07 Ocak 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • sayin editor; lutfen taraf tutmayip objektif bir bicimde yapilan degerlendirmelerimizi de yayimlayin. atlasjet hakkinda yaptigim yorum hakaret ve herhangi bir sozlu siddet icermiyor. sizlerin de objektif davranmaniz gerekiyor. aksi taktirde, haber portalinizin guvenirligi sorgulanacaktir.
  • atlasjet'in ic hat ucuslarina yonelik girisimlerinin/duyurularinin artik hic bir inandiriciligi kalmadi. 4 hafta oncesi ahl-esb ucacagini soyleyen sirket 1 hafta sonra cark ettti. daha sonra saw-esb, esb-diyarbakir ve esb-van ucuslarina 31 mart'ta baslayacagini duyurdu, bu haber de 2 gun icerisinde web-sayfalarindan kaldirildi. simdi de saw ve ahl cikisli ucacaklarmis. hayirlara vesile olur insaallah! ancak atlasjet'in surekli karar degistirmesi (gerekcesi ne olursa olsun) biz kamuoyu icin cok olumlu olmuyor; yolcu sureklilik ve guven telkin edilmesini ister; atlasjet yoneticilerinin oyuna cevirdikleri bu git-gel'ler nedeniyle kamuoyuna tatmin edici aciklamalarda bulunmasi ve gerekirse ozur dilemesi gerekir. kabahat kimde olursa olsun ve suclu kim olursa olsun, bizlerin seffaf bir bicimde bilgilendirilmemiz dogru degil mi? atlasjet'in yeniden guven tesis etmesi icin tutarli bir iz surmesini bekliyoruz. ve neden esb cikisli ucus yapamadiklarini seffaf bir bicimde bizle paylassinlar.
  • Tayyip bey sık sık omurgalı olmaktan bahseder. Sektörümüzde üç hemşehrisi var. Hamdi, Temel, Bilal
  • ATLASJET İLE ANTALYA UÇTUM NE KADAR MÜKEMMEL ANLATAMAM BU GÜZELLİGİ GÜNEYDOGU İLLERİNDEDE GÖRMEK BİZLERİ ÇOK MUTLU EDECEKTİR.
  • Sektör tecrübesi olan, yaşı ve tecrübesi itibarı ile karakteri oturmuş, komplekslerini azami ölçüde aşmış, otorite olmanın, otoriteyi temsil ediyor olmanın gerektirdiklerini bilen ve bu bilinçle yapıcı hareket eden, madden ve manen kendini tatmin etmiş, sektörün akşam yemeğine, otel konaklamasına, tekneyle gezisine, arabayla aldırmasına ve sektör patronlarının bu vb. göz boyamasına tamaht etmeyen aslan gib mertcivanlar SHGM'de çalışınca adam oluruz.
  • Necip Fazılın Necip olduğu nerden çıkıyor. Örtülü ödenekten tırtıkladığı paralar yüzünden Adnan Menderes suçlanarak asılmış. Nesip Fazıl, Peyami Sefa gibilerinin geçmişte para karşılığı yaptığı milliyetcilikten Neciplik falan olamaz. Bunlar para karşılığı derin devletin adamları ayaklarına yatarak ülkeyi sağcı ve solcu olarak bölüp kan gövdeyi götürmesini sağlamışlar.
  • Ali bey, Necip Fazıl gibi necip bir şahsiyeti shgm gibi bir kuruma emsal gostermeniz üstada hakarettir
  • "kendilerinden olmayanlarin yaptıklarıni hainlik olarak gören bilal eksi ve saz arkadaslarinin kendi yaptikları mubahtır" degmeyin otoriteye. tadını cikaracaklar elbet ama onlardan kim cıkarır zaman gösterecek.
  • Herkesin ah ini almis bir zat I korumak icin gosterilan bu cabaya yazik
  • Gölgeli yol çamur üretir. ...kizilderili atasozu

SHGM'NİN SUYUNA GİDECEĞİM

2012 yılı sivil havacılığımız açısından nasıl geçti? diye bir soru yöneltilse sanırım tüm SHGM yöneticileri "Çok başarılı geçti" der.

