03 Ocak 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Burada daha fazla konuşmaya gerek yok sizin amacınız belli artık biz ne kadar medeni yollarla dilde döksek, siz cahilce kafanızdaki dogmalara inanmaya devam edeceksiniz, THY'nin personelinin çoğunun nasıl seçildiğini onlar dahil tüm havacılık biliyor. Bizim güvenli olmadığımızı iddia edenler son 20 yılın yani kurulduğumuz dönemden günümüze kadar olan sabıkaları Filolara göre oranlayalım ve sonuca bakalım ama eminim onlar çıkan bu sonucada inanmayacaklardır. shgm bağımsız çalışmıyor bunu biliyorsunuz. HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ NEDEN TÜRK HAVA YOLLARI'NIN ŞEHİTLİĞİ VAR? cesaretiniz varsa bu sorunun cevabını kendinize verin... (Ölenlere saygısızlık etmek olarak algılamayın)...
  • Düşündüğüm gibi çıktı pegasus bir uçağı heryerde dolaştırıyor.mesela 100 kapasitesi olsun belli bir gün serferi için 200-300 bilet satıyorlar.Bilet satmak tatlı tabiki para sonuçta ama bu şirket iş adamlarını bile rötar sıfatı altında mağdur etti.Kharkiv seferleri yeni açılmasına ve ucuz olmasına rağmen herkes çelişkili yaklaşıyor.benim arkadaşlarım 4 gün rötar bahanesi yüzünden ülkeye adım atamadılar. Ben korkuyorum (bu arada öğrenciyim).Mesela benim vizem tehlikeye girse bu firma yüzünden ne yapabilirim.Hiçbişey çünkü hava kapalı karlı gibi bahaneler oluşturuyorlar.Kendilerini sıvıyağ gibi üste çıkarıyorlar.... Bu firma batar benden demesi
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Fiziği ile sakıp bey’i çok andıran yeni nesil PATRON Ali Sabancı başarıları ve kendi ağzı ile söylediği ‘Sermayemin %95 i ailemden kalmıştır’mirası ile kısa sürede Türkiye nin söz sahibi hava yolu şirketleriarasına sokar Pegasus’u.Bu arada İzAir isimli İzmirli hava yolu şirketinin de %20 hissesini 8.2 tl ye ESAS Holding bünyesine katar.THY’den sonra ikinci oyuncu oluyoruz diyerek de mutluluğunu belirtir,devam eder.Geçen yıl Pegasus’a 128 kişi işe aldık bu alıma 76 bin kişi başvuruda bulundu,GELECEK HAFTADAN İTİBAREN İŞ BAŞVURUSU YAPAN LARDAN ^'10 TL' BAŞVURU PARASI ALINACAĞINI^ da duyurdu.
  • PEGASUS UN SAHİBİ ONUR AİR İ ALMAK İSTİYOR: 'Stratejik ortaklı adı altında Ali Sabancı nın Onur Air in tamamını ele geçirmek istedği söylentiler arasında,eğer Pegasus ve Onur birleşirse THY kapasitesinin %65 ine ulaşılacağını söylüyor Sabancı'.Sabancı Onur Air operasyonunu başarabilirse AMCASI Sakıp Sabancı nın hayalini gerçekleştirmiş olacak.Hatırlanacağı gibi Sakıp SABANCI THY yi satın alabılmenın cesıtlı yollarını denedı her defasında ^UCUZA KAPATAMADIĞI^ için girişimde bulunmamıstı.Pegasus küresel sermaye takımında da oyuncu olabılmelıydı Alman patentli Air Berlin isimli hava yolu şirketi’nin %15.3 hissesi de ESAS Holding bünyesine geçmişti.Yani şöyle Esas Holding bünyesinde Pegasus,İzAir,Med Air,(Kaza yapan Helikopter)barınıyor
  • Med Air bünyesindeki Helikopterin kaza yapmasından sonra açıklama yapan Ali Sabancı;^Helikopter düştü,suikast,kaptan zehirlendi,köylülerin söylediği 2 bir helikopter daha vardı dedikoduların peşinden koşmayın;'Ölülere saygısızlık,Devlet'in işini zorlaştırıyorsunuz^ diyebilmiştir.(lütfen kaza ile ilgili yolcu güvenliği ve personel saglığı ıle ılgili Sabancı'nın,Med Air’ini basından takip edin)Bir de Başbakan'ın eşi THY nin patronu sayılır;Pegasus’çuymuş.Ali sabancı bir söyleşisinde de.^Uçak ta poğaça dağıtmayacağız artık,(ekonomi yapıyor)1 yıllık maliyeti 700bin euro.Bedava dagıtılmamasından rahatsız olabilecek yolculara da bir gönderme yaparak,bedava poğaça yemek istıyorsanız yeri burası değil su çay para ile ama ‘TUVA
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Bir sıtede yazı yazan Pegasus Hava Yolları Mensubu PEGASUS'UN GÜZİDE TEK SENDİKALI ÇALIŞANI Kapta Pilot Bahadır ALTAN yazdığı bir yazının altında yorumcunun ilettiği sorulara bakın nasıl yanıt veriyor(o sitede durmakta):bahadır:'Sendika'da daha önce de çalışmaktaydım'bulut kardeş'çocuk kulübünden nasıl vazgeçebilirim dikkat edin:'ARTIK ÇOCUKLARIN YAPTIĞI RESİMLERDE PEGASUS LOGOLARI OLMAYA BAŞLADI'(işsiz ve aç cocuklar ekmek resmi çiziyor).Pegasus'ta hiç bir olumsuzluk yaşamadım(Sadece sadece sayın kaptan olumsuzluk yasamadıgı için. diğer çalışanlar onemlı degıl).Gördüğüm kadarı ile Pegasus yönetimi çalışanları yaptıkları iş ile değerlendiriyor(nasıl olurSA olsun performans için,çalışanın sağlığı,ruh'u önemli değil).
  • Devam ediyor Pegasus'çu bahadır:'Uçuş güvenliği deil yolcu memnuniyeti birinci önceliğimizdir diye yazı yazan Genel Müdür yok(THYoutPegasusİn)Kpt.sorumluluklarına karışmıyor,pilot alımına Ali Sabancı karışmıyor,U.İş. yönetimi karar veriyor.(Haklısınız THY de de Başbakan karışmıyor değilmi sayın ALTAN)THY'de bu durumu biliyorsunuz diyor.Bahadır daha ileri gitsek düşen helikopteri de Sabancı nın almadığını söyleyeceksin.'Kırıntıların bır araya getirilmesi bile Pegasus Hava Yollarında Çalışırken THY işçilerinin örgütlü olduğu sendika ve yönetimine karsı haksız ve ihtirasi karşı koyuş yapan birinin çalıştığı kurumda,kurumunun geçmişine bakarak yarın çalışanların yaşayabıleceği olumsuzlukları görerek sendikal çalışmalara başlaması için yeter

