05 Eylül 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Meraktan soruyorum. Bu sene de kar payı alacakmıyız????
  • Meraktan soruyorum. Bu sene de kar payı alacakmıyız????
  • Bugün 37 arkadaşımız daha işten atıldı ve malesef ekim ayında birçok kabin memurunun atılacağı heryerde konusuluyor. Bir tane adamın yaptığı akıllara ziyan milyon dolarlık aptal batman superman reklamları, alınan uçaklara japon yeniyle borclanma gibi ahmakca herseyın cezasını bızler cekıyoruz. tasarrufu ıscı cıkararak yapacagınıza ılk once ulan bız ne yapıyoruz dıye dusunseydınız bu ısler bu noktaya gelmezdı. ucaklar full kımse kımseyı kandırmasın hergun full. gıdıs donus full. oyunlar oyunlar....!!! yurtdışındaki badem bıyıklı dil bilmeyen diplomasız 10 bin lira maas alan mudurlerı gondermekle baslayın sıze ınanalım. garıbana dokunmayın. herkes affeder allah affetmez. en ufak bırseyde ya yer gorevlisine saldırıyosunuz yada tasarruf adı altında ahmakca seyler yapıyosunuz. bilgisayar oyunumu bu ne kadar sacma uzmanlarınız var kı bu reklam gelır gıderlerını hesaplayamıyor. hat acılıyo kapanıyor arkasında hıcbır elle tutulur bısey yok. azıcık akıllll....!!!
  • Çetin Abi, ben normalde, hava yolu şirketlerinin sıkıştığı anda personel sayı ve ücretleri ile oynayarak yaptığı tasarruf uygulamalarını ucuz gösteri diye nitelendiririm. Aynen Cem Kozlu'nun 1991 de yaptığı gibi, bilançonun en etkisiz kalemlerinden birini, şov amaçlı kullanmak olarak görürüm. Ama THY'nin şimdiki personel adedini öğrendiğimde, duraladım açıkçası. Tamam, neredeyse 400 uçağa dayanmış ama olamaz bir personel sayısına ulaşmışlar. Normalde, büyüme sinerjisi ile operasyondaki uçak ve/veya koltuk başına (en doğrusu arz koltuk km başına) personel miktarını düşmesi gerekirken, bugünün THY'sinde bu parametre tavan yapmış. Tahminim siyaset ve ahbap çavuş mekanizmasının akıl almaz manifestosu bu. O zaman, yıllardır inandığım personel ile oynamak tasarrufun son kalemi olmalıdır mottosu pek geçerli değil demektir. Ama bu tasarrufun yöntemi ve seçicisine güven duyulur mu bu noktada? Mümkün değil. Sevgi ve saygılarımla. M.Ö.Öztürk
  • 3.6 milyar şirket zarar açıkladığı halde, yöneticiler hala kıçının üstünde oturuyor. bunun faturası personele kesiliyor. tgs'nin ve thy'nin içindeki liyakatsız ve torpilli(fetöcü, rizeli, akp'li v.b) o kadar iş bilmeyen adam varki thy'nin burnu boktan uzun süre çıkamaz. hesap soran zaten yok. çetin beyi burada suçlayanlara da söylüyorum. kalemi satılık yazarlara o kadar alışmışsınız ki doğruyu yazan adamı anında taşlıyorsunuz. taşlayın. çok güzel bir özdeyiş var. " her çocuğu öldürseniz de illa ki bir musa sağ kalacaktır." çetin bey sakın vazgeçmeyin doğruları yazmaktan. embesil sponsorluklar, gereksiz kadrolar, bırak 60'ı, 10 kişiyle uçulan destinasyonlara ses çıkarmayanlar gelmiş burada ahkam kesiyor. sistemden bakmış bide paşam. afrikaya 8 kişiyle daha geçen hafta uçak kaldırıldı gözümüzün önünde, abd'ye mi 60 kişiyle kaldırılmayacak ?
