06 Şubat 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Güzelim şirkette lise mezunu müdürler gak guk ingilizcesi olan şefler ortaokul mezunu memurlar var bunun üzerine beş kuruş mesai almadan 12 saat çalışan işçiler var iken 300 lira erken kapatma primi yalanı adı altında çalışanlarının ağzını kapatmaya çalışan bir yönetim görüyorum lafta hepiniz dindar insanlarsınız hak bunun neresinde hukuk neresinde bide bu işin tam tersi var evet bu şirketi kurtarabilirsiniz NASIL MI? işçilerden gerçekten hak eden altındaki işçiyle iyi iletişim kurabilecek insanları memleketine bakmadan postabaşı yaparak keza şef seçimindede aynı kriterler göz önünde alınmalı eğer isterseniz 12 saat değil 24 saat bile çalışırız çok işçiye gerek yok onlara vericeğin maaşı bize mesai olarak ver hrktta-yhm de durum aynı.......
  • en alt kademe işçisinden, müdürüne kadar çavuş ilişkileri. ehil insanların günahları ne. A dan z ye dayısı olan tgs'de. bu kadar kadrolaşma olmaz yahuuu.. Tayyip amca görmüyormu bunları. tamam da bi sınırı var.
  • TGS de kaç tane beyfendi kaç tane görgülü yönetici var ? kaçtanesi çalışanlar tarafından seviliyor ? kaç tane kibirli var? bu tip adamlar TGS nin sonu olacak, Bayram bey çok kaliteli, fakat onların sonunu Mesut Yılmaz taraftarları,Barış öztürk,metin marangoz mehmet şişman hazırlıyor, Bayram bey bu Mesut yılmazcılara yol göstermese Kendisi gider, demedi demeyin.
  • TGS Yİ YOK ETMEK İSTEYENLER İŞ BAŞINDAN BU GİDİŞLE DE DÜZELMEZ BEN ÇALIŞAN YÖNETİCİLERİN ÖNEMLİ BİR KISMININ BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇALIŞTIKLARINI SANMIYORUM
  • Anlamadığım bir genel müdür çok acemi de olsa bir deneyimsiz ve 29 yaşlarında bir gencin her dediği ile 6000 kişilik şirketi yönetir? Düşünün ki Şişman daha dünün çocuğu. Aslında genel müdür o desek daha doğru. İstihbarat yapan o, kimlerin şef. kimlerin müdür. kimlerin memur olmasına karar verip genel müdürün bayram beyin patates imzasını da atan o. Daha yukarıdakiler bir geenel müdür koltuğu için iki maaş vermeseler bari..tasarruf dönemi... Yüksek maaşlıyı gönderseler.. Gençte olsa hakediyor.
  • Teşekkürler ali bey sizden bu tür yazılar bekliyoruz iyi zaten iyidir önemli kötüyü söylemek..
  • yazık oluyor thy'ye gerçekten çok üzülüyorum nasıl olurda thy gibi bir dunya markası bu çıkmaz sokağa girer
  • Sendikanın mahkemeye verdiği isimleri okuyun ve kimlerin nerede,ne yaptığını görün.
  • Ali bey biz tgs memurları olarak yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyoruz.Şeflerimizin neredeyse tamamı havacılıkla alakası olmayan torpilli kişiler.Maalesef iç ve dış hatlarda kalan thy şefleri ise hem torpilli hemde hiç bir işe karışmayan kaprisli insanlar.Eski thy part time ı şimdiki tgs memuru olarak dış ve içhatlardan gönderilen thy deki abilerimizi ve ablalarımızı çok özlüyoruz, keşke bu iş bilmez ,kaprisli insanların yerine onlar şef olarak kalsaydı...En azından işler yürür tgs vede alanda bu kadar çok haksızlık yapılmaz idi...
  • Havaş ve Çelebi'de ahbap-çavuş ilişkisi olmadığını iddia ediyorsunuz da ne kadar vakıfsınız?..Adı anılan bu şirketlerde liyakata göre mi yönetici seçiliyor?...Kainatın yapısında var,birbirine uyumsuz maddeler yanyana olmaz. THY ve TGS'ye olan önyargılarınız sırıtıyor Ali bey..sizden teknik konularda bilgilendirme istiyoruz.Kişisel hesaplaşmalar kamuya açık alanda yapılmaz.Saygılar...

