25 Ocak 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yav he he. Adam kaç yıldır havacılığın içinde o başkanlık etmeyecekte ben mi edeceğim ? Saçma sapan yazılar yazıp milletin vaktini çalmayın. Orhan Birdal düşmanlığı senin gözünü kör etmiş.
  • arff'ye tazminata ne gerek var diyen insan (!) gözünüz doymadı aldığımız 700 tl tazminata mı göz diktiniz. memur kadar şoför kadar havacılıkla alakamız yok mu Allah büyük bakalım tazminatta oynanan oyunlar elbet burda ya da öbür tarafta ortaya çıkacak 1 tl dahi hakkımız helal değil...
  • Benim bildiğim kış hazırlığı kar yağdıktan sonra değil sonbahar da yapılır. Hele hele İST gibi bir yerde... Müsteşar yardımcısı değil başdaki sorumlu kişi bunu yapmalıdır...
  • Alı bey bu haftaki yazınızda Thk dan biraz haber verirseniz cok iyi olur
  • Cek git artik ORHANNNN, sevmiyoruz seni artik diretme ve git !!!! Yeter
  • tahakküm etme egoları ne demek yahu. tahakküm zaten hükmetmek demek. tahakküm altına almak da denilebilir ama (baskı anlami dolayisiyla) tahakküm etme egoları deyince olmuyor. iyice havali olsun diy isin icine egolar legolar da katip böyle hem anlam bakimindan sacma, hem de egreti duran bir baslik bulmussunuz. huketme tutkusu deseniz olmuyor muydu. orhan beye de hak vermek lazim. mustesar yardimciligi dhmi genel mudurlugu yaninda hem yetki hem etki bakimindan oldukca sonuktur. bakmayin siz hiyerarsik iliskiye. ama zati muhteem belli ki kendi calistigi usulde ve rahatlikta calistirmayacak serdar beyi. bence yeniden koltugunu kapabilmek icin toplanti, ziyaret vb. seylerle serdar beyi istifa ettirmeye ugrasiyor. bu tarz insanlari 50 yil bile makamdan usandiramaz. gozun doysun be adam. bu kadar romantiks e n ve nostalji yapmak istiyorsan biraz da turkiye zirai donatim kurumunda takil.
  • Kardeşim devlet istedigine tazminat verir istemedigine vermez.yahu adamlar havaci mi havacılık tazminati alsin. Sen apronu temizle once, bu havacilik degil. Havaciliga verilen bir hizmet
  • Ali bey diyorsunuz ;Bakan Binali Yıldırım, hiçbir kurumun başındaki yöneticiyi rahatsız edecek, onun çalışmalarını gölgede bırakacak, ezici veya ezdirici tavır içinde olacak bir yapıya sahip değildir. Peki öyle ise Bakanlık tüm atamaları,görev yeri değişikliği ve her türlü personel alımı işlemleri dahil bakanlık iznine tabi tutmuş ve izin verme yetkisinide Müsteşara vermiş.Bu Bakanlığına bağlı tüm genel Müdürleri ezmek değilse nedir. Bakanlığa bağlı hiç bir Genel müdür bir müdürün yerini bile kendi insiyatifiyle değiştiremez zaten. Ve kimin yetkili olduğunu açıksa bildirilmiştir.Sizin bu Genelgeden haberinizin olması gerekirdi.
  • Sayın Orhan BİRDAL tekrar elinize fırsat gecti. dhmi den soromlu müştesar oldunuz. airport haber ve diğer sitelerde yazılan cizilenleri gördünüz,okudunuz dhmi de apron arff elektrik elektronik magduriyetlerini gideriseniz kurum çalısanları sadece işlerine yoğunlassınlar işleri, ile mesgulolsunlar ya da sadece tazminatı sadece hak ettikleri savunan kulecilere verin amma limanlarda çaısanlara da vermeyin.Limanlarda çalısanlar da alamaz. tAZMİNATLARI İPTAL EDİN.
  • herşey yolunda, yorumların çoğuda bir amaca yönelik boş laflar. Uçaklar uçak yerde kalanlar bakar ! yeni başmüdür de sıfır egolu , bulunduğu ortama bu kadar kısa zamanda uyum sağladı, inşaallah değişmez. Neler gördük neler . Kolay gelsin arkadaşlar, çok iyi gidiyoruz, Ankara'ya takılan kararları halledecek , hızlı ara yolları bulduğumuzda daha iyi olacağız, gayret.

Tahakküm etme egoları...

