08 Ekim 2018, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Gelirlerinin çoğu dövizle giderler tl ile döviz yükseldikce tgs nin işine geliyor bari birazda çalışanı düşünün ,makas daraldı bıçak kemiğe dayandı geçim zorlaştı yönetim uyuma çalışana sahip çık
  • Normalde 1 ikramiye maaşların ödendiği banka tarafından veriliyor ama... Ayrıca havaalaninda canlı bomba,darbe gibi bir çok talihsiz olay yaşanmıştır. Çoğu çalışanın psikolojisi ağır hasar almıştır fiziksel hasarların yanında. TGS bombalı saldırıda ağır kayıplar vermiştir fakat darbede ayağı taşa takılan THY ye alınmış patlamada deliren sakat kalanlar kaldıkları yerde çalışmaya devam etmektedir. Bu şirket adına değil THY adına da değil ülke adına büyük bir ayıptır, çifte standarttır.
  • İnsallah zam ve prim sayisinin ar gercekleris
  • Tav'da uzun yıllardır çalışan biri olarak net şekilde şunu ifade edeyim; Turkiyede bir çok şirket, Tav in yanından bile geçemez. Gurur duyuyoruz. Kendi adıma şunu net ifade etmekten onur duyarım; şirket git diyene kadar ilk planım Tav la kalmaktır. Teşekkürler Sani bey. Önceki patronlar ve şimdiki herkese gönülden teşekkürler. Gemi su aldı diye bırakmayacağız. Size güveniyoruz. Her zaman Tav, sonuna kadar Tav...
  • Gelir - giderlerinin büyük oranda Dolar - Euro olan şirketlerde TL maaşa zam alabilmek için dilenci muamelesi görüyoruz. Üç kuruş fazla kar açıklayıp yönetim başarısı gibi lanse etmeye çalışan adamlarla(!) muhattap oluyoruz. Sorunlarımızın en kısa süre içerisinde çözülmesi temennisi ile. Teknik...
  • tgs nin iyileştirmesi devam primi olsa olsa 2 katı+enflasyon olur onuda son 1-2 ay düşürürler.Pegasus 2.iyileştirmeyi yaptı çalışanlarına enflasyon hariç.tgs en büyük yer hizmetleri diyoruz böylemi olunuyor 8-9 senelik adamla(en yüksek memur maaşı) dün başlayan Veletlerle aynı maaşı 2400-2500 tl net alıyor ayıptır günahtır.2 koyunu zaptedemeyecek şeflerinizle size mutluluklar.
  • THYOPET de zam yok mu 3 cu havalimani da gidip gitmiyecgimiz belirsiz kimse birsey soylemiyor is garantisi yok maaslar dusuk THYOPET adina bir aciklama yapilmali calisanlar bilgilendirilmeli
  • Devam priminin 2 katına çıkarılacağını inanmıyorum. Hoş çıksada büyüklere verirler..Kıytırık bir müdüre 15. 000 verirken normal çalışana prim olarak 600tl verildi.
  • TGS çalışani olarak ara zam ve 4. ikramiye talebimiz gözardı edilemez.
  • Tava teşekkürler duyarlılık göstererek 100/10zam TGS oranla halayakalamasakta iyi bakalım Ocak ayında neverecek Antalya Ramp departmanı nıda lojistik ten başlayarak yönetim ni bir gözden geçirir se onumara olur ki burada yemek ve personel taşımacılığı yapan şirket lerle duygusal bağ oluşmuş yapılan harcamalar yazık yarım saat te bir aynı yere servis çıkıyor denetimiyle taşıma şirkeni şikayet etmek yasak yemek şirket ise karasına göre sayı belirliyor buradaki anlaşma kar lojistik den geçiyor tamamen duygusal.sevgili genel müdür lermiz Antalya istasyonu bielden geçirmeniz diliyorum tüm personel olarak hiç değilse biranket yaptırın bakalım herkes aynı şeyi söyler bilginize ..

TAV da zamlandı! Sıra TGS’de mi?

Havacılık sektöründe son zamanlarda sıkça zam haberi ile karşınıza çıktık, bununla ilgili bir çok haber yaptık.

