26 Haziran 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • NEDEN HERKES BAĞIRARAK YAZIYOR ????? Internet ortamında avaz avaz bağırmanın nasıl olduğunu bilen anlar sanırım. Ne bu şiddet, ne bu celal ey kör cahil " CVP ANLAŞILAN ", " CVP HATALAR ", "GUZEL" ve "CVP GÜZEL" rumuzlu insancıklar.. ???
  • Selamlar, Thy havada ne kadar iyiyse, yerde de o kadar kotudur bana gore. Maliyetlerin dusmesi adina getirilen taseronluk sistemi kaliteyi oldukca dusurmus durumda. Nedeni ise basit, torpil ile ise alinan personel, isinin geregini yerine getiremiyor. Yabanci dil yok, musteri odakli olmanin ne oldugundan bir haber. Torpilsiz ise alinip, isinin hakkini veren personeller de var ama sayisi cok az. Onlar da emeklerinin karsiligini alamadiklari icin mutsuz ve bu performanslarina yansiyor. Thy bir an once yer hizmetlerinde taseronluk sacmaligindan vazgecip, isinin hakkini veren personeller ile yola devam etmeli. Mulakatlarda aidiyet olgusundan dem vuranlar, personele ne kadar aidiyetlik hissettiriyorlar acaba ?
  • Uzaktan işler tarafınızdan pek anlaşılamıyor Çetin Bey. Bilginize ve tecrübenize pek bir sözüm yok ancak biraz eskide kalmışsınız: THY nin şu andaki yolcu profili nedir , ne kadar transfer yolcusu vardır. bu yolcuların günde kaç bin adedi Lounge ı kullanır. En iyi business ödülünü alan Qatar neden bir türlü ikram ve lounge ödüllerini alamaz yıllardır harcadığı o kadar paraya rağmen. Yolcular elbette ikram ve lounge için THY yi tercih ediyorlar. Ama siz en son ne zaman BC uçtunuz ( uzun yada kısa) .. Yada en son ne zaman diğer havayollarıyla BC uçtunuz. Sizin zamanınızdan bu yana çok şey değişti uçmuyorsanız bari Youtube daki videolardan takip edin. Selamlar
  • Çetin Bey, yazınızda imla hataları o kadar fazla ki okurken konuya konsantre olmak imkansız hale geliyor. Bu tip imla hataları, Airporthaber gibi alanında öncü bir haber sitesine yakışmıyor. Düzenli bir takipçiniz olarak, yazınızı hazırlarken yazım kurallarına dikkat etmenizi rica ederim. Saygılarımla!
  • ANLAYAN ANLAR. ANLAMAYAN OTURUR SİZE SKYTRAX'IN SİTESİNİ HATIRLATIR. ARTIK HERKES HAVACI OLDU.
  • www.airlinequality.com Bu siteden haberiniz olmamanız çok garip Çetin Bey..
  • Öncelikle sizin ve ailenizin bayramınızı kutlarım. Skytrax ödülleri hakkında havacılık camiasında pek iyi şeyler konuşulmuyor tamamıyle reklama ve çıkara dayalı deniliyor. Thy son yıllarda ciddi bir şekilde büyüdüğünden ve yöneticileri de reklama bayıldığından,pohpohlanmaları sonucu kesenin ağzını açmayı da sevdiklerinden ve bu özelliklerini de bilhassa avrupalıların iyi bilip,çıkarları için kullanmaları sayesinde thy ödülleri topluyor deniliyor bence doğruluk payı hiç de az değil. Hele şakşaklanmayı,havayı,gösterişi,siz şöyle iyisiniz böyle güzelsiniz gazlarına bayılan thy yönetici kalitesi geçmişten günümüze ortadayken. Bu arada Skytrax, İngiliz kökenli bir firma ve son 17 yılda dünyanın en iyi havayolu ödülünde bu ödülü alan tek avrupalı firma var o da British Airways ki bu da bu şirketin tarafsız mı taraflı mı olduğu konusunda kafa karıştırıyor tamam BA köklü ve iyi bir firma ama ödül veren ve alan İngiliz olunca acaba demeden edemiyoruz. Ayrıca havacılığı restorantcılıkla karıştıran, ikram,uçak içi eğlence ve cip salonlarına çok önem veren thy yönetimi, uçuş güvenliği gibi havacılığın en önemli olayında thy'nin neden liste sonlarında olduğunu da açıklasalar da öğrensek. Saygılar.
  • İŞLEMİN SİZİN İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ YAPILDIĞINI TAHMİN ETMİYORUM. TAM BİLMEMEME RAĞMEN KONU İLE İLGİLİ OLARAK YOLCULARLA DA GÖRÜŞME YAPILDIĞINI ZANNEDİYORUM. BELKİ BUNUN DOĞRUSUNU BİLEN BİRİ BİZE BİLGİ VERİR. ANCAK ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SKYTRAX' A BUNU MAİL İLE SORACAĞIM.CEVAP VERİRLER Mİ BİLMEM.BU NEDENLE YAZIDA BU ÖLÇÜMLEMENİN KISTASLARININ AÇIKLANMASININ GEREKTİĞİNİ YAZDIM.
  • Bu isler hikaye. Skytrax'in denetcilerine bileti tk ofisi kesiyor. Teftis edilecek seferdeki ekibe kabin baskanligindan onceden bilgi veriliyor. Mufettis upgrade ediliyor. Sonrada sanki hic bir sey bilmiyormusuz gibi tiyatro oynuyoruz. Parayi ver Skytrax'de en iyi havayolu ol.

