29 Şubat 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • havaalanı itfaiyesi bütün sene voleybol oynayın sonra havacılık tazminatı isteyin ARFF miş itfayecisiniz diğerleri günde 20 yangına gidiyor siz halâ ağlaşıyorsunuz beğenmiyorsanız kapı orada hadsizler
  • Aynen katılıyorum.
  • ALİ bey daha öncede size yazmıstım..SHGM tarafından tüm havalimanlarında calısan güvenlik personeline tarayıcı personel sınavı yapıldı..Bu snavda amaca personelin seviyesini belirlemek ve profesyonelleştirmek..Başarılı olan oldu başarısız olan oldu..Başarısız olanlar yönetmelik geregi operatör olarak görev yapamaz..Sizden ricamiz sorarmısınız başarısız olanlar hala bu görevi yerine getirmeye devam ediyormu? olumsuz bir durumda sorumlusu kim?
  • thk için sizin suskunluğunuz neden ali bey ?
  • önceden thk'dan bir ses gelse hemen haber yazardınız. bunca gürültüyü nasıl duymuyorsunuz hayret verici bir durum..
  • evet airport habere bir haller oldu THK ile ilgili hiçbişey paylaşmaz oldu sebebini merak ettik açıkcası.. o zaman biz haber verelim helikopter ambulanscılar olarak. helikopterler için yakıt parası, ödenek gönderilmiyor personel kaç aylık harcırahını alamıyor 3 aydır yemek parası yok personel maaşını gecikmeli yada eksik alıyor vs... vs..
  • Sayın Bulut'un havacılık şubesi gibisiniz :)
  • Basınızdakı pılotluk bitti diye demec verdiginden beri bizde bir yeriniz yok size su yok bundan sonra
  • SABAH TAN AKŞAMA KADAR OTURUPTA BİDE TEKNİKERLİK KONUSUNU KONUŞMAYIN ARKADAŞLAR. PİSTE ÇIKMAYA ÜŞENEN AKŞAMA KADAR TAVLA,KAĞIT OYNAYAN BİR İNSANA NE HAKKI VERİLECEK ACABA. İKİNCİSİ BELEDİYE İTFAİYESİNE GİDİNDE ÇALIŞMA GÖRÜN ONLARDA BU OKUL MEZUNU LÜTFEN KEDİNİZİ ACINDIRIP DURMAYIN.İŞİNİZİ YAPIN HALİNİZE DE ŞÜKREDİN. İŞİNİZ GÜCÜNÜZ AKŞAMA KADAR REKLAM REKLAM...SABAHA KADAR DA BOŞ MUHABBET
  • TSK lerine karşı zırvalayan kişiye karşı gösterdiğiniz tepki için sizi kutluyorum. Bizim Türkiye dışında vatanımız yok. Yazınız için elinize sağlık.

Suskunluğunuz, suçluluğunuzdan mı?

Değerli okurlar, bu hafta yine ki ayrı konuya değinmek istiyorum. Birincisi Türk askerini bebek katili, MİT'i molotofçu ilan eden eski asker emeklisi pilot Bahadır Altan ile ilgili ikincisi ise DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'ın sürekli ertelenen üçüncü havalimanı toplantısı ile alakalı.

Çeşitli sağlık sorunları sebebiyle uçucu pilotlukltan alınarak  öğretmen pilotluk yapabilen kaptan pilot Bahadır Altan ile alakalı geçen hafta "vatan haini" sözcüğünü kullandım. Yorumculardan çokça eleştiri, çokça küfür ve çokça da olumlu yorumlar aldım.

Aslına bakarsanız benim beklentim farklı yönde idi. Şu TALPA denen pilotlar derneği var ya; kafayı onlara taktım şimdi. Ottan, çöpten haberlere açıklama yaparlar. Ama böyle Türkiye'nin milli ordusunu, Türk askerini insanlık suçu işlemekle, pkk kıyafeti giyip köy basmakla, bebekleri öldürmekle suçlayan, MİT'i molotof atmakla suçlayan zat için iki kelam edemezler. Şimdi soruyorum o kişinin arkasında mı duruyorsunuz yoksa korkudan dilinizi mi yuttunuz?

