22 Şubat 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Sistemi yaratan insan kalitesinin oldukca dusuk olmasi ve onceliklerinin daima para ve cikar olmasi dogal olarak sistemi de insaligi,hakki,hukuku,vicdanlari da cirkinlestirmekte ve kalitesizlestirmekte. Az sayidaki kaliteli insan da biz yaptik oldu diyen cirkin insanlarin ve onlara biat eden,pohpohlayan,yanlis yaptiklarinda hesap sormayan,ne de olsa bizden bosverin diyen kisvenin coklugu nedeniyle isteselerde guzel ve dogru seyleri yapamamaktadirlar. Bu da ulkemiz gelisimini engellemektedir. Zaten toplum kalitesi olarak iyi bir seviyede olsaydik bugun bunlari tartisiyor olmazdik. Tubitak gibi bir kuruma hayvanat bahcesi mudurunun baskan olmasi ulkemiz sisteminin ve o sistemi yaratan insanlarin kalitesinin ne oldugunun en acik ispatidir hal de ortadadir baska soze de gerek yoktur bence. Saygilarimla.
  • Cirkin insan yoktur ! kisiligi kotu olan vardir maalesef.
  • PERFECT bir yazı. Yazı değil DERS. Keşke tüm üst düzey yöneticilere bu yazınız "mecburi DİNLETİ" şeklinde kalifikasyon gereği atanmış olsa.
  • Çetin bey, yöneticiler için yazdığınız yazı enfes.Kaleminize sağlık.çalışma hayatında hata yapan yalnız yöneticiler değil. bizler de varız.Bu konuda yazdığınız bir yazınız vardı. yanılmıyorsam Gökyüzü Haberci için yazmıştınız. Kibar bir yazıydı. anlamak isteyene de çok şey söylüyordu. Çelebideydiniz o zaman. Başka bir yerde daha okuduğumu hatırlıyorum.bir çok yazınız internet' de yer almasına rağmen o yazınızı göremedim.İş yerlerinde yönetici olmamasına rağmen onlara yakınlığından kuvvet alıp çalşanları ezen değişik yalaka türleri de var.Yazmış olduğunuz sistemin çirkin insanları yazısındaki dokunuşları üstüne almayan bu türler var hayatımızda. Belki de bunlar da bir o kadar çirkinler.Malum Galatasaray Trabzon maçından sonra kırmızı kart çok konuşulur oldu? Acaba o yazınızı airporthaberde yayınlamanıza Gökyüzü müsaade eder mi? Belki bir kaçı bir şeyler anlar kim bilir?
  • Franz Kafka'nın uzun öykü denemelerinden birisidir "Değişim", dönüşüm ya da başkalaşım olarak da tercüme edilmiştir. Kafka'nın ya da kitabın kahramanı Gregor Samsa, kendisini bir gün bir böceğe dönüşmüş olarak bulur, oysa, kendi bedeni ve düşüncesi olması gerekirken kaybolmuş ve başkalaşmıştır. Yer yer insanın kendisinin, bereberinde sistem içindeki çarpıklıkların vurgulandığı, bazen insan bedeninin kendisinin bile taşıyamayacağı vurgusu yapılırken, dönüşüm sonucu girilen hayvan bedeni daha tercih edilir bir niteliğe bürünmektedir. Okunası bir kitaptır, çünkü bu kitapta insan bedeninin hayvana dönüşmesinin nasıl zor bir kabullenirlik olduğu ancak bunun nasıl kabul edilebilir bir tercih haline geldiği felsefi bir dille anlatılmaktadır. Sistem, başkalaşım ve kabullenirlik; tanıdık yüzlere bunu uyarlamak belki de onları bugün olduğu gibi binlerce "Değişim" vurgusunun yapılacağı binlerce yaşanmış hikayenin kahramanları(!) haline getirecektir.
