11 Mayıs 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Muhasebe memurları ve operasyon memurları olarak çalışan birçok taşeron da mevcut THY de, ayrıca birçoğu üniversite lisans mezunu olup ingilizce yeterlilikleride şirket standartlarına uymaktadır. Burda açıklaması uzun olduğu için yazamayacağım nedenlerden sınavlara başvuramadıklarınıda biliyoruz.
  • taşeron uygulaması gündemden düştü sanırım..
  • çetin bey, çeşebinin attera dışındaki hisselerinin satılacağı söyleniyor. doğruluk payı var mı?
  • Yazı bilimsel /aydınlatıcı gerçekçi fakat eksik.özetliyim. THY de asıl işte yıllardır çalışan 1000 lerce işçi var.Bunu herkes biliyor.çalışma bakanı dahil.şef,müdür,başkan olarak çalışanlar bunun EN büyük şahidi. Bazısı görmezden geliyor, bazısı vicdanen rahatsız,ellerinden bir şey gelmiyor. Yönetime söylemekten çekiniyor.algı 15/16 sene içinde yerleşmiş kökleşmiş.yapılması gereken çok basit,fakat öteleniyor.yeni yönetim kurulu başkanından ümitliyim.empati yeteneği üst seviyede.(tulum giymiş/temizlik yapmış)gerekeni yapacaktır.seçimlerde süpriz olmazsa :)
  • 4 yıllık üniversite mezunu ( mühendis ve diğer mesleki guruplar) olup iyi İngilizce bilmesine rağmen taşeron olarak çalışan kişiler var. Bir ilan da sadece taşeronlar için açılsın. Gerekli sınavlara tabi tutulup hak edenlerin kadroya geçmeleri sağlansın. Bir TK'lıdan daha çok iyi şartlarda çalışmayı hak eden taşeronlara en kötü bu şekilde bir kıyak yapılsın.
  • taşeron uygulamasının tek çözümü düzenlemenin yasa ile birlikte hayata geçirilmesi ve bu ayrımın ortadan kaldırılmasıdır. eğer bu yapılmıyor da, şartların iyileştirilmesi adı veya başka bir isimle yapılanlar ise göz boyamadan başka bir şey değildir. bu nedenle, geleceğini düşünenler, geleceğinin üzerine ipotek koyanlara karşı iradelerini ve demokratik tepkilerini ortaya koyamazlar ise, kimse gücenmesin, hayallere de kapılmasın; bu devran böyle gider.
  • Hukumetin taseron sistemi kokten ortadan kaldirmasi gibi bir calismasi yok. Dunyanin hic bir yerinde isci haklari kendiliginden verilmez. Iscilerin belli mucadeleleri sonunda kazanilmis haklardir. Bugun bu kazanilmis haklara yonelik saldirilar var. Zira isci sinifi dune gore daha az orgutlu ve grev hakki hemen elinden alinmis durumda. Taseron sistemi grevi kirmanin bir araci haline donusturulmustur. Ote yandan sendikalar isverenlerin eline gecmis durumdadirlar. Taseronla sistemi isci sinifinin mucadelesi sonunda sonlandiralacak bir uygulamadir. Devlet ve isverenin iyi niyetiyle bitecek bir duzen degildir. Iscilerin birlesip orgutlu mucadelesi sonunda devleti ve isvereni bu taseron sistemine sonlandirmaya mecbur birakmasi gerekiyor.
  • Isverenlerin taseron isci kullanmasi onlar icin daha ucuza malolmuyor cogu zaman. Gider olarak hemen ayni. Fakat taseron iscinin cebine giren para kadroluya gore cok daha az. Zira taseron firma cogu zaman hic bir is yapmadigi halde iscinin gelirini tirpanliyor. Bu tarlada bes para olan tomatesin bir dizine aracidan sonra 5 liraya cikmasi gibi bir sey. Bos yere para kazanan bu parazitler ortadan kalkmasini herkes ister gibi. Peki isverenler niye israrla tseron kullaniyor, kullanmayi planliyor ileriki zamanlarda? Zira taseron iscileri isten atmak kolay; taseron isciler genelde orgutsuz, boylece grev olasiligi asgariye iniyor vb. Ozetlemek gerekirse isveren icin hicte kardan zarar soz konusu degil. Gider yine ayni. Ancak orta ve uzun vadede iscilerin birligine ve orgutlenmesine darbe vurmak icin kullanilan bir tuzaktir taseron sistem. Kriz durumlarinda isci cikarmak ta avantasi. Kolay kolay ortadan kalmasi mumkun degil. Devlet ve isverenler kendiliginden bu sistemi kaldirmazlar.
  • Herkesin bildiği gibi Dünya liste rinde kısmen 1. sıraya geçtiğimiz zamanlarda oldu benim düşüncem tek kusuru taşeron çalıştırması firmanın kalitesi açısından olumsuz olarak görmekteyim. Yüksek kaliteli bir firmanın, bünyesinde profesyonel personellerin yetişmesi ve her konuda kendi işleri gibi benimsemek adına güzel bir fıkır olabilir. Ayrıca, THY Kadro personelleri emekli oluyor taze kan gerekir şirketin kalitesi açısından.
  • Çetin Bey Merhaba, Bu sayfada, Sayın Sefa Bey, Sayın Ali Bey'den sonra sizin Türkiye'nin kanayan yarası "MODERN KÖLE SİSTEMİ"ni ele almanızdan dolayı mutlu olduk. Teknik bölümde yığınla çalışan taşeron var. Asıl işleri yapıyorlar. Bakan Bey yıllarca taşeron vs konusunda bahsetti fakat bir sonuç yok. Modern köle olan Taşeronların kadroya alınmamasının en büyük sebebi TAŞERON firmalarının çok büyük para kazanmalarıdır. Başka hiç bir sebep yoktur. Havadan haksız olarak kazanılan paraları helal ve rahat rahat yiyenler hiç dertleri yok. Bu taşeron firmalarına yol açanlar da en az onun kadar suçludurlar. Bu yazımdan sonra birileri diyecek ki; "Sizleri zorla mı çalıştırıyorlar.Çıkın vs..." Bu sözcükler böcek gibi geliyor, zararlı birer akrep gibi. Bir şekilde girmişlerdir. Mesele aynı işi yapıp aralarında neden uçurum olduğu? Bu yaranın en kısa zamanda çözüleceği umudu ile Selamlar

