04 Eylül 2012, Salı
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sayın Ali Kıdık Bey, kulaktan dolma bir haber ile Antalya daki ingilizce sınavlarını karalaman ve çamur atman sınavlara katılan biri olarak beni çok üzdü. 35 senelik teknisyenlik hayatımda bu camiada çok şey gördüm. Biz teknisyenler (birkaç tane çürük elmanın dışında) alnımızın teri,kafamızdaki bilği, yüreğimizin güçü ile paramızı kazanıyoruz. Bizim değerimizi bilmeyenler kendi değerlerini arttırmak için ya çamur atarlar yada yalan yanlış iftira atarlar. Bu konuda daha çok konuşulur ama biz gelelim atılan çamurun temizlenmesine. Lütfen bu konuyu yerinde inceleyin ve ona göre yazı yazın. Size yanlış bilği veren çürük elmalardan yoplamayın. Teşekkürler.
  • arkadaşlar AirAsia örneği var. Easyjet, Ryanair, Wizzair, vs vs... Kaderden kaçamazsınız. 10 yıla kalmaz Pegasus THY'yi yutar. Satın alır. THY yöneticileri, 16.y.y den sonraki Osmanlı sultanları gibi Topkapı sarayından Dünyayı yönetmeye çalışıyor. İşlerine gelmeyene katli vaciptir deyip, kenara atıyor. Pegasus'un genlerine işlemiş bu hedef. Pegasus olacak 150 uçak. THY olacak 250 uçak. Arada fark yok. THY önlem almak istiyorsa Pegasus'u satın alsın...Havacılıkta hızlı balık yavaş balığı yutar.
  • arkadaşlar AirAsia örneği var. Easyjet, Ryanair, Wizzair, vs vs... Kaderden kaçamazsınız. 10 yıla kalmaz Pegasus THY'yi yutar. Satın alır. THY yöneticileri, 16.y.y den sonraki Osmanlı sultanları gibi Topkapı sarayından Dünyayı yönetmeye çalışıyor. İşlerine gelmeyene katli vaciptir deyip, kenara atıyor. Pegasus'un genlerine işlemiş bu hedef. Pegasus olacak 150 uçak. THY olacak 250 uçak. Arada fark yok. THY önlem almak istiyorsa Pegasus'u satın alsın...Havacılıkta hızlı balık yavaş balığı yutar.
  • gebze-harem DOLMUŞ,u mantigi ile pegasus is yapar. neden mi ucus yaptigi yerlerdeki kultur GEBZE-HAREM DOLMUŞ kulturunun yabancisi degil.
  • Pegasus Ankara Antalya arası da uçsun bence.
  • PEGASUS DA SABİHADAN BAŞLATIYOR DUBAİ UÇUŞLARINI . ESB'DEN DE BAŞLAYABİLİR PEKALA. PEGASUS YAPAR TÜRKİYE UÇAR ;) KM1
  • siyasi uçuşların her türlüsü kötüyse ve zararla sonuçlanıyorsa, bunların hepsinin karşısında olmanız gerekir. "thy uçuversin", "thy ambargosu" gibi yanlı olduğu 100 metreden belli olan yaklaşımı size hiç yakıştıramadım. ambargo veya rekabeti zedeleyen bir husus olduğunu düşünüyorsanız, çok şükür rekabet kurumumuz orada. PGS; hazıra konup öldürücü rekabet ve karalamacı pazarlama yapmaktansa, biraz da kendi pazarlarını yaratmaya odaklanmalıdır. Dünyada hemen her hat, her yatırımda olduğu gibi, ilk yıllarında zarar bütçelenir. Ortalama 4-5 sene sonrasında bir hat; yolcusuyla acentesiyle anca bütünleşir ve meyvelerini vermeye başlar. Bahsettiğiniz "yapıcı" rekabette bulunan firmalarımız da işte böyle 5. senede pazara öldürücü fiyatlarla girip rakibi saf dışı bırakmaya kalkarlar. Bu mudur ülke faydasına olan? Neden bu firmalarımız da yeni pazarlar açıp yatırım maliyetlerine katlanmak yerine hazıra konmayı tercih ediyorlar?
  • ))gercekten cok komik yazdiklariniz. Dubai neden turmasin?flydubai ve air arabianin yolcusunun turk ilan kismini cok rahatlikla pegasus alir. İstanbul yilcusunda tur yolculari oldugu icin tr sirketleri ile anlasarak koltuk zaten satar pegasus,anadiluya gidecek transit yolcuda zaten pegasusun olur,dubai uzerinden avrupada devam edecek yolcuda pegasusun olur ve diger 2sirketi keser pegasusu. Flydubainin ucaklarinin nasil koltuk araligi daha genis olur))ayni ucak ayni 189 yolcu konfugurasyonu))biraz destekli atsaniz daha iyi olmazmi
  • Sırf senin yorumun sebebiyle merak ederek,planlamasını yaptığım 19 Ekim gidiş,25 Ekim dönüş SAW-DXB(Dubai) uçuşu için söylediğin 3 şirketinde o tarihlerde bana verdiği fiyatlara baktım: 1) Flydubai: 416 Euro 2) Air Arabia: 405 Euro (Bu şirket Dubai'ye değil birde Sharjah'a uçuyor) 3) Pegasus: 253 Euro fiyat verdi. 3 şirketinde verdiği fiyatlar tamamen extralarla birlikte son fiyatlar. Valiz ağırlığı,şu bu herşey aynı.. Şimdi diğer şirketler çok ucuza uçuyor diye yorumunda belirttiğin olayın pek de öyle olmadığını gördüm. Eğer bu bilgiye inanmıyorsan sende aynı tarihlere (ya da bu kadar fiyat farkı olduğuna göre istediğin tarihlere) bir bak ve aradaki korkunç fiyat farkını ve ucuzluğu gör. Ha senin dediğin gibi tutmaz diyebilirmiyim bilmiyorum. Ama Pegasus kurulduğu gün de tutmaz demişlerdi sen gibi arkadaşlar.. O yüzden yorumu okuyuculara bırakıyorum.
  • SHGM de rahatsiz edici gelismeler nedir? Bu bilgiyi neye dayanarak yazdiniz? Havaciliktaki herkes bilir, SHGM de biri gider, yerine ayni kafadan digeri gelir. Hickimsede 'neden' veya' nasil' demeye cesaret edemez. Malum, herkes lisansini korumak icin susmaktan baska birsey yapamaz. SHGM hükümdarligida böylece güzelce devam eder. Lütfen yazdiginiz haberlerde biraz yapici olarak elestiri yapin. Belki birgün birilerinin dikkatini ceker!