  • Sayın Özbey'den yine muhteşem bir yazı. Türk Sivil Havacılığı'nın içinde bulunduğu ve daha çok uzun süre de içinde kalacağı rezil durumu ne kadar güzel anlatmış Sayın Özbey. Bir örnek isterlerse kendilerine World Focus Havayolları denen hilkat garibesi ve genel müdüründen tutunda teknik başkanına kadar herşeyi tam anlamı ile palyaçoluk ve amatörlük olan sonunda da Isparta dağlarına uçak indirtmeyi başaran şirketi örnek gösteririm. Genel Müdür Aydın Kızıltan denen kişi o kadar dünyadan habersizdi ki, adamla 45 dakika konuştum ve 45 saniyesi bile dişe dokunur değil. Bir de utanmadan kendisine THY Genel Müdürlüğü teklif edildiğini söylemez mi? O yüzden mi Nijerya gibi kendine yakışan bir ülkeye kaçtın Aydın? İşte size Sn. Özbey'in muhteşem kaleminden çıkan, harika bir Türkçe ile yazılmış bir yazı. Ben bazılarının yerinde olsam, bu yazıyı bastırır, aklıma geldikçe değil; her sabah mesaiye başlamadan mutlaka okurum. Elinize sağlık Sn. Özbey.
  • Çirkin insanlar sistemi daha da çirkinleştirdiği için ve hiçbir şekilde hesap sorulmayacağı da herkes tarafından gayet iyi bilindiğinden ve istenildiği gibi at koşturulduğundan her işimizde sorun var ama kim umursuyor? Adalet,hak,hukuk,vicdan,eşitlik,saygı,terbiye,haysiyet ve insanlık gibi bir toplumun olmazsa olmazlarının çok çok daha iyi seviyelere gelmesi için bu ülkenin ve insanının çok acil bir şeyler yapmaları gerekiyor yoksa iş olsun,sosyal hayat olsun hemen her konuda durumumuz daha da kötüye gidecek maalesef!
  • muazzam doğru tespit , teşekkürler bu yazı için.
  • Bu sistem gerçekten çok acımasız ve birçok masum insanın mağdur edilip, geleceklerinin karartıldığı, sürekli canını yakan bir uygulama. Geçmişte en üst kademelerde yöneticilik yapmış bir değerli insan olarak yaptığınız bu güzel analizin altına imza atabilecek ve bu sistem nedeniyle mağdur olmuş binlerce insanın ve yorumun olabileceğini tahmin ediyorum. Ancak, bu insanların büyük bir çoğunluğu bırakın bu güzel analizi okumayı ve yorum yapmayı, bu acımasız sistem nedeniyle itildikleri kötü yaşam koşulları içerisinde var olma mücadelesi verdikleri için, ne bu güzel analizi okuyabilecekleri zamanları, ne de itildikleri işsizlik, yaşam koşulları nedeniyle yuvalarında ve yüreklerinde yanan ateşin acılarını dile getirebilirler. Bu sisteme hizmet eden ve bu şekilde bu yerlerde oturanlar unutmamalı ki; kul hakkı önemli ve asla ödenemez. 45Casiye/14- İman edenlere söyle: Allah’ın (ceza) günlerinin geleceğini ummayanları bağışlasınlar. Çünkü Allah her toplumu, yaptığına göre cezalandıracaktır
  • Cetin bey, sistemin cirkin insanlari ve gecen hafta yazdiginiz saygideger! yoneticilerin,saksakcilarinin ve onlari o makamlara getirip,koruyanlarin,hesap sormayanlarin kurumlarda,sirketlerde,heryerde oldukca fazla sayida olmalari nedeniyle bir yere varamiyoruz zaten! 10 tane cirkin insanin icinde 1 tane guzelin olmasi da bir ise yaramiyor maalesef! Ya o da onlarin suyunda gitmeye zorlaniyor ya isi,mevkisini vs birakiyor ya da biraktiriyorlar! Ayrica bu cirkin insanlar birgun burusturulup atilsa ne olur ki ceplerini doldurduktan,insanlarin haklarini yedikten ve hesabini vermedikten sonra? Saygilarimla.

