23 Aralık 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • İş bitmiş, konu kapanmış olay bitmiştir. 305 kişi her ne şekilde olursa olsun kesinlikle THY bünyesine işe ALINMAYACAKTIR!
  • Sayın ali kıdık, - part time calısan sayısı toplamın %5 inden fazla olamaz.maddesi büyük engeldi işveren için.şimdi bu kalktı.herkes sözleşmeli alınacak.ama %55 ile baslamak kaydıyla.%80 ile baslanıyordu bu tisten önce ve 2,5 yıl sonra tam maaşa geciliyordu.bu tis ile 2,5 yıl %55 calışıp %80e gecilecek önce.2 katına cıktı süre kısaca. Bu işçi adına büyük bir geri gidiştir! - tis herzaman 2 yıllık yapılırdı.bu kez 3 yıllık yapıldı.1.1.2013 ten gecerli ancak bakın sosyal yardımlara 2013te zam yok.ilk zam 2014te.enflasyon tufe oranı yıllık %7.62 civarında ve bu dikkate alınmıyor. Reel degerlerde geri gidiş var! -Şimdi 305 in 1.1.2014 itibariyle işe baslayabilecegi konuşuluyor.%55 ile yani. Tüm bunların ışıgında, nasıl olurda gözümüzün içine baka baka kazanımlı tis imzaladık denir??? *yönetimler geçicidir,sendika bizimdir daima. Varsa eski yönetimin usulsüzlüğü, cıkartılsın ortaya.bunu yapmazlarsa bu yönetimde zan altında olacak.
  • Üzülerek duyumumu paylaşmak istiyorum.:( 305ten olup davası sürenler (işe iade) ya da davası henüz baslamamış olanlar için kapıda bir tehlike var; işe iadelerin kaybedilme tehlikesi! Neden? Çünkü, şirket diyebilir ki "ben onlara gelin çalışın diyorum teklif ediyorum ama kabul etmiyorlar.niyetleri çalışmak degil." O vakit mahkeme bunu dikkate alabilir yuksek olasılıkla ve bozma verebilir. Bu hamle art niyetlidir ve 1 tasla 2 kuş vurmak içindir. Hem imaj düzeltiyor babacan görünüp hem de diyebilecek ben cagırdım onlar reddetti
  • UYDURUK BILGILERLE 305 IN KAFASINI KARISTIRIP,SEVINCLERINI KURSAKLARINDA BIRAKMAYIN LÜTFEN!SIRKET BIZLERE SUAN TAMAMEN IYI NIYET UYGULUYOR NE DIYE SIFIRDAN BASLATSIN?ORTALIGI BIRBIRINE KATMAYIN ALI SIZE GÖRE BIZI GERİ DE ALMAYACAKLARDI AMA BAKIN DONUYORUZ.EMEGI GEÇEN HERKESTEN ALLAH BINLERCE KERE RAZI OLSUN !
  • İşten haksız yere atıl 1,5 yıl sonra hadi gel , tamam gelelimde ya hiç bi insanoglu yokmu bu çocuklar neler yasadı bunca zaman diyecek maddi kayıplar , manevi çöküntüler, taşınmalar , başka ülkeler, başka işler , üzüntüler tüm planlar tekrar yerle bir thy bu işten yaptı reklamını sendika puan aldı avukatlar kazandı bi biz mi kaybettik ))))))) Türkiye burası insanı hakkını aradıgına dogruyu yaptıgına pişman eder
  • Yeniden ise basliyormus gibi olmak kesinlikle kabul edilebilir bir durum degildir. Tabiki bazi arkadaslarimiz kabul edeceklerdir. 305 eski haklarini kaybettiyse bu % 100 basari değildir. Ama yeni yonetime tekrar tekrar tesekkur ederim. En azindan sartlari kabul eden insanlar icin olimlu bir gelisme
  • Tgs ye alırlar :))
  • dediğimiz gibi kazanan THY yonetimi olmustur. aycini göndermek için bir şekilde ortaligin gerilmesi gerekiyordu. önce calisana durduk yere grev yasagi getirildi. yasaga direnen 305 kişi piyon olarak isten atildi. burada hava is sendikasinin alacagi grev kararına kiricilik yapacak olan bu 305 kişiydi. isci haksiz yere cikarmalarda işverenin ciddiyetini görünce grev kararına uymadi. grev kararina uyulmamasi sendika yönetiminin itibarini zedeledi. buna devam eden TİS görüşmelerinde yasanan sorunlarda eklenince işçi tarafindan sendikanın bir meşruiyeti kalmadigi anlasilmis, ve ilk seçimlerde sendika yönetimi değişmiş oldu. tam da THY yönetiminin istediği gerçekleşince aylardir imzalanmayan TİS imzalandi üstelik 305 kişi de sorgusuz sualsiz geri alindi. bu uzun marathonda THY taktisyenlerinin basarisi büyük. ve bir kez daha emek sermaye karsinda yenik dustu.
  • Bizler gerçekten resmen eski sendika yönetiminin piyonları olmuşuz..onlar kasalarını doldururken,bizlerde saf saf işe döneceğiz diye beklemişiz..amaç bizim üzerimizden prim sağlamakmış.anladık ama biraz geç oldu..yeni yönetimde Sn.başkan ALi Kemal Tatlıbal beyefendiye teşekkürü bir borç biliriz..Allah ondan razı olsun..her zaman yanındayız...

