15 Kasım 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Omurgasızmı olmak gerekıyor ılla ıyı bır ucus gerceklestırmek ıcın ?Yoksa elımızde posetlemı gelecegız ?YOksa baskaları gıbı ıdarı ıslerde calısıp yalakalıkmı yapmak gerekıyor bu sozde egıtmenın ılgısını ve ogretme yetısını yakalamak ıcın..Bız kımın ne oldugunu cok ıyı bılıyoruz sız burada nefesınızı tuketmeyın ucuslarda yasanılanlar bılınmektedır.Kımse kımsenın ayıplarını ortmesın bosuna cunku.Vurdumduymazdır,ılgısızdır,Ogretmenpilottan cok ogretmeyen pilottur,soru sorarsın kaale almaz,aklı THy'dedir,prensip sahibimi ??????Askeri zihniyeti bırakamamıstır.Yazık sadece buradakı ınsanların Sn.Konakoglunu aklama yarısına gırısmesı sızlerıde bılıyoruz.....
  • Sayın Ekrem Konakoğlu uçuş öğretmeninin yetiştirdiği pilotların şu an nerelerde ve ne seviyelerde olduğunu herkez biliyor,uçuş disiplini ve yeteneği konusunda Türkiyenin en iyisi olan bir uçuş öğretmeni hakkında kaç saatlik uçuşun var ki yorum yapabiliyorsun? Sen hala palyede hocanın ne yaptığının neyi göstermek istediğinin farkında bile değilsen senin aklından şüphelenmen gerekir ki el melekesini okadar iyi veriyor ki aklı olana oda uçuş hayatı boyunca en önemli noktada rahat ediyor, kendi yetersizliklerimizi burdan yorum yaparak belli etmeyelim uçuş disiplinin almış olsaydın zaten burdanda yorum yapmazdın...
  • öncelikle '' insansız uçak sistemleri'' yazsının altına yazıya yönelik hiçbir mana içermeyen, içerdikleriyle de anlamsız saygısız ve cahilce yazılan bu yaznın hiçbir süzgeçten geçmeden buraya yansıdığını düşünüp airport haber yönetiminden bu yazdığım dahil bu tür yazıları değerlendirerek biz takipçilerine sunmasını arz ediyorum. Hocamızın melekelerini ve şüphesiz yeteneğini konuşarak magazin haberine çevirmemek, yazıya ve emeğe olan saygıyı korumak adına başka cevap yazılmamasını umuyorum.
  • sağ koltukta otururken 'solda şimdiye kadar kaç öğrenci oturdu haberin var mı? ' diye sorarak kendini büyük görme ve böbürlenme içinde bulan Ekrem konakoğlu, logbook sayfalarını gösterip hava atan ancak C-172 dahi pistin ortasına indiremeyen birinden ancak insansız hava aracı hakkında bilgi bekleyebilirsiniz. palyeyi dahi lövye ileri geri yaparak ancak 3 teker inebilir. bu en iyi ihtimaldir. yazı güzel ama malesef çenen kadar el meleken yok. başarılarının devamını dilerim. ama uçuş haricinde.
  • Hocam sizin gibi kaliteli bir havacının yazıları bize ışık tutacaktır. Akademisyen diye geçinip her hafta boş boş yazılar varken siz neden yazılarınıza devam etmiyorsunuz anlam veremedim!
  • 11 ekim den bugüne kadar başka bir makaleniz niçin çıkmadı?
  • yaziktir yahu universite sinavsiz bedava akademi mi olur. ozel kartla giris olsun diye
  • pegasus hava yolları hakkında birşeyler yazarken çok düşünmenizi tavsiye ederim snKıdık. pegasus eski pegasus değil.orası artık kurumsal bir şirket ve sizin düşünemeyeceğiniz birçok konular en ince detayına kadar araştırılıyor yani bu büyüme plansız programsız değil siz hiç merak etmeyin.
  • Ali bey teşhis gayet iyi. Talpa'nın web sitesine bir girip Hava Hukuku Konferansı Gerçekleştirildi başlığı altını tıklayıp haberin tamamına bir bakıverin. Konferansdan satırbaşlarını bir okuyun, ne göreceksiniz? Akademinin bildirgesinin bir süper özeti. Konferansın adı Talpa Hava Hukuku Konferansı, kendi sitelerinde konferansın satırbaşları arasında hukuktan tek kelime bahis yok. Bu konuya dikkatinizi çekmemin sebebi, aslında konferansın da akademi konferansı oldugunu düşünmemdir. Aadamların varı yoğu kaza araştırması ve adil kültür. Adil olmayan kültürür de anlatsalar iyi olacak
  • Sizi hedef tahtası yapmadı ve füze ramplarını yöneltmedi? Merak ettim.

SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİ FİYASKOSU

Akademi akademi olalı böyle zulüm görmemiş, eminim akademinin ilk kurucusu Eflatun’un kemikleri hiç bu kadar sızlamamıştır.