TAŞERON İŞÇİ İSTİHDAMI = EMEK HIRSIZLIĞI

Ülkemiz çalışma yaşamının en büyük sorunlarından birini teşkil eden taşeron işçi istihdamı konusunun Soma kazasından sonra doruğa tırmandığını ve Türkiye’mizin gündemine oturduğunu gördük. Daha önce söylenilenler bir tarafa Başbakan seçim sonrası konunun çözüme kavuşturulacağını söylüyor. Konu Ana Muhalefet partilerinin de programında yer alıyor. Temenni ederiz ki kökten halledilsin.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da karayolları işçileriyle bir araya geldiği toplantıda, "Bugün sizlerle hem bir bayram kutlaması hem bir müjde için bir aradayız. 6 bin 417 karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun"  dedi.  Akşam haberlerin de ise Ana Muhalefet Partisi Lideri   “Ne zamandan beri mahkeme kararı ile alınan, Yargıtay tarafından da onaylanan bir hak İşçiye verilen bir müjde şeklinde  lanse ediliyor.” diyordu. Seçimlere az kaldı ya. Taşeron firmalarda çalışan arkadaşları bilmem ama bu konuda benim aklım karışıyor.

2015 Şubat ayı. Türkiye Yol- İş Sendikası'nın 10. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, taşeronlaşmayla ilgili bütün platformlarda açık bir şekilde konuştuğunu anımsatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, " 1936 yılında başlayan taşeron istihdamı uygulamasının 2000'li yıllardan sonra daha fazla hızlandığını belirterek, defalarca ifade ettiği üzere “BU KURALSIZ ÇALIŞMANIN EMEĞİN SÖMÜRÜSÜ “ olduğunu söylüyordu. İşte konu ile ilgili en yetkili ağız ve ifadeleri.

