24 Ekim 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • şef sayısını ardıkları kadar uçak altı personelini artırsınlar da herkes kumanya yemekten kurtulsun rahat dinlene bilsin işçiler müdürler şefler hepsi bunların çok iyi farkındlar ama zihniyet üç kuruşa beş köfte olunca kimse huzurlu olamıyor ve sözleşmeli alımlarda başladı artık allah sonumuzu hayır edsin herkese kolay gelsin her ne sürçi lisan ettiysek af ola .
  • Thy şirketide torpillilerle dolu , oradada var lise mezunu şef , hatta ilkokul mezunu bile var ama şirket dünya çaıpnda büyük ve büyüyor , bence yeni yönetimde süper , ne varki bunda ayrıca TGS yi başka şirketlerle veya yer hizmetleri ile karıştırmayın , çok daha büyük bir şirket , eşittir çok daha sorunlu olacak tabıı , bu zamanla duzelır ,abartmayalım lütfen ,,,, TGS (yhm)
  • Sayın Ali Bey öncelikle bu kadar önemli bir konuya değinmiş olmanız sebebiyle sizleri tebrik ediyorum. Ancak bir konudaki eksikliği belirtmek isterim. Yazıda belirttiğiniz TGS İstasyon Başmüdürlüğü ve Müdürlüğü kadrolarının önemli bir bölümü THY den emekli edilip AKP ve Cemaat kanalıyla burada istihdam edilen kişilerden oluşuyor. Bu kişiler (Eski THY Yer İşletme Eğitim Md., eski İstanbul Kargo Müdürü, Eski THY Binası güvenlik Müdürü gibi kadrolardan emekli edilen AKP, Hamdi Bey ve Cemaate yakın şahsiyetler) olup. Sadece Parti ve Cemaat içerisinde etkinliklerine bakılarak TGS de önemli görevlere getirilen, siyası olmaktan öte vasıfları olmayan kişilerdir..Ayni zamanda emekli olup aylık 5000 Tl ücretle de TGS de görevlendirilmişlerdir.
  • sayın Ali bey yazınızın başında TGS'yi THY ve HAVAŞ ortaklı bir şirket olarak belirtmişsiniz ama biz TGS çalışanları diğer THY ortaklı (DOCO) şirketler gibi THY'nin sunduğu sosyal haklardan yararlanamıyoruz.Yer hizmetleri işin çilesini bizler çekiyoruz ama kaymağını onlar yiyorlar.Ümit ediyoruz ki TGS'deki bu yeni değişim sürecinde çalışanların sosyal haklarında da iyileştirmeler olur.
  • yorumlarımızı yayınlayın sayın airporthaber, sesimizi başka havacılık sitelerinden mi duyurmaya çalışalım ne
  • Ali bey, maalesef yazınızda belirttiğiniz gibi gereksiz şeflikler kapatılmadı belli bir gruba itaat etmeyen şefler görevden alındı.sayısı 20dir. gereksiz şeflikler duruyor şefleri de.fato hanımın buradan alıp harcadığı personel 6-7 oldu.hasta edip geri gönderiyor istasyona yanımıza.bu şirketin çalışanlarının hakkını kim koruyacak personel müdürlüğüne şikayet etsek o gün iş akdi feshi verirler genel müdürümüze ulaştırmazlar feryadımızı
  • TGS kuruluşunda hata yaptı. tecrübeli bir İK yönetimiyle işe başlayacaktı. Havaş'ın ve THY'nın kültürüne vakıf planlama,ücret politikası,eğitim konularına vakıf biri vasıtasıyla bu yapılabilirdi. oysa ki bu fonksiyon şimdi tecrübesiz insanların elinde. geç kalınmış sayılmaz. fakat böyle giderse sürekli sübvansiyona muhtaç bir şirket olmaktan kurtulamaz.THY ve HAVAŞ yönetiminin kadroculuktan uzak bir mantıkla böyle bir yapılanmaya gitmesi lazım. Bu ihtiyacın gerekliliğini en iyi hissedenin deTGSgenel müdürü olmalı g
  • eleştiri deyınce ustumuze yok haklı veya haksız cok severız meydanı boş bulunca sallamayı yorumların hepsi bos deil tabi dogru olanda var ama yalan dahada cok aynaya bakmaya korkan buraya yazmış once aynaya bir baksın bu art nıyetlı yazanlar. yalanı karsında iftirayı karsında sazanı karsında art nıyetlıyı karsında goreceksın vs gunah ve vebal almak cok kolay ama bırde bunun gerı donusumu var...dogru seyler paylasan herkese cok tsk yalan yazana ztn seytan tsk etmıstır..
  • her istasyonda 4 tane değil,her ekipte 4 tane müdür vardır.4 ekip olduğunu düşünürsek 4*4=16 tane müdür var.......
  • ÇELEBİ ve HAVAŞ ta olan bunca olay,kaza ve diğer haberlerin hiç biri airport haber'de yayınlanmazken TGS de olan en basit bir yapılanma, organizasyon değişikliği veya iyileştirme.. adına ne derseniz deyin büyük bir sansayonel bir haber gibi bu sitede MANŞET oluyor..bunun altında ben başka nedenler aramak gerekir diye düşünüyorum. Ali Bey,havacılığı bilebilir ama her şeyi de bilecek diye her konuda ahkam kesmesini etik bulmuyorum ikinci bir H.ULUÇ vakası resmen yaaaa... Yolcu Hizmetleri Müdürlüğü kaldırılsın derken yer hizmetleri konusundaki bilgisiyle çuvallıyor. Fraport'un, swissport'un yönetim şemasına bir bakıversin araştırmacı gazeteci olacaksa.. nöbetçi Md ne yapar YHM Müdürü ne yapar önce öğrensin sonra yazssın.. Yapmayın