PEGASUS'A HAYRANIM...

En acımasız eleştirileri ben yaptım Pegasus için. Olumlu şeyleri yazarken olumsuzları da yazmakta beis görmedik.  Zaten işimiz de bu değil mi? Ha bu arada yeri gelmişken söyleyeyim Allah'ı var Pegasus bu konuda hiç rahatsız olmadı, burun kıvırmadı. Bir takım devlet kurumu ile sektörün bir çok oyuncuları gibi "Neden eleştiriyorsunuz, neden kötü haber yazıyorsunuz" diye serzenişte bulunmadılar.

Bizim eleştirilerimizi dikkate alıp düzeltme yoluna gittiler. İşte olması gereken kurumsallık budur. Başarı varsa kişiye değil kurumsallığa bağlıyorum ben.

Hangi dağda kurt öldü de bu yazıyı yazıyorum.

Geçtiğimiz hafta Pegasus Havayolları'nın Gazipaşa'ya uçacağı haberini duyurduk. Sivil Havacılığımızın gelişmesi için olumlu bir adım. Her havalimanımız tıkır tıkır işlesin.

Geçtiğimiz yıllarda siyasi uçuşlara çok şahit oldum. Bu siyasi uçuşların şirketlere fayda getirmediği açık. Siyasi uçuşları yerine göre özel yerine göre devletin olduğu söylenen THY yapıversin.

Özel sektör uçacak olduğu yeri kendisi belirlesin. Müşteri analizini kendisi yapsın, nereye nasıl uçacağına Ankara'da bazı kişiler veya siyasiler karar vermesin.

Çok örneklerine rastladık. Siyasilerin baskıları sonucu uçulan bir çok noktada şirketler zarar etti. Bu zararları da sineye çekmek zorunda kaldı. Herkes biliyor yazmaya gerek yok.

Pegasus bu örnekleri yaşamadı. Yaşatılmasına da izin vermedi. Kendi iradesi dışında tavsiyelere uçmadı. Pazarını kendisi araştırdı kafasına yattı ise uçtu.

Belki de bunu yapmasındaki en büyük güç güven idi, ekonomik kaygının olmaması idi.

Sadece iç hat operasyonları alkışı hak etmiyor.  Pegasus Havayolları dış hatlarda da önemli bir atılım içine girdi.

