11 Ekim 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • pek objektif olduğunuzu düşünmüyorum ses getirici yorumlerı elıyorsunuz, oysa gerçekler...
  • TEKGIDA-İŞ Sendikası olarak, tarihe geçmiş muhteşem bir eylemi, sendikal ideallerle bağdaşmayan, tam tersi baltalayan, küçük, sinsi hesaplar peşinde yaralamaya çalışan bu tür girişimleri şiddetle kınıyoruz. TEKEL işçisinin ve eylemlerinin kirletilmesine müsaade edilmeyecektir.Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur...diyecek söz olurmu doğru söz üstüne...HAVA İŞ SENDİKASI İŞÇİLERİNDİR...SENDİKAMIZ YÖNETİMLERİNİN ALDIĞI HER KARARI DESTEKLİYORUZ VE SAVUNUCUSUYUZ...TEKNİK DE DE KAZANACAĞIZ...
  • Bu kişi ve/veya gruplar,ne yazık ki,işçi sendikalarının kitlesel eylemlerinde,örgüt ve eylem disiplinini bozan hareketlerle ortaya çıkmakta,yapılan etkinliğin önem ve değerini düşürerek,amacından saptırarak, bir asayiş vakası olarak medyaya yansımasını sağlamaktadırlar.Bu tip kişi veya grupların birer bozguncu,kışkırtıcı olarak hareket ettiklerine inanılmaktadır.Nitekim,HAVA-İŞ protestosunda olay çıkaran ve kendilerine “GÖKKUŞAĞI” adını veren grup da asla ve asla TEKEL işçisini temsil etmemektedir.13 Ekim günü bu pankart altındaki kişilerin ne TEKEL işçisini,ne de o direnişçi ruhu temsil kabiliyeti vardır.
  • 78 günlük eylem boyunca gerek HAVA-İŞ Sendikamız,gerekse HAVA-İŞ’li işçiler, mücadeleye maddi ve manevi her türlü desteği vermişler ve TEKEL işçileri ile aralarındaki dostluk ve dayanışma ilişkisini sarsılmaz bir şekilde pekiştirmişlerdir.Hal böyle olunca,TEKEL işçisinin üstelik de hak mücadelesi vermekte olan HAVA-İŞ üyelerinin eylemlerini provoke etmesi ne düşünülebilir ne de kabul edilebilir bir şeydir.Doğrudur, TEKEL işçisi bir efsane olmuştur.Ancak, onbine yakın işçinin yarattığı bu efsaneyi zaman zaman kişisel ya da örgütsel amaçları için kullanmaya çalışan,eylemlerin kamuoyunda yarattığı müthiş sempatiden yararlanarak kendine ikbal yaratmaya çalışan çeşitli kişi ve/veya küçük grupların varlığı dikkatlerden kaçmamaktadır.
  • Bu arada, 13 Ekim günü THY A.O. Genel Müdürlüğü önünde bu uygulamayı protesto etmek amacıyla toplanan Hava-İş üyesi işçilerin TEKEL işçilerine saldırdığına dair bir takım haberlerin, yazılı ve görsel basında yer aldığı dikkatleri çekmiştir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Açılan pankartın altında gerçek TEKEL işçisi yoktur, kendilerine “GÖKKUŞAĞI” adını veren grubun mensupları vardır.Herşeyden önce ifade etmek gerekir ki,78 günlük muhteşem TEKEL direnişinde,Türkiye’nin 7 bölgesinden ve 21 vilayetinden 10 bine yakın TEKEL işçisinin dayanışması ve birlikteliği ile büyük bir mücadele sergilenmiştir.Dolayısıyla direnişin simgesi olan TEKEL işçisi deyince, bu müthiş topluluğu bir bütün olarak algılamak gerekmektedir.
  • TEKGIDA-İŞ Sendikası olarak,HAVA-İŞ Sendikası üyesi işçilere yapılan bu hukuksuzluğu kınıyor,mücadelelerine destek veriyoruz.Yarıya yakın hissesi kamuya ait olan bir şirkette toplu iş sözleşmesi hükümlerinin bu denli pervasızca ihlal edilmesi son derece kaygı verici ve düşündürücüdür.Sendikal hak ve özgürlükler konusunda zaten çok kötü bir sicili olan Türkiye’de,bir kamu şirketi böylesine hukuksuz davranabiliyorsa sözün bittiği yer gelmiş demektir.Kamu yönetiminin adil, hukuka dayalı ve tarafsız olmak yükümlülüğünü yok sayan bu zihniyetten geri dönülmediği takdirde, özel şirketlerdeki hak ihlallerini kim,hangi yüzle denetleyebilecektir?
  • Tek Gıda-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu Hava-İş temsilcilerinin Tekel işçisine saldırdığı yönündeki haberleri yalanlayan açıklama yaptı.TEKGIDA-İŞ Sendikası Genel Yönetim Kurulu HAVA-İŞ Sendikası’na destek vererek, 13 Ekim tarihli protesto gösterisine TEKEL işçisi adı altında katılan kişilerin TEKEL işçisini temsil etmediğini belirtti.Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle: TEKEL EYLEMLERİNİN KİRLETİLMESİNE MÜSAADE EDİLMEYECEKTİR!HAVA-İŞ Sendikası’ndan yapılan açıklamada,“yürürlükteki toplu iş sözleşmesi hükümlerine aykırı olarak işçi kıyımı yapıldığı ve 150’ye yakın üyelerinin emekliliklerine kısa bir süre kalmış olmasına rağmen haksız yere işten çıkarıldığı” belirtilerek THY A.O. işletmesi pro
  • TÜM SİVİL HAVACILIK CAMİASINA VE HERKESE HAYIRLI OLSUN. SİVİL HAVACILIĞIMIZA KATKILARI OLMASI ÜMİDİYLE DE YENİ ARKADAŞLARA KALPTEN BAŞARILAR DİLERİM. ÜMİT ÇENDEK
  • Türkiye'de yeni iflas etmiş bir özel havayolunun genel müdürünün de ABD'de otel satın aldığı söyleniyordu. Acaba bu işin arkasından da tutuyormusunuz ? PVT
  • Kadro güçlenmiş hadi bakalım başarılarınızın devamını dileriz.