  • Ücretsiz izne çıkartma hazırlığı yapıldığınıda yazsaydınız keşke
  • Krize güçlü girmek ve kriz yönetimi, küçük şirket ile büyük arasındaki farkı belirler.ama güzel havada iyi operasyon çıkardıka insanlar güler. artık thy üst ligde oynuyor. Peki neden halen vasıfsız memur alımı i var. Lisan yok tecrübe yok ama aynı maaş iyi maaş. hani en önemli çıktı tasarruf personel idi.su anda az personel ile çok iş zamanı ama biz lisan ve tecrübesi olan ve fetocu olmayan (yabancı) personeli atıp yerine balta alıyoruz. Hayırlı işler
  • Keşke yazdıklarınızı anlayıp, sizin kadar yönetici kafasıyla düşünebilseler.Uçuslarda personel azaltıp, daha kaliteli hizmet verebilmeyi düşünmek ahmaklıktır! Uçucu personel çok çalışıyor demiyorum ama her uçuş kendi bazında değerlendirilmeli! Şuan ER uçupta mutlu olan memur sayılıdır.Birde parasını ödediği halde karşılığını alamayan yolcuyu düşünmek gerek, bakın parasını ödediği halde!!! Kendi emeği olmayan Skytrax'leri seneye nasıl alabilmeyi düşünüyor acaba Sn.Aycı? ! Not olarak eklemek istiyorum, 60yolcuyla dönen uçaklara inanmayanlara söylüyorum, 5yolcuyla dönen Amerika uçakları oldu,kanıtmı lazım; UHKM'de var.
  • bu kadar işsiz insan varken neden halen yeni istihdam ilanlarında ısrarla 1990 ve sonrası doğumluları almak istemekte ısrar ediyor ilker aycı başkan ve yönetimdeki büyükler? 26 yaşındaki insan mesleğinde ne kadar deneyim elde etmiş olabilir? Biz ülke olarak neden yaş takıntısını aşamıyoruz? yaşı 30 olmuş ya da 35 olmuş insan neden kurum içinde bir işe yaramaz gözüyle bakılıyor? neden istihdam edilmiyor? Dünyada ki ve avrupadaki havayolu şirketlerinin neredeyse hiçbirinde yaş takıntısı yok. Hangi zeki insan yaşı genç olanın liyakat sistemiyle işini düzgün yapabileceğin bu kadar emin olabiliyor ve ilanları bu şekilde veriyor? Siz yazar olarak neden bu konu üzerinde durmuyorsunuz? Ülkedeki işsizlik oranlarını muhakkak takip ediyorsunuzdur diye düşünüyorum. Bu kadar vurdumduymaz olmaya devam ederseniz gerçektende ilerleyen dönemler hepimiz için zor geçeceğini düşünüyorum. Bu yaş takıntısını dile getireceğiniz yazınızı bekliyoruz. Yazacağınız o yazıyıda THY başkanı umarım okur.
  • Yine biri yazıp eline vermiş Çetin Özbey. Senin üslubun değil bu. Kendin ol.

