10 Mart 2013, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey yazdı ya şimdi türbanı tamam artık ondan kötüsü yok.Gerçekten komik bir tutum sergiledi THY.Bu etkinlik ülkemizde gerçekleşse bir ihtimal tamam diyebilirim türban unsuruna.Fakat sen eğer uluslararası bir platformda hareket ediyorsan o zaman o platformun gereklilikleri ve tanıtım çizgisi üzerinde seyir izlemen lazım.Ali Bey'in yazısında üzerinde durduğu temel nokta o zaten.Ama ideolojiler saplantılı ve çarpıtma üzerine kurulduğu için ister istemez kuru gürültü çıkabiliyor...
  • Başörtüsünden hoşlanmıyorsanız neden açık olarak yazmıyorsunuz? Böyle bir köşe yazısı hazırlayıp başörtüsüne karşı değilim diye not düşmek komik olmuş. Sormak istediğim bir diğer konu ise ne zamandan beri mülakatta elenenlere elenme sebepleri söyleniyor? Bu kişilerin okudukları gazateler sebebi ile elendiklerini nereden biliyorsunuz? Son bir bilgi daha vereyim. Banka Müfettişliği sınavlarına girenler bilirler, bırakın hangi köşe yazarını okuduğunuzu sormayı evinize müfettiş gönderip karış karış gezerler. Okuduğunuz kitaplardan tutun duvarlardaki resimlere kadar bakarlar. Ailenizle birlikte görüşür not tutarlar. Yani hangi köşe yazarını okuyorsun diye sormak ülkemiz şartlarında çok abes bir durum değildir.
  • Ali bey.. ancak bu kadar iyi tahlil edilebilirdi thy deki manzaralar. Hepsine tamamrn katiliyor sizi tebrik ediyorum. Ayrica herseyin yeri ve zamani vardir.. globally yours itb de turbanli olmaksa.. amena diyecek sozum yoktur. Globally yours.. insan utanir azicik.. back to 1900 .. slogani size yakisir thy.
  • apronda deve kesen bir yöneticiden ne bekleyebilirsiniz. ülkeyi nasıl bu hale getirdiler anlamak zor. THY aslında doğal olanı yapmış, çünki ülke dışında türkiye denince ne yazıkki bu şekil oluşuyor insanların kafasında. Yani yarı arap bir kültür. yöneticilerde bunu kanıtlamış işte.
  • Oncelikle basi kapali olmakla 'turban' sinifini birbirinden ayirt etmekte fayda var! Bir cogumuzun annesinin, anneannesinin basi kapali ve bu insanlara saygimiz sonsuz. Ancak iktidar doneminden sonra kontrolsuzce artan deve horgucu modeli bizim kulturumuzu, TURKLUGU, TURKİYEyi yansitan bir goruntu degildir! Oldu olacak carsafla gitseydiniz! Zihniyet degismeli, insanlar artik uyanmali gozunun onunde olup bitenlere karsi duyarli olmalidir. Siz bugun hala asil amacin ne oldugunu goremiyor, idraak edemiyorsaniz; bu ulkenin sonu hic de iyi degil bilesiniz!! ATATURK' un kemiklerini daha fazla sizlatmayin UYANİN ARTİK KİS UYKUSUNDAN VATAN MİLLET BUTUN DEGERLER ELDEN GİDİYOR!!!!!
  • Ali bey. Yapılan tabii ki kötü. Yazı tabii ki güzel. Hem güzel, hemde doğru. Elinize sağlık. Ben bu saçmalıkların tepedekilerin talimatı ile yapıldığına inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Kötü yapılanlar olduğu gibi, iyi yapılan bir çok iş var. Bunları yapabilen bir kafanın, bu kadar basite inmesinin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Genel Müdür ve YK bunları yapan gayretkeşleri / yalakaları bulup kulağından tutup atsa, kendileri de yücelirler. THY' de.
  • Başörtüsüne bu kininiz hiç bitmeyecek değilmi.?Sİzin kafanızdakiler başa geçince neler olcağı çok açık hala kafatası hikayesi.Size o kafaların bir içine bakmanızı tavsiye ederim..
  • airport haber yorumlarimizi neden yayinlamiyorsunuz?? ne gibi bir hakaret var icinde?? niye objektif olmuyorsunuz?? thy de akp istanbul il baskaninin yegeni mudur, koksal toptan in kizi mudur, eski istanbul emniyet mudurunun kizi mufettis, icisleri bakaninin kizi avukat, istanbul valisinin oglu mudur adayi, eski musiad baskaninin kardesi genel mudur yardimcisi, yonetim kurulu uyesinin damadi kargo baskani , milletvekili kizi mudur ve daha bir suru benzerlerinin calistigini yazmak suc mu hakaret mi?? bu zatlar torpille ise girip torpille makam sahibi olmus insanlar ..toplumun bunlari bilmesi gerekmez mi??? bunlarin hepsinin thy de calismasi tesaduf mu??? bunlarin hepsi ise alim varmis da sinava girip gercekten emek harcayip da kimsenin en ufak hakkini yemeden mi thy na girip de bu mevkilere gelmisler?? hemsehricilikle, yandascilikla, particilikle, es,dost iliskileri ile bu zihniyetlerle bu ulke bu kurumlar ileri gider mi?? hangi ileri ulkede bunlar olur??
  • asıl sizin mantığınız akıl alır gibi değil bu nasıl bir düşünce anlamak mümkün değil başörtülü biri thy yi temsil edemez mi? ve ya başka bir iş yapamaz mı bu nasıl geri kafalılıktır bi insanın başı örtülü diye hiç bişeyden anlamaz mı yani yazıklar olsun.ancak şurayı atlamak itemiyorum gerçekten thy de yobaz insan çok işe alırken insanın düşüncesini hangi parti mensubu olduğunu soruyor bu tip insanların işle bi alakası yok bendensen eyw mantığı işte geri kafalı diye adlandıracağınız birileri varsa işte bunları söyleyin.bir insanı işe alırken nerden geldiğini,hangi düşüncede olduğunu sorgulamayın çünkü yarın bu kişiler değişir onlar da sizi sorgular etme bulma dünyası nasılsa
  • tipik bir globally fossss rezalet senaryosu...

