16 Kasım 2015, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • cetin bey.size her hafta aynı mesajı göndereceğiz. Neden şirketleri açık açık yazmıyorsunuz. mesela çelebi. size en son gönderilen bılgıyı arastırdığınızı ve de doğrulugunu öğrendiğinizi biliyoruz.bızler calısmaya mecburuz. dolayısı ıle agzımızı fazla açamıyoruz.sızın boyle bır sıkıntınız yok.
  • Sayın Çetin bey, Bir çok kişi yazılarınıza ilgi gösteriyor. Çok kıymetli kişisel gelişim dersleri verip farkındalık yaratıyorsunuz. İlla ona cevap buna cevap verip yorum sayısının artmasına gerek yok. Çok güzel bir atasözümüz vardır ; Balık bilmezse halik bilir. Saygılarımla
  • Sadece kaybetmeyi ahlaksız bir teklife tercih ettim.Hayatım boyunca dürüstlüğümden ve doğruyu söylemeye olan inancımdan geri durmadım.Dalkavukluk,ahlaksızlık ve hak etmeyen insanları yalandan överek bir yerlere geleceğime dürüst olarak bulunduğum yerde kalayım içim huzurlu olsun yeter.Sonuçta bu dünyanın diğer tarafı da var.Hak yemek,riyakarlık yapmak,birilerinin üzerine basarak kul hakkı yemenin hesabını vermektense bu dünyada kendisini adam zannedenlere savunma veririm olur biter.Haram para sadece çalarak eve götürülmez,yenmez.Hak edilmeyen her kazanç haramdır.ANLAYANA!!! Saygı ve sevgilerimle herkes için dürüst bir iş hayatı dilerim...
  • Dalkavukluk ile üstlerini her yaptığında pohpohlayanlar malesef yönetim ve karar alma kademesinde etkisi olanlarda megalomanlığı tavan yaptırdı.Artık kendisini eleştiren,eleştirilere açık olan yönetici yok biat etmeyenleri,doğru söyleyenleri sindirmek hatta köyden kovmak için çalışan yöneticiler var.Bu megalomanlık adalet duygusunu da yok etti.Müdürlüğe terfi beklediğim bir gün yakın bir akrabam üst düzey bir tanıdığımız olduğunu ve terfi için işi kolaylaştırmak adına araya koymamızın iyi olacağını söylediğinde bunu kendime ve inandığım şirketime hakaret olarak algılayıp emeğime,şirketime sözde sahip çıktım.Bizim şirkette torpil işlemez,çalışana hakkı verilir sözünü söylediğim anı dün gibi hatırlıyorum.Sonra bir baktım birisi müdür olarak geldi üzerime oturdu.Emeğim,bilgim ve tecrübem ile bir yerlere gelmek için çok çabaladım halen daha açabalıyorum.Tecrübemden korkan müdürlerim yüzünden çok görev yerim değiştirildi.Ama gende umudumu kaybetmedim.
  • 17 senedir sivil havacılık sektöründe memur olarak yer hizmetlerinde çalışmadığım departman,memur alıştığım departmanların hepsinde de şef olarak görev almayı Allah bana nasip etti.Lakin buraya kadar geldim ötesine geçemiyorum.Eskiden hiyerarşik düzende ast-üst arasında ilişkiler saygı ile yürür herkes kendisine verilen role göre işini yapari,işini en iyi yapan,insan ilişkileri ve takım bilinci iyi olan terfi ederdi.Malesef günden güne bu olgu yerini biat etmeye bıraktı.Astlar üstlerine makam mevki için öyle biat eder oldu ki hakarete uğrayanların bile sefil sefil birşey yokmuş gibi onursuzca yöneticilerine yaltaklandığına şahit oldum.İşten anlamayan vasatın üzerine çıkamayan ama dalkavuklukta sınır tanımayanların basamakları hızlı bir şekilde çıktığına şahit oldum.Laf taşıyan,saray oyunlarına katkı sağlayan,ortalığı karıştırıp kendisini birşey olmamış gibi işin içinden sıyıranlar başarılı oldu dürüst ve oyuna gelenler bu taraklarda bezi olmadığı için ortalıkta kalıp kötü çocuk oldu.
  • Sertaç Bey, sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar operasyonun tüm detaylarına hakim birisi ummadığınız anda size detaylı bir şekilde bu böyle olsa daha iyi olmaz mı? şunu yaptınız mı? şeklinde sorunca diğer genel müdürler acaba bu kadar bilgi sahibi olabilir mi? diye sorarsınız kendinize. O yüzden bilmeden altı boş yorumlarda bulunmadan önce düşünün.
  • Sn. Özbey, bu sektörü en iyi tanıyan bir beyefendi olduğunu bir kez daha bu muhteşem yazısı ile gösteriyor. Ne yazık ki Sn. Özbey'in tarif ettiği kişilerin en yoğun olduğu yer ise, asla olmaması gereken sivil havacılık. Örnek olarak World Focus Havayollarını gösterebilirim. Türk Hava Yolları, Pegasus.....Örnekleri çoğaltmak mümkün. Ama ne yazık ki, bu tür insanlar iş bilmedikleri belli olmasın diye üst düzey( ! ) sözümona yöneticilerin duymak istediklerini söyleyip, facia oldunca da arkalarına bakmadan kaçıp gidiyorlar.
  • Sn ali sabancı ve kadrosu örnek teşkil etmiyor mu? En az 50 begeni almazsam yorumumu silebilirsiniz. Hadi pegasus çök "beğen" butonuna.
  • Aynada kendisini aslan görenler çalıştıgı kurumun sınırları icerisinde bu hisse kapılıyor.Mesai bitipte kurum dışına çıktıgında kendisinin bir aslan değilde lagım faresinden farkı olmadığını anlıyor.Bu sadece üst düzey yöneticiler için geçerli değil Patronlarda aynı durumda.Bu zatları dışarıda başka ortamlarda gören ne muhatap alır ne selam verir yüzüne bile tükürmez.Onlarda bunun farkındaki kurum içinde imkanların tadını çıkarmak için aynadaki yansımanın ruhuyla yaşıyor.Iki dünya bir araya gelse kediden Aslan olmaz bunuda anlasin o Kaz kafalılar..Çetin bey ben bu yöneticilerden birkac tanesinide şamar oglanıda yaptım bir zamanlar.Bu tip insanlar gerçek boş pasif insanlar egolarını sadece çalışanlarını ezerek yenebiliyorlar psikologluk vaaka bunlar.SAYGILAR..
  • sizin o tarifi yapmanıza neden olan bayanı tanıyoruz.Taraf tutmuşsunuz. O söylediğinizin 1000 misli kötü.yazı çok güzel.elinize sağlık.