PEGASUS USLANIR MI?

Hırçın, ele avuca sığmaz Ali Sabancı'nın Pegasus'una ceza yağdı. Çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde ele geçer hesabı baltayı taşa vurdu. Geçen hafta Pegasus Havayolları hem yüklü miktarda para cezasına çarptırıldı hem de bir yöneticisinin yetkisi elinden alındı. Pegasus Havayolları gerçeğini az sonra irdelemeye çalışacağız ama aklımıza şöyle sorular takılmaya başladı. Acaba Pegasus Havayolları teknik ve idari yönden iyi yönetilemiyor mu?
 
Pegasus Havayolları ile ilgili şöyle bir geçmişe dönüp bazı şeylerin hatırlanmasında fayda var diye düşünüyorum. 2009 yılında yapılan bir uçuş sırasında egzoz çıkış sıcaklığının limitler üzerinde olduğunu kaydeden pilot yüzünden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Şubat ayından astronomik para cezasına çarptırmıştı. Aynı nedenden dolayı şirketin Teknik Başkanı Ercihan Bayır'ın form 4 denilen yetki belgesi de iptal edilmişti.
 
Kayıtların yanlış tutulduğu gerçek verilerin uçağın dijital kayıt sisteminde olduğu Airport TV'de Sefa İnan'ın sunduğu Kara Kutu Programı'nda açıklığa kavuşmuş daha sonra da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Pegasus Havayolları tarafından gönderilen dijital verileri inceleyip Ercihan Bayır'ın form 4'ünü iade etmişti.
 
Ancak yaşanan bu talihsiz olay ne Pegasus Havayolları'nı ne de Ercihan Bayır'ı akıllandırmış. 
 
Pegasus Havayolları yine aynı hatadan para cezasına çarptırıldı ve yine Ercihan Bayır'ın form 4'ü iptal edildi. Yani ceza nedeni yine egzoz çıkış sıcaklığı yüksek ve yine defalarca uçuş yapılmış.
 
Bu sefer Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bir önceki hataya düşmemek için dijital verileri de isteyip öyle karar aldığı anlaşılıyor. Hani bazılarının SHGM denetçileri yetersiz eleştirilerine inat dört dörtlük araştırma ve inceleme ile ceza yazdığı anlaşılıyor.
 
Pegasus Havayolları gibi bir şirketin hayati önem taşıyan böyle bir hatayı yapması açıkçası izahı mümkün olmayan bir durumdur. Bunun savunması da olamaz. 
Zira Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün şirketten savunma istediği, gelen savunmanın tatmin edici olmadığı belli oluyor. Aksi taktirde SHGM bu cezayı yazmaz, form 4 iptali de vermezdi.
 
