmıştır. Türk Hava Yolları ile söz konusu noktaya bir ay bu tür yirmi yolcu giderken takip eden ay bu rakam 120’ ye mi yükselmiştir.  Yoksa 120 iken 320 mi olmuştur.  Sene sonunda 520 mi? yoksa 1020’’mi olmuştur..  Mantık o ki; şayet bu rakam çok çok düşükse Soca’nın yazıdaki ifadesi yanlıştır. Genel Müdürün etrafında Sivil Havacılığı ve bu konudaki uygulamaları bilen birileri olsaydı onun dikkatini bu yöne çekebilir ve bu rakamları karar aşamasında Sn. Genel Müdürün önüne koyabilirdi..  Evet; 2010 yılının 2.ci ayında Abbas Nairobi’ den ayrılana kadar durum felaketmiş. Yazıdan anlaşılan bu..

Evet; 18 Mart’ta Abbas şirketten uzaklaştırıldı. Onun Nairobi’den ayrılmasından.46 gün sonra, şirketle iş ilişkisinin kesilmesinden ise 19 gün sonra ne oldu biliyor musunuz? THY Nairobi bürosu 06.4.2010 tarihinde ULUSAL GÖÇMENLİK KONFERANSINDA katılımcılara bir bilgilendirme yaptı ve sunumda şirketin belgesiz veya eksik belge ile seyahat eden yolcularla nasıl mücadele ettiği anlatıldı. Bu sunumu da Soca’ya THY Nairobi Müdürü yerine mahalli memur Ahmet Bozdemir verdi. Ve de Genel Müdür Temel Kotil bey bu toplantıyı takiben  SOCA’ dan  25..4. 2010 tarihli ikinci bir yazı aldı.  Bu yazı da ilki gibi Grek Cooper imzasını taşıyordu. Tabii ki önemli olan; İstanbul’da görev yapan bu şahsı Nairobi’deki konsolosluğun hangi görevlisinin bilgilendirdiği hususudur. Bu bilgi akışını da muhtemelen Ahmet Bozdemir’in gönderdiği açıklamada adı geçen Simon Groves  isimli Kenya İngiltere Konsolosluğu görevlisi olan zat yapıyordu.  

Mr Cooper bu ikinci yazısında yapılan sunumun ne denli etkileyici olduğunu, sunumu yapan THY çalışanı Bay Bozdemir’in profesyonelliğini dile getirerek, bu çalışanın özellikle göçmen kaçakçıları durdurmadaki yaklaşımını ve yolsuzluğa karışan personele tolerans tanımayan tutumunu övgü ile Sn. Genel Müdüre iletiyordu. Mr. Cooper. Operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını ifade ederken yapılanların gerek THY ve gerekse Organize Suçlar Kurumu ve İngiltere Hudut Polisi için önemli bir zaferi temsil ettiğini “ bildiriyordu bu yazısında. Ne mutlu ki Ahmet Özdemir Bey kendi çalıştığı kurum bir tarafa İngiltere’nin iki devlet kuruluşunun bir zafer kazanmasına vesile olmuştu. Türk Hava Yolları Nairobi bürosundan bu suçlama ile bir kişi görevden alınmış ve iş akdi feshedilmişti. O da garibim Abbas. Bu da demektir ki, Ahmet Abbas’a tolerans tanımamıştı. Oysaki şimdi konunun bu kısmı ile ilgisinin olmadığını ve de aşağıda verdiği bilgilere sonra ulaştığını ısrarla söylüyor.

Teşekkürler birbirini takip etmiş ve İngiltere İstanbul Konsolosluğuna gelişmeler ile ilgili görevi icabı periyodik olarak bilgi sunan Simon Groves isimli Kenya İngiltere Konsolosluğu görevlisi, Nairobi Müdürlüğüne 4.8.2010 tarihinde bir teşekkür de kendisi göndermiş.  Ve bu yazıda da o da Ahmet Bozdemir için ayrı bir paragraf açmayı ve de diğer mektuplarda da görüldüğü üzere kendisi ile ilgili üst seviyede methiyede bulunmayı ihmal etmemiş.