Sektörün Bazı Yöneticilerinin Aynadaki Aksi

Bu yazıda geçen ve en dikkati çeken iki kelime “ Kifayetsiz Muhterisler “. kişisel nitelikleri vasatı aşamayan kişinin ben bilirim, ben bu konuda uzmanım havalarına girmesi durumunu ve bilmediğini kabul etmemekte direnmekle birlikte, kıskançlık duygusu ve yıkıcı hırs sahibi kişinin en belirgin özelliği olarak tariflenebilir bu iki kelime. Sn. Efe Cevher bir not düşmüş bu tarifine Kendi kendini tüketmesi kaçınılmaz sonudur.

Kabiliyetsiz, cahil denilebilecek düzeyde bilgisiz, ihtiraslı, kıskanç zayıf karakterli ve yükselmek veya yüksekte kalabilmek için her  türlü dalkavukluğu yapabilen zayıf karakterli bir yapı.Bu tarifde Çetin özbey’in. Ancak bunu çalıştığım işyerlerinden birinde gördüğüm, tüm sektörün tanıdığı  bu türün emsali olmayan bir temsilcisini düşünerek onun vasıflarını bir araya getirmek sureti ile şekillendirdiğimi ifade etmem gerekir..

Aşağıdaki resim size ne anlatıyor? Kendisini boy aynası üzerindeki aksini bir aslan olarak gören sarman kedi ve de tığ gibi atletik bir delikanlı olarak gören şişman, göbekli adam. İnsan ne olduğunu düşünmeden kendisini nasıl görmek istiyorsa onu hayal eder düşüncesinin çizgi ile anlatımı. Belki de bu yazının çok kısa bir özeti.  Bu resmi aşağıdaki anlatımla birleştirmek gerek. Birçok yöneticimiz maalesef böyle.