Provokatörlerle Değil Profesyonellerle

Bundan iki hafta önce daha farklı olacağımızı yazmıştım. Sektörü daha çok mercek altına alacağımızı, kurulduğumuz  yıldan beri havacılık camiasına yaptığımız katkıları katlayarak sürdüreceğimizi söylemiştim. İşte bunun ilk meyvesini sizlerle paylaşıyoruz. Artık çok daha güçlüyüz ve bu gücümüzü ilerleyen süreçte yeni sürprizlerimizle pekiştireceğiz.
 
Yazımın başlığını "Provokatörlerle değil Profesyonellerle" şeklinde belirledim.  Biliyorsunuz yazar kadromuzda Sefa İnan gibi hayatını havacılık sektöründe geçirmiş, tozunu, toprağını içine sindirmiş bir kalem var. Korhan Oyman gibi havacılığa aileden girmiş hocaların hocası, uluslararası bir deneyim var. Ya Oya Torum... Havacılıktaki geçmişi tartışılmaz, yazıları ise tam bir öğretmen edasında.  Tevfik Uyar, sektörü yakından takip eden Uçak Mühendisi ve geleceği parlak genç beyinlerden birisi. Murat Herdem havacılık medyasının en cengaveri, en korkusuzu ve en iyi haber koklayıcısı.
 
Ya haber merkezimiz.  Başlangıçta tek destekçimiz Tunay Erdem idi. Bu sitede büyük katkıları var. Bugüne gelişimizin en büyük emektarlarından birisi. Sonrasında Emir Ferdi Balkı, Mehmet Genç, Fatih Akdeniz, Murat Can Güllü, Emrah Can ve yüzlerce gönüllü muhabirlerimiz bizlerin güçlü olmasının emektarlarıdır. Bütün arkadaşlarıma omuz omuza verip AirportHaber'i bu günlere getirdikleri için teşekkür ediyorum.
 