TGS = TAM GAZ SANSÜR...

Malum geçen hafta İstanbul kara kışın kabusunu yaşadı. Bu kabustan bende nasibimi aldım. Sabahın erken saatlerinde, İstanbul’a yağan karın tipi şekline dönüştüğü anda sıcacık yatağımdan kalkıp Florya’da resim çekme hevesine kapılırsam soluğu hastanede alırım. Öyle de oldu ve ben üşütme sonucu hastalanırken, Atatürk Havalimanı’nda yüzlerce yolcuyu da TGS hastalandırdı.

“Olağanüstü durumlarda böyle şeyler olabilir” diye düşünerek Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bagaj kayıpları keşmekeşliğini mazur görebilirdik.

Ancak uluslararası bir maç için yurtdışına çıkacak olan BJK sporcularının bagajlarının uçağa yüklenmemesi tam bir sorumsuzluk örneği. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalır. Kriz yönetimi diye bir olgu yok. “Saldım çayıra Mevla’m kayıra” hesabı.

Bunun hesabını soracak kimse de yok galiba. Nasıl olsun ki? TGS’nin açılımını söyleyeyim size. TGS = TAM GAZ SANSÜR

Korku imparatorluğunun hüküm sürdüğü bir kurum. Hiç kimse kurum hakkında konuşamaz, hiç kimse makamı eleştiremez, hiç kimse keyfi atamaları, akraba, eş, dost, okul arkadaşı gibi haksız makam vermelerin uygunluğunu tartışamaz.

Allah’tan TGS yöneticilerinin üstünde daha üst yöneticiler var da “Hop ne yapıyorsun” diyebiliyorlar. Tabi onlarda bildikleri kadar “Hop ne yapıyorsun” diyebiliyor.

Şirkette çalışma barışından eser yok. Kaliteyi artırmak ve çalışma BARIŞ’ını sağlamak için ODTÜ mezunu diye yutturulup KTÜ’lü bir arkadaş getiren yönetim, arkadaş kıyağının nasıl olduğunu göstermiş oldu.

TGS= (TAM GAZ SANSÜR) firmasında ehil insanlar hak ettikleri yere gelemezken böyle ahbap çavuş ilişkileri ile makam sahibi olanlara da gün doğuyor.

Onlar da kendi yakınlarını ve çocuklarının TGS’ye girmesine ön ayak olup daha sonra kendi çocuklarına TGS imkânları kullanılarak özel kurslar veriliyor.

TGS kurumsallaşmanın yerine hissi tutumlar ve kayırmalarla idare edildiği sürece hiçbir zaman HAVAŞ veya Çelebi olamayacaktır.
Son krizde de görüldüğü gibi resmen acemiler ordusu.

Neyse şimdilik bu kadar, yazılacak çok şey var ama zamanı ve yeri geldiğinde TGS’deki işleyişi tüm çıplaklığı ve aktörleri ile yazacağımızdan emin olabilirsiniz.

ÇELEBİ’NİN TALİHSİZLİĞİ VE İLETİŞİM ZAYIFLIĞI

Kara kış TGS’nin başarısızlığını ortaya koydu. Ama keşke Çelebi’de de hep başarısızlık olsa idi de Merve kızımızın başına gelenler olmasaydı. Bu olay THY’de veya TGS’de olsa emin olun yerden yere vururduk. Bu benim kendi özeleştirim. Bu kadar da objektifim.

Çelebi’de yaşanan bu talihsiz olayın ardından tam bir iletişim faciası yaşandı. Geçmişte Çelebi’de yaşanan en küçük bir olayda kamuoyuna bilgi geçiliyor ve durumla ilgili izahat yapılıyordu.

Leyla İrten diye bir arkadaş gelmiş Çelebi kurumsal iletişimin başına. Ne gören var ne konuşan. Daha ilk olayda bocaladı. Sesi soluğu çıkmadı. Böyle acil durumlarda vaziyeti idare edemeyecekseniz ne zaman edeceksiniz.