Sistemin Çirkin İnsanları

Hani bazı insanlar vardır.İçinde bulundukları sistemin adamı gibi görünmek için özel gayret sarfederlerken etrafı, kimi nasıl zedelediklerine de hiç dikkat etmezler. Sistem içindeki mevcudiyetlerinin devamlılığını  ve etkinliklerini ancak bu yöntemle sağlayabileceklerini çok iyi bilirler. Onlar için önemli olan yalnız kendileri ve yakın çevreleridir.

Bazı sistemlerde ise,  yerleşik, ev sahibi görünümünde “ sistem adamları” mevcut.

Herkes tarafından  çok iyi tanınır, bilinirler. Hareketlerinden tutum ve konuşmalarından bu bilinilirliğin onlar açısından ne büyük bir övünç kaynağı olduğunu hemen anlaşılır.Zaten bunu saklamazlar ve bir üstünlük göstergesi olarak sürekli, yerli yersiz ifade ederler.  

Gazetelerde her gün onlarca örneğini görebilirsiniz sayfalar arasında. Siyasette, bürokraside ve de iş yaşamında.

Bu yılışık tür  her yerde sıkışacak bir yer bir köşe bulurlar kendilerine. Sıkışık düzende ise kendilerine daha geniş yer açmak için etrafındakileri yaralar, berelerler.  Hani bir sandalyeye iki kişiyi oturtmaya kalkarsanız biri kendine yer açmak  için diğerini koca poposu ve biçimsiz vücudu  ile ite ite  yere düşürür ya. İşte o misal.

Sıkışırlar, kendilerine köşe bulurlar dediğime bakmayın siz. Sistem içinde  inanılmaz büyük yer kaplarlar..

Tıpkı dört yol ağzı gibi görürler kendilerini..

Her yol, her şey onlardan geçer.

Ve de her şey onlarda biter.

En azından sistemin işleyişi diğer insanlara böyle düşündürür.

Sistemin adamı olmak kötü bir şey mi?

Sisteme bir şeyler katıyorsa  hayır.

Sistemin yolunu aydınlatıyorsa yüz kere hayır.

Sistem onunla  gelişiyorsa bin kere hayır. 

Bizdeki sistem adamları kendilerini her konuda, her uygulamada ayrıcalıklı görür ve sistemin kurallarını kendileri uygulamaz.

Herşeyi kendilerine yontarlar başka bir deyişle.

Tabii  yakın çevreleri ve etraflarındaki dalkavuklar da bu ayrıcalıktan azami şekilde istifade eder. Bundan ötürüde ona her zaman  itaat hattabir adım öte biad ederler.

Geleceğin sistem adamları da işte bu kara görgü ile yetişir.

Asolan şu ki; bu kadro iş yerlerinde hiç bir zaman boş kalmaz.

Ve de en kötüsü bu tutumlarından ötürü etrafın müstehzi ve hatta nefret dolu bakışlarınında farkında da değillerdir.

Adeta kördürler,

Esasen kör olmaları bile hoşgörülebilir.

Daha da kötüsü  hiç umursamazlar etrafı.  

Zira sistem dediğimiz işlev ve onun başındakiler  nedeni anlaşılmaz bir şekilde amip misali hızla çoğalan bu çirkin organizmalara kalkan olurlar adeta..

Kural koyucular yaptıklarının farkında mı ?

Tabii ki değiller demek gelir içimden ama,.

Onların işleri başlarından aşkın.

İşleri büyük, ülke daha büyük, dünya ise daha da büyük.

Doğusu  bu köşede, batısı ise öbür tarafta, ta diğer uçta.

Onlar bir o uca, bir  diğer  uca, gider gider gelirler.

Bu koşuşma ve uğraş içinde bu adamların yaptıklarından kural koyucunun zaman zaman  bu gizli ortaklarının neler yaptığından haberleri bile olmaz

Onların “ Benim Haberim Olmadan Buradan Kuş Uçmaz” sözleri masaldır..

Kuş uçmaz ama,  arazide  yılanlar gezinir. Görmezler. Zira aşağılara bakmazlar.

Kural koyucu; tüm gücünü  seferber ederek bu sistem adamlarının  lehine sağladığı koşulların oluşmasına baştan  izin vermese  bunlar bu denli etkin olabilirler miydi sualinin cevabını sistem içindeki herkes net olarak bilir..

Ancak çalışanlar bu koruyucu kalkanı aşamayacaklarını bilirler..

Anlatmanın boş bir çaba olduğunu sonucun ise  lehlerine olmayacağını bilirler.

Çekinirler ve anlatmazlar,  İsteselerde anlatamazlar.

Sonuçta yaşamın gerçeği de onları bir köşeye sıkıştırmıştır

Ve de herkes o hesabı bir şekilde yapmak zorunda olduğunu bilir..

Evet, herkes, kuruluşların başındakiler şunu anlayacaklar bir gün.

Sistemin adamları " düzgün " olsalar, sistemin adamları " düzgün hareket etseler " sistem tümü ile daha düzgün çalışacak ve insanlar kendilerini yönetenlere, sisteme daha fazla inanacaklar ve belki de daha fazla güvenecekler. Aslında bu çok şeyi de değiştirecektir.

Ancak, hiç şüphe etmeyin ki, bir gün gelir;  bir anda kendilerini  çöpte bulur bu çirkin zihniyetin temsilcileri..

