22 Eylül 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yahu arkadaşlar anlamadığım şey. Şu, bu show bir ayağı aksak, topallayan, düşmemek için çırpınan insanların sırtında 5-6 aydır debelenen bir havaalanında neden yapılıyor. hiç mi akıl, vicdan, kural kaide yok bu Ülkede, hiç mi otorite yok, gidin bu işi başka yerde yapın di yecek. Hiç mi insan hayatını düşünen kimse yok, mevcut trafik yükünü fedakarca çalışarak kaldırmaya zorlanan kişilerin üzerine daha fazlasını yükleyip bugüne kadar hata yapmadılar yaparlarsa da kendileri bilir diyerek inceldiği yerden kopsun diyerek bu showu AHLde neden yapıyorsunuz. Git Antalyada Ankarada izmirde bodrumda dalamanda hatta erzurumda yap. Neden onca inşaat çalışmasının içinde kıvranan AHL. yarın orada bir kaza kırım olunca sorumlusu kim olacak ? Batsın sizin bu reklam sevdanız. İnsan hayatını hiçe sayarak reklam yapılmaz, öğrenemediyseniz gidin bu işi bilenler nasıl yapıyor bir sorun.
  • ELESTIRI YAPIP GEREK VIZYON GEREKSE DE KLAVYE OLARAK ZOR DURUMA DUSECEGIMIZE "DERHAL" GIBI BIAT EDELIM.BELKI YAKIN CALISMA IMKANI BULURUZ.FOTOGRAFCI OLURUZ BELKI.
  • "Hem bize böyle bir şov yaptıkları hem de ülke gençliği ile çocuklarına demir kuşlara dokunma imkanı tanıdıkları için." Wikipedia' ya bakıyorum; Çocukluk yaş grubu Doğumdan 17 yaşı bitirene kadar geçen süre. Dönemleri: Yenidoğan dönemi: Doğum- 1 ay Süt çocuğu dönemi: 2-24 ay Oyun çocuğu dönemi: 2-7 yaş Okul çocuğu dönemi: 7-14 yaş Ergenlik dönemi: 14-17'18 yaş Ziyaretçi şartlarına bakıyorum; 16 yaş alt limit. Son gün halk günü, onda da 12 yaş. Gerekçe güvenlik imiş. Osmanlı bile devşirirken, bunlar ayar tutmaz adapte olamaz diye 12 yaş üzerindekilere gayret göstermemiş. Atalarımız da ağaç yaş ken eğilir demiş. Kimden korkuluyor, çocuklardan mı? Haberdeki "gençler" tabirine birşey demeyiz de, "çocuklar" kısmı çok su götürür. Bence bu fuar bu ayıpla başlıyor. Çocuklara da havacılık sevdirilip özendirilmeki gelecek için hedef yaratmalarına imkan veilmeli idi.Yaş sınırlaması mantıksız. 0-3 bebek falan diyebilirdiniz de 16 mantıksız.
  • Türkiye'nin Havacılık alanında ve kendini geliştirmesi ve güncellemesi kadar doğal bir durum olağan olmasa gerek...Lakin bu duruşu havacılık alanındaki bürokratlarda görmediğimiz gibi birde üstüne üstlük şımarık yetersiz seviyesiz üsturupsuz kişilerin halen neden oraları işgal ettiğini anlamış değilim şunu da demeden gecemiyeceğim Sayın Ulaştırma Bakanımızın bu vasıfsız Genel Müdürlere nasıl tahammül ettiğinide anlamış değilim, lütfen artık sizin içratlarınızı göstermenin zamanı gelmedimi..?? biryerlerden başlanılması şart. (DHMİ Genel Müdürü ORHAN BİRDAL'ın görevden derhal alınması ve havacılık oteriterisine, vizyonuna yakışır birinin getirilmesi şart. ) Benden söylemesi inşallah Sayın Bakanımız sesimi duyuyordur..!
  • Zaten DLR 2 ile Alman yazık etmis.. Bir de Türk yazık etsin bu gençlere... Sen Türksün havacılık senin neyine diyorlar.. ucak izle diyorlar.. onu dahi izlemiyorlar.. Protesto olarak katılmıyorum.
  • Bizim yonetici sifatli mali goturen sozde amir.memur mudur tayfasi herzaman oldugu gibi mali goturen taraftir.. cok cok buyuk kismi havacilikla zerre alakalari olmadan girerler ise sonra dayi mayi torpiliyle biyerlere gelirler. Kimisi mercedeste muhendistir kimisi sanayide mudur kimisi baba parasi yer kimi cemaatten tanidik bulur bilmemne... sonra fuarlar bu tiplere 7 24 acilir havacilik sevdalisi gencler ogrenciler cocuklar buyukler koca 4 gunluk fuarda anca 1 gun o da fuarin en kalabalik oldugu gun girebilir, hayir 12 yas siniri nedir insanlar havaciligi nasil sevecek.ilkokuldaki cocuk nasil pilot olmak isteyecek. O torpilli hak yiyen mudurlerden bu vatana fayda yok o kucuk.cocuklardan fayda olacak eyyy organizasyon sirketi...
  • Ali Bey, ben de özellikle uçaklara olan ilgim nedeniyle bu fuara gitmek istiyorum. Özellikle B748 ve A350 için bu fuara gitmek istiyordum ama ne yazık ki imkanımız yok. Bu yazınızla bizden bahsettiğiniz için çok teşekkür ederim.
  • O kadar uzun yoldan geleceğiz içeriye giremezsek kıyameti kopartırız arkadaş hayatımızda sadece birkaç saat uçakları ziyaret etmek istiyoruz onuda burnumuzdan getiriyorlar. Havacılık sevdalısı, uçak manyağı biri olarak ben ve benim gibilerden ne gibi bir zarar gerebilir, güvenlik bahane... Sektörde çalışanlar bizleri çok fazla hayal kırıklığına uğratıyorlar, bildiğin dışlanıyoruz bu kadar da olmaz ya.
  • Bu yıl ziyaretçi sayısı çok ama çok düşük olacak. Diğer ülkelerin nasıl bir organizasyon yaptığına bakın. Bekekler, çocuklar, gençler, erişkinler, yaşlılar... Herkes bir arada... Ancak bizde ilgili firma yetkililer ile işadamları arasında yalakalık için adeta bir ortam hazırlanmış. Havacılık etkinliğinden tamamen uzak sadece satışa odaklı bir organizasyon.
  • ÜLKEMİZDE HAVACI ÇALIŞAN VAR AMA HAVACI YÖNETİCİ YOK BUNA SİZ YAZARLARDA DAHİLSİNİZ ALİ BEY MESAJLARIN YAYINLANMASI SİZDE SIKINTIMI YARATIYOR BİRAZ CESUR OLUN ŞÖYLE DÖN BİR BAK HAVACIMI TAVACIMI ULAN OTO TAMİRCİSİNDEN BETER ETTİLER BUMU HAVACILIK TECRÜBELİ ELEMANLARI HAM YAP PARTİZANCA DAVRAN SIRT ZIVAZLA HADİ SİZE BİR HABER BİRAZ YÖNETİCİLER THY DE CADI AVINA ÇIKTILAR YAYINLA KORKMUYORSAN

