22 Ağustos 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Şu yabancı pilotları nezaman göndereceksin SHGM , hem diyorsunuz sivil havacılık şöyle gelişiyor böyle gelişiyor, Kendi lisans verdiğin pilot işsiz , ama yabancılara izin veriyorsunuz, siz önce kendi yerinize yabancı alın işsiz kalın , o beğenmediğiniz 1400 lirayıda ararsınız, kendi sivil havacılığına ve yerli kaynağına kıymet vermeyen bir SHGM nin kıymeti harbiyesi yok , sınavları yerli pilota yap lisans ver , işe girme müsadesesini de yabancı pilotlara. Bu shgm yabancı pilota işbulma kurumudur ?, yoksa gerçekten bu ülkenin sivil hasvacılığına hizmet eden bu ülkenin pilotunun ,teknisyeninin kabin ekibi gibi tüm sektör çalışanlarının haklarını koruyan sektörün hakemi kural koyucusu sivil havacılık otoritesimi. ben hala çözemedim.
  • Bu kurum adam olmaz EASA ya onlarca sikayet gidiyor yapilan usulsuzluklerin haddi hesabi yok usulsuzlugu ortmek icinde yeni talimatlar cikiyor kisiye ozgu kolayliklar ne yazikki mudur ve bir ustu tarafindan yapiliyor bilal eksi yi de kumpasa alip farkinda olmadan suca ortak ediyorlar. Bunlari bir yere kayit ediyorlar unutmasinlar isletmesi olmayan ucaga nasil ucus izni verildi ve nasil hala ucuyor bir bakin sonra talimat cikaracaz diye bir suru oyun oynaniyor yazik bu ulkede microlight ve ultralight egitimi verecek isletme yok insanlar yurt disina gidip egitim almak zorunda kaliyor Ali bey tebrik ediyorum yakinda EASA ulkeyi yok sayacak onlem alin bilal beyi uyarin kadrosunu biran once duzeltsin
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Evet, ben verdim. Ne mi oldu? 1,5 ay sonra evrak kayıp dediler. Tekrar gönderdim. Sonra mı? İşimiz çok dedi. En basit, işlemsiz Lisans temdidin hikayesi budur... Evet, maaş düşük, devlet işi zor o da kabul... Lakin maaş kıyası da çok komik ... Alman sivil havacılık kurumundakiler ile Lufthansa Uçucuları aynı maaşı mı alıyor?
  • SHGM sanki vergi dairesiymiş gibi her yıl 50 milyar fazla para toplayıp hazineye devrederse, DHMİ her yıl Kurumlar Vergisi rekortmeni olacam diye hava sahamızdan uçan kuşun bile kanatlarını yolarsa, THY kanının son damlasına kadar yerli özel hava yolu şirketleriyle yıkıcı rekabete girmeye devam ederse, havacılık sektörü sektörü at pazarına çevirirse ve ortalık at cambazlarından geçilmez bir hal alırsa bu ülkede havacılık zor gelişir zor.
  • Tüm havacılık sektöründe çalışan her kese soruyorum. Tek bir defa SHGM'nin istediği bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak ve tek bir defada SHGM'ye sunan varmı? ya kardeşim taksit taksit sunduğun belgelere taksit taksit cevap almandan daha normal ne var. Sen işini düzgün yapma patronuna da SHGM zorluk çıkarıyor de.
  • 1400 maaşla çalıştırılan elemanın kendisini pilotlarla karşılaştırması yanlış. Oraya oturtulan personel en az üç katı maaş almalı ve lisan sorunu olmamalı. Bu yüzden bu işi yapacak personel 1400 liralık adamlar olmamalı. Doğrusu budur. Az maaş alıyoruz ama büyük iş yapıyoruz sadece çocuk kandırmacası. Yaptığın işin hakkını veremiycek durumdaysan başka bir bölüme atamanı isteyeceksin ama burda bana bu kadar veriyorlar siz kendinize bakın lafı senin hazımsızlığından başka birşeyi ifade etmiyor.
  • KPSS li yandaş değiliz , kusura bakma.
  • 1400 lira maaşla çalıştırılan ve uluslararası anlamda iş çıkaran insanları suçlamaya hiç hakkınız yok. Maaşı binlerce dolar olan ama daha iki kelimeyi biraraya getirip talep yazısı dahi yazamayanlar , kurumun çalışmadığını iddia edenler, tarzan ingilizcesi ile konuşanlar bizi eleştiriyor. Yeter artık SHGM personeli ile uğraşmayın buyrun siz çalışın sizi görelim arenada....
  • shgm yönetimini suçlamak ayrı ama biz çalışanlara laf atılınca herkes gibi kendimizi savunuruz. öncelikle bu kurumda ne şartlarda çalışılıyor, Ali bey kaç defa bizim sorunlarımızı yazın dedik yok ama yazmadınız. anca shgmye laf atın, yerici haberler yapın. sizin sözünüz yöneticilere biliyoruz ama sonu gelip bize de yetişiyor. yorumlarda saçma sapan yazan arkadaşlar, shgmyi kim denetliyor demişsin kimler denetledi söyliyim mi. 1- uluslararsı kuruluşlar easa vs. 2- ddk 3 sayıştay 4 tbmm 5 başbakanlık, yetmez mi. gelene gidene zorluk çıkarıyorsunuz diyen arkadaşım gel biraz sen çalış da bu kurumda, zorluklar neden çıkıyor, 1 insan kaç kişilik iş yapıyor gör ondan sonra konuşalım senle

