02 Şubat 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sayın yazar , sektörün sorunu ''Sendikalar''bu konuya parmak bastığınız icin Teşekkürler .Eğer kurumlar sık sık üyesinin oyuna başvurmuyorsa orda demokrasi yok demektir.'temsilciler, yönetici aday adayları .tis .imza aşamaları önemli kararlar icin mutlaka üye eğilimi alınmalı.Dün''devrimci'' Ayçin , bugün EMANET aynı yerde ler üyenin oyundan korkuyorlar temsilci seçimi ondan yapılmıyordu.yapılmıyor.üyenin oyunu alırken iyi söz ve karar sahibi olması gelince cahil.Ali Bey.lütfen mahkemeyi iyi takip edin pis kokular geliyor 5 defa hakim değışti her uzama çalışanlara kaybettiriyor.Hava olmuş Çelik olmuş önemli değil biz söz ve karar sahibi olabilecekmiyiz o çok önemli .Sizinle ğörüşmek istiyoruz mağdur HABOMCU'lar olarak AYÇİN.EMANET oydurdu.FERO .MUSTİ bade koyduruyor hesabını soracağız.
  • Sayın Ali Bey Bazen çok iyi konulara parmak basıyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum. Özellikle şu lisanslsr konusu be Yavuz Güver. Bu konunun peşini bırakmayın ne olur. Hadi paralarımız gitti peki bu işin sorumluları ne olacak. Birde yukarıda bir arkadaş değinmiş. Teknikte bazı isimler nedir ne yapmaya çalışıyor bunlar Kemal Bekçi ve bazı isimler. Yoksa başka yapılar mı oluşuyor? Sesimiz olduğunuz için size güveniyoruz.
  • Yavuz Güver'e kimse dur demeyecek mi peki?
  • Arkadaşlar her taşın altından bu Yavuz Güver ve Kemal Bekçi çıkıyor. Ali Bey bunları birgün anlat bizede bunları daha iyi tanıyalım.
  • Tüm bunların yanında iş kanununda belirtilen senelik izin kullanımı hakkında. Kanun ne der ; senelik izin enfazla ikiye bölünebilir.Ve en az 12 - 18 gün olarak. Sendikanın görüş açısında gerçekleşen ise 5 günlük 3 günlük senelik izinleri kullandırma.Hatta mazaret izini kullanmasın bir gün senelik izinden kullansın teklifi bile yapılmaktadır. Sendika buna bile karışmaz iken, Apartman dairesi beklemek normaldir.(Bu çalışanlar ve sendika için) Ne temsilcisi,ne başkanı,yani dibinden üstüne kadar hiç bir sendikacı karışmaz.Yapılacak olan dairelerden gelecek komisyona odaklanmıştır. Sağa sola hiç bir sorumluluğu olmayan (Mühür,İmza,Trax,Denetlenme vb.)teknisyen yardımcılarını doldurarak, Adam , kafa sayısını artırarak çözünm bulmaya çalışmalarda cabası dır.
  • Arkadaslar yapmayın bizler bir bit sistemin parcalariyiz birimiz olmasa öbürü olmaz sitem çalışmaz yapmayın kırmak kolay yapmak zor .ama o bilinçsizce yazan f/o ya sadece ona lafım başkası üstüne alınmasın askeri pilotlar hariç o cahil gördüğün teknisyenlerin okumamış olanı Eskişehir de pilotaj okur saki karşındaki teknisyenleri birbirine karıştırma TOEFL da tavan puanları alıp sadece hobi olsun diye cebinde pilot lisansı olan bir sürü teknisyen var yani anlayacağın f/o cuk boğaz kırk bogum düşünmeden konuşma
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Kendısını ıtıbarlı bır cok egıtımden gecmıs dıl bılen eskı tıp müdürü vede teknısyenlerı sanayıdekı ustalara benzeten fo eskı bır kabın ekıbı olarak ucaktakı tuvalet kagıdı yatılarda otele götürmek ıcın ekıp yemegıne tenezzül eden sayın kaptanlarımıza ne dıyeceksınız
  • Yahu tutturdunuz pilot pilot. Cok kalifiyeler sanki. Bizim OzDiyarbakir ( hani su karpuz logolu olan firma ) Turizm'deki kaptanlardan ne farklari var. Muavinler de uc sene sonra kaptan oluyo eyyy Fo.. Adini sapini yaz desek yemez de bari delikanli gibi egitim hayatini yaz da gorelim astronot egitim hayatini.. senin gibi uc bes sonradan gorme pilot yuzunden tum camia zan altinda kaliyor
  • Sendika geçmiş yönetimin borçlarını ödedi.THY A.O hakkaniyetli sözleşme imzaladılar.Eski yönetim yüzünden sefil olan 305 arkadaşımız işe geri döndü.Söz verdikleri yabancı dil eğitimini başlattılar.Her ay üyelere yönelik motivasyon açısından önemli abant isg seminerleri başlattılar.Evi olmayan üyeleri yapmak için kooperatif kurulması için öncü oldular.24 YILDA BOŞ KASA BIRAKIP GİDEN SENDİKA VARDI.Şimdi aidatlar üyeye dönüyor.Bunun içinmi sendikamız kötüleniyor.Bizler sendikamıza güveniyoruz.MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIRMIŞ.

