15 Şubat 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • ocak raporlarına göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.474 tl yoksulluk sınırı da 4.715 tl olarak açıklanmışken, burada tartışması yapılan "para", sözkonusu bile olamaz. hiç kimse insan olarak daha iyi şeylere layık olabilmem için ne yapmam gerektiğini tartışmıyor. bunun yolları üzerinde kafa yormuyor. işveren şunu verdi ekonomi şunu aldı, anladık da, verilen senin onun gözündeki ederindir, neyi uzatıyorsunuz ki, hak ettiğin ise bunun çok üzerinde ve fazlası ise, arkadaşım sen sistemi tanımıyorsun, sistemi tanımadan mücadele edemezsin ve verilen ile yetinmek zorunda kalırsın. üzücü ama böyle. buzdağının suyun altında kalan kısmı, maalesef.
  • Dostum sorunu kişiselleştirirsen inan bende fazlasını bulabilirsin,işçilerin genel bi sıkıntısından bahsederken sanane bnm en bahtsız bir in san olduğumdan piskoloji uygularsan daha fazlası var derim bende,saygılar
  • Vakti zamanında Çelebi Ayt istasyonunda bir anket yapılmıştı. Tüm departmanlardan personelin doldurduğu anketin sonucunu açıklarken Battal bey yüzündeki şaşkın ifadeyi hala hatırlıyorum. Anket sonucu personelin 1. sıraya koyduğu şey ne maaş zammı ne ikramiye ne de başka bir şeydi maddi değeri olan. İlk sıradaki şey yöneticileri tarafından kendilerine yapılan muamelenin daha insancıl daha empati kurularak olmasıydı. Ben Tgs deki asıl sorunun zam oranları olduğuna inanmıyorum. En azından ilk sırada değil. Asıl sorun tüm istasyonlarda ki yöneticilerin ağız birliği etmiscesine personele karşı saygı ve sevgiden uzak davranışları. Bu davranışlar devam ettikçe zam %15 olsa ne fareden ki. 2 ay sonra unutulup yine bu dert yanmalar başlayacak...
  • Bu kadar işçinin yorumlardaki feryadı boş yeremi hepsimi haksız hep işçimi hatalı yada cahil,eğitim çoğu zaman cahilliği giderir ama her zaman değil,sanki demiycem ki öyle yanlı yazıyorsunuz sayın yazar.çelebi havaş daha az weriyormuş!! Şartları ırgat şartı değilde ondan,açlık sınırı meblasından bahsetmitorum bile,insanlar bordro'da 1300 net olan asgariyi 1212.00tl görünce insanlara sorarlar tabi siz bu rakamları izzah edinki burda bizde sizi dinleyelim,saygılar...........
  • 10 yılda gelinecek postlara 3-5 ayda gelenler için çok yerinde ve çarpıcı bir benzetme olmuş. Havalandırma ve gübrelendirme ise resmen cuk oturmuş:) Tebrik ederim. Acaba bu yazıyı okuyup arlanırlar mı? Hiç sanmıyorum. Yüzsüzlüklerini şu savunmayla kapatmaya çalışıyorlar: torpil eskiden de vardı. Doğru. Türkiyede torpil hep oldu.Ama eskiden bu denli yaygın değildi ve torpilden nemalananlar, sizin kadar arsız, yüzsüz ve pişkin değillerdi.2 ayda kimseyi kabak filizi gibi yönetici yapmıyorlardı. Yönetici maaşları da bu kadar yüksek değildi. Sizin derdiniz çalışmak değil! Elinize fırsat geçmişken yağmalamak, haksız kazanç elde etmek. Türkiye de torpil eskiden istisnaydı. Şimdi kural oldu. Küçümsediğiniz, dışladığınız, hakkını yediğiniz insanlar size beddua ediyorlar. Bilmem farkında mısınız? Dindarsınız! Kul hakkı yemezsiniz! ya... Hatırlatayım dedim.
  • 10 yılda gelinecek postlara 3-5 ayda gelenler için çok yerinde ve çarpıcı bir benzetme olmuş. Havalandırma ve gübrelendirme ise resmen cuk oturmuş:) Tebrik ederim. Acaba bu yazıyı okuyup arlanırlar mı? Hiç sanmıyorum. Yüzsüzlüklerini şu savunmayla kapatmaya çalışıyorlar: torpil eskiden de vardı. Doğru. Türkiyede torpil hep oldu.Ama eskiden bu denli yaygın değildi ve torpilden nemalananlar, sizin kadar arsız, yüzsüz ve pişkin değillerdi.2 ayda kimseyi kabak filizi gibi yönetici yapmıyorlardı. Yönetici maaşları da bu kadar yüksek değildi. Sizin derdiniz çalışmak değil! Elinize fırsat geçmişken yağmalamak, haksız kazanç elde etmek. Türkiye de torpil eskiden istisnaydı. Şimdi kural oldu. Küçümsediğiniz, dışladığınız, hakkını yediğiniz insanlar size beddua ediyorlar. Bilmem farkında mısınız? Dindarsınız! Kul hakkı yemezsiniz! ya... Hatırlatayım dedim.
  • çalışanlar sessiz kalıyor. bunun zararını da kendileri çekiyorlar. kendi seçimleri desek doğru olur herhalde.iyi de yöneticiler sessiz kalınca, hiç bir şeye itiraz etmeyince bunun zararı kime oluyor.Kendilerine mi. hayır bunun da zararını ağırlıklı olarak çalışanlar görmüyormu. yok onlarada beğenmiyorsan git deniyormuş,yöneticilik zormuş... bunları söyleyerek onların üzerindeki lekeleri temizleyemezsiniz.tabii fazla karalamak istemezsiniz. sonuçta sizde yöneticiydiniz.
  • Ister devlet ister ozel,hemen her kurumda,sirkette bolca bulunan 'su bizim saygideger yoneticiler' sayesinde ulkemiz ve insanimizin hali perisan maalesef!
  • Asgari ücrete yapılan 300 tl lik artışın THY TEKNİK AŞ de çalışan taşeronlara yansıması 79 tl olmuş. "Şu Bizim Saygıdeğer Yöneticiler" böyle uygun görmüş.
  • Şirket içinde bu aradaki farkın çok kapanmaması adına en azından %15-20 arası bir zam yapılacağı tahmin ediliyordu. İşçi %20 alırsa, operatör-makinist-memur vs. aradaki maaş oranını korumak adına alt kademeden üst kademeye doğru azalan kademeli bir zam bekliyorduk. Ama şirket direkt olarak üst kademeye %20+ zam yapmayı tercih etti. Bir şirketin en büyük sermayesinin entelektüel sermaye olduğunu siz bizlerden daha iyi bilirsiniz. Bu zam oranı ile yakında şirketten topluca ayrılıklar ve sendikaya geçişler yaşanacak.

