08 Şubat 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Merhaba arkadaşlar. Tgs maaşları nedir biliyorsunuz. Bide çalışma şartları nasıl ben vip karsilama çok istiyorum ama bunun için ne yapmak gerekiyor. Lütfen bilgiye sahip olan benimle paylaşsın.
  • 2010 yılından beri aynı parayı alan postabaşılar ne olacak ?? İyileştirmeler işçi ve yönetim kadrosuna yapılıyor peki ya lafa gelince en küçük yönetici birimi olan ve hep arada kalan postabaşılar ?? Postabaşıların %95 i şeflerden daha kıdemli bu işte. İşlerin tamamı da onların kontrolünde dönüyor. Devam pirimi ve risk tazminatı alan işçi ile bu ücretleri almayan postabaşı aynı maaşı alıyor.
  • YIL 2015 HAVAŞ İŞÇİ MAAŞI 1050TL + 4 TAM İKRAMİYE = YILLIK 16 BİN 800 TL VEE ASGARİ ÜCRETİN 1000 TL DEN 1300 TL YE ÇIKARILMASINDAN SONRA .. YIL 2016 HAVAŞ İŞÇİ MAAŞI 1400TL + İKRAMİYE YOK = YILLIK 16 BİN 800 TL ASGARİ ÜCRET ZAMLANDIKTAN SONRA DEVLET 100 TL İŞVERENE DESTEK VERMEYE BAŞLADI BUNUDA DÜŞÜNÜRSEK İŞÇİNİN MALİYETİ HAVAŞ'A 100 LİRADA DÜŞMÜŞ OLDU. SORUYORUM BU MU ZAM BU MU ADALET ? KENDİ ÇALIŞTIĞIM HAVALİMANINDA BU ŞEKİLDE DİĞER YERLERE BİŞEY DİYEMİYORUM İNTERNETTE BU KONUDA PEK BİŞEY BULUNMUYOR İNSANLAR NE KADAR KORKUTULUYORSA ... İŞÇİDEN ÖRNEKLE DURUMU ÖZETLEDİM TÜM İŞ KOLLARINDA BU ŞEKİLDE TEZATLAR MEVCUT ASGARİ ÜCRET ARTTIKTAN SONRA MAAŞA %30 ORANLARINDA ARTIRIM YAPILMIŞTIR İKRAMİYE ÖDEMESİ KALKMIŞTIR DİYE KAĞIT İMZALATILDI ŞAKA GİBİ HATTA YENİ GİREN ELEMANLARDA %40 YAZIYORDU RESMEN TRAJEDİ..
  • Cetinbey elestirmeniz guzel bize celebiden neden kovuldugunuzu solermisniz.
  • Cetinbey elestirmeniz guzel bize celebiden neden kovuldugunuzu solermisniz.
  • YANLIŞ BULDUĞUMU VERDİĞİM CEVAPLA DA İFADE ETTİĞİM BU YORUM VE CEVABIM MUTABAKATIM OLMADAN SAYFADAN KALDIRILMIŞTIR. YORUMUN KALEME ALINIŞ ŞEKLİNDEKİ HATA BAŞKA, BİLGİM DIŞINDA KALDIRILMASI DAHA BAŞKA BİR HUSUSTUR. VE DE BU NOTU YENİDEN YAYINLAMAM YORUMDA ADI GEÇEN ŞAHISLARLA İLGİLİ BİR TEPKİ DEĞİLDİR. VERDİĞİM CEVAPTA YORUMUN ALTINDA YER ALMAKTADIR, BİLGİLERİNİZE SUNUYORUM. !! 10-02-2016 12:11:20 195.142.175.184 Hüseyin avni eryiğit'in insanları küçümseyerek kölesi gibi görerek aşağılayarak hata olduğunda işten atmakla tehdit ederek halen nasıl görev yaptırılıyor arkasında halen kim var? TGS içerisinde operasyonda çalışan çoğunluk bu şahıstan çok korkuyorlardı. Bu şahsı padişah gibi davrandıran bu kadar büyük destek veren kimdir? insanların ekmeği ile oynamak bu kadar kolay olmamalı!!! Bu şahsı THY'de şef vekilliğinden TGS'de yhm müdürlüğüne daha sonra da ödüllendirir gibi istasyon nöbetçi müdürlüğüne yükseltilmesi adil bir yönetim biçimimidir? alt kademe de çalışan memur işçinin torpili olanlar ve olmayanlar olarak ayrılıp sınıflandırılması normalmidir? genel müdür yardımcısı olarak görev yapan ibrahim ümit ve eski nöb.istasyon md. yeni thy jfk yöneticisi murat küçük toplantılar yapıp aba altından sopa göstererek işinizi yapmazsanız çekmecelerimiz cv dolu yerinize başkalarını alırız demek çalışanların motivasyonunu ne derece arttırmada etkili olur? Hüseyin avni'nin ipini kim çekecEK CVP !! 