THY: El Ele Hep Birlikte Daha Yükseklere

Tarih 23 Ağustos. Gazetede THY Yönetim Kurulu Başkanın söyleşisi yer alıyor. Başlık “Tüm olumsuzluklara rağmen THY yüksekten uçuyor” Okuyoruz. Büyüme hızı sektör ortalamasının çok üzerinde. Gururlanıyoruz.

Yolcu sayısında 2015 yılı yakalamayı hedefliyoruz diyor patron. 2015 ilk altı ay taşınan yolcu 28.390 Milyon. ( * ) 2016 ilk altı ay taşınan yolcu 30,1 milyon. ( ** ) Bakıyoruz: 6. cı ay itibarı ile taşınan yolcu sayısında 2015 ‘i sollanmış THY.

2015 ve 2016 yıllarının ilk 6 aylık döneminde,

Uçak sayısı 2015 - 282 / 2016 - 290

Konma Sayısı 2015 - 212.419 / 2016 - 226,065

Uçulan nokta 2015 - 276 / 2016 - 290

Arz edilen Koltuk km 2015 – 70.742.120 / 2016 - 81.772.887,

Ücretli yolcu Km 2015 - 55.048.435 / 2016 – 60.257.055

Yolcu Doluluk oranı 2015 - 77,8 / 2016 - 73,7

Ütilizasyon 2015 -12,43 / 2016 – 12,1

2016 altı aylık dönem zararı 3.6 milyar.

Gazatelere ne tür beyanat verirseniz verin, neyi ne ile çarparsanız çarpıp, toplayın, isterseniz bölün, nasıl ve hangi zaviyeden bakarsanız bakın, daha fazla uçağı daha fazla noktaya daha az bir doluluk oranı ve daha ütilizasyonla uçurunca zarar edersiniz. Realite şu ki; İkinci altı aylık dönem’de zarar 3,6 Milyar Tl. Her ne kadar uzaktan bakınca THY Halka açık özel bir şirket gibi görünüyor.( ? )  Unutma ve yanılma müstesna ( ? ) halka yanlış bilgi vermez.

Bu arada THY Tasarrufa yöneldi.  YK Başkanının açıklamasından 4 gün sonra Kış tarifesinde Avrupa uçuşlarının azaltıldığı duyuruluyor. Tasarruf dendi ya. uygulama yanlış anlaşılmaya müsait. 61 Uçuş noktasına yapılan haftalık 533 seferin 203’ü kesiliyor. % 29 gibi. Tasarruf değil, kış tarifesi uygulaması. Belki de işin gereği diye düşünmek gerek.   Bunun içinde pazarlama ve planlama hatalarının düzeltilmesi de var mıdır? Kuşkusuz. Zararın neresinden dönsen kar.

Yeni açılan hatların doluluk oranları ise şirket sırrı? O hatların uçuş sayıları ile oynamak mı? Lafa yol açar. Bu ara, Amerika’dan 50 – 60 yolcu ile gelen uçak ve sere serpe gelen şanslı yolcular var. Çok rahat uçtuk diyorlar. Memnunlar. Eğer uzun uçuşlardaki doluluk Avrupa noktaları gibiyse,  Zarar normal. Uzun uçuşun karı da, zararı da bir başka oluyor. O uçuş noktalarını bir kez daha değerlendirmek gerek. Hani belki onları da hafiften budamanın şirket sağlığına faydası olur. .

THY Uçuşta yolcuya hizmet veren Şef ve Kabin görevlisi sayısını azaltılacak. Ve yolcuya uçuşta piknik kutusu yerine sıcak sandviç ikram edilecek. Uzun uçuşlarda ayağınızı uzatıp rahat bir seyahat mi yapmak istediniz?  Acil çıkış kapılarının yanındaki koltuklar için 79 USD ( + ) ödeyerek bu konfora sahip olabilirsiniz. Low Cost havayolları uyguluyor ya.

Hizmet Sektöründe tasarruf denince nedense ilk akla gelen şey, personeli azaltmak. Bu yalnız THY’ nda değil, sektörün hatırı sayılır şirketlerinde de böyle.

Daha sonra şirketin var olma nedeni olan müşteriden /  yolcudan bir şeyler kesmek ve ( + ) ödetmek.

Mutlak THY planlamasında tasarrufa yönelik başka kalemlerde vardır. Nedense detaylı açıklanmıyor.  Ancak Temmuz ayında yaptıkları çalışma sonucunda 250 milyon Dolarlık tasarruf etme imkanının göründüğünü ifade ediyor ve de bu meblağın içinde hat kapatma ve hizmetlerden geri adım yok diyor büyük patron Benim aklım bir tek şuna erer. Eğer bu gün sıkışınca 250 Milyon USD tasarruf yapabiliyorsan, bu güne kadar fazla israf yapmışsınız demektir. Veya gereksiz bir şekilde birçok noktaya uçulmuş olduğunu da düşünmek mümkün.250 Milyon USD. Büyük para.  Bu meblağa nasıl mı ulaşılır. Son bir sene içerisindeki uçuşlarda yolcu doluluk oranları düşük, dolayısı ile işletmesi rantabl olmayan istasyonları kapatarak. Bunu geri adım atmak şeklinde değerlendirmek doğru bir yaklaşım değil.