Şu Bizim Saygıdeğer Yöneticiler

İnternete girip bakarsanız veya kitapları karıştırırsanız “yönetici kime denir ” ile ilgili birçok anlatım göreceksiniz. Yöneticilerin bu unvanı hak ederek üst pozisyonlara geldiğini kabul edelim. Bu noktadan hareketle en basit anlatım en güzeli gibi geliyor bana. “ İyi yönetici birlikte çalıştığı insanlara olduklarından daha iyi olduklarını düşündürme marifetine sahip, onları kendilerini daha iyi görmeğe zorlayan ve de kendisinden daha fazla faydalanılmasını sağlayan kimsedir.” Evet, şimdi etrafınıza bir bakın. Bu tarife uygun kaç yöneticiniz var?

YÖNETİCİLİK ZOR BİR ZANAAT.

Evet; bir yöneticinin tüm birlikte çalıştığı insanları mutlu edebilmesi mümkün değil. Zaman içerisinde mutsuz olanlar “ hakkımı yedi vb. suçlamalarla “ ortaya çıkıyorlar. Yöneticinin yaptıkları bazı uygulamalar kimine göre yanlış kimine göre ise doğru. Bu takdirin orta noktası yok maalesef.  Bu da mesleğin   en kötü yanı bence.

İŞE VE ŞİRKETE BAĞLILIKTA YÖNETİCİLER EN ÖNEMLİ FAKTÖR.

Evet; çalışanlar açısından şirkete bağlılık duygusunun gelişmesinde yöneticiler en önemli faktör. İşverenler bağlılık duygusunun kuvvetlenmesindeki en önemli faktör olarak “ Departman Müdürlerini görüyorlar. Haklılar zira İnsan Kaynakları ünitelerinin yöneticiler  patronların istediği her uygulamayı “ kılıfına uydurarak” yapmayı görev telakki etmeleri bu üniteleri ve yöneticilerini çalışandan kopartmış durumda. Bazı şirketlerde çalışanlar açısından yaşanan tüm olumsuzlukların arkasında bu ünitenin bulunduğuna inanılıyor ve hatta bu ünite çıkışlı hiç bir uygulamaya çalışanlar sıcak ve samimi olarak yaklaşamıyor.

BEĞENMEYEN GİDER SÖZÜ YALNIZ İŞÇİLER İÇİN Mİ?