Burada düşünülmesi gereken çok soru var...
 
Ercihan Bayır gibi yıllarını havacılık sektöründe geçirmiş bir teknik adamın bu tür olayları neden takip etmediği merak konusu...
 
Sertaç Haybat, THY gibi bir okulda hamuru yoğrulmuş, Pegasus Havayolları'nda genel müdürlük makamı ile şereflendirilmiş bir kişi. Haybat'ın bu tür hataları nasıl göz ardı ettiği ise akıllara takılan ikinci soru.
 
Başka bir şirkette bu tür eksiklikler olsa Doğan Medya Grubu'nun manşetlerini süsleyeceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz. Acaba bu tür hataları Pegasus Havayolları yaptığında bu grubun kalemleri neden yazmaz oluyor ve neden televizyonları görmez oluyor?
 
Bir başka düşünülecek soru ise şu Sivil Havacılık Akademisi denen oluşuma yönelik. Her defasında SHGM'yi eleştiren bu mantalite bu olayda çıkıp neden basın açıklaması yapma gereği duymadı? Amaç sadece SHGM'yi eleştirmek mi? Havacılık sektörü içinde yaşanan olumsuzluklar hakkında söz söyleme cesaretleri yok mudur? Bir başka deyişle akademinin içinde yer alan ve o şirkette çalışan bir uçucu personelin defansına mı maruz kaldılar?
 
Evet nerede tarafsızlık? Nerede özgür düşünce? Kalemler ve söylemler sadece SHGM'nin veya devletin kurumları için mi yönlenir?
 
Pegasus iyi idare edilmiyorsa, alt kademeler görevlerini yerine getirmiyorsa şirketin sahibi Ali Sabancı neşter vurmalı. Sorgulamalı...
 
Üç beş popüler açıklama ile havacılık yürümüyor. Bir yanınıza Doğan Medya Grubu’nu alıp diğer yanınıza servetinizi alıp havacılık yapacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz...
 
"Low-cost yapıyorum" istediğim her şeyi parayla satarım, “30 dakikada inip kalkarım” diyorsanız yine yanılıyorsunuz. Öncelikle yapmanız gereken uçuş emniyetini sağlamaktır. 
 
Motoruna kuş çarpan bir uçakla yolcu taşıyıp, yolcuların hayatını tehlikeye atacak hareketlerde bulunmayacak, havacılık kültürünü pilotlarınıza ve yöneticilerinize öğreteceksiniz.
 
Aksi taktirde çekirgenin bir sonraki sıçrayışı vahim sonuçlara götürebilir. 
 