O zaman Ahmet Bey Nairobi Müdürümüydü? Hayır. Nairobi’ de bir şef miydi? Hayır. Ahmet Nairobi Müdürlüğünün bağlı olduğu Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı veya Başkanımıydı ? Yine Hayır? Sn. Kotil kendisini arayıp, bana iki İngiliz ajanı geldi şeklindeki bilgiyi Ahmet’e mi vermişti? İmkânsız. Nairobi Müdürüne bile bu bilgi verilmemişti. Peki;  Ahmet neydi ve Ahmet kimdi? Onu da siz bulun artık.

Bu hikâyenin tarihleri ile düzgün bir şekilde anlatılması halinde tarafsız okurlar bir tarafa kargaları bir güldüreceğine eminim. Yaptığı bir işten ötürü bir çalışanı öne çıkartmak ve üstlerine takdim etmek tabii ki normal hatta belki de  iyi çalışanların hak ettikleri yere gelmelerine yardımcı olacaksa yapılması gereken bir şeydir.

Ancak bunun çok iyi düşünülerek yapılması gerektiği de açık. İyi düşünülmez ise en kibar deyişle bir hatanın, bir yanlışlığın belki de bir kötülüğün ikrarı  haline de dönüşerek yüceltmek istenilen şahsı aşağılara da  çekebilir.. Hani biz de bir söz var. Kaş yapayım derken göz çıkartmak derler ya. İşte o hesap. Bilmem anlatabildim mi?

Şimdi bir kez daha aynı şeyi söylüyorum. Türk Hava Yolları Mali İşler kayıtlarında 2009 yılında İngiltere’nin Türk Hava Yollarına belgesiz veya eksik belgeli yolcuları Londra’ya uçurmuş olması nedeni ile uyguladığı parasal cezaların tüm kayıtları    ( her yolcu için ayrı ayrı olmak üzere ) mevcut. Hele bu listeyi bir çıkartıp bakın. Son aylarda bu tür yolcularda artış olmuş mu? Soca’nın ilk ve ikinci yazısını bu rakamları elde edince düşünün ve değerlendirin.  Bir de 2010 zafer yılında İngiltere makamlarının Türk Hava Yollarına aynı nedenle gönderdikleri ceza sayısına bakın. (?) İkisini seneyi de karşılaştırın.

Düşünmeğe ve değerlendirmeğe yatkın bir kafası olmayanlar zaten düşünemeyecek ve    “ Ulan Editör “ ile başlayan veciz yorumlarını yine yapacaktır. Onlar dert değil.   

Evet, bu bilgiden sonra Mahkeme sefahatini irdelemek gerek.  Onu da daha ileriki günlerde yorumcular ve okuyucular isterse yaparız. Neden THY insan kaçakçılığı gibi büyük bir suç işleyen bir çalışanı hakkında işine son verdiği anda  suç duyurusunda bulunmadı. İlk Hukuki adım neden Abbas tarafından atıldı,  THY Neden delil  ve şahit sunacağız diye ertelettiği duruşmayı takip eden duruşmada delil ve şahit sunmadı veya sunamadı vb... vb?  THY’nin nihayet ve nihayet geç kalınmış dahi olsa bulunduğu suç duyurusu başvurusu ile ilgili olarak Yargıtay nasıl karar verdi?