AirportHaber'in tasarımında, yazılımında gecesini gündüzüne katan Bahadır Bilal Bıyık ve Evren Kıdık'ın katkılarını unutmak mümkün mü? Yenilenmemizin, sizlere yeni tasarımlar sunmamızın ve AirportHaber'in alt yapısının sürekli sağlam tutulmasının tek emektarı olan Bahadır Bilal Bıyık'a da ayrıca teşekkür etmem gerekiyor.
 
Ve bugün..
 
Evet bugün çok daha güçlüyüz. Yazar kadromuza üç yeni isim katılıyor.
 
Oktay Erdağı...
 
Tüm çalışma hayatını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde geçiren Oktay Erdağı artık AirportHaber Ailesi'nin ayrılmaz bir parçası olacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde yaşadığı tecrübeleri sizlerle paylaşıp, cesur kişiliğini yazılarında da göstereceğine inancımız sonsuz.
 
Servet Başol...
 
Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi... Havacılık konusunda kitapları bulunan tam bir akademisyen. www.ucuyorum.com forum sitemizin bilgi bankalarından birisi. Servet Hocamızın yazılarıyla AirportHaber'i zenginleştireceğine inanıyoruz.
 
Ekrem Konakoğlu...
 
Bizim eksik noktamızı tamamlayacağına inanıyoruz. Havacılığın askeri yönünden pek haberdar olamıyoruz. Ama havacılıksa askeri kısım da olmalı. İşte Ekrem Konakoğlu sizleri bu yönde bilgilendirecek ve bununla da kalmayacak sivil havacılık sektöründe olan biteni de takip edecek.
 
Bu üç değerli kişiyi AirportHaber'e "hoş geldiniz" diyerek selamlıyorum.
 
Değerli AirportHaber okurları;
 
Biz AirportHaber Ailesi olarak provokatör insanlarla değil profesyonel insanlarla çalışmayı ilke edindik. Bu düzeyli ve asil duruşumuz her daim devam edecek.
 
Havacılık sektörüne sürprizlerimiz olacak.
 
Airport Media Group güçlü bir ekip daha kuruyor.  Bu ekiple sektörümüzün ihtiyacı olan yeni projeleri hızlı bir şekilde devreye sokmak için var gücü ile çalışacak.
 
