27 Nisan 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sayın Başbakanımızın A-319 pilotluğunu yaptıktan sonr, Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcılığına atanan sayın Köksal Köktuna kaptanın Genel Kuruldan bir kaç gün öncenasıl yorumluyorsunuz, Ucuş İşletme Genel Müdürlüğünden alınmasını
  • ben kayseri uçak gövde moror bölümünü bitirdim şirketinize başvumak istiyorum cevap vermenizi bekliyorum nasıl başvurabilirim?
  • Tamam,doğan grubunu arkasına alarak diğer yayın organlarıyla ilişigini kesen A.Sabancı,TALPA'nın düzenlediği ve genel havacılıktan askeri pilotluga kadar her pilotun gununu birlik beraberlik içinde kutlasak olmaz mıydı? Şunu söylemeliyim ki;Sivil havacılığın ülkemizde daha iyi gelişmesini istiyorsak böyle özel günlerde bari bütünlük saglanmalı diye düşünüyorum. Bir kez daha Dünya Pilotlar Günü Kutlu Olsun... Saygılar, Enis DURAK
  • Alkışlanan ve alkışlanmayanlar nedenini kendilerine sormalıdırlar.Milleti böldükleri gibi pilotları da kendi yalakalarıyla yönetmeye çalışanlar bu alkışları hak ediyor mu yani.
  • Ne coşkuymuş beee helal olsun.. ..özel şirketler de bu coşku yok galiba !!!Var mı bi özel havayolu şirketi çalışanı burda .. " bizde coşkuyla kutladık.. genel müdürümüz , işletme müdürümüz, kabin ekipler müdürümüz, teknik müdürümüz , muhasebe-finans müdürümüz esas oğlan patronumuz ... hepsi günümüzü kutladı.." diye söyleyebilecek..?? hani hangi şirket hadi burdan buyrun ..yazın da öğrenelim..Bir sürü şeyi yamuk ama THY nı bu konuda tebrik ediyorum
  • 26 Nisan pilotlar günü, THY da İcra Komitesinin direktifleriyle, Uçuş işletme genel müdür yardımcısının koordinesinde, İbrahim Başar ve Ünal Yaprak'ın nezaretinde coşkulu bir şekilde kutlanmıştır.
  • Ülkemizde çalışan tüm yabancı pilotlar defolsun gitsin. Onlara hiçbir firma iş vermesin. Bekleyen Türk pilotlara iş verilsin. Type Rating'i parayla satan firmaları tekrar maliyet hesabı yapmaya davet ediyorum. Para kazanın ama Türk pilotlara öncelik tanıyın, isterseniz bunu yapabilirsiniz..
  • Pilotların STOP gününü STOP kutlarız STOP :-)))
  • Ali bey neden katılım azdı diye sormuşsunuz ..doğrudur neden az.. ? Daha doğrusu ne zaman fazla oldu ki??? Orda hazır bulunan kişilere yöneticilere sormak lazım acaba kendi şirketlerindeki kendi pilotlarının gününü kutlamışlarmı? Pilotlarını bu kutlamaya çağırmışlarmı? Gün var kutlayan yok.. boşverin allahaşkına ...
  • Burada yorum yazanları gerçek CRM uygulamasında düşünüyorum.. Sonra vazgeçiyorum...

Pilotlar günü ve alkışlanmayanlar…

Her yıl 26 Nisan pilotlar günü olarak kutlanıyor. TALPA eksi başkanlarından Necmi Ekici ve ekibinin büyük gayretleri ile başlatılan bu önemli günün onuncu yılı geride bırakıldı. Pilotlar Günü güzel görüntülerle başladı ancak beklenmeyen tepkiler de vardı. Birazdan bu tepkilere değineceğim ama önce gözlemlerimi aktarmak isterim.

Önce akrobasi pilotumuz Ali İsmet Öztürk’ü bir kez daha kutlamak gerek. O muhteşem şovunu tadından yenilmeyecek bir lezzetle izlettirdi bizlere. Pilotlar Günü’nün ilk ayağı böyle renkli başlarken, renkli görüntülerle devam edeceğini düşündüm. Ama maalesef yanıldığımı gördüm.

Neden mi?

Sırasıyla anlatayım.

Birincisi, havayolu şirketlerinden katılım yok denecek kadar azdı. Best Havayolları Genel Müdürü Teoman Tosun, İzAir Genel Müdürü Gürol Yüksel ve Free Bird Havayolları Genel Müdürü İzzet Tükenmez’den başka kimseyi göremedim. İzzet Tükenmez’in de Free Bird Havayolları Genel Müdürü sıfatıyla bu geceye katıldığını düşünmüyorum. TÖSHİD Başkanı olması sebebiyle Pilotlar Günü organizasyonuna katıldığını sanıyorum. THY Genel Müdürü Temel Kotil’de geceye katılanlar arasında idi. Havayolu şirketlerinin genel müdürlerinin bu önemli günde hazır bulunmamalarını anlayamadım açıkçası.

