21 Eylül 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

SÖZ HAKKINIZI KULLANIN

Havacılık sektörü, turizm sektörü ve onların aktörleri yada söz sahipleri AirportHaber veya Airport TV’de yayınlanan haberler, yorumlar veya köşe yazılarına dair “söyleyecek sözüm” var diyene bu imkanı sağlayacak yepyeni bir platform oluşturuyor.

Airport TV 8 Ekim tarihinde resmen yayına başlamasının birinci yılını dolduruyor. Bu dönemde sektörel yayıncılığın başarılı bir örneğini sunduk. Biliyorsunuz bu alanda dünyada tekiz. Öyle de olacağız.

Yaptığımız çalışmalar ve hedeflediğimiz nokta dünyanın havacılık alanında CNN’i olmak. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Biz yeni doğan bir bebeğiz. Bu bebek gün geçtikçe serpilip büyüyecek ve hak ettiği değeri süreç içerisinde alacaktır. “İnanmak başarmanın yarısıdır” sözünden yola çıkarak biz bu yola baş koyduk, gönül koyduk, emek koyduk, ruh koyduk.

Hiç bitmek bilmeyen enerjimizle düşüncelerimize yeni düşünceler, fikirlerimize yeni fikirler ekliyoruz.

Yeni yayın dönemimizi de Ekim 2009’da başlatacağız. Tadına doyamayacağınız programlarla ekranlarınızı cıvık cıvık programlarla kirletmek yerine cıvıl cıvıl programlarla keyifli bir izlence ekranı haline getireceğiz.

Yeni yayın döneminde yepyeni bir programla sektörün nabzını en ince ayrıntısına kadar işleyeceğimiz bir geniş katılımlı platform oluşturuyoruz. Bu programda sektörde hafta içinde gelişen tüm olaylar masaya yatırılacak ve ayrıntıları ile tartışılacak. Programın haber tarafını Airport TV Genel Yayın Koordinatörü olarak ben, Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem teknik detaylarını Yönetim Kurulu Başkanımız Sefa İnan ve Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevinden emekli olan Oktay Erdağı ile tartışacağız. Geniş bir bakış açısı ile tüm şirketlerle ilgili AirportHaber ve Airport TV’de yayınlanan haberler değişik fikirlerle yeni boyutlar kazanacak. Bu programda Sefa İnan ile Oktay Erdağı’nın sık sık karşı karşıya geleceğini düşünüyorum. İki zıt kutubun programda görüşlerinin sektöre faydalı fikirler sunacağına şimdiden inanıyorum.
 
Şimdi benim sektöre bir çağrım olacak. Her ne konuda olursa olsun gelin söz hakkınızı kullanın. İster stüdyomuzda, ister telefonla mutlaka görüşlerinizi baylaşın. Konuşulmayan her konu içinizde büyüttüğünüz bir düşmanlık tohumu haline dönüşebilir.

Bizimde yanlışımız, eksiğimiz, hatalı haberimiz olabilir, olmuştur. Bu zaman zaman bilgi eksikliğinden zaman zaman ise yanlış istihbarattan kaynaklanabilir. Bütün bunlar konuşularak doğruya ulaşmamızı sağlar. Sadece bizimle ilgili de değil. Bu sektörün uzaktan yada yakından tüm ilgilileri ile ilgili görüşlerinizi açıklayabilirsiniz.

AirportHaber ve Airport TV’nin Genel Yayın Koordinatörü olarak sektörde hiçbir kuruma karşı art niyetli yaklaşmadığımızı söylemek istiyorum. Herkes kapımız açık. Dost olarak bakana da düşman olarak bakana da. Örneğin, yakında sektörde hareketlilik başlayacak. Mesela Hava-İş’te seçimler olacak. Gelen bilgilere göre sendika seçimleri için çok adaylı bir seçim süreci yaşanacak. İşte üyeleri etkilemenin tek yeri burası. Hiçbir adaya yakın değiliz. Gelin kozlarınızı burada paylaşın. Eteğinizdeki taşları burada dökün. Üyelere hangi yenilikleri getireceklerinizi burada konuşun. Konuşun ki, bel altı çalışma yapılıp yapılmadığını herkes görsün.

Airport TV Genel Yayın Koordinatörü olarak size garanti veriyorum. Tamamen objektif bir program olarak.

Bu sözü verdikten sonra yayına çıkıp çıkmama kararı size ait. Kendinde medeni cesaret bulan bu çağrıya cevap verir.

Best Air’e bir paragraf…

Best Air ortaklarından Ekrem Çalkılıç benim 20 yıllık arkadaşım. Best Air ile ilgili gelişen tüm olayları AirportHaber’den duyurduk. Dediğim gibi Ekrem 20 yıllık arkadaşım. Ama o kadar olumsuz haberlere karşı bir kez arayıp “şunu şöyle yazsan olmaz mı” diye bir serzenişte bulunmadı. Ancak bıçak kemiğe dayanmış olmalı ki geçen hafta seyahatte bulunduğu Almanya’dan beni arayarak yorumlardan rahatsız olduğunu söyledi. Açıkçası yorumlardan bende memnun değilim ama interaktif yayıncılıkta maalesef bunlar oluyor.

Zaman zaman gözden kaçan yorumlar oluyor bunları elemeye çalışıyoruz.

Ama maalesef yorum yazanları eleme lüksümüz yok.

İyi bayramlar

SÖZ HAKKINIZI KULLANIN

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Aşağıda tahrik amaçlı yorumlar sitede hep oldu,olacak."Yayınlayın da görelim "tarzı seviyesizce yazıları yayınladılar da ne oldu?Hangi fikri ortaya attınız?Taraflı olduğunu savunduğunuz bu site,hedefleri doğrultusunda ilerlerken,memnun değilseniz buyrun aynı altyapıyı siz oluşturun. Kolay değil diyorsunuz değil mi?Ozaman susun ve AirportHaber ve Airport Tv'yi sektöre yaptığı katkılardan dolayı alkışlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YAYINLAYAMAYACAK KADAR CESARETİ OLMAYAN AIRPORT HABER,E YORUM YAZMAK İTİMAT EDİN ZOR BİR KONU..ÇÜNKÜ ALİ VELİ HEPSİ AYNI BU ARKADAŞ TAKIMININ ..HADİ YAYINLAYIN BU YAZIYI VEDE ALIN BİR DESTEK..HAE YAZI SİZLERE KAR KALACAKTIR...GÖRELİM.SİZLERİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali bey bu yazdıklarınıza inanmak istiyoruz. Gerçekten güzel bir iş başardınız ama, zaman zaman taraflı haberler yapıldığını hissediyoruz. Yine de yaptığınız işe saygı duyuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000