THY 305 İÇİN TERS KÖŞE YAPTI

THY’nin 305 taktiği iş barışını sağlamak mı yoksa Atilay Ayçin’in gidişini kutlamak mı açıkçası anlamış değilim. 29 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 305 kişi için çokça yazı yazdık. Haksız yere atılan olduğunu da söyledik, içeriden aldığımız bilgiler doğrultusunda kimsenin alınmayacağını da yazdık. İtiraf etmeliyim ki yapılan sözleşme ile ters köşeye yattık.

Hava-İş Sendikası ile THY arasında yapılan sözleşme iş barışını sağlamak açısından önemli. Hem grev sona erdi hem de 305 kişi konusunda atılan adım umut verici. Lakin geçmişte yaşananlara nasıl sünger çekilecek merak etmiyor değilim.

Yazımın başında da söylediğim gibi ters köşeye yatmış durumdayım. O kadar mahkemeler, o kadar gözyaşı, o kadar ah ve o kadar söylenmiş sözlere rağmen 305 kişi geri dönecek.

Geri dönüşlerin elbet bir şartı olacak.

Geri dönüş yapacak olan arkadaşların yeniden işe başlıyormuş gibi alınacakları gerçeğinden yola çıkarak bu teklifi kaç kişi kabul edecek hep birlikte göreceğiz.

Bu anlaşmadan benim çıkardığım sonuç şudur. Nasıl giderse gitsin ama Atilay Ayçin gitsin.

Atilay gitti, sorunlar bitti mi, yoksa yeni sorunlarla yüzleşilecek mi?

Son günlerde yaşanan olaylara baktığınızda ülke olarak yaşadığımız sorunları yaşamama adına THY’deki iç barışın ülkemiz sathına yayılmasını temenni ediyorum.

Hava-İş Sendikası ile THY arasında oluşturulacak olan bir komisyon 305 kişi hakkında değerlendirme yapacak. Öncelikle işe geri dönmek isteyenlerin müracaatları beklenecek.

Bu arkadaşların birçoğunun işe başladığı biliniyor. Mahkemeyi kazanan arkadaşların da tazminatlarını alarak geri dönüşlerinin engellendiği gerçeği ortada. Yeni personel gibi sıfırdan hayata başlamayı kaç kişi kabul edeceğini kestiremiyorum.

305 kişinin kayıp bir buçuk yılının hesabını kim verecek. Hesap verecek olanlar da kaybettiler.

Atilay Ayçin; bu 305 kişinin vebali ile gitti. Sevabını da Ali Kemal Tatlıbal ve Hava-İş’in yeni yönetimi alacak. En azından 24. TİS anlaşmasında 305 kişiyi yönetime kabul ettirdi. Revizyon 3 sendikanın istediği gibi. Grev sonlandı.

Yeni sendika yönetimi açısından iyi bir başlangıç. Birkaç hafta önce yazmıştım. Ali Kemal Tatlıbal seçimi kazanırsa grev, revizyon 3 ve 305 konusunu çözmesi lazım demiştim. Dediğimiz oldu ama kanaatimce bu tavizler Atilay Ayçin’in gidişini kutlama tavizidir.