Bu tasarruf tedbirlerine rağmen THY uçak filosunu büyütmeyi sürdürüyor.  29 Temmuzda bir, 28 Ağustos’ ta üç uçak daha katıldı filoya. Basında bu güne kadar gelenler dâhil 2016’ da 45 uçağın daha filoya katılacağı yazılmıştı. Doğru mu bilmem? Bize ne öğretmişlerdi? Sivil Havacılık pahalı bir işletme. Uçak yerde yattıkça daha fazla zarar eder. İyi de bu şekilde uçurunca da zarar ediyor.  Peki; kış aylarında ne olacak. Düşünmemek elde değil.

Durum böyle devam ederse ne mi olur? Sonunda opsiyonlu uçakların alımı durdurulur. Fetöcüleri ayıklıyoruz beyanı ile yapılacak tensikatı topluma anlatma zorluğu yaşanmaz. Bahane hazır ve toplumca kabullenilmiş.  Tabii ki yaşların yandığı kuyuya geçen sefer de yapıldığı gibi kurularda itilmez ise. Türk Hava Yollarının saygıdeğer yöneticileri bunu, sap ile samanı birbirine karıştırmamayı becerebilirler mi? Hiç zannetmiyorum. Kaldı ki THY çalışanları birbirleri ile ilgili menfi söz üretmede ve yakıştırmada bulunmakta hayli usta. Üst yönetime bilgi sunumu ile espiyonculuğu birbirine karıştırıyorlar. Tepedekilerin bunu hassasiyetle dikkate alması lazım.

Evet;  değerli basınımız Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanını dinliyor.

Tam da 2016 ilk yarı dönemi ile ilgili zararın açıklanmasından sonra.

Gazetede yer alan bu konuşmadan nasıl bir sonuç çıkardılar. Bunu anlayabilmek mümkün değil. Ve yayınlanan haberin manşeti; “Türk Hava Yolları Her Şeye Rağmen Yüksekten Uçuyor.” Gazete böyle uygun görmüş. Okur ne yapsın? , Adı üstünde “ okur “ ve  bravo” deyip geçer.

Zarar bu tür beyanatlarla azalır mı?

Senelerimizi Türk Hava Yollarına verdik. Türk Hava Yolları da senelerce sevgi ve saygı ile bizi kucakladı. Şirketimiz için kötü düşünemeyiz.

Bizim gönülden dileğimiz.

Çalışanları ile birlikte THY  ”  El ele, hep birlikte daha yükseklere “çıksın.

Kazasız, belasız.

Ve de en azından başa baş bir bilanço ile.

İnşallah.