SANA ACIYORUM THY

Konuyu dağıtmadan son görüntüden başlayıp konuyu asıl iğrenç duruma getirmek istiyorum. Berlin'de THY'yi temsil eden başörtülü kızlarımızı oraya görevlendiren hangi yönetici ise tebrik ediyorum. Sanırım başarılı bir iş yaptığını düşünüyordur.

Bir kez daha vurgulayayım. Asla başörtüsüne karşı değilim. Ama her şeyin bir adabı ve kuralı vardır. Gerçi bu arkadaşları gönderen ya da görevlendiren arkadaşa adap ve kural anlatamazsın.

O'nun söylediği ya da yaptığı adabın ve kuralın ta kendisidir.

Oysa beğenmediğimiz, çok eleştirilen Dilek Hanif kıyafetleri bile o görüntülerden daha çok itibar görebilirdi. Hiç olmazsa estetik durabilir, şık görünebilir ve "kültürümüz" diye savunabilirdiniz.

Ama olmadı.

Bu görüntüden dolayı  üzülen kızlarımız oldu. Ben onları asla eleştirmek istemiyorum. Zira onları oraya görevlendiren beynin ne düşündüğünü merak ediyorum sadece.

Ve şimdi en feci gerçeğe geliyorum.

Biliyorsunuz THY ile ilgili hiç bitmeyen kadrolaşma iddiaları var. Bunlar doğru olabilir. Her dönemde de olmuştur. Siyasilerin vazgeçemedikleri hastalıktan biridir THY'ye adam sokma egosu.

Bu dönemde de elbet olmuştur.

Asıl sorgulanması gereken bu değil. Beyninin arkasında çok karanlık düşünce olan yöneticiler var. İşte bu yöneticiler  THY için büyük sorun. Ve yazının başlığını da bu yüzden "Sana acıyorum THY" diye yazdım.

Mesele öyle basite alınacak gibi değil. "Aman sende" diyerek geçiştirilecek bir durum da değil.

Türk Hava Yolları'na mühendis alımları için yapılan mülakat sırasında yaşanan bazı diyaloglar tüylerimi diken diken etti. "Bu kadar kafa tasçı, bu kadar geri zekalı, bu kadar aklını yemiş bu kadar geri kafalı, bu kadar ütopik insan var mı?" diye düşünmeden kendimi alamadım.

Sözlü mülakatta başarılı olan mühendis arkadaşlara son ve can alıcı soru olarak şu soru soruluyor. "Hangi yazarı, hangi gazeteyi okuyorsunuz?"

Sözcü Gazetesi okuyanlar ya da THY aleyhinde yayın yapan gazeteleri okuyanlar işe alınmıyor.  İşe girmek isteyen bir bayan kardeşimiz ise Yılmaz Özdil'i okuduğunu söylemiş.