Hava-İş’in yeni yönetimi şimdi Atilay Ayçin’in peşine düşecektir. Hesaplar, harcamalar, usulsüzlükler birer birer araştırılacaktır. Bu konuda çalışma olduğunu, hesapların bağımsız bir kurul tarafından inceleceğini biliyorum.

Şimdiden gelen bilgiler Atilay Ayçin için iç açıcı değil. Bakmayın Ali Kemal Tatlıbal’ın “Atilay Ayçin’in yolundan yürüyeceğiz” dediğine. Nasıl bir enkaz aldığını görmeden söylenmiş talihsiz bir söylem diye düşünüyorum. Lakin onun da bir politikası elbet olacaktır.

Şu ahkâm kesenleri de çok mera ediyorum. Sendikanın lafını dört yıl daha ağızlarına alamayacaklar. Nasıl yaşayacaklar kaossuz. Çok seviyorlardı kaosu. Ama THY bu oyunun galibidir.

Hem Atilay Ayçin’den kurtuldu hem de kendi içinde iş barışını sağladı. Taktisyenleri ödüllendirmek gerek!

Şahsım adına 305 kişi sorunun çözülmesi yönünde atılan adımı memnuniyetle karşılıyorum. Çalışanlara hak ettiği verildiği sürece, adam kayırmaca olmadığı sürece ne sendikaya iş düşecektir ne de böyle gerginlikler olacaktır.

Türkiye’nin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var. Başta THY yönetimi, sendika ve çalışanların böyle düşünmesi temennisiyle;

İyi haftalar diliyorum.