Dunning–Kruger Sendromu : Bu yazının bir bölümü Psikoloji dalında ödül alan bir çalışmadan alıntıdır yazıyor notlarımda. Televizyon izlerken ekrandaki  birilerine bakıp da "Ya bu adam bu sığlıkla nasıl buralara kadar gelebilmiş" diye düşündüğünüz oldu mu hiç? Ya da işyerinizde sizinle aynı ya da daha üst seviyede  bir görevde olan bazıları, sizde büyük bir şaşkınlık uyandırdı mı? Onlara bakıp "Bu cahillik, kendini bilmezlik nasıl fark edilmez?" diye iç geçirdiniz mi? Etrafınızda bunu yapmanızı sağlayacak birçok örneğin bulunduğunu tahmin ediyorum.

Justin Kruger ve David Dunning adlı iki psikiyatri uzmanı, 10 yıl kadar önce bir teori ortaya attı. "CEHALET, GERÇEK BİLGİNİN AKSİNE, KİŞİNİN KENDİNE OLAN GÜVENİNİ ARTIRIR." Ve bunun üzerine bir araştırma başlatıldı. Fizyolojik ve zihinsel alanda yapılan çeşitli uygulamaların sonucunda şu bulgulara ulaşıldı:

NİTELİKSİZ İNSANLAR NE ÖLÇÜDE NİTELİKSİZ OLDUKLARINI FARK EDEMEZLER VE BU TÜR İNSANLAR, NİTELİKLERİNİ ABARTMA EĞİLİMİNDEDİR. NİTELİKSİZ İNSANLAR, GERÇEKTEN NİTELİKLİ OLAN İNSANLARIN ÖZELLİKLERİNİ GÖRÜP ANLAMAKTAN DA ACİZDİRLER, EĞER NİTELİKLERİ, BELLİ BİR EĞİTİMLE ARTIRILIRSA,BU TÜR  İNSANLAR, NİTELİKSİZLİKLERİNİN FARKINA VARMAYA BAŞLARLAR.

DOLAYISI İLE BU TARİFE UYAN ÜSTLERİNİZİN SİZİ FARK EDEMEMELERİNİ YADIRGAMAYIN.YUKARIDAKİ ANLATIMDAN DA GÖRÜLECEĞİ ÜZERE KENDİ EKSİKLİKLERİDİR.

Cornell Üniversitesi'ndeki öğrenciler arasında bir test yapıldı ve klasik "Nasıl geçti?" sorusuna öğrencilerden yanıtlar istendi... Soruların yüzde 10'una bile cevap veremeyenlerin “kendilerine güvenleri müthişti. Onların " testin yüzde 60'ına doğru cevap verdiklerini" düşündükleri; hatta iyi günlerinde olmaları halinde yüzde 70 başarıya bile ulaşabileceklerine inandıkları" ortaya çıktı. Soruların yüzde 90'ından fazlasını doğru cevaplar ise “en alçakgönüllü” deneklerdi; soruların yüzde 70' ine doğru yanıt verdiklerini düşünüyorlardı. Tüm bu sonuçlar bir araya getirildi ve Dunning-Kruger Sendromu'nun metni yazıldı:

“İşinde çok iyi olduğuna” yürekten inanan ‘yetersiz’ kişi, kendini ve yaptıklarını övmekten, her işte öne çıkmaktan ve aslında yapamayacağı işlere talip olmaktan hiçbir rahatsızlık duymaz. Aksine her şeyin hakkı olduğunu düşünür!

Ancak bu ‘cahillik ve haddini bilmeme’ karışımı mesleki açıdan müthiş bir itici güç oluşturur.‘Eksiler’ kariyer açısından ‘artıya’ dönüşür. Sonuçta, ‘kifayetsiz muhterisler’ her zaman ve her yerde daha hızlı yükselirler. Bu arada, gerçekten bilgili ve yetenekli insanlar çalışma hayatında ‘fazla alçakgönüllü' davranarak öne çıkmaz, yüksek görevlere kendiliklerinden talip olmaz, kıymetlerinin bilinmesini beklerler. Tabii beklerken  kırılırlar, kendilerini daha da geriye çekerler. Muhtemelen üstleri tarafından da ‘ihtiras ve hırs eksikliği’ ile suçlanırlar.

"Siz de çevrenize şöyle bir bakın" diyeceğim ama eminim bu satırları okurken bile aklınızdan bir dolu yüz, bir dolu isim geçmiştir. Dr. Serra Menekay Öncel yazısının bir bölümünde bu konuyu aşağıdaki şekilde anlatmışlar.

