12 Aralık 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • BU haber yorum yapılmayacak kadar gereksiz yere gündem yaratmak amacıyla yazılmış bir yazıdır.Sen Pegasus a giremiyorsun diye mi bunları yaratıp yaratıp yazıyorsun anlamıyorum.Sen git te daha ciddi konularla uğraş.Yalan yanlış şeyleri buralara yazma istersen.Komik oluyorsunuz da...
  • yahu yok pilotun dikkatli olması gerekirmiş yok şirket duvar. bir kere pilotun tamamen dikkati dağınık olsa kaza olurdu. bu tür yanlış anlaşılmalar her zaman olabileceği için yeni sistemler geliştirilmekte. insan her zaman hata yapabilir. uçaktaki bu tür durumlara karşı sistemler varmı yokmu. zamanında uçaklardaki sistemler olmadığı gerek duyulmadığı nasıl olsa hata yapmayız denildiği için çok can kaybettik. bu tür hatalar her zaman olabilir. önemli olan hata yönetimi doğru yapmakta. ali beyin tersine uçaklarda gerekli önlemleri zamanında alan ihmal etmeyen pegasus yöneticilerine teşekkür ediyorum. bir şirketi karalamak bu kadar basit olmasa gerek.
  • Ali KIDIK'i elestiriyorum.Ne yapalim yani Pegasus buyumesin,gelismesin de THY'ye 4 kati,5 kati para verip mi ucalim.Somurulmek istemiyoruz.Insallah Pegasus daha da buyur ve diger sirketler de biletlerini ucuzlatir.
  • Ali Bey, köşe yazınız en iyimser bakışla talihsiz bir yazı olmuş. Ali sabancı'nın ticaret anlayışını yorumlamanıza birşey diyemem. Ancak, yakın geçişte eğer hatayı PGS pilotu yapmış olsa bile, bunu sanki tüm PGS pilotları bu şekildeymiş gibi yorumlamanız çok yanlış ve yanlı. Ben de Pegasus pilotuyum; kim bilir kaç kez ATC hatasını düzelttiğimi bilemiyorum, ancak biz de zaman zaman hata yapabililiriz. Pegasus pilotları THY pilotlarından daha ağır mesai şartında çalışmıyor, hatta mesaileri daha da az. Pilotların daha ciddi eğitim aldıklarının tartışılır yanı yok. Bu filoda yetersiz olanın gözünün yaşına bakılmaz, sırası gelen F/O kaptan yapılmaz, yeterli olan kaptan olur; daha geçen ay kaç yabancı kaptanın sözleşmesi fesh edildi...
  • Saga havayolları kurtarıldı diyosunuz,nasıl kurtarıldı bütün şirket haciz kıskacında patronların jipleride dahil olmak üzre,pilotlar 6 aydır maaşlarını alamıyorlar haliyle onlarda icralık durumdalar. Sivil havacılık nasıl bir çalşma yapmış ki bu durumlara gelinmiş ;Ali bey sizlere soruyorum?????????????????????? cevabınızı bekliyorum...
  • EĞİTİM HARİÇ AİRLİNES UÇUŞLARINDA (oda müsait olursa) GÖREREK ŞARTLARDA ALÇALMA VARMI.YANİ BUNU YAPANLAR ARAP AHMETLER.ONLAR KENDİNİ BİLİR.YANİ YAŞIYORUM EFENDİM SİZE MUTLULUKLAR VARMI BÖYLE BİR KONUŞMA .YOK NEDEN ARASI İYİ OLACAK. YAKITTAN TASARRUF EDECEK KENDİNE ARTI DEĞER YAZILACAK GEÇİNİZ BEYİM. OLMAYANLAR SON ZAMANLARDA OLUYO.SEBEBİ KİM . SENSİN BENİM BİZİZ.KİMSE ONUN BUNUN ARKASINA SIĞINMASIN.ŞİRİN ARAP AHMETLER.
  • ali sabanci bosuna 3,5 sirket kalacak dememisti zamaninda. Geri kalan sirketleri yok etme plani bu degisyle tescillenmis oldu. Eger amacina ulasirsa vay turk yolcusunun haline. Artik sifir hizmet, fahis fiyat politikasina hazir olun.
  • Açık söylemek gerekirse çekemeyenlerin yaptığı yorumlar bunlar. Şu ana kadar pegasus bir türlü takdir göremedi ki! Yok efendim suyu parayla saatı low cost diyip 500 liraya bilet sattı yok zararına sattı...Herkes kendi işini yapacak o kokpite gelip uçamıyorsan 13 saat(uluslararası kurallar gereği) gelip burada konuşma hakkı kimseye düşmez. Kimsenin SOS verdiği yok bana kalırsa medya yaratmak için gereksiz şeylere kapılmayalım her şirket kendi önüne baksın, haksızlıkları vs leri yazalım çizelim ama bükemediğim eli öpmesek de saygı duyalım saygılarımla..
  • 2009 senesinde Amsterdam da yaşanan kaza sonrasında Hollanda televizyonları bağıra bağıra ölü ve yaralılar var diye açıklama yaparken Temel Kötil ve şirketin üst düzey yöneticileri HAMD OLSUN ki herhangi bir kaybımız yok ölü ve yaralı yok şeklinde basın açıklaması yapmışlardı. Yabancı pilot alımı konusunda ülkenin ulaştırma bakanı alımlar sadece kaptan pilot düzeyinde olacak diye açıklama yapıp şimdi ise yabancı F/O'lardan geçilmeyen THY mi zikzak çizmeyip belirlediği çizgi boyunca hedefinde sapmadan ilerliyor. Türk Sivil Havacılığı bugünlere geldiyse bunda en büyük pay Ali Sabancınındır...
  • Slotlar o bazı firmalara verilirken iyiydi. Pegasus'a verilmeyip Anadolujet servis edilen slotları unutmayın. Ne oldu Konya'da? PGS ve AnadoluJete aynı anda slot verildi. Sonuç, Anadolujet çekildi, Pegasus devam. Anadolujetin arkasında dünyanın imkanı var. O da versin ucuz fiyat. Anadolujet ne low cost ne normal THY. Araya sıkışmış acayip birşey.