Skytrax Ödülleri Ve Türk Hava Yolları



Biz Türk Hava Yollarına çok şey borçlu olan eski çalışanlarız. Son dönemin bir yöneticisinin ifade ettiği gibi, “ kurumdan ayrılınca geriye bakmayan ve yaşanmışları unutan takımından değiliz.”  1970’li yıllarda  THY  kadrolarına katılan herkes şirkete memur olarak girdi. Geçen seneler bizleri olgunlaştırdı, eğitti  ve bir çoğumuzu  tırmandırdı yukarılara. Benliğimizde bu kazılı. Unutamayız. Kuruma saygısızlık yapamayız.

Bu gün Türk Hava Yollarının uluslararası aredanada attığı her müspet adım bizi mutlu kılar. Tabii ki atılan bu adımların bir anlamda ayakizi sayılan ödüllerde bizleri gururlandırır.. Dışarıda olsakta başarıyı yürekten alkışlarız. Buraya kadar hiçbir sorun yok.

Eminim ki  Skytrax’ dan ödül almak THY açısından alışkanlık olduğu üzere bir takipeden senelerde Avrupa’nın en iyi  Havayolu unvanını Lufthansa’dan geri alacaktır..  .

Her ne ise;  şimdi Güney Avrupa ülkeleri hangileri ona bir bakalım da, Türk Hava Yollarımız hangi ülkelerin arasından sıyrılmış bir görelim. Evet  medarı iftiharımız  Türk Hava Yollarımızın arkasından gelenler   Andora, Cebelitarık, Portekiz, İspanya, Fransa, Monako, İtalya, Vatikan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan ülkelerinin şirketleri. 2017’ de ilk sırada olduğumuz konularda bu ülkelerin Havayolları arasından sıyrılıp birinci olduğumuz anlaşılıyor.

Bu tür değerlendirmelerin dünya, kıta ve ülke bazında yapıldığını biliyoruz. Gel gelelim ben bir kıtanın yalnız güney veya kuzey bölgesindeki ülkelerin şirketlerini kapsayan değerlendirmeye rastlamadım. Cehaletime verin lütfen.  Varsa bile bundan önceki üç kelimelik cümlecik beni kurtarır. Hakikaten bilmiyorum.

Şayet SKYTRAX Güney Avrupa yerine Güneydoğu Avrupa ülkeleri için her sene bir değerlendirme yaparlarsa eminim ki Türk Hava Yolları her dalda yalnız altı sene için değil sürekli, yaşam boyu birinci olacaktır. Güneydoğu Avrupa ülkeleri hangileri mi diye sordunuz?   Evet, bu ülkeler Arnavutluk, Bosna- Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan.  Hiç şüpheniz olmasın SKYTRAX bunu yaparsa, tüm kupalar bizimdir.