Bizi izlemeye devam edin...
Provokatörlerle Değil Profesyonellerle

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
pek objektif olduğunuzu düşünmüyorum ses getirici yorumlerı elıyorsunuz, oysa gerçekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEKGIDA-İŞ Sendikası olarak, tarihe geçmiş muhteşem bir eylemi, sendikal ideallerle bağdaşmayan, tam tersi baltalayan, küçük, sinsi hesaplar peşinde yaralamaya çalışan bu tür girişimleri şiddetle kınıyoruz. TEKEL işçisinin ve eylemlerinin kirletilmesine müsaade edilmeyecektir.Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur...diyecek söz olurmu doğru söz üstüne...HAVA İŞ SENDİKASI İŞÇİLERİNDİR...SENDİKAMIZ YÖNETİMLERİNİN ALDIĞI HER KARARI DESTEKLİYORUZ VE SAVUNUCUSUYUZ...TEKNİK DE DE KAZANACAĞIZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kişi ve/veya gruplar,ne yazık ki,işçi sendikalarının kitlesel eylemlerinde,örgüt ve eylem disiplinini bozan hareketlerle ortaya çıkmakta,yapılan etkinliğin önem ve değerini düşürerek,amacından saptırarak, bir asayiş vakası olarak medyaya yansımasını sağlamaktadırlar.Bu tip kişi veya grupların birer bozguncu,kışkırtıcı olarak hareket ettiklerine inanılmaktadır.Nitekim,HAVA-İŞ protestosunda olay çıkaran ve kendilerine “GÖKKUŞAĞI” adını veren grup da asla ve asla TEKEL işçisini temsil etmemektedir.13 Ekim günü bu pankart altındaki kişilerin ne TEKEL işçisini,ne de o direnişçi ruhu temsil kabiliyeti vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
78 günlük eylem boyunca gerek HAVA-İŞ Sendikamız,gerekse HAVA-İŞ’li işçiler, mücadeleye maddi ve manevi her türlü desteği vermişler ve TEKEL işçileri ile aralarındaki dostluk ve dayanışma ilişkisini sarsılmaz bir şekilde pekiştirmişlerdir.Hal böyle olunca,TEKEL işçisinin üstelik de hak mücadelesi vermekte olan HAVA-İŞ üyelerinin eylemlerini provoke etmesi ne düşünülebilir ne de kabul edilebilir bir şeydir.Doğrudur, TEKEL işçisi bir efsane olmuştur.Ancak, onbine yakın işçinin yarattığı bu efsaneyi zaman zaman kişisel ya da örgütsel amaçları için kullanmaya çalışan,eylemlerin kamuoyunda yarattığı müthiş sempatiden yararlanarak kendine ikbal yaratmaya çalışan çeşitli kişi ve/veya küçük grupların varlığı dikkatlerden kaçmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu arada, 13 Ekim günü THY A.O. Genel Müdürlüğü önünde bu uygulamayı protesto etmek amacıyla toplanan Hava-İş üyesi işçilerin TEKEL işçilerine saldırdığına dair bir takım haberlerin, yazılı ve görsel basında yer aldığı dikkatleri çekmiştir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Açılan pankartın altında gerçek TEKEL işçisi yoktur, kendilerine “GÖKKUŞAĞI” adını veren grubun mensupları vardır.Herşeyden önce ifade etmek gerekir ki,78 günlük muhteşem TEKEL direnişinde,Türkiye’nin 7 bölgesinden ve 21 vilayetinden 10 bine yakın TEKEL işçisinin dayanışması ve birlikteliği ile büyük bir mücadele sergilenmiştir.Dolayısıyla direnişin simgesi olan TEKEL işçisi deyince, bu müthiş topluluğu bir bütün olarak algılamak gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEKGIDA-İŞ Sendikası olarak,HAVA-İŞ Sendikası üyesi işçilere yapılan bu hukuksuzluğu kınıyor,mücadelelerine destek veriyoruz.Yarıya yakın hissesi kamuya ait olan bir şirkette toplu iş sözleşmesi hükümlerinin bu denli pervasızca ihlal edilmesi son derece kaygı verici ve düşündürücüdür.Sendikal hak ve özgürlükler konusunda zaten çok kötü bir sicili olan Türkiye’de,bir kamu şirketi böylesine hukuksuz davranabiliyorsa sözün bittiği yer gelmiş demektir.Kamu yönetiminin adil, hukuka dayalı ve tarafsız olmak yükümlülüğünü yok sayan bu zihniyetten geri dönülmediği takdirde, özel şirketlerdeki hak ihlallerini kim,hangi yüzle denetleyebilecektir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tek Gıda-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu Hava-İş temsilcilerinin Tekel işçisine saldırdığı yönündeki haberleri yalanlayan açıklama yaptı.TEKGIDA-İŞ Sendikası Genel Yönetim Kurulu HAVA-İŞ Sendikası’na destek vererek, 13 Ekim tarihli protesto gösterisine TEKEL işçisi adı altında katılan kişilerin TEKEL işçisini temsil etmediğini belirtti.Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle: TEKEL EYLEMLERİNİN KİRLETİLMESİNE MÜSAADE EDİLMEYECEKTİR!HAVA-İŞ Sendikası’ndan yapılan açıklamada,“yürürlükteki toplu iş sözleşmesi hükümlerine aykırı olarak işçi kıyımı yapıldığı ve 150’ye yakın üyelerinin emekliliklerine kısa bir süre kalmış olmasına rağmen haksız yere işten çıkarıldığı” belirtilerek THY A.O. işletmesi pro

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TÜM SİVİL HAVACILIK CAMİASINA VE HERKESE HAYIRLI OLSUN. SİVİL HAVACILIĞIMIZA KATKILARI OLMASI ÜMİDİYLE DE YENİ ARKADAŞLARA KALPTEN BAŞARILAR DİLERİM. ÜMİT ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'de yeni iflas etmiş bir özel havayolunun genel müdürünün de ABD'de otel satın aldığı söyleniyordu. Acaba bu işin arkasından da tutuyormusunuz ? PVT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kadro güçlenmiş hadi bakalım başarılarınızın devamını dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000