Kırıştırılmış ve buruşturulmuş, arkalı önlü kullanılmış bir kağıt parçası gibi..

Bu son kaçınılmazdır.

Bu genelde geç olur ama illaki olur ve türün her örneğinin  başina bir gün gelir.

Kırıştırıp onları çöpe atacak olan da, sistemin içinde bu zihniyete,

Yanlış adam seçiminin ülke ve kurumlar açısından bedelinin ne denli büyük olduğunu bir gün anlayacak tüm kural koyucular diye düşünürüz hep.

Yıllar geçti anlamadılar.

Umutsuzluğa kapılmayalım yine de.

Kim kendine ne kadar yakıştırır bilemem.

Yine de hiç ses çıkartmadan seyredelim ve bekleyelim.

Tıpkı bu gün yaptığımız gibi.”

BKNZ: KOYUNUN YALAKASI KASABIN KESKİN BIÇAĞINI ÖVERMİŞ

Sistemin Çirkin İnsanları

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

sistem ve kalite ~ 8 yıl önce
Sistemi yaratan insan kalitesinin oldukca dusuk olmasi ve onceliklerinin daima para ve cikar olmasi dogal olarak sistemi de insaligi,hakki,hukuku,vicdanlari da cirkinlestirmekte ve kalitesizlestirmekte. Az sayidaki kaliteli insan da biz yaptik oldu diyen cirkin insanlarin ve onlara biat eden,pohpohlayan,yanlis yaptiklarinda hesap sormayan,ne de olsa bizden bosverin diyen kisvenin coklugu nedeniyle isteselerde guzel ve dogru seyleri yapamamaktadirlar. Bu da ulkemiz gelisimini engellemektedir. Zaten toplum kalitesi olarak iyi bir seviyede olsaydik bugun bunlari tartisiyor olmazdik. Tubitak gibi bir kuruma hayvanat bahcesi mudurunun baskan olmasi ulkemiz sisteminin ve o sistemi yaratan insanlarin kalitesinin ne oldugunun en acik ispatidir hal de ortadadir baska soze de gerek yoktur bence. Saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pinar ~ 8 yıl önce
Cirkin insan yoktur ! kisiligi kotu olan vardir maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 8 yıl önce
PERFECT bir yazı. Yazı değil DERS. Keşke tüm üst düzey yöneticilere bu yazınız "mecburi DİNLETİ" şeklinde kalifikasyon gereği atanmış olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dost ~ 8 yıl önce
Çetin bey, yöneticiler için yazdığınız yazı enfes.Kaleminize sağlık.çalışma hayatında hata yapan yalnız yöneticiler değil. bizler de varız.Bu konuda yazdığınız bir yazınız vardı. yanılmıyorsam Gökyüzü Haberci için yazmıştınız. Kibar bir yazıydı. anlamak isteyene de çok şey söylüyordu. Çelebideydiniz o zaman. Başka bir yerde daha okuduğumu hatırlıyorum.bir çok yazınız internet' de yer almasına rağmen o yazınızı göremedim.İş yerlerinde yönetici olmamasına rağmen onlara yakınlığından kuvvet alıp çalşanları ezen değişik yalaka türleri de var.Yazmış olduğunuz sistemin çirkin insanları yazısındaki dokunuşları üstüne almayan bu türler var hayatımızda. Belki de bunlar da bir o kadar çirkinler.Malum Galatasaray Trabzon maçından sonra kırmızı kart çok konuşulur oldu? Acaba o yazınızı airporthaberde yayınlamanıza Gökyüzü müsaade eder mi? Belki bir kaçı bir şeyler anlar kim bilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOST ~ 8 yıl önce
İNANIN Kİ BEN DE BENZERİ ŞEYLER DÜŞÜNDÜM GEÇEN GÜN. YÖNETİCİLER ÖYLE VEYA BÖYLE DE BİZLER DÜZGÜNMÜYÜZ. ÇALIŞANLAR BU YAZIYI TABİİ Kİ ÜSTLERİNE ALMAYACAKLARDIR.AÇIK SEÇİK YÖNETİCİLERİ ANLATIYORUZ. YAZIYI TABİİ Kİ HATIRLADIM. BAKACAĞIM. BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
CVP DOST ~ 8 yıl önce
YAZIYI BULDUM ARKADAŞIM 2003' DE KALEME ALINMIŞ.
Cahit Sabuncuoğlu ~ 8 yıl önce