Türk Hava Yollarımızın ikram hizmeti, CIP ve Busıness Lounge işletmesi vb. konularda çok iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak, siz hiç ikram hizmeti ve de CIP salonu işletmesindeki başarı ve fevkaladelik nedeni ile yolcular tarafından tercih edilen bir havayolu duydunuz mu? Ben duymadım. Peki; bunu SKYTRAX bilmiyor mu? Tabii ki biliyor. Uçuş Güvenliği, Teknik,  Tarife yapısı, Zamanında kalkış, Fiyat vb. unsurlarda birbirine rakip olabilecek eşit durumdaki havayolları arasında yapılacak olan yolcu tercihlerinde söz konusu olan bu unsurların kararda etkin olabileceği açık. Bu durumda SKYTRAX bu unsurları neden değerlendirme konusu yapıyor dersiniz?  Bunun mutlak bir nedeni vardır?

Evet, SKYTRAX 24 Haziranda Paris Air Show’ da 2017 yılı sonuçlarını açıkladı. Ve bu güzel haber tüm yazılı basında yer aldı.  JACDEC araştırmasının sonuçları Şubat 2017’ de ilan edilmişti. Uçuş Güvenliği bazlı bu araştırmanın sonuçları THY açısından iyi değildi.  Basın nispeten sessizdi. ABD merkezli Pax International Mart sonunda İkram konusunda yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.    İkram hizmeti konusunda herkesin takdir ettiği Türk Hava Yolları ve Do& Co en iddialı oldukları bu konuda ödüle layık görülmedi. Tabii bu haber yazılı basına intikal etmedi. Neden bilmem aklıma Eurovizyon şarkı yarışması geldi Yarışmaya iştirak eden. Ülkeler şarkımızı değil,  Türkiyeyi oyluyorlardı sanki. PAX İnternational’in araştırma sonuçları bana bunu hatırlattı. Eh sonuçta ölçümleme Amerika da yapılmış.

Ticari amacı olan özel kuruluşların Sivil Havacılık konusundaki değerlendirmelerini gerektiğinden fazla ciddiye almak bana göre pek doğru değil. Bu tür kuruluşların havayolu hakkındaki ölçümleme sonuçlarını reklam unsuru haline getirmek, diğer kuruluşlarca yapılan ve sonucu menfi olan bazı değerlendirmelere de aynı ciddiyetle eğilmeyi gerektirir. Bunun tersi davranışlar kamuoyunun dikkatini mutlak çekecektir.  Bu tür şirketlerin hemen hemen hepsi Sivil Havacılık dünyasından para kazanıyorlar. Yarın bu tür değerlendirmelerde birinci olan ( x ) şirketlerden birinin ölçümlemeyi yapan kuruluştan hizmet aldığı, müşterisi olduğu veya başka bir ilişkisinin bulunduğu ortaya çıkarsa?

İşte bu nedenlerden ötürü bu sonuçların artısına da eksisine de fazla rağbet etmemek gerek.
Türk Hava Yolları açısından bunların tümüne en güzel cevabı artacak yolcu sayısı verecek.

Ha bu arada, Türk Hava Yolları ilan edilen bu sonuçlar ile kendi tanıtımını yaparken SKYTRAX’in reklamını da iyi yapıyor doğrusu.