THY: El Ele Hep Birlikte Daha Yükseklere

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Müdürüm ~ 8 yıl önce
Meraktan soruyorum. Bu sene de kar payı alacakmıyız????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdürüm ~ 8 yıl önce
Meraktan soruyorum. Bu sene de kar payı alacakmıyız????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isyan ~ 8 yıl önce
Bugün 37 arkadaşımız daha işten atıldı ve malesef ekim ayında birçok kabin memurunun atılacağı heryerde konusuluyor. Bir tane adamın yaptığı akıllara ziyan milyon dolarlık aptal batman superman reklamları, alınan uçaklara japon yeniyle borclanma gibi ahmakca herseyın cezasını bızler cekıyoruz. tasarrufu ıscı cıkararak yapacagınıza ılk once ulan bız ne yapıyoruz dıye dusunseydınız bu ısler bu noktaya gelmezdı. ucaklar full kımse kımseyı kandırmasın hergun full. gıdıs donus full. oyunlar oyunlar....!!! yurtdışındaki badem bıyıklı dil bilmeyen diplomasız 10 bin lira maas alan mudurlerı gondermekle baslayın sıze ınanalım. garıbana dokunmayın. herkes affeder allah affetmez. en ufak bırseyde ya yer gorevlisine saldırıyosunuz yada tasarruf adı altında ahmakca seyler yapıyosunuz. bilgisayar oyunumu bu ne kadar sacma uzmanlarınız var kı bu reklam gelır gıderlerını hesaplayamıyor. hat acılıyo kapanıyor arkasında hıcbır elle tutulur bısey yok. azıcık akıllll....!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batman mi badman mi? ~ 8 yıl önce
Batman&Süperman filmine akılsızca verilen 50 milyon tl nin acısını çıkarıyorlar. Basiretsiz ve yeteneksiz Aycı ve saz ekibi bedelini ödemeli.
kabin ~ 8 yıl önce
37 kişinin atıldığı doğru mu?
Yazık ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
doğrusu… ~ 8 yıl önce
50 milyon TL değil doğrusu 36 milyon$. Sene sonu hesabını Reis soracaktır "THY ye mali katkısı ne oldu? " diye…
Acaip ~ 8 yıl önce
Çetin Abi, ben normalde, hava yolu şirketlerinin sıkıştığı anda personel sayı ve ücretleri ile oynayarak yaptığı tasarruf uygulamalarını ucuz gösteri diye nitelendiririm. Aynen Cem Kozlu'nun 1991 de yaptığı gibi, bilançonun en etkisiz kalemlerinden birini, şov amaçlı kullanmak olarak görürüm. Ama THY'nin şimdiki personel adedini öğrendiğimde, duraladım açıkçası. Tamam, neredeyse 400 uçağa dayanmış ama olamaz bir personel sayısına ulaşmışlar. Normalde, büyüme sinerjisi ile operasyondaki uçak ve/veya koltuk başına (en doğrusu arz koltuk km başına) personel miktarını düşmesi gerekirken, bugünün THY'sinde bu parametre tavan yapmış. Tahminim siyaset ve ahbap çavuş mekanizmasının akıl almaz manifestosu bu. O zaman, yıllardır inandığım personel ile oynamak tasarrufun son kalemi olmalıdır mottosu pek geçerli değil demektir. Ama bu tasarrufun yöntemi ve seçicisine güven duyulur mu bu noktada? Mümkün değil. Sevgi ve saygılarımla. M.Ö.Öztürk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zarar ~ 8 yıl önce