SHGM PRANGASI VE GÜNDEM SAPTIRMASI...

Geçen hafta Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'nin part 21 denilen bir belgeyi EASA'dan alma hakkını elde ettiğine dair bir tören yapıldı. Aslında iftar yemeği idi ama torbadan da tavşan çıkartıldı. Alınan belgeyi küçümsemiyorum ama SHGM ve özellikle Haydar Yalçın tarafından gündem değiştirme operasyonu olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncemin ne kadar yerinde olduğunu gerekçelendirdikten sonra daha iyi anlayacaksınız.

Güzel ülkemin güzel insanları çok unutkan oldu. Hatta hafızalarımız kaydedici özelliğini kaybetti diyebiliriz. Biliyorum ki bizi telafisi mümkün olmayan uluslararası bir virüs ile zehirlediler. Artık geri dönüşüm olmayacaktır. Her daim güncel olayların saplantısıyla yaşayıp gideceğiz.  Söyleyeyim size nasıl uyuşturulduğumuzu. Teknoloji meraklısı ülke insanımız internet ile, televizyon ile uyuştu. Her evde iki üç tane televizyon bilmem kaç tane bilgisayar. Ailesel kopuşlar, herkesin bir sanal ortamı  ve dünya ile bağlantımızın kopuşu.

Uzatmadan hatırlatayım.

Tarih 28 Temmuz 2011

AirportHaber sayfalarında "SHGM'YE EASA DARBESİ" başlıklı bir haber veriliyor. Haberin içeriğinde şu bilgiler yer alıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne EASA tarafından karşılıklı tanıma yetkisi veriliyor. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün işbilir yöneticileri bu yetkinin ne anlama geldiğinin farkında bile değil. Sivil Havacılık tarihi boyunca ele geçmemiş bir fırsat gelmiş o fırsatta iş bilmez yöneticiler tarafından heba edilmek üzere. EASA resti çekti SHGM zaman kazanmaya çalışıyor. Son bilgilere göre iki aylık süre tanımış EASA. "Ya kendinize çeki-düzen verin ya da yetkiyi alırız" demiş.

SHGM'deki beceriksiz arkadaşların yüzünden kaybedilecek bu hak, gelecekte ne gibi sorunlar oluşturacak düşünmek bile istemiyorum.