Skytrax Ödülleri Ve Türk Hava Yolları

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

BAĞIRMASANIZ ~ 7 yıl önce
NEDEN HERKES BAĞIRARAK YAZIYOR ????? Internet ortamında avaz avaz bağırmanın nasıl olduğunu bilen anlar sanırım. Ne bu şiddet, ne bu celal ey kör cahil " CVP ANLAŞILAN ", " CVP HATALAR ", "GUZEL" ve "CVP GÜZEL" rumuzlu insancıklar.. ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BAĞIRMASANIZ ~ 7 yıl önce
SAHİ BÜYÜK HARFLE YAZILANLAR SİZE BAĞIRIYORMUŞ GİBİ Mİ GELİYOR? BELKİ 50 KEZ BUNU NEDEN BÜYÜK HARF YAZDIĞIMI ANLATTIM. YAZI İLE İLGİLİ SÖYLEYECEĞİNİZ BİR ŞEY VARSA ANLATIN. İSTERSENİZ BAĞIRARAK ANLATIN. NASIL YAZARSANIZ YAZIN SİZİN SESİNİZ BANA KÖTÜ GELMEZ.
Bir Dost ~ 7 yıl önce
Selamlar, Thy havada ne kadar iyiyse, yerde de o kadar kotudur bana gore. Maliyetlerin dusmesi adina getirilen taseronluk sistemi kaliteyi oldukca dusurmus durumda. Nedeni ise basit, torpil ile ise alinan personel, isinin geregini yerine getiremiyor. Yabanci dil yok, musteri odakli olmanin ne oldugundan bir haber. Torpilsiz ise alinip, isinin hakkini veren personeller de var ama sayisi cok az. Onlar da emeklerinin karsiligini alamadiklari icin mutsuz ve bu performanslarina yansiyor. Thy bir an once yer hizmetlerinde taseronluk sacmaligindan vazgecip, isinin hakkini veren personeller ile yola devam etmeli. Mulakatlarda aidiyet olgusundan dem vuranlar, personele ne kadar aidiyetlik hissettiriyorlar acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BİR DOST ~ 7 yıl önce
GEÇEN SEÇİMLERDE TAŞERON İŞÇİLER İLE İLGİLİ VAAT EDİLEN HUSUSLAR YERİNE GETİRİLMEDİ. HAVAYOLLARI VE YER HİZMETİ KURULUŞLARI KAR PEŞİNDE. BAŞKA BİR DEYİŞLE GEÇEN SEZONUN ZARARINI KAPATMA PEŞİNDE.TABİİ Kİ ÇALIŞANLAR MUTSUZ.BU ŞARTLAR ALTINDA AİDİYET DUYGUSUNUN OLUŞMASI MAALESEF MÜMKÜN DEĞİL. TEŞEKKÜRLERİMLE.
Anlaşılan ~ 7 yıl önce
Uzaktan işler tarafınızdan pek anlaşılamıyor Çetin Bey. Bilginize ve tecrübenize pek bir sözüm yok ancak biraz eskide kalmışsınız: THY nin şu andaki yolcu profili nedir , ne kadar transfer yolcusu vardır. bu yolcuların günde kaç bin adedi Lounge ı kullanır. En iyi business ödülünü alan Qatar neden bir türlü ikram ve lounge ödüllerini alamaz yıllardır harcadığı o kadar paraya rağmen. Yolcular elbette ikram ve lounge için THY yi tercih ediyorlar. Ama siz en son ne zaman BC uçtunuz ( uzun yada kısa) .. Yada en son ne zaman diğer havayollarıyla BC uçtunuz. Sizin zamanınızdan bu yana çok şey değişti uçmuyorsanız bari Youtube daki videolardan takip edin. Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ANLAŞILAN ~ 7 yıl önce
YOLCULAR ELBETTE İKRAM VE LOUNGE İÇİN THY'NI TERCİH EDİYORLAR DİYEN BİR SİVİL HAVACILIK MENSUBU İLE TARTIŞAMAM.
anlaşılmayan ! ~ 7 yıl önce
havacılıkta en önemli şey uçuş güvenliğidir,ikram ve lounge değildir. aklı başında toplumlar ikram ve lounge'a önem vermezler güvenli bir şekilde uçmaya önem verirler !
CVP ANLAŞILMAYAN ~ 7 yıl önce