3.6 milyar şirket zarar açıkladığı halde, yöneticiler hala kıçının üstünde oturuyor. bunun faturası personele kesiliyor. tgs'nin ve thy'nin içindeki liyakatsız ve torpilli(fetöcü, rizeli, akp'li v.b) o kadar iş bilmeyen adam varki thy'nin burnu boktan uzun süre çıkamaz. hesap soran zaten yok. çetin beyi burada suçlayanlara da söylüyorum. kalemi satılık yazarlara o kadar alışmışsınız ki doğruyu yazan adamı anında taşlıyorsunuz. taşlayın. çok güzel bir özdeyiş var. " her çocuğu öldürseniz de illa ki bir musa sağ kalacaktır." çetin bey sakın vazgeçmeyin doğruları yazmaktan. embesil sponsorluklar, gereksiz kadrolar, bırak 60'ı, 10 kişiyle uçulan destinasyonlara ses çıkarmayanlar gelmiş burada ahkam kesiyor. sistemden bakmış bide paşam. afrikaya 8 kişiyle daha geçen hafta uçak kaldırıldı gözümüzün önünde, abd'ye mi 60 kişiyle kaldırılmayacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
100 Kere yazdım anlatamadım, arkadaş uçak 1 kişiylede kalkabilir, dönüşü full ise 777 10 KİŞİ İLE KALKAR FULL OLARAK GERİ DÖNER. Havacılığı bırak zerre kadar ticaretten anlamayan , 2 tavuk versen pazarda satamadan geri gelecek adamlar buraya yorum yapıyor. O keskin zekasını daha iyi yerlerde kullanın, bu zekayla bakkal dükkanı işletebileceğinizi sanmıyorum. Tamam THY mükemmel şekilde yönetilmiyor olabilir ama bu kadar da anlamadan geyik muhabbeti yapmanız can sıkıyor doğrusu!!
CVP THY ~ 8 yıl önce
YORUMUNUZU ÜZERİME ALINMADIĞIM İÇİN CEVAPLAMIYORUM.
Martin ~ 8 yıl önce
Tarifeli uçak boşta kalkar gider! Mevzu o değil, bunlar hiç olmadı kanıt gösterin diyorsunuz! Uçtuğumuz, gördüğümüz şeye sizi inandırmak gibi bir zorunluluğumuzda yok! Yönetim saçmalıyor, siz ve sizin gibilerde hala destekliyorsunuz!
Thy'ye cevap ~ 8 yıl önce
çok bilmiş thy yönetimi avukatı arkadaşım sen mi biliyorsun havacılığı, ticareti yani? gidiş dönüş full çekmiş tek afrika seferi yokken onlarca saçma destinasyon'da ısrar etmekte art niyet aranır ve aranacaktır. çok zor birşey değil iptal etmek. emirates sabiha'dan sırf yolcu sayısı yüzünden çekildi ama thy'ye hesap soran kimse yok diye kafalarına göre takılıyorlar. 777 dediğin uçak 1 ay az yolcuyla gidiyorsa kapatırsın destinasyonu zarar etmezsin bu kadar basit. fizibilitesini liyakatsız insanların yaptığı destinasyonlar ve sponsorluklar şirketi bu hale getirdi. senin gibi çok bildiğini zannedenler yüzünden 9 avrupa ülkesinin dış borcundan daha fazla zarar etti thy. senin savunduğun yönetim aynı senin gibi çok biliyordu da ondan zaten bu kadar zarar etti şirket. bir siz akıllısınız herkes aptal. ortada rakamlar var kapı gibi. anlamayan kafası basmayan sizsiniz. şirket tepetaklak aşağı gidiyor ve bunun kabahati sanki bu kararı alan personelmiş gibi onlara kesiliyor. yazık kere yazık..
THY ~ 8 yıl önce
Çetin bey sizde üzerinize alınabilirsiniz, zira bunu zikredenlere sizde alet oluyorsunuz. Ayrıca yazınızdaki bilgilerin hepsini KAP acıklamalarından takip edebiliyoruz, bilmediğimiz birşey söylemiyorsunuz, zaaf yakalamış gibi uçak 60 kişiyle kalkmış argumanınız komik kaçıyor. Memleketin en önemli havalimanı patlamış, darbe olmuş. Ne yani THY nin uçakları full şekilde istanbul'a mı akacaktı?? Lütfen makul olalım.
CVP THY ~ 8 yıl önce