SN. BOZDEMİR VE KAYAR’IN VERDİĞİ BİLGİLER. ( Kendilerinin mutabakatı ile yayınlanmaktadır )

SN. AHMET BOZDEMİR: Gönderdiği mailde Gülen okullarında okumadığını ve Nairobi’nin en büyük fakültesinde tahsilini ( Mezuniyet belgesini jpg formatında göndermiştir.) tamamladığını Türk Hava Yollarına yalnız Abbas beye İngilizce yapılan iletişim konularında yardımcı olarak girdiğini, onun tüm işlerine yardımcı olduğunu belirtiyor. Soco’nun tüm çalışanların telefonlarını dinlediğini, şirketin ve Abbas dışındaki çalışanlarının bu tür işlere bulaşmadığının anlaşıldığını, Abbas beyin ise telefon görüşmelerini dinlenmesini takiben yakalandığını, Müdür Mevlüt Kayar beyin Kenya “Liason of Immigration” bürosunun dönem Başkanı Simon Groves’i tanımamasına rağmen yazıda yakınlıkları varmış gibi gösterilerek iftira atıldığını ifade etmektedir. Abbas beyin Türkiye’ye çekilmesinin ise İki İngiliz  Ajanının Genel Müdürü ziyaret edip, olayları ve gelişmeleri anlatmalarını takiben gerçekleştiğini ve bu bilgilere Abbas beyin şirketle iş ilişkisinin kesilmesini takiben vakıf olduğunu belirtiyor. Oturma müsaadesi konusunu ise doğrulayarak hatanın gayri meşru kazanç sağlamak amacı ile bu işlerle uğraşan aracı tarafından yapıldığını, konunun resmiyete    ( mahkemeye ) intikal ettiğini ve suçsuzluğunun belgelendiğini dile getiriyor. Abbas beyin iş akdinin feshinden sonra onun yerine atanmasının söz konusu olmadığını ve onun ayrılışından 18 ay sonra Mahalli pazarlama sefi ve 33,5 ay sonra merkezi atandığını ifade ediyor. Bütün bunların belgesini gösterebileceğini ve bu belgelerin THY de mevcut olduğunu bildiriyor. Abbas beyin kendisini mail yolu ile ölümle tehdit ettiğini, bunu üstlerine duyurduğunu ve Müdürünün de bu bilgiyi THY Güvenlik birimi ile paylaştığını ve Abbas beyin Nairobi uçuşunun bu nedenle engellendiğini belirtiyor.  Abbas beyin tüm bu konuları kendisine bağlamasının üzücü bir iftira olduğunu ifade eden Bozdemir, arzu etmem halinde Simon Groves ile temas kurabileceğimi ve ( Adı geçen şahsın mail adresini vererek ) sormak isteyeceğim diğer hususların olması halinde cevaplayabileceğini ifade etmiştir.

SN. MEVLÜT KAYAR. Sn Kayar verdiği bilgide Nairobi’de Abbas beyle bir sene karşılıklı saygılı bir  ilişki çerçevesinde çalıştıklarını ifade ederek Ahmet beyi salt Abbas beyin İngilizce lisanı konusundaki yetersizliğinin işini mümkün olduğunca az etkilemesi  ve de Kenya’yı iyi tanıması nedeni ile istihdamına karar verdiğini ve de müşterek çalışmaları esnasında adı geçen ikilinin birbirinin eksikliklerini çok güzel kapattıklarını ifade etmektedir..  2010 yılının başında Abbas beyin ailesini Nairobi’ye getiremeyeceği ve bu nedenle başka bir yere atanmasını talep ettiğini dile getiren Kayar, Nairobi’nin THY İstasyonları içinde dış tayin açısından cazip bir yer olmaması nedeni ile zor durumda kaldığını, buna rağmen Abbas beyin talebini istemeden de olsa üstlerine ilettiğini, belirtmektedir. Bu konuşmadan kısa bir süre sonra Abbas beyin merkeze çekildiğine ilişkin mesajın geldiğini belirten Mevlüt Bey Başkan Yardımcısını arayarak nedenini sormasına rağmen tatminkar bir cevap alamadığını, bunun üzerine istasyonun durumunu göz önüne alarak işlemin en azından yeni birisi bulunana kadar ertelenmesi talebinde bulunduğunu ( Satış ve İnsan Kaynakları ünitelerine gönderdikleri her iki mesaj da yazışmada mevcut ) ve de talebinin reddedildiğini ve insan kaynaklarının acil intikal istediğini  (  mail de mevcut) beyan etmektedir. . Bilahare Abbas beyin kendisini aradığını ve de iş sözleşmesinin feshedildiği bilgisini vererek mahkemede kendisine şahitlik yapıp yapamayacağını sorduğunu ve kendisini “ bu şahitliği yapacağını ve de birlikte çalıştığı süre zarfında Abbas beyin her hangi bir usulsüzlüğüne rastlamadığını söyleyebileceğini beyan ettiğini ifade ediyor. Ve de daha sonra bu konuda kendisinin ne Abbas ve ne de THY tarafından aranmadığını belirtiyor.

