11 Eylül 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey benim merak ettiğim şey sizin bu Gökhan beye saldırmanızın altında başka birşeyler olmasın sakın.Bence adam özel bir şirkette yönetici,bir deftardar,tapu müdürü,milletvekili değil.Adam çocuğunu işe sokmuş onla bunla iş yapmış bize ne.Bu şirketin denetim mekanizması var.Kanuna aykırı bir durum hiç yok.Bu şirket bizim vergilerimizi yemiyor.Bize ne Gökhan denen adamdan.Bakın işçiler havayollarında sendikasız,düşük maaşla çalışıyor.Thy,TGS bizim vergilerimizle yandaşlara peşkeş çekiliyor.Vasıfsız ve kalitesiz adamlar SHGM,DHM, gibi devlet kuruluşlarında yüksek rakamlara çalıştırılıyor.Acaba burda kaç müdür eşini dostunu çalıştırıyor.siz bunları isim isim biliyorsunuz.Bu adalet kokan kaleminiz Gökhan dednen bizi hiç ilgilendirmeyen şahısla ilgileneceğine Bizim vergilerimizle yönetilen çiftlikleri araştırsın.Malezyalıya kim ne yapmış,oğlunumu sokmuş serviş işimi yapmış bize ne.Adam yolunu bulmuş yürümüş.Devletten ihale almışımı,almamış.Devletten vergi kaçırmışımı kaçırmamış.gerisi hikaye...Yayınlamayacağınızı biliyorum.Bu bile sizin ne peşinde olduğunuzun kanıtıdır.
  • Ali bey merhaba, Airport habere o kadar emek verdiniz. Şimdi bu sendika seçimlerinde Airport haber ciddi anlamda objektifliğini yitirdi. Taraf olabilirsiniz ama haberler objektif olmalı. Dost acı söyler, kusura bakmayın.
  • SABİHA GÖKÇEN KARGODA YAŞANAN BUNCA OLAYLARDAN SONRA BENCE RÜŞVET VE ILTIMAS ALENEN MEŞRÜLAŞTI BARI VERGİSİ OLSUN , NEREYE NEKADR KADAR GİTTİĞİ BELLİ OLUR. BAZI HAVAYOLU ŞİRKETLERİDE BU KİŞİ VE ŞİRKETLERE FİYAT'TA ILTIMAS GEÇTİĞİ ORTADADIR, BUNDAN DOLAYI MÜŞTERİ KAYBINA UĞRAYANLAR İÇİN ACABA HAKETTİKLERİ İÇİNMİ BUNLARI YAŞIYORLAR. SÖYLÜYORUM HAYIR , ADINI NE KOYARSANIZ KOYUN . BÖYLE GELMEDİK BÖYLEDE GİTMEZ , DÜZELSİN DİYORUM KARGOCU
  • Yıllar önce aynı saçmalıklar Nilgün hnm içinde yazıldı aiporhaber arşivinde vardır canı sıkılan tavuğuna kışt denen karalamaya başlıyor gümrük teşlilatına sallıyorsun ihbar hattı numarası belli ara kardeşim duyarlılığını görelim ama yok sen oyun dışı kalınca yüz kızartıcı sebepten işten atılınca yok sürdüler yok arkadışımızı yediler bunların hepsini biliyordun neden şimdi konuşuyorsun diye sorarlar adama
  • Ali bey birakin THY yi de THK nin pesine düşün guclu kurkusuz kaleminiz simdi ne oluyor ne bitiyor doktursunde bizde okuyalim
  • yazıları görmezliktenmi geliyorsunuz eğer öyleyse yazının doğruluğunu araştırın ve mağdur varsa ona göre davranın. ( içinde gasp geçen yazım vardı )
  • Ali bey bakıyorum da THK yıl unuttunuz.Şimdi ne halde düşünmüyor musunuz? Yaklaşık iki senedir maaş sıkıntısı çeken personeller ve borç batagındaki kurum.Hadi yardım etsenize sahip çıksanıza yine
  • Nerede Gümrük Bakanlığı bakınsana sabiha gökçen kargo terminalinde olanlara...Bu gümrük memurlarına ve yandaşlarına az mı ekmek veriyorlar.Siz Havayolu yetkilileri Acenta Sahipleri siz neden sessiz kalıyorsunuz yazık değilmi emek veren şirketlere işçimize alın teri ile malı üretsin emek versin bu doymaz insanlar bu işçi kardeşlerimin emeğini yesin sonrada bize ihraacat yapılsın diyorlar..Benim işçim aç kalmasın evini geçirsin diye istihdam yapıyoruz sonrasına bakınız yazık şirketimi en iyisi mi kapatayım adamlar kolay yolu bulmuşlar.
  • What can not be done in sabiha gökçen cargo here, such noisy business is turning around, we are not aware pity be structured in such a way to the pool, why the company does not sound to the managers, then let's make our shipments from Ataturk Airport.
  • Bence burayı yıkın en iyisi tavuk çiftliği kurun başınada kargo müdürünü koyun yesin yesin bitmesin.