Dün ne isem bugün de o şekilde olmayı pensip edinmiş biri olarak; yapıcı eleştirilerimi makam, mevki gözetmeksizin yazmaktan geri çekilmek gibi bir duruşum olmadı. DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nde kış ortasında, kış mücadelesi toplantısına ilişkin eleştirim olacak bu hafta.

Değerli okurlarım;

Geçen hafta Cuma günü Atatürk Havalimanı'nda "karla mücadele hazırlıkları" başlığı altında bir toplantı yapıldı. Toplantıya da Müsteşar Vekili Orhan Birdal başkanlık yaptı.

Havacılık sektörünü uzun yıllar takip eden bir medya mensubu olarak hayatım boyunca kış ortasında karla mücadele hazırlığı toplantısına şahit olmadım. Hele ki, bir müsteşar yardımcısının başkanlığında böyle bir toplantı yapıldığını ne duydum ne işittim ne de şahit oldum.

Edindiğim bilgiye göre toplantı gündemini Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yazılı olarak Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'ne ve ilgili kuruluşlara resmi olarak gönderiyor. Yazıda müsteşar yardımcısının başkanlık edeceği de vurgulanıyor.

Bildiğim kadarı ile müsteşar yardımcılığı icracı bir makam değil. Lakin Orhan Birdal böyle bir temayül geliştirecek ise ona da diyecek sözümüz olamaz. Lakin bu taktirde ilgili kuruluşların yöneticilerinin ne iş yaptığını da sorgulamak haiz olur.

Ve şunu net biliyorum ki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hiçbir kurumun başındaki yöneticiyi rahatsız edecek, onun çalışmalarını gölgede bırakacak, ezici veya ezdirici tavır içinde olacak bir yapıya sahip değildir.

Böyle düşünmeme sebep olacak net işaretleri görüyorum. Bu tür hazırlıkları bakan adına gözetlemek, sorgulamak belki de müsteşar yardımcısının görevi olabilir. Ama toplantı yapmak, sektör üzerinde veya DHMİ üzerinde tahakküm oluşturmak müsteşar yardımcısının görevi olmamalı.

Herşeyden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda karla mücadelede bir sıkıntı var ise bunun birinci sorumlusu işletme müdürü, başmüdür ve genel müdür sıralaması ile devam eder. Eğer işletme müdürü, başmüdür, genel müdür görev yapmıyor ise hesabı sorulmalıdır.

Bundan önceki dönemlere bir bakarsak örneğin; Orhan Birdal'ın genel müdürlüğü sırasında Müsteşar Yardımcısı üstelik vekil de değil idi Suat Hayri Aka'nın böyle bir toplantı yaptığına şahit olan var mı? Ben görmedim, duymadım. Yaptı ise Suat beyden öğrenmek isterim.

Ben bu toplantının yapılış şeklini şık bulmuyorum. Bana göre Orhan Birdal'ın tahakküm duyguları kabarmış gibi duruyor.

Bu toplantı işin asıl sahiplerine hakarettir, ezmektir, "siz bu işi bilmiyorsunuz, en iyi ben biliyorum" demektir.

Empati yaparak söylüyorum. Toplantıdan bakanın bilgisi olup olmadığına dair şüphelerim var. Durumdan vazife çıkarıldığı yönünde hissiyatım mevcut.

DHMİ'nin geleceği açısından endişe duyuyorum.

Yapmayın bunu. Bir başka yöneticinin görev alanına müdahale etmeyin.

Çok detay bilmeme rağmen yazmak istemiyorum. Bildiğim birşey var o da bu şekilde gidişat kötü.

Tahakküm etme egoları...