PEGASUS İMAJ S.O.S’İ VERİYOR…

Nereden başlasak ki? Her ne kadar aile isimleri ile filosunu genişletiyor ve uçak kanatlarında verilen pozlarla popülaritenin artacağı düşünülse bile havayolu işletmeciliğinin en küçük bir ihmali götürmeyeceği bilinen bir gerçektir.

Pegasus Havayolları ve yönetimin zikzaklar çizmesi dikkatle izlenmeye başladı.

Son yakın geçiş olayından başlayalım isterseniz. Bizim elimizdeki mevcut bilgi pilotun kulenin talimatlarını yanlış anlaması yönünde. Pegasus Havayolları’ndan yapılan açıklama da bunu teyit ediyor. Ama yapılan açıklama evlere şenlik. “Yoğun trafik ve İstanbul hava trafik kontrolörü ve pilot arasındaki iletişim sebebiyle bir başka uçakla yakın geçiş”

Pegasus Havayolları pilotları nasıl telsiz dinliyorlar? Hangi şartlarda uçuyorlar? Kafalarında ne gibi soru ve sorunlar mevcut? Pegasus Havayolları’nın yaptığı açıklamada da alenen itiraf ettiği gibi yoğun hava trafiğinde pilotların dikkatli olması gerekmiyor muydu?

Bütün bu sorular bana göre cevap bulamayacaktır. Karşınızda kapı duvar olmuş bir şirket, hedef saptıran açıklamalar, iletişimin sıfır olduğu bir yapı ve her geçen gün imaj kaybeden bir şirket olacaktır.

İzAir’de yaşanan durum ortada. Şirket tamamen Ali Sabancı’nın ticari anlayışıyla ESAS Holding bünyesine geçti.

Air Berlin ortaklığında Ali Sabancı’nın 200 milyon Avro zarar edeceği iddia ediliyor. Umarım bu iddialar boşa gider.

Pegasus Havayolları İSG ile de yollarını ayırdı. Farkındaysanız bütün bu olaylar son birkaç ayda yaşanan gelişmeler.