Hafızam beni yanıltmıyorsa sektörümüzde taşeron çalıştırma konusu 1980’li yılların ikinci yarısında başlamıştı. THY Teknik ünitede boya atölyesinde ve dokların montaj ve demontajında ve teknik ünite hangarının inşaat alt yapısının kazılma, tamir vb. işlerinde kullanılıyordu Taşeron işçiler. Uçak Atölyesi hizmetlerindeki Uçak Temizlik ve Bakımın ki alt hizmetlerin yapılması ile başlayan bu uygulamadan sağlanan karlılık hoşa gitti ki şirketin diğer bölümlerinde yayılarak bu çirkin uygulama genişletildi. Genel Müdürlüğün temizlik, odacı ve şoförlük hizmetleri ile Kargo’da mal hazırlama, genel temizlik gibi konuların şirkete maliyetini düşürme ve THY Teknik gibi kilit ünitelerde ise hem hizmet maliyetini aşağı çekme hem de sendikalaşmaya mani olmayı amaçlıyordu bu istihdam şekli. İşte böyle yayıldı ve serpildi taşeron uygulaması.

Seneyi tam olarak anımsayamıyorum ama Yer Hizmetleri kuruluşları da tabii ki bu uygulamanın karlılığının kokusunu aldı. Bir adım daha ileri giderek kurdukları yan şirket kanalı ile Yer hizmetlerinin yükleme ve boşaltma işi için daha ucuz istihdam sağlama yolunu seçtiler. Talihsiz bir dönemdi. Bir süre sonra sakıncaları ortaya çıktı. Yönetmelik mi değiştirildi, Bakanlık mı konuya el koydu bir şeyler oldu. Net hatırladığım husus DHMI’ nin bu yan kuruluşlar kanalı ile sağlanan yükleme ve boşaltma işçilerine “ Apron kartı “ verilmeyeceğini bildirmesi ile bu sistemin kadük olduğu ve kurulan yan kuruluşların ise kapatıldığıydı..

Türk Hava Yollarımızı da ülkemizin genel şartlarından soyutlanması tabii ki mümkün değil. Daha fazla kazanmanın ve belki de kazandırmanın ( Taşeron şirket patronuna ) yoluna dönüşmüştü bu sistem.  Gel gelelim, Bayrak taşıyıcı Havayolumuz “ VUR DEYİNCE ÖLDÜR  “ dercesine, olası sakıncalarını da dikkate almadan veya yeterince değerlendirmeden THY Teknik gibi önemli ve uçak taşımacılığı açısından hayati önemi haiz bir üniteye taşeron uygulamasını öyle veya böyle bir şekilde sokmuştu. Bu arada THY DHMI taşeron işçilere apron kartı vermeme uygulamasını taşeron işçilere yalnız teknik hangara giriş kartı verilmesi ile aşılmıştı herhalde. Bu da THY Yönetiminin siyasi iktidara yakınlığı ile sağlanmıştı mutlak ve teknik ünitenin bu çalışanlarının apron park yerlerinde bulunan uçaklara hiçbir şekilde hizmet götürmediklerine inanmak mümkün mü bilemiyorum. Taşeron firma seçimleri konusunda yapılan ihaleler ise ayrı bir husus. Her ihale sonrası, hangi firmanın kimin yakını, diğerinin ise kimin hemşerisi olduğu konuşuluyordu.

THY’ deki bu uygulamanın düzeltilmesi için bazıları hiçbir gayret sarf etmediler. THY’ nın özel bir kuruluş olduğunu sık sık dile getiriliyor. Bir Yönetim Kurulu kararı bazı hayati hususların düzeltilmesi için yeterli değil miydi? Yeterliydi tabii ki. Ama yapılmadı. Teknik ünitenin diğer sayın yöneticileri, sizlerin de bu konuda üzerinize düşeni, üst yöneticilere konuya ilişkin baskı uygulama görevini yaptığınızı düşünmüyorum hatta buna eminim. Bu şirkette taşeron olarak çalışanlar bu güne kadar bu denli büyük sıkıntılarla yaşadılarsa bunu manevi sorumluluğuna büyük ölçüde ortaksınız.. İnsanları, insanca çalıştırabilmek için önce iyi insan olmak sonra da kardan zarar etmeyi kabullenmek gerek. İnsanların insanca çalıştırılmamasının ayıbına sizlerde ortaksınız. Kardan zarar etmeyi kabullenmek ise tabii ki Yönetim Kurulunuzun işi ve sorumluluğuydu.