Sn. Kayar, Genel Müdürün özel kalemi ile konuyu görüşüp işlemin nedenini öğrenmek istemesine rağmen muhatabının konuyu görüşmek istememesini şirketin adının bu tür olaylara karışmasının istemediğine bağladığını ifade etmiştir. Abbas’ın iş akdinin feshinin kimin talimatı ile neden feshedildiğinin disiplin kurulu raporunda belirtildiğini ve oradan öğrenilebileceğini, THY gibi şirketlerde bu işlemler yazışmalar aracılığı ile yapıldığından Abbas beyin iş akdinin feshedilmesi hususun nasıl geliştiği ancak bu yazışmalardan öğrenilebileceğini belirtiyor.

Daha sonra iki İngiliz yetkilinin Genel Müdürü ziyaret edip Abbas beyin Nairobi’ den uzaklaştırılması talebinde bulunduğunu, konunun Genel Müdür Temel Kotil ve Mehmet Karataş beylerce tüm detayları ile bilindiğini, kendisinin bu konuda  ( Abbas beyin Türkiye’ye çekilmesi ve THY’ den uzaklaştırılması ) hiç bir şekilde taraf olmadığını ifade ederken Kenya’ da insan kaçakçılığının ne şekilde yapıldığına ilişkin teknik bilgi sunmuş ve Abbas beyin bu zincir içerisinde rol alıp almadığını bilmediğini, gelişmelerden sonra konu ile ilgili olarak kendisine sual yönelten insanlara “ inşallah rol almamıştır’ dan başka cevap vermediğini ve Ahmet beyin Abbas beyin yerine atanmasının söz konusu olmadığını belirterek kaçak yolcu konusunda yaptıkları başarılı çalışmalar ve bu tür yolcu sayısındaki azalma nedeni ile teşekkür aldıklarını (teşekkür mektubunu tarafıma sunmuştur) dile getirerek başka bir şey öğrenmek istenilmesi halinde seve seve yanıtlayacaklarını ifade etmiştir.