THY ile başlayan personele zam  kararları arka arkaya diğer şirketlerle devam etti. Türkiye’nin mevcut ekonomik koşullarını göz önünde bulunduran şirketler belli oranlarda zam ile çalışanlarını sevindirmeye ve zorlaşan koşullarını düzeltmeye çalıştı.

Biliyorsunuz THY’nin yaptığı zamlarda kokpit çok ciddi oranlarda öne çıktı. Bununla ilgili haber ve yorumları sıkça AirportHaber’de okudunuz. Tekrar oralar girmek istemiyorum. Ancak THY’nin yaptığı zamlarda hala devam eden yüzde yüz iştiraki olduğu THY Teknik’teki belirsizlik çalışanlarda huzursuzluğa neden olmaya devam ediyor.

THY Teknik ile başlayan bu belirsizlik şu sıralarda TGS için de söylenebilir. Neden mi?

Daha önce de yazmıştım. TGS ve Havaş’tan İGA’ya geçişlerin olduğu ve bu şirketlerin de personele zam ile bu geçişleri durdurmaya çalışacağını ifade etmiştim.

Benim ilk beklediğim TGS iken bana gelen bilgilere göre; Havaş’ın personeline yüzde 10 oranında zam yaptığı yönünde. 

Aslında zam haberinin temelinde TAV var elbette. Yani TAV tüm birimlerde görev yapan personeline yüzde 10 oranında zam yaptı. Yeni havalimanına taşınmanın da yıl sonuna ertelenmesi ve zam kararı TAV çalışanlarına derin bir nefes aldırdı.

TAV ve Havaş şartları iyileştirmek adına personeline yaptığı yüzde 10 oranında zammın yanı sıra devam primini de 2 katına çıkardı. Bu sevindirici bir haber. Peki TGS ne durumda?

TGS’de durum henüz net olmamasına rağmen yüzde 10 ya da yüzde 10’a yakın bir zammın her an yapılabileceğini söyleyebilirim. Hatta yeni havalimanına geçiş ile birlikte prim sayısının yılda 4’e çıkacağı da yüksek ihtimal olarak görünüyor.

Ancak henüz şirketten bir açıklama yapılmış değil. Resmi açıklamadan ziyade, sadece çalışanlara yönelik bilgilendirici bir açıklama da yapılmadı. Bu durum personelde hem huzursuzluğa hem de soru işaretlerine neden oluyor.

Bence TGS arka arkaya gelen zam haberleri sonrasında THY’nin de ortağı olduğu bir iştirak olduğunu unutmamalı ve bir an önce bu belirsizliğe son vermeli. TGS çalışanları bunu sonuna kadar hak ediyor.

THY Teknik’te belirsizlik sürüyor

Belirsizlik demişken; şu an için en büyük soru işareti THY Teknik’te desek hiç abartmış olmayız. THY Teknik A.Ş. nedense Türk Hava Yolları uçucuları gibi bir değere hiçbir zaman sahip olamadı. Ve onlar bu durumu sorun da etmedi. Sorun etmedi ifadesini açacak olursak; ne işlerine bunu yansıttılar ne de yöneticilerine. Bu ayrımcılığı hep içlerinde yaşadılar.

Ancak sorun etmeyerek hata ettiklerini düşündürmeye ısrarla devam ediliyor. Zaman zaman alınan kararlarla bunu düşündürüyorlar da bazen de alınmayan kararlarla…

Bir düşünün, THY uçucularına arka arkaya zam yapılıyor, THY personellerine zam yapılıyor ancak THY Teknik’teki Toplu İş Sözleşmesi belirsizliği hala devam ediyor. Mayıs ayından bu yana ancak bir arpa boyu kadar yol alınabiliyor. Bu belirsizliğin ne kadar daha devam etmesi ya da çalışanların ne kadar daha bu durumu seyretmesi bekleniyor; açıkçası ben merak ediyorum. Sendika zaten THY Teknik çalışanları tarafından hayal kırıklığıyla takip edilirken, yönetimin de bir adım atmaması bu duruma tuz biber ekiyor.

Grev ihtimalini ben çok yüksek görmüyorum ancak; çalışanların iyi niyeti de su istimal edilmemeli diye düşünüyorum. Ortalıkta gezen rakamlar oldukça üzücüyken devam eden soru işaretleri bir an önce cevap bulmalı ve personelin içinde bulunduğu durum artık göz ardı edilmemeli.