10-02-2016 17:49:19 78.185.164.176 YAZDIĞINIZ YORUM HUKUKİ AÇIDAN APH VE ŞAHSIMI BAĞLAR NİTELİKTE DEĞİL. ANCAK YORUMUNUZUN YAYINLAMASI ONAY ( AYNI GÖRÜŞTE OLMA ) ANLAMI TAŞIMAZ. ZİRA APH’ IN PRENSİP KARARI HAKARET NİTELİĞİ TAŞIYAN YORUMLARI YAYINLAMAMAKTIR. BUNA İLAVETEN YORUMUNUZDA ADI GEÇEN ŞAHISLARI DA TANIMIYORUM. DOLAYISI İLE DOĞRU VEYA YANLIŞ DEMEM VE FİKİR YÜRÜTMEM MÜMKÜN DEĞİL. TABİİ Kİ YÖNETİCİLERİN ÖRNEKLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE ATANMALARINI YADIRGAMAMAK MÜMKÜN DEĞİL. “ ÇEKMECELERİMİZ CV DOLU “ SÖZÜNÜ SARF EDİYORLARSA ( ÜLKEMİZDEKİ BU İŞSİZLİKTE BU BEYANIN DOĞRU OLDUĞUNA EMİNİM ) BU DA O BEYEFENDİNİN YÖNETİM MANTIĞINA SAHİP OLMADIĞINI GÖSTERİR. BUNLAR BİR TARAFA SİZİNDE İP ÇEKME DÜŞÜNCESİNE PEK UZAK OLMADIĞINIZ ANLAŞILIYOR. BU TÜR SÖZLERİ YORUMLARINIZDA KULLANMAMANIZI ÖNERİYORUM
  • ARKADAŞLARI BU YORUMUN BİLGİLERİ AŞAĞIDA. YAYINLARKEN HATA OLUŞTU. HATTA CEVABINI VERMİŞTİM. ALEYHİMDE OLMASI NEDENİ İLE YANLIŞ ANLAMAYA NEDEN OLMAMASI İÇİN YORUMU BU ŞEKİLDE BİLGİNİZE SUNUYORUM. CEVABI AŞAĞIDA. HALEN AÇIKLAMA BEKLEMEKTEYİM. Bu nasıl iş? 11.2.2016 09.05.07- pın 17623220169 Cetin Özbey de bizim hakkımızı yedi zamanında daire başkanlığı yaparken. Helal etmiyoruz hakkımızı. Zaten nasıl o makamlara geldiyse artık. Kim bilir kimin torpillisiydi. Simdi bakmayın burdan hak hukuk dediğine.
  • Çetin Bey, Çok güzel bir konuya değinmişsiniz zamanlama açısından ancak THY personeli için dün başlayan TİS görüşmeleriyle ilgili ilk defa hiç haber yok sitenizde. Özel bir nedeni var mı diye sormak isterim.
  • Çetin bey para konularını bır kenara koyun haftada 4 gün 12 saat işe gel 2 gece allah aşkına sabah başlıyor saat 4.30 ayatayiz akşam 5 gibi bırakıyorlar eve gidene kadar saat 7.30 duş yemek bır bardak çay oldu saat 9 yat sabah yine aynı sonra verim al. Yorum yapamazsın 2 cevap hazır "begenmiyorsan git " yada " dışarıda bekleyen cok kişi var " sorun anket yapın yoğunluğu anlarız da bide hep mesai yok be zor oluyor ama herkes ah ediyor ben dahil eyyy yönetim sorun personel mutlumu daha iyi nasıl çalışırız sorun bi fikri olanı dinleyin ama yok her çalışan gibi bende yüzünüze bakarak icimizden lanet ediyoruz sahislarina sizde bunları bilerek hiç bişey olmamış gibi devam ediyorsunuz
  • Evet kardeşim tgs de çalışanlar diğerlerinden rahat demişsin. ..tgs de çalışanlar sizlerden daha az uçağa hizmet veriyor sizlerden daha az mesaiye kalıyor..yani işyükü daha az ..artı devam primi risk tazminatı ..herkese veriyor öyle diyorsun değilmi. .ama maalesef kusura bakma.. öyle değil. . siz bizlerden daha iyi durumdasınız. Buna inan..sen bi içimize gel sonra böyle konuşmaya devam edebilecek misin bir gör. ..içi beni dışı da seni yakar durumu ..umarım anlarsın vaziyeti. .

