05 Ekim 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sizi ayakta alkışlıyorum...herşeyi okadar güzel açıklamışsınız ki tebrik etmekten başka yoruma gerek kalmıyorrrr....
  • Bir duyuma göre Nadir Kabaş kaptanın Form 4 ü henüz SHGM tarafından iptal edilmemiş SHGM de inceleniyormuş
  • Şirkette Kabaş gidince Muzooo yerine geçicem diye göbek atmaya başladı. Milletin yüzüne bakmayan Muzooo gelip ekip odasında milleti yalayıp kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Kabaş bak seni Ada'm yerine koyan Mete kaptana oynadığın oyunu Muzooo sana oynadı :) etme bulma :) ama oran buran oynamasın Muzooo. Elimde belgeler var. Yemin ederim seni biryere getirsinler, shgm ye göndereceğim belgeleri senin sonun kabaştan daha rezil olacak... Anladın sen onu, biliyorsun hangi belgeler olduğunu....
  • Pegasus yalakasi ne laf atiyon ediyosun editore.adam gercekleri yaziyor.sanki baska havacilik medyasi varmi olanida engelliyosun kendine gel
  • Neden Sadece PEGASUS Kocaman bir neden diye bağırmak istiyorum ... NEDEN ONUR AİR ile ilgili bir haber YAP-A-MIYORSUNUZ.. Neden ONUR'un MAAŞLARI kokpiti , kabiİ yer görevlisi YOLCUSU Hakkı'nda bir haber yok, NEDEN ??? Sadece PEGASUS HABER yapılıyor. Başka şirket yok mu,
  • Shgm Şu konuyu da artık dikkate almalı Mevcut limiyler hep uçuş saati üzerinden olmuş Bugün ilçeler il oldu mezralar ilçe Uç uç 30 dk 45 dk. İniş kalkışa limit koyma ihtiyacı konulmamış bugüne kadar Zira saat limitleri insanın yorgunluk limitinin aşılmamasına karşılık gelmiş Ali bey bu konuyu masaya ve gündeme yatırın Haftada 6 gün 4 bacak Atatürk havalimanına uçuş yapıyorsunuz Yoğunluk stress gecikme yolcu baskısı havada ve yerde beklemelerle geçen peş peşe yorucu 6 gün Sonra bir boş ve devam Masa başındaki memur dahi ayağı yere basarak 5 gün mesai yaparken bayram , özel günler ve hafta sonu mefhumu olmaksızın mesaisi tuttukça görev yapan uçucuların uçuş saati dışında başka bir yorgunluk parametresi olmayacak mı?
  • Umit kaptan icin kaleme almıs oldugunuz bolum, co cirkin ne size nede airport habere yakısıyor.... kullahbeyli agzı ile yazı yazmak, aba altından sopa gostermek hiç hoş değil hatta gazetecilik bile degil kusuruma bakmayın ama hiç hoş bir yazı olmamıs.. Nadir beyi bagrınıza basıp Umit beyi yerden yere vurmalar vs Pegasus battıgında oyle veya boyle gecimini saglayanlara ne gibi faydanız olacak acaba????
  • Böyle şirkete bu üslup çok bile kaliteli kalmış.
  • Sayın Ali Kıdık yazınızda kullanmış olduğunuz üslubunuzu profesyonel buluyormusunuz? Daha seviyeli yazmanız gerekmezmi? O kadar insan girip okuyor. Kişisel mevzularınızı, yaptığınız habere dahil etmenizi etik bulmuyorum.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Pegasus'u yerden yere mi vurmak lazım?

Kim ne derse desin low cost havacılığın kültürünü Pegasus Havayolları bu ülkeye kazandırmıştır. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama gerçekler böyle. Suyu para ile satmış, şu koltuğu şu paraya satmış bu bir pazarlama yönetimidir. Bu yönüyle eleştirdiğimiz noktaları olmasına rağmen, alkışladığımız noktalar da çok.

Şimdi gelelim geçen hafta Pegasus tarihine kara bir leke olarak kazınacak olan form 4 iptal konusuna.

Arkadaşlar, biz boşu boşuna yazı yazmayız, haber yapmayız. Bunu anlayın artık. Bazı haddini bilmezlerin "Reklam alamadınız da hep Pegasus aleyhine yazıyorsunuz" saçmalıklarına biz "Para puşta gerek bize dost gerek" diye cevap veriyoruz.

Benim arkadaşlarım meslek icra eder. Üç-beş kuruşa tamah edecek, iki üç bilete takla atacak onursuzlardan değil. Benim arkadaşlarım, Ali Sabancı'nın "Gel seni DHA'ya alalım" diyerek çalışma arkadaşlarımı ayartmak istemesini elinin tersi ile yüzüne vuran haysiyetli insanlardır.

