23 Mart 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kaçar tabi!! Personelin sırtından para kazanmaya çalışınca personel elbette kaçar. Neyse pegasus yetiştirsin, THY alsın. Gidebilen gitsin arkadaşlar, Pegasus artık bitmiş.
  • atak yaptilar ucuzluk getirdiler kac yilda kackat büyüdüler.yöneten beyinlerde büyüdü mü ? dediler ki: sivil havaciligi biz degistirecegiz. borsaya girmek icin tarih ertelediler olumlu bütce yapamadilar. bahsedilen doluluk oranlarini Yurt disinda 4-5 hatta % 60 civarinda fazla bagaj ve el bagaji konusunda bir dönem her bording te el kantari ile dolasanlarin kavgasi vardi. bos koltuklarin gelir kaybi simit satarak telafi edilmez. ben ucmuyorum ama PGS yüzünden baskalarininda rekabeti iyi fiat oluyor. Allah PGS calisanlarina kolaylik mutlu gelecek nasip etsin.
  • Pilotlar, Pegasus'tan TK'ya sadece ve sadece "wide body" için gider. Yoksa Pegasus'tan her şey güllük gülistanlık. :)
  • o kadar Cahillerki!!!millet niye kaçıyormuş?yok geniş gövdeymiş yok paraymış kaçış nedeni...Kaçışın nedenleri saymakla bitmez ama ana neden insan yerine koyulmamak!!!Kendini müdür sanan planlamacı kel düne kadar Shgm kapılarında sınav geçme derdindeydi...Ne değişti?çok basit Şimşek abisi yönetime geldi...bizim derdimiz ne para ne yemek ne de servis...yürüyerek gider aç uçarız amma velakin bu yönetemeyenler ile mümkün görünmüyor...ben niye bekliyorum derseniz mülakat bekliyorum...Aptal zihniyet sahipleri Kar payını geç verecekmiş te neymiş kaçışlar azalsınmış...!!ah be amcam sizin güttüğünüz koyun kadar bizim kovaladığımız çoban var...3 kişiyi gönderse cin Ali bakın ne paralar kazanır...NMC üçlüsü ile bu iş gitmez!!!
  • THY süreçlerinden elenip elenip "nasılsa Pegasus var" diyenlere ayda 30 saat fazla uçuş gayet normal.
  • "Türk Hava Yolları'nda çalışmak her pilotun rüyası haline geldi." .. hangi havacılık çalışanının rüyası haline gelmedi ki zaten. Allah nazarlardan saklasın.
  • Iyi analiz
  • hocam güzel bir yazı ancak bir nokta dikkatimi çekti. Pgs pilotları istediğini yemek ve bedava yemek için thy'ye kaçtı demişsiniz. Doğru yaklaşım. Bizim kaptanlar haber vermiştir arkadaşlarına burda yemek bedava gelin, evde yemezsiniz diye.
  • Ali bey daha yakın bir geçmiş zamanda konu daha başlangıç safhasındayken bu konu ile ilgili taraflı (Kabaş kaptanla konuştuğunuzu belirtmişdiniz o zaman) bir yazı yazdığınızı hatırlıyorum.Acaip derecede şirketi haklı buluyordunuz.. ne oldu da gönül gözünüz açıldı merak ettim.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

PEGASUS PİLOTLARI KAÇIYOR, THY KAPIYOR...

Türk Hava Yolları'nda çalışmak her pilotun rüyası haline geldi. Özellikle Pegasus Havayolları'nda çalışan pilotların ilk çaldığı kapı Türk Hava Yolları. 2014 yılında toplam 140 pilot Türk Havayolları'na geçti. Bu durum aslında bir geçiş değil bir kaçış. Nedenlerini-niçinlerini açıklamaya çalışacağım.

Türk Hava Yolları, geçen yıl Pegasus Havayolları'nın 140 pilotunu kendi çalışma takımına kattı. Buna kattı denemez. Aslında pilotlar kaçtı.

Neden kaçtı?

Ağır çalışma koşullarından kaçtılar. THY gibi kurumsal bir şirkette çalışmak ve itibar görmek için kaçtılar.

İki uçuş noktası arasındaki dinlenme sürelerinden kaçtılar. Türk Hava Yolları'nda daha fazla dinlenme fırsatı bulabilmek, sağlıklı düşünebilmek için kaçtılar.

Ekmek arası olsa dahi yemek yiyemeyecek vakit bulamadıkları için kaçtılar. 25 dakika gibi kısa bir sürede uçuş öncesi prosedürleri (check list) yerine getirmeye bile fırsat bulamadıkları için kaçtılar. Pilot olmanın itibarını yaşamak için, kokpitte iyi beslenmek için kaçtılar.

Yemekleri para ile almak zorunda kaldıkları için, limitli multinet'e mahkum oldukları için Pegasus Havayolları'ndan kaçtılar. İstediklerini yiyebilmek ve bedava yiyebilmek için kaçtılar.

Sendikaları olmadığı için, haklarını savunacak kimse olmadığı için kaçtılar. THY'de sendikalı olmak için, haklarını savunacak birileri olduğunu düşünerek, hakları savunulmasa bile bu hakkı kendileri elde edebilme fırsatları olduğu için kaçtılar.

Pegasus Havayolları, pilotlar için kabus. Bu yüzden Türk Hava Yolları onlar için kurtuluş kapısı.

Gelelim Türk Hava Yolları ile ilgili konulara. Aslında THY'nin Katmandu'da yaşadığı olaya teknik açıdan değinmek istemiyorum. Lakin benim bilgi alanımı aşan konu bu.