İkincisi, TALPA’nın hazırlattığı havacılık tarihimizi kısaca anlatan filmle ilgili. Film “İstikbal Göklerdedir” diyen Ulu Önder Atatürk’ün görüntüsü ile başlıyor. Bu görüntü üzerine salonda alkış tufanı kopuyor. Atatürk’ün her görüntüsünde bu alkış tufanı devam ediyor. Bu alkışlarda bir gönderme olduğunu düşünüyorum. Ne demek istediğimi anlayan anlar.

Üçüncüsü çok manidar idi. Davetiye gönderilip ancak davete icabet edemeyenlerin geleneksel olarak gönderdikleri mazeret telgrafları okundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın okunan telgraflarından sonra salonda bir kişinin bile alkışlamaması Ak Parti iktidarına bir tepki gibi algılandı. Kişileri sevmeyebilirsiniz ama makamlar her zaman saygı duyulması gereken yerlerdir. Nezaketen bile olsa alkışlanması gerekirdi.

TALPA’nın organizasyonuna gelince kusursuzdu diyebilirim. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Şimdi benim naçizane bir önerim olacak.

Dünyada sayamayacağınız kadar kutlanan gün var. Ancak ilklerin Türkiye’sinde Atamızın çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarına indirgeniyorsa, Pilotlar Günü’nü de dünya pilotlarının kutlayacağı bir gün haline getirebiliriz.

TALPA’nın bu öneriyi dikkate alacağını umuyorum. Ülkemizde yüzlerce yabancı pilot çalışırken, neden 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanmasın.

Tüm pilotlara emniyetli uçuş diliyorum.

Hoşçakalın…

Pilotlar günü ve alkışlanmayanlar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Başbakanımızın A-319 pilotluğunu yaptıktan sonr, Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcılığına atanan sayın Köksal Köktuna kaptanın Genel Kuruldan bir kaç gün öncenasıl yorumluyorsunuz, Ucuş İşletme Genel Müdürlüğünden alınmasını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben kayseri uçak gövde moror bölümünü bitirdim şirketinize başvumak istiyorum cevap vermenizi bekliyorum nasıl başvurabilirim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tamam,doğan grubunu arkasına alarak diğer yayın organlarıyla ilişigini kesen A.Sabancı,TALPA'nın düzenlediği ve genel havacılıktan askeri pilotluga kadar her pilotun gununu birlik beraberlik içinde kutlasak olmaz mıydı? Şunu söylemeliyim ki;Sivil havacılığın ülkemizde daha iyi gelişmesini istiyorsak böyle özel günlerde bari bütünlük saglanmalı diye düşünüyorum. Bir kez daha Dünya Pilotlar Günü Kutlu Olsun... Saygılar, Enis DURAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Alkışlanan ve alkışlanmayanlar nedenini kendilerine sormalıdırlar.Milleti böldükleri gibi pilotları da kendi yalakalarıyla yönetmeye çalışanlar bu alkışları hak ediyor mu yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne coşkuymuş beee helal olsun.. ..özel şirketler de bu coşku yok galiba !!!Var mı bi özel havayolu şirketi çalışanı burda .. " bizde coşkuyla kutladık.. genel müdürümüz , işletme müdürümüz, kabin ekipler müdürümüz, teknik müdürümüz , muhasebe-finans müdürümüz esas oğlan patronumuz ... hepsi günümüzü kutladı.." diye söyleyebilecek..?? hani hangi şirket hadi burdan buyrun ..yazın da öğrenelim..Bir sürü şeyi yamuk ama THY nı bu konuda tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
26 Nisan pilotlar günü, THY da İcra Komitesinin direktifleriyle, Uçuş işletme genel müdür yardımcısının koordinesinde, İbrahim Başar ve Ünal Yaprak'ın nezaretinde coşkulu bir şekilde kutlanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ülkemizde çalışan tüm yabancı pilotlar defolsun gitsin. Onlara hiçbir firma iş vermesin. Bekleyen Türk pilotlara iş verilsin. Type Rating'i parayla satan firmaları tekrar maliyet hesabı yapmaya davet ediyorum. Para kazanın ama Türk pilotlara öncelik tanıyın, isterseniz bunu yapabilirsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pilotların STOP gününü STOP kutlarız STOP :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ali bey neden katılım azdı diye sormuşsunuz ..doğrudur neden az.. ? Daha doğrusu ne zaman fazla oldu ki??? Orda hazır bulunan kişilere yöneticilere sormak lazım acaba kendi şirketlerindeki kendi pilotlarının gününü kutlamışlarmı? Pilotlarını bu kutlamaya çağırmışlarmı? Gün var kutlayan yok.. boşverin allahaşkına ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Burada yorum yazanları gerçek CRM uygulamasında düşünüyorum.. Sonra vazgeçiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000