Bizim derdimiz havacılık kültürünün oluşmasını sağlamaktan başka bir şey olamaz. Ucuz hesaplarla gün geçirmeyiz.

Yüzlerce mail alıyoruz, onlarca telefon alıyoruz. Neden biliyor musunuz? Okurumuz da, havacılık çalışanları da bizim ne kadar korkusuz ve bir o kadar da doğru ve tarafsız haber yaptığımızın bilincindeler.

Nadir Kabaş. Sevdiğim bir kişi. Zaman zaman telefon ile görüşüp fikir alış-verişinde bulunduğumuz değerli bir kaptanımızdır. Lakin hedef tahtasına konulan, tek suçlu imiş gibi cezalandırılan kendisi oldu.

Evet, hataları var. Patronun daha çok para kazanması için pilotun-hostesin canını okudu. Havacılık kurallarını alt üst eden sistemlere ses çıkartmadı. Kokpitten, kabinden gelen şikayetlere kulağını tıkadı. Kısacası kendi sonunu kendisi hazırladı.

Form 4 iptali açıklamasını SHGM'den öğrenir öğrenmez ilk aradığım kişi Nadir Kabaş idi. O nazik adam, o her telefona cevap veren ya da dönüş yapan Kabaş'tan ses çıkmadı. İşte o zaman anladım ki SHGM'nin isim vermeden yaptığı açıklama ta kendisi ile ilgili idi. Oysa kendisi de biliyor ki biz bilgiye çabuk ulaşırız.

Kendisine geçmiş olsun diyorum.

Diyorum ama, asıl sorgulamamız gereken genel müdür veya şirket patronudur. Dünyanın neresinde olursanız olun, pilot zümresini memnun etmediğiniz sürece her daim bir ayağınız çukurdadır.

Ali Sabancı'nın para hırsı, Sertaç Haybat'ın patrona karşı dirençsiz bir yönetici olması Pegasus Havayolları'nı bu sonuçla karşı karşıya getirmiştir.

Şikayet sitelerine girin bakın. Ben sadece bir tanesine baktım, Pegasus Havayolları ile ilgili 4 binden fazla şikayet var. Ya merak ediyorum bu şirkette müşteri ilişkileri yok mu? Adını vermek istemiyorum ama sektörde öyle bir şirket var ki, her müşteri şikayeti ile birebir ilgileniyor.

Göz göre göre gelen bu ceza öncesinde durum SHGM'ye izah edilmek istendi. Randevu talepleri reddedildi. SHGM bu kez "sınırı aştınız, iyi niyeti suistimal ettiniz" diyerek ipi çekiverdi.

Merak ettiğim sorular var tabi. Mesela SHGM, ceza vermeden önce ilgili şirketi uyarmış mıdır? Bu ceza da Ali Sabancı - cemaat ilişkisinin payı var mıdır?

SHGM istediği şirkete istediği cezayı verebiliyor. Peki, SHGM'yi kim cezalandıracak? Mesela kaybedilen EASA yetkilerinin hesabını kim soracak?

Sakın yanlış anlaşılmasın. Bu sektörde niyet okuyan o kadar çok densiz var ki, kimse cezasız kalsın istemiyorum. Aksine adil cezalar verilsin. Havacılık kurallar manzumesi ile yönetiliyor ise bu kurala herkesin uyması gerektiğini, ancak birine kızgın maşa ile vurup diğerine pış pış yapıyorsanız olmaz.

Pegasus hak ettiği cezayı aldı ise, örneğin aynı hassasiyet THY'ye de gösteriliyor mu? Hadi buyurun verin cevabını. Ne cevap verirseniz verin bana göre hiç anlamı yok. THY'nin nasıl kayırıldığını cümle alem biliyor.

Bu cezanın tüm şirketlere örnek teşkil edeceğini umuyorum.

Gelelim fotoğrafçı Ümit Erdizer'e. Bu arkadaş Pegasus pilotu. Halen anlamış değil. Aracılarla haber gönderip paçasının yandığını, yanan paçasını söndürmek için çare aradığını biliyorum. Çok ince ve derin mevzularını bu hafta yazmayacağım. Ama bilsin ki, o fasit dairesinde insanlara küfrettirmeyi maharet saydığı sürece ne kişiliğine saygı duyarım ne icra ettiği mesleğine.

Fotoğraf çekmek nasıl bir hobi ise bizim haberciliğimiz onun hobisinden çok daha kutsaldır. Şunu kafana sok ey Ümit Erdizer; Dünyanın neresine gidersen git, eğer sosyal medyada bir fotoğraf paylaşıyorsan artık senin özelin değildir. Özel dediğin şey senin mahremindir. Bunu bilmiyorsan kaptanlıktan da istifa et.

