08 Haziran 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Size ne insanların özel hayatından.Adam pilot imam mı anlamadım ki
  • Bu kadar yorumu okudum bende birşeyler katmak istiyorum birkaç kişiye de laf atayım hazır klavye elimin altındayken. 1.pilotçuk pilotçuk diyen eyy ulu arkadaş sende pilotçuk ol düzgünün sen yap biz pilotçuklar olarak bu kadarını yapabiliyoruz. Günde 10 hatta 9 saat olması gerekirken 14-16 saate kadar çalışıyoruz neden biliyormusun sen daha rahat şekilde sevdiklerine kavuş diye. Devam edelim 2. 80 kilo boy kilo oranı falan demiş arkadaşın teki, benim amerika da yaşadığım dönemde A.airline Delta Air, southwest olsun hepsini kullandım host ve hostesler kiloları boyları renkleri ile değil veya senin gibi ezik kişilerin yemek keyfini kursaklarında bırakacak kilolara göre değil , iş güvenliği iş ahlakına göre seçiliyorlar. 100 kilo olsun hostes ne fark edecek aaaaa pardon ya bacaklarına bakamayacaksın dimi unuttum... Neyse onun arkadaşı bunun kankası falan filan bunlar her kurumda var olmaya devam edecek bunu kimse engelleyemez ben 3 sene torpilim olmadığından iş'e giremedim bu arada kesin o senin beceriksizliğin gibi yorumlar gelecek hemen açıklayayım Itu elek.müh. Bitirdim, amerikada eğitim aldım toefl 92 Icao 6 levelinden ingilizcem var amerikadaki eğitimim sürecinde faa sınavlarından hiç kalmadım, type eğitimimi tamamladım. Ama torpilim yoktu yani ahmetin arkadaşının oğlu değildim. Millete laf atanlar hangi hükümet sırasında memur oldunuz onuda söyleyin :))) pgs de çalışıyorum evet rahat değil kimi zaman güvenlide olmayabilir (ama ben rastlamadım) yemek güzel olmaya bilir (zaten sizde evinizde kral sofrası hazırlarsınız hep), ucuz etin yahnisi yavan olurmuş. İşsizlik korkusu ne sizleri nede bizleri sarmasın 3 sene cocuklarıma bakmak için pilot kıyafetiyle elek. Mağazasına gittim. O yüzden ahkam kesmeyin oturdugunuz yerden. Pilotçuktan selamlar..
  • Söz konusu kaptan durumunun avantajını kullanıp tabiri caizse kız düşürmeye çalışınca sıkıntı yok değil mi? Peki, o halde bir hostes kızımız da üniformalı fotolarını paylaştıktan sonra 'bir hostesle çıkmak için on neden' diye bi takım paylaşımlar yapabilir değil mi? Ve ne sizler ne de yöneticiler bu kaptana gösterilen tavırdan farklı bir tavır göstermezler değil mi? Yapmayın ya, kaptan yapınca ok, hostes yapınca ucuz. Adaletli olun. İş ahlakı kalmamış kimsede
  • Üç fo sırıtarak yemek yedi ve müşteriler hoş karşılamadı mı?! Anket mi yaptınız müşterilerle? Sırıtmayıp surat assalardı daha mı az dikkat çekerlerdi? Bi insanın her hangi bi üniformayla yemek yemesine kim nası karışabilir?çıkın şu kompleksten artık
  • Gecen hafta bir ic hat seferinde gordugum kabin amirinin kilosuna inananmadim,en az 80 idi,steward arkadasimdi sordugumda "nurcin hanimin" tanidiklarindan dedi,yani herhalde ise giristede boy kilo vs bakilmadan "tanidik" olarak alinmis,ya akrabasi ya tanidiklari sayesinde,hem sirketin hem yolcunun goz zevkini hatta saglik standartlarini bozmaya kimsenin hakki yok,millet tk da boy kilodan ucretsiz izine cikiyo,pegasusta kabinde tanidik varsa kiloda sorun degil artik anlasilan,bunuda yonetime yazili olarak bildiricem