ŞOV HAFTASI...

Bu hafta şov haftası. Havacılığın güzelliği bir araya gelecek. İrili ufaklı demirkuşları göreceğiz yine. Başka şeyler de göreceğiz.Mesela törene katılacak olan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'a altı ay da olsa yaranmak isteyen yalakaların nasıl ezilip-büzüldüğünü göreceğiz.

Eski adı ile Airex, yeni adı ile İstanbul Air Show. Müthiş bir emeğin ve mücadelenin ürünüdür İstanbul Air Show. Ne kadar para kazanırsanız kazanın sevgi ve inanmışlık olmadan bu ülkeye birşeyler verme gayretinin ruhunu taşımadan, bu organizasyonu uçurmak her babayiğidin harcı değildir.

Müşfik Işık ile Feyzan Erel'in emeklerine şahşım adına teşekkür ediyorum. Hem bize böyle bir şov yaptıkları hem de ülke gençliği ile çocuklarına demir kuşlara dokunma imkanı tanıdıkları için.

Her defasında DHMİ'nin ne kadar zorluk çıkardığını bilirim. Bu fuarın çok daha etkili ve dünya havacılığında ses getirebileceğine inanmakla birlikte buna izin verilmediği, bir nevi defans olunduğunu düşünüyorum. Eğer Airex için fiziki imkanlar olsa idi çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Havacılık adına ne yapılıyorsa mutlaka güzel olsun diye destek olmak gerekir.