TAV da zamlandı! Sıra TGS’de mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Te ge se ~ 5 yıl önce
Gelirlerinin çoğu dövizle giderler tl ile döviz yükseldikce tgs nin işine geliyor bari birazda çalışanı düşünün ,makas daraldı bıçak kemiğe dayandı geçim zorlaştı yönetim uyuma çalışana sahip çık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ATA ~ 5 yıl önce
Normalde 1 ikramiye maaşların ödendiği banka tarafından veriliyor ama... Ayrıca havaalaninda canlı bomba,darbe gibi bir çok talihsiz olay yaşanmıştır. Çoğu çalışanın psikolojisi ağır hasar almıştır fiziksel hasarların yanında. TGS bombalı saldırıda ağır kayıplar vermiştir fakat darbede ayağı taşa takılan THY ye alınmış patlamada deliren sakat kalanlar kaldıkları yerde çalışmaya devam etmektedir. Bu şirket adına değil THY adına da değil ülke adına büyük bir ayıptır, çifte standarttır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 5 yıl önce
İnsallah zam ve prim sayisinin ar gercekleris

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuleci ~ 5 yıl önce
Tav'da uzun yıllardır çalışan biri olarak net şekilde şunu ifade edeyim; Turkiyede bir çok şirket, Tav in yanından bile geçemez. Gurur duyuyoruz. Kendi adıma şunu net ifade etmekten onur duyarım; şirket git diyene kadar ilk planım Tav la kalmaktır. Teşekkürler Sani bey. Önceki patronlar ve şimdiki herkese gönülden teşekkürler. Gemi su aldı diye bırakmayacağız. Size güveniyoruz. Her zaman Tav, sonuna kadar Tav...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dostum ~ 5 yıl önce
Gelir - giderlerinin büyük oranda Dolar - Euro olan şirketlerde TL maaşa zam alabilmek için dilenci muamelesi görüyoruz. Üç kuruş fazla kar açıklayıp yönetim başarısı gibi lanse etmeye çalışan adamlarla(!) muhattap oluyoruz. Sorunlarımızın en kısa süre içerisinde çözülmesi temennisi ile. Teknik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koyun-çoban ~ 5 yıl önce
tgs nin iyileştirmesi devam primi olsa olsa 2 katı+enflasyon olur onuda son 1-2 ay düşürürler.Pegasus 2.iyileştirmeyi yaptı çalışanlarına enflasyon hariç.tgs en büyük yer hizmetleri diyoruz böylemi olunuyor 8-9 senelik adamla(en yüksek memur maaşı) dün başlayan Veletlerle aynı maaşı 2400-2500 tl net alıyor ayıptır günahtır.2 koyunu zaptedemeyecek şeflerinizle size mutluluklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy opet ~ 5 yıl önce
THYOPET de zam yok mu 3 cu havalimani da gidip gitmiyecgimiz belirsiz kimse birsey soylemiyor is garantisi yok maaslar dusuk THYOPET adina bir aciklama yapilmali calisanlar bilgilendirilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Prim ~ 5 yıl önce
Devam priminin 2 katına çıkarılacağını inanmıyorum. Hoş çıksada büyüklere verirler..Kıytırık bir müdüre 15. 000 verirken normal çalışana prim olarak 600tl verildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorgun Bekçi ~ 5 yıl önce
TGS çalışani olarak ara zam ve 4. ikramiye talebimiz gözardı edilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYT HAVAŞ ~ 5 yıl önce
Tava teşekkürler duyarlılık göstererek 100/10zam TGS oranla halayakalamasakta iyi bakalım Ocak ayında neverecek Antalya Ramp departmanı nıda lojistik ten başlayarak yönetim ni bir gözden geçirir se onumara olur ki burada yemek ve personel taşımacılığı yapan şirket lerle duygusal bağ oluşmuş yapılan harcamalar yazık yarım saat te bir aynı yere servis çıkıyor denetimiyle taşıma şirkeni şikayet etmek yasak yemek şirket ise karasına göre sayı belirliyor buradaki anlaşma kar lojistik den geçiyor tamamen duygusal.sevgili genel müdür lermiz Antalya istasyonu bielden geçirmeniz diliyorum tüm personel olarak hiç değilse biranket yaptırın bakalım herkes aynı şeyi söyler bilginize ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000