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

He he ~ 8 yıl önce
Yav he he. Adam kaç yıldır havacılığın içinde o başkanlık etmeyecekte ben mi edeceğim ? Saçma sapan yazılar yazıp milletin vaktini çalmayın. Orhan Birdal düşmanlığı senin gözünü kör etmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karanlık lord ~ 8 yıl önce
arff'ye tazminata ne gerek var diyen insan (!) gözünüz doymadı aldığımız 700 tl tazminata mı göz diktiniz. memur kadar şoför kadar havacılıkla alakamız yok mu Allah büyük bakalım tazminatta oynanan oyunlar elbet burda ya da öbür tarafta ortaya çıkacak 1 tl dahi hakkımız helal değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavaş ol ~ 8 yıl önce
Dilinize yapışmış memur da memur ,sen kendini nasıl memurla kıyaslarsın ya ?hangi cüretle,okulu senin iki katın,puanı senin iki katın,yaptığı iş senin 20 katın ama lafa gelince memur da memur....haddinizi bilin,gına geldi sizden !
Düsseldorf Airport ~ 8 yıl önce
Benim bildiğim kış hazırlığı kar yağdıktan sonra değil sonbahar da yapılır. Hele hele İST gibi bir yerde... Müsteşar yardımcısı değil başdaki sorumlu kişi bunu yapmalıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 8 yıl önce
Alı bey bu haftaki yazınızda Thk dan biraz haber verirseniz cok iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 8 yıl önce
Cek git artik ORHANNNN, sevmiyoruz seni artik diretme ve git !!!! Yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dile dikkat- Orhan ~ 8 yıl önce
tahakküm etme egoları ne demek yahu. tahakküm zaten hükmetmek demek. tahakküm altına almak da denilebilir ama (baskı anlami dolayisiyla) tahakküm etme egoları deyince olmuyor. iyice havali olsun diy isin icine egolar legolar da katip böyle hem anlam bakimindan sacma, hem de egreti duran bir baslik bulmussunuz. huketme tutkusu deseniz olmuyor muydu. orhan beye de hak vermek lazim. mustesar yardimciligi dhmi genel mudurlugu yaninda hem yetki hem etki bakimindan oldukca sonuktur. bakmayin siz hiyerarsik iliskiye. ama zati muhteem belli ki kendi calistigi usulde ve rahatlikta calistirmayacak serdar beyi. bence yeniden koltugunu kapabilmek icin toplanti, ziyaret vb. seylerle serdar beyi istifa ettirmeye ugrasiyor. bu tarz insanlari 50 yil bile makamdan usandiramaz. gozun doysun be adam. bu kadar romantiks e n ve nostalji yapmak istiyorsan biraz da turkiye zirai donatim kurumunda takil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff a tazminat ne gerek ~ 8 yıl önce
Kardeşim devlet istedigine tazminat verir istemedigine vermez.yahu adamlar havaci mi havacılık tazminati alsin. Sen apronu temizle once, bu havacilik degil. Havaciliga verilen bir hizmet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport rescue fair fihter ~ 8 yıl önce
Zeka özürlü insan sen patagonyada mi yasiosun arff apronmu temizlio bilmiosun bitarafindan uydurma barı arff biriminde gerektiğinde inisiyatifi eline alması için kurulan telsiz ile doğrudan pilotla iletişim kurabilen havaciliga direk müdahil bir meslektir.
hüseyin ~ 8 yıl önce
Ali bey diyorsunuz ;Bakan Binali Yıldırım, hiçbir kurumun başındaki yöneticiyi rahatsız edecek, onun çalışmalarını gölgede bırakacak, ezici veya ezdirici tavır içinde olacak bir yapıya sahip değildir. Peki öyle ise Bakanlık tüm atamaları,görev yeri değişikliği ve her türlü personel alımı işlemleri dahil bakanlık iznine tabi tutmuş ve izin verme yetkisinide Müsteşara vermiş.Bu Bakanlığına bağlı tüm genel Müdürleri ezmek değilse nedir. Bakanlığa bağlı hiç bir Genel müdür bir müdürün yerini bile kendi insiyatifiyle değiştiremez zaten. Ve kimin yetkili olduğunu açıksa bildirilmiştir.Sizin bu Genelgeden haberinizin olması gerekirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi de ~ 8 yıl önce
Sayın Orhan BİRDAL tekrar elinize fırsat gecti. dhmi den soromlu müştesar oldunuz. airport haber ve diğer sitelerde yazılan cizilenleri gördünüz,okudunuz dhmi de apron arff elektrik elektronik magduriyetlerini gideriseniz kurum çalısanları sadece işlerine yoğunlassınlar işleri, ile mesgulolsunlar ya da sadece tazminatı sadece hak ettikleri savunan kulecilere verin amma limanlarda çaısanlara da vermeyin.Limanlarda çalısanlar da alamaz. tAZMİNATLARI İPTAL EDİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En-route ~ 8 yıl önce
Eurocontrol'e göre ACC hariç tüm hava trafikçiler En-Route değildir
Türkçe ~ 8 yıl önce
Türkçe Türkçe olalı böyle zulüm görmedi.
bilen ~ 8 yıl önce
herşey yolunda, yorumların çoğuda bir amaca yönelik boş laflar. Uçaklar uçak yerde kalanlar bakar ! yeni başmüdür de sıfır egolu , bulunduğu ortama bu kadar kısa zamanda uyum sağladı, inşaallah değişmez. Neler gördük neler . Kolay gelsin arkadaşlar, çok iyi gidiyoruz, Ankara'ya takılan kararları halledecek , hızlı ara yolları bulduğumuzda daha iyi olacağız, gayret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000