Tabi bir de bu tür organizasyonlarda çıkar peşinde olanlar da var. Başımdan geçen bir örneği sizlerle paylaşmak istiyorum.

2000 yılında Airex askeri alanın orada idi. Sağolsunlar ben talep etmeden bana da stand yeri verdiler. O zamanlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne resmi bir dergi yapıyorum. Civil Aviation Authority adındaki bu dergi için verilen stand yerine uzman havacılık yazarı! Uğur Cebeci karşı çıkmış. Fuar yöneticilerinden son gün gelen ve özürlerle dolu telefonla iptal ettik. Fuar organizasyonu zararımı karşıladı ama söylemek istediğim o zaman ki mantalite halen devam ediyor. Türkiye'de değişim varken insanların halen gözlerinin belli noktaları para ile görmelerine anlam veremiyorum.

Fuar yöneticilerinin, bir başka gazetecinin kendilerini reklam vermezlerse kötü yazılarla eleştireceği tehdidinde bulunduğunu söylemeleri de beni çok üzmüştü.

Airex (İstanbul Air Show) Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan için de ayrı bir deneyim olacak. İlk kez bu tür bir şenliği görme fırsatı bulacak. Yanından hiç ayrılmayacak yöneticiyi iyi izleyin. Bu yönetici şöyle söylüyor etrafındakilere; "Bakana bazı konularda bilgi vermek istiyorum, o beni müsteşara yönlendiriyor. Benimle görüşmeyeceksen görüşme. Müsteşara da yollama. Görevden alabiliyorsan al". İşte böyle yöneticiler bakanın etrafında pervane olup onu serinletecek.

İstanbul Air Show'un bazı olumsuzlukları mevcut. Bana gelen birkaç maili paylaşıyorum:

"Abi günaydınlar size minik bir sorum olacaktı. Malum fuar geldi ama sanırım sadece Pazar genel ziyarete açık, ancak benim şahsen çok merak ettiğim A350 ve B747 bu uçaklarda sanırım daha önce geliyor, buraya girmenin başka bir yolu var mı abi sizce, bir sormak istedim, kolaylıklar dilerim, hayırlı günler abi".

Bir diğeri de şöyle;

"Merhaba Ali bey,Umarimim iyisinizdir,

2010-12 Airexlere katilmis, THY yetisitirilmek üzere pilot alimlarina basvurup DLR 1 yetenek testleri gecip, DLR 2 ile elenmis bir havacilik sevdalisi olarak MINT organizasyon ile yaptigim görüşmede fuara sadece Pazar günü girebileceğimizi, varsa davetiye ile 4 gün girebilecegimizi söylediler.

Düşünün ilgili gençler olarak B747-8, Airbus A350 bile görmeye fırsatımız zar zor oluyor. O ortamı o uçakların bulunduğu atmosferi solumak tutkusunu bile yaşayamıyoruz.

Yaptırım gücü olmayan bizleri neden bu şekilde "giremezsiniz" lafları ile durduruyolar.

Umarim benim bilmedigim bir mantıklı sebebi vardır..

Sizden yardım ve destek ricasında bulunuyorum, Perşembe, Cuma katılmak istiyorum fuara? Ayrıca belirttiklerine göre de kendi sitelerinden de önceden başvurmak gerekiyormuş ama başvurular kapatılmış.

Bitmeyen bir davetiye çilesi var bu ülkede her alanda, ve sevdalılar olarak FlyInn balkondan başka bir yerimiz yok. Çok üzücü..

Teşekkürler ilginize, sevgilerimle"

Çok haklılar. Bu ülkenin havacılığı gençlerle büyüyecek. Dokunmaları gerekir. Hiç olmazsa yakından görmeleri gerekir. Bu yazı yayınlandığında geç olmuş olmayacak. Gençlerin havacılık fuarını doyasıya yaşamalarını sağlamak gerekir. Sadece "protokol" deyip veya "business" deyip çocukların heveslerini kırmayalım. Bu ülke bugüne kadar zaten protokol zırvalarından çok çekmiş. Hiç olmazsa havacılıkta protokol yerine gençler diyelim.

Başarılı bir havacılık şovu diliyorum.