Siz zannediyor musunuz ki, çalışanlara söylenilen “istemeyen gider” sözü yöneticilere söylenmiyor. Onlar içinde aynı şeyler geçerli. Onlara da bunu söyleyen veya ihsas eden bir üstleri var. Üstelik bir yöneticinin kendi kararı ile şirketten ayrılması işçi veya memur arkadaşların ayrılmasından haliyle daha zor. Zira unvanlar yükseldikçe iş bulmak daha büyük sorun. Kaldı ki; asgari ücretten vazgeçmek hadi neyse de, yönetici maaşını bırakıp arkayı dönüp gitmek bu devirde güçlükle verilebilecek bir karar. Yöneticilerde“ beğenmiyoruz derse veya bir kaç kez itirazı bir tutum sergilerse yerlerine adam ( Yönetici )  bulmak zor değil. Ne yapsın adamcağızlar ( ? )

YÖNETİCİLERİMİZİN BİR KISMI “KABAK FİLİZİ” GİBİ.

Ulu bir kabak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar mevsimi ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeğe başlamış. Yağan mevsim yağmurları ve güneşin etkisi ile müthiş bir hızla büyümüş ve kavak ağacı ile aynı boya gelmiş.

Kabak filizi bir gün dayanamayıp kavağa sormuş. Sen kaç ayda bu hale geldin ey kavak. Kavağın cevabı on yılda şeklinde olmuş. Kabak gülerek  “ ben iki ayda seninle aynı boya geldim” derken zevkten çiçeklerini sallamaya başlamış. Günler günleri kovalamış ve sonbahar rüzgârları başladığında kabak önce üşümeğe ve sonrada yapraklarını dökmeğe başlamış. Soğuklar arttıkça da büzülerek boyu kısalmaya ve aşağıya doğru inmeye başlamış.

Neler oluyor bana diye sormuş kavak ağacına. Üzülmüş aldığı cevaba. Kavak ona “ ölüyorsun” başka bir şey yok demiş. Kabak bunun sebebini öğrenmek istemiş ve neden bu kısa yaşamın sonunda öleceğini anlamadığını söylerken yaşamım bu kadar kısa olmamasının gerektiğini belirterek “ Niçin ”sualini tekrarlamış. Kavak bu suali “ Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda geldiğin için, başka bir nedeni yok diyerek cevaplamış.”

İŞYERLERİMİZDEKİ BU KABAK FİLİZLERİNİ KİM YEŞERTİYOR?

İşyerinizde, etrafınızda ne de çok kabak ve de ne çok kabak filizi var değil mi? Hepsi tepedekiler tarafından gübreleniyor ve sulanıyor belli ki. Toprağı sık sık kazılıyor ve havalandırılıyordur mutlak. Neden böyle yapıyorlar dersiniz?. Onların tutumlarından, söz dinlemelerinden ve de çalışanlara karşı kendi tarzlarına benzer ( ? ) davranışlarından mutlular da ondan.  Ancak tepedekilere rağmen onların daha da yükselmesi için bir ağaca, bir direğe sarılmaları gerek. Siz hiç bir yere sarılmadan yükselen, büyüyen sarmaşık gördünüz mü? Evet, bu arsız kabakların sizlere sarılıp iş yerinde yükselmelerine yardımcı olmamak gerekir de bunu kim yapacak? Tabii ki kabak filizi konumunda olmayan yöneticiler.

ŞİRKETLERİMİZ NEDEN BU DURUMDA?

Geçen yazılarımdan birinde söylemiştim. Çalışan memnuniyetsizliği anketlerinde mutsuzluk nedenlerinin ilk sırasında akçeli konular gelmiyor. Uzun zamandır bu böyle. Oysaki çalışanların çok büyük bir kısmı aldığı ücretten de mutlu değil. Buna rağmen işyerinde huzur, yöneticilerine ve şirketlerine güven duyma ve de yarınlarını düşününce korkuya kapılmama isteği vb. hususlar maddi konuları geri plana itiyor. Belki de akçeli konuların halli konusunda ümitlerini yitirmiş olan çalışanlar “ hiç olmaz ise “ düşüncesi ile yönetimsel konuları ilk plana çıkartıyorlar. Hani belki tepe yönetim bu konuya eğilir düşüncesi ile. Bir arkadaşım böyle söylemişti.

Egon Zender İnternational’in Yönetici Ortağı Murat Yeşildere, işten ayrılmanın en önemli gerekçesi olarak maaş gözükse de asıl sorunun yöneticilerin tavrı olduğunun altını çiziyor. Management Centre Türkiye CEO’su Tanyer Sönmezer de işten ayrılmayla ilgili yaptıkları gözlemlerde ve araştırmalarda en fazla öne çıkan unsurun insanların şirketleri değil, yöneticilerini terk etmeleri olduğunu söylüyor. “Özellikle kendilerine bir gelecek görememeleri, yaptıklarına anlam bulamamaları, performansın ötesinde birlikte olduğu insanlarla anlamlı zaman geçirememeleri, insanların işe bağlanmama faktörleri arasında yer alıyor. İnsanlar bir süre sonra bunları bulacakları yerleri aramaya çalışıyor ve bu yönde ilerliyorlar” diye konuşuyor.  