Bizden söylemesi...
PEGASUS USLANIR MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Misafir ~ 13 yıl önce
Burada daha fazla konuşmaya gerek yok sizin amacınız belli artık biz ne kadar medeni yollarla dilde döksek, siz cahilce kafanızdaki dogmalara inanmaya devam edeceksiniz, THY'nin personelinin çoğunun nasıl seçildiğini onlar dahil tüm havacılık biliyor. Bizim güvenli olmadığımızı iddia edenler son 20 yılın yani kurulduğumuz dönemden günümüze kadar olan sabıkaları Filolara göre oranlayalım ve sonuca bakalım ama eminim onlar çıkan bu sonucada inanmayacaklardır. shgm bağımsız çalışmıyor bunu biliyorsunuz. HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ NEDEN TÜRK HAVA YOLLARI'NIN ŞEHİTLİĞİ VAR? cesaretiniz varsa bu sorunun cevabını kendinize verin... (Ölenlere saygısızlık etmek olarak algılamayın)...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Düşündüğüm gibi çıktı pegasus bir uçağı heryerde dolaştırıyor.mesela 100 kapasitesi olsun belli bir gün serferi için 200-300 bilet satıyorlar.Bilet satmak tatlı tabiki para sonuçta ama bu şirket iş adamlarını bile rötar sıfatı altında mağdur etti.Kharkiv seferleri yeni açılmasına ve ucuz olmasına rağmen herkes çelişkili yaklaşıyor.benim arkadaşlarım 4 gün rötar bahanesi yüzünden ülkeye adım atamadılar. Ben korkuyorum (bu arada öğrenciyim).Mesela benim vizem tehlikeye girse bu firma yüzünden ne yapabilirim.Hiçbişey çünkü hava kapalı karlı gibi bahaneler oluşturuyorlar.Kendilerini sıvıyağ gibi üste çıkarıyorlar.... Bu firma batar benden demesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fiziği ile sakıp bey’i çok andıran yeni nesil PATRON Ali Sabancı başarıları ve kendi ağzı ile söylediği ‘Sermayemin %95 i ailemden kalmıştır’mirası ile kısa sürede Türkiye nin söz sahibi hava yolu şirketleriarasına sokar Pegasus’u.Bu arada İzAir isimli İzmirli hava yolu şirketinin de %20 hissesini 8.2 tl ye ESAS Holding bünyesine katar.THY’den sonra ikinci oyuncu oluyoruz diyerek de mutluluğunu belirtir,devam eder.Geçen yıl Pegasus’a 128 kişi işe aldık bu alıma 76 bin kişi başvuruda bulundu,GELECEK HAFTADAN İTİBAREN İŞ BAŞVURUSU YAPAN LARDAN ^'10 TL' BAŞVURU PARASI ALINACAĞINI^ da duyurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PEGASUS UN SAHİBİ ONUR AİR İ ALMAK İSTİYOR: 'Stratejik ortaklı adı altında Ali Sabancı nın Onur Air in tamamını ele geçirmek istedği söylentiler arasında,eğer Pegasus ve Onur birleşirse THY kapasitesinin %65 ine ulaşılacağını söylüyor Sabancı'.Sabancı Onur Air operasyonunu başarabilirse AMCASI Sakıp Sabancı nın hayalini gerçekleştirmiş olacak.Hatırlanacağı gibi Sakıp SABANCI THY yi satın alabılmenın cesıtlı yollarını denedı her defasında ^UCUZA KAPATAMADIĞI^ için girişimde bulunmamıstı.Pegasus küresel sermaye takımında da oyuncu olabılmelıydı Alman patentli Air Berlin isimli hava yolu şirketi’nin %15.3 hissesi de ESAS Holding bünyesine geçmişti.Yani şöyle Esas Holding bünyesinde Pegasus,İzAir,Med Air,(Kaza yapan Helikopter)barınıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Med Air bünyesindeki Helikopterin kaza yapmasından sonra açıklama yapan Ali Sabancı;^Helikopter düştü,suikast,kaptan zehirlendi,köylülerin söylediği 2 bir helikopter daha vardı dedikoduların peşinden koşmayın;'Ölülere saygısızlık,Devlet'in işini zorlaştırıyorsunuz^ diyebilmiştir.(lütfen kaza ile ilgili yolcu güvenliği ve personel saglığı ıle ılgili Sabancı'nın,Med Air’ini basından takip edin)Bir de Başbakan'ın eşi THY nin patronu sayılır;Pegasus’çuymuş.Ali sabancı bir söyleşisinde de.^Uçak ta poğaça dağıtmayacağız artık,(ekonomi yapıyor)1 yıllık maliyeti 700bin euro.Bedava dagıtılmamasından rahatsız olabilecek yolculara da bir gönderme yaparak,bedava poğaça yemek istıyorsanız yeri burası değil su çay para ile ama ‘TUVA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir sıtede yazı yazan Pegasus Hava Yolları Mensubu PEGASUS'UN GÜZİDE TEK SENDİKALI ÇALIŞANI Kapta Pilot Bahadır ALTAN yazdığı bir yazının altında yorumcunun ilettiği sorulara bakın nasıl yanıt veriyor(o sitede durmakta):bahadır:'Sendika'da daha önce de çalışmaktaydım'bulut kardeş'çocuk kulübünden nasıl vazgeçebilirim dikkat edin:'ARTIK ÇOCUKLARIN YAPTIĞI RESİMLERDE PEGASUS LOGOLARI OLMAYA BAŞLADI'(işsiz ve aç cocuklar ekmek resmi çiziyor).Pegasus'ta hiç bir olumsuzluk yaşamadım(Sadece sadece sayın kaptan olumsuzluk yasamadıgı için. diğer çalışanlar onemlı degıl).Gördüğüm kadarı ile Pegasus yönetimi çalışanları yaptıkları iş ile değerlendiriyor(nasıl olurSA olsun performans için,çalışanın sağlığı,ruh'u önemli değil).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Devam ediyor Pegasus'çu bahadır:'Uçuş güvenliği deil yolcu memnuniyeti birinci önceliğimizdir diye yazı yazan Genel Müdür yok(THYoutPegasusİn)Kpt.sorumluluklarına karışmıyor,pilot alımına Ali Sabancı karışmıyor,U.İş. yönetimi karar veriyor.(Haklısınız THY de de Başbakan karışmıyor değilmi sayın ALTAN)THY'de bu durumu biliyorsunuz diyor.Bahadır daha ileri gitsek düşen helikopteri de Sabancı nın almadığını söyleyeceksin.'Kırıntıların bır araya getirilmesi bile Pegasus Hava Yollarında Çalışırken THY işçilerinin örgütlü olduğu sendika ve yönetimine karsı haksız ve ihtirasi karşı koyuş yapan birinin çalıştığı kurumda,kurumunun geçmişine bakarak yarın çalışanların yaşayabıleceği olumsuzlukları görerek sendikal çalışmalara başlaması için yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000