ŞOV HAFTASI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

bu nasıl eziyet ~ 10 yıl önce
Yahu arkadaşlar anlamadığım şey. Şu, bu show bir ayağı aksak, topallayan, düşmemek için çırpınan insanların sırtında 5-6 aydır debelenen bir havaalanında neden yapılıyor. hiç mi akıl, vicdan, kural kaide yok bu Ülkede, hiç mi otorite yok, gidin bu işi başka yerde yapın di yecek. Hiç mi insan hayatını düşünen kimse yok, mevcut trafik yükünü fedakarca çalışarak kaldırmaya zorlanan kişilerin üzerine daha fazlasını yükleyip bugüne kadar hata yapmadılar yaparlarsa da kendileri bilir diyerek inceldiği yerden kopsun diyerek bu showu AHLde neden yapıyorsunuz. Git Antalyada Ankarada izmirde bodrumda dalamanda hatta erzurumda yap. Neden onca inşaat çalışmasının içinde kıvranan AHL. yarın orada bir kaza kırım olunca sorumlusu kim olacak ? Batsın sizin bu reklam sevdanız. İnsan hayatını hiçe sayarak reklam yapılmaz, öğrenemediyseniz gidin bu işi bilenler nasıl yapıyor bir sorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"DERHAL" HAKLI ~ 10 yıl önce
ELESTIRI YAPIP GEREK VIZYON GEREKSE DE KLAVYE OLARAK ZOR DURUMA DUSECEGIMIZE "DERHAL" GIBI BIAT EDELIM.BELKI YAKIN CALISMA IMKANI BULURUZ.FOTOGRAFCI OLURUZ BELKI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
"Hem bize böyle bir şov yaptıkları hem de ülke gençliği ile çocuklarına demir kuşlara dokunma imkanı tanıdıkları için." Wikipedia' ya bakıyorum; Çocukluk yaş grubu Doğumdan 17 yaşı bitirene kadar geçen süre. Dönemleri: Yenidoğan dönemi: Doğum- 1 ay Süt çocuğu dönemi: 2-24 ay Oyun çocuğu dönemi: 2-7 yaş Okul çocuğu dönemi: 7-14 yaş Ergenlik dönemi: 14-17'18 yaş Ziyaretçi şartlarına bakıyorum; 16 yaş alt limit. Son gün halk günü, onda da 12 yaş. Gerekçe güvenlik imiş. Osmanlı bile devşirirken, bunlar ayar tutmaz adapte olamaz diye 12 yaş üzerindekilere gayret göstermemiş. Atalarımız da ağaç yaş ken eğilir demiş. Kimden korkuluyor, çocuklardan mı? Haberdeki "gençler" tabirine birşey demeyiz de, "çocuklar" kısmı çok su götürür. Bence bu fuar bu ayıpla başlıyor. Çocuklara da havacılık sevdirilip özendirilmeki gelecek için hedef yaratmalarına imkan veilmeli idi.Yaş sınırlaması mantıksız. 0-3 bebek falan diyebilirdiniz de 16 mantıksız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görünen Köy.. ~ 10 yıl önce
Türkiye'nin Havacılık alanında ve kendini geliştirmesi ve güncellemesi kadar doğal bir durum olağan olmasa gerek...Lakin bu duruşu havacılık alanındaki bürokratlarda görmediğimiz gibi birde üstüne üstlük şımarık yetersiz seviyesiz üsturupsuz kişilerin halen neden oraları işgal ettiğini anlamış değilim şunu da demeden gecemiyeceğim Sayın Ulaştırma Bakanımızın bu vasıfsız Genel Müdürlere nasıl tahammül ettiğinide anlamış değilim, lütfen artık sizin içratlarınızı göstermenin zamanı gelmedimi..?? biryerlerden başlanılması şart. (DHMİ Genel Müdürü ORHAN BİRDAL'ın görevden derhal alınması ve havacılık oteriterisine, vizyonuna yakışır birinin getirilmesi şart. ) Benden söylemesi inşallah Sayın Bakanımız sesimi duyuyordur..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Derhal ~ 10 yıl önce
Önce derhal bir Türkçe kursuna git, başarıyla bitirirsen bir ahlak dersi al, zira Orhan Birdal a yetersiz seviyesiz falan demek için her türlü ahlakdan yoksun olmak gerekir, senin vizyonun değil klavyen bile yetmez Orhan Birdal ı eleştirmeye.
Derhal diyen ~ 10 yıl önce