THY: Bu Kumpası Kimler, Nasıl Şekillendirdi? 2

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Ingilizlere dava acsin ~ 8 yıl önce
Abbasa tavsiyem ingilizlere bana kumpas kurdular diye dava acsin. Yazili mektuplar olduguna gore elinde dava dosyasina koyacagi belge var demektir. Mektuplari yazanlar gercek kisiler olduguna gore mahkeme bu kisilerden bilgileri ister. THY'yede detaylari sorar. Boylece bu yazilarda yazanlar gercek mi, yalan mi ogrenmis oluruz. Sadece ise iade davasiyla yetinmeye gerek yok. Fetocu hakim, savcida kalmadigina gore artik haksizliga ugrama durumuda yok. Insan kacakciligina bulasmamissam yapcagim ilk is bu davayi acmak olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oguz ~ 8 yıl önce
Herhalde yazılanları anlamamissiniz,Abbas hertürlü hukuk süreçlerini yaşamış. Anladigim kadariyla Enson anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunmus.Abbas a kumpasi kuranlar belli zaten,İngilizler değil.onlar aracılık yapanlar.bu şekilde yazdığınıza göre asıl kumpascilara yakınsiniz herhalde.abbasi işten uzaklaştıran İngilizler olsaydı dediginiz geçerli olurdu ancak Abbas thy de çalışıyordu,dolayısıyla eğer bir kişi suçlanıyorsa bunu somut delillerle ispatlamak zorundasınız. THY Abbas in iadei itibarını geri vermesi lazım bu durumda.
Oguz'a Cevap ~ 8 yıl önce
Siz benim ne yazdigimi anlamamissiniz. Dava acmak icin elde belge olmali, anladigim kadariyla su anda ingilizlerin yazdigi mektuplar harici bir belge yok. Bu sebeple ingilizlere dava acsin dedim. Ingilizler yazili olarak abbas insan kacakciligina bulasti diyorlarsa bunu abbas dava acarsa ispat etmek zorundalar. Ingilizler mahkemeye kanit veremezlerse abbasa kumpas kurulmus demektir. Thy haklarini geri vermelidir. Ingilizler kanitlarini mahkemeye sunarsa bu kez abbasin hapis yatma ihtimali ortaya cikar.
Mehmet 45 ~ 8 yıl önce
iyi de o donemin Bsk Yardimcisi, Baskani, GMY'si bu islerden habersizmiymis? Mudur ve sef direk Temel Kotil ile mi gorusuyormus?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzun ~ 8 yıl önce
Uzun yazıyorsun üstad. Çok az kişiyi ilgilendiren şeyler yazıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP UZUN ~ 8 yıl önce
UZUN OLMASINDA HAKLISINIZ. ADAMA SORMUŞLAR NEDEN KISA YAZMIYORSUN. CEVAP O KADAR VAKTİM YOK. ÇOK AZ KİŞİYİ İLGİLENDİRDİĞİNE GELİNCE AYNI GÖRÜŞTE DEĞİLİM. MAALESEF SİSTEM İÇİNDE ÇOK ABBAS VAR. ABBAS'IN YAŞADIĞINI VEYA BENZERİNİ YAŞAYAN ÇOK KİMSE VAR.EVET BU ÇEMBERİN DIŞINDAKİLERİ İLGİLENDİRMİYORDUR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
CVP 2 UZUN ~ 8 yıl önce
BİR ŞEYİ BELİRTMEYİ UNUTTUM. İNSANLAR YİNE DE İLGİLİ. GEÇEN HAFTAKİ YAZI BU GÜNE KADAR EN FAZLA OKUYUCUYA HİTAP EDEN 3 NCÜ YAZI OLDU.
Insanlar ilgili mi??? ~ 8 yıl önce
Aslinda insanlar dedikoduya merakli deseniz daha yerinde olacak gibi... Bakin siz bile hemen farketmissiniz, yazi ne kadar magazinsel, insanlar o kadar merakli
Üstad ~ 8 yıl önce