Sabiha Gökçen değişim yaşar mı? THY talihsizlikleri...

Önceliği THY'deki talihsizliklere ayırmak istiyorum. Bir hafta içinde iki acıklı durum yaşadık. Hayatın kaçınılmaz bir gerçeği olan bu durum insanları düşünmeye zorlar mı bilemem ama ben her daim onu düşünüp onunla yatıp onunla kalkarım.

Hani derler ya para ile imanın kimde olduğunu bilemezsin. Allah parası az imanı bol olan insan eylesin. Allah'ı unutturacak mal mülk vermesin bana. Niye böyle giriş yaptım biliyor musunuz? Şu dünya öyle bir dünya ki yarının asla garantisi yok. Benim evladım gibi sevdiğim ve 11 yıldır yanımda çalışan kardeşim, evladım Mehmet Genç iki ay içinde önce annesini sonra babaannesini ve geçen hafta da babasını ani bir kalp krizi ile kaybetti.

Bu büyük bir imtihan, büyük acılara karşı Allah'ın kuluna, isyan eder mi imtihanıdır. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.

Ve geçen hafta yine acı haberler aldık. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin babası 70 yaşında hayata veda etti. Ölümün yaşı, cinsiyeti, saati, günü belli değil. Ben hayatta düğünlerden çok cenazelere giderim. Manevi olarak bana daha huzur verir ve her ölüm bir ibrettir benim için.

Bana göre Bilal bey de babasını genç diyeceğimiz bir yaşta kaybetti. Allah sabır versin.

Ya gencecik Serdar Gökşen'e ne demeli. Kim bilir ne hayalleri vardı. Bir anda uçup gitti. 39 yaşında hayata veda etmek, yakınları için dayanılmaz acı verici bir durum. Şöyle cenaze törenine bakıverdim de bütün çalışma arkadaşları gözyaşı döküyor. Bu ne demek biliyor musunuz Serdar Gökşen çalışma arkadaşları arasında çok seviliyordu demek.  Allah tüm sevdiklerimizi cenneti ile cem eylesin.

Gelelim Sabiha Gökçen'deki değişime...

Merak edilen konuların başında Gökhan Buğday'dan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'nın başına kim getirilecek sorusu idi. Nihayet geçen hafta bu soru cevabını buldu. Ersel Göral yeni CEO oldu. Yakıştı mı? Yakıştı.

Uzun süredir tanırım Ersel Göral'ı. Tertemiz bir adam. Hiçbir negatif işini ne gördüm ne de duydum. Tecrübe dersen var, eğitim dersen var, iletişim var mı dersen var, insana bakışında adam gibi adam mı adam.

Ama işi çok zor.

Geçmişin keşmekeşliği üzerine kaldı. Girift ilişkileri düzenlemek zorunda. Çıkar ilişkilerini şirket ilişkileri olarak yeniden dizayn etmeli.

Önce ben diyenlere karşı önce şirket aidiyetini geliştirici adımlar atmalı. Kendi vizyonunu ortaya koymalı.

İkinci pistin yapılması ve Sabiha Gökçen'e nefes aldıracak çalışmaların takipçisi olması gerekir ki başarı sağlasın. Oturmuş düzenin adamı olmamalı yep yeni kazanç kapıları sağlamalı.