İnsanın fikirlerini açıklaması için türkçe kursuna gitmesine gerek yok. Kaldı ki sana göre yeterli olabilir ama işi bilmeyenleri başa getirdiği için bence de yetersiz. Ki sen karşı tarafın ne kadar bilgisi olduğunu bilmeden eleştiremezsin , senin de yetmez bu arkadaşı eleştirmeye. Yalaka olmak kolay
ahmet dursunoğlu ~ 10 yıl önce
derhal rumuzlu kardeşim orhan birdalın ağzından çıkan allah kelamımıdır ki onu eleştiremeyecek hiç kimse?zafer havaalanında ne kadarlık bir zarar var incele bakalım.dhmi ne kadar yolcu garanti etmiş ne kadar para ödemiş şirkete irdele.böyle bir anlaşmayı yapıyorsanız eleştirilmeyi de göze alacaksınız.
yazik etmeyin. ~ 10 yıl önce
Zaten DLR 2 ile Alman yazık etmis.. Bir de Türk yazık etsin bu gençlere... Sen Türksün havacılık senin neyine diyorlar.. ucak izle diyorlar.. onu dahi izlemiyorlar.. Protesto olarak katılmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bkm ~ 10 yıl önce
Bizim yonetici sifatli mali goturen sozde amir.memur mudur tayfasi herzaman oldugu gibi mali goturen taraftir.. cok cok buyuk kismi havacilikla zerre alakalari olmadan girerler ise sonra dayi mayi torpiliyle biyerlere gelirler. Kimisi mercedeste muhendistir kimisi sanayide mudur kimisi baba parasi yer kimi cemaatten tanidik bulur bilmemne... sonra fuarlar bu tiplere 7 24 acilir havacilik sevdalisi gencler ogrenciler cocuklar buyukler koca 4 gunluk fuarda anca 1 gun o da fuarin en kalabalik oldugu gun girebilir, hayir 12 yas siniri nedir insanlar havaciligi nasil sevecek.ilkokuldaki cocuk nasil pilot olmak isteyecek. O torpilli hak yiyen mudurlerden bu vatana fayda yok o kucuk.cocuklardan fayda olacak eyyy organizasyon sirketi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih ~ 10 yıl önce
Ali Bey, ben de özellikle uçaklara olan ilgim nedeniyle bu fuara gitmek istiyorum. Özellikle B748 ve A350 için bu fuara gitmek istiyordum ama ne yazık ki imkanımız yok. Bu yazınızla bizden bahsettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevdalı ~ 10 yıl önce
O kadar uzun yoldan geleceğiz içeriye giremezsek kıyameti kopartırız arkadaş hayatımızda sadece birkaç saat uçakları ziyaret etmek istiyoruz onuda burnumuzdan getiriyorlar. Havacılık sevdalısı, uçak manyağı biri olarak ben ve benim gibilerden ne gibi bir zarar gerebilir, güvenlik bahane... Sektörde çalışanlar bizleri çok fazla hayal kırıklığına uğratıyorlar, bildiğin dışlanıyoruz bu kadar da olmaz ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
'AIRSHOW' ~ 10 yıl önce
Bu yıl ziyaretçi sayısı çok ama çok düşük olacak. Diğer ülkelerin nasıl bir organizasyon yaptığına bakın. Bekekler, çocuklar, gençler, erişkinler, yaşlılar... Herkes bir arada... Ancak bizde ilgili firma yetkililer ile işadamları arasında yalakalık için adeta bir ortam hazırlanmış. Havacılık etkinliğinden tamamen uzak sadece satışa odaklı bir organizasyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACIMI ~ 10 yıl önce
ÜLKEMİZDE HAVACI ÇALIŞAN VAR AMA HAVACI YÖNETİCİ YOK BUNA SİZ YAZARLARDA DAHİLSİNİZ ALİ BEY MESAJLARIN YAYINLANMASI SİZDE SIKINTIMI YARATIYOR BİRAZ CESUR OLUN ŞÖYLE DÖN BİR BAK HAVACIMI TAVACIMI ULAN OTO TAMİRCİSİNDEN BETER ETTİLER BUMU HAVACILIK TECRÜBELİ ELEMANLARI HAM YAP PARTİZANCA DAVRAN SIRT ZIVAZLA HADİ SİZE BİR HABER BİRAZ YÖNETİCİLER THY DE CADI AVINA ÇIKTILAR YAYINLA KORKMUYORSAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000