Çemberin içindeydim üstad. Fetöcü diye atıldık daha yeni. Fetöcü olmadığımızı ıspat bile edecek bir kanal yok. Fetöcü diye atılmak diğerlerine benzemez. Ben havacılık profesyoneliyim. Sadece THY'de para edecek torpilli gelen biri değilim. Meslek yapmak için yıllarımı vermişim. Tepeden CV yollamamışım. Yazacaksan beni de yaz.
CVP ÜSTAD ~ 8 yıl önce
2,5 SATIR BİLGİ İLE SİZİ YAZMAK ÇOK ZOR. MAİL ADRESİ [email protected]. HİKAYENİZİ YAZARSANIZ ARAŞTIRIP RPT ARAŞTIRIP SİZİN YAŞADIKLARINIZI DA KONU EDEBİLİR TABİİ Kİ.
boş yere ~ 8 yıl önce
çetin bey.abbas arkadaşımızın suçsuz olduğuna kesin kanaat getirdik. bakın insanlar söyleyecek bir şey bulamıyorlar.kaleminize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BOŞ YERE ~ 8 yıl önce
ABBAS HAKSIZ OLSA, HATALI OLSA BU KONUYA GİRMEZDİK. NE YAZIK Kİ THY O YAZIYI ALINCA, TELAŞ İLE VE DE BİR GÜNÜ ALACAK BİR ARAŞTIRMA BİLE YAPMADAN ABBAS'IN İŞİNE SON VERMİŞ.İNSANLARIN BİR ŞEY SÖYLEMEDİĞİNE GELİNCE, BİR ARKADAŞIMIZ YAZMIŞ HİÇ BİR ŞEY BULAMAZLARSA İMLA HATASI BULABİLİRLER. ONA DA ALIŞTIM. BU KONUDAKİ EKSİKLİKLERİMİ GİDERİYORLAR. BİR DE SÖYLEDİKLERİ DOĞRU OLSA.
Haksiz Fesihler ~ 8 yıl önce
Cetin Bey birde son furyada haksiz yere Fetocu ,darbeci diye atilanlarin öncüsü olsaniz.Neden bu sirkette haksizlarin yaninda sadece isini yapmaya calisan insanlarinda başı yaniyor.Bu kadar sık müdür değişirmi.Ondan sonra tabıkı zarar açıklarsınız.Cok yazık gercekten cok yazık.
CVP HAKSIZ FESİH ~ 8 yıl önce
211 KİŞİNİN İÇERİSİNDE HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARTILANLARIN OLDUĞU MALUM. BU SÜREÇTE THY YÖNETİMİNİN HİÇ BİR KİMSE İÇİN GERİ ADIM ATMASI MÜMKÜN DEĞİL. BÖYLE BİR ŞEYİ BİR KİŞİ İÇİN YAPARLARSA EMSAL TEŞKİL EDER. YAZIP ÇİZMEKLE BİR ŞEY OLACAĞINI ZANNETMİYORUM. KALDI Kİ 211 ARKADAŞIMIZIN İÇERİSİNDE YÜZEYSEL OLARAK TANIDIĞIM YALNIZ İKİ KİŞİ VAR.DOLAYISI İLE ELİMDE YAZI ARGÜMANI DA YOK.
özür dolu ~ 8 yıl önce
Ozurlerle dolu bi yazi baslangicini okuyunca gerisini okuma geregi duymadim. Demek ki bi dolu yanlis yazilmis ve o yuzden bi dolu ozur var. Ozur dileyerek hatayi telafi etmeye cAlisacaginiza ozur dilemeyeCek sekilde yazsaniz da biz de sonuna kadar okumaya deger bulsak yazinizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖZÜR DOLU ~ 8 yıl önce
EVET 2 KİŞİYE PARDON DEDİM. OKUSAYDINIZ DA EMİNİM KONUYU ANLAMAYACAKTINIZ. DOLAYISI İLE SİZİN YAZIYI OKUNMAYA DEĞER BULMANIZ BENİM AÇIMDAN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL.
Amac Farkli ~ 8 yıl önce
Bugun atanan isimlere bakilacak olunursa, atamalarin amaci ileride CB'mizin yapacagi sistem degisikligine itiraz etmeyecek kadrolarin gelmesidir. Demokrasi virajini atlattigimizda diger butun kurumlarda oldugu gibi thy dende itiraz istenmemektedir, sn. ayci, sn. olmustur, sn.cay, sn. kayapinar bu yuzden buradalar. O gun atanada bugun atananlarda siyasetin ruzgarlarina kapilmislardir, ters ruzgar yiyen herkese gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEREDELER? ~ 8 yıl önce