Evet, SHGM yöneticileri arasındaki bir arkadaş için iyi geçti.  Gayrimenkul zengini oldu ailecek. Bu konunun etkileri ve tepkileri oldukça yoğun. Şahsıma doğrudan yapılan tehditleri duymazlıktan ve görmemezlikten geliyorum. Doğru bildiklerimizi de ısrarla hatırlatacağız.

Necip Fazıl'dan bahsettim yazımın girişinde. Son günlerde Merhum Başbakan Adnan Menderes zamanında hükümetten aldığı örtülü ödenek ile gündemde. Necip Fazıl'ın deyimiyle, bu para bir amaç için kullanıldı. Yani sahibi olduğu yayınlar aracılığıyla İslamiyet'in daha iyi anlatılması uğrunda harcandı. Bu konuda benim görüşüm her ne amaçla olursa olsun herhangi bir yayın kuruluşuna devletin para aktarmasını doğru bulmuyorum.

Hazır örtülü ödenekten bahsetmişken SHGM'nin örtülü ödeneği nasıl kullanılıyor onu bir kez daha gündeme getirmek isterim.

Son iki yıldır SHGM ile Ankara Emek'te bulunan bir banka şubesi ile yapılan anlaşma gereği verilen örtülü ödeneğin ne olduğunu sorguluyorum. Adı üzerinde örtülü ödenek. Bu paranın harcama yetkisi doğrudan Sivil Havacılık Genel Müdüründe.  Merak ediyorum acaba Sivil Havacılık Genel Müdürü bu paranın harcama yetkisini kime devretti?

Malum örtülü ödenek! Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sektörden topladığı paraların yatırıldığı bankanın hediyesi. Bu sistem şöyle işliyor. SHGM, bir ihtiyacını karşılamak için satın alma yapıyor.  Satın alma faturası da bankaya kesiliyor. Banka bu parayı örtülü ödenek anlaşması kapsamında ödüyor.

Ama nasıl ödemeler? Ama kime yaptırılıyor? Ama ödemeler hangi elden hangi ellere gidiyor?

Hepsini biliyoruz. Necip Fazıl'ın 1950'li yıllarda aldığı örtülü ödenek bugün tartışılıyorsa SHGM'nin örtülü ödeneğinin nasıl harcandığını sormanın bir sakıncası yoktur umarım.

Objektif olduğumuzu iddia ediyoruz. Örtülü ödeneğin nasıl harcandığını gizleyen SHGM, itiraf etmeliyim ki aleni yaptığı işler de var. İşte bu aleni işlerden en beğendiklerim.  Balon uçuşlarının Kapadokya ile sınırlı olmasını kaldırmak, helikopter uçuşlarının gece yapılmasına da izin verilmesi. Ama en önemlisi yabancı pilot sınırlaması getirilmesi ve hemen ardından pilotlar için verilen line eğitimlerinin ücretsiz hale getirilmesi. Bunları takdir etmemek haksızlık olur.

Umarım 2013 yılında takdir ettiklerimizin sayısı artar.

İç Hat Atlasjet'in yeni gözdesi
2013 yılı özellikle Atlasjet'in şovu ile başlıyor. 2012 sonunda Pegasus'un 100 uçaklık sipariş şovuna Atlasjet'in "İç hatlarda bende varım" çıkışı ile dengeler değişecek gibi. Atlasjet, iç hatlara geri döndü. İç hat uçmanın kar oranı yüksek olmalı. Murat Ersoy, bu konuda ince eleyip sık dokumuştur diye düşünüyoruz.  Atlasjet'in iç hat uçuşları hem Sabiha'dan hem de Atatürk'ten olacak. Umarım bu dağılma bütçesel zorluk yaşatmaz. Bizden söylemesi.

İyi haftalar...