Bak Gürcan abiniz olsa şimdi kesin açıklama yapmıştı. Gerçi şimdi o Çatalca'daki milyon dolarlarla alınamayacak havuzlu malikanesinde keyf çatıyordur ama koltuğu devrettiği sizler ne işle iştigal ediyorsunuz?

He bir de akademi, makademi vardı eskiden. Herkes "bir yerlerden nemalanma peşinde" dediğimizde tepkilerin biri bin para idi. Şimdilerde herkes bir yerlere tutundu akamdemi de kalmadı makademi de kalmadı. Neymiş? Doğru bizim söylediklerimizmiş.

Vatan haini dediğim bu şahsiyet için, "düşüncesini açıkladı" zırvalarına hiç mi hiç katılmıyorum. Vatan hainlerinin gidecek çok memleketleri olabilir. Ama bizim tek bir vatanımız var. Onların kaçacak Rusya'sı, Fransa'sı, Yunanistan'ı hatta İran'ı olabilir. Bizim için sadece Türkiye var. O yüzden konu memleket olunca hiç kimse kusura bakmasın ama, beni milliyetçilik ile suçlayanlara sonuna kadar hak veriyorum. Evet milliyetçiyim.

Şimdi TALPA'ya soruyorum; Türk askerini pkk kıyafeti giyip köy basmakla, bebekleri öldürmekle suçlayan üyeniz Bahadır Altan'ın söylediklerine katılıyor musunuz? Bu konuda net düşüncenizi öğrenmek istiyorum. Susuyorsanız, suskunluğunuzun sebebini açıklayın.

Ve THY çalışanları da bu sorunun muhatabıdır. Sendika seçimlerinde ortaya çıkan bu zat için halen nefes tüketecek misiniz? Arkasından koşacak mısınız?

DHMİ Genel  Müdürü'ne basın toplantısı yaptırılmıyor mu?

Yaklaşık bir aydır DHMİ basın sorumlularından davet alıyoruz. Davetin içeriği DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'ın üçüncü havalimanında bilgilendirme toplantısı yapacağı yönünde.

Ama gel gör ki; basın toplantısı günü gelmeden yeni bir mail ya da yeni bir telefon ile iptal ediliyor.

Bu şekilde bir kaç kez davet aldık ve her defasında bu toplantı iptal edildi.

Gazetecilik refleksim ile düşünmeye başladım. Ulaştırma bakanlığındaki zat ile DHMİ yönetimi arasındaki alenen belli olan tahakküm etme kavgasını bilmeyen kalmadı. Bu toplantıların o zat tarafından engellendiğine dair içimde bir his bir şüphe var.

Umurum yanılıyorumdur. 

Serdar Hüseyin Yıldırım, DHMİ'de bir eser bırakacak ise; şu havacılık tazminatına el atması yeterli olacaktır. ARFF'cilerin feryadını dinleseniz yeter. Havacılık tazminatındaki iddia edilen adaletsizliği giderdiğiniz taktirde hep iyilikle yad edilirsiniz.

Tabi bu işin başka ayağı daha var. Teknik Fakültelerin Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümlerinden mezun arkadaşlar var. Bunların sayıları da 700 civarı. Diplomalarında tekniker yazıyor. Bu arkadaşların durumunu da ARFF teknikeri şeklinde düzeltmek gerekiyor. Uzay mekiği gibi ARFF araçlarını kullanıyorlar. Kanuna göre tekniker unvanı olabilme şartını taşıyorlar. DHMİ genel müdürü için bir devrim yapma şansı ve samimiyetidir bu durumu düzeltmek.

Ara başlığımda söylediğim gibi Serdar Hüseyin Yıldırım'a basın toplantısı yaptırılmıyor mu bunu açıklamalı...