SİZ TEKNİSYENİN HALİNDEN NE ANLARSINIZ?

THY'nin çalışanlarının sendika konusunda neden hiç yüzü gülmedi? Geçmişe bakıyorsunuz ideolojik sendikacılık, bugüne bakıyorsunuz beklentileri hiç mi hiç karşılayamayan üstüne üstlük güncel konulara yönelik tepki veremeyen bir garip yönetim. Son açıklamaları evlere şenlik. Varlığı ile yokluğu anlaşılamamış sendika(cılık).

Gülüp geçiyorum gerçekten. Hava İş Sendikası bir yılı aşkın bir süredir varlığı ile yokluğu arasına sıkışmış durumda. THY yönetimi destekli olarak seçimleri kazanıp koca bir teşkilatın yükünü kaldırmak kolay olmasa gerek.

Şirin görünmenin yolu da belli. Abant'larda tatilvari toplantılar, ev sahibi yapmak üzere kurulan kooperatifler. Elbette sosyal sorumluluk projeleri yapılabilir. Üyelerin de buna ihtiyacı olabilir.

Lakin öncelik çalışma şartlarının, çalışan lehine takip edilmesidir. Geçen hafta sendika bir açıklama yayınladı. Aba altından sopa tehdidinden başka birşey göremedim.

Örnek vermek gerekirse açıklamanın daha başında "Teknik A.Ş. yönetimi ile ek protokol sonrası yapılan teknik personel alımlarında işverenin bu protokole uymadığı, yöneticilerin bakkal dükkanına çırak alır gibi personel alımı yaptıklarını  ibretle izliyoruz. Bu çirkin davranışların bir bedelinin olacağını unutmayın, biz unutturmayacağız. Bu yöneticiler Teknik A.Ş.'nin TİS'e bağlı SENDİKAL ÖRGÜTLÜ  işyeri olduğunu öğrenmedilerse yakında öğreneceklerdir" denilmiş.

Altını doldurmadığınız hiçbir tehdit etkili olmaz. Bu açıklamayı yapan sendikanın ne biliyorsa, nasıl öğretecek ise açıklamanın içinde yer almasını beklerdik. Üyenin anlamadığı hiçbir açıklama üye nezdinde itibarlı değildir. Yöneticilere hitaben yazılan tehditler, sendika ile yönetici arasında pazarlık konusu yapılmak için yazılmış ise de buna üyelere ihanet derim.

Sendika yönetimi başka uyarılar da yapmış. Mesela yetişmiş teknisyenin yurtdışına kaçtığını, yabancı uçak bakımlarının olmadığını belirtmiş. Merak ediyorum; kaç tane yetişmiş, deneyimli teknisyen yurtdışına kaçtı. Uçakların bakımları emin ellerde değil mi?

Sendikanın sahte EASA lisanslı teknisyenleri de araştırmasını, bu lisansları verenler hakkında da bir açıklama yapmasını beklerdim. Ama sessizliği tercih ederek, bu parasını kaptırmış teknisyenlerimizin nezdinde diğer teknisyenlerin de itibarını zedelemiş oldular.

Sendikanın yapması gereken teknisyenlerin sorunlarına çözüm bulmak. Örneğin bilet sıkıntısını bilmeyen yok. Bunu çözün.

Gerçi onların çözmeye vakitleri yoktur.