Çalıştığımız dönemde bu hususu defalarda patronlara naklettikse de, tabii ki dikkate almadılar. Hoş bu iki uzman beyefendinin Capital’deki yazıda belirttikleri bu hususları da dikkate alacaklarına inanmıyorum ya. Şunu da unutmamak gerekir. Topluluklarda bazı “ dalkavuk yaradılışlı “  zayıf karakterler bir araya geldiği zaman ortaya güçlü bir kötülük çıkması mümkün olup bunların işyerinde hizipler yaratabileceği de açık. Yaşanan ve görülen o dur ki, bu beyinler yanlış uygulamaları parlak konuşmaların arkasına gizleyerek şirkette bulunması ve doğru çalışması şart olan adalet mekanizmasını tersine çalışır hale getirebilirler. Bunlar bir takımdır. Bunu istediğiniz türlü yorumlayın. İşte bazı şirketlerimizin durumu bu nedenle düzgün görünmüyor.

SEKTÖRÜN MAAŞ ARTIMLARI VE TGS.

Sektörün 2016 yılbaşı maaş artımları ve TGS başlıklı yazımın bazı yorumcular tarafından allak bullak edildiğini görmek ve bu yorumlarda insanlar ellerine geçen meblağları eksik bildirerek çalıştıkları şirketi daha fazla kötüleme yöntemini seçmeleri üzücü bir durum.

Yazıda da belirttiğim üzere TGS yer Hizmetleri Kuruluşları içerisinde ödeme miktarı açısından Çelebinin ve Havaş’ın önünde. TGS kadrosunda İstanbul ATA ve SAW havalimanlarında görev yapan 7200 personelin eline geçen meblağ ( 3 ikramiyenin toplanıp aylığa bölünmek sureti ile bulunan meblağdır) 2085 TL/ ay. Bu meblağın 150 TL’sı çalışanın devam durumu dikkate alınarak ödeniyor. Anadolu İstasyonlarında risk tazminatı ödemesi yapılmıyor, yoğun dönemlerde ise devam primi ödeniyor.

Sektörün bir kuruluşu asgari ücretin zorunlu yükselişi üzerine  ikramiyeleri maaşa dâhil edip ( Zaman içerisinde ikramiye tutarı haliyle eriyecektir )  kümülatifte % 8-  9 ‘u geçebileceği hesaplanan bir zam uygulamış.Sektörün diğer kuruluşu Genel Müdürlükte görev yapan çalışanları ile faaliyet gösterdiği tüm noktalarda şef ve üstü unvanlı yönetici personeline 2016 yılı için zam uygulamazken bu kapsamın dışında kalan çalışanlarına skalaya göre değişen olmak üzere  ortalaması   % 7 ila 8 olarak ifade edilebilecek oranda bir maaş artımı takdir etmiş.

.Söyleyebileceğim tek husus yazımda da belirttiğim üzere TGS’ nin yaptığı % 10 zammın Türkiye Gerçeklerine Uygun Bir Görünüm Arz Ettiği ve de Yukarıda da İfade ettiğim gibi sistem İçindeki kuruluşlar içerisinde çalışanına en fazla ödeme yapan şirket olduğudur. Evet,  bu meblağlara fazla veya az demek benim işim değil. Buna rağmen verilenlerin atla deve olmadığı yönündeki kişisel görüşlerimi ifade etmemin de bir sakıncasını görmüyorum. Zira geçim şartları çok zor.  Aslında ben de emekli maaşımın 5000 TL olmasını istiyorum ama olmuyor. Vermiyorlar. Mutlak birçoğunuz daha iyilerine layıksınız. Aslında herkes kendisini böyle görür. Yine aynı şeyi söylemeliyim. Daha iyisini bulana kadar en iyi iş sahip olduğunuzdur.

Kiminin hoşuna gider, kiminin gitmez ancak bizim bu köşeleri işgal eden insanların görevi doğruyu yazmak. Bu konuyu geçen haftaki yazıma gelen yorumlar nedeni ile bu denli açık bir şekilde ifade etme ihtiyacı hissettim.

Ve bu arada, yazı konusunun dışındaki uygulamaları dile getiren yorumları yayınlamayacağımı da bilgiye sunmak istiyorum. Örneğin yazıda personel yemeği konusu işlenirken, bir takım yorumcuların şirket binasının çatısının zafiyetini konu alan notlarının düşüncelerimize bir katkısının olmayacağı ortada. Bu arada benim çalışma dönemime ilişkin olarak aleyhimde yazılacak her türlü not ( içersinde hakaret ve iftira bulunmaması kaydı ile ) bu uygulamam kapsamında olmayacak. Onları yayınlamayı ve de gerek görmem halinde cevaplamayı tabii ki sürdüreceğim. Yukarıda bilgiye sunduğum bu uygulamam nedeni ile konunun bu tarafının istismar edilmesini istemiyorum.

