13 Ekim 2014, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • yaww arkadas bu ülkede yeni havayolu kurulacakmı kurulmayacakmı? sivil havacılık izin verecekmi yoksa havada Tk nın havada mafyalasmasına izinmi verilecek? daha dogrusu başkalarının mafyalaşması ..Dayı benim diye ortada gezmelerin yeni girişimlerin önüne saçma sapan gerekcelerle redler gelmesi olasımı olacak? yaklasık olarak son 5 yıllık sürece bakacak olursak yolcu tasımacılıgında hızlı bir şekilde şirketlerin kapandıgı ama yerine şirket kurulmadıgı görülüyor birileri pastanın hepsini mideye indirmeyi planlıyor çıkan sonuc bu. iki yeni şirket girişimde bulundu Anex ve act bu sivil havacılıgın bir sınavı eğer bu iki şirketten birine olur vermezse çıkan sonuc şudur sivil havacılık bazılarının tekelleşmesine izin veriyor benim şüphelerin artar.. kompla teoristi değilim ama tabloya bakınca şüphelerin boyutu artıyor sivil havacılık üzerindeki şüpheleri gidermek için yeni kurulmaya calısan şirketlere izin vermeli yoksa kapanana evet kurulana hayır demekle kime hizmetedildigi merak edilir
  • param olsa bunlarla bile uğraşmam. istanbul-ankara, istanbul-izmir uçuşları yapan 2 tane uçak alın, her 2 saatte bir ordan, bir burdan kalksın parayı götürürsünüz.
  • Hayirli olsun
  • Zenginin malını hesaplanan arkadaşlar. Uçak yuzdelerini koymayida unutmayın.
  • Isparta da dusen world focus havayollarinin sahibi kimdi ?
  • anex fos çıktı yeni alım yapan şirket yok tecrübeli ve bir kaç dil bilen kabin memurlarına yaşı problem edip kuş dili bilen adamı kabine koyan zihniyetten arınmak lazım bir çok havayolu şirketi 30 u gecti diye kabin memurlarına basvuru hakkı dahi tanımıyor ..tecrübeye saygısı olmayan zihniyetle zaten kaliteli bir kabin olmazzz agzında sakız patlatan pampişler le yolcu taşımaya ve kalitesizleşmeye devam edersinizzz. umarım yavuz bey yeni kuracagı şirkette kabin memurlarında yaş sınırını 29-30 koymaz yavuz beyi MNG den tanırım bu şirkette basarılı olacagına inanıyorum benim ondan tek isteğim tecrübeli kabin memurlarının tecrübelerinden yararlanabilecekleri bir kadro olusturmaları ingilizce ve ruscası olan bir kabin memuruyum ama 30 u gectim diye iş bulamıyorummm .saygılarımla,
  • THY'de cok sayida kabin memurunun sitmaya yakalandigini biliyor muydunuz?
  • Bence kargo şirketi kurmak çok mantıklı. Çin'den gelecek çok kargo var. Birilerinin taşıması gerek. Thy yetmeyebilir. Yavuz Çizmeci MNG yi zorlayacak gibi gözüküyor kargoda. Yolcuda da başarılı olur . MNG de genel müdür iken 32 uçak olmuştu. Bunların çoğu yolcuydu. Ayrıldıktan sonra MNG yolcuyu kapattı ve hızla filosu küçüldü. Her iki şirket için de hayırlısı olsun.
  • Yine mi yavuz çizmeci. Nedir bu havacılığın adamdan çektiği
  • He yavrum he. Birileri daha şuna he desin bihele

SESSİZ SEDASIZ İKİ HAVAYOLU KURULUYOR...

Uzun süredir Türkiye'de havayolu şirketi kurulamadı. Hamleler oldu ama çoğu direkten döndü bazı girişimler de ötelendi. Antalya merkezli kurulması gündeme gelen VIP Air kurulamadan kepenk kapattı. Anex Tur ise girişimini patron kararı ile erteledi. Şimdi iki şirket birden bu kez Ankara merkezli kuruluyor.

Biri kargo diğeri yolcu olmak üzere iki ayrı şirket kuruluyor. Kargo şirketi özellikle finans yönetimi konusunda faaliyet gösteren Batu Holding tarafından sessiz sedasız yürütülüyor. Şirketin adı Batu Havayolları Kargo Taşımacılık A.Ş. Şirketin merkezi Yeşilköy olarak görünse bile operasyonların Ankara merkezli olacağına dair duyumlar mevcut. Şimdilik şirketin çalışmaları gizli yürütülüyor.