ARKADAŞIM. SİVİL HAVACILIĞIN MANTIĞI DEĞİŞMİŞ. ARTIK ŞİRKETLERİMİZDE YOLCU TERCİHİNİN İKRAM VE LOUNGE İLE ŞEKİLLENDİĞİNİ SÖYLEYEBİLEN İNSANLAR ÇALIŞIYOR.VE DE BU YORUMU DOĞRU BULANLAR DA VAR.TAKIM ÇALIŞMASI BU.
Anlaşılan (ek) ~ 7 yıl önce
Cetin Bey Sizin yaklaşımınız sadece uzak kalmak değil ayrıca art niyetli olmak da.Ben Tüm diğer girdilerin yanında yolcu tercihlerinin içinde ikram ve lounge ın da etkili olduğunu söylüyorum.Bu ödüller BC dalında verilen ödüller.Bu sınıfda uçan insanlar için artık uçuş güvenliği, Uçak yaşı, Firmanın bakım yetenekleri, Markası ( ki bu markayı yerden havaya tüm girdiler oluşturuyor) bir minimum istek haline gelmiş ve üstüne de bağlantılar ve saatleri, servis, ikram, ekip, koltuk kalitesi, eğlence sistemi, Kulaklıklar da konforu oluşturarak fark yaratan seçim sebepleri haline gelmiştir. Sizin küçümsediğiniz bu ödüller THY nin prestijli müşterilere ulaşabilme yeteneğini gösteriyor.Buraya herşeyi yazmıyoruz diye bilmiyoruz demek değil. Siz bile kendinizi sivil havacılığı bilen biri olarak adlandırabiliyorsanız, ben kendim için o sıfatı haydı haydı kullanabilirim diye düşünüyorum. Zahmet edip cevap bile yazmayın, zaten zihniyetinizin tüm perspektifi ve vizyonunuz yazınızdan okunuyor: Çağdışı
ANLAŞILAN ~ 7 yıl önce
SON YORUMUNUZDA YAZDIĞINIZ YANDA. "en Tüm diğer girdilerin yanında yolcu tercihlerinin içinde ikram ve lounge ın da etkili olduğunu söylüyorum. İLK YORUMUNUZDA YAZDIĞINIZ İSE "Yolcular elbette ikram ve lounge için THY yi tercih ediyorlar. " YORUMSUZ OLARAK SUNUYORUM. BEN SİVİL HAVACILIĞI TAM OLARAK BİLDİĞİMİ ÇALIŞIRKEN BİLE SÖYLEMEDİM. SİZ HAYDİ HAYDİ USTA OLUN.
Anlaşılan ~ 7 yıl önce
Yorumun geri kalanına pek bir lafınız yok. Tekrar Yazayım. ELBETTE BC Class yolcular ikram ve Lounge için THY yi seçiyorlar. Bu konularda yazı yazmadan gidip diğer havayollarının BC larını kullanın da farkı görün. Önce ödülü sonra yorumu ve yorumcuyu aşağılıyorsunuz. Sonra eleştiriyi de kabul etmeyip Diğer bir yorumcu ile size eleştiri getireni çekiştiyorsunuz. Hatta beğenenleri de eleştiriyorsunuz sinsice. Ve doğrusu yakışıyor size devam edin böyle. Sizi adam yerine koyup okuyup yorum yapanda kabahat.
CVP ANLAŞILAN ~ 7 yıl önce
BİR DAHA YAZMANIZA GEREK YOK. YAZDIKLARINIZ SİSTEMDE DURUYOR.NE SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZİ DOĞRU İFADE EDİN Kİ, DAHA SONRA BİR ÖNCEKİ YORUMUN BEYANINA İLAVE ETTİĞİNİZ KELİMELERLE MERAMINIZI DAHA DÜZGÜN YAZMAYA ÇALIŞMAYIN. HER YAZIŞMADA NEZAKETİ BİRAZ DAHA KAYBEDİYORSUNUZ.ÖNCE ÇAĞDIŞI, SONRA ADAM YERİNE KOYMAK VB...UZATIRSAK DAHA NELER GELİR KİMBİLİR.BİR HAVAYOLU ÇALIŞANI SİZİN GİBİ KİBAR OLMALI.HAKARET İÇEREN YORUMLARI YAYINLAMAMA YETKİMİZ VAR. NEDEN Mİ YAYINLIYORUM ? İNSANLAR GÖRSÜN VE ANLASIN DİYE.
Bir okuyucu ~ 7 yıl önce
Çetin Bey, yazınızda imla hataları o kadar fazla ki okurken konuya konsantre olmak imkansız hale geliyor. Bu tip imla hataları, Airporthaber gibi alanında öncü bir haber sitesine yakışmıyor. Düzenli bir takipçiniz olarak, yazınızı hazırlarken yazım kurallarına dikkat etmenizi rica ederim. Saygılarımla!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BİR OKUYUCU ~ 7 yıl önce