Franz Kafka'nın uzun öykü denemelerinden birisidir "Değişim", dönüşüm ya da başkalaşım olarak da tercüme edilmiştir. Kafka'nın ya da kitabın kahramanı Gregor Samsa, kendisini bir gün bir böceğe dönüşmüş olarak bulur, oysa, kendi bedeni ve düşüncesi olması gerekirken kaybolmuş ve başkalaşmıştır. Yer yer insanın kendisinin, bereberinde sistem içindeki çarpıklıkların vurgulandığı, bazen insan bedeninin kendisinin bile taşıyamayacağı vurgusu yapılırken, dönüşüm sonucu girilen hayvan bedeni daha tercih edilir bir niteliğe bürünmektedir. Okunası bir kitaptır, çünkü bu kitapta insan bedeninin hayvana dönüşmesinin nasıl zor bir kabullenirlik olduğu ancak bunun nasıl kabul edilebilir bir tercih haline geldiği felsefi bir dille anlatılmaktadır. Sistem, başkalaşım ve kabullenirlik; tanıdık yüzlere bunu uyarlamak belki de onları bugün olduğu gibi binlerce "Değişim" vurgusunun yapılacağı binlerce yaşanmış hikayenin kahramanları(!) haline getirecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CAHİT SA... ~ 8 yıl önce
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM CAHİT BEY KARDEŞİM. İFADE ETTİĞİNİZ ÜZERE ÖRNEK ÇOK. GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE .
B-52 ~ 8 yıl önce
Sayın Özbey'den yine muhteşem bir yazı. Türk Sivil Havacılığı'nın içinde bulunduğu ve daha çok uzun süre de içinde kalacağı rezil durumu ne kadar güzel anlatmış Sayın Özbey. Bir örnek isterlerse kendilerine World Focus Havayolları denen hilkat garibesi ve genel müdüründen tutunda teknik başkanına kadar herşeyi tam anlamı ile palyaçoluk ve amatörlük olan sonunda da Isparta dağlarına uçak indirtmeyi başaran şirketi örnek gösteririm. Genel Müdür Aydın Kızıltan denen kişi o kadar dünyadan habersizdi ki, adamla 45 dakika konuştum ve 45 saniyesi bile dişe dokunur değil. Bir de utanmadan kendisine THY Genel Müdürlüğü teklif edildiğini söylemez mi? O yüzden mi Nijerya gibi kendine yakışan bir ülkeye kaçtın Aydın? İşte size Sn. Özbey'in muhteşem kaleminden çıkan, harika bir Türkçe ile yazılmış bir yazı. Ben bazılarının yerinde olsam, bu yazıyı bastırır, aklıma geldikçe değil; her sabah mesaiye başlamadan mutlaka okurum. Elinize sağlık Sn. Özbey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çirkin ~ 8 yıl önce
Çirkin insanlar sistemi daha da çirkinleştirdiği için ve hiçbir şekilde hesap sorulmayacağı da herkes tarafından gayet iyi bilindiğinden ve istenildiği gibi at koşturulduğundan her işimizde sorun var ama kim umursuyor? Adalet,hak,hukuk,vicdan,eşitlik,saygı,terbiye,haysiyet ve insanlık gibi bir toplumun olmazsa olmazlarının çok çok daha iyi seviyelere gelmesi için bu ülkenin ve insanının çok acil bir şeyler yapmaları gerekiyor yoksa iş olsun,sosyal hayat olsun hemen her konuda durumumuz daha da kötüye gidecek maalesef!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alkışlar ~ 8 yıl önce
muazzam doğru tespit , teşekkürler bu yazı için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kul Hakkı ~ 8 yıl önce