Şu Bizim Saygıdeğer Yöneticiler

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

emek ~ 8 yıl önce
ocak raporlarına göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.474 tl yoksulluk sınırı da 4.715 tl olarak açıklanmışken, burada tartışması yapılan "para", sözkonusu bile olamaz. hiç kimse insan olarak daha iyi şeylere layık olabilmem için ne yapmam gerektiğini tartışmıyor. bunun yolları üzerinde kafa yormuyor. işveren şunu verdi ekonomi şunu aldı, anladık da, verilen senin onun gözündeki ederindir, neyi uzatıyorsunuz ki, hak ettiğin ise bunun çok üzerinde ve fazlası ise, arkadaşım sen sistemi tanımıyorsun, sistemi tanımadan mücadele edemezsin ve verilen ile yetinmek zorunda kalırsın. üzücü ama böyle. buzdağının suyun altında kalan kısmı, maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP EMEK ~ 8 yıl önce
ASLINDA BEN BİZİM ÜLKEDE AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRININ NEDEN HESAPLANDIĞINI VE DE DAHA ÖNEMLİSİ NEDEN İLAN EDİLDİĞİNİ VEYA HANGİ HESAPLAMALARDA ESAS OLARAK ALINDIĞINI ANLAYAMIYORUM. İNSAN OLARAK DAHA İYİ ŞEYLERE NASIL ULAŞILABİLİNECEĞİNE KAFA YORACAK OLANLAR BAZI YORUMLARI KALEME ALAN ARKADAŞLARIMIZ İSE VAZİYETİN DURUMU HİÇ İYİ DEĞİL DEMEKTİR.ZİRA SİSTEMİN ANALİZİNİ YAPMAK VE BUNA KAFA YORMAK GEREKİR ÖNCELİKLE. YORUM YAZMAK KOLAY. SİZE TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ADB'DEN MÜSTEHAK'A CEVAP ~ 8 yıl önce
Dostum sorunu kişiselleştirirsen inan bende fazlasını bulabilirsin,işçilerin genel bi sıkıntısından bahsederken sanane bnm en bahtsız bir in san olduğumdan piskoloji uygularsan daha fazlası var derim bende,saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müstehak a cvp a cvp ~ 8 yıl önce
Kardeşim,yalan yanlış bilgi vermeyeceksin zoruna gidecekse.Doğru söyle.Hak arayışı yapayım derken hem insanları yanıltma hem de komik duruma düşme.
Tgs Ops ~ 8 yıl önce
Vakti zamanında Çelebi Ayt istasyonunda bir anket yapılmıştı. Tüm departmanlardan personelin doldurduğu anketin sonucunu açıklarken Battal bey yüzündeki şaşkın ifadeyi hala hatırlıyorum. Anket sonucu personelin 1. sıraya koyduğu şey ne maaş zammı ne ikramiye ne de başka bir şeydi maddi değeri olan. İlk sıradaki şey yöneticileri tarafından kendilerine yapılan muamelenin daha insancıl daha empati kurularak olmasıydı. Ben Tgs deki asıl sorunun zam oranları olduğuna inanmıyorum. En azından ilk sırada değil. Asıl sorun tüm istasyonlarda ki yöneticilerin ağız birliği etmiscesine personele karşı saygı ve sevgiden uzak davranışları. Bu davranışlar devam ettikçe zam %15 olsa ne fareden ki. 2 ay sonra unutulup yine bu dert yanmalar başlayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS OPS ~ 8 yıl önce
BEN ÇOK NET HATIRLIYORUM SÖYLEDİKLERİNİZİ. HATTA BİR İKİ KEZ YAZILARIMDA BU KONUYA DEĞİNMİŞTİM. EN ÖNEMLİ OLAN BU DAVRANIŞLARI ÖNLEMEK AMA BUNA BAKAN KİMSE YOK MAALESEF. TEŞEKKÜRLERİMLE.
Battal Çoban ~ 8 yıl önce
