07 Şubat 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Değerli arkadaşlar pic hocayla uçulmaz,uçulur ise pic olmaz araştırın pic uçuşlarını eğer hocayla yapıyorsa bu işte bi sakatlık var demektir adam yanlıza kaldımı hocası yanlıza bıraktımı o öğrenci için artık pic uçuşları başlar bileğini alet bilgisini geliştirir eğitim alanına gider çalışır gelir bu iş böle yapılır başka türlü yapan varsa bilgilemdirsin lütfen ben biliyorum tarkimde öğrenciler antep pic uçuyor 2:30 gidiş 2:30 geliş araştırdım ve gördüm istanbulda ben pic uçan öğrenciye rastlamadım ve duymadım zaten tek göndermezler ama tarkim başka merak eden gitsin adanaya bizzat görsünler ben gittim gördüm ve ika oldum
  • KONUŞTURMAMA YASAĞI MUTLAKA KALDIRILMALI.YANLIŞ BİR AÇIKLAMA YAPILIRSA HAKKINDA İŞLEM YAPILIR.MEMUR KUNUŞMAYINCA GAZETECİDE YALAN YANLIŞ BİLGİLERİ YAZIYOR.TORBA YASADA BU HUSUS DA YER ALMALIYDI.
  • Sayın Ali bey, Yazdıklarınıza katılıyor ve şunu ilave ediyorum,Bu kazaları gündemden düşürmek çabası içinde olanların bu kazalarla ilişkili oldukları sonucunu cıkarıyorum,bu yaşanan kazalar basit bisiklet yaya kazaları değildir,havacılık tarihi kanla yazılmıştır.bu kazaların sebepleri en ince ayrıntısına kadar açıklanıncaya kadar gündemde kalmaları gerekir.aksi takdirde gündemi kocası olmayan başka bir erkeğin evinde ölü bulunan konulu haberler işgal edecektir.uçak ve helikopter kazaları araştırılmalı..sorumlulalra hesap sorulmalı
  • Birilerin de acaip tarkim takıntısı var.Ama seviye belli.Dedikodu yaparak inanın kimseyi kendinize inandıramazsınız.Bu sektör ne çektiyse dedikoduculardan çekmiştir.Şu da bir gerçek ki dedikoduyu boş insanlar yapar demek ki yapacak işi olmayan insanlara böyle dedikodu ve iftiralarla şirketleri karalamaya çalışıyor.Bak adamlar işlerini yapıyor sana laf yetiştirmeye çalışmıyorlar.
  • arkadaş tarkim avukatımısın sen. yeter ama tarkimin ne oyunlar içinde olduğunu biliyoruz. ankarada şöle adamımı var böle adamım var. shgm çalışanlarını nasıl tehdit ettiğini de biliyoruz
  • Tarkim için birilerine gaz vermekten vazgeçin herkes işini yapsın birbirimizle ugraşmaktan bel altı vurmaktan vaz geçelim.Unutmayın başkası için ne istersek bizde onu buluruz.Ülkemizde başkasını karalamaktan birilerini tahrik etmekten elimize inanın hiç bir şey geçmez.Ali bey gerçekten takıntılı bir millet olduk başlık çuk oturmuş bazılarına tabii anlayana..
  • Kimse tarkime dokunamaz. onların siyasi dokunulmazlıkları var. FB her yerde söylüyor bunu. Ben kulaklarımla duydum. Hemde defalarca. Oooooo FB'nin marifetleri saymakla bitmez
  • Mersin kazasında vefat edenler lisans sahibi idiler.Tarkim de PIC denen yalnız uçuş yapıyorlardı.
  • Anlaşılan sefa beyi her yerde izliyorsun. Birde kim olduğunu yazsaydın bari. Bizde bilseydik. Yoksa koftiden yalakalık yaptığın belli
  • Ne güzel söylemişsiniz. Temel atmadan bina yapılamaz diye:) Sefa beyi dinledim.Bence en önemli konuya vurdu. Konunun temel sorunu yani kaza kırım komisyonlarının bağımsızlığı.Bu olmadan kat çıkmaya benziyor bu hikaye. Temel olmadan yani bağımsız kaza kırım yoksa hiç konuşmaya kat cıkmaya ihtiyaç yok

TAKINTILIYIZ...