Sektörün 2016 yılbaşı maaş artımları ve TGS

Sektörümüzün bazı şirketlerinde çalışanlar bekledikleri yeni sene ücret artımlarını aldılar. Bir kısmı ise önümüzdeki günlerde alacaklar. Genel de şirket çalışanlarından  fazla ses çıkmadı. Demek ki, bir kısım arkadaşlarımız memnunlar veya şirketin elinden gelen bu kadar veya konuşsak ne olacak ne değişecek diye düşünüyorlar.

TGS ücret zamları APH’ a haber oldu. Buraya kadarı tamam ama, bu habere 283 adet  yorum geldiği yazıyor  APH’ da. Bunun dışında 783 adette yorumu müspet değerlendirip paylaşan çalışan var. 363 TGS çalışanı ise yapılan yorumlara fikren katılmadığını ve tasdik etmeyerek, beğenmedim diyerek göstermiş.  Tabii ki okurlara yorumun beğenildiğini göstermek üzere kim aynı yoruma kaç kere beğendim dedi ı veya yorumu zayıflatmak için beğenmedim diyerek karşı görüş çentiği koydu bunu bilemiyoruz

Yaşlılık, yorumları farklı günlerde teker teker okuyunca anlamıyorum. Hepsini print ettim ve aynı anda okudukça da şaşırdım.

TGS ÇALIŞANLARININ SERGİLEDİĞİ RESİM.

TGS çalışanlarının hepsi bu yönetim zamanında işe alındı. Kuruluşta Hamdi Topçu Yönetim Kurulu Başkanıydı. Fark etmez şimdide Sn. Kotil yürütüyor bu görevi. Demek ki konu insanların geçim sıkıntısı olunca başka her oluşumda ilk sırada değerlendirildiğini gördüğümüz “ İŞİ VERENİN KOLTUK DEĞNEĞİ VE AĞZI OLMAK” veya “ AYNI SİYASİ GÖRÜŞÜ PAYLAŞMAK”  insanların bu konuda ne tarafta duracaklarının belirlenmeleri açısından birinci sıradaki en önemli unsur olmaktan çıkabiliyormuş. Bu tablo ile ilgili benim düz yorumum böyle.

TGS ÇALIŞANLARI ZAMLARI AİRPORTHABER’ DEN ÖĞRENMİŞ?

Gelelim Şirketlerin ve TGS çalışanlarına uygulanan ücret artımlarına.  TGS’ nin değerli ve kıymetli yöneticileri. Ocak ayının ikinci yarısında hiç birinizin aklına “Yahu maaş zamlarını biz yönetim olarak duyuralım çalışanlarımıza “ diyerek üst yönetime bu yönde bir teklif götürmek gelmedi mi? Onların bunu bir internet sitesinden öğrenmelerinin ayıbı size yeter. Bunun kabahatini salt üst yönetime faturalayamazsınız. Öyle veya böyle yönetici unvanı taşıyorsunuz ya..

TGS ZAM HABERİNİN YORUMLARI

APH’ da TGS zamlarını duyuran haberin altında yer alan yorumlarda yönetici unvanı taşıyan insanlarca kabul edilmesi mümkün olmayan suçlama ve iddialar var. Bu sabaha kadar ( 06 Şubat ) TGS Yönetiminin bir iç soruşturma açarak bunların doğru olup olmadığını araştıracağını düşünüyordum. Bu sabah böyle bir soruşturma için adım atılmadığını öğrendim. Sonuçta isimleri belli olmasa, IP numaraları değişik olsa hatta % 90’nı uydurma olsa bile ( ki öyle olmadığı biliniyor) kalan % 10 ‘nun doğruluğunu araştırma gereği duymamanız taşıdığınız unvana gölge düşürmüyor mu? O taraf zaten karanlık diyorsanız tabii ki söylenilecek bir şey kalmıyor.

Evet; dağınık organizasyonda çalışan şirketlerde tepelerin her şeyi duyması mümkün değil. Bu kabul. Ancak bazı şeylerin dedikodu dışında organizasyonel yapı içerisinde soruşturularak öğrenilmesi de mümkün tabii ki. Tepeler buna gerek duymuyorlarsa belirli uygulamaların kendi bilgi ve talimatları çerçevesinde gerçekleştirildiğini düşünmemiz sizce yanlış mı?

Gelelim yorumları kaleme alan çalışanlarımıza. Bazı yorumlar sektör çalışanlarının seviyesi ile ilgili olarak diğer okurların kuşkuya kapılmasını sağlayacak kadar basit ve yakışıksız. Daha kibar bir deyiş bulamadım. Bazı yorumlar ise eleştiri sınırlarını ( ? ) aştığı için yayınlanmamış. Takdir sizin..

GENEL ARTIM NE OLACAK? YAPILAN ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Zam oranlarına gelince. Aşağıda örneklenen araştırmalar, Thy, Tgs, Havaş, Çelebi, PGS vb. sektörümüz kuruluşları için yapılmadı. Araştırmacı Kuruluşlar Türkiye genelindeki beklentileri belirlemeye çalışmışlar. İçinde tabii ki hizmet sektörü de mevcut.