KONUYA KONSANTRE OLMANIZI ENGELLEYECEK KADAR İMLA HATASI VARSA YANDIK DEMEKTİR. BİR ZAHMET BİLDİRİRSENİZ DÜZELTEBİLİRİM. ZAHMET OLACAK.
hatalar ~ 7 yıl önce
merhaba, bu yorumu gorunce makalede biraz goz gezdirdim. genelde baglac olan ekler dogru yerde ayrilmis. ama asagidaki hatalari buldum . bu hatalar benim makaleye okumama engel degildi ama madem hatalarinizi sormussunuz , soyleyeyim dedim. uluslararası aredanada - arenada ayakizi - ayak izi Dışarıda olsakta - olsak da takipeden -takip eden Türkiyeyi -Turkiye'yi Amerika da - Amerika'da
CVP HATALAR ~ 7 yıl önce
İLGİNİN İÇİN TEŞEKKÜRLER. BAĞLAÇ HATALARININ KONSANTRASYONU ETKİLEYECEK BOYUTTA OLMADIĞINA SEVİNDİM. RAHMETLİ BABAM OKURKEN BEYNİN CÜMLE YAPISINI BOZMAYAN HATALARI ALGILAMADIĞINI VE HATTA EKSİK KELİMELERİN BİLE BEYİN TARAFINDAN CÜMLE YAPISINA UYGUN OLARAK TAMAMLANDIĞINI SÖYLERDİ. BU KONUDA BANA YAPTIRDIĞI ( ÖZELLİKLE EKSİK KELİMELERİN TAMAMLANMASI) DENEMELERİ HATIRLIYORUM. ) HER NE İSE DAHA DÜZGÜN OLMAYA ÇALIŞACAĞIM.AYRICA YAZIDA GÖRÜŞ HATALARINI ZİKRETMENİZİ DE BEKLERDİ. TEKRAR TEŞEKKÜRLER.
GUZEL ~ 7 yıl önce
ANLAYAN ANLAR. ANLAMAYAN OTURUR SİZE SKYTRAX'IN SİTESİNİ HATIRLATIR. ARTIK HERKES HAVACI OLDU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GÜZEL ~ 7 yıl önce
O ARKADAŞIN SÖYLEDİĞİ " BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI" MİSALİ.ÖNEMLİ DEĞİL.
airline quality ~ 7 yıl önce
www.airlinequality.com Bu siteden haberiniz olmamanız çok garip Çetin Bey..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AİRLİNES Q.. ~ 7 yıl önce
BİLGİMİN OLMADIĞINI NEREDEN ÇIKARTTIĞINIZI ANLAYAMADIM.CEHALETİME VERİNİZ LTF.
Sn Çetin bey ~ 7 yıl önce
Öncelikle sizin ve ailenizin bayramınızı kutlarım. Skytrax ödülleri hakkında havacılık camiasında pek iyi şeyler konuşulmuyor tamamıyle reklama ve çıkara dayalı deniliyor. Thy son yıllarda ciddi bir şekilde büyüdüğünden ve yöneticileri de reklama bayıldığından,pohpohlanmaları sonucu kesenin ağzını açmayı da sevdiklerinden ve bu özelliklerini de bilhassa avrupalıların iyi bilip,çıkarları için kullanmaları sayesinde thy ödülleri topluyor deniliyor bence doğruluk payı hiç de az değil. Hele şakşaklanmayı,havayı,gösterişi,siz şöyle iyisiniz böyle güzelsiniz gazlarına bayılan thy yönetici kalitesi geçmişten günümüze ortadayken. Bu arada Skytrax, İngiliz kökenli bir firma ve son 17 yılda dünyanın en iyi havayolu ödülünde bu ödülü alan tek avrupalı firma var o da British Airways ki bu da bu şirketin tarafsız mı taraflı mı olduğu konusunda kafa karıştırıyor tamam BA köklü ve iyi bir firma ama ödül veren ve alan İngiliz olunca acaba demeden edemiyoruz. Ayrıca havacılığı restorantcılıkla karıştıran, ikram,uçak içi eğlence ve cip salonlarına çok önem veren thy yönetimi, uçuş güvenliği gibi havacılığın en önemli olayında thy'nin neden liste sonlarında olduğunu da açıklasalar da öğrensek. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN.ÇETİN.. ~ 7 yıl önce