Bir Isparta kazası bir de Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kazası Türkiye gündeminden hiç düşmedi. Saman alevi gibi bir sönüyor bir parlıyor bu iki kazanın tartışmaları. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin Kahramanmaraş'ta düşmesinden sonra yaşanan tartışmalar son raporla birlikte yeniden alevlendi.

Tartışmalar devam ediyor ama bilgi kirliliği halen önlenmiş değil. Önlenecek gibi de görünmüyor.

Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) hazırladığı rapordan sonra geçtiğimiz hafta TRT Haber kanalında bu konu tartışılıyor. Programı sunan arkadaşın havacılık bilgisi yok. Davet ettiği konuklar ise havacılıktan bihaber.  Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Mustafa Destici ise yine aynı tarzda havacılık bilgisi olmadan konuşuyor. 

Programda şöyle konuşmalar geçiyor; "Efendim radar neden takip etmemiş helikopteri?"

Peki, bu helikopterler radarlar tarafından takip ediliyor mu?

Sunucu bu soruyu aklına getiremiyor. Getirse bile soruya cevap verecek bir bilen yok.
 
Bu konuda DHMİ suçlanıyor ama DHMİ'ye söz hakkı verelim diyecek bir sunucu yok. 

"İddialarla ilgili sözü olanlar telefonla canlı yayına bağlanabilir" uyarısı da yok TRT'de.

Bir başka konu başlığı... "Kule hava durumunun kötü olduğunu bile bile neden uçuş izni vermiş"

Bu soruya cevap verecek bir yetkili var mı ortalarda? Hayır.

Acaba görerek uçuşlarda inisiyatif kulede midir yoksa helikopteri kullanan pilotta mı? Yoksa ticari bir işletme olan şirketin idarecilerinde mi? Mesela Ali Sabancı da mı?

Türkiye'de bir kaza kırım yaşandığı vakit hem çok bilen enflasyonu yaşanır hem de suçlu arayan insanlar zümresine rastlarsınız. Ha bir de çıkarcılar vardır. Bunları az çok tahmin edersiniz.

Suçlananlar genelde devlet memuru oldukları için cevap vermek için yetkileri yoktur. Oysa suçlayanlar ve çok bilenler uluorta her yerde konuşup toplumun beyninde bilgi kirliliği oluşturmayı övünç kaynağı olarak görürler.

Yukarıda bahsettiğim gibi TRT'de tartışılan Muhsin Yazıcıoğlu kazasının raporuyla ilgili söylenenler tam bir fiyaskoydu.

Doğru ve düzgün bilgiler verilsin diye yıllarını havacılık sektörüne vermiş Sayın Sefa İnan'ın bağlanması için TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Beyi aradım. Sağolsun gerekli bağlantıyı sağlattı. Ancak sunucu sanki Büyük Birlik Partisi görevlisiymiş gibi lafı Sefa İnan'ın boğazına tıkayarak telefonu kapattı. Büyük saygısızlık.

Gerçi Sefa İnan'da ele avuca sığacak laflar etmedi. En son söyleyeceğini en önce söyleyiverdi. Türkiye'de Kaza Kırım Komisyonu'nun özerk olmasını istedi. Dünyanın birkaç ülkesinde olan bağımsız Kaza Kırım Komisyonları'ndan bahsetti. Oysa TRT Stüdyoları'nda havacılığın H'sini bilmeyenler yalan yanlış bilgiler aktarırken Sefa İnan'ın direkt o noktaya müdahale etmesi gerekirdi. İşte bu sayede hem kamuoyu doğru bilgilendirilmiş olur hem de söylemek istediklerini mantıklı bir çerçeveye oturtmuş olurdu.

Evet, Türkiye'de gidilecek daha çok yol var. Ama temel atmadan bina yapılamayacağını da herkesin bilmesi gerekiyor.

Devlet geleneği olan "konuşamama", "cevap verememe" zinciri kırıldığı vakit suçlayanların karşısına suçlananlar çıkıp cevabını verdiği taktirde bu tür spekülasyonların önüne geçilmiş olunacak. İşte kamuoyu o durumlarda daha çok ikna olduğu tarafın sözlerine itibar edecek.

Siz bugüne kadar hiçbir kaza kırım heyeti mensubunu konuşurken görebildiniz mi?

TRT'de tartışılan DHMİ ve SHGM'ye atfedilen o suçlamalara ilgili kurumlar tarafından anında cevap verilse daha mantıklı olmazmıydı?
Biz bürokratların konuşmaları konusunda takıntılıyız. Bürokrat konuşmaz, konuşamaz.