Dünyanın önde gelen danışmanlık şirketi TOWERS WATSON, Türkiye’de sektörlerin 2016 yılı için  “Türkiye Ücret Araştırmaları” raporunu açıkladı. İlaç ve sağlık, perakende, teknoloji, enerji, finansal hizmetler, medya, otomotiv, hizmet ve hızlı tüketim gibi farklı sektörlerden katılımcıları içeren rapora göre 2016’da şirketlerin çalışanların ücretlerine yüzde 8 zam yapacağı öngörülüyor. Rapor, 2016 yılında ücret artış bütçelerinin yüzde 7.2 - 9 Aralığında ve orta noktada yüzde 8 seviyesinde olacağına işaret ediyor

Kariyet Net: 7.500 çalışan ve 300 şirket üzerinde yapılan araştırmada  sektörlere göre zam beklentileri incelendi. Oranlar hakkındaki tahminler genel olarak %7 ila %10 arasında değişiyor.

Hizmet’teki zam oranları çalışanları olumlu yönde şaşırtacağı yönünde bir sonuç çıkıyor. 7.500 kişiye 2016 maaş artışları ile ilgili beklenti ve tahminleri soruldu. Aynı şekilde şirketlere de planladıkları zam oranları soruldu

Hizmet sektöründe de enflasyon oranına yakın tahminler ilk sırada geliyor. Anketi yanıtlayanların % 26’sı %7-10 Aralığında zam beklentisinde. Diğer yandan katılanların %13’ü yeni yılda zam yapılmayacağını düşünürken; %4-6 zam seçeneğini işaretleyenler de anketi yanıtlayanların %12’sini oluşturuyor.

Global Yönetim Danışmanlığı Şirketi Hay Group, 2015 Ağustos-Kasım  ayları arasında Türkiye'deki bin 387 şirkette çalışan 713 bin 126 personele ilişkin toplanan 2016 yılı ücret artımı beklentisine ilişkin  verileri analiz etti. Bu analiz sonucunda ortaya çıkan beklenti; Türkiye’de 2016 yılında özel sektör çalışanlarının maaş zammının ortalama yüzde 9 civarında olacağı ve en yüksek zammı yüzde 10'la "yazılım" çalışanlarının alacağı” şeklinde.

Dünyanın önde gelen danışmanlık şirketi Towers Watson, “Türkiye Ücret Araştırmaları” raporunu açıkladı. İlaç ve sağlık, perakende, teknoloji, enerji, finansal hizmetler, medya, otomotiv, hizmet ve hızlı tüketim gibi farklı sektörlerden katılımcıları içeren rapora göre 2016’da şirketlerin çalışanların ücretlerine yüzde 8 zam yapacağı öngörülüyor. Rapor, 2016 yılında ücret artış bütçelerinin yüzde 8 - 9 Aralığında ve orta noktada yüzde 9 seviyesinde olmasına işaret ediyor.

Evet; Sektörlere göre küçük değişiklikler gösterse de Türkiye’mizin ilk on lokomotif sektöründeki 7500 çalışanın tahmini ve 300 şirketin yorumu aynı noktada birleşti. “ sektörlerde zam oranı beklentileri yüzde 7 ila 10 arasında.

DİKKAT: BEKLENTİYİ YÜKSEK TUTMANIZ SİZİ ÜZMESİN.

Şimdi TGS ‘liler bana kızacaklar ama çoğunluğun asgari ücret artışı çalışmalarının sonunda  yazılı basında sayfalarca yazılıp çizilmesine rağmen mevcut realitelerden kopuk bir beklentiye girilmiş olmasının mantığı yok bana göre. Örneğin hepimiz biliyoruz ki sektörün Yer Hizmetleri grubunun alt, hatta ortaya yakın seviyesindeki çalışanlarının maaşları çok çok düşük. TGS çalışanlarının da az ücret alığı biliniyor. Havaş ve Çelebi çalışanlarının TGS personelinin üzerinde bir gelirleri mi var?. Hayır; hatta TGS’ nin kuruluşu zamanında belirlenen karşılaştırılmalı tablolara bakarsak o tarihlerde diğer Yer Hizmeti Kuruluşlarının çalışanlarından daha fazla ücret aldıkları da görülüyor. Tabii ki zaman geçti. Maaşlardan, yan ödemelerden bir şeylerin tırpanlanarak eritilip, eritilmediğini doğrusu bilemiyorum. Zira yazılan yorumlarda net bilgiler ve de ipuçları bulunmuyor. Bu arada yönetici unvanlı çalışanlara %20’nin üzerinde zam verilmesi hususu da işleniyor yorumlarda. Doğruluk derecesini bilemiyorum. Bu da çalışanların mutsuzluğunun üzerine tüy diken bir uygulama.

EK ÖDEMELER NE OLACAK?

