10 Nisan 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ".. seyahat etmek zorunda kaldim?!" Bu guzel yazida hos durmayan tek cumle diyebiliirim. Pegasus,bir zorundaliktan ziyade 'tercih sebebi' olmali kanimca. Sevgiler..
  • Full ve dolu.
  • Low coast ,low coast diyorsunuzda bunu kac kisi bilir? Havacilik nedir onu bile dun ogrenmis bu millet:)
  • Öncelikle kabin ekibi sizi tanıdığı için öyle davranmış yoksa öyle değiller. Müşteri hizmetleri telefonun bile ücretli olduğu dakikalar sonra bağlandığı ve herşeyin paralı olduğu hatta tuvaletin bile paralı olacağı bir firmadan kimseye hayır. gelmez. Not: Muş havaalanının yolcu sayısı yıllık 30 bin değil aylık 30 bindir, Mart 2017 yolcu sayısı 35 bin kişidir.
  • Ali kıdık, biz sanki hiç pgs ile uçmadık hiç bişey bilmiyoruz,,,kardeş bu kadar hayret etme,,herkes biliyor ne olduğunu ne olmadığını,,, yok amir çok zekiymiş yok kaptan böyleymiş,,, salla ma,, artık millet yemiyor
  • Bir havayolu ile yorum yazı yazarken içerdeki bakış ile dışardan bakış çok farklı en azından işin gerçeğini görüyorsunuz ama ya dışardan bakış daha farklı gerçek uydurma net bilgi sahibi olmadan yorumlar çok farklı oluyor ben Ali Beyin THY müdürü röportajınızıda okudum ve o yazıdada aynı durumu kaleme almıştınız demekki olayın içinde olunca bakış farklı oluyor memleketten Giresun dan selamlar
  • İşim gereği Bodrum Sabiha Gökçen arası 2 yıldır yaklaşık 120 kez seyahat ettim. Sadece THY olsaydı bu kadar ve bu fiyatlara seyahat etmek neredeyse imkansızdı. Sonuçta low cost .Ne bekleniyor ki. 20 USD ye bilet alıp üstüne ilave paşa sofrası mı.Aldığım hizmetten, iletişimden hiç bir şikayetim yok. Keşke 2 tane daha Ali Sabancı olsa.Fiyatlar % 10-15 daha düşer. Syg.
  • Aslında havayolları şirketlerimizdeki çalışanlar gerçekten çok nazik ve işlerinin hakkını fazlasıyla veriyorlar hepside saolsunlar.. Muş havalimanı Müdürümüz Semih Tırpancı bey ve tüm çalışma ekipleri olağansütü gayretleri ile memnuniyet seviyesini en üsttte tutmak için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar işte butür çalışanlara yürekten teşekkür edilmeli..Bu arada İZMİR -MUŞ direkt uçuş seferleri muhakkak başlamalı çünkü buna gerçekten ihtiyacımız var ve bu konuyla ilgili maalesef Pegasus şirketinden bir kişiye dahi ulaşamıyoruz.Yani en azından bir kişi tlfnlara baksa olmazmı?İletişim aksaklığı böyle gurur duyduğumuz şirketlere yakışmıyor Lütfen bunu ele alın saygılarımla
  • yorumlara baktım yok bozuğu yokmuş çayı geri götürmüş, yok bagajdan para alıyormuş, yok siz gazetecisiniz size iyi davranılacak tabi, yahu low cost low cost! mantık bu. sen kazasız belasız sağ sağlim gideceğin yere gitte bırak su içme bırak bagajına fazla bişey alma, bırak kabin size iyi davranmasın acil durumda sizi tahliye edecek o yasalar gereği olmaları gerekmese adamlar onları bile koymayacak kabine bin git, bırak konuşma niye ilgi alaka görmek istiyorsun 50 liraya bilet satıyor otobüsten ucuza gidiyorsun yurtiçinde,gideceğin yere ulaş yeter
  • yıllık 30 bin yolcu /12 ay, ayda 2500 yolcu /30 gün, 83,3.. evet uçaklar dolu gidip gelecek

Pegasus uçağında neler yaşadım!