Geçmişin yaptığı hatalara düşmemesi gerekir. Oğluna, yakınına iş sağlamak ballı maaşlar ödetmek gibi bir düşünce içinde olmamalı.

Sabiha Gökçen'de bulunan işletmecilere aynı mesafede olmalı, çıkar ilişkilerinden uzak durmalı. Kargocu ile ayrı, rent a car şirketi ile ayrı hesaplar içinde olmamalı. Ne demek istediğim gayet açık.

Ersel Göral'ın tertemiz bir sayfası var sektörde. Bu böyle devam etmeli.

Sabiha Gökçen Havalimanı üçüncü havalimanı açıldığında rekabetin acımasız yaşanacağı bir döneme girecek. Alternatif iş modelleri şimdiden üretilmeli ki müşterilere cazip gelecek önerilerle gidilmeli.

"Nasıl olsa İstanbul'a herkes gelmek istiyor" mantığı ile değil müşteri memnuniyeti ön planda tutulmalı ve müşterilerin ayağına kadar gidilmeli.

Ha bu arada en önemlisi Ersel Göral'a kendisine ekip kuracak yetki verilmeli. Çalışağı insanları başkaları dikte ederse dağ fare doğurur. Ben her yöneticinin kendi ekibini kendisinin oluşturmasından yanayım. "Bununla çalışacaksın" modeli zorlama bir modeldir ve yöneticiye başarı getirmez.

Aynı örneği DHMİ Genel Müdürlüğü, SHGM Genel Müdürlüğü için de verebilirim. Mesela, DHMİ Genel Müdürlüğü'ne Funda Ocak yaklaşık bir sene önce atandı. Ama şahit olmadım ki kendi çalışma ekibini kendisi oluştursun. Geçmiş dönemlerden kalma yöneticilerle çalışmaya çalışıyor. Ne kadar mantıklı? Bana göre sıfır.

Olması gereken bir defa tüm Türkiye'deki havalimanlarında çalışan başmüdürleri, müdürleri yeniden gözden geçirmesi. Gerekirse tamamına rotasyon yapmalı veya değiştirmeli. Bu gibi imkanlar sağlanmalı.

Ama şu devletin üzerinde siyasi baskılı yöneticiler olmasa çok daha iyi olacak. Örnek vermek gerekirse bir müdürü yerinden oynat elli tane bürokrat yüz tane milletvekili arar. İşte bu düzeni yıkmalıyız.

Demem o ki bir yerin başına "başarır" diye bir kişiyi atıyorsanız o kişinin başarması için çalışma arkadaşlarını kendisi seçmeli ki hesap sormak daha kolay olsun.

Gelecekte hayal ettiklerimiz olursa bu dediklerim de hayal olmayacak. Buna emin olun.

Sabiha Gökçen değişim yaşar mı? THY talihsizlikleri...