BEN BİR THY'LİYİM.SİZLER BEĞENSENİZDE, BEĞENMESİNİZDE BU BÖYLE. ZAAF YAKALAMA GİBİ BİR ARAYIŞ İÇİNDE DE DEĞİLİM. KAP AÇIKLAMALARINI SÜREKLİ OKUYOR VE YORUMLUYORSANIZ DEMEKKİ BU GİDİŞATDAN FARKLI SONUÇLAR ÇIKARTIYORUZ. ZAMANIN SİZİ HAKLI ÇIKARTMASI BİZİ DE MUTLU EDER.MADEM Kİ SİZ DE ÜSTÜNÜZE ALIN DİYORSUNUZ YORUMUNUZUN İKİ TAVUK VERSEN .... TİCARETTEN ANLAMAYAN ........SÖZLERİNİ GARİPSEDİĞİMİ SÖYLEMELİYİM. SİZİN MAİLİNİZİ BİLSEM, ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA SİZİNLE GELİŞMELERİ PAYLAŞMAK İSTERİM. O ZAMAN BU SÖZLERİNİZİ GERİ ALMAYI BELKİ DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ.
DVTA ~ 8 yıl önce
Ücretsiz izne çıkartma hazırlığı yapıldığınıda yazsaydınız keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 8 yıl önce
Evt maalesef 1 eylül itibariyle ilk grup 6 ay ücretsiz izne çıkartıldı
isimsize ~ 8 yıl önce
arkadaslar ucretsiz izine gonderdiler diyorsunuz merakimdan soruyorum bu soruyu,personelin izne yollanma nedeni kilo fazlaligi ve dili yetersiz personele kendini gelistirmesi ve kendini yenilemesi adina verilen bir surec mi,yoksa bu izin sirketin zararda oldugundan dolayi belli bir sureligine uygulamis oldugu bir politika mi ? merak ettim.cevaplarsaniz sevinirim.
Nasıl yani ~ 8 yıl önce
1 eylülde ücretsiz izne mi çıkarıldı???? Kim nasıl Anlamadım ben.....
Thy ~ 8 yıl önce
Krize güçlü girmek ve kriz yönetimi, küçük şirket ile büyük arasındaki farkı belirler.ama güzel havada iyi operasyon çıkardıka insanlar güler. artık thy üst ligde oynuyor. Peki neden halen vasıfsız memur alımı i var. Lisan yok tecrübe yok ama aynı maaş iyi maaş. hani en önemli çıktı tasarruf personel idi.su anda az personel ile çok iş zamanı ama biz lisan ve tecrübesi olan ve fetocu olmayan (yabancı) personeli atıp yerine balta alıyoruz. Hayırlı işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi eleman ~ 8 yıl önce
Genelde THY'nin rakipleri icin Korfez Havayolu sirketleri gosterilir. THY bunlara rakip olamaz. Nedeni de her ne kadar bu sirketler Arap sirketleri gibi gorunuyorsa da yonetim tamamen yabancilarin elindedir ve onlarda liyakate gore eleman aliyorlar. Orada calisanlarin hepsi THY de calisanlarin kat be kat ustundedirler. Bu degismedikce THY 3.5 yildizli ama low cost havayolu sirketi gibi kalir. Hayatinda sarap icmemis steward'lar size sarap tavisyesi yapamaz.
Evet ~ 8 yıl önce
10 safra personel yerine 5 adam gibi adam al. Prestij ve havamız olsun.
Martin ~ 8 yıl önce
Keşke yazdıklarınızı anlayıp, sizin kadar yönetici kafasıyla düşünebilseler.Uçuslarda personel azaltıp, daha kaliteli hizmet verebilmeyi düşünmek ahmaklıktır! Uçucu personel çok çalışıyor demiyorum ama her uçuş kendi bazında değerlendirilmeli! Şuan ER uçupta mutlu olan memur sayılıdır.Birde parasını ödediği halde karşılığını alamayan yolcuyu düşünmek gerek, bakın parasını ödediği halde!!! Kendi emeği olmayan Skytrax'leri seneye nasıl alabilmeyi düşünüyor acaba Sn.Aycı? ! Not olarak eklemek istiyorum, 60yolcuyla dönen uçaklara inanmayanlara söylüyorum, 5yolcuyla dönen Amerika uçakları oldu,kanıtmı lazım; UHKM'de var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MARTİN ~ 8 yıl önce