Uzun zamandır Pegasus Havayolları ile uçmamıştım. Bir vesile ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Muş’a Pegasus ile uçmak zorunda kaldım. Seyahatim boyunca hiç beklemediğim sahneleri gördüm. Ne yazacağımı merak ediyorsunuz değil mi?

Merak etmeyin kötü bir şey yazmayacağım.

Dedim ya uzun zamandır Pegasus Havayolları ile uçmadım. Yaklaşık on sene olmuştur Pegasus ile uçmayalı. Çok sayıda arkadaşım var Pegasus Havayolları’nda. Habersizce bineyim ki bu vesile ile sağlıklı gözlem yapma imkanı bulayım dedim.

Pegasus Havayolları ile Muş’a gitmek üzere uçağa bindik. Elli kişiden fazla tanıdık arkadaşımız var uçakta. Malum, havayolu şirketleri çalışanları Airporthaber’den dolayı bizi yakınen takip ediyorlar. Kafamı kaldırmıyorum. Ekibin yolculara nasıl davrandığını gözlemek istiyorum.

O kadar nazikler ki sanırsınız tüm yolcular VIP uçuyor. Güler yüz, koşuşturmaca, yolculara yardım etme gayreti. Sanki tüm iyi uçucu personel o uçağa konulmuş gibi.

Velhasıl havalanıyoruz. Muş, Türkiye içerisinde uzun uçuşlardan biri. Uçakta vakit geçirmek oldukça zordur. Ya yanınızdaki yolcunun muhabbeti iyi olacak ya THY uçaklarında olduğu gibi bir film izleyeceksin ki yol bitsin.

Ne muhabbeti koyu yolcuya ne de filme ihtiyacımız kalmadı. Pegasus Havayolları kabin amiri çok ama çok uyanık bir uçucu. Bir o kadar da deneyimli. Vallahi bravo. Yanımıza yaklaştı, “Ali bey bir isteğiniz var mı” diye konuşmaya başladı.

Eh fırsat bu fırsat dedim kendi kendime. Belki güzel haberler alırım kabin amiri bu nazik bayandan. Bizi takip ettiğini, lakin Pegasus Havayolları’na karşı çok negatif haberler yer aldığını söyledi. Dedim haklısınız. Ama haksız olduğunuz yerler de var. Biz iyiyi de kötüyü de yazıyoruz deyip ekledim. Şirketinizin iletişim sorunu var.

Sonra ben içimdeki gazetecilik dürtüsü ile sorular sormaya başladım. Kabin amiri o kadar ustaca cevaplar veriyor ki, sanırsınız ki şirketin CEO’su. Pegasus’u çok sevdiğini, şirkette bir aile ortamı olduğunu söylüyor. Ne diyelim şimdi, yok yani asgari ücrete yapılan zam bile yatı paralarınızdan kesildi desem ne olacak ki? Vallahi bravo.

Dedik ya uzun uçuş. Kabin amiri uyanık. Benim uçakta olduğumu kaptan pilota iletmiş. Çok geçmeden kaptan pilot araya çıkıyor. Beni davet edip “Merhaba Ali Bey uçağımıza hoşgeldiniz. İletişim sorunumuz olduğunu söylemişsiniz. Nasıl yardım edebilirim” diyor. Gerçekten şoklardayım. Adamla kavga edeceğimizi düşünüyorum uçakta. Ama öyle candan konuşma ki, çok ama çok ciddiyim ki bir yönetici dahi olsa bu kadar ustaca şirketini savunamaz.

Anlatıyorum. Pegasus ile ilgili bir haber duyduğumuzda bilgi alacak kimseye ulaşamıyoruz. Kapı duvar oluyor. Dolayısıyla bilgi alamayınca elimizdeki bilgiler ile hareket etmek zorunda kaldığımızı ifade ediyorum. Hak veriyor ve konuyu şirkete ulaştıracağını söylüyor.