Aynen çizik yemiş. Yani mülakatta başarılı olmasına rağmen işe alınmamış. Çünkü son sorunun cevabı Yılmaz Özdil olarak verilmiş.

Bu arada öğrendim ki İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun oğlu da tıpkı diğerleri gibi çok başarılı bir mühendis olmasına rağmen sırf CHP'li bir belediye başkanının oğlu olduğu için işe alınmamış.

Şimdi sormam gereken şu soruların cevaplarını THY yöneticilerinden değil okurlarımızın vermesini isterim.

- İnsanların ne düşündükleri mi önemli verilen görevi başarı ile yürütmeleri mi önemlidir?
- Mühendis adayları "Hangi yazarı okuyorsunuz? sorusuna "Ekrem Dumanlı, Hüseyin Gülerce" cevabı mı vermeliydi?
- THY riyakar personel mi arıyor yoksa THY'yi başarıya götürecek elemanlar mı?
- THY için biat eden personel mi lazım yoksa işini dürüstçe yapacak adam gibi adamlar mı?
- Yılmaz Özdil'i okuyan mühendisler Yunanlı pilotlardan daha mı az seviyor bu ülkeyi?

THY, bu tip yöneticileri bünyesinde nasıl barındırıyor anlamak mümkün değil. Hamdi Topçu'nun şöyle bir sözü kulaklarımda; "Bana sorun getiren yönetici aynı zamanda çözümde getirmeli".

Bence asıl sorun o soruları soran yöneticilerde. THY'ye çalışacak adam lazım hafiye değil. Halife hiç değil. Hadi buyurun buradan yakın.

THY'de işe girecek arkadaşları da şunu öneriyorum; Mülakatlarda bu tip sorular sorulursa THY'nin hoşuna gidecek yazarların isimlerini söyleyin. Nasıl olsa beyninizin içine giremeyecekler.

Nasıl olsa siz de onların beyinlerinin içine giremiyorsunuz.

Yazık, yazık etmeyin. Her akşam alkol alıp sora Cuma namazına gidip apron kartı düşüren riyakarları bağrınıza basacağınıza dili ile kalbi bir olan ve dini, dili, ırkı nedir diye sormadan başarılı personel arayın. Her şey çok daha güzel olacaktır. Deneyin.