Hangi pazar düşünülerek kuruluyor bilmiyorum ama, şirketin internet sayfasındak bilgilere göre kargo havayolu şirketi uzun uçuşlar için planlanıyor. Batu Havayolları Kargo Tasşımacılık şirketinin internet sitesindeki şu bilgilere yer verilmiş.

"Gelişen Türk havacılık sektörü içerisinde, kargo hava taşımacılığın artan ihtiyaçlara cevap vermek için uzun menzilli hava taşımacılığı segmentinde yatırım yapma kararı aldık. Kurmuş olduğumuz çekirdek kadro çalışmalarını Türk Sivil Havacılığının kanun ve nizamnameler çerçevesinde havayolları taşımacılığı lisansı müracatına uygun şekilde (AOC) çalışmalarına başlamışlardır. Hazırlıklarımız başlangıçta iki uzun menzilli uçağın kiralanarak hizmete alınması kargo taşımacılığına başlanması ile olacaktır. Planlamamız bir uçağın 36 saate döneceği planlanarak ekipler oluşturulmaya başlanmıştır. Türkiye’nin stratejik coğrafi konumu küreselleşme ile birlikte havacılığa da olumlu yansımıştır. Diğer taraftan dünya genelinde %5 ler ile büyüdüğü ifade edilen hava kargo taşımacılığında pozitif olarak etkilenmesi gereken komşularımız maalesef bu yükselişi Türk yatırımcılarına kaptırmıştır.

Gerek Türkiye nin ekonomik büyüklüğü ve gerekse de THY larının lokomotif olarak geliştirdiği havacılık Balkanlarda, Kuzey Afrika Ülkeleri, Ortadoğu ve Kafkaslarda olan pazarı Türkiye coğrafyası üzerinden topla-dağıt modeline uygun olarak zemin hazırlamaktadır. Batu Havayolları kargo taşımacılığının hedefinde, bu imkanları değerlendirebilecek hava taşıma kargo kapasitesini arttıracak çok adetli filo kurma düşüncesi vardır. Kiralık ve genç uçaklar ile başlanması planlanmış filo, yapılacak kontratlar ve uçulacak varış noktalarına göre geliştirilerek imkân ve kabiliyetleri ile rekabetçi en üst seviyeye çıkartılması amaçlanmıştır. Batu Yatırım Holding altında faaliyetini sürdürecek olan kargo havayolu, holdingin ana iştigal konusu olan finansman yönetimi avantajını kullanacaktır. Ekonomik dalgalanmalara karşı kargo taşımacılığında da oluşabilecek küresel risklere karşı teminat altına almış olacaktır."

Batu Havayolları’nın, ACT Havayolları'ndan bir takım küskün pilotları kadrosuna kattığı ve birkaç isimle de görüşme yürütüldüğü bilgisi mevcut.

Türkiye'nin kargo kapasitesini mevcut şirketlerin taşıyabileceğini biliyorum. MNG Havayolları, ULS, My Cargo ve THY Cargo gibi şirketlerin yanında bir şirketin daha yer alacak olması yolcu taşıyan şirketlere baktığımda oldukça riskli bir girişim olarak değerlendiriyorum. İnşallah yeni pazarlarla birlikte sektöre girerler de biz de endişelerimizde haksız kalırız.

Diğer bir girişim Yavuz Çizmeci projesi. Çinlilerle ortak yapılacak olan şirketin adı MyJet Havayolları olacak. Şirketin merkezi Ankara olacak ve hedeflenen yolcu taşıması Ankara'nın doğusunu Ankara'ya taşımak ve buradan yurtdışına taşımak. Şirketin kuruluş belgeleri SHGM'ye verildi.

Önce Airbus filosu kurulmak istendi. Ancak bu fikir daha sonra Boeing olarak değiştirildi. MyJet Havayolları'nın filosu Boeing 737-NG olacak. Van, Elazığ, Trabzon, Erzurum gibi şehirlerden getirilecek olan yolcular buradan Kiev, Frankfurt, Brüksel gibi yurtdışı noktalara ulaştırılacak. Yani doğu bölgesinin yolcuları İstanbul'dan değil de Ankara'dan yurtdışına gitmiş olacak.