Ne diyelim şimdi? Yaşadıklarımız güzel şeydi ve biz güzel şeyleri yazmaktan daha mutlu oluyoruz.

Muş Havalimanı ihmal edilmemeli…

Gidişimiz Pegasus ile olmuştu dönümüş THY ile Muş’tan Atatürk Havalimanı’na oldu. Çok küçük bir meydan. Yerel THY personeli ne kadar da fedakar, ne kadar da cansiperane çalışıyorlar. Yolcuları rahat uçurmak için nasıl koşturuyorlar anlatamam. Vallahi tebrik ederim. 

DHMİ Muş Meydan Müdürü ile tanışıyoruz. Çok nazik bir adam. İlgi alaka süper. Ama konuyu Muş Havalimanı’ndan yapılan uçuşlara getiriyor; ”Üç metre karda bile bu meydanı açık tutmayı başardık. Daha çok yolcu uçurmak için çalışıyoruz” diyor meydan müdürü. İzmir’e çok sayıda yolcu olduğunu ifade ediyor. Bursa uçuşlarının full gittiğini, İzmir yolcularının aktarmalı gitmek zorunda olduklarını söylüyor.

Muş’tan İzmir’e doğrudan uçuş konulsa uçakların tam dolu gideceğini anlatıyor. Biz de diyoruz ki Muş meydan müdürüne kulak verin ve bu hattı bir deneyin. Deneyip kapattığınız o kadar çok hat var ki, bunu da deneyin yanılmayacaksınız. Yıllık 30 bin yolcu olduğunu söylüyor Muş meydan müdürü.

Bizden yazması, sizden de ilgilenmesi. Hani pazar yok diyorsunuz ya, işte size pazar. Ha bu arada Muş biletleri oldukça pahalı.

Pegasus uçağında neler yaşadım!