Doğrusu ben merak ediyorum, hele bir çıkın ortaya da görelim.
TGS = TAM GAZ SANSÜR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 12 yıl önce
Güzelim şirkette lise mezunu müdürler gak guk ingilizcesi olan şefler ortaokul mezunu memurlar var bunun üzerine beş kuruş mesai almadan 12 saat çalışan işçiler var iken 300 lira erken kapatma primi yalanı adı altında çalışanlarının ağzını kapatmaya çalışan bir yönetim görüyorum lafta hepiniz dindar insanlarsınız hak bunun neresinde hukuk neresinde bide bu işin tam tersi var evet bu şirketi kurtarabilirsiniz NASIL MI? işçilerden gerçekten hak eden altındaki işçiyle iyi iletişim kurabilecek insanları memleketine bakmadan postabaşı yaparak keza şef seçimindede aynı kriterler göz önünde alınmalı eğer isterseniz 12 saat değil 24 saat bile çalışırız çok işçiye gerek yok onlara vericeğin maaşı bize mesai olarak ver hrktta-yhm de durum aynı.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
en alt kademe işçisinden, müdürüne kadar çavuş ilişkileri. ehil insanların günahları ne. A dan z ye dayısı olan tgs'de. bu kadar kadrolaşma olmaz yahuuu.. Tayyip amca görmüyormu bunları. tamam da bi sınırı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TGS de kaç tane beyfendi kaç tane görgülü yönetici var ? kaçtanesi çalışanlar tarafından seviliyor ? kaç tane kibirli var? bu tip adamlar TGS nin sonu olacak, Bayram bey çok kaliteli, fakat onların sonunu Mesut Yılmaz taraftarları,Barış öztürk,metin marangoz mehmet şişman hazırlıyor, Bayram bey bu Mesut yılmazcılara yol göstermese Kendisi gider, demedi demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TGS Yİ YOK ETMEK İSTEYENLER İŞ BAŞINDAN BU GİDİŞLE DE DÜZELMEZ BEN ÇALIŞAN YÖNETİCİLERİN ÖNEMLİ BİR KISMININ BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇALIŞTIKLARINI SANMIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Anlamadığım bir genel müdür çok acemi de olsa bir deneyimsiz ve 29 yaşlarında bir gencin her dediği ile 6000 kişilik şirketi yönetir? Düşünün ki Şişman daha dünün çocuğu. Aslında genel müdür o desek daha doğru. İstihbarat yapan o, kimlerin şef. kimlerin müdür. kimlerin memur olmasına karar verip genel müdürün bayram beyin patates imzasını da atan o. Daha yukarıdakiler bir geenel müdür koltuğu için iki maaş vermeseler bari..tasarruf dönemi... Yüksek maaşlıyı gönderseler.. Gençte olsa hakediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Teşekkürler ali bey sizden bu tür yazılar bekliyoruz iyi zaten iyidir önemli kötüyü söylemek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazık oluyor thy'ye gerçekten çok üzülüyorum nasıl olurda thy gibi bir dunya markası bu çıkmaz sokağa girer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sendikanın mahkemeye verdiği isimleri okuyun ve kimlerin nerede,ne yaptığını görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ali bey biz tgs memurları olarak yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyoruz.Şeflerimizin neredeyse tamamı havacılıkla alakası olmayan torpilli kişiler.Maalesef iç ve dış hatlarda kalan thy şefleri ise hem torpilli hemde hiç bir işe karışmayan kaprisli insanlar.Eski thy part time ı şimdiki tgs memuru olarak dış ve içhatlardan gönderilen thy deki abilerimizi ve ablalarımızı çok özlüyoruz, keşke bu iş bilmez ,kaprisli insanların yerine onlar şef olarak kalsaydı...En azından işler yürür tgs vede alanda bu kadar çok haksızlık yapılmaz idi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havaş ve Çelebi'de ahbap-çavuş ilişkisi olmadığını iddia ediyorsunuz da ne kadar vakıfsınız?..Adı anılan bu şirketlerde liyakata göre mi yönetici seçiliyor?...Kainatın yapısında var,birbirine uyumsuz maddeler yanyana olmaz. THY ve TGS'ye olan önyargılarınız sırıtıyor Ali bey..sizden teknik konularda bilgilendirme istiyoruz.Kişisel hesaplaşmalar kamuya açık alanda yapılmaz.Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000