  • Mesela ben de yeterince dürüst müyüm emin değilim. Ben de bir yerlerde makamı korumak (hakkın olanı, liyakat ve donanım olarak hakkın olanı) için politikacıya yalakalanmak "yanlış" deyemiyorum artık. Çünkü bu işler böyle yürüyorsa bu davranışın "yanlış" niteliğine içimizden Hangimiz hükmedebilir. Bu sistemi bizler böyle, babamın, kardeşimizin, akrabamızı veya yakındaş gördüğümüz kişileri kendilerimiz seçerek veya destekleyerek yapmadık mı? Her seçimde kendi tarafımız olan kişileri işe yerleştirme yetkisini onlara vermeyi, buna uygun yönetmelik ve tüzükleri doğal olarak onlara yaptırtmıyor muyuz? Bir devirde başa geçenlerin kadrosunu diğer devirdekilere sil baştan bizler değiştirtmiyormuyuz? Liyakat denilen şeyi bizler yoksaymıyor muyuz? Bize de bir makam verildiğinde dürüstçe, insanca, adilce, "hayır burayı ben isterim ama, filan kişi bu işte daha iyidir, onun hakkıdır" diyormuyuz? HAYIR, biz ikiyüzlüyüz. HAYIR bizlerin içi, özü o kadar kaliteli değil. BIZ içsel olarak HAM mıyız?
  • Biz, dikkat ediniz biz. Halk olarak, insan olarak, makam ve rütbelerimizi birer idol olarak, doğal bir hayata bakış açısı sayıyor muyuz? Milletvekili olanımız bu makamı kullanarak bazılarının önüne bazılarını geçirme kuvvetini kullanmıyor mu, bundan böbürlenmiyor mu, insanımız ona yakın durup yataklık yapmıyorum (bu defaki kıyak benim olsun diye). Doktorumuz kız isterken bu rütbesi kullanmıyor mu? Onun anne baba kardeş ve yakınları olarak bu hareketi topluca doğru bulmuyor muyuz? Hatta kızımız (hikayede kız-erkek rolü zıt olduğunda da aynısı geçerli) ona bu sebepten yakın olmuyor mu? Göreve atanmış memurumuz da yine mantık olarak benzer makam/maddiyat/kıdem noktalarını ilgi ve destek devşirme için kullanmıyor mu? Biz, kim artık bu kavramın içinde kendini görme itirafı kendisine yapabiliyorsa, böyleyiz. Artık kişilerin bir diğer şahsa zarar vermeme ve zor kullanmama esasına dokunmadıkça, kimlik alanında yargılamayı BIRAKALIM değilmi? Yorum sadece pilotu yargılamanın ilgili
  • pegasus ta toplu iş bıraksın bence hostesler, sabancı harbiden doyumsuzdur... ama bence bir pilotun yada herhangi bir çalışanın özel hayatına müdahale hiç hoş değil, en önemlisi işini nasıl yaptığıdır, iş saatlerinde uçaktayken, bu tarz bir paylaşımda bulunmamışsa sorun yok... siz kim oluyosunuzda bir kişinin özel hayatına laf atıyosunuz. adam mesleğinin avantajını kullanarak takılmak istemiş biraz anlaşılan... kimseyide zorlamıyo bir şeyler için. bu ülkenin her yanında tacizci tecavüzcü kaynıyo siz gidin onlara rapor edein bence...
  • Atilla ayçin in kaybetmesi onun kazandırdığı hakları unutup ona yapılan oyunlara kanıp sırf dünya görüşü ile oy veren bağnazların oyunu ile oldu. şimdi de çok pişmanlar.. ama ellerinden bişey gelmiyor. yetmez ama evet anayasası sendikacılığı ne hale getirdi?? sarılaşmayan yok..otomotiv sektöründeki işçiler kadar dobra olunamadı. tamamı istifa etti sendikalarından. helal olsun diyorum. ya biz ???
  • Biraz once, 12 Haziran 2015, saat 14.00'da Onur'un 3 FO'su, Antalya Terracity, Midpoint'te uniformali olarak ve etrafa sirita sirita yenek yediler. Diger musteriler tarafindan pek hos karsilanmadi, bilesiniz.