Akademi ilk kurulduğunda, herhalde havacılık sektöründeki personele eğitim verecek bir kurum diye düşünmüştük. Öyle ya, akademi denilince akla başka ne gelebilir ki... Ama işin aslını öğrendik ki , ortada ne eğitim var ne bilim adına herhangi birşey... Var olan tek şey, birkaç gönüllü havacılık sektörü çalışanının, mevcut düzendeki bilinen konuları ve eksiklikleri temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze sunması...
Akademi’nin vitrindeki isimleri hafta içinde kameralar karşısına geçti. Kameralar her ne kadar çekimde olsa da ya muhabirler haberi iyi pazarlayamadı merkezlerine ya da gerçekten haber değeri görülen bir durum yoktu ki, sonraki gün ne gazetelerde ne televizyonlarda konuya ilişkin haberleri göremedik.
O günkü basın toplantısına ben katılmadım. Ancak arkadaşlarım toplantıyı takip etti. Katılımcıların konuşmaları, neredeyse akademi fikrinin ortaya çıktığı günün aynısıydı... İlk günden bu güne değişen tek bir cümle yok. Aynı konular, herkesçe bilinen ve çözümüne gayret edilen sorunlar, sanki ezberletilmek istenir gibi tekrar ortaya kondu. Açıkçası böyle olunca, 7 ay boyunca üzerine birşey koyamadınız mı diye aklımızdan geçmedi değil!
Neyse, bildiride katıldığımız noktalar var, katılmadığımız noktalar var. Ama benim üzerinde durmak istediğim konu bu değil. Benim asıl değinmek istediğim, neden akademi üyeleri her fırsatta Türk Hava Yolları üzerinden örnekler veriyor, neden olumsuzluklarda hep Türk Hava Yolları’nı örnek gösteriyor?
Bu ülkede hızlı büyüyen tek şirket Türk Hava Yolları mı? THY’den daha hızlı büyüyen şirket yok mu? Mesela neden Pegasus’un 2005 yılında 5-6 uçaklık filosu varken bugün 32 uçağı çıkmasını sorgulamıyor? Yüzde hesabı yaparsan THY, 2003 yılından bu yana yüzde 100’ün biraz üzerinde büyümüş ama Pegasus’un büyüme rakamı neredeyse yüzde 500... Aynı büyüme oranları Saga için SKY için söylenemez mi? Neden Akademi üyeleri bu ve buna benzer örnekleri vermekten imtina ediyor da sürekli THY’ye vurmayı kendilerine şiar ediniyorlar?
Bu ülkenin tek havayolu şirketi THY mi? Kontrolsüz büyüme, personel eğitiminde yetersizlik, alt yapı sorunları sadece THY’de mi var? Kaza istatistikleri verilirken bile THY’yi değerlendirmeye alıyorlar, özel şirketleri bunun dışında tutuyorlar...
Şimdi soruyorum, sizce bu Akademi gerçekten bağımsız mı? Bağımsız kaza kırım heyeti oluşturulması istediklerini her fırsatta yineleyen Akademi’nin bu THY düşmanlığı ortadayken bağımsızlığından nasıl söz edebiliriz?
Herkes şapkasını önüne koysun ve düşünsün. Türk  sivil havacılığı için iyi şeyler yapılmak isteniyorsa yeri geldiğinde konuşacaksın, yeri geldiğinde de susmasını bileceksin...
Geçmişten gelen kin ve nefret üzerine bir şeyler yapmaya kalkışırsanız, Amerikalı kasiyerin kapalı devre habercilik(!) yaptığı amatör sitesinde yok olup gitmekten başka sonunuz olamaz...
Şimdi bu yazımdan sonra yine beni hedef tahtasına koyacaklar. Hep birlikte füze rampalarını bana yöneltecekler. Onlar THY’yi, SHGM’yi, DHMİ’yi sonuna kadar eleştiriyorlar ama ben onları eleştirince pek hoşlarına gitmiyor. Nasıl ki onlar, eleştirdikleri kurumlardan anlayışlı olmalarını istiyorlarsa, aynı anlayışı kendilerini eleştirenlere de göstermelerini bekliyorum.
 Yazımı, akademi üzerine son günlerde sıkça telaffuz edilen birkaç cümle ile noktalamak istiyorum.
-         CNN International Sivil Havacılık Akademisi’nin basın açıklamasını canlı verebilmek için yayınını kesti.
-         Akademinin açıklamasını 300 milyon kişi televizyondan izledi.
-         Sivil Havacılık Akademisi’ni polis akademisiyle karıştıran yüzlerce kişi kayıt yaptırmak için akademi üyelerini telefon yağmuruna tuttu.
-         Akademinin açıklamasından sonra Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, üyelerini acil kodlu toplantıya çağırdı.
-         Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Güvenlik Kurulu’nu olağanüstü topladı.
-         Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu.
-         AB, Akademi’nin dikkat çektiği eksiklerin giderilmemesi halinde Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin durdurulacağını açıkladı.
-         Basın toplantısının Türkiye’de hiçbir gazete ve televizyonda yer almaması üzerine Akademi bir bildiri yayınladı. Bildiride, habercilerin eksik yönlerine dikkat çekildi.