Ancak biliyorum ki, bazı şirketler yaptıkları bir takım ek ödemeleri kaldırma çabası içerisindeler. Ve de bu arada söz konusu şirket çalışanlarının TGS personelinin aldığı % 10 ‘luk artımı elde etmeleri  en azından zor olacak gibi.. Özellikle Anadolu İstasyonlarında ( belki de tüm istasyonlarda ) TGS çalışanlarının ücret üstünlüğü devam edeceğe benziyor. Tabii ki Çelebi ve Havaş’ın çalışanlarına daha az maaş vermesinin TGS iş görenlerini mutlu edecek bir faktör değil. Her koyun kendi bacağından asılırmış ya.

YÖNTEM NE OLMALI? AMA.

Yapılacak olan senelik ücret artımları ile maaşların çalışanlar açısından tatminkâr bir seviyeye çıkartılması ve mevcut dengesizliğin önüne geçilerek unvanlara göre mevcut olan gelir farkının makul düzeye getirilmesi mevcut makasın kapanması mümkün görülmüyor.  

Öncelikle bunu kabul etmek ve daha sonra da ne yapılması gerektiğini düşünmek gerekir.  Bu senelik artımlardan önce, kurum içi dengeler de göz önüne alınarak maaşlarda bir iyileştirme yapılması ve senelik zammın sonra uygulanması buna çare olabilir mi? Evet; tek çare bu da, bunu gerçekleştirecek ne işveren ne de bu konuda tüm sektör çalışanlarını kucaklayacak başka bir yapı da yok ortada.

PATRONLARIN, GENEL MÜDÜRLERİN BASIN SÖYLEŞİLERİNİ OKUYUN

Evet; şimdi söz konusu şirketlerin Patron veya Genel Müdürleri ile bir gazetenin söyleşi yaptığını düşünün. Şirketin sorumlusu, bu günkü noktaya nasıl gelindiğini ballandıra ballandıra anlatacaktır.

Hatta biraz ileri giderek şirketin kar durumuna da vurgu yapması olasıdır. Bir adım öte önümüzdeki sene yapacakları yatırımları ve atılımlarla birlikte gelecek seneden beklentilerini de sıralarken muhtemelen hedefledikleri kazancı da açıklaması mümkündür. Ve de hepsi de sektörün öncü kuruluşudur mutlak. Ama konu personele yapılacak ücret artımlarına gelince... Tııssss..  Tabii ki bu tutumun nedeni bir kişi işten ayrılınca o yer için 100 kişinin müracaat etmesinden öte değil. Kısacası İşsizliğin fazla olması..

Tüm buna rağmen sistemimiz içerisinde “KOLTUĞU VERENİN KOLTUK DEĞNEĞİ VE AĞZI OLAN” kimseler hayli fazla Onlarda geçimin yolunu böyle bulmuşlar.Elden ne gelir ki? 