BİLMUKABELE SİZE VE AİLENİZE DE İYİ BAYRAMLAR OLSUN. MAALESEF BENİMDE DE ALDIĞIM DUYUMLAR BÖYLE.ARKADAŞIMIZIN HABERİNİZİN OLMADIĞINA ŞAŞIRDIM DEDİĞİ SİTEYE GİRİP YOLCU BEYANLARINI OKUYUP, PUANLAMALARINA BAKINCA KALİTENİN SÜREKLİ BİR OLGU OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR İNSAN. ASLINDA BİR YOLCUNUN ŞİRKETİ ÖNERMESİ TABİİ Kİ ÖNEMLİ BİR HUSUS. BU TÜR ARAŞTIRMALARI BUNU ÜZERİNE BİNA EDİLDİĞİ DE ORTADA. YAZIMDAKİ "Türk Hava Yolları açısından bunların tümüne en güzel cevabı artacak yolcu sayısı verecek." SÖZÜ DE AYNI KAPIYA ÇIKIYOR. ANCAK BENİM KAFAM EN İYİ HAVA YOLU OLMANIN KRİTERLERİNDE BİR TAKIM FARKLILIKLAR OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR. YOLCU TAKDİRİ VE ÖNERİSİ TABİİ Kİ ÇOK ÖNEMLİ. BÜTÜNÜN İÇİNDE YÜZDE KAÇLIK BİR ORANI OLMASI GEREKTİĞİNİ UZMANLAR DAHA İYİ BİLİR.AMA BU ORAN % 100 DEĞİLDİR.
CVP CETIN BEY ~ 7 yıl önce
Cetin bey yolcu sayısı en iyi sonucu gösterecek diyorsun ama kendin neredeyse aşağılayıcı yorumlar yapıyorsun! Bu tarafgirliğiniz yazılarınızı okumamaya itiyor insanı. Ben yolcu yorumlarına dayanarak insanların thy den memnuniyetine şahidim. Elbette eksikler var ama bu sizin alınan bir ödülü bile eleştirmenizi gerektrmiyor. Biraz hazım sorunu var galiba...
CVP SKYTRAX ~ 7 yıl önce
İŞLEMİN SİZİN İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ YAPILDIĞINI TAHMİN ETMİYORUM. TAM BİLMEMEME RAĞMEN KONU İLE İLGİLİ OLARAK YOLCULARLA DA GÖRÜŞME YAPILDIĞINI ZANNEDİYORUM. BELKİ BUNUN DOĞRUSUNU BİLEN BİRİ BİZE BİLGİ VERİR. ANCAK ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SKYTRAX' A BUNU MAİL İLE SORACAĞIM.CEVAP VERİRLER Mİ BİLMEM.BU NEDENLE YAZIDA BU ÖLÇÜMLEMENİN KISTASLARININ AÇIKLANMASININ GEREKTİĞİNİ YAZDIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamamen oyle. ~ 7 yıl önce
Skytrax CEO'su Edward Plaisted TK'da cok uctu. Kendisine ucaga kadar eslikde edildi. Ayrica dedigim gibi Skytrax denetcilerinin bileti de TK tarafindan kesildi. Denetcinin ucacagi seferin kabin amirinin elinde Kabin Baskanligin'dan gelen bilgi ve dikkatli olunmasi yonunde talimat var. Bu seferi yapacak ucakta arizali koltuk , arizali IFE sistemi olmamasina dikkat edilir. Kabin personeli sayisinin bile normal zamandakinden daha fazla oldugunu da hatirliyorum. Amir'e denetcinin yer numarasini da verilir ki ikramda kusur olmasin. Tabi ki Skytrax'e sorabilirsiniz ama bunlari kabul etmeyeceklerdir. Dedigim gibi bu isler hikaye.
Skytrax hikaye. ~ 7 yıl önce
Bu isler hikaye. Skytrax'in denetcilerine bileti tk ofisi kesiyor. Teftis edilecek seferdeki ekibe kabin baskanligindan onceden bilgi veriliyor. Mufettis upgrade ediliyor. Sonrada sanki hic bir sey bilmiyormusuz gibi tiyatro oynuyoruz. Parayi ver Skytrax'de en iyi havayolu ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunaydin ~ 7 yıl önce
Tum diger havayollarinda sistem bu sekilde isliyor. Bize ozel bir durum degil. Skytrax ilk kuruldugu yildan beri boyle. Kisacasi skytrax hikaye.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000