THY 305 İÇİN TERS KÖŞE YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

THY UZMAN ~ 10 yıl önce
İş bitmiş, konu kapanmış olay bitmiştir. 305 kişi her ne şekilde olursa olsun kesinlikle THY bünyesine işe ALINMAYACAKTIR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Obuşu.. ~ 10 yıl önce
Sayın ali kıdık, - part time calısan sayısı toplamın %5 inden fazla olamaz.maddesi büyük engeldi işveren için.şimdi bu kalktı.herkes sözleşmeli alınacak.ama %55 ile baslamak kaydıyla.%80 ile baslanıyordu bu tisten önce ve 2,5 yıl sonra tam maaşa geciliyordu.bu tis ile 2,5 yıl %55 calışıp %80e gecilecek önce.2 katına cıktı süre kısaca. Bu işçi adına büyük bir geri gidiştir! - tis herzaman 2 yıllık yapılırdı.bu kez 3 yıllık yapıldı.1.1.2013 ten gecerli ancak bakın sosyal yardımlara 2013te zam yok.ilk zam 2014te.enflasyon tufe oranı yıllık %7.62 civarında ve bu dikkate alınmıyor. Reel degerlerde geri gidiş var! -Şimdi 305 in 1.1.2014 itibariyle işe baslayabilecegi konuşuluyor.%55 ile yani. Tüm bunların ışıgında, nasıl olurda gözümüzün içine baka baka kazanımlı tis imzaladık denir??? *yönetimler geçicidir,sendika bizimdir daima. Varsa eski yönetimin usulsüzlüğü, cıkartılsın ortaya.bunu yapmazlarsa bu yönetimde zan altında olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Degerli arkadaşlar ~ 10 yıl önce
Üzülerek duyumumu paylaşmak istiyorum.:( 305ten olup davası sürenler (işe iade) ya da davası henüz baslamamış olanlar için kapıda bir tehlike var; işe iadelerin kaybedilme tehlikesi! Neden? Çünkü, şirket diyebilir ki "ben onlara gelin çalışın diyorum teklif ediyorum ama kabul etmiyorlar.niyetleri çalışmak degil." O vakit mahkeme bunu dikkate alabilir yuksek olasılıkla ve bozma verebilir. Bu hamle art niyetlidir ve 1 tasla 2 kuş vurmak içindir. Hem imaj düzeltiyor babacan görünüp hem de diyebilecek ben cagırdım onlar reddetti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALI BEY'E ~ 10 yıl önce
UYDURUK BILGILERLE 305 IN KAFASINI KARISTIRIP,SEVINCLERINI KURSAKLARINDA BIRAKMAYIN LÜTFEN!SIRKET BIZLERE SUAN TAMAMEN IYI NIYET UYGULUYOR NE DIYE SIFIRDAN BASLATSIN?ORTALIGI BIRBIRINE KATMAYIN ALI SIZE GÖRE BIZI GERİ DE ALMAYACAKLARDI AMA BAKIN DONUYORUZ.EMEGI GEÇEN HERKESTEN ALLAH BINLERCE KERE RAZI OLSUN !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
321 ~ 10 yıl önce
İşten haksız yere atıl 1,5 yıl sonra hadi gel , tamam gelelimde ya hiç bi insanoglu yokmu bu çocuklar neler yasadı bunca zaman diyecek maddi kayıplar , manevi çöküntüler, taşınmalar , başka ülkeler, başka işler , üzüntüler tüm planlar tekrar yerle bir thy bu işten yaptı reklamını sendika puan aldı avukatlar kazandı bi biz mi kaybettik ))))))) Türkiye burası insanı hakkını aradıgına dogruyu yaptıgına pişman eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lf ~ 10 yıl önce
Haksız yere mi?
... ~ 10 yıl önce
Yeniden ise basliyormus gibi olmak kesinlikle kabul edilebilir bir durum degildir. Tabiki bazi arkadaslarimiz kabul edeceklerdir. 305 eski haklarini kaybettiyse bu % 100 basari değildir. Ama yeni yonetime tekrar tekrar tesekkur ederim. En azindan sartlari kabul eden insanlar icin olimlu bir gelisme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
305 tüm haklarını kaybedip yeniden başlar gibi buyurun çalışin derlerse %100 başarıyi bırakın tamamen yıldırma politikası olur. Bunu çok az kişinin kabul edeceklerini biliyorlar. Biz geri aldık ama onlar geri dönmedi diyecekler. Boylelikle hem aklanmış olacaklar hemde amaçlarına ulaşmış olacaklar. Umarım işin altında böyle ucuz taktikler yoktur. Tam herşey tatlıya bağlandı derken insanlar bir kere daha hayal kırıklığına ugramazlar.
... ~ 10 yıl önce
Katiliyorum arkadasim sana kesinlikle... aslinda bahsetmek istedigim bir cok arkadas is buldu duzen kurdu. Benim tesekkur'um kabul etmek zorunda kalanlar adinaydi. Bu surecte sunu ogrendim,bu yonetim kurulu onune ot koyuyorsa mutlaka bi bildigi vardir. Bosu bosuna gel.demezler.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tgs ye alırlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuz mutluluk ~ 10 yıl önce
Sende mutlu olursun :)
taktisyen ~ 10 yıl önce
dediğimiz gibi kazanan THY yonetimi olmustur. aycini göndermek için bir şekilde ortaligin gerilmesi gerekiyordu. önce calisana durduk yere grev yasagi getirildi. yasaga direnen 305 kişi piyon olarak isten atildi. burada hava is sendikasinin alacagi grev kararına kiricilik yapacak olan bu 305 kişiydi. isci haksiz yere cikarmalarda işverenin ciddiyetini görünce grev kararına uymadi. grev kararina uyulmamasi sendika yönetiminin itibarini zedeledi. buna devam eden TİS görüşmelerinde yasanan sorunlarda eklenince işçi tarafindan sendikanın bir meşruiyeti kalmadigi anlasilmis, ve ilk seçimlerde sendika yönetimi değişmiş oldu. tam da THY yönetiminin istediği gerçekleşince aylardir imzalanmayan TİS imzalandi üstelik 305 kişi de sorgusuz sualsiz geri alindi. bu uzun marathonda THY taktisyenlerinin basarisi büyük. ve bir kez daha emek sermaye karsinda yenik dustu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 COOP. ~ 10 yıl önce
Bizler gerçekten resmen eski sendika yönetiminin piyonları olmuşuz..onlar kasalarını doldururken,bizlerde saf saf işe döneceğiz diye beklemişiz..amaç bizim üzerimizden prim sağlamakmış.anladık ama biraz geç oldu..yeni yönetimde Sn.başkan ALi Kemal Tatlıbal beyefendiye teşekkürü bir borç biliriz..Allah ondan razı olsun..her zaman yanındayız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000