Sektörün 2016 yılbaşı maaş artımları ve TGS

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Selm ~ 7 yıl önce
Merhaba arkadaşlar. Tgs maaşları nedir biliyorsunuz. Bide çalışma şartları nasıl ben vip karsilama çok istiyorum ama bunun için ne yapmak gerekiyor. Lütfen bilgiye sahip olan benimle paylaşsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadir ~ 6 yıl önce
Havas yer h8zmetleri yeni giren isci maasi ne kadar
Postabaşı ~ 7 yıl önce
2010 yılından beri aynı parayı alan postabaşılar ne olacak ?? İyileştirmeler işçi ve yönetim kadrosuna yapılıyor peki ya lafa gelince en küçük yönetici birimi olan ve hep arada kalan postabaşılar ?? Postabaşıların %95 i şeflerden daha kıdemli bu işte. İşlerin tamamı da onların kontrolünde dönüyor. Devam pirimi ve risk tazminatı alan işçi ile bu ücretleri almayan postabaşı aynı maaşı alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesut ~ 8 yıl önce
YIL 2015 HAVAŞ İŞÇİ MAAŞI 1050TL + 4 TAM İKRAMİYE = YILLIK 16 BİN 800 TL VEE ASGARİ ÜCRETİN 1000 TL DEN 1300 TL YE ÇIKARILMASINDAN SONRA .. YIL 2016 HAVAŞ İŞÇİ MAAŞI 1400TL + İKRAMİYE YOK = YILLIK 16 BİN 800 TL ASGARİ ÜCRET ZAMLANDIKTAN SONRA DEVLET 100 TL İŞVERENE DESTEK VERMEYE BAŞLADI BUNUDA DÜŞÜNÜRSEK İŞÇİNİN MALİYETİ HAVAŞ'A 100 LİRADA DÜŞMÜŞ OLDU. SORUYORUM BU MU ZAM BU MU ADALET ? KENDİ ÇALIŞTIĞIM HAVALİMANINDA BU ŞEKİLDE DİĞER YERLERE BİŞEY DİYEMİYORUM İNTERNETTE BU KONUDA PEK BİŞEY BULUNMUYOR İNSANLAR NE KADAR KORKUTULUYORSA ... İŞÇİDEN ÖRNEKLE DURUMU ÖZETLEDİM TÜM İŞ KOLLARINDA BU ŞEKİLDE TEZATLAR MEVCUT ASGARİ ÜCRET ARTTIKTAN SONRA MAAŞA %30 ORANLARINDA ARTIRIM YAPILMIŞTIR İKRAMİYE ÖDEMESİ KALKMIŞTIR DİYE KAĞIT İMZALATILDI ŞAKA GİBİ HATTA YENİ GİREN ELEMANLARDA %40 YAZIYORDU RESMEN TRAJEDİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cetin bey ~ 8 yıl önce
Cetinbey elestirmeniz guzel bize celebiden neden kovuldugunuzu solermisniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 8 yıl önce
BU TÜR ZEKÂ PIRILTILARI İLE DOLU VE ANCAK ÇOK ZEKİ İNSANLARIN DÜŞÜNEREK YÖNELTEBİLECEĞİ BU MUHTEŞEM AKIL DOLU SUALİNİZ BENİ ÇOK KÖTÜ DURUMA DÜŞÜRDÜ.(?) KEŞKE SORMASAYDINIZ. ÇELEBİ’ DEN YÜZ KIZARTICI BİR ( HATTA BİRKAÇ ) FİİLİN İÇİNDE BULUNMAKTAN ÖTÜRÜ TAZMİNATSIZ OLARAK KOVULDUM. HUKUK SİTELERİ YÜZ KIZARTICI SUÇLARI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE ÖRNEKLİYOR. (Bu suçlara sarkıntılık, kız, kadın ve erkek kaçırmak, fuhşa tahrik, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, hileli iflas suçları... örnek verilebilir.) SİZ BANA UYGUN OLANLARI VE YÜZÜMÜ EN ÇOK KIZARTACAK OLANLARI SEÇİN ZAHMET OLMAZ İSE. MUTLAK SİZİN YAKIŞTIRACAĞINIZ NEDENLERDEN ÖTÜRÜ KOVULMUŞUM DUR ÇELEBİ’ DEN. BEN İSE SİZİN İÇİN YALNIZ “ ZAVALLI “ YAKIŞTIRMASI YAPIYORUM.
Soru sorma zekası ~ 8 yıl önce
Çetin Bey'e böyle seviyesiz bir soru sorma kapasitesindeki tek hücreli beyni olan arkadaşı tebrik ediyorum
CVP SORU SORMA.. ~ 8 yıl önce
SIKMAYIN KENDİNİZİ. BU SUALİ YÖNELTEN İNSANIN KAFASI ANCAK BU KADAR VE BU TÜR KONULARA ÇALIŞIR. GRUBUN APTALLARINDAN BİRİDİR MUTLAK.
Mehmet ~ 7 yıl önce
Ucuz uçak bileti satarak,çalışanları madur etmek yanlış değil mi?
Cetin bey ~ 8 yıl önce
Cetinbey elestirmeniz guzel bize celebiden neden kovuldugunuzu solermisniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 8 yıl önce