TGS DEĞİŞİME GİDİYOR…

Türk Hava Yolları ve HAVAŞ ortaklığında kurulan Turkish Ground Services (TGS)’de büyük bir değişime gidiliyor. Değişimin adı “Heykeli yaptık şimdi sanat icra ediyoruz”.Bir değişim bir yeniden yapılanma süreci yaşanıyor. Bu değişim sürecinde çalışanlar üzerinde büyük bir panik ve korku hakim olmuş durumda. Şimdi bir bakalım bu süreç nasıl işleyecek. 

TGS’de 6 binin üzerinde personel çalışıyor. 5 ilde 6 istasyonla hizmet veriyor ve bakın kaç müdür ve kaç tane şeflik bulunuyor. TGS’de bildiğim kadarıyla 75 müdürlük ve 140 civarında da şeflik var. En komiği de Damacana Şefliği. Her ne kadar TGS yetkilileri Damacana Şefliği’ni inkar etse bile personel “En faydalı şeflik. Suyumuzu hiç eksik etmiyor” demekten geri kalmıyor. 

Şimdi “bir kuruluşta bu kadar müdürlük bu kadar şeflik olur mu?” diye soruyorsunuz kendi kendinize. İşte örneği TGS. Tabi bunu izah etmek zor olsa bile 5 İl’de 6 istasyonda bu kadar çok müdür ve şeflik nasıl olur? sorusunun cevabı “Bir istasyonda, İstasyon Müdürü, İstasyon Nöbetçi Müdürü, Yolcu Hizmetleri Müdürü, Yolcu Hizmetleri Nöbetçi Müdürü” gibi müdürlüklerle izah edilebilir. Bu nokta da bir istasyon müdürü, bir istasyon nöbetçi müdürü yolcu hizmetleri müdürlerinin yapacağı işi üstlenerek müdürlük sayısını azaltmak mümkündür. 6 istasyonun her birinde 4 müdürlük var ise 24 müdürlük yapıyor. dolayısıyla yolcu hizmetleri müdürlüğünü kaldırdığınız anda doğrudan 12 müdürlük lağvedilmiş olacak. 

TGS, 1 0cak 2010 tarihinde yer hizmetine girdi. Henüz iki yıl olmadan kadrosal değişikliğe gidiliyor. Daha doğrusu sistem değişikliğine gidiliyor. İşte bunun adına da “Heykeli yaptık, şimdi sanat icra ediyoruz” deniliyor. 