Pegasus hosteslerinin çığlığına neden sessiz kalınıyor!

Pegasus Havayolları'nın başarısını görmezlikten gelemeyeceğim. Lakin sadece para odaklı çalışmanın da uçuş güvenliğini tehlikeye düşüreceğini kamuoyu ile paylaşmanın benim görevim olduğunu vurgulamak isterim.

Bazen dozunu kaçırsam da aslında tek kaygım havacılık ve havacılık kültürünün oluşamamasının getireceği vahim olaylar.

Bu sektörde en acımasız eleştiriyi AirportHaber ailesindeki yazarlardan görürsünüz. Yazarlarımızın hiçbirinde art niyet olmadığını biliyorum. Acımasız, okşayıcı değil yıkıcı eleştiri sebebiyle çokça mahkeme ile haşır neşir olduğumuzu da bilmenizi isteriz. Lakin dayanaksız eleştirimiz olmadığından dolayı mahkeme her defasında hakkımızı teslim ediyor.

THY Genel  Müdürü Temel Kotil'e yönelik yazmış olduğım eleştiri yazısında mahkeme beraatimize karar verdi. Temel Kotil'in şunu anlaması gerekir. Biz onun dürüstlüğüne inanıyoruz amma velakin yönetirken hisleri ile hareket etmesine karşıyız. Neyse biz Temel Kotil'i takip edeceğiz.

Şimdi de Hava-İş Sendikası sazı eline aldı. Yazarlarımızın yazdıkları eleştiriyi hazmedip daha iyi çalışma yapma yerine mahkeme üstüne mahkeme açıyorlar. Adaletten korkmayız, adaletsiz yöneticiler düşünmeli. Zamanında Atilay Ayçin'i çiçek gönderdi diye muhalefet bayrağı açanlar, işveren desteği ve tehditleri ile geldikleri makamlardan çabuk inerler. Bu böyle biline. Atilay Ayçin'i nasıl eleştirdiysek sizin de ensenizdeyiz çalışanlar adına.

Şimdi gelelim Pegasus olayına. Pegasus denilince aklıma Bahadır Altan geliyor. Ne kadar bol keseden atıp bir türlü fosil düşüncelerini hayata geçiremeyen, THY üzerinde hala emeli olan, hala sendika derdinde olmaya çalışan bir yenilgi ustası Bahadır Altan.

Neden Bahadır Altan dedim biliyor musunuz?

Bu köşeyi okuyorsanız mutlaka haberleri de takip ediyorsunuzdur. Geçen hafta birer gün ara ile iki mektup yayınladık. Pegasus Havayolları'nın sendikasız çalışanlarının, özellikle kabin memurlarının içinde bulunduğu zorluklara ses çıkarmayan Bahadır Altan, THY olunca azrail, Pegasus olunca süt dökmüş kedi misali oluyor.

Evet, iki mektupta da uçuş emniyetini riske sokacak iddialar mevcut.

Hele şu iddialar yenilir yutulur cinsten değil.

"KHM uçuşa giderken kabin ekiplerini kendi egoları için demotive edip edip uçuşa yolladığından?

Uçakların zaman kısıtlaması yüzünden mikrop ve pislik içinde olduğundan?

Landing kartlarımıza çoğu arkadaşımızdan izin onay alınmadan İMZAMIZIN ATILDIĞINDAN ve sonra bizden biz imza atmışız gibi noterden onaylatma istendiğinden?

En üst yöneticinizin gözümüzün içine baka baka bir güvenlik toplantısında çok uçtuğumuzdan yakınırken yasa olmasa aralıksız uçururuz dediğinden?

Uçuş planlama başının bizim 2014 kışında canımızı çıkardıktan sonra kimseyi yorgunluktan öldürmeden bitirdik diye kutlama yaptığından?"

Ve Ali Sabancı'ya söylenen şu can alıcı sözler "Evet havacılığı siz başlatmadınız ama keşke siz de hiç başlamasaydınız..."

SHGM bu mektupları görmüyor mu?

Uçuş emniyetini riske atacak olan bu uyarılar neden incelenmiyor?

Testi kırıldıktan sonra çocuk dövmenin kime faydası olur.

Pilotlar patır patır istifa ediyor Pegasus'tan. Bunların bir sebebi olmalı.

Ve bir uyarı da THY'ye...

THY yöneticileri bu uyarıma kulak asmalı. Kişilerin özel hayatları bizi ilgilendirmez. Lakin kaptan kıyafeti ile İnstagram, twitter, facebook gibi sosyal medyada yazılanlar çok önemli. Bir kaptanın New York uçuşu öncesinde instagram hesabında yazdıkları şu iletiler "#ten #reasons #for #dating #with #pilots #pilotlarla #cikmak #ve #sevgili #olmak #icin #on #onemli #neden" ismini açıklamak istemediğim bir Profesör tarafından tesadüfen görülmüş. Sosyal medyada hiçbir şey gizli kalmıyor.

Uçağın kaptan pilotu ile ilgili çok ciddi iddialar var. Lakin özel hayat kısmına girdiği için fazla açık etmek istemiyorum.