BU TÜR ZEKÂ PIRILTILARI İLE DOLU VE ANCAK ÇOK ZEKİ İNSANLARIN DÜŞÜNEREK YÖNELTEBİLECEĞİ BU MUHTEŞEM AKIL DOLU SUALİNİZ BENİ ÇOK KÖTÜ DURUMA DÜŞÜRDÜ.(?) KEŞKE SORMASAYDINIZ. ÇELEBİ’ DEN YÜZ KIZARTICI BİR ( HATTA BİRKAÇ ) FİİLİN İÇİNDE BULUNMAKTAN ÖTÜRÜ TAZMİNATSIZ OLARAK KOVULDUM. HUKUK SİTELERİ YÜZ KIZARTICI SUÇLARI AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE ÖRNEKLİYOR. (Bu suçlara sarkıntılık, kız, kadın ve erkek kaçırmak, fuhşa tahrik, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, hileli iflas suçları... örnek verilebilir.) SİZ BANA UYGUN OLANLARI VE YÜZÜMÜ EN ÇOK KIZARTACAK OLANLARI SEÇİN ZAHMET OLMAZ İSE. MUTLAK SİZİN YAKIŞTIRACAĞINIZ NEDENLERDEN ÖTÜRÜ KOVULMUŞUM DUR ÇELEBİ’ DEN. BEN İSE SİZİN İÇİN YALNIZ “ ZAVALLI “ YAKIŞTIRMASI YAPIYORUM.
bravo ~ 8 yıl önce
bak işte çetin bey'i kalbinden vurdun. Ne sual ama? Adamı köşeye sıkıştırdın. Artık yazı falan yazamaz. Bravo sana. Ama sekiz kelime yazıyorsun. imla yanlışlarına bak.Senden ancak böyle bir sual çıkar. Tebrik ediyorum.
NASİHAT. ~ 8 yıl önce
BU TÜR GÜZEL YORUMLARINIZI HAFTA SONLARINA SAKLAYARAK BİR ZEKA SORUNUNUZUN OLABİLECEĞİNİ ORTAYA KOYUYORSUNUZ. BANA KALIRSA PAZARTESİ GÜNÜ GÖNDERİN DE İNSANLAR OKUSUN.
OKURLARA NOT ~ 8 yıl önce
YANLIŞ BULDUĞUMU VERDİĞİM CEVAPLA DA İFADE ETTİĞİM BU YORUM VE CEVABIM MUTABAKATIM OLMADAN SAYFADAN KALDIRILMIŞTIR. YORUMUN KALEME ALINIŞ ŞEKLİNDEKİ HATA BAŞKA, BİLGİM DIŞINDA KALDIRILMASI DAHA BAŞKA BİR HUSUSTUR. VE DE BU NOTU YENİDEN YAYINLAMAM YORUMDA ADI GEÇEN ŞAHISLARLA İLGİLİ BİR TEPKİ DEĞİLDİR. VERDİĞİM CEVAPTA YORUMUN ALTINDA YER ALMAKTADIR, BİLGİLERİNİZE SUNUYORUM. !! 10-02-2016 12:11:20 195.142.175.184 Hüseyin avni eryiğit'in insanları küçümseyerek kölesi gibi görerek aşağılayarak hata olduğunda işten atmakla tehdit ederek halen nasıl görev yaptırılıyor arkasında halen kim var? TGS içerisinde operasyonda çalışan çoğunluk bu şahıstan çok korkuyorlardı. Bu şahsı padişah gibi davrandıran bu kadar büyük destek veren kimdir? insanların ekmeği ile oynamak bu kadar kolay olmamalı!!! Bu şahsı THY'de şef vekilliğinden TGS'de yhm müdürlüğüne daha sonra da ödüllendirir gibi istasyon nöbetçi müdürlüğüne yükseltilmesi adil bir yönetim biçimimidir? alt kademe de çalışan memur işçinin torpili olanlar ve olmayanlar olarak ayrılıp sınıflandırılması normalmidir? genel müdür yardımcısı olarak görev yapan ibrahim ümit ve eski nöb.istasyon md. yeni thy jfk yöneticisi murat küçük toplantılar yapıp aba altından sopa göstererek işinizi yapmazsanız çekmecelerimiz cv dolu yerinize başkalarını alırız demek çalışanların motivasyonunu ne derece arttırmada etkili olur? Hüseyin avni'nin ipini kim çekecEK CVP !! 10-02-2016 17:49:19 78.185.164.176 YAZDIĞINIZ YORUM HUKUKİ AÇIDAN APH VE ŞAHSIMI BAĞLAR NİTELİKTE DEĞİL. ANCAK YORUMUNUZUN YAYINLAMASI ONAY ( AYNI GÖRÜŞTE OLMA ) ANLAMI TAŞIMAZ. ZİRA APH’ IN PRENSİP KARARI HAKARET NİTELİĞİ TAŞIYAN YORUMLARI YAYINLAMAMAKTIR. BUNA İLAVETEN YORUMUNUZDA ADI GEÇEN ŞAHISLARI DA TANIMIYORUM. DOLAYISI İLE DOĞRU VEYA YANLIŞ DEMEM VE FİKİR YÜRÜTMEM MÜMKÜN DEĞİL. TABİİ Kİ YÖNETİCİLERİN ÖRNEKLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE ATANMALARINI YADIRGAMAMAK MÜMKÜN DEĞİL. “ ÇEKMECELERİMİZ CV DOLU “ SÖZÜNÜ SARF EDİYORLARSA ( ÜLKEMİZDEKİ BU İŞSİZLİKTE BU BEYANIN DOĞRU OLDUĞUNA EMİNİM ) BU DA O BEYEFENDİNİN YÖNETİM MANTIĞINA SAHİP OLMADIĞINI GÖSTERİR. BUNLAR BİR TARAFA SİZİNDE İP ÇEKME DÜŞÜNCESİNE PEK UZAK OLMADIĞINIZ ANLAŞILIYOR. BU TÜR SÖZLERİ YORUMLARINIZDA KULLANMAMANIZI ÖNERİYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Sanırım o şahsın kendisi kaldırttırdı bu yazıyı.Tekrar yayınlama hassasiyetiniz için teşekkür ederim çetin bey..
cvp.. ~ 8 yıl önce