TGS üst düzey yönetimi kurumsallaşmayı sağlama adına böyle bir revizyona gidildiğini ifade ediyor. Bu değişim sürecinde performans kriteri ön planda tutulacak ve gerek müdürlük ve gerekse şef düzeyinde bulunan personelin performans kriterleri göz önünde bulundurulacak. 

TGS’deki bu değişimin sebeplerinden biri de daha hızlı hareket etme olarak gösteriliyor. Bu demektir ki mevcut yapı itibari ile TGS hantal bir şirket. 6 binin üzerinde çalışanı olan TGS’de hızlı aksiyon alamama hantallığından kurtulmak için yapılan bu değişikliğin şirket içindeki dalgalanmaları nasıl olacak bunu ileride göreceğiz. 

Müdür veya şef düzeyinde olan çalışanların bu rütbeleri elinden alınacakların kurum tarafından işten çıkarılmayacağı bu kişilerin değişik departmanlarda görevlendirilecekleri bilgisi mevcut. Müdürlük veya şeflikten alınacak personelin bazılarının maaşları indirilecek bazılarının ise korunması bekleniyor. Ancak zam döneminde dengeler korunacak ve personel arasında maaş farkı olmamasına dikkat edilecek. 

TGS, yeni düzenleme ile nasıl bir değişime uğrayacak. Apron kazaları azalacak mı? Müdürlük ve şeflikten normal personel statüsüne girecek olan makam sahipleri bu durumu nasıl hazmedecekler? Bütün bunlar zor işler. Bakalım TGS’nin içinde ne tür kaynamalar olacak. 

Her değişimin sancılı bir süreci olur. Bu değişimin de sancılı olacağı kanısındayım. 

TGS’nin bu değişimle birlikte uluslar arası bir kaliteyi amaçladığı ve bu amaç doğrultusunda Avrupa’ya açılma planlarının olduğunu biliyoruz. 

TGS'de müdür ve şeflikle ilgili ne tür kriter var bilmiyorum ama eğitim düzeyine önem verilmesi ve bu mevkilere gelecek olan kişilerin mutlaka bir sınav aşamasından geçmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu sadece dostane bir öneri. 

Kalın sağlıcakla.