Antalya'ya geldiğim yıl yapılan çalışan memnuniyeti anketi sonucunda olmalı.Arkadışın söylediklerine tamamen katılıyorum.Bu konuda hem fikirdim,fakat yöneticilerin davranışlarından bu kadar fazla memnuniyetsizlik beni şaşırtmıştı.Çetin Bey kaleme aldığınız yazıda ifade ettiklerinize katılmamak elde değil.İnsanın yetişmesi çok zaman almaktadıt,Genelde bu konudaki yanlışlıklar Potansiyel ve Performansı tam olarak bilinmemesinden kaynaklanmaktadır.
CVP BATTAL ÇOBAN ~ 8 yıl önce
BEN BUNU NET OLARAK HATIRLIYORUM BATTAL BEY. ASLINDA SEKTÖR DIŞI YAPILAN ARAŞTIRMALARDAN DA AYNI SONUÇ ÇIKIYOR. AMA BUNU KABUL ETMEK ŞİRKETLER AÇISINDAN DA YÖNETİCİLER AÇISINDAN DA ZOR. İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM.
ADB ~ 8 yıl önce
Bu kadar işçinin yorumlardaki feryadı boş yeremi hepsimi haksız hep işçimi hatalı yada cahil,eğitim çoğu zaman cahilliği giderir ama her zaman değil,sanki demiycem ki öyle yanlı yazıyorsunuz sayın yazar.çelebi havaş daha az weriyormuş!! Şartları ırgat şartı değilde ondan,açlık sınırı meblasından bahsetmitorum bile,insanlar bordro'da 1300 net olan asgariyi 1212.00tl görünce insanlara sorarlar tabi siz bu rakamları izzah edinki burda bizde sizi dinleyelim,saygılar...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ADB ~ 8 yıl önce
NE DİYORSANIZ DOĞRUDUR. ÇELEBİ VE HAVAŞ SİZDEN ÇOK DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR DESEM UYGUN OLUR MUYDU? ŞİMDİ SİZ ADB' DE KAÇ PERSONEL İLE ÇALIŞIYORSUNUZ, ÇELEBİ VE HAVAŞ KAÇ PERSONEL İLE ÇALIŞIYOR. VE DE TABİİ Kİ HİZMET VERİLEN UÇAK SAYILARINI BANA GÖNDERİNİZ.BAKALIM ŞARTLARINIZ BİRBİRİNDEN ÇOK FARKLI MI? 1300 tl NET ÜCRET DEVLETİN VERDİĞİ ÜCRETTİR. EĞER BORDRODA BU MEBLAĞ YERİNE 1212 TL YAZIYORSA BUNU BANA YAZACAĞINIZA SSK' YA YAZIN.( TABİİ O AY HER HANGİ BİR YASAL KESİNTİNİZ YOKSA ) 4 İKRAMİYENİZİN TOPLAMININ AYA BÖLÜMÜ 302 TL TUTUYORMU? (BELKİDE 325 TL )BUNUN DIŞINDA SENEDE 6 AY DEVAM PRİMİ ALMIYORMUSUNUZ? ( 150 TL X 12 AY LIK TOPLAMIN YARISI 75 TL X 6 AY EDER )BENDEKİ RAKAMLARA BAKARSANIZ APRONDA ÇALIŞANLARIN 98' TL GİBİ BİR EK ÖDENEKLERİ DE VAR. GELELİM TOPLAMA: 1302 + 302 iKRAMİYE / AY + 75 TL/AY DEVAM PRİMİ İLE 1677 tl EDER. BU 98 TL KATARSANIZ 1775 TL TUTAR AYDA ELİNİZE GEÇEN MEBLAĞ.SİZE BUNLARI İZAH EDECEK OLAN BEN DEĞİLİM. BAŞKALARINA SORMANIZ DAHA DOĞRU OLUR.
CVP ADB ~ 8 yıl önce
ARKADAŞIM. BORDRONUZDAKİ 1212TL 1300' DEN ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ DÜŞÜLDÜKTEN SONRAKİ MEBLAĞ OLABİLİR. ALTLARDA BİR YERDE ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ HANESİ VARDIR. İKİSİNİ TOPLARSAN 1300 EDER. KANUNDA DA ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ DAHİL 1300 TL DİYOR.
Müstehak ~ 8 yıl önce
Sana da bu yakışır kardeşim.Tüm Türkiyede asgari ücret 1300 lira birtek seninki 1212 lira öyle mi?Nette gezme git bir avukata,dava aç şirkete rekor tazminat alırsın.Sonra git iyi bir doktora.Türkiyenin en bahtsız,en saf adamı benim diye anlat.Caresine baktir.78 milyonda biricik.
kabak filizleri ~ 8 yıl önce
