30 Ağustos 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • arff kategorisini karşılaması için 7 araç olması gerektiğini nerden uyduruyorsun. 3 kişi araç kullanır gerisi diğer işleri halleder dediğim gibi teorik olarak problem yok. Bilmeden okumadan öğrenmeden yorum yazmayın diyincede kızıyorsunuz :))) Havacıysanız ben biliyorum demekle olmaz okuyacaksın kendini geliştireceksin Boşuna dememişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diye
  • güzel kardeşim 4 sksvt araç 1 kkt 1 kurtarma ve 1 arazöz bu araçlara 7 personel haydi şimndi kategoriyi karşılat personeli dağıt alarm ofisiyle ekip sorumlusunuda düş listeden 5 personel 7 araç
  • 35 YILLIK HAVACIYIM.OMRUMUN COGU YONETICI OLMADAN SGHM DE GECTİ.UCAK KİRLAMADAN TUTUN PILOT LISASLARINA HATTA TEKNIK VE DISPEC LİSASLARINA HATTA ŞİRKET KURMA İŞLERİNE KADAR UGRAŞTIM.ŞİMDİYE KADAR YAPILAN YORUMLARDAKİ GİBİ HİÇ BİR ÇALISAN TARAFIMA KOTÜ DAVRANMADI.YENİ BAŞLAYAN BAZI ARKADAŞLAR BELKİ TEREDDÜTDE KALDIGI KONULAR OLDU AMA HİÇ TERSLENMEDİLER.ŞİKAYETCİ OLANLARIN ÇOGU YA EVRAKLARI EKSİKTİR YA UÇUŞ SAATLERİ YAZILMAMIŞTIR.MADEM HAVACISINIZ NİÇİN HİÇ DEGİŞMEYEN CENAREL DECT FORMLARI HALA NIL DELINIP İMZALANIYOR BIR SURU MASRAF BUNLARLA UGRASIN BIRAKIN ORADİ İNSALARDA RAHAT VE HUZURLU CALİŞSINLAR.UNUTMAYINKİ BİZLERT BİR EKİBİZ .SZİN KALİTECİLER COKMU DORU ÇALISIYORLADA ORAKİ YENİ BAŞLAYAN ARKADASLARA LAF ATIYORLAR
  • arff kategorisi kişi sayısına endeksli değil ki, kategoriyi sağlayacak araç ve teçhisatı kullanacak personel varsa teorik olarak sorun yoktur. Lütfen bilip bilmeden okumadan öğrenmeden yorum yapmayalım.
  • SHGM NÜ DE ALMANLARA VERELİM ÖZELLEŞTİRELİM GİTSİN ...
  • shgm bodrumda yaptığı incelemede arff de 7 kişi ile nöbet tutulduğunu tespit etmiş katagoriyi karşılamayan bu sayıyla ilgili hiç bir yaptırımda bulunmamış sadece tavside bulunmuş. avrupada olsa katagori düşürülüp ona göre uçak trafiğine izin verilirdi
  • İyi güzel söylüyorsunda shgm de firma temsilcileri olmazsa bahsettiğin sistem zor işler,Ayrıca Tescile giren uçakların yada bakımı gelen uçakların sertifikalarını nasıl yapacaksın ıslak imza yada mühür olmadan merak ettim.
  • ali arıdru ve zafer şimşeklr gibi insnlar olursa sivil havacılık iyi yolda.daha öncekler çiflik olarak kendi menfaatlerine yönelttiler.biri oğlunu diğeri yeğenini kardşni etketiyle biryerlere yerleştirdiler.kanun biziz dediler.soruşturmalar olursa herşey meydana cıkacak.dün geldiler.şimdide hava yollarına yol yapıyorlar girmeye.lütfen bunların yolunu kesin ilğililer.
  • Zaten sorun şu ki tecrübesiz olanlar bile gelip bir sürü bulguyla dönüyor, birde tecrübeli olanlar gelse neler olur acaba.
  • SHGM'de çalışanlar kadar başınıza taş düşecek inşallah. Bu kadar kötü yönetilen bir sektörü yönetmek kolaymı sanıyorsunuz. Tek sorunu SHGM bizi neden daha çok denetlemiyor olan bir sektör olurmu, denetleyip cezayı bastığı zamanda yandım ana diye bağırıyorlar. Bu sektörde çalışanların çoğunu sizin o beyenmediğiniz SHGM odacı veya caycı olarak bile çalıştırmaz.