Çalışan cahiller: kendi kapasitelerini değerlendirmekten ve eksikliğini teşhis etmekten acizdirler. Ama asıl vahim olan, bu "yetersizlik + haddini bilmeme" karışımının, mesleksel açıdan, karşı koyulmaz bir itici güç oluşturmasıdır. Cehaletleri kariyer açısından bir eksi iken, tutumları bunu artıya dönüştürebilmektedir. (Kendine güven davranışları.)

İşinde çok iyi olduğuna yürekten inanan "yetersiz", kendini ve yaptıklarını övmekten, her işte öne çıkmaktan ve haddi olmayan görevlere talip olmaktan en küçük bir rahatsızlık duymayacaktır. Aksine bunu bir "hak" olarak görecektir. ( Bu tarif etrafımızdaki şahıslara ne kadar uyuyor değil mi?)

Bu arada, gerçekten bilgili ve yetenekli insanlar ise çalışma hayatında "fazla alçakgönüllü" davranarak kendilerine haksızlık edecekler, öne çıkmayacaklar,  görevlere kendiliklerinden talip olmayacaklar, kıymetlerinin bilinmesini bekleyecekler (ve bilinmeyince için kırılacaklar ve kendilerini daha da geriye çekecekler) ve muhtemelen üstleri tarafından "ihtiras/ heves/ istek eksikliği" ile değerlendirileceklerdir.

SONUÇTA, "KİFAYETSİZ MUHTERİSLER" HER ZAMAN VE HER YERDE DAHA HIZLI YÜKSELECEKLER VE DAHA YUKARILARA ÇIKACAKLARDIR. HELE HELE TAKDİR YETKİSİ KENDİSİNİ KİFAYETLİ ZANNEDEN, RUHSAL DENGELERİ İHTİRASLARI TARAFINDAN ALT ÜST EDİLMİŞ KİŞİLERDEYSE.

Bertrand Russel  ne kadar doğru söylemiş.Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır."