Bu grubun iş sürecinde yaşadığı sorunlara ve çalışma şartlarına bakıldığı takdirde bu çalışanlarında genelde olduğu üzere MODERN KÖLE olarak isimlendirilmesi yanlış değildi. DEV VE MODERN  BİR ŞİRKETİN KÖLELERDİ ONLAR. Gerek çalışma şartları ve gerekse ücret statüleri nedeni ile Taşeron işçiler THY’ de de fazlası ile istismar edildiler. Şükür ki, süreç ehil olmayan bu çalışanların sebebiyet verdiği bir her hangi büyük bir olay yaşanmadan sonlandı.

Evet; çok ama çok geçte olsa Türk Hava Yolları Taşeron teknisyen istihdamını bir süre önce büyük ölçüde sonlandırdı diyebiliyoruz. Şimdi Teknik Destek bölümünde, salt Lojistik hizmet veren mahdut miktarda taşeron firma personeli çalışıyor ki, bunlar hiçbir şekilde bakım ve onarım için uçak üzerine çıkmıyorlar. Bu işçilerinde belirli bir statüye geçirilmesini takiben Türk Hava Yolları bu konuyu devletten önce noktalamış olacağını ümit ediyoruz. Burası tamam, ancak bu statüde çalışanların istihdam süreçleri boyunca gasp edilen hakları ile ilgili bir gelişme olmadığı ve hatta olmayacağı da ortada. Bu da ayrı bir konu. Bu çalışanların istihkakından milyarlar ( THY + Taşeron işçi sağlayan firma patronları )  kazananlara söyleyeceğimiz fazla bir şey yok. Yetiştirilme şeklimiz bedduayı engelliyor.

Evet, tüm siyasiler şu anda konu ile ilgililer. Tabii ki her zaman ki gibi geç kaldılar. Ülkemizde 13 senedir hükümet eden siyasi görüşün Soma kazasından sonra bu konunun ele alınmasını süratlendirip neticelendirmemiş olmasını anlayabilmek mümkün değil. İstenmesi halinde 2 gün içinde bile bazı konuların kanunlaştırıldığını hepimiz biliyoruz. Gönül isterdi ki bu konuya öncelik verilsin. Tabii ki detaylarını tam olarak bilemiyoruz ama Taşeron işçilerle ilgili hazırlanan taslak mevzuatta kıdem tazminatının dışında maaşlar ve sosyal hak konularında da düzenleme yapılacağı ifade ediliyor. Yeni düzenlemede her sektör için taban ücret belirlenecek. Örneğin sağlık sektöründeki ve ulaştırma sektöründeki ücretler birbirinden farklı olacak. Taşeron firma işçilerinin kanuni izin hakları yeni bir düzenleme ile şekillendirilecek. Bunun yanında, taşeron işçilerin ücretlerinin geç ödenmesi konusuna son vermek için de firmalara yönelik yaptırımlar gündemde. ( Türk Hava Yollarında maaşların geç ödenmesi gibi bir uygulama bizim dönemimizde yoktu. Şimdide olmadığını çalışanlar söylüyor. ) Örneğin, işçilerin ücretlerini geç veya taban ücrete uygun düzeyde ödemeyen taşeron firmaların kamu kurumu ihalelerine girmeleri engellenecek. Özel şirketlerinde bunu uygulayacağı tahmin ediliyor. Firmalara yönelik denetimlerin artacağı da özellikle belirtiliyor. Taşeron işçiler de kıdem tazminatı alabilecekler. Bu sorunun büyük ölçüde, kıdem tazminatı fonu ile müştereken çözümleneceği belirtiliyor. Taşeron işçilerin alacağı ücretler sektörlere göre değişecek ve ücretler, kadrolu işçilerin ücret seviyesine çıkabilecek. Hangi işlerde taşeron firmalardan hizmet alınabileceği Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek. Başka bir deyişle her konuda taşerondan hizmet alınamayacak. Ve de en önemlisi bu haklar devlet garantisi altına alınacak.