Sivil Havacılık Ne Yapmak İstiyor?

"Havacılık" denildiğinde aklımıza hemen yolcu taşımacılığı geliyor. Hemen hemen hepimiz üzerimizde uçan o koca gövdeli demir kuşları merak ederiz ve onun sesini duyduğumuzda ister istemez kafamızı gökyüzüne çeviririz. Bütün bu uçan aletlerin sorumlusu da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'dür.

Ne günlerini biliriz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün. Sekiz yıl öncesine kadar hiç popülaritesi yoktu. Fare yuvası Gar Gazinosu'nun içine sıkışmış SHGM, ünlü sanatçıların sesinin yankılandığı duvarlar arasında iş yapmaya çalışırlardı.

Ne yöneticiler geldi geçti. Hepsi Sivil Havacılık için çalıştılar, çırpındılar. Kimi bilerek, kimi bilmeyerek hatalar da yaptılar. Elinde sopa ile "kim erken gelecek kim geç gelecek" diye kapı önünde bekleyen yöneticilerden, rüşvet alırken suçüstü yapılan yöneticilere kadar bir dolu insanın iyi yada kötü anıları var SHGM geçmişinde.

Ak Parti iktidara geldiği vakit kendine yeşil elbise siparişi verenleri de gördük SHGM tarihinde.

Yetkili yetkisiz, ilgili ilgisiz hemen hepimiz eleştiririz SHGM'yi. Kimimiz havacılık kurallarına riayet etmeyip usulsüzlük yaptığımız için yediğimiz ceza için, kimimiz ise kendimize ayrıcalık tanınmadığı için eleştiririz. Birde körü körüne eleştirenler vardır. Onlar resme bakmadan, bilmeden sadece eleştirmek için eleştirir. Bazılarımız ise gerçekten havacılığımızı sevdiği için eksiklikleri görerek makul ve mantıklı eleştiriler yaparlar. Sağlıklı olan da budur. Yapıcı eleştiri yapanlar yapılanları da görüp alkışlayanlardır zaten.

Sekiz yıl öncesini düşünüp bugün gelinen noktaya bakınca sivil havacılık adına yapılanları görmemezlik olmaz.

Yine geçmişi hatırlıyorum. Her şirketin bir elemanı ya SHGM koridorlarında cirit atarlardı. Şirketlerin evrakları uluorta yerde gezerdi. Sistem o kadar kötü idi ki, bir şirketin evrağını diğer şirketin temsilcisi görebiliyordu. Çat kapı SHMG'ye gidilip kapı bile çalınmadan içeri girilebiliyordu. SHGM personeli sektör ile iç içe yaşıyordu. Bu samimiyet devlet disiplini ile örtüşmeyince SHGM otoritesi de işlevini yitiriyordu.

Ama artık işler değişti. Dünya hızla değişirken ulaşımda özellikle havacılık alanında hayal edilemeyenler gerçekleşti.

Şimdi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeni bir uygulama ile havacılık sektörünün önünü açacak. Artık evrak dönemi bitiyor. Sayfalarca kağıtlarla uğraşılmayacak. Kısacası ıslak imza dönemi bitiyor ve yeni bir çığır açılıyor. Yıl sonu itibari ile yapılacak tüm işlemler online sistem üzerinden işleyecek.
Şirketler de bu sistem üzerinden işlerini online olarak takip edecekler.

Günümüzde her şeyin hız olduğunu düşünürsek bu sistem iyi işlediği taktirde şirketlerin Ankara'ya su seferi yapmasına gerek kalmayacak.

