17 Ağustos 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

THY “BİZİ SATIN ALSIN”

Türk Hava Yolları tarihinin en büyük atılımını ve gelişimini yaşıyor. Bir yandan filosunu büyütürken diğer yandan alt yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçen hafta öncelikle Antalya merkezli Anadolujet’e hizmet vermek üzere Ankara’da teknik merkezin açılışını gerçekleştirdi. Bildiğiniz gibi Anadolujet Türk Hava Yolları’nın alt markası olarak Ankara’dan Türkiye’nin çeşitli bölgelerine seferler yapıyor.

Aslında bu hafta yazımın konusunu THY’ye ayırmadım ama THY’ye önerim olacak.

Bildiğiniz gibi gelişen havacılık sektörümüzle birlikte, sektörün bazı ayaklarında da yeni atılımlar yapılmaya başlandı. Bunlardan bir tanesi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kurulan MY Technic.

Yavuz Çizmeci, Cankut Bagana ve Amerikalı ortakları ile gerçekleştirilen proje büyük bir heyecan yaratmıştı. Ancak, hesapların yanlış yapılması Yavuz Çizmeci’nin Amerika tarafından kara listeye alınması ve ekonomik kriz gibi çok sayıda olumsuzluğun bir araya gelmesi, başlangıçta yaşanan heyecanı karamsarlığa dönüştürdü.

Personel maaşlarının ödenememesi de bu olumsuzluların tuzu biberi oldu.

MY Technic açılmadan yaşanan bu olumsuzluklar, şirketin açılmasıyla yerini bahar rüzgârlarına bırakılacağı sanılırken olmadı, olacak gibi de görünmüyor.

Edindiğim bilgilere göre MY Technic’e çok sayıda talip var. Bunların başında Tailwind Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Muhiddin var.  Kadri Muhiddin’in ciddi bir şekilde MY Technic ile ilgilendiği ancak Yavuz Çizmeci’nin yüksek miktarlarda ücret istediği ifade ediliyor.

Pegasus Havayolları’nın sahibi Ali Sabancı’nın da el altından görüşmeler yaptığı gelen duyumlar arasında.

MY Technic ile en ciddi görüşmeyi Araplar yapıyor. Yine şirket kaynaklarından edindiğim emin bilgilere göre ortaklık konusunda el sıkışılması an meselesi. Küçük pürüzlerin olduğu, pürüzlerin giderilmesi için sıkı görüşmelerin yapıldığı belirtiliyor.

Yavuz Çizmeci’nin sağı solu belli olmaz. Küçük bir aksilikte köprüleri atabilir.

Şimdi benim önerim Türk Hava Yolları’na olacak. Yazımın başlığına baktığınızda kimse şirketini satmak için herhangi birinin kapısını çalmaz. Yani Yavuz Çizmeci THY’ye “Bizi satın alın” demez.

Türk Hava Yolları yönetimi bu hazır tesisi almak için girişimde bulunmalı. HABOM Projesi yapılıyor. Gelecekte Sabiha Gökçen bir cazibe merkezi olacak. Bu yüzden MY Technic önemli bir teknik merkez haline getirilebilir.

Ekip hazır, bina hazır müşteri de hazır. Kısacası helva yapmak kalıyor. THY bu işin üzerine düşmeli ve tarihi başarısını MY Technic ile süslemeli.

Yukarıda söylediğim gibi “BİZİ SATIN ALIN” diyen olmaz. THY, MY Technic’in kapısını çalarak “SİZİ SATIN ALALIM” diyebilir.

Haftaya görüşmek dileğiyle...

THY “BİZİ SATIN ALSIN”

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
FAS NE OLDU HANGAR YERİMİ BULAMADILAR, YOKSA ÇALIŞACAK ADAMMI .HALA ESKİ İSTANBUL CU DİYE ORTALARDA DOLAŞMAKLA BU İŞLER YÜRÜMEZ..BU EKİP O ZAMANDA VARDI ...SAĞDAN SAY SOLDAN SAY AYNI TİPLER.ONLARIN ELİNE DÜŞENLER İYİ BİLİRLER.LÜTFEN FAZLA KATKILARI OLMADIKLARI ESKİ İSTAIR MUHABBETİ YAPMASINLAR..ANCAK SÜRÜ HALİNDE BAŞARILI OLURLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GEÇMİŞTE İSTANBUL AIR YAPTIĞI KIBRIS VEDE İSTANBUL DAKİ ŞUANDA MNG ADI İLE ANILAN HANGARI KAPTIRAN ÇOK ZEKİ BİR EKİPLE ÇALIŞIYOR. İŞTE KADRİ BU İŞTE BAŞARILI OLUR..ÇÜNKÜ KENDİSİDE DAVİT İSİMLİ İNGLİZDEN ORTAYA ÇIKTI ..HANİ SN SÜMER AKATIN VE SONRASINDADA ÖZCAN TOPLARIN ŞİRKETLERİNİ BATIRAN EKİPLER ŞİMDİ GÖREVDELER.AL BİRİNİ .........?..DERLER Dİ ANCAK YAZMAK İSTEMEDİM..ANLAYANLAR VEDE ESKİ İSTANBULCULAR BU EKİBİ İYİ TANIRLAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rekabet olmasi acisindan THY haric baska bir Turk sirketinin bu yeri satin almasini dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000