Pegasus’un bir başka etik olmayan yönü etik olmayan ticari rekabet anlayışı. Yurtdışı uçuşlarında zararına fiyat politikası izleyip diğer şirketlerimizin ayağının altına dinamit koymakta. Yeni pazarlar üretme yerine mevcut pazarlarda yok edici fiyat politikası izleniyor. Buna örnek olarak Hollanda pazarına bakılmasını öneririm. Bir Türk şirketinin bir başka Türk şirketini yok edici politika belirlemesi sanırım bize has bir durum olsa gerek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yaptığı çalıştaylara bir yenisini ekleyip havayolu şirketlerini masaya oturtmalı. Kim ne biliyorsa eteğindeki taşları dökmeli ve gerekirse şirketlerin korunmasına yönelik kararları ivedilikle almalı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yeni şirket batışlarına tahammülü olmadığını biliyoruz.

Buna örnek olarak SAGA Havayolları’nın nasıl kurtarıldığına hepimiz şahidiz.

Pegasus ve onun gibi düşünenlerin yüzünden şirketlerimizin battığını biliyoruz. Havacılığımız özellikle havayolu işletmeciliğinde yaşanan gelişimin filo artışı ile orantılı olduğu kadar yeni şirketlerin piyasaya girmesi de bunun bir göstergesi olarak görülüyordu. Ne var ki, bu iktidar döneminde kurulan tüm şirketler battı.

Golden Havayolları, Best Air, Tarhan Havayolları, Turkuaz Havayolları, FLY Air gibi şirketler havacılık tarihindeki yerlerini aldılar. Sadece SAGA şimdilik ayakta kalmanın mücadelesini veriyor. İzAir ise sadece kâğıt üzerinde var gibi. Sonu meçhul izleyip göreceğiz.

Pegasus özellikle yakın geçişi sorgulamalı. Hem pilot nezdinde hem de yapılan uçuşların yoğunluğu ve pilotların yorgunluğu açısından değerlendirmeli.

Pegasus Havayolları’nın S.O.S veren olumsuzlukları bir an önce masaya yatırması gerekir. Karizma bir çizilirse ne kadar estetik müdahalede bulunursanız bulunun düzelme şansı hafızalardan sökülme şansı kolay kolay mümkün olmayacaktır.
PEGASUS İMAJ S.O.S’İ VERİYOR…