10 yılda gelinecek postlara 3-5 ayda gelenler için çok yerinde ve çarpıcı bir benzetme olmuş. Havalandırma ve gübrelendirme ise resmen cuk oturmuş:) Tebrik ederim. Acaba bu yazıyı okuyup arlanırlar mı? Hiç sanmıyorum. Yüzsüzlüklerini şu savunmayla kapatmaya çalışıyorlar: torpil eskiden de vardı. Doğru. Türkiyede torpil hep oldu.Ama eskiden bu denli yaygın değildi ve torpilden nemalananlar, sizin kadar arsız, yüzsüz ve pişkin değillerdi.2 ayda kimseyi kabak filizi gibi yönetici yapmıyorlardı. Yönetici maaşları da bu kadar yüksek değildi. Sizin derdiniz çalışmak değil! Elinize fırsat geçmişken yağmalamak, haksız kazanç elde etmek. Türkiye de torpil eskiden istisnaydı. Şimdi kural oldu. Küçümsediğiniz, dışladığınız, hakkını yediğiniz insanlar size beddua ediyorlar. Bilmem farkında mısınız? Dindarsınız! Kul hakkı yemezsiniz! ya... Hatırlatayım dedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KABAK FİLİ.. ~ 8 yıl önce
BEĞENİ İÇİN TEŞEKKÜRLER. YAZILARDAN UTANACAKLARINI ZANNETMİYORUM. EVET TORPİL HER DÖNEMDE VARDI.VARDI DA HİÇ BU KADAR YAYGIN DEĞİLDİ.BU DENLİ ALT KADEMELERE İNMEMİŞTİ. BİR ŞİRKETTE 10000 KİŞİ İŞTEN ÇIKARTILIP YENİ 10000 İNSAN ALINIRSA BU DÖNEMDE NE DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ Kİ?ARTIK KUL HAKKI FALAN BUNLARI KONUŞMANIN ALEMİ YOK.ZİRA BUNLARIN NEYE İNANDIKLARINI BEN BİLEMİYORUM.TEKRAR TEŞEKKÜRLER.
kabak filizleri ~ 8 yıl önce
10 yılda gelinecek postlara 3-5 ayda gelenler için çok yerinde ve çarpıcı bir benzetme olmuş. Havalandırma ve gübrelendirme ise resmen cuk oturmuş:) Tebrik ederim. Acaba bu yazıyı okuyup arlanırlar mı? Hiç sanmıyorum. Yüzsüzlüklerini şu savunmayla kapatmaya çalışıyorlar: torpil eskiden de vardı. Doğru. Türkiyede torpil hep oldu.Ama eskiden bu denli yaygın değildi ve torpilden nemalananlar, sizin kadar arsız, yüzsüz ve pişkin değillerdi.2 ayda kimseyi kabak filizi gibi yönetici yapmıyorlardı. Yönetici maaşları da bu kadar yüksek değildi. Sizin derdiniz çalışmak değil! Elinize fırsat geçmişken yağmalamak, haksız kazanç elde etmek. Türkiye de torpil eskiden istisnaydı. Şimdi kural oldu. Küçümsediğiniz, dışladığınız, hakkını yediğiniz insanlar size beddua ediyorlar. Bilmem farkında mısınız? Dindarsınız! Kul hakkı yemezsiniz! ya... Hatırlatayım dedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimin zararına ~ 8 yıl önce
çalışanlar sessiz kalıyor. bunun zararını da kendileri çekiyorlar. kendi seçimleri desek doğru olur herhalde.iyi de yöneticiler sessiz kalınca, hiç bir şeye itiraz etmeyince bunun zararı kime oluyor.Kendilerine mi. hayır bunun da zararını ağırlıklı olarak çalışanlar görmüyormu. yok onlarada beğenmiyorsan git deniyormuş,yöneticilik zormuş... bunları söyleyerek onların üzerindeki lekeleri temizleyemezsiniz.tabii fazla karalamak istemezsiniz. sonuçta sizde yöneticiydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KİMİN ZARAR.. ~ 8 yıl önce
YAPILANLARA SESSİZ KALINMASININ TÜM ZARARININ ÇALIŞANLARA YANSIDIĞI KONUSUNDA SİZİNLE HEMFİKİRİM. BENİM YÖNETİCİ OLMAMDAN ÖTÜRÜ ONLARI KORUDUĞUMU SÖYLEMENİZ HUSUSUNDA TEK KELİME ETMEK İSTEMEM.BEN TEMİZLEYİCİ DEĞİLİM.
yonetici ! ~ 8 yıl önce
Ister devlet ister ozel,hemen her kurumda,sirkette bolca bulunan 'su bizim saygideger yoneticiler' sayesinde ulkemiz ve insanimizin hali perisan maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YÖNETİCİ ! ~ 8 yıl önce
EVET ANCAK TABİİ Kİ İÇLERİNDE DÜZGÜN OLANLAR, DÜZGÜN OLMAK İSTEYENLER DE VAR. EĞER ŞİRKETİN BAŞINDAKİLER DÜZGÜNSE YÖNETİCİLERİ DE İYİ OLACAKTIR. KÖTÜLER VE GRİ YAKALILAR İÇİN SÖYLEYECEK BİR SÖZ BULAMIYORUM.