Yanlış olduğu bilinen, tüm kesimlerce bu konuda her türlü uyarı yapılmasına rağmen sürdürülen bu uygulamanın kaldırılmasından tabii ki mutlu olacağız. Hani “ Vah gidene” derler ya, bu konuda da giden taşeron işçilerin gasp edilen hakları oldu.  Bu ara bir çok konuda durum hep aynı değil mi?

Temenni ederiz ki bu taslak ve üzerinde yapılacak olan ( + )  iyileştirmelerin uygulamaya konulmasında herhangi bir sorun çıkmasın.

TAŞERON İŞÇİ İSTİHDAMI = EMEK HIRSIZLIĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

taşeron ~ 8 yıl önce
Muhasebe memurları ve operasyon memurları olarak çalışan birçok taşeron da mevcut THY de, ayrıca birçoğu üniversite lisans mezunu olup ingilizce yeterlilikleride şirket standartlarına uymaktadır. Burda açıklaması uzun olduğu için yazamayacağım nedenlerden sınavlara başvuramadıklarınıda biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gündem gümledi ~ 9 yıl önce
taşeron uygulaması gündemden düştü sanırım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kulağı delik ~ 9 yıl önce
çetin bey, çeşebinin attera dışındaki hisselerinin satılacağı söyleniyor. doğruluk payı var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KULAĞI DELİK ~ 9 yıl önce
BENİM KULAĞIM SİZİNKİ KADAR DELİK DEĞİL.HİÇ BİR BİLGİM YOK.
taşöromus kölemus ~ 9 yıl önce
Yazı bilimsel /aydınlatıcı gerçekçi fakat eksik.özetliyim. THY de asıl işte yıllardır çalışan 1000 lerce işçi var.Bunu herkes biliyor.çalışma bakanı dahil.şef,müdür,başkan olarak çalışanlar bunun EN büyük şahidi. Bazısı görmezden geliyor, bazısı vicdanen rahatsız,ellerinden bir şey gelmiyor. Yönetime söylemekten çekiniyor.algı 15/16 sene içinde yerleşmiş kökleşmiş.yapılması gereken çok basit,fakat öteleniyor.yeni yönetim kurulu başkanından ümitliyim.empati yeteneği üst seviyede.(tulum giymiş/temizlik yapmış)gerekeni yapacaktır.seçimlerde süpriz olmazsa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 9 yıl önce
4 yıllık üniversite mezunu ( mühendis ve diğer mesleki guruplar) olup iyi İngilizce bilmesine rağmen taşeron olarak çalışan kişiler var. Bir ilan da sadece taşeronlar için açılsın. Gerekli sınavlara tabi tutulup hak edenlerin kadroya geçmeleri sağlansın. Bir TK'lıdan daha çok iyi şartlarda çalışmayı hak eden taşeronlara en kötü bu şekilde bir kıyak yapılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TAŞERON ~ 9 yıl önce
NEDEN KİMİN DAHA İYİ ŞARTLARI HAK ETTİĞİNE GİREREK KONUYU GERME İHTİYACI HİSSEDİYORSUNUZ Kİ? BU ŞART MI? BAHSETTİĞİNİZ KALİFİKASYONDA OLAN BİR TAŞERON ÇALIŞANA ( TABİİ Kİ THY' DE) LÜTFEN BENİM MAİLİMİ VERİR MİSİNİZ. KENDİSİ İLE BULUŞUP GÖRÜŞMEK İSTERİM.
CVP TAŞERON ~ 9 yıl önce
MAİLİMİ VERMEYİ UNUTMUŞUM. ÖZÜR. ([email protected])
taşeron ~ 9 yıl önce