Ancak bildiklerimizi, bu konunun uzmanlarının anlattıklarını da paylaşma yetimiz var. Her ne kadar THY cenahından aldığım bilgilerde "uçak tamir edilebilir" bilgisi mevcut ise de uzmanlar tam tersini söylüyor.

Uçağın iniş takımları tamamen kullanılamaz halde. İki motorun da aynı durumda olduğunu düşünürsek elde gövde kalıyor. Gövdede oluşan hasar ne kadar, onu Airbus yetkilileri raporlayacak.

Ama benim değinmek istediğim konu bu değil. Asıl mesele THY Uçuş Eğitim Başkanlığı ne yapıyor ona bakmak lazım.

Geçen hafta gördüğüm bir resim bu soruyu getirdi aklıma. Uçuş Eğitim Başkanlığı ne iş yapar?

Gördüğüm kadarı ile sanatçıları, futbolcuları simulatörde uçurur ve sonra medyada boy gösterir. Oysa Uçuş Eğitim Başkanlığı'nın görevi futbolcularla, sanatçılarla ilgilenmek değil, pilotların eğitimleri ile ilgilenmektir. "Sabah kapı aç, akşam kapı kapa" ile Uçuş Eğitim Başkanlığı yönetilemez.

Eğer Katmandu'da bir olumsuz hadise yaşanıyor ise bu hadisenin sorumlusu olarak Uçuş Eğitim Başkanlığı da görülmeli. Siz Katmandu'ya gönderdiğiniz pilotun eğitimlerini yaptırmıyorsanız, bu tür meydanlara uçacak pilotlara eğitim uçuşu yaptırmıyorsanız olacaklardan sorumlusunuz demektir.

THY yönetimi pilotaj hatasına yönelik kazaları Uçuş Eğitim Başkanlığı'ndan da sorgulamalı.

Aksi taktirde, kokpitin eğitimsizliği THY'ye en iyimser haliyle Katmandu'daki hadiseyi yaşatır. Ama kötüsünü düşünmek dahi istemiyorum.

PEGASUS PİLOTLARI KAÇIYOR, THY KAPIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

Oktay ~ 9 yıl önce
Kaçar tabi!! Personelin sırtından para kazanmaya çalışınca personel elbette kaçar. Neyse pegasus yetiştirsin, THY alsın. Gidebilen gitsin arkadaşlar, Pegasus artık bitmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a.k / madur ~ 9 yıl önce
atak yaptilar ucuzluk getirdiler kac yilda kackat büyüdüler.yöneten beyinlerde büyüdü mü ? dediler ki: sivil havaciligi biz degistirecegiz. borsaya girmek icin tarih ertelediler olumlu bütce yapamadilar. bahsedilen doluluk oranlarini Yurt disinda 4-5 hatta % 60 civarinda fazla bagaj ve el bagaji konusunda bir dönem her bording te el kantari ile dolasanlarin kavgasi vardi. bos koltuklarin gelir kaybi simit satarak telafi edilmez. ben ucmuyorum ama PGS yüzünden baskalarininda rekabeti iyi fiat oluyor. Allah PGS calisanlarina kolaylik mutlu gelecek nasip etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aslinda ~ 9 yıl önce
Pilotlar, Pegasus'tan TK'ya sadece ve sadece "wide body" için gider. Yoksa Pegasus'tan her şey güllük gülistanlık. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs cpt... ~ 9 yıl önce
o kadar Cahillerki!!!millet niye kaçıyormuş?yok geniş gövdeymiş yok paraymış kaçış nedeni...Kaçışın nedenleri saymakla bitmez ama ana neden insan yerine koyulmamak!!!Kendini müdür sanan planlamacı kel düne kadar Shgm kapılarında sınav geçme derdindeydi...Ne değişti?çok basit Şimşek abisi yönetime geldi...bizim derdimiz ne para ne yemek ne de servis...yürüyerek gider aç uçarız amma velakin bu yönetemeyenler ile mümkün görünmüyor...ben niye bekliyorum derseniz mülakat bekliyorum...Aptal zihniyet sahipleri Kar payını geç verecekmiş te neymiş kaçışlar azalsınmış...!!ah be amcam sizin güttüğünüz koyun kadar bizim kovaladığımız çoban var...3 kişiyi gönderse cin Ali bakın ne paralar kazanır...NMC üçlüsü ile bu iş gitmez!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY süreçlerinden elenip elenip "nasılsa Pegasus var" diyenlere ayda 30 saat fazla uçuş gayet normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay Roket ~ 9 yıl önce
"Türk Hava Yolları'nda çalışmak her pilotun rüyası haline geldi." .. hangi havacılık çalışanının rüyası haline gelmedi ki zaten. Allah nazarlardan saklasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 9 yıl önce
Iyi analiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 9 yıl önce
hocam güzel bir yazı ancak bir nokta dikkatimi çekti. Pgs pilotları istediğini yemek ve bedava yemek için thy'ye kaçtı demişsiniz. Doğru yaklaşım. Bizim kaptanlar haber vermiştir arkadaşlarına burda yemek bedava gelin, evde yemezsiniz diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ali bey daha yakın bir geçmiş zamanda konu daha başlangıç safhasındayken bu konu ile ilgili taraflı (Kabaş kaptanla konuştuğunuzu belirtmişdiniz o zaman) bir yazı yazdığınızı hatırlıyorum.Acaip derecede şirketi haklı buluyordunuz.. ne oldu da gönül gözünüz açıldı merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andrij jürge van de ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000