UHKM' YE GİRMEM TABİİ Kİ MÜMKÜN DEĞİL. BU ARKADAŞLAR TAKIM HALİNDE YAZIP ÇİZİYOR. CEVABIMDA İNŞALLAH SİZİN YAZDIKLARINIZ DOĞRUDUR BU BİZİ ÜZMEZ VB.. BİR ŞEYLER YAZIYORUM. 8 KİŞİ BİRDEN BU CEVABI BEĞENMİYOR. MANTIK İŞTE BU.
CVP MARTİN ~ 8 yıl önce
EĞER [email protected] adresine boş bir mail gönderirseniz size yaş konusu ile ilgili profesyonel bir yazı gönderebilirim.
göster ~ 8 yıl önce
Göstersene kanıt, çok biliyorsun madem UHKM'yi. Hadi bekliyoruz, tarih ve nokta söyle!!!
tk ~ 8 yıl önce
bu kadar işsiz insan varken neden halen yeni istihdam ilanlarında ısrarla 1990 ve sonrası doğumluları almak istemekte ısrar ediyor ilker aycı başkan ve yönetimdeki büyükler? 26 yaşındaki insan mesleğinde ne kadar deneyim elde etmiş olabilir? Biz ülke olarak neden yaş takıntısını aşamıyoruz? yaşı 30 olmuş ya da 35 olmuş insan neden kurum içinde bir işe yaramaz gözüyle bakılıyor? neden istihdam edilmiyor? Dünyada ki ve avrupadaki havayolu şirketlerinin neredeyse hiçbirinde yaş takıntısı yok. Hangi zeki insan yaşı genç olanın liyakat sistemiyle işini düzgün yapabileceğin bu kadar emin olabiliyor ve ilanları bu şekilde veriyor? Siz yazar olarak neden bu konu üzerinde durmuyorsunuz? Ülkedeki işsizlik oranlarını muhakkak takip ediyorsunuzdur diye düşünüyorum. Bu kadar vurdumduymaz olmaya devam ederseniz gerçektende ilerleyen dönemler hepimiz için zor geçeceğini düşünüyorum. Bu yaş takıntısını dile getireceğiniz yazınızı bekliyoruz. Yazacağınız o yazıyıda THY başkanı umarım okur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TK ~ 8 yıl önce
İSTİHDAMDAKİ YAŞ SORUNU İLE İLGİLİ YAZI YAZMAK İÇİN ARAŞTIRMAM VE DE BU İŞİN UZMANLARI İLE GÖRÜŞMEM GEREKİR. AVRUPA'DAKİ UYGULAMA İLE BİZDEKİNİN DEĞİŞİK OLDUĞUNU HATIRLIYORUM. BİZ ÇALIŞIRKEN BRITISH VE AİR FRANCE' DAKİ KABİN MEMURLARI DİKKATİMİZİ ÇEKERDİ. % 80'İ BELLİ BİR YAŞI AŞMIŞ GÖREVLİLERDİ. BELKİ ADAYIN ÇALIŞACAĞI KONU İLE İLGİLİ BİR YAŞ SINIRLAMASI DÜŞÜNÜLEBİLİR Mİ?
CVP TK ~ 8 yıl önce
EĞER [email protected] ADRESİME BOŞ BİR MAİL ATARSANIZ SİZE İSTİHDAMDAKİ YAŞ KONUSU İLE İLGİLİ PROFESYONEL BİR YAZI GÖNDEREBİLİRİM.
tk ~ 8 yıl önce
çetin bey profesyonel yazıyı okumam şu an varolan yaş takıntısını ve istihdam problemini ortadan kaldırmayacak. Bu takıntıyı nasıl aşar yöneticiler nasıl insanlar istihdam edilirler? liyakat henüz thy'ye ve iştiraklerine gelmiş değil. Bu problemlere çözüm yolları nasıl bulunur bu konular üzerinde görüşmeler yapılsa daha etkin olacağını düşünüyorum. Çünkü bu sorun toplumun başlıca sorunu yaşın geçti işe yaramazsın mantığı.
dost tavsiyesi ~ 8 yıl önce
Yine biri yazıp eline vermiş Çetin Özbey. Senin üslubun değil bu. Kendin ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOST... ~ 8 yıl önce
YİNE BİRİ YAZIP ELİNE VERMİŞ DEDİĞİNİZE GÖRE YAZILARI FASON OLARAK YAZDIRDIĞIMI ÇOK ÖNCEDEN ANLAMIŞSINIZ. bU DEFA BENİM ÜSLUBUMA UYGUN BİR ŞEKİLDE YAZMASINI İSTEMİŞTİM AMA SİZİN GİBİLER DEN DE HİÇ BİR ŞEYİ SAKLAMAK MÜMKÜN OLMUYOR.ANLAYIŞINIZA HAYRAN OLDUM.
khn ~ 8 yıl önce
Her zaman birisi yazıyı yazıp veriyorsa üslubun değişmemiş olması gerekmez mi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000