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Ahmet ~ 7 yıl önce
Ali bey benim merak ettiğim şey sizin bu Gökhan beye saldırmanızın altında başka birşeyler olmasın sakın.Bence adam özel bir şirkette yönetici,bir deftardar,tapu müdürü,milletvekili değil.Adam çocuğunu işe sokmuş onla bunla iş yapmış bize ne.Bu şirketin denetim mekanizması var.Kanuna aykırı bir durum hiç yok.Bu şirket bizim vergilerimizi yemiyor.Bize ne Gökhan denen adamdan.Bakın işçiler havayollarında sendikasız,düşük maaşla çalışıyor.Thy,TGS bizim vergilerimizle yandaşlara peşkeş çekiliyor.Vasıfsız ve kalitesiz adamlar SHGM,DHM, gibi devlet kuruluşlarında yüksek rakamlara çalıştırılıyor.Acaba burda kaç müdür eşini dostunu çalıştırıyor.siz bunları isim isim biliyorsunuz.Bu adalet kokan kaleminiz Gökhan dednen bizi hiç ilgilendirmeyen şahısla ilgileneceğine Bizim vergilerimizle yönetilen çiftlikleri araştırsın.Malezyalıya kim ne yapmış,oğlunumu sokmuş serviş işimi yapmış bize ne.Adam yolunu bulmuş yürümüş.Devletten ihale almışımı,almamış.Devletten vergi kaçırmışımı kaçırmamış.gerisi hikaye...Yayınlamayacağınızı biliyorum.Bu bile sizin ne peşinde olduğunuzun kanıtıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport Haber ~ 7 yıl önce
Ali bey merhaba, Airport habere o kadar emek verdiniz. Şimdi bu sendika seçimlerinde Airport haber ciddi anlamda objektifliğini yitirdi. Taraf olabilirsiniz ama haberler objektif olmalı. Dost acı söyler, kusura bakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARGOCU ~ 7 yıl önce
SABİHA GÖKÇEN KARGODA YAŞANAN BUNCA OLAYLARDAN SONRA BENCE RÜŞVET VE ILTIMAS ALENEN MEŞRÜLAŞTI BARI VERGİSİ OLSUN , NEREYE NEKADR KADAR GİTTİĞİ BELLİ OLUR. BAZI HAVAYOLU ŞİRKETLERİDE BU KİŞİ VE ŞİRKETLERE FİYAT'TA ILTIMAS GEÇTİĞİ ORTADADIR, BUNDAN DOLAYI MÜŞTERİ KAYBINA UĞRAYANLAR İÇİN ACABA HAKETTİKLERİ İÇİNMİ BUNLARI YAŞIYORLAR. SÖYLÜYORUM HAYIR , ADINI NE KOYARSANIZ KOYUN . BÖYLE GELMEDİK BÖYLEDE GİTMEZ , DÜZELSİN DİYORUM KARGOCU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep aynı hikaye ~ 7 yıl önce
Yıllar önce aynı saçmalıklar Nilgün hnm içinde yazıldı aiporhaber arşivinde vardır canı sıkılan tavuğuna kışt denen karalamaya başlıyor gümrük teşlilatına sallıyorsun ihbar hattı numarası belli ara kardeşim duyarlılığını görelim ama yok sen oyun dışı kalınca yüz kızartıcı sebepten işten atılınca yok sürdüler yok arkadışımızı yediler bunların hepsini biliyordun neden şimdi konuşuyorsun diye sorarlar adama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 7 yıl önce
Ali bey birakin THY yi de THK nin pesine düşün guclu kurkusuz kaleminiz simdi ne oluyor ne bitiyor doktursunde bizde okuyalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yayınlanmayan ~ 7 yıl önce
yazıları görmezliktenmi geliyorsunuz eğer öyleyse yazının doğruluğunu araştırın ve mağdur varsa ona göre davranın. ( içinde gasp geçen yazım vardı )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 7 yıl önce
Ali bey bakıyorum da THK yıl unuttunuz.Şimdi ne halde düşünmüyor musunuz? Yaklaşık iki senedir maaş sıkıntısı çeken personeller ve borç batagındaki kurum.Hadi yardım etsenize sahip çıksanıza yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn.Ali Bey ~ 7 yıl önce
Nerede Gümrük Bakanlığı bakınsana sabiha gökçen kargo terminalinde olanlara...Bu gümrük memurlarına ve yandaşlarına az mı ekmek veriyorlar.Siz Havayolu yetkilileri Acenta Sahipleri siz neden sessiz kalıyorsunuz yazık değilmi emek veren şirketlere işçimize alın teri ile malı üretsin emek versin bu doymaz insanlar bu işçi kardeşlerimin emeğini yesin sonrada bize ihraacat yapılsın diyorlar..Benim işçim aç kalmasın evini geçirsin diye istihdam yapıyoruz sonrasına bakınız yazık şirketimi en iyisi mi kapatayım adamlar kolay yolu bulmuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr.Alarice Alexis ~ 7 yıl önce
What can not be done in sabiha gökçen cargo here, such noisy business is turning around, we are not aware pity be structured in such a way to the pool, why the company does not sound to the managers, then let's make our shipments from Ataturk Airport.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISG CARGO ~ 7 yıl önce
Bence burayı yıkın en iyisi tavuk çiftliği kurun başınada kargo müdürünü koyun yesin yesin bitmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000