Hadi bakalım hayırlısı diyelim ve bekleyip görelim.
Sivil Havacılık Ne Yapmak İstiyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 14 yıl önce
arff kategorisini karşılaması için 7 araç olması gerektiğini nerden uyduruyorsun. 3 kişi araç kullanır gerisi diğer işleri halleder dediğim gibi teorik olarak problem yok. Bilmeden okumadan öğrenmeden yorum yazmayın diyincede kızıyorsunuz :))) Havacıysanız ben biliyorum demekle olmaz okuyacaksın kendini geliştireceksin Boşuna dememişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
güzel kardeşim 4 sksvt araç 1 kkt 1 kurtarma ve 1 arazöz bu araçlara 7 personel haydi şimndi kategoriyi karşılat personeli dağıt alarm ofisiyle ekip sorumlusunuda düş listeden 5 personel 7 araç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
35 YILLIK HAVACIYIM.OMRUMUN COGU YONETICI OLMADAN SGHM DE GECTİ.UCAK KİRLAMADAN TUTUN PILOT LISASLARINA HATTA TEKNIK VE DISPEC LİSASLARINA HATTA ŞİRKET KURMA İŞLERİNE KADAR UGRAŞTIM.ŞİMDİYE KADAR YAPILAN YORUMLARDAKİ GİBİ HİÇ BİR ÇALISAN TARAFIMA KOTÜ DAVRANMADI.YENİ BAŞLAYAN BAZI ARKADAŞLAR BELKİ TEREDDÜTDE KALDIGI KONULAR OLDU AMA HİÇ TERSLENMEDİLER.ŞİKAYETCİ OLANLARIN ÇOGU YA EVRAKLARI EKSİKTİR YA UÇUŞ SAATLERİ YAZILMAMIŞTIR.MADEM HAVACISINIZ NİÇİN HİÇ DEGİŞMEYEN CENAREL DECT FORMLARI HALA NIL DELINIP İMZALANIYOR BIR SURU MASRAF BUNLARLA UGRASIN BIRAKIN ORADİ İNSALARDA RAHAT VE HUZURLU CALİŞSINLAR.UNUTMAYINKİ BİZLERT BİR EKİBİZ .SZİN KALİTECİLER COKMU DORU ÇALISIYORLADA ORAKİ YENİ BAŞLAYAN ARKADASLARA LAF ATIYORLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arff kategorisi kişi sayısına endeksli değil ki, kategoriyi sağlayacak araç ve teçhisatı kullanacak personel varsa teorik olarak sorun yoktur. Lütfen bilip bilmeden okumadan öğrenmeden yorum yapmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM NÜ DE ALMANLARA VERELİM ÖZELLEŞTİRELİM GİTSİN ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
shgm bodrumda yaptığı incelemede arff de 7 kişi ile nöbet tutulduğunu tespit etmiş katagoriyi karşılamayan bu sayıyla ilgili hiç bir yaptırımda bulunmamış sadece tavside bulunmuş. avrupada olsa katagori düşürülüp ona göre uçak trafiğine izin verilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İyi güzel söylüyorsunda shgm de firma temsilcileri olmazsa bahsettiğin sistem zor işler,Ayrıca Tescile giren uçakların yada bakımı gelen uçakların sertifikalarını nasıl yapacaksın ıslak imza yada mühür olmadan merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ali arıdru ve zafer şimşeklr gibi insnlar olursa sivil havacılık iyi yolda.daha öncekler çiflik olarak kendi menfaatlerine yönelttiler.biri oğlunu diğeri yeğenini kardşni etketiyle biryerlere yerleştirdiler.kanun biziz dediler.soruşturmalar olursa herşey meydana cıkacak.dün geldiler.şimdide hava yollarına yol yapıyorlar girmeye.lütfen bunların yolunu kesin ilğililer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten sorun şu ki tecrübesiz olanlar bile gelip bir sürü bulguyla dönüyor, birde tecrübeli olanlar gelse neler olur acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM'de çalışanlar kadar başınıza taş düşecek inşallah. Bu kadar kötü yönetilen bir sektörü yönetmek kolaymı sanıyorsunuz. Tek sorunu SHGM bizi neden daha çok denetlemiyor olan bir sektör olurmu, denetleyip cezayı bastığı zamanda yandım ana diye bağırıyorlar. Bu sektörde çalışanların çoğunu sizin o beyenmediğiniz SHGM odacı veya caycı olarak bile çalıştırmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000