Bize bigi veren Profesör Temel Kotil'e de mail atmış. Lakin geri dönüş olmamış. Ancak bu iletileri yazan kaptan iletilerini silmiş. Hepsi bende kayıtlı.

Demem o ki pilotlar yazdıklarına, hele hele THY kıyafeti ile sosyal medyadaki paylaşımlarına dikkat etmeli.

Bizden uyarması...

Pegasus hosteslerinin çığlığına neden sessiz kalınıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Size ne insanların özel hayatından.Adam pilot imam mı anlamadım ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu kadar yorumu okudum bende birşeyler katmak istiyorum birkaç kişiye de laf atayım hazır klavye elimin altındayken. 1.pilotçuk pilotçuk diyen eyy ulu arkadaş sende pilotçuk ol düzgünün sen yap biz pilotçuklar olarak bu kadarını yapabiliyoruz. Günde 10 hatta 9 saat olması gerekirken 14-16 saate kadar çalışıyoruz neden biliyormusun sen daha rahat şekilde sevdiklerine kavuş diye. Devam edelim 2. 80 kilo boy kilo oranı falan demiş arkadaşın teki, benim amerika da yaşadığım dönemde A.airline Delta Air, southwest olsun hepsini kullandım host ve hostesler kiloları boyları renkleri ile değil veya senin gibi ezik kişilerin yemek keyfini kursaklarında bırakacak kilolara göre değil , iş güvenliği iş ahlakına göre seçiliyorlar. 100 kilo olsun hostes ne fark edecek aaaaa pardon ya bacaklarına bakamayacaksın dimi unuttum... Neyse onun arkadaşı bunun kankası falan filan bunlar her kurumda var olmaya devam edecek bunu kimse engelleyemez ben 3 sene torpilim olmadığından iş'e giremedim bu arada kesin o senin beceriksizliğin gibi yorumlar gelecek hemen açıklayayım Itu elek.müh. Bitirdim, amerikada eğitim aldım toefl 92 Icao 6 levelinden ingilizcem var amerikadaki eğitimim sürecinde faa sınavlarından hiç kalmadım, type eğitimimi tamamladım. Ama torpilim yoktu yani ahmetin arkadaşının oğlu değildim. Millete laf atanlar hangi hükümet sırasında memur oldunuz onuda söyleyin :))) pgs de çalışıyorum evet rahat değil kimi zaman güvenlide olmayabilir (ama ben rastlamadım) yemek güzel olmaya bilir (zaten sizde evinizde kral sofrası hazırlarsınız hep), ucuz etin yahnisi yavan olurmuş. İşsizlik korkusu ne sizleri nede bizleri sarmasın 3 sene cocuklarıma bakmak için pilot kıyafetiyle elek. Mağazasına gittim. O yüzden ahkam kesmeyin oturdugunuz yerden. Pilotçuktan selamlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Söz konusu kaptan durumunun avantajını kullanıp tabiri caizse kız düşürmeye çalışınca sıkıntı yok değil mi? Peki, o halde bir hostes kızımız da üniformalı fotolarını paylaştıktan sonra 'bir hostesle çıkmak için on neden' diye bi takım paylaşımlar yapabilir değil mi? Ve ne sizler ne de yöneticiler bu kaptana gösterilen tavırdan farklı bir tavır göstermezler değil mi? Yapmayın ya, kaptan yapınca ok, hostes yapınca ucuz. Adaletli olun. İş ahlakı kalmamış kimsede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Üç fo sırıtarak yemek yedi ve müşteriler hoş karşılamadı mı?! Anket mi yaptınız müşterilerle? Sırıtmayıp surat assalardı daha mı az dikkat çekerlerdi? Bi insanın her hangi bi üniformayla yemek yemesine kim nası karışabilir?çıkın şu kompleksten artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gecen hafta bir ic hat seferinde gordugum kabin amirinin kilosuna inananmadim,en az 80 idi,steward arkadasimdi sordugumda "nurcin hanimin" tanidiklarindan dedi,yani herhalde ise giristede boy kilo vs bakilmadan "tanidik" olarak alinmis,ya akrabasi ya tanidiklari sayesinde,hem sirketin hem yolcunun goz zevkini hatta saglik standartlarini bozmaya kimsenin hakki yok,millet tk da boy kilodan ucretsiz izine cikiyo,pegasusta kabinde tanidik varsa kiloda sorun degil artik anlasilan,bunuda yonetime yazili olarak bildiricem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de yorayım 2 ~ 9 yıl önce