Özellikle Dubai uçuşu alkışlanacak bir hareket. Türkiye'den ilk kez özel bir şirket Dubai'ye uçacak. Bu hatta THY ambargosu delinmiş olacak. Pegasus, THY için ciddi bir rekabet tehlikesi. Kim bilir belki de THY'nin agresif kararlar almasının arkasındaki korku da Pegasus olabilir.

Yetmedi Batum'a da uçacak Pegasus. Rekabet kızışacak. Eskiden THY özel sektörün uçmak istediği yere hat açardı. Şimdi özel sektör THY'nin yada alt markası Anadolujet'in uçmak istediği noktalara uçmak istiyor.

Kırıcı rekabet yerine kazandırıcı rekabet üstün gelmeli. Hem THY hem özel sektör kazanmalı.

Pegasus Havayolları'nın 2015 yılında okyanus ötesi uçuşlar yapma düşüncesinde olduğunu biliyoruz.  Biz doğru olanı alkışlarız doğru olmayanı da eleştiririz. Pegasus alkışı hak etti.

Biz de boş durmuyoruz. Uzun süredir düşündüğümüz bir ofisimizi faaliyete geçiriyoruz. Bugünden (03 Eylül 2012) itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı ofisimiz hizmete girdi. Artık Pegasus'u ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçan firmaları ve bu havalimanımızdaki gelişmeleri daha da yakından takip edeceğiz.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki gelişmeleri arkadaşımız Eylem Şentürk takip edecek ve AirportHaber okurlarına aktaracak.

Bu arada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde çok rahatsız edici gelişmeler yaşanıyor. Bu hafta içinde önemli değişim yaşanabilir. Sektör çok rahatsız. Hatta THY bile rahatsız. Bunu neye dayanarak söylüyorum hem belge ve bilgilere göre hem de yapmış olduğum görüşmelere istinaden söylüyorum.

Bu hafta Türk Sivil Havacılığı için önemli bir hafta. Airex Perşembe günü görücüye çıkacak. Bizler dünyanın dört bir tarafında yapılan bu şovu destekleyelim ve daha da gelişmesi için öneri sunalım istiyoruz. AirportHaber Airex'de kendi standı ile yer alacak.

Fuara gelen okurlarımızı bekleriz...