SANA ACIYORUM THY

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

35T ~ 11 yıl önce
Ali Bey yazdı ya şimdi türbanı tamam artık ondan kötüsü yok.Gerçekten komik bir tutum sergiledi THY.Bu etkinlik ülkemizde gerçekleşse bir ihtimal tamam diyebilirim türban unsuruna.Fakat sen eğer uluslararası bir platformda hareket ediyorsan o zaman o platformun gereklilikleri ve tanıtım çizgisi üzerinde seyir izlemen lazım.Ali Bey'in yazısında üzerinde durduğu temel nokta o zaten.Ama ideolojiler saplantılı ve çarpıtma üzerine kurulduğu için ister istemez kuru gürültü çıkabiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 11 yıl önce
Başörtüsünden hoşlanmıyorsanız neden açık olarak yazmıyorsunuz? Böyle bir köşe yazısı hazırlayıp başörtüsüne karşı değilim diye not düşmek komik olmuş. Sormak istediğim bir diğer konu ise ne zamandan beri mülakatta elenenlere elenme sebepleri söyleniyor? Bu kişilerin okudukları gazateler sebebi ile elendiklerini nereden biliyorsunuz? Son bir bilgi daha vereyim. Banka Müfettişliği sınavlarına girenler bilirler, bırakın hangi köşe yazarını okuduğunuzu sormayı evinize müfettiş gönderip karış karış gezerler. Okuduğunuz kitaplardan tutun duvarlardaki resimlere kadar bakarlar. Ailenizle birlikte görüşür not tutarlar. Yani hangi köşe yazarını okuyorsun diye sormak ülkemiz şartlarında çok abes bir durum değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat d. ~ 11 yıl önce
Ali bey.. ancak bu kadar iyi tahlil edilebilirdi thy deki manzaralar. Hepsine tamamrn katiliyor sizi tebrik ediyorum. Ayrica herseyin yeri ve zamani vardir.. globally yours itb de turbanli olmaksa.. amena diyecek sozum yoktur. Globally yours.. insan utanir azicik.. back to 1900 .. slogani size yakisir thy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaman ~ 11 yıl önce
apronda deve kesen bir yöneticiden ne bekleyebilirsiniz. ülkeyi nasıl bu hale getirdiler anlamak zor. THY aslında doğal olanı yapmış, çünki ülke dışında türkiye denince ne yazıkki bu şekil oluşuyor insanların kafasında. Yani yarı arap bir kültür. yöneticilerde bunu kanıtlamış işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km/12345 ~ 11 yıl önce
Oncelikle basi kapali olmakla 'turban' sinifini birbirinden ayirt etmekte fayda var! Bir cogumuzun annesinin, anneannesinin basi kapali ve bu insanlara saygimiz sonsuz. Ancak iktidar doneminden sonra kontrolsuzce artan deve horgucu modeli bizim kulturumuzu, TURKLUGU, TURKİYEyi yansitan bir goruntu degildir! Oldu olacak carsafla gitseydiniz! Zihniyet degismeli, insanlar artik uyanmali gozunun onunde olup bitenlere karsi duyarli olmalidir. Siz bugun hala asil amacin ne oldugunu goremiyor, idraak edemiyorsaniz; bu ulkenin sonu hic de iyi degil bilesiniz!! ATATURK' un kemiklerini daha fazla sizlatmayin UYANİN ARTİK KİS UYKUSUNDAN VATAN MİLLET BUTUN DEGERLER ELDEN GİDİYOR!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU KİMİN İŞİ? ~ 11 yıl önce
Ali bey. Yapılan tabii ki kötü. Yazı tabii ki güzel. Hem güzel, hemde doğru. Elinize sağlık. Ben bu saçmalıkların tepedekilerin talimatı ile yapıldığına inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Kötü yapılanlar olduğu gibi, iyi yapılan bir çok iş var. Bunları yapabilen bir kafanın, bu kadar basite inmesinin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Genel Müdür ve YK bunları yapan gayretkeşleri / yalakaları bulup kulağından tutup atsa, kendileri de yücelirler. THY' de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SULE BAL ~ 11 yıl önce
Başörtüsüne bu kininiz hiç bitmeyecek değilmi.?Sİzin kafanızdakiler başa geçince neler olcağı çok açık hala kafatası hikayesi.Size o kafaların bir içine bakmanızı tavsiye ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport haber'e... ~ 11 yıl önce
airport haber yorumlarimizi neden yayinlamiyorsunuz?? ne gibi bir hakaret var icinde?? niye objektif olmuyorsunuz?? thy de akp istanbul il baskaninin yegeni mudur, koksal toptan in kizi mudur, eski istanbul emniyet mudurunun kizi mufettis, icisleri bakaninin kizi avukat, istanbul valisinin oglu mudur adayi, eski musiad baskaninin kardesi genel mudur yardimcisi, yonetim kurulu uyesinin damadi kargo baskani , milletvekili kizi mudur ve daha bir suru benzerlerinin calistigini yazmak suc mu hakaret mi?? bu zatlar torpille ise girip torpille makam sahibi olmus insanlar ..toplumun bunlari bilmesi gerekmez mi??? bunlarin hepsinin thy de calismasi tesaduf mu??? bunlarin hepsi ise alim varmis da sinava girip gercekten emek harcayip da kimsenin en ufak hakkini yemeden mi thy na girip de bu mevkilere gelmisler?? hemsehricilikle, yandascilikla, particilikle, es,dost iliskileri ile bu zihniyetlerle bu ulke bu kurumlar ileri gider mi?? hangi ileri ulkede bunlar olur??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
m ~ 11 yıl önce
asıl sizin mantığınız akıl alır gibi değil bu nasıl bir düşünce anlamak mümkün değil başörtülü biri thy yi temsil edemez mi? ve ya başka bir iş yapamaz mı bu nasıl geri kafalılıktır bi insanın başı örtülü diye hiç bişeyden anlamaz mı yani yazıklar olsun.ancak şurayı atlamak itemiyorum gerçekten thy de yobaz insan çok işe alırken insanın düşüncesini hangi parti mensubu olduğunu soruyor bu tip insanların işle bi alakası yok bendensen eyw mantığı işte geri kafalı diye adlandıracağınız birileri varsa işte bunları söyleyin.bir insanı işe alırken nerden geldiğini,hangi düşüncede olduğunu sorgulamayın çünkü yarın bu kişiler değişir onlar da sizi sorgular etme bulma dünyası nasılsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
artik ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
dc3 ~ 11 yıl önce
tipik bir globally fossss rezalet senaryosu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000