Suskunluğunuz, suçluluğunuzdan mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
havaalanı itfaiyesi bütün sene voleybol oynayın sonra havacılık tazminatı isteyin ARFF miş itfayecisiniz diğerleri günde 20 yangına gidiyor siz halâ ağlaşıyorsunuz beğenmiyorsanız kapı orada hadsizler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ytk ~ 8 yıl önce
Aynen katılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TPSS ~ 8 yıl önce
ALİ bey daha öncede size yazmıstım..SHGM tarafından tüm havalimanlarında calısan güvenlik personeline tarayıcı personel sınavı yapıldı..Bu snavda amaca personelin seviyesini belirlemek ve profesyonelleştirmek..Başarılı olan oldu başarısız olan oldu..Başarısız olanlar yönetmelik geregi operatör olarak görev yapamaz..Sizden ricamiz sorarmısınız başarısız olanlar hala bu görevi yerine getirmeye devam ediyormu? olumsuz bir durumda sorumlusu kim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel soru... ~ 8 yıl önce
thk için sizin suskunluğunuz neden ali bey ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
önceden thk'dan bir ses gelse hemen haber yazardınız. bunca gürültüyü nasıl duymuyorsunuz hayret verici bir durum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK zede DOKTOR ~ 8 yıl önce
evet airport habere bir haller oldu THK ile ilgili hiçbişey paylaşmaz oldu sebebini merak ettik açıkcası.. o zaman biz haber verelim helikopter ambulanscılar olarak. helikopterler için yakıt parası, ödenek gönderilmiyor personel kaç aylık harcırahını alamıyor 3 aydır yemek parası yok personel maaşını gecikmeli yada eksik alıyor vs... vs..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yiğit Bulut ~ 8 yıl önce
Sayın Bulut'un havacılık şubesi gibisiniz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF AGLAMAA ~ 8 yıl önce
Basınızdakı pılotluk bitti diye demec verdiginden beri bizde bir yeriniz yok size su yok bundan sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE HAKKI ACABA ~ 8 yıl önce
SABAH TAN AKŞAMA KADAR OTURUPTA BİDE TEKNİKERLİK KONUSUNU KONUŞMAYIN ARKADAŞLAR. PİSTE ÇIKMAYA ÜŞENEN AKŞAMA KADAR TAVLA,KAĞIT OYNAYAN BİR İNSANA NE HAKKI VERİLECEK ACABA. İKİNCİSİ BELEDİYE İTFAİYESİNE GİDİNDE ÇALIŞMA GÖRÜN ONLARDA BU OKUL MEZUNU LÜTFEN KEDİNİZİ ACINDIRIP DURMAYIN.İŞİNİZİ YAPIN HALİNİZE DE ŞÜKREDİN. İŞİNİZ GÜCÜNÜZ AKŞAMA KADAR REKLAM REKLAM...SABAHA KADAR DA BOŞ MUHABBET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işletme hizmetleri ~ 8 yıl önce
EY atc buyuk kahraman,bulut üzerinde yürüyen , dahi olup tüm nimetlerin içinde yaşayan ZAT; BOŞ VERME sözlerin arkasında dur ve sadece SİZİN hakkınız MAHKEMEYE verin. Sadece sizin hakkınız lütfen mahkemeye . Mahkemeye gidin de diğer çalısanlar almasın ve sizden kurtulsun. İnşaallah en kısa sürede kurumdan ayrılırsınız. ey atc hakkını yedirme git mahkemeye sallama sadece hakkın olduğunu savun. diğer birinlerin kısmen ve hiç karsılamayanlara verildiğini soyle paran da bol avukat tutup 7200 lira maasın 12000 liraya çıkar.aldığın maasıda afiyet le ye sifa ,afiyet olsun ama kendinini baskasından ustun tutma.SAYIN atc
Atilla Uzman ~ 8 yıl önce
TSK lerine karşı zırvalayan kişiye karşı gösterdiğiniz tepki için sizi kutluyorum. Bizim Türkiye dışında vatanımız yok. Yazınız için elinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000