taşeron uygulamasının tek çözümü düzenlemenin yasa ile birlikte hayata geçirilmesi ve bu ayrımın ortadan kaldırılmasıdır. eğer bu yapılmıyor da, şartların iyileştirilmesi adı veya başka bir isimle yapılanlar ise göz boyamadan başka bir şey değildir. bu nedenle, geleceğini düşünenler, geleceğinin üzerine ipotek koyanlara karşı iradelerini ve demokratik tepkilerini ortaya koyamazlar ise, kimse gücenmesin, hayallere de kapılmasın; bu devran böyle gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TAŞERON ~ 9 yıl önce
TEMMUZ 2016'DA HANGİ PARTİ SEÇİMDEN GALİP ÇIKARSA ÇIKSIN SİYASİLERİN BU KONUDA NE KADAR SAMİMİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKACAKTIR.YASA TASLAĞI MECLİSTE / VEYA HAZIR.
Cayci-2 ~ 9 yıl önce
Hukumetin taseron sistemi kokten ortadan kaldirmasi gibi bir calismasi yok. Dunyanin hic bir yerinde isci haklari kendiliginden verilmez. Iscilerin belli mucadeleleri sonunda kazanilmis haklardir. Bugun bu kazanilmis haklara yonelik saldirilar var. Zira isci sinifi dune gore daha az orgutlu ve grev hakki hemen elinden alinmis durumda. Taseron sistemi grevi kirmanin bir araci haline donusturulmustur. Ote yandan sendikalar isverenlerin eline gecmis durumdadirlar. Taseronla sistemi isci sinifinin mucadelesi sonunda sonlandiralacak bir uygulamadir. Devlet ve isverenin iyi niyetiyle bitecek bir duzen degildir. Iscilerin birlesip orgutlu mucadelesi sonunda devleti ve isvereni bu taseron sistemine sonlandirmaya mecbur birakmasi gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇAYCI 2 ~ 9 yıl önce
TAŞERON SİSTEMİ İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİ İLE SONLANDIRILACAK SÖZÜNÜZE KATILMIYORUM. İŞÇİLER MAHKEME VERDİLER VE KAZANDILAR. KAZANANLAR DAHA KARAR İŞ YERİNE GELMEDEN İŞTEN ÇIKARTILDILAR. ŞU ANDA 3 SİYASİ PARTİ BU KONUYU PROGRAMINA ALDI.BUNDAN DA UMUTLANMAYALIM MI?
Cayci-1 ~ 9 yıl önce
Isverenlerin taseron isci kullanmasi onlar icin daha ucuza malolmuyor cogu zaman. Gider olarak hemen ayni. Fakat taseron iscinin cebine giren para kadroluya gore cok daha az. Zira taseron firma cogu zaman hic bir is yapmadigi halde iscinin gelirini tirpanliyor. Bu tarlada bes para olan tomatesin bir dizine aracidan sonra 5 liraya cikmasi gibi bir sey. Bos yere para kazanan bu parazitler ortadan kalkmasini herkes ister gibi. Peki isverenler niye israrla tseron kullaniyor, kullanmayi planliyor ileriki zamanlarda? Zira taseron iscileri isten atmak kolay; taseron isciler genelde orgutsuz, boylece grev olasiligi asgariye iniyor vb. Ozetlemek gerekirse isveren icin hicte kardan zarar soz konusu degil. Gider yine ayni. Ancak orta ve uzun vadede iscilerin birligine ve orgutlenmesine darbe vurmak icin kullanilan bir tuzaktir taseron sistem. Kriz durumlarinda isci cikarmak ta avantasi. Kolay kolay ortadan kalmasi mumkun degil. Devlet ve isverenler kendiliginden bu sistemi kaldirmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇAYCI 1 ~ 9 yıl önce