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Sahte gündemcisin sen.. ~ 12 yıl önce
BU haber yorum yapılmayacak kadar gereksiz yere gündem yaratmak amacıyla yazılmış bir yazıdır.Sen Pegasus a giremiyorsun diye mi bunları yaratıp yaratıp yazıyorsun anlamıyorum.Sen git te daha ciddi konularla uğraş.Yalan yanlış şeyleri buralara yazma istersen.Komik oluyorsunuz da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yahu yok pilotun dikkatli olması gerekirmiş yok şirket duvar. bir kere pilotun tamamen dikkati dağınık olsa kaza olurdu. bu tür yanlış anlaşılmalar her zaman olabileceği için yeni sistemler geliştirilmekte. insan her zaman hata yapabilir. uçaktaki bu tür durumlara karşı sistemler varmı yokmu. zamanında uçaklardaki sistemler olmadığı gerek duyulmadığı nasıl olsa hata yapmayız denildiği için çok can kaybettik. bu tür hatalar her zaman olabilir. önemli olan hata yönetimi doğru yapmakta. ali beyin tersine uçaklarda gerekli önlemleri zamanında alan ihmal etmeyen pegasus yöneticilerine teşekkür ediyorum. bir şirketi karalamak bu kadar basit olmasa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ali KIDIK'i elestiriyorum.Ne yapalim yani Pegasus buyumesin,gelismesin de THY'ye 4 kati,5 kati para verip mi ucalim.Somurulmek istemiyoruz.Insallah Pegasus daha da buyur ve diger sirketler de biletlerini ucuzlatir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ali Bey, köşe yazınız en iyimser bakışla talihsiz bir yazı olmuş. Ali sabancı'nın ticaret anlayışını yorumlamanıza birşey diyemem. Ancak, yakın geçişte eğer hatayı PGS pilotu yapmış olsa bile, bunu sanki tüm PGS pilotları bu şekildeymiş gibi yorumlamanız çok yanlış ve yanlı. Ben de Pegasus pilotuyum; kim bilir kaç kez ATC hatasını düzelttiğimi bilemiyorum, ancak biz de zaman zaman hata yapabililiriz. Pegasus pilotları THY pilotlarından daha ağır mesai şartında çalışmıyor, hatta mesaileri daha da az. Pilotların daha ciddi eğitim aldıklarının tartışılır yanı yok. Bu filoda yetersiz olanın gözünün yaşına bakılmaz, sırası gelen F/O kaptan yapılmaz, yeterli olan kaptan olur; daha geçen ay kaç yabancı kaptanın sözleşmesi fesh edildi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Saga havayolları kurtarıldı diyosunuz,nasıl kurtarıldı bütün şirket haciz kıskacında patronların jipleride dahil olmak üzre,pilotlar 6 aydır maaşlarını alamıyorlar haliyle onlarda icralık durumdalar. Sivil havacılık nasıl bir çalşma yapmış ki bu durumlara gelinmiş ;Ali bey sizlere soruyorum?????????????????????? cevabınızı bekliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
EĞİTİM HARİÇ AİRLİNES UÇUŞLARINDA (oda müsait olursa) GÖREREK ŞARTLARDA ALÇALMA VARMI.YANİ BUNU YAPANLAR ARAP AHMETLER.ONLAR KENDİNİ BİLİR.YANİ YAŞIYORUM EFENDİM SİZE MUTLULUKLAR VARMI BÖYLE BİR KONUŞMA .YOK NEDEN ARASI İYİ OLACAK. YAKITTAN TASARRUF EDECEK KENDİNE ARTI DEĞER YAZILACAK GEÇİNİZ BEYİM. OLMAYANLAR SON ZAMANLARDA OLUYO.SEBEBİ KİM . SENSİN BENİM BİZİZ.KİMSE ONUN BUNUN ARKASINA SIĞINMASIN.ŞİRİN ARAP AHMETLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ali sabanci bosuna 3,5 sirket kalacak dememisti zamaninda. Geri kalan sirketleri yok etme plani bu degisyle tescillenmis oldu. Eger amacina ulasirsa vay turk yolcusunun haline. Artik sifir hizmet, fahis fiyat politikasina hazir olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Açık söylemek gerekirse çekemeyenlerin yaptığı yorumlar bunlar. Şu ana kadar pegasus bir türlü takdir göremedi ki! Yok efendim suyu parayla saatı low cost diyip 500 liraya bilet sattı yok zararına sattı...Herkes kendi işini yapacak o kokpite gelip uçamıyorsan 13 saat(uluslararası kurallar gereği) gelip burada konuşma hakkı kimseye düşmez. Kimsenin SOS verdiği yok bana kalırsa medya yaratmak için gereksiz şeylere kapılmayalım her şirket kendi önüne baksın, haksızlıkları vs leri yazalım çizelim ama bükemediğim eli öpmesek de saygı duyalım saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2009 senesinde Amsterdam da yaşanan kaza sonrasında Hollanda televizyonları bağıra bağıra ölü ve yaralılar var diye açıklama yaparken Temel Kötil ve şirketin üst düzey yöneticileri HAMD OLSUN ki herhangi bir kaybımız yok ölü ve yaralı yok şeklinde basın açıklaması yapmışlardı. Yabancı pilot alımı konusunda ülkenin ulaştırma bakanı alımlar sadece kaptan pilot düzeyinde olacak diye açıklama yapıp şimdi ise yabancı F/O'lardan geçilmeyen THY mi zikzak çizmeyip belirlediği çizgi boyunca hedefinde sapmadan ilerliyor. Türk Sivil Havacılığı bugünlere geldiyse bunda en büyük pay Ali Sabancınındır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Slotlar o bazı firmalara verilirken iyiydi. Pegasus'a verilmeyip Anadolujet servis edilen slotları unutmayın. Ne oldu Konya'da? PGS ve AnadoluJete aynı anda slot verildi. Sonuç, Anadolujet çekildi, Pegasus devam. Anadolujetin arkasında dünyanın imkanı var. O da versin ucuz fiyat. Anadolujet ne low cost ne normal THY. Araya sıkışmış acayip birşey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000