Sektörün Bazı Yöneticilerinin Aynadaki Aksi

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

neden 1 ~ 8 yıl önce
cetin bey.size her hafta aynı mesajı göndereceğiz. Neden şirketleri açık açık yazmıyorsunuz. mesela çelebi. size en son gönderilen bılgıyı arastırdığınızı ve de doğrulugunu öğrendiğinizi biliyoruz.bızler calısmaya mecburuz. dolayısı ıle agzımızı fazla açamıyoruz.sızın boyle bır sıkıntınız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP NEDEN 1 ~ 8 yıl önce
GÜZEL BENDE SİZE HER HAFTA AYNI CEVABI VERİRİM. EVET GÖNDERDİĞİNİZ BİLGİYİ ARAŞTIRDIM. SONUÇ BİLGİ VE ANLATIM DOĞRU DEĞİL.YAZDIĞIM YAZILARI SEKTÖRÜN BİR ÇOK ŞİRKETİNİ KAPSIYOR. BÖYLESİ BANA DAHA DOĞRU GELİYOR. SİZLERİN SIKINTISINI BİLİYORUM. AMA MAALESEF BENİM YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK.SİZİN ÇELEBİ' DE ÇALIŞMADIĞINIZI ANLATIMINIZDAN FARK ETTİM. NEDEN KENDİ ÇALIŞTIĞINIZ ŞİRKETLE UĞRAŞMIYORSUNUZ.ORASI İYİ İSE MUTLU OLUN. HER ŞİRKETTE MUTLU OLAN VEYA OLMAYAN ÇALIŞANLAR VAR.MAİL ADRESİMİ ESKİDEN BERİ KULLANMAM VE KOLAY ANIMSANIR OLMASI NEDENİ İLE DEĞİŞTİREMİYORUM. MAİLLERİNİZE SON VERİN LTF. HİÇ BİRİ DİKKATE ALINMADIĞINA GÖRE...
İlgi görüyor ~ 8 yıl önce
Sayın Çetin bey, Bir çok kişi yazılarınıza ilgi gösteriyor. Çok kıymetli kişisel gelişim dersleri verip farkındalık yaratıyorsunuz. İlla ona cevap buna cevap verip yorum sayısının artmasına gerek yok. Çok güzel bir atasözümüz vardır ; Balık bilmezse halik bilir. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İLGİ GÖR ~ 8 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM. ANCAK BEN BU YORUM CEVAPLAMA İŞİNE APH'A YAZI YAZMAYA BAŞLADIĞIM ZAMAN ADIM ATTIM. AMAÇ YORUMLARIN FAZLA GÖRÜNMESİ DEĞİL.YAZLARI OKUYANLARLA YAKIN İLİŞKİ KURMAKTI. VERDİĞİM CEVAPLAR SAYESİNDE BU GÜNE KADAR BİR ÇOK ARKADAŞIMIZLA BULUŞUP TANIŞTIM. KONUŞTUM. HALEN DE GÖRÜŞÜYORUM.BU KONUDAKİ DÜŞÜNCENİZİN DOĞRU OLMADIĞINI İFADE ETMEK İSTERİM. BEN OKUYAN SAYILARINI GÖRÜYORUM.YORUM SAYISI ARTSA NE OLUR Kİ?
BıktımArtık-3 ~ 8 yıl önce
Sadece kaybetmeyi ahlaksız bir teklife tercih ettim.Hayatım boyunca dürüstlüğümden ve doğruyu söylemeye olan inancımdan geri durmadım.Dalkavukluk,ahlaksızlık ve hak etmeyen insanları yalandan överek bir yerlere geleceğime dürüst olarak bulunduğum yerde kalayım içim huzurlu olsun yeter.Sonuçta bu dünyanın diğer tarafı da var.Hak yemek,riyakarlık yapmak,birilerinin üzerine basarak kul hakkı yemenin hesabını vermektense bu dünyada kendisini adam zannedenlere savunma veririm olur biter.Haram para sadece çalarak eve götürülmez,yenmez.Hak edilmeyen her kazanç haramdır.ANLAYANA!!! Saygı ve sevgilerimle herkes için dürüst bir iş hayatı dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BıktımArtık-2 ~ 8 yıl önce
Dalkavukluk ile üstlerini her yaptığında pohpohlayanlar malesef yönetim ve karar alma kademesinde etkisi olanlarda megalomanlığı tavan yaptırdı.Artık kendisini eleştiren,eleştirilere açık olan yönetici yok biat etmeyenleri,doğru söyleyenleri sindirmek hatta köyden kovmak için çalışan yöneticiler var.Bu megalomanlık adalet duygusunu da yok etti.Müdürlüğe terfi beklediğim bir gün yakın bir akrabam üst düzey bir tanıdığımız olduğunu ve terfi için işi kolaylaştırmak adına araya koymamızın iyi olacağını söylediğinde bunu kendime ve inandığım şirketime hakaret olarak algılayıp emeğime,şirketime sözde sahip çıktım.Bizim şirkette torpil işlemez,çalışana hakkı verilir sözünü söylediğim anı dün gibi hatırlıyorum.Sonra bir baktım birisi müdür olarak geldi üzerime oturdu.Emeğim,bilgim ve tecrübem ile bir yerlere gelmek için çok çabaladım halen daha açabalıyorum.Tecrübemden korkan müdürlerim yüzünden çok görev yerim değiştirildi.Ama gende umudumu kaybetmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BıktımArtık-1 ~ 8 yıl önce