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

?? ~ 7 yıl önce
".. seyahat etmek zorunda kaldim?!" Bu guzel yazida hos durmayan tek cumle diyebiliirim. Pegasus,bir zorundaliktan ziyade 'tercih sebebi' olmali kanimca. Sevgiler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu Davut ~ 7 yıl önce
Full ve dolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz ~ 7 yıl önce
Low coast ,low coast diyorsunuzda bunu kac kisi bilir? Havacilik nedir onu bile dun ogrenmis bu millet:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Low Cost ~ 7 yıl önce
"Low Cost" yani "Düşük Maliyet" olmasın o ... "Coast" olunca biraz garip oluyor :) Art niyetle yazmıyorum yanlış anlaşılmasın ... Coast = Sahil , Cost = Maliyet
Serkan sezgin ~ 7 yıl önce
Öncelikle kabin ekibi sizi tanıdığı için öyle davranmış yoksa öyle değiller. Müşteri hizmetleri telefonun bile ücretli olduğu dakikalar sonra bağlandığı ve herşeyin paralı olduğu hatta tuvaletin bile paralı olacağı bir firmadan kimseye hayır. gelmez. Not: Muş havaalanının yolcu sayısı yıllık 30 bin değil aylık 30 bindir, Mart 2017 yolcu sayısı 35 bin kişidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay canına ~ 7 yıl önce
Ali kıdık, biz sanki hiç pgs ile uçmadık hiç bişey bilmiyoruz,,,kardeş bu kadar hayret etme,,herkes biliyor ne olduğunu ne olmadığını,,, yok amir çok zekiymiş yok kaptan böyleymiş,,, salla ma,, artık millet yemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 7 yıl önce
Bir havayolu ile yorum yazı yazarken içerdeki bakış ile dışardan bakış çok farklı en azından işin gerçeğini görüyorsunuz ama ya dışardan bakış daha farklı gerçek uydurma net bilgi sahibi olmadan yorumlar çok farklı oluyor ben Ali Beyin THY müdürü röportajınızıda okudum ve o yazıdada aynı durumu kaleme almıştınız demekki olayın içinde olunca bakış farklı oluyor memleketten Giresun dan selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Şener ~ 7 yıl önce
İşim gereği Bodrum Sabiha Gökçen arası 2 yıldır yaklaşık 120 kez seyahat ettim. Sadece THY olsaydı bu kadar ve bu fiyatlara seyahat etmek neredeyse imkansızdı. Sonuçta low cost .Ne bekleniyor ki. 20 USD ye bilet alıp üstüne ilave paşa sofrası mı.Aldığım hizmetten, iletişimden hiç bir şikayetim yok. Keşke 2 tane daha Ali Sabancı olsa.Fiyatlar % 10-15 daha düşer. Syg.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 7 yıl önce
Objektif bakış açısı budur işte
OsmanKocMuş Der Bsk ~ 7 yıl önce
Aslında havayolları şirketlerimizdeki çalışanlar gerçekten çok nazik ve işlerinin hakkını fazlasıyla veriyorlar hepside saolsunlar.. Muş havalimanı Müdürümüz Semih Tırpancı bey ve tüm çalışma ekipleri olağansütü gayretleri ile memnuniyet seviyesini en üsttte tutmak için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar işte butür çalışanlara yürekten teşekkür edilmeli..Bu arada İZMİR -MUŞ direkt uçuş seferleri muhakkak başlamalı çünkü buna gerçekten ihtiyacımız var ve bu konuyla ilgili maalesef Pegasus şirketinden bir kişiye dahi ulaşamıyoruz.Yani en azından bir kişi tlfnlara baksa olmazmı?İletişim aksaklığı böyle gurur duyduğumuz şirketlere yakışmıyor Lütfen bunu ele alın saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 7 yıl önce
yorumlara baktım yok bozuğu yokmuş çayı geri götürmüş, yok bagajdan para alıyormuş, yok siz gazetecisiniz size iyi davranılacak tabi, yahu low cost low cost! mantık bu. sen kazasız belasız sağ sağlim gideceğin yere gitte bırak su içme bırak bagajına fazla bişey alma, bırak kabin size iyi davranmasın acil durumda sizi tahliye edecek o yasalar gereği olmaları gerekmese adamlar onları bile koymayacak kabine bin git, bırak konuşma niye ilgi alaka görmek istiyorsun 50 liraya bilet satıyor otobüsten ucuza gidiyorsun yurtiçinde,gideceğin yere ulaş yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rakam ~ 7 yıl önce
yıllık 30 bin yolcu /12 ay, ayda 2500 yolcu /30 gün, 83,3.. evet uçaklar dolu gidip gelecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osman koç ~ 7 yıl önce
buradaki ayrıntıyı atlamışsınız bursa muş direk uçuş seferleri haftada 2 gün var sadece hergüne bölsek olmaz.. izmir muş direk uçuş seferleride oda olsa haftaya 2 defa yeterli en azından
Rakama Cevap ~ 7 yıl önce
Umarım bu zeka ile bu sektörde çalışmıyorsundur zira bu sektör omurilikten fazlasını gerektirir. Neden hergün uçulacakmış gibi hesaplıyorsun ki? Mesela haftada 3 veya 4 uçarsa kimse yok kardeşim her gün uçacaksın mı diyecek? Bu hesapların senin zeka düzeyinle yapılmadığından emin ol ve öyle her 4 işlemi bilen tarife planlayabilecek olsaydı o insanlara o paralar verilmez senin gibiler asgari ücretle çalıştırılırdı!
2500/30 mu :) ~ 7 yıl önce
bu şekildeki tarifeli uçuşlarda yazın her gün, kışın seyrek (haftanın birkaç günü) uçuş yapılırsa yaptığın bakkal hesabı çöpe gider "rakam".

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000