-         Akademinin bir sonraki basın toplantısının, konferans salonu masraflarının denkleştirilebilmesi için en az bir yıl sonra yapılacağı açıklandı.
-         Kral çıplak diyen akademi üyelerine, bir iç çamaşırı firması tarafından krala sunulmak üzere atlet, külot ve pijama takımı hediye edildi.
SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİ FİYASKOSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
Omurgasızmı olmak gerekıyor ılla ıyı bır ucus gerceklestırmek ıcın ?Yoksa elımızde posetlemı gelecegız ?YOksa baskaları gıbı ıdarı ıslerde calısıp yalakalıkmı yapmak gerekıyor bu sozde egıtmenın ılgısını ve ogretme yetısını yakalamak ıcın..Bız kımın ne oldugunu cok ıyı bılıyoruz sız burada nefesınızı tuketmeyın ucuslarda yasanılanlar bılınmektedır.Kımse kımsenın ayıplarını ortmesın bosuna cunku.Vurdumduymazdır,ılgısızdır,Ogretmenpilottan cok ogretmeyen pilottur,soru sorarsın kaale almaz,aklı THy'dedir,prensip sahibimi ??????Askeri zihniyeti bırakamamıstır.Yazık sadece buradakı ınsanların Sn.Konakoglunu aklama yarısına gırısmesı sızlerıde bılıyoruz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Ekrem Konakoğlu uçuş öğretmeninin yetiştirdiği pilotların şu an nerelerde ve ne seviyelerde olduğunu herkez biliyor,uçuş disiplini ve yeteneği konusunda Türkiyenin en iyisi olan bir uçuş öğretmeni hakkında kaç saatlik uçuşun var ki yorum yapabiliyorsun? Sen hala palyede hocanın ne yaptığının neyi göstermek istediğinin farkında bile değilsen senin aklından şüphelenmen gerekir ki el melekesini okadar iyi veriyor ki aklı olana oda uçuş hayatı boyunca en önemli noktada rahat ediyor, kendi yetersizliklerimizi burdan yorum yaparak belli etmeyelim uçuş disiplinin almış olsaydın zaten burdanda yorum yapmazdın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
öncelikle '' insansız uçak sistemleri'' yazsının altına yazıya yönelik hiçbir mana içermeyen, içerdikleriyle de anlamsız saygısız ve cahilce yazılan bu yaznın hiçbir süzgeçten geçmeden buraya yansıdığını düşünüp airport haber yönetiminden bu yazdığım dahil bu tür yazıları değerlendirerek biz takipçilerine sunmasını arz ediyorum. Hocamızın melekelerini ve şüphesiz yeteneğini konuşarak magazin haberine çevirmemek, yazıya ve emeğe olan saygıyı korumak adına başka cevap yazılmamasını umuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sağ koltukta otururken 'solda şimdiye kadar kaç öğrenci oturdu haberin var mı? ' diye sorarak kendini büyük görme ve böbürlenme içinde bulan Ekrem konakoğlu, logbook sayfalarını gösterip hava atan ancak C-172 dahi pistin ortasına indiremeyen birinden ancak insansız hava aracı hakkında bilgi bekleyebilirsiniz. palyeyi dahi lövye ileri geri yaparak ancak 3 teker inebilir. bu en iyi ihtimaldir. yazı güzel ama malesef çenen kadar el meleken yok. başarılarının devamını dilerim. ama uçuş haricinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hocam sizin gibi kaliteli bir havacının yazıları bize ışık tutacaktır. Akademisyen diye geçinip her hafta boş boş yazılar varken siz neden yazılarınıza devam etmiyorsunuz anlam veremedim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
11 ekim den bugüne kadar başka bir makaleniz niçin çıkmadı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaziktir yahu universite sinavsiz bedava akademi mi olur. ozel kartla giris olsun diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pegasus hava yolları hakkında birşeyler yazarken çok düşünmenizi tavsiye ederim snKıdık. pegasus eski pegasus değil.orası artık kurumsal bir şirket ve sizin düşünemeyeceğiniz birçok konular en ince detayına kadar araştırılıyor yani bu büyüme plansız programsız değil siz hiç merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali bey teşhis gayet iyi. Talpa'nın web sitesine bir girip Hava Hukuku Konferansı Gerçekleştirildi başlığı altını tıklayıp haberin tamamına bir bakıverin. Konferansdan satırbaşlarını bir okuyun, ne göreceksiniz? Akademinin bildirgesinin bir süper özeti. Konferansın adı Talpa Hava Hukuku Konferansı, kendi sitelerinde konferansın satırbaşları arasında hukuktan tek kelime bahis yok. Bu konuya dikkatinizi çekmemin sebebi, aslında konferansın da akademi konferansı oldugunu düşünmemdir. Aadamların varı yoğu kaza araştırması ve adil kültür. Adil olmayan kültürür de anlatsalar iyi olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizi hedef tahtası yapmadı ve füze ramplarını yöneltmedi? Merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000