17 senedir sivil havacılık sektöründe memur olarak yer hizmetlerinde çalışmadığım departman,memur alıştığım departmanların hepsinde de şef olarak görev almayı Allah bana nasip etti.Lakin buraya kadar geldim ötesine geçemiyorum.Eskiden hiyerarşik düzende ast-üst arasında ilişkiler saygı ile yürür herkes kendisine verilen role göre işini yapari,işini en iyi yapan,insan ilişkileri ve takım bilinci iyi olan terfi ederdi.Malesef günden güne bu olgu yerini biat etmeye bıraktı.Astlar üstlerine makam mevki için öyle biat eder oldu ki hakarete uğrayanların bile sefil sefil birşey yokmuş gibi onursuzca yöneticilerine yaltaklandığına şahit oldum.İşten anlamayan vasatın üzerine çıkamayan ama dalkavuklukta sınır tanımayanların basamakları hızlı bir şekilde çıktığına şahit oldum.Laf taşıyan,saray oyunlarına katkı sağlayan,ortalığı karıştırıp kendisini birşey olmamış gibi işin içinden sıyıranlar başarılı oldu dürüst ve oyuna gelenler bu taraklarda bezi olmadığı için ortalıkta kalıp kötü çocuk oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İPHONE UYGULAMASINA ~ 8 yıl önce
Sertaç Bey, sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar operasyonun tüm detaylarına hakim birisi ummadığınız anda size detaylı bir şekilde bu böyle olsa daha iyi olmaz mı? şunu yaptınız mı? şeklinde sorunca diğer genel müdürler acaba bu kadar bilgi sahibi olabilir mi? diye sorarsınız kendinize. O yüzden bilmeden altı boş yorumlarda bulunmadan önce düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP I PHONE ~ 8 yıl önce
BUNA BENİM CEVAP VERMEM GEREKMİYOR. SİZE KATILIYORUM.
B-52 ~ 8 yıl önce
Sn. Özbey, bu sektörü en iyi tanıyan bir beyefendi olduğunu bir kez daha bu muhteşem yazısı ile gösteriyor. Ne yazık ki Sn. Özbey'in tarif ettiği kişilerin en yoğun olduğu yer ise, asla olmaması gereken sivil havacılık. Örnek olarak World Focus Havayollarını gösterebilirim. Türk Hava Yolları, Pegasus.....Örnekleri çoğaltmak mümkün. Ama ne yazık ki, bu tür insanlar iş bilmedikleri belli olmasın diye üst düzey( ! ) sözümona yöneticilerin duymak istediklerini söyleyip, facia oldunca da arkalarına bakmadan kaçıp gidiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP B 52 ~ 8 yıl önce
BU TÜR YAZILARIM GENELDE FAZLA İLGİ ÇEKMİYOR. TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. WORLD FOCUS'U VE YÖNETİCİLERİNİ TANIMIYORUM VEYA BİLMİYORUM.MAALESEF SEKTÖRDEKİ ÖRNEKLER SÖYLEDİĞİNİZ KADAR DA DEĞİL. ANCAK MUTLAK İSTİSNALARI DA VAR. TEKRAR TEŞEKKÜRLER.
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Sn ali sabancı ve kadrosu örnek teşkil etmiyor mu? En az 50 begeni almazsam yorumumu silebilirsiniz. Hadi pegasus çök "beğen" butonuna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP I PHONE ~ 8 yıl önce
BEN ALİ BEYİN DE, SERTAÇ BEYİNDE LÜGAT ANLAMI ÇERÇEVESİNDE KİFAYETSİZ OLDUKLARINI DÜŞÜNEMİYORUM.KALDI Kİ,SERTAÇ BEYİ İYİ TANIRIM. ÜST SEVİYEDE BİLGİLİDİR. MUHTERİS OLMAK AYRI BİR KONU. YÖNETİCİ OLMAK ÇOK BAŞKA BİR ŞEY.KADRODA İSE TANIDIĞIM 3 YÖNETİCİ VAR. HERHALDE BU CEVAPLA BENDE 50 ADET BEĞENMEDİM YORUMU ALIRIM. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Misafir ~ 8 yıl önce
Aynada kendisini aslan görenler çalıştıgı kurumun sınırları icerisinde bu hisse kapılıyor.Mesai bitipte kurum dışına çıktıgında kendisinin bir aslan değilde lagım faresinden farkı olmadığını anlıyor.Bu sadece üst düzey yöneticiler için geçerli değil Patronlarda aynı durumda.Bu zatları dışarıda başka ortamlarda gören ne muhatap alır ne selam verir yüzüne bile tükürmez.Onlarda bunun farkındaki kurum içinde imkanların tadını çıkarmak için aynadaki yansımanın ruhuyla yaşıyor.Iki dünya bir araya gelse kediden Aslan olmaz bunuda anlasin o Kaz kafalılar..Çetin bey ben bu yöneticilerden birkac tanesinide şamar oglanıda yaptım bir zamanlar.Bu tip insanlar gerçek boş pasif insanlar egolarını sadece çalışanlarını ezerek yenebiliyorlar psikologluk vaaka bunlar.SAYGILAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok daha kötü ~ 8 yıl önce
sizin o tarifi yapmanıza neden olan bayanı tanıyoruz.Taraf tutmuşsunuz. O söylediğinizin 1000 misli kötü.yazı çok güzel.elinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇOK DAHA... ~ 8 yıl önce
BEN ANLATIMDA BAY VEYA BAYAN DİYE CİNS BELİRTMEDİM.SİZİN BAYANINIZIN ANLATIMIMDAN KÖTÜ OLMASI MÜMKÜN. SİZ ŞİMDİ O BAYANIN İŞTEN AYRILDIĞINI DÜŞÜNÜN. ACABA NEREDE İŞ BULABİLİR? SİZCE MÜMKÜN MÜ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000