Hava-İş Sendikası, Tüm Havacılar Derneği, Hava İş Konut Yapı Kooperati üçgenine çöreklenenler hep aynı isimler. Bir bakıyorsun derneğin başkanı aynı zamanda kooperatif başkanı. Öte yandan sendika başkanı aynı zamanda kooperatifin denetim kurulu başkanı. Niye bağımsız biri değil diye merak eder dururum. Aynı sazın telini çalan insanların yönettiği, denetlediği kurumlarda olumsuz bir girişime kim dur diyebilir ki?

Bu arada bir de bu dernek, sendika, kooperatif üçgeninin yayın organı var. Devran döneminin bu tip girişimlerinin kokusu daha sonra ortaya çıkar. Biz tüm zamanlarda olduğu gibi şimdi de yakından takip ederek üyelerin kesesinden çıkan her kuruşun doğru yolda harcanıp harcanmadığını takip edeceğiz.

THY çalışanlarının sendikal beklentisi bu ise söylenecek söz yok. İnsanlar kendilerinin çıkarlarını koruyup kollayacak yöneticileri kendileri seçer. İşte bu sebeple biz yanlışı yazarak üyelere doğruyu gösterme yönündeki çalışmamızı sürdüreceğiz. Dün olduğu gibi bugün de kimin-kimsenin yanında olmadığımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dün ideolojik sendikacılığa nasıl karşı isek bugün yönetim yanlısı olduğuna inandığımız ve üyeler için çalıştığına inanmadığımız yönetimi eleştirmeyi sürdüreceğiz.

Bizim için asli vazife üyelerin haklarını savunmak. Gerisi önemli değil.