Bu sistem gerçekten çok acımasız ve birçok masum insanın mağdur edilip, geleceklerinin karartıldığı, sürekli canını yakan bir uygulama. Geçmişte en üst kademelerde yöneticilik yapmış bir değerli insan olarak yaptığınız bu güzel analizin altına imza atabilecek ve bu sistem nedeniyle mağdur olmuş binlerce insanın ve yorumun olabileceğini tahmin ediyorum. Ancak, bu insanların büyük bir çoğunluğu bırakın bu güzel analizi okumayı ve yorum yapmayı, bu acımasız sistem nedeniyle itildikleri kötü yaşam koşulları içerisinde var olma mücadelesi verdikleri için, ne bu güzel analizi okuyabilecekleri zamanları, ne de itildikleri işsizlik, yaşam koşulları nedeniyle yuvalarında ve yüreklerinde yanan ateşin acılarını dile getirebilirler. Bu sisteme hizmet eden ve bu şekilde bu yerlerde oturanlar unutmamalı ki; kul hakkı önemli ve asla ödenemez. 45Casiye/14- İman edenlere söyle: Allah’ın (ceza) günlerinin geleceğini ummayanları bağışlasınlar. Çünkü Allah her toplumu, yaptığına göre cezalandıracaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KUL HAK.. ~ 8 yıl önce
TABİİ Kİ KUL HAKKI YEMEK GÜNAH. ANCAK BENİM AĞIRIMA GİDEN BUNUN HESABININ HEP ÖBÜR DÜNYAYA BIRAKILMASI. BANA KALIRSA BUNU YAPANLAR KADAR YAPILDIĞINI BİLMELERİNE, GÖRMELERİNE RAĞMEN SES ÇIKARTMAYANLAR VE HATTA ONLARA BU KUVVETİ VERENLER DAHA FAZLA HATALI. TEPEDEKİ NASILSA AŞAĞIDAKİLER DE AYNIDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. HELE BİZDEKİ GİBİ ŞAKŞAKÇININ BOL OLDUĞU BİR SEKTÖRDE BUNUN TERSİ DÜŞÜNÜLEMEZ. KENDİ YAPISINA UYGUN OLMASA ASTLARININ BU TÜR ÇİRKİN DAVRANIŞLARINA MÜSAADE ETMEZ TEPEDEKİLER. DOLAYISI İLE BU DEFA DA AKLIMA " BALIK BAŞTAN KOKAR " YAZISI GELDİ.
Kul hakkı ~ 8 yıl önce
Çetin bey, cevabınıza aynen katılıyorum Sanıyormusunuz ki üst yöneticiler bu ortamlardan bihaber. Zaten bu tip yöneticileri, o makamlara bu insanlar atıyor. Şirket/Kurumlarda yapılan bu tip uygulamalar aslında aynı misyonda ki insanların bir çeşit yapılanma hareketidir. Bir de buna gözleri önünde cereyan eden haksızlıkları, yanlışlıkları gördükleri halde ses çıkarmayan, ikballeri uğruna insani ve ahlaki temel değerlerinden uzaklaşıp, nokta kadar menfaatleri için virgül gibi eğilen şak şakçı, yalaka çalışan gruplarını eklediğinizde var olan bu yapı tamamlanmış oluyor. La-edri der ki; “Zalimin ikbal ipinin ucunu, bir mazlumun ahının kılıcı kesiverir. Çünkü Allah rızka mani olanın rızkını, elbette kesecektir.” Allah'ın adaleti büyüktür. İnşallah ahirete kalmadan bunları da göreceğimize inanıyorum.
cirkin insanlar ~ 8 yıl önce
Cetin bey, sistemin cirkin insanlari ve gecen hafta yazdiginiz saygideger! yoneticilerin,saksakcilarinin ve onlari o makamlara getirip,koruyanlarin,hesap sormayanlarin kurumlarda,sirketlerde,heryerde oldukca fazla sayida olmalari nedeniyle bir yere varamiyoruz zaten! 10 tane cirkin insanin icinde 1 tane guzelin olmasi da bir ise yaramiyor maalesef! Ya o da onlarin suyunda gitmeye zorlaniyor ya isi,mevkisini vs birakiyor ya da biraktiriyorlar! Ayrica bu cirkin insanlar birgun burusturulup atilsa ne olur ki ceplerini doldurduktan,insanlarin haklarini yedikten ve hesabini vermedikten sonra? Saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilal YILDIZ ~ 8 yıl önce
Yüzde yüz doğru bir yorum. Aynen iştirak ediyorum.
CVP BİLAL YI.... ~ 8 yıl önce
BİZİM SEKTÖRDEN BAHSEDİYORSANIZ, BİZDEKİ YÖNETİCİ SEVİYESİNDEKİ ÇİRKİNLERİN CEBİ DOLMAZ. ONLAR MAAŞA TALİM. ONU KAYBETMEMEYE ODAKLIDIRLAR. DOĞRU OLAN ŞI Kİ, ONLARIN CEP DOLDURMA DIŞINDA HESABINI VERMELERİ GEREKEN BAŞKA ŞEYLER DE VAR. İŞSİZLİĞE, YOKSULLUĞA İTTİKLERİ İNSANLARIN VE AİLELERİNİN HESABI VAR SORULMASI GEREKEN.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000