SHGM'NİN SUYUNA GİDECEĞİM

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

elestiri... ~ 11 yıl önce
sayin editor; lutfen taraf tutmayip objektif bir bicimde yapilan degerlendirmelerimizi de yayimlayin. atlasjet hakkinda yaptigim yorum hakaret ve herhangi bir sozlu siddet icermiyor. sizlerin de objektif davranmaniz gerekiyor. aksi taktirde, haber portalinizin guvenirligi sorgulanacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inandirici degil! ~ 11 yıl önce
atlasjet'in ic hat ucuslarina yonelik girisimlerinin/duyurularinin artik hic bir inandiriciligi kalmadi. 4 hafta oncesi ahl-esb ucacagini soyleyen sirket 1 hafta sonra cark ettti. daha sonra saw-esb, esb-diyarbakir ve esb-van ucuslarina 31 mart'ta baslayacagini duyurdu, bu haber de 2 gun icerisinde web-sayfalarindan kaldirildi. simdi de saw ve ahl cikisli ucacaklarmis. hayirlara vesile olur insaallah! ancak atlasjet'in surekli karar degistirmesi (gerekcesi ne olursa olsun) biz kamuoyu icin cok olumlu olmuyor; yolcu sureklilik ve guven telkin edilmesini ister; atlasjet yoneticilerinin oyuna cevirdikleri bu git-gel'ler nedeniyle kamuoyuna tatmin edici aciklamalarda bulunmasi ve gerekirse ozur dilemesi gerekir. kabahat kimde olursa olsun ve suclu kim olursa olsun, bizlerin seffaf bir bicimde bilgilendirilmemiz dogru degil mi? atlasjet'in yeniden guven tesis etmesi icin tutarli bir iz surmesini bekliyoruz. ve neden esb cikisli ucus yapamadiklarini seffaf bir bicimde bizle paylassinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Omurgalılar ~ 11 yıl önce
Tayyip bey sık sık omurgalı olmaktan bahseder. Sektörümüzde üç hemşehrisi var. Hamdi, Temel, Bilal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İÇ HATLARDA ~ 11 yıl önce
ATLASJET İLE ANTALYA UÇTUM NE KADAR MÜKEMMEL ANLATAMAM BU GÜZELLİGİ GÜNEYDOGU İLLERİNDEDE GÖRMEK BİZLERİ ÇOK MUTLU EDECEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne zaman adam oluruz ~ 11 yıl önce
Sektör tecrübesi olan, yaşı ve tecrübesi itibarı ile karakteri oturmuş, komplekslerini azami ölçüde aşmış, otorite olmanın, otoriteyi temsil ediyor olmanın gerektirdiklerini bilen ve bu bilinçle yapıcı hareket eden, madden ve manen kendini tatmin etmiş, sektörün akşam yemeğine, otel konaklamasına, tekneyle gezisine, arabayla aldırmasına ve sektör patronlarının bu vb. göz boyamasına tamaht etmeyen aslan gib mertcivanlar SHGM'de çalışınca adam oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necipmiş ~ 11 yıl önce
Necip Fazılın Necip olduğu nerden çıkıyor. Örtülü ödenekten tırtıkladığı paralar yüzünden Adnan Menderes suçlanarak asılmış. Nesip Fazıl, Peyami Sefa gibilerinin geçmişte para karşılığı yaptığı milliyetcilikten Neciplik falan olamaz. Bunlar para karşılığı derin devletin adamları ayaklarına yatarak ülkeyi sağcı ve solcu olarak bölüp kan gövdeyi götürmesini sağlamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üstad ~ 11 yıl önce
Ali bey, Necip Fazıl gibi necip bir şahsiyeti shgm gibi bir kuruma emsal gostermeniz üstada hakarettir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaman ~ 11 yıl önce
"kendilerinden olmayanlarin yaptıklarıni hainlik olarak gören bilal eksi ve saz arkadaslarinin kendi yaptikları mubahtır" degmeyin otoriteye. tadını cikaracaklar elbet ama onlardan kim cıkarır zaman gösterecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herkes ah ederse,kendin vah vah edersin ~ 11 yıl önce
Herkesin ah ini almis bir zat I korumak icin gosterilan bu cabaya yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
al sana bir soz de kizilderililerden ~ 11 yıl önce
Gölgeli yol çamur üretir. ...kizilderili atasozu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000