İŞVERENE DAHA PAHALIYA PATLAR MI BİLEMEM. AMA TAŞERON FİRMASI SAHİPLERİNİ BU UYGULAMADAN BÜYÜK ÖLÇÜDE SEBEPLENDİĞİNİ BİLİYORUM.
köle ~ 9 yıl önce
Herkesin bildiği gibi Dünya liste rinde kısmen 1. sıraya geçtiğimiz zamanlarda oldu benim düşüncem tek kusuru taşeron çalıştırması firmanın kalitesi açısından olumsuz olarak görmekteyim. Yüksek kaliteli bir firmanın, bünyesinde profesyonel personellerin yetişmesi ve her konuda kendi işleri gibi benimsemek adına güzel bir fıkır olabilir. Ayrıca, THY Kadro personelleri emekli oluyor taze kan gerekir şirketin kalitesi açısından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KÖLE ~ 9 yıl önce
TAŞERON ARKADAŞLARIN ARASINDA MUTLAK ÇOK İYİLERİ DE VARDIR. ANCAK THY'NİN BUNLARI DOĞRU İZLEDİĞİNİ LİYAKATLİ OLANLARI EĞİTTİĞİNİ VE KADROYA SİSTEMLİ OLARAK ALDIĞINI DÜŞÜNMEK İSTERİM.BU ŞİMDİYE KADAR BU ŞEKİLDE YAPILDIYSA İKİ SATIR DAHA YAZIN DA SEVİNEYİM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.( Çö)
Köle ~ 9 yıl önce
Aslın her işin başında torpil var etrafıma baktığımda zehir gibi personeller var yıllardır bir umutla kadro hayalı kursa 'da ve olmayacağının biliyor. 2005 Yılında dediğiniz gibi bazı personelleri kadroya alındığını duygum alınan sayı ise parlakla sayılacak kadar. Tşkler.
KARADAYI ~ 9 yıl önce
Çetin Bey Merhaba, Bu sayfada, Sayın Sefa Bey, Sayın Ali Bey'den sonra sizin Türkiye'nin kanayan yarası "MODERN KÖLE SİSTEMİ"ni ele almanızdan dolayı mutlu olduk. Teknik bölümde yığınla çalışan taşeron var. Asıl işleri yapıyorlar. Bakan Bey yıllarca taşeron vs konusunda bahsetti fakat bir sonuç yok. Modern köle olan Taşeronların kadroya alınmamasının en büyük sebebi TAŞERON firmalarının çok büyük para kazanmalarıdır. Başka hiç bir sebep yoktur. Havadan haksız olarak kazanılan paraları helal ve rahat rahat yiyenler hiç dertleri yok. Bu taşeron firmalarına yol açanlar da en az onun kadar suçludurlar. Bu yazımdan sonra birileri diyecek ki; "Sizleri zorla mı çalıştırıyorlar.Çıkın vs..." Bu sözcükler böcek gibi geliyor, zararlı birer akrep gibi. Bir şekilde girmişlerdir. Mesele aynı işi yapıp aralarında neden uçurum olduğu? Bu yaranın en kısa zamanda çözüleceği umudu ile Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KARADAYI ~ 9 yıl önce
BANA SÖYLENİLEN TEKNİK ÜNİTEDE BİR TEK TEKNİK DESTEK BÖLÜMÜNDE LOJİSTİK DESTEK VEREN TAŞERON ÇALIŞANLARININ KALDIĞIYDI. TAŞERON FİRMALARIN KİMİN YAKINI,HANGİ TEPE YÖNETİCİNİN HEMŞERİSİ OLDUĞU BİLİNİYOR.HATTA BİR ARA AYDA 800.000 TL KAZANDIKLARI DA YAZILIP ÇİZİLMİŞTİ. İSTERSEN ÇALIŞMA SÖZÜ THY' YE MAHSUS DEĞİL. DİĞER KURULUŞLARDA DA VAR. ADAMIN 50 KİŞİ ARAYIŞINA 5000 MÜRACAAT OLURSA TABİİ Kİ UMURUNDA OLMAYACAKTIR. BU BİR TARAFA BU SÖZ YÖNETİCİNİN ÇALIŞANLARA BAKIŞ AÇISINI ORTAYA KOYUYOR. ÇOĞU PATRONDAN FAZLA PATRON OLMAYA ÖZENDİĞİ İÇİN MAALESEF BÖYLE DAVRANIYORLAR.. TAKİBİNİZ İÇİN SAĞOLUNUZ ( ÇÖ )

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000