PEGASUS'A HAYRANIM...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

ATTIĞIN PİSLİĞİ TEMİZLE ~ 12 yıl önce
Sayın Ali Kıdık Bey, kulaktan dolma bir haber ile Antalya daki ingilizce sınavlarını karalaman ve çamur atman sınavlara katılan biri olarak beni çok üzdü. 35 senelik teknisyenlik hayatımda bu camiada çok şey gördüm. Biz teknisyenler (birkaç tane çürük elmanın dışında) alnımızın teri,kafamızdaki bilği, yüreğimizin güçü ile paramızı kazanıyoruz. Bizim değerimizi bilmeyenler kendi değerlerini arttırmak için ya çamur atarlar yada yalan yanlış iftira atarlar. Bu konuda daha çok konuşulur ama biz gelelim atılan çamurun temizlenmesine. Lütfen bu konuyu yerinde inceleyin ve ona göre yazı yazın. Size yanlış bilği veren çürük elmalardan yoplamayın. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelecek belli... ~ 12 yıl önce
arkadaşlar AirAsia örneği var. Easyjet, Ryanair, Wizzair, vs vs... Kaderden kaçamazsınız. 10 yıla kalmaz Pegasus THY'yi yutar. Satın alır. THY yöneticileri, 16.y.y den sonraki Osmanlı sultanları gibi Topkapı sarayından Dünyayı yönetmeye çalışıyor. İşlerine gelmeyene katli vaciptir deyip, kenara atıyor. Pegasus'un genlerine işlemiş bu hedef. Pegasus olacak 150 uçak. THY olacak 250 uçak. Arada fark yok. THY önlem almak istiyorsa Pegasus'u satın alsın...Havacılıkta hızlı balık yavaş balığı yutar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelecek belli... ~ 12 yıl önce
arkadaşlar AirAsia örneği var. Easyjet, Ryanair, Wizzair, vs vs... Kaderden kaçamazsınız. 10 yıla kalmaz Pegasus THY'yi yutar. Satın alır. THY yöneticileri, 16.y.y den sonraki Osmanlı sultanları gibi Topkapı sarayından Dünyayı yönetmeye çalışıyor. İşlerine gelmeyene katli vaciptir deyip, kenara atıyor. Pegasus'un genlerine işlemiş bu hedef. Pegasus olacak 150 uçak. THY olacak 250 uçak. Arada fark yok. THY önlem almak istiyorsa Pegasus'u satın alsın...Havacılıkta hızlı balık yavaş balığı yutar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilottave ~ 12 yıl önce
gebze-harem DOLMUŞ,u mantigi ile pegasus is yapar. neden mi ucus yaptigi yerlerdeki kultur GEBZE-HAREM DOLMUŞ kulturunun yabancisi degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Pegasus Ankara Antalya arası da uçsun bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emirates esenboğa ' E CEVAP . . . ~ 12 yıl önce
PEGASUS DA SABİHADAN BAŞLATIYOR DUBAİ UÇUŞLARINI . ESB'DEN DE BAŞLAYABİLİR PEKALA. PEGASUS YAPAR TÜRKİYE UÇAR ;) KM1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakıştıramadım ~ 12 yıl önce
siyasi uçuşların her türlüsü kötüyse ve zararla sonuçlanıyorsa, bunların hepsinin karşısında olmanız gerekir. "thy uçuversin", "thy ambargosu" gibi yanlı olduğu 100 metreden belli olan yaklaşımı size hiç yakıştıramadım. ambargo veya rekabeti zedeleyen bir husus olduğunu düşünüyorsanız, çok şükür rekabet kurumumuz orada. PGS; hazıra konup öldürücü rekabet ve karalamacı pazarlama yapmaktansa, biraz da kendi pazarlarını yaratmaya odaklanmalıdır. Dünyada hemen her hat, her yatırımda olduğu gibi, ilk yıllarında zarar bütçelenir. Ortalama 4-5 sene sonrasında bir hat; yolcusuyla acentesiyle anca bütünleşir ve meyvelerini vermeye başlar. Bahsettiğiniz "yapıcı" rekabette bulunan firmalarımız da işte böyle 5. senede pazara öldürücü fiyatlarla girip rakibi saf dışı bırakmaya kalkarlar. Bu mudur ülke faydasına olan? Neden bu firmalarımız da yeni pazarlar açıp yatırım maliyetlerine katlanmak yerine hazıra konmayı tercih ediyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11:33 yorumuna ~ 12 yıl önce
))gercekten cok komik yazdiklariniz. Dubai neden turmasin?flydubai ve air arabianin yolcusunun turk ilan kismini cok rahatlikla pegasus alir. İstanbul yilcusunda tur yolculari oldugu icin tr sirketleri ile anlasarak koltuk zaten satar pegasus,anadiluya gidecek transit yolcuda zaten pegasusun olur,dubai uzerinden avrupada devam edecek yolcuda pegasusun olur ve diger 2sirketi keser pegasusu. Flydubainin ucaklarinin nasil koltuk araligi daha genis olur))ayni ucak ayni 189 yolcu konfugurasyonu))biraz destekli atsaniz daha iyi olmazmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dubai tutmayacak yazan arkadaş! ~ 12 yıl önce
Sırf senin yorumun sebebiyle merak ederek,planlamasını yaptığım 19 Ekim gidiş,25 Ekim dönüş SAW-DXB(Dubai) uçuşu için söylediğin 3 şirketinde o tarihlerde bana verdiği fiyatlara baktım: 1) Flydubai: 416 Euro 2) Air Arabia: 405 Euro (Bu şirket Dubai'ye değil birde Sharjah'a uçuyor) 3) Pegasus: 253 Euro fiyat verdi. 3 şirketinde verdiği fiyatlar tamamen extralarla birlikte son fiyatlar. Valiz ağırlığı,şu bu herşey aynı.. Şimdi diğer şirketler çok ucuza uçuyor diye yorumunda belirttiğin olayın pek de öyle olmadığını gördüm. Eğer bu bilgiye inanmıyorsan sende aynı tarihlere (ya da bu kadar fiyat farkı olduğuna göre istediğin tarihlere) bir bak ve aradaki korkunç fiyat farkını ve ucuzluğu gör. Ha senin dediğin gibi tutmaz diyebilirmiyim bilmiyorum. Ama Pegasus kurulduğu gün de tutmaz demişlerdi sen gibi arkadaşlar.. O yüzden yorumu okuyuculara bırakıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 12 yıl önce
SHGM de rahatsiz edici gelismeler nedir? Bu bilgiyi neye dayanarak yazdiniz? Havaciliktaki herkes bilir, SHGM de biri gider, yerine ayni kafadan digeri gelir. Hickimsede 'neden' veya' nasil' demeye cesaret edemez. Malum, herkes lisansini korumak icin susmaktan baska birsey yapamaz. SHGM hükümdarligida böylece güzelce devam eder. Lütfen yazdiginiz haberlerde biraz yapici olarak elestiri yapin. Belki birgün birilerinin dikkatini ceker!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000