TGS DEĞİŞİME GİDİYOR…

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

misafir ~ 12 yıl önce
şef sayısını ardıkları kadar uçak altı personelini artırsınlar da herkes kumanya yemekten kurtulsun rahat dinlene bilsin işçiler müdürler şefler hepsi bunların çok iyi farkındlar ama zihniyet üç kuruşa beş köfte olunca kimse huzurlu olamıyor ve sözleşmeli alımlarda başladı artık allah sonumuzu hayır edsin herkese kolay gelsin her ne sürçi lisan ettiysek af ola .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Thy şirketide torpillilerle dolu , oradada var lise mezunu şef , hatta ilkokul mezunu bile var ama şirket dünya çaıpnda büyük ve büyüyor , bence yeni yönetimde süper , ne varki bunda ayrıca TGS yi başka şirketlerle veya yer hizmetleri ile karıştırmayın , çok daha büyük bir şirket , eşittir çok daha sorunlu olacak tabıı , bu zamanla duzelır ,abartmayalım lütfen ,,,, TGS (yhm)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Ali Bey öncelikle bu kadar önemli bir konuya değinmiş olmanız sebebiyle sizleri tebrik ediyorum. Ancak bir konudaki eksikliği belirtmek isterim. Yazıda belirttiğiniz TGS İstasyon Başmüdürlüğü ve Müdürlüğü kadrolarının önemli bir bölümü THY den emekli edilip AKP ve Cemaat kanalıyla burada istihdam edilen kişilerden oluşuyor. Bu kişiler (Eski THY Yer İşletme Eğitim Md., eski İstanbul Kargo Müdürü, Eski THY Binası güvenlik Müdürü gibi kadrolardan emekli edilen AKP, Hamdi Bey ve Cemaate yakın şahsiyetler) olup. Sadece Parti ve Cemaat içerisinde etkinliklerine bakılarak TGS de önemli görevlere getirilen, siyası olmaktan öte vasıfları olmayan kişilerdir..Ayni zamanda emekli olup aylık 5000 Tl ücretle de TGS de görevlendirilmişlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın Ali bey yazınızın başında TGS'yi THY ve HAVAŞ ortaklı bir şirket olarak belirtmişsiniz ama biz TGS çalışanları diğer THY ortaklı (DOCO) şirketler gibi THY'nin sunduğu sosyal haklardan yararlanamıyoruz.Yer hizmetleri işin çilesini bizler çekiyoruz ama kaymağını onlar yiyorlar.Ümit ediyoruz ki TGS'deki bu yeni değişim sürecinde çalışanların sosyal haklarında da iyileştirmeler olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yorumlarımızı yayınlayın sayın airporthaber, sesimizi başka havacılık sitelerinden mi duyurmaya çalışalım ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ali bey, maalesef yazınızda belirttiğiniz gibi gereksiz şeflikler kapatılmadı belli bir gruba itaat etmeyen şefler görevden alındı.sayısı 20dir. gereksiz şeflikler duruyor şefleri de.fato hanımın buradan alıp harcadığı personel 6-7 oldu.hasta edip geri gönderiyor istasyona yanımıza.bu şirketin çalışanlarının hakkını kim koruyacak personel müdürlüğüne şikayet etsek o gün iş akdi feshi verirler genel müdürümüze ulaştırmazlar feryadımızı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TGS kuruluşunda hata yaptı. tecrübeli bir İK yönetimiyle işe başlayacaktı. Havaş'ın ve THY'nın kültürüne vakıf planlama,ücret politikası,eğitim konularına vakıf biri vasıtasıyla bu yapılabilirdi. oysa ki bu fonksiyon şimdi tecrübesiz insanların elinde. geç kalınmış sayılmaz. fakat böyle giderse sürekli sübvansiyona muhtaç bir şirket olmaktan kurtulamaz.THY ve HAVAŞ yönetiminin kadroculuktan uzak bir mantıkla böyle bir yapılanmaya gitmesi lazım. Bu ihtiyacın gerekliliğini en iyi hissedenin deTGSgenel müdürü olmalı g

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eleştiri deyınce ustumuze yok haklı veya haksız cok severız meydanı boş bulunca sallamayı yorumların hepsi bos deil tabi dogru olanda var ama yalan dahada cok aynaya bakmaya korkan buraya yazmış once aynaya bir baksın bu art nıyetlı yazanlar. yalanı karsında iftirayı karsında sazanı karsında art nıyetlıyı karsında goreceksın vs gunah ve vebal almak cok kolay ama bırde bunun gerı donusumu var...dogru seyler paylasan herkese cok tsk yalan yazana ztn seytan tsk etmıstır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her istasyonda 4 tane değil,her ekipte 4 tane müdür vardır.4 ekip olduğunu düşünürsek 4*4=16 tane müdür var.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ÇELEBİ ve HAVAŞ ta olan bunca olay,kaza ve diğer haberlerin hiç biri airport haber'de yayınlanmazken TGS de olan en basit bir yapılanma, organizasyon değişikliği veya iyileştirme.. adına ne derseniz deyin büyük bir sansayonel bir haber gibi bu sitede MANŞET oluyor..bunun altında ben başka nedenler aramak gerekir diye düşünüyorum. Ali Bey,havacılığı bilebilir ama her şeyi de bilecek diye her konuda ahkam kesmesini etik bulmuyorum ikinci bir H.ULUÇ vakası resmen yaaaa... Yolcu Hizmetleri Müdürlüğü kaldırılsın derken yer hizmetleri konusundaki bilgisiyle çuvallıyor. Fraport'un, swissport'un yönetim şemasına bir bakıversin araştırmacı gazeteci olacaksa.. nöbetçi Md ne yapar YHM Müdürü ne yapar önce öğrensin sonra yazssın.. Yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000