Oysa bu takıntılardan kurtulup konuşan Türkiye'yi sağlamalıyız. Bu sayede insanların töhmet altında kalmaları da önlenmiş olur.

TAKINTILIYIZ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 13 yıl önce
Değerli arkadaşlar pic hocayla uçulmaz,uçulur ise pic olmaz araştırın pic uçuşlarını eğer hocayla yapıyorsa bu işte bi sakatlık var demektir adam yanlıza kaldımı hocası yanlıza bıraktımı o öğrenci için artık pic uçuşları başlar bileğini alet bilgisini geliştirir eğitim alanına gider çalışır gelir bu iş böle yapılır başka türlü yapan varsa bilgilemdirsin lütfen ben biliyorum tarkimde öğrenciler antep pic uçuyor 2:30 gidiş 2:30 geliş araştırdım ve gördüm istanbulda ben pic uçan öğrenciye rastlamadım ve duymadım zaten tek göndermezler ama tarkim başka merak eden gitsin adanaya bizzat görsünler ben gittim gördüm ve ika oldum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KONUŞTURMAMA YASAĞI MUTLAKA KALDIRILMALI.YANLIŞ BİR AÇIKLAMA YAPILIRSA HAKKINDA İŞLEM YAPILIR.MEMUR KUNUŞMAYINCA GAZETECİDE YALAN YANLIŞ BİLGİLERİ YAZIYOR.TORBA YASADA BU HUSUS DA YER ALMALIYDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Ali bey, Yazdıklarınıza katılıyor ve şunu ilave ediyorum,Bu kazaları gündemden düşürmek çabası içinde olanların bu kazalarla ilişkili oldukları sonucunu cıkarıyorum,bu yaşanan kazalar basit bisiklet yaya kazaları değildir,havacılık tarihi kanla yazılmıştır.bu kazaların sebepleri en ince ayrıntısına kadar açıklanıncaya kadar gündemde kalmaları gerekir.aksi takdirde gündemi kocası olmayan başka bir erkeğin evinde ölü bulunan konulu haberler işgal edecektir.uçak ve helikopter kazaları araştırılmalı..sorumlulalra hesap sorulmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birilerin de acaip tarkim takıntısı var.Ama seviye belli.Dedikodu yaparak inanın kimseyi kendinize inandıramazsınız.Bu sektör ne çektiyse dedikoduculardan çekmiştir.Şu da bir gerçek ki dedikoduyu boş insanlar yapar demek ki yapacak işi olmayan insanlara böyle dedikodu ve iftiralarla şirketleri karalamaya çalışıyor.Bak adamlar işlerini yapıyor sana laf yetiştirmeye çalışmıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaş tarkim avukatımısın sen. yeter ama tarkimin ne oyunlar içinde olduğunu biliyoruz. ankarada şöle adamımı var böle adamım var. shgm çalışanlarını nasıl tehdit ettiğini de biliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tarkim için birilerine gaz vermekten vazgeçin herkes işini yapsın birbirimizle ugraşmaktan bel altı vurmaktan vaz geçelim.Unutmayın başkası için ne istersek bizde onu buluruz.Ülkemizde başkasını karalamaktan birilerini tahrik etmekten elimize inanın hiç bir şey geçmez.Ali bey gerçekten takıntılı bir millet olduk başlık çuk oturmuş bazılarına tabii anlayana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimse tarkime dokunamaz. onların siyasi dokunulmazlıkları var. FB her yerde söylüyor bunu. Ben kulaklarımla duydum. Hemde defalarca. Oooooo FB'nin marifetleri saymakla bitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mersin kazasında vefat edenler lisans sahibi idiler.Tarkim de PIC denen yalnız uçuş yapıyorlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anlaşılan sefa beyi her yerde izliyorsun. Birde kim olduğunu yazsaydın bari. Bizde bilseydik. Yoksa koftiden yalakalık yaptığın belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne güzel söylemişsiniz. Temel atmadan bina yapılamaz diye:) Sefa beyi dinledim.Bence en önemli konuya vurdu. Konunun temel sorunu yani kaza kırım komisyonlarının bağımsızlığı.Bu olmadan kat çıkmaya benziyor bu hikaye. Temel olmadan yani bağımsız kaza kırım yoksa hiç konuşmaya kat cıkmaya ihtiyaç yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000