01 Şubat 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

TAV-SABİHA GÖKÇEN REKABETİ

Bugüne kadar havayolu şirketleri, pilot okulları, yer işletme şirketleri gibi havacılık işletmelerinin rekabetleri çok şahit olduk. Özellikle havayolu şirketleri içhat pazarının açılmasıyla birlikte kıyasıya rekabet içine girmişlerdi.

Şimdi yeni bir rekabete şahit oluyoruz. Yap-İşlet-Devret modelinin ilki olan Antalya Havalimanı’ndan sonra Atatürk Havalimanı TAV tarafından yapılıp işletilmeye başlandıktan sonra havalimanı işletmeciliği yatırımcılar tarafından cazibe haline geldi.

Ankara, İzmir, Dalaman, Bodrum gibi havalimanları da özelleştirilerek bu cazibe daha da anlam kazandı.

İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı da havalimanı işletmeciliği anlamında yatırımcıların gözdesi haline gelmiş ve özelleştirme ihalesi de kıran kırana bir yarışa sahne olmuştu.

Havacılıkla ilgili her türlü gelişmeyi yakından takip eden birisi olarak o günler gözümün önünden film şeridi gibi geçerken, televizyonlarda dönen reklam filmleri rekabetin yeni bir boyutunu yansıtıyordu ekranlardan.

Geçtiğimiz haftalarda TAV Havalimanları Holding sektördeki 10’ncu yılını kutladı. İşte tam bu sıralarda Sabiha Gökçen Havalimanı reklam atağına geçerek İstanbul’da bir başka havalimanı olduğunu uçakla seyahat edenlerin hafızasına yerleştirme gayreti içine girdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı reklamındaki sözleri dikkatlice dinliyorsunuz. Sözlerde şu ifadeler var. “Her şeyi yeniden düşünmenin zamanı. Gittiğin yolu yeniden tarif etmenin, alışkanlıklarını yeniden şekillendirmenin, zamana yeniden hükmetmenin, seçenekleri yeniden değerlendirmenin zamanı,  hayatta yeniyi denemezsen daha iyisini bulamazsın. Avrupa’nın en yeni uluslar arası havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen’le yolculuk yeniden başlıyor. Dünyanın her yerine yeniden uçmaya hazır mısınız?”

Sabiha Gökçen Havalimanı reklamının ardından televizyon ekranlarında bu kez TAV Havalimanları Holding’in reklamlarını görmeye başladık. TAV’ın reklam filminde de şu ifadeler yer alıyordu.

“Erişilmesi zor hedefler için ilk adımın hayal kurmak olduğunu en iyi çocuklar bilir. Her anından keyif aldığımız bu heyecan verici serüvene bizde böyle başladık. 10 yıl önce İstanbul Atatürk Havalimanı ile başlayan yolculuğumuz Tunus Enfida Havalimanı’nın açılmasıyla üç kıtada 10 havalimanıyla devam ediyor”

Her iki reklamda da çocukların ağırlıklı olarak kullanıldığını gördük.

İstanbul’umuzun bu iki havalimanının tatlı rekabeti böylelikle televizyon ekranlarına da yansımış oldu.

Bu rekabetin yolcular üzerinde bir anlamı olur mu bilemem ama havayolu şirketlerini kapma yarışı sürekli devam edecek. Havayolu şirketini kendi işlettiği havalimanına gelmeye ikna eden havalimanı da yolcu kazanmış olacak.

TAV için nice on yıllar, Sabiha Gökçen’e de TAV gibi üç kıtada hizmet verecek bir gelecek diliyorum.

Haftaya görüşmek dileğiyle…

TAV-SABİHA GÖKÇEN REKABETİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili ali bey ben sadece yolcuyum son konuşması gereken benim belki ama sorunu yaşayanda benim saw düzgün işletilemiyor uçuş süresinden daha uzun sure bagajbandı önunde beklediğim oldu ve daha ne komik olaylar sanırın en güzel yorum 76 yaşındaki babamınki oldu 'oğlum devlet sadece güzel bina yapar gerisini bekleme' saygılarımla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yönetim değişirse belki o kadar çok işi bilmeyen adamları doldurdularki anlatamam...Tav gibi bir irkete saw ın daha 10 fırın ekmek yemesi lazım......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEVGİLİ ALİ BEY; SAW ESKİ DEVLET MEMURU ZİHNİYETİNDE OLAN PERSONELDEN KURTULMADAN, SADECE GÜNÜNÜ SORUNSUZ BİTİRİM DİYE ÇALIŞAN PERSONELDEN KURTULMADAN, BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN ŞEKLİNDE HAREKET EDEN YÖNETİCİLERDEN KURTULMADIĞI SÜRECE TAV İLE BURADA YARIŞMAYA DEVAM DA EDER , YENİLİRDE!!! GERÇEKLER GERİDEN GÖRENDE!!! ÇOK FAZLA GÜVENMEMEK LAZIM..... YATAN DEĞİL YAŞAYAN BİLİR BURADA OLANLARIIII!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000