Yavuz Çizmeci, yanlış hatırlamıyorsam MNG Havayolları'nda da yolcu denemişti. Ve o zamanlar oldukça başarılı olduğunu hatırlıyorum. Çizmeci'nin içinde uhde kaldığını düşünüyorum. Bakalım bu kez atılan adım başarılı olacak mı?

Havacılığımızın yeni enerjilere ihtiyacı var. Bu yüzden havacılık adına atılacak olan adımların başarılı olmasını temenni ediyorum. Tabi, otoritelerin de bu girişimlere destek olması gerekiğini de söylemek isterim.

SESSİZ SEDASIZ İKİ HAVAYOLU KURULUYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

dişi kertenkele ~ 9 yıl önce
yaww arkadas bu ülkede yeni havayolu kurulacakmı kurulmayacakmı? sivil havacılık izin verecekmi yoksa havada Tk nın havada mafyalasmasına izinmi verilecek? daha dogrusu başkalarının mafyalaşması ..Dayı benim diye ortada gezmelerin yeni girişimlerin önüne saçma sapan gerekcelerle redler gelmesi olasımı olacak? yaklasık olarak son 5 yıllık sürece bakacak olursak yolcu tasımacılıgında hızlı bir şekilde şirketlerin kapandıgı ama yerine şirket kurulmadıgı görülüyor birileri pastanın hepsini mideye indirmeyi planlıyor çıkan sonuc bu. iki yeni şirket girişimde bulundu Anex ve act bu sivil havacılıgın bir sınavı eğer bu iki şirketten birine olur vermezse çıkan sonuc şudur sivil havacılık bazılarının tekelleşmesine izin veriyor benim şüphelerin artar.. kompla teoristi değilim ama tabloya bakınca şüphelerin boyutu artıyor sivil havacılık üzerindeki şüpheleri gidermek için yeni kurulmaya calısan şirketlere izin vermeli yoksa kapanana evet kurulana hayır demekle kime hizmetedildigi merak edilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantıklı ~ 10 yıl önce
param olsa bunlarla bile uğraşmam. istanbul-ankara, istanbul-izmir uçuşları yapan 2 tane uçak alın, her 2 saatte bir ordan, bir burdan kalksın parayı götürürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zenginin malını hesaplanan arkadaşlar. Uçak yuzdelerini koymayida unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 10 yıl önce
Isparta da dusen world focus havayollarinin sahibi kimdi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir kabin memuru ~ 10 yıl önce
anex fos çıktı yeni alım yapan şirket yok tecrübeli ve bir kaç dil bilen kabin memurlarına yaşı problem edip kuş dili bilen adamı kabine koyan zihniyetten arınmak lazım bir çok havayolu şirketi 30 u gecti diye kabin memurlarına basvuru hakkı dahi tanımıyor ..tecrübeye saygısı olmayan zihniyetle zaten kaliteli bir kabin olmazzz agzında sakız patlatan pampişler le yolcu taşımaya ve kalitesizleşmeye devam edersinizzz. umarım yavuz bey yeni kuracagı şirkette kabin memurlarında yaş sınırını 29-30 koymaz yavuz beyi MNG den tanırım bu şirkette basarılı olacagına inanıyorum benim ondan tek isteğim tecrübeli kabin memurlarının tecrübelerinden yararlanabilecekleri bir kadro olusturmaları ingilizce ve ruscası olan bir kabin memuruyum ama 30 u gectim diye iş bulamıyorummm .saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SITMA ~ 10 yıl önce
THY'de cok sayida kabin memurunun sitmaya yakalandigini biliyor muydunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok iş var ~ 10 yıl önce
Bence kargo şirketi kurmak çok mantıklı. Çin'den gelecek çok kargo var. Birilerinin taşıması gerek. Thy yetmeyebilir. Yavuz Çizmeci MNG yi zorlayacak gibi gözüküyor kargoda. Yolcuda da başarılı olur . MNG de genel müdür iken 32 uçak olmuştu. Bunların çoğu yolcuydu. Ayrıldıktan sonra MNG yolcuyu kapattı ve hızla filosu küçüldü. Her iki şirket için de hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yine mi yavuz çizmeci. Nedir bu havacılığın adamdan çektiği

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
He yavrum he. Birileri daha şuna he desin bihele

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000