bu uzun hikayede imla yanlışıdamı bulamadınız.hiç olmaz ise yorum diye bunu yazsanız.bravo ccetin bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP NEREDELER ~ 8 yıl önce
YORUMLAYACAK BİR ŞEY VAR MI SİZCE?
Bugun Kim oturuyor o koltuklarda??? ~ 8 yıl önce
bugun akp paralel yonetimi hakim, bu operasyonu yapanlar o gunde Onlardi. Olmustur, cay yine bilalin operasyunudur. Her bolumdeki kartal imam hatipleri yazin paralel nedir gorursunuz.ik baskani, teftis bask, pazarlamanin mal bask yard:) hava is bask???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BU GÜN... ~ 8 yıl önce
BUNLAR BİZİM KONUMUZA GİRMİYORLAR. ALLAH BİLİR.HÜKUMET BİLİR VE DE THY'NİN TEPESİ BİLİR.
Kahraman ~ 8 yıl önce
Niye girmiyorsun Çetin bey? Buz gibi senin konun. Tırstın mı yoksa? İşten atanların kumpasını yazmadın mı, ben mi yanlış okudum acep?
Alamanyali ~ 8 yıl önce
Vay Mevlut Vay...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ALAMANYALI ~ 8 yıl önce
KİNAYELİ BİR KELİME. BEN MEVLÜT BEYİ TANIMAM. ÖZRÜM YAZDIĞIM CÜMLE İLE İLGİLİDİR.ABBAS BEY TÜRKİYE'YE ÇEKİLİNCE MEVLÜT BEY SATIŞ VE PAZARLAMA BAŞKANLIĞINA VE İNSAN KAYNAKLARINA MSG ÇEKEREK ABBAS BEYİN BİR SÜRE DAHA İSTİHDAMINI VE DE UYGULAMANIN DURDURULMASINI İSTEMİŞ.( BU MSG'LAR BENDE MEVCUT ) TABİİ Kİ BUNU ABBASI DEĞİL İŞİ DÜŞÜNEREK YAPMIŞTIR. BİR YÖNETİCİ, İNSAN KAÇIRMA OLAYINA KARIŞTIĞI GEREKÇESİ İLE GÖREVDEN ALINMASINI / İŞTEN ATILMASINI TALEP ETTİĞİ ŞAHIS İÇİN AYNI ÜSTLERE MSG ÇEKİP " BİR SÜRE DAHA KALSIN " DİYEMEZ. DERSE NORMAL ŞARTLARDA O YÖNETİCİYİ GÖREVDEN ALIRLAR VEDE BU NOKTADAN SONRA YAŞANACAK HER BENZERİ OLAYIN DİREK SORUMLUSU OLARAK KABUL EDİLİR. BU DÜŞÜNCE BENİM ÖZRÜMÜN NEDENİDİR.
Alamanyali ~ 8 yıl önce
Yine Vay Mevlu Vay, diyorum. Ben Mevlut'u de tanirim, onun arkadaşlarını da. Sizinle ne paylaştı, ne konuştu bilemem. Merak da etmiyorum zaten. Fakat mantıksal çelişkiler, özre vesile olmuş gibi görünüyor. Bu mantıkla yakinda FETO'den bile özür dilenebilir gibi geliyor... Bu arada daha önceki yorumlarınızda paylaştığınız için teşekkürler, yazılarımı vpn kullanmadan IP değiştirmeden paylaşıyorum. Ayinesi işidir kişinin lâfa bakılmaz. Hayırlı işler...
CVP VAY MEVLÜT.. ~ 8 yıl önce
MEVLUT BEYİN NE OLDUĞU, NASIL OLDUĞU FETÖCÜ OLUP OLMADIĞI BU BAĞLAMDA BENİ İLGİLENDİRMEZ. NEDEN ÖZÜR DİLEDİĞİMİ ALAMANYALI YORUMUNDA SİZE İFADE ETTİM. AYNI ŞEYİ DEFAATLE YAZAMAM. BU MANTIK DOĞRUYSA, PARDON DEMEKTE DOĞRUDUR.
doğru davranış ~ 8 yıl önce
sizi kutluyorum.Yazıda itham ettiğiniz şahısların konu ile ilgil söylediklerini yayınladığınız için.sizi tebrik ediyorum,yanlışa yanlış diyerek ilgili şahıslardan özür dilediğiniz için.haddim olmayarak sizi takdir ediyorum.bir olayı bu kadar güzel süzgeçlediğiniz ve de net bir şekilde anlattığınız için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞRU. ~ 8 yıl önce
SAĞOLUNUZ. TEŞEKKÜRLER.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000