BENİMLE İLGİLİ GELEN BİR YORUMDA DA HATA OLMUŞ. İKİSİNİ AYNI ANDA FARK ETTİM HEMEN HEMEN.İSMİ GEÇEN ARKADAŞIMIZIN BU KONU İLE BİR İLGİSİ YOK. TAMAMI İLE SİSTEMİN BİR HATASINDAN KAYNAKLANIYOR. TEKNİK ARKADAŞLAR BANA İZAH ETİİLER. BENİM VERDİĞİM CEVAPLARDA KALKMIŞ.
Za ~ 8 yıl önce
Kitap yazıp yayınlasan belki alır okurduk maşşallah klavye bile tükenmiş senin karşında
CVP ZA ~ 8 yıl önce
BU HAFTA BİR TERSLİK VAR. YORUMLARA BAKINCA BENİM BİR CEVABIMDA ( TIS ) ELEŞTİRİ SINIRLARINI AŞTIĞI İÇİN SANSÜRLENMİŞTİR YAZIYOR. VE DE YORUM KALKMIŞ. HER NE İSE DURUMU ANLADIK.
BU NASIL İŞ ~ 8 yıl önce
ARKADAŞLARI BU YORUMUN BİLGİLERİ AŞAĞIDA. YAYINLARKEN HATA OLUŞTU. HATTA CEVABINI VERMİŞTİM. ALEYHİMDE OLMASI NEDENİ İLE YANLIŞ ANLAMAYA NEDEN OLMAMASI İÇİN YORUMU BU ŞEKİLDE BİLGİNİZE SUNUYORUM. CEVABI AŞAĞIDA. HALEN AÇIKLAMA BEKLEMEKTEYİM. Bu nasıl iş? 11.2.2016 09.05.07- pın 17623220169 Cetin Özbey de bizim hakkımızı yedi zamanında daire başkanlığı yaparken. Helal etmiyoruz hakkımızı. Zaten nasıl o makamlara geldiyse artık. Kim bilir kimin torpillisiydi. Simdi bakmayın burdan hak hukuk dediğine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BU NASIL.. ~ 8 yıl önce
CVP BU NASIL .... CEVABI DA YENİDEN YAYINLIYORUM. ARKADAŞIM. HANGİ HAKKINIZ NASIL YENDİ İSE SÖYLEYİN DE BECEREBİLİRSEM CEVAPLAYAYIM. KENDİMDEN O KADAR EMİNİM Kİ, BU DENLİ ALEYHİMDE OLAN BİR NOTU DA YAYINLAYABİLİYORUM. AYRICA EĞER YER İŞLETMEDE ÇALIŞIYORSUNUZ BEN ORADA HİÇ DAİRE BAŞKANLIĞI YAPMADIM. GEÇENLERDE BİR ARKADAŞIMIZDA TARAF TUTARAK KENDİSİNİN YURT DIŞI TAYİNİNİ ENGELLEDİĞİMİ SÖYLÜYORDU. TARİHLERE BAKTIK. O DÖNEMDE BEN HAVAŞ'DA ÇALIŞIYORDUM. HER NE İSE HANGİ KONUDA NE HAKKINIZIN YENDİĞİNİ BİLDİRMENİZİ BEKLİYOR OLACAĞIM.
TİS ~ 8 yıl önce
Çetin Bey, Çok güzel bir konuya değinmişsiniz zamanlama açısından ancak THY personeli için dün başlayan TİS görüşmeleriyle ilgili ilk defa hiç haber yok sitenizde. Özel bir nedeni var mı diye sormak isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TİS ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
cvp tis. ~ 8 yıl önce
bir neden olacağını zannetmiyorum. sendika veya işveren duyuru yapmamıştır.
Bari ~ 8 yıl önce
Çetin bey para konularını bır kenara koyun haftada 4 gün 12 saat işe gel 2 gece allah aşkına sabah başlıyor saat 4.30 ayatayiz akşam 5 gibi bırakıyorlar eve gidene kadar saat 7.30 duş yemek bır bardak çay oldu saat 9 yat sabah yine aynı sonra verim al. Yorum yapamazsın 2 cevap hazır "begenmiyorsan git " yada " dışarıda bekleyen cok kişi var " sorun anket yapın yoğunluğu anlarız da bide hep mesai yok be zor oluyor ama herkes ah ediyor ben dahil eyyy yönetim sorun personel mutlumu daha iyi nasıl çalışırız sorun bi fikri olanı dinleyin ama yok her çalışan gibi bende yüzünüze bakarak icimizden lanet ediyoruz sahislarina sizde bunları bilerek hiç bişey olmamış gibi devam ediyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçen seneye ~ 8 yıl önce
Evet kardeşim tgs de çalışanlar diğerlerinden rahat demişsin. ..tgs de çalışanlar sizlerden daha az uçağa hizmet veriyor sizlerden daha az mesaiye kalıyor..yani işyükü daha az ..artı devam primi risk tazminatı ..herkese veriyor öyle diyorsun değilmi. .ama maalesef kusura bakma.. öyle değil. . siz bizlerden daha iyi durumdasınız. Buna inan..sen bi içimize gel sonra böyle konuşmaya devam edebilecek misin bir gör. ..içi beni dışı da seni yakar durumu ..umarım anlarsın vaziyeti. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepimizin işi zor ~ 8 yıl önce
Allah yardimcimiz olsun. Işimiz gerçekten zor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000