Bütün bu eleştirilerim Türk Hava Yolları Teknik A.Ş'nin aldığı belgeyi gölgede bıraksın diye değil. Elbette bir civata, bir somun, kağıt, kürek her neyse alınacak her türlü belge bizim için artıdır. Ama birini alırken diğer haktan mahrum kalacak takipsizliğin müsebbipleri de hesabını vermeli.

 Teknik A.Ş'ye verilen belge sırasında Haydar Yalçın bir konuşma yaptı. Allah'ı var geçmişi unutmadı.  "Son beş yıldır tüm SHGM yöneticileri ve çalışanları bu belge için çaba harcıyoruz" diyerek aslını inkar etmedi. 

Bilal Ekşi'ye asla sözüm yok. Ama bilmeli ki; aşağıda kıyametler kopuyor. Farkında bile değil. Aşağıdan yukarıya güllük gülistanlık gösteriliyor. Ama sektör içten içe kaynıyor. Evraklar beklemede. Türkiye'nin her bölgesinde havacılık yapanlardan şikayet alıyorum. "Tıkandık, işler yürümüyor" diyenlerin sayısı çoğalmaya başladı.

Son bir bilgi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sadece sektörün işinde değil devletin işinde de pranga olmaya başladı. Yine sormam gerek bu konudan Bilal Ekşi'nin haberi var mı diye.

DHMİ Kapadokya ve Samsun havaalanlarının işletmesini özelleştirecek. Bu kapsamda ihale açması gerekiyor. Bu havaalanlarının işletme ruhsatı var. İşletme ruhsatının yeniden verilmesi konusunda SHGM ile DHMİ arasında görüş ayrılığı bulunuyor.

SHGM yeniden para alma peşinde. DHMİ ise devletin ihaleden dolayı para kazanması için bir an önce ihale yapma peşinde.

Neymiş efendim özelleşirse bir daha işletme ruhsatı verilecekmiş ve SHGM para alacakmış. Kazanılmış haklar ne zaman kaybedilmeye başlandı bu ülkede. Bırakın set olmayı, pranga vurmayı. Devlet olmanın gerekliliğini yerine getirin. Kolaylaştırın işleri zorlaştırmayın. Çözüm mü? Çözüm kolay... Gerekli düzenlemeyi yapıp yolları açacaksın.

Haftaya görüşmek dileğiyle...