SİZ TEKNİSYENİN HALİNDEN NE ANLARSINIZ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Cemil ~ 9 yıl önce
Sayın yazar , sektörün sorunu ''Sendikalar''bu konuya parmak bastığınız icin Teşekkürler .Eğer kurumlar sık sık üyesinin oyuna başvurmuyorsa orda demokrasi yok demektir.'temsilciler, yönetici aday adayları .tis .imza aşamaları önemli kararlar icin mutlaka üye eğilimi alınmalı.Dün''devrimci'' Ayçin , bugün EMANET aynı yerde ler üyenin oyundan korkuyorlar temsilci seçimi ondan yapılmıyordu.yapılmıyor.üyenin oyunu alırken iyi söz ve karar sahibi olması gelince cahil.Ali Bey.lütfen mahkemeyi iyi takip edin pis kokular geliyor 5 defa hakim değışti her uzama çalışanlara kaybettiriyor.Hava olmuş Çelik olmuş önemli değil biz söz ve karar sahibi olabilecekmiyiz o çok önemli .Sizinle ğörüşmek istiyoruz mağdur HABOMCU'lar olarak AYÇİN.EMANET oydurdu.FERO .MUSTİ bade koyduruyor hesabını soracağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonsuz ~ 9 yıl önce
Sayın Ali Bey Bazen çok iyi konulara parmak basıyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum. Özellikle şu lisanslsr konusu be Yavuz Güver. Bu konunun peşini bırakmayın ne olur. Hadi paralarımız gitti peki bu işin sorumluları ne olacak. Birde yukarıda bir arkadaş değinmiş. Teknikte bazı isimler nedir ne yapmaya çalışıyor bunlar Kemal Bekçi ve bazı isimler. Yoksa başka yapılar mı oluşuyor? Sesimiz olduğunuz için size güveniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yavuz Güver'e kimse dur demeyecek mi peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaş ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar her taşın altından bu Yavuz Güver ve Kemal Bekçi çıkıyor. Ali Bey bunları birgün anlat bizede bunları daha iyi tanıyalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izinsiz ~ 9 yıl önce
Tüm bunların yanında iş kanununda belirtilen senelik izin kullanımı hakkında. Kanun ne der ; senelik izin enfazla ikiye bölünebilir.Ve en az 12 - 18 gün olarak. Sendikanın görüş açısında gerçekleşen ise 5 günlük 3 günlük senelik izinleri kullandırma.Hatta mazaret izini kullanmasın bir gün senelik izinden kullansın teklifi bile yapılmaktadır. Sendika buna bile karışmaz iken, Apartman dairesi beklemek normaldir.(Bu çalışanlar ve sendika için) Ne temsilcisi,ne başkanı,yani dibinden üstüne kadar hiç bir sendikacı karışmaz.Yapılacak olan dairelerden gelecek komisyona odaklanmıştır. Sağa sola hiç bir sorumluluğu olmayan (Mühür,İmza,Trax,Denetlenme vb.)teknisyen yardımcılarını doldurarak, Adam , kafa sayısını artırarak çözünm bulmaya çalışmalarda cabası dır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karışma ~ 9 yıl önce
sanane iznini 3 gün kullanandan 5 gün kullanandan isteyen istediği gibi kullansın 12 ve 18 gün olarak ikiye bölmek istedinde böldürmedilermi nasıl bi kafadasınız ya
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar yapmayın bizler bir bit sistemin parcalariyiz birimiz olmasa öbürü olmaz sitem çalışmaz yapmayın kırmak kolay yapmak zor .ama o bilinçsizce yazan f/o ya sadece ona lafım başkası üstüne alınmasın askeri pilotlar hariç o cahil gördüğün teknisyenlerin okumamış olanı Eskişehir de pilotaj okur saki karşındaki teknisyenleri birbirine karıştırma TOEFL da tavan puanları alıp sadece hobi olsun diye cebinde pilot lisansı olan bir sürü teknisyen var yani anlayacağın f/o cuk boğaz kırk bogum düşünmeden konuşma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kendısını ıtıbarlı bır cok egıtımden gecmıs dıl bılen eskı tıp müdürü vede teknısyenlerı sanayıdekı ustalara benzeten fo eskı bır kabın ekıbı olarak ucaktakı tuvalet kagıdı yatılarda otele götürmek ıcın ekıp yemegıne tenezzül eden sayın kaptanlarımıza ne dıyeceksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo`ya ~ 9 yıl önce
Yahu tutturdunuz pilot pilot. Cok kalifiyeler sanki. Bizim OzDiyarbakir ( hani su karpuz logolu olan firma ) Turizm'deki kaptanlardan ne farklari var. Muavinler de uc sene sonra kaptan oluyo eyyy Fo.. Adini sapini yaz desek yemez de bari delikanli gibi egitim hayatini yaz da gorelim astronot egitim hayatini.. senin gibi uc bes sonradan gorme pilot yuzunden tum camia zan altinda kaliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 9 yıl önce
Sendika geçmiş yönetimin borçlarını ödedi.THY A.O hakkaniyetli sözleşme imzaladılar.Eski yönetim yüzünden sefil olan 305 arkadaşımız işe geri döndü.Söz verdikleri yabancı dil eğitimini başlattılar.Her ay üyelere yönelik motivasyon açısından önemli abant isg seminerleri başlattılar.Evi olmayan üyeleri yapmak için kooperatif kurulması için öncü oldular.24 YILDA BOŞ KASA BIRAKIP GİDEN SENDİKA VARDI.Şimdi aidatlar üyeye dönüyor.Bunun içinmi sendikamız kötüleniyor.Bizler sendikamıza güveniyoruz.MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIRMIŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM'na cevap ~ 9 yıl önce
Sendikanın borçlarını aylık 800 bin TL'lik üye aidatlarını saçıp savurmayan kim gelse sıfırlardı. Bunu abartılacak bir şey değil. 305 kişinin hepsi dönemedi. Dönenler de (purcer'lığı gelmiş amir bile) kıdemi sıfırlanarak işe alındı. Sendikanın görevi işçilerin sosyal ve maddi haklarını arttırmak ve iş güvenliği sağlamaktır. Hani, nerede? Teknik'te mağduriyet bitti mi? Hayır! TİS'te fazla mesai şartları belli iken işveren illegal olarak iki senedir mutabakat imzalatıyor personele. Tepki var mı? Hayır! Hava-İş terihinde ilk kez 3 senelik ve 6 aylık %3 zamla TİS imzalandı. İşçi lehine mi? Hayır! Kazanılmış hak olan kabin memurunun %80 maaşla işe başlama hakkı %50'ye çekildi. Reva mı? Hayır! İşyeri temsilcileri seçimle belirlenecekti. Öyle mi oldu? Hayır! Geçen sene yatan 4000 TL.paraya yüksek kardan dolayı kar payı dendi. Bu sene de yüksek kar var ve sendika talep etti.Yatıyor mu? Hayır! Dah ortada proje ve arsa yok kooperatif kuruluyor birilerinin (işveren mi acaba?) talimatıyla.Hadi be!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000