misafir ~ 8 yıl önce
Asgari ücrete yapılan 300 tl lik artışın THY TEKNİK AŞ de çalışan taşeronlara yansıması 79 tl olmuş. "Şu Bizim Saygıdeğer Yöneticiler" böyle uygun görmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MİSAFİR. ~ 8 yıl önce
1300'ÜN ALTINDA BİR ÜCRET OLMAMASI GEREKİR. ANCAK BU ARTIM ÖNCESİ 1220 TL GİBİ BİR ÜCRET Mİ ALIYORDU ARKADAŞLAR.?
TGS-2 ~ 8 yıl önce
Şirket içinde bu aradaki farkın çok kapanmaması adına en azından %15-20 arası bir zam yapılacağı tahmin ediliyordu. İşçi %20 alırsa, operatör-makinist-memur vs. aradaki maaş oranını korumak adına alt kademeden üst kademeye doğru azalan kademeli bir zam bekliyorduk. Ama şirket direkt olarak üst kademeye %20+ zam yapmayı tercih etti. Bir şirketin en büyük sermayesinin entelektüel sermaye olduğunu siz bizlerden daha iyi bilirsiniz. Bu zam oranı ile yakında şirketten topluca ayrılıklar ve sendikaya geçişler yaşanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TGS -2 ~ 8 yıl önce
YANILMIYORSAM BİZ GENELDE APRONDA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZIN ALDIKLARI MAAŞTAN BAHSEDİYORUZ. BU İŞLERE ENTELEKTÜEL SERMAYEYİ KARIŞTIRMAYALIM İSTERSENİZ. BU KADAR SENEDİR SENDİKALAŞAMADINIZ. ŞİMDİ NASIL YAPACAKSINIZ BU İŞİ? ZOR GÖRÜNÜYOR BANA. TOPLUCA AYRILMAYA GELİNCE DAHA DA ZOR. ÖNCE DAHA İYİ BİR İŞ BULMAK GEREK. REALİTEYİ KABUL EDİP ÖYLE DÜŞÜNMEKTE FAYDA VAR.
TGS-2 ~ 8 yıl önce
Aprona ne kadar hakim olduğunuzu bilmediğim için açıklama ihtiyacı hissettim. İşçiler için de entelektüel sermaye vardır. Yeni başlayan bir işçi bir kompartmana 150 parça bagaj sığdırırken tecrübeli bir işçi 200 parça sığdırır. Deneyimsiz bir temizlik ekibi uçaktan 20 dakikada çıkarken tecrübeli bir ekip 8-9 dakikada çıkar. Bu deneyimleri kazanıp da üst pozisyonlara geçebilirler. Aynı şey orta kademede çalışan işçi-memurlar için de geçerli. Vasıf gerektirmez gibi algılanan bir pozisyon aslında kilit rollere bürünebilir. Yazılarınızı severek takip ediyoruz. Sevgiler...
CVP TGS 1- 2 ~ 8 yıl önce
BU YAZIŞMALARI BİLGİ YARIŞMASINA ÇEVİRMEZSEK İYİ OLUR. MANUELLERDE YÜKLEMENİN NEREYE NASIL VE NE ŞEKİLDE YAPILACAĞI GÖSTERİLMEKTEDİR. EN RANTABL YÜKLEME İÇİN ONA UYMANIZ YETERLİDİR. BU SERMAYENİN TARİFİNDE DENEYİM KELİMESİNİN GEÇTİĞİ BİLİYORUM.( BU ARADA BU ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMALARINA İŞTİRAK ETMİŞ VE YANIMDA ÇALIŞANLARIN BENDEN DAHA İYİ PUAN ALMALARINI ZEVKLE DEĞERLENDİRMİŞ BİR YÖNETİCİ OLDUĞUMU SÖYLEMELİYİM- GEÇMİŞİME BAKARSANIZ BU KONUDA BİR ÜST YÖNETİCİNİN BİLMESİ GEREKEN KADARINDAN FAZLASINA HAKİM OLDUĞUMU GÖREBİLİRSİNİZ. ) BU DEVİRDE AŞAĞIDAN BAŞLAYIP YUKARI DOĞRU AZALAN BİR MAAŞ ARTIMI TABLOSU BEKLEMENİN MÜSAADENİZLE HAYAL KURMAK OLDUĞUNU İFADE ETMEK İSTERİM. 35-40 SENE ÖNCE BEN BUNU SENDİKAL ANKETTE İMZAM İLE SÖYLEDİĞİM ZAMAN ADIM KOMÜNİSTE ÇIKMIŞTI. HER NE İSE HAYAL KURMANIN SAĞLIĞA BİR ZARARI YOK. 1-2 NUMARALI YORUMLARI 3-4-5 TAKİP EDECEK Mİ BİLEMİYORUM. ANCAK CEVAPLAMA UYGULAMASINA BAŞLARKEN BUNU DÜŞÜNMEMİŞTİM. SAYGI İLE.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000