SHGM PRANGASI VE GÜNDEM SAPTIRMASI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
Şu yabancı pilotları nezaman göndereceksin SHGM , hem diyorsunuz sivil havacılık şöyle gelişiyor böyle gelişiyor, Kendi lisans verdiğin pilot işsiz , ama yabancılara izin veriyorsunuz, siz önce kendi yerinize yabancı alın işsiz kalın , o beğenmediğiniz 1400 lirayıda ararsınız, kendi sivil havacılığına ve yerli kaynağına kıymet vermeyen bir SHGM nin kıymeti harbiyesi yok , sınavları yerli pilota yap lisans ver , işe girme müsadesesini de yabancı pilotlara. Bu shgm yabancı pilota işbulma kurumudur ?, yoksa gerçekten bu ülkenin sivil hasvacılığına hizmet eden bu ülkenin pilotunun ,teknisyeninin kabin ekibi gibi tüm sektör çalışanlarının haklarını koruyan sektörün hakemi kural koyucusu sivil havacılık otoritesimi. ben hala çözemedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kurum adam olmaz EASA ya onlarca sikayet gidiyor yapilan usulsuzluklerin haddi hesabi yok usulsuzlugu ortmek icinde yeni talimatlar cikiyor kisiye ozgu kolayliklar ne yazikki mudur ve bir ustu tarafindan yapiliyor bilal eksi yi de kumpasa alip farkinda olmadan suca ortak ediyorlar. Bunlari bir yere kayit ediyorlar unutmasinlar isletmesi olmayan ucaga nasil ucus izni verildi ve nasil hala ucuyor bir bakin sonra talimat cikaracaz diye bir suru oyun oynaniyor yazik bu ulkede microlight ve ultralight egitimi verecek isletme yok insanlar yurt disina gidip egitim almak zorunda kaliyor Ali bey tebrik ediyorum yakinda EASA ulkeyi yok sayacak onlem alin bilal beyi uyarin kadrosunu biran once duzeltsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet, ben verdim. Ne mi oldu? 1,5 ay sonra evrak kayıp dediler. Tekrar gönderdim. Sonra mı? İşimiz çok dedi. En basit, işlemsiz Lisans temdidin hikayesi budur... Evet, maaş düşük, devlet işi zor o da kabul... Lakin maaş kıyası da çok komik ... Alman sivil havacılık kurumundakiler ile Lufthansa Uçucuları aynı maaşı mı alıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM sanki vergi dairesiymiş gibi her yıl 50 milyar fazla para toplayıp hazineye devrederse, DHMİ her yıl Kurumlar Vergisi rekortmeni olacam diye hava sahamızdan uçan kuşun bile kanatlarını yolarsa, THY kanının son damlasına kadar yerli özel hava yolu şirketleriyle yıkıcı rekabete girmeye devam ederse, havacılık sektörü sektörü at pazarına çevirirse ve ortalık at cambazlarından geçilmez bir hal alırsa bu ülkede havacılık zor gelişir zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm havacılık sektöründe çalışan her kese soruyorum. Tek bir defa SHGM'nin istediği bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak ve tek bir defada SHGM'ye sunan varmı? ya kardeşim taksit taksit sunduğun belgelere taksit taksit cevap almandan daha normal ne var. Sen işini düzgün yapma patronuna da SHGM zorluk çıkarıyor de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1400 maaşla çalıştırılan elemanın kendisini pilotlarla karşılaştırması yanlış. Oraya oturtulan personel en az üç katı maaş almalı ve lisan sorunu olmamalı. Bu yüzden bu işi yapacak personel 1400 liralık adamlar olmamalı. Doğrusu budur. Az maaş alıyoruz ama büyük iş yapıyoruz sadece çocuk kandırmacası. Yaptığın işin hakkını veremiycek durumdaysan başka bir bölüme atamanı isteyeceksin ama burda bana bu kadar veriyorlar siz kendinize bakın lafı senin hazımsızlığından başka birşeyi ifade etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KPSS li yandaş değiliz , kusura bakma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1400 lira maaşla çalıştırılan ve uluslararası anlamda iş çıkaran insanları suçlamaya hiç hakkınız yok. Maaşı binlerce dolar olan ama daha iki kelimeyi biraraya getirip talep yazısı dahi yazamayanlar , kurumun çalışmadığını iddia edenler, tarzan ingilizcesi ile konuşanlar bizi eleştiriyor. Yeter artık SHGM personeli ile uğraşmayın buyrun siz çalışın sizi görelim arenada....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
shgm yönetimini suçlamak ayrı ama biz çalışanlara laf atılınca herkes gibi kendimizi savunuruz. öncelikle bu kurumda ne şartlarda çalışılıyor, Ali bey kaç defa bizim sorunlarımızı yazın dedik yok ama yazmadınız. anca shgmye laf atın, yerici haberler yapın. sizin sözünüz yöneticilere biliyoruz ama sonu gelip bize de yetişiyor. yorumlarda saçma sapan yazan arkadaşlar, shgmyi kim denetliyor demişsin kimler denetledi söyliyim mi. 1- uluslararsı kuruluşlar easa vs. 2- ddk 3 sayıştay 4 tbmm 5 başbakanlık, yetmez mi. gelene gidene zorluk çıkarıyorsunuz diyen arkadaşım gel biraz sen çalış da bu kurumda, zorluklar neden çıkıyor, 1 insan kaç kişilik iş yapıyor gör ondan sonra konuşalım senle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000