Hele ki paylaştığın fotoğraf, rakip bir firmanın uçağını kötü gösterecek cinsten ise bunun savunulacak yeri yoktur ve senin etik değerden bahsetmeye hakkın yoktur. İşte o zaman yerim ben senin o etik değerini.

Kurduğun gruptan ne haltlar döndüğünü, nasıl mahremiyetlerin döndüğünü bilmediğimizi mi sanıyorsun. Sen anladın onu! Benim bildiğimi de bil yeter.

Aklını başına devşir, kokpitte sana verilen iş ile meşgul ol.

Ne demek istediğimi anladın değil mi Sayın Erdizer?

Pegasus'u yerden yere mi vurmak lazım?

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Kabince... ~ 9 yıl önce
Sizi ayakta alkışlıyorum...herşeyi okadar güzel açıklamışsınız ki tebrik etmekten başka yoruma gerek kalmıyorrrr....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Bir duyuma göre Nadir Kabaş kaptanın Form 4 ü henüz SHGM tarafından iptal edilmemiş SHGM de inceleniyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muzooo ~ 9 yıl önce
Şirkette Kabaş gidince Muzooo yerine geçicem diye göbek atmaya başladı. Milletin yüzüne bakmayan Muzooo gelip ekip odasında milleti yalayıp kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Kabaş bak seni Ada'm yerine koyan Mete kaptana oynadığın oyunu Muzooo sana oynadı :) etme bulma :) ama oran buran oynamasın Muzooo. Elimde belgeler var. Yemin ederim seni biryere getirsinler, shgm ye göndereceğim belgeleri senin sonun kabaştan daha rezil olacak... Anladın sen onu, biliyorsun hangi belgeler olduğunu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? Rumuzlu ~ 9 yıl önce
Pegasus yalakasi ne laf atiyon ediyosun editore.adam gercekleri yaziyor.sanki baska havacilik medyasi varmi olanida engelliyosun kendine gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEDEEEN ~ 9 yıl önce
Neden Sadece PEGASUS Kocaman bir neden diye bağırmak istiyorum ... NEDEN ONUR AİR ile ilgili bir haber YAP-A-MIYORSUNUZ.. Neden ONUR'un MAAŞLARI kokpiti , kabiİ yer görevlisi YOLCUSU Hakkı'nda bir haber yok, NEDEN ??? Sadece PEGASUS HABER yapılıyor. Başka şirket yok mu,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezilliginden ~ 9 yıl önce
neden olacak yonetilemeyen dirayetsiz ,beceriksiz ler guruhunun haksiz yere isgal ettigi makamlarin hakki verilmediginden , rezilliginden konu oluyor her gun pegamort
SAYKIL ~ 9 yıl önce
Shgm Şu konuyu da artık dikkate almalı Mevcut limiyler hep uçuş saati üzerinden olmuş Bugün ilçeler il oldu mezralar ilçe Uç uç 30 dk 45 dk. İniş kalkışa limit koyma ihtiyacı konulmamış bugüne kadar Zira saat limitleri insanın yorgunluk limitinin aşılmamasına karşılık gelmiş Ali bey bu konuyu masaya ve gündeme yatırın Haftada 6 gün 4 bacak Atatürk havalimanına uçuş yapıyorsunuz Yoğunluk stress gecikme yolcu baskısı havada ve yerde beklemelerle geçen peş peşe yorucu 6 gün Sonra bir boş ve devam Masa başındaki memur dahi ayağı yere basarak 5 gün mesai yaparken bayram , özel günler ve hafta sonu mefhumu olmaksızın mesaisi tuttukça görev yapan uçucuların uçuş saati dışında başka bir yorgunluk parametresi olmayacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Ali Kıdık ~ 9 yıl önce
Umit kaptan icin kaleme almıs oldugunuz bolum, co cirkin ne size nede airport habere yakısıyor.... kullahbeyli agzı ile yazı yazmak, aba altından sopa gostermek hiç hoş değil hatta gazetecilik bile degil kusuruma bakmayın ama hiç hoş bir yazı olmamıs.. Nadir beyi bagrınıza basıp Umit beyi yerden yere vurmalar vs Pegasus battıgında oyle veya boyle gecimini saglayanlara ne gibi faydanız olacak acaba????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Böyle şirkete bu üslup çok bile kaliteli kalmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 9 yıl önce
Sayın Ali Kıdık yazınızda kullanmış olduğunuz üslubunuzu profesyonel buluyormusunuz? Daha seviyeli yazmanız gerekmezmi? O kadar insan girip okuyor. Kişisel mevzularınızı, yaptığınız habere dahil etmenizi etik bulmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açıkla ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000