Mesela ben de yeterince dürüst müyüm emin değilim. Ben de bir yerlerde makamı korumak (hakkın olanı, liyakat ve donanım olarak hakkın olanı) için politikacıya yalakalanmak "yanlış" deyemiyorum artık. Çünkü bu işler böyle yürüyorsa bu davranışın "yanlış" niteliğine içimizden Hangimiz hükmedebilir. Bu sistemi bizler böyle, babamın, kardeşimizin, akrabamızı veya yakındaş gördüğümüz kişileri kendilerimiz seçerek veya destekleyerek yapmadık mı? Her seçimde kendi tarafımız olan kişileri işe yerleştirme yetkisini onlara vermeyi, buna uygun yönetmelik ve tüzükleri doğal olarak onlara yaptırtmıyor muyuz? Bir devirde başa geçenlerin kadrosunu diğer devirdekilere sil baştan bizler değiştirtmiyormuyuz? Liyakat denilen şeyi bizler yoksaymıyor muyuz? Bize de bir makam verildiğinde dürüstçe, insanca, adilce, "hayır burayı ben isterim ama, filan kişi bu işte daha iyidir, onun hakkıdır" diyormuyuz? HAYIR, biz ikiyüzlüyüz. HAYIR bizlerin içi, özü o kadar kaliteli değil. BIZ içsel olarak HAM mıyız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de yorayım ~ 9 yıl önce
Biz, dikkat ediniz biz. Halk olarak, insan olarak, makam ve rütbelerimizi birer idol olarak, doğal bir hayata bakış açısı sayıyor muyuz? Milletvekili olanımız bu makamı kullanarak bazılarının önüne bazılarını geçirme kuvvetini kullanmıyor mu, bundan böbürlenmiyor mu, insanımız ona yakın durup yataklık yapmıyorum (bu defaki kıyak benim olsun diye). Doktorumuz kız isterken bu rütbesi kullanmıyor mu? Onun anne baba kardeş ve yakınları olarak bu hareketi topluca doğru bulmuyor muyuz? Hatta kızımız (hikayede kız-erkek rolü zıt olduğunda da aynısı geçerli) ona bu sebepten yakın olmuyor mu? Göreve atanmış memurumuz da yine mantık olarak benzer makam/maddiyat/kıdem noktalarını ilgi ve destek devşirme için kullanmıyor mu? Biz, kim artık bu kavramın içinde kendini görme itirafı kendisine yapabiliyorsa, böyleyiz. Artık kişilerin bir diğer şahsa zarar vermeme ve zor kullanmama esasına dokunmadıkça, kimlik alanında yargılamayı BIRAKALIM değilmi? Yorum sadece pilotu yargılamanın ilgili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 9 yıl önce
pegasus ta toplu iş bıraksın bence hostesler, sabancı harbiden doyumsuzdur... ama bence bir pilotun yada herhangi bir çalışanın özel hayatına müdahale hiç hoş değil, en önemlisi işini nasıl yaptığıdır, iş saatlerinde uçaktayken, bu tarz bir paylaşımda bulunmamışsa sorun yok... siz kim oluyosunuzda bir kişinin özel hayatına laf atıyosunuz. adam mesleğinin avantajını kullanarak takılmak istemiş biraz anlaşılan... kimseyide zorlamıyo bir şeyler için. bu ülkenin her yanında tacizci tecavüzcü kaynıyo siz gidin onlara rapor edein bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eğri oturup ~ 9 yıl önce
Atilla ayçin in kaybetmesi onun kazandırdığı hakları unutup ona yapılan oyunlara kanıp sırf dünya görüşü ile oy veren bağnazların oyunu ile oldu. şimdi de çok pişmanlar.. ama ellerinden bişey gelmiyor. yetmez ama evet anayasası sendikacılığı ne hale getirdi?? sarılaşmayan yok..otomotiv sektöründeki işçiler kadar dobra olunamadı. tamamı istifa etti sendikalarından. helal olsun diyorum. ya biz ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onurair FO ~ 9 yıl önce
Biraz once, 12 Haziran 2015, saat 14.00'da Onur'un 3 FO'su, Antalya Terracity, Midpoint'te uniformali olarak ve etrafa sirita sirita yenek yediler. Diger musteriler tarafindan pek hos karsilanmadi, bilesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Niye hoş karşılamadı? Bişey